22335
-
#5117 lol hozom le a lépcsőn a bicót és kiesik a hátsó kerékxD -
#5116 Időm az van:D -
#5115 Köszi mindent akkor,rendes vagy:D,esetleg a R.S. DART 2? -
#5114 de ha vársz 5 percet csinálok 1-2 képet(: -
#5113 akkor tuti ahedes és sima kormánycsap van benne( a sima az azt jelenti, hogy nem integrált és nem félitegrált, mert pl az egyim dirt vas és félintegrált)
szal sztem sima ügy a tora lazán belemegy
akinek volt hidrája kérdezt meg, hogy mekkora villát rakott bele
mert lehet sok a 130mm -
#5112 ÖÖ 2008-ban vettem pont most lesz 1 éve a héten 2007-es mert ugye ez még a régi festés és nem a tárcsás verzió és ezért is volt akciós 40k volt. -
#5111 én úgytudom, hogy az RSTnek ez a fajtája az 1 1/8 ahead ami a mai szabvány szóval szerintem minden stimmel
De egy telefon a szervízbe és megmondják(: -
#5110 mikori a váz évjárat 200? hányas? -
#5109 EZ a verzió msot cask ezt a képet találtam a googleba -
#5108 Kise kell menned az RST omni 181 csak 1 kivitelben készül, ami az új szabvány 1 1/8 Ahedes ami a Tora is úgyhogy minden stimmel -
#5107 Magellan Hydra TX50 -
#5106 milyen vázad van?
-
#5105 meglehet at esővbe is nézni én most állítottam be a fékeket mert a hétvégén defektem volt(: :D -
#5104 Köszi,először arra gondoltam hogy a stucni a különbség mert ugye van az a régebbi tipus ami egybe van a villával vagy nemtudom hogy és a tetején van 1 imbusz csavar meg az új ami pl az #5076 de akkor nem ez:( majd megnézem akkor ha eláll az eső. -
#5103 Tessék XC tora vagy 80mm-s rugóút vagy 100mm-s rugóút
Trail Tora 85-130mmig állítható rugóút:
Ja a poplock az annyit jelent, hogy kormányról tudod lockoutolni a villát.
A lockout az az, hogy a sima lockoutos villánál lenyúlsz a villaszár tetejére ott van egy kis kapcsoló eltekered lenyomod tövid a villát és voila merevvilla ha visszatekered, akkor megint van rugózás ez arra jó ha hegyen felfele tekersz
A poplock ugyanez, csak nem kell lenyúlni a villaszárra a kapcsolóig, hanem ottvan kéznél akormányon
nem fogod sokszor használni persze opraktikusabb ha kormányon van, de sztem +10 000FT-t nem ér meg
Üdv
SrAta -
#5102 mondjuk az XC tora nem U-turnos hanem eleve 100mms rugóútú
-
#5101 megnézed a villa nyakát
ha van rajt menet akkor menetes ha kívül nincs rajt menet de belenézel a csőbe mármint a villanyak csövébe és ott van egy rózsa akkor ahedes, de ehhez kikell venni a villát(:
Különben Gabo a Kona Shred ajánlott villája 100mm gordon mennyi a Z1es 130mmm vagy 150mm?
ennyivel használja évekig és semmi baja...
Jó persze más kategória a két váz...
Kül van XC tora megsúgom csak az új torából 2ő van van a trail meg van az XC(: a festésén is látszik(:
Ugyemilyenjó?(: -
#5100 Ja és azt honnan lehet megtudni hogy milyen a vázam?Hogy A-head vagy a régi? -
#5099 Vázcserét nem nagyon szeretnék de ha muszály... -
#5098 Vagy tudtok valamit ajánlani 40k-ig? -
#5097 Köszi a segítséget majd ugyis kell vinni a szervízbe még gariba van amit lehet megcsinálatok rajta,majd megkérdezem őket hogy mi a helyzet és ha ez nem lenne jó,akkor egy DART2-es RS esetleg? -
Gabo #5096 Azt ugye tudod, hogy a Hydra egy XC bringa, míg a Tora 302 Trail ketagóriába tartozó villa. Nem lenne szerencsés egy olyan vázba ami max. 100 mm mozgó villához lett tervezve egy 120 mm-es villát rakni. Más a beépítési magassága, megváltozik a fejcső állásszöge. A bringa menettulajdonságai mellett a vázat érő terheléseket is jelentősen megváltoztatja.
Javaslom, hogy inkább az XC villák között nézelődj!
Az a-head - menetes átalakítás elméletileg megoldható a fejcsapágy cseréjével együtt. De hogy ez gyakorlatilag is kivitelezhető-e, arról ki kell kérni egy jó szerelő véleményét. A Trek-emnél meg tudták csinálni. -
vass17 #5095 Azt ugye tudod, hogy az Omni valószínűleg menetes volt. Ha ez a helyzet, akkor a kormánycsapágyadba nem fog belemenni ez a teló.
Korábban én is kérdezősködtem itta fórumon ezzel kapcsolatban, a lényeg, hogy az újabb, Aheades kormánycsapágy nem kompatibilis ezekkel a vázakkal, gyakorlatilag cserélni kell a hydra vázat is. -
#5094 Köszi a felvilágosítást,még annyit szeretnék,hogy a "poploc" az mi is?Mert 38-ért van a sima Tora 302 és 46-ért meg a poploc-os. Link -
#5093 igen a 302es olajos és valahol 40 000 FT körül van az ára 50 000FT tól van a nagytestvére a 318 az már levegős
302esből olyant érdemes venni amin van U-Turn vagy Turnkey ezzel az út hosszát lehet állítani
és nem drágább az amin van ilyen
ezzel 85-130mmig lehet állítani
csak ilyent éri meg venni
igen általában a 20000 FT feletti villák olajosak 50 000Felett fél levegősek 100 000Felett már teljesen levegősek
Üdv
SrAta -
#5092 Közben úgy döntöttem hogy Rock S. Tora 302 lenne Link
Ez már olajos?Mert azt mondták az itteni ismerősök hogy olajosat vegyek,mivel nem nagyon értek hozzá így nem tudom,de a Linken a véleményeknél oda van írva h "olajcsere" akkor ez már olyan nem? -
#5091 Sziasztok most egy RST Omni 181-em van gondolkodom egy Rock Shox Dart 2-vásárlásán Link szerintetek megéri a pénzét?Ahogy néztem mindenki dicsérte.
Biciklim:Magellan Hydra TX50 alu -
#5090 lol ma este megyek haza elkezd csúszni a gép eleje kormányzásra nem reagál.
első defektXD
nem volt felniszalag a felnibe(: kivágta az a szar
de szig.szalag mindent megold meg a gumijavító készlet
szal ú
jra gurul a vas(: -
ba32107 #5089 jah lol :D -
#5088 outi = OrszágUTI :) -
ba32107 #5087 Az Outi az egy márka? :D
Mountain-bike? -
#5086 azon gondolkoztam hogy ha mozgás szempontból szeretnéd akkor lehet érdemes lenne venned egy használt outit... 15-20 környékén már kapni használhatót, eltörni nem fog, nagy baja nem lesz. legalábbis 3an cimborák vettünk ilyen árban (25ért) és nem nincs semmi bajuk, arra hogy néha túrázzunk egyet bőven jók. -
harvypoker #5085 például görkori? :D -
ba32107 #5084 Jó, értem, azért írtam ide a kompetens egyéneknek, mert én nem értek hozzá. Még régen kaptam egy biciklit 20-ért, én leragadtam azon a szinten. Ennyi pénzt én nem tudok rászánni, valami más megoldást fogok keresni. Ettől függetlenül is köszi a válaszokat. -
#5083 Meggyőző!:D -
Gabo #5082 Ez viccnek is gyenge.
10-15-ből lehetetlen olyan bringát összehozni, ami alkalmas lenne heti két-három alkalommal 10-30 km sport használatra, úgy hogy ne kelljen hozzányúlni. Rakj egy nullát az összeg végére és akkor talán kapsz olyan bringát, ami kompromisszumokkal alkalmas erre a célra. (És még ez is csak a belépő kategória.) Arra is gondolnod kellene, hogy ha rákapsz a sportra, akkor ennél jóval nagyobb távokat fogsz megtenni, és jóval intenzívebben fogod használni.
Nem tudom, hogy milyen fizikai adottságokkal rendelkezel, de ezeket is figyelembe kell venni a választáskor.
A superhypermegamarketteket felejtsd el. Sport áruház talán, de sokkal inkább bringa bolt ahol vásárolni érdemes.
Használtat csak akkor, ha nincs lestrapálva, de ennyi pénzért ott se kapsz minőséget.
A kiegészítőkről se feledkezz meg. Ha hegyre, terepre mész, a sisak szinte kötelező. De aszfalton 10km/ó-val is lehet úgy esni, hogy abba belehaljon valaki.
Olvass vissza volt ez a téma már jó néhányszor!
Gondolkodj el a következőn! Egy 10-15-ért vett bringán arányaiban a fékek 1000 Ft alatt vannak. Őszintén, te rá mernéd bízni egy ilyenre a életedet? -
ba32107 #5081 Hervis van, hétvégén szerintem majd megnézem a kínálatot -
#5080 ha van felétek hervis, v decathlon, ott lehet kapni (saját márkás) normális bringát 20-30 körül. nekem volt olyan 1 évig, hajtottam vele mint az állat, és soha semmi baja nem lett, szerelőt nem látott soha, és el is tudtam adni 1 év után egész jó áron ( egy baleknak) :D -
ba32107 #5079 Na most igazából engem nem különösebben érdekelnek a biciklik, meg nem is hiszem hogy 10 év múlva is azon fogok járni :D
Kizárólag testmozgás céljából szeretnék bringázni. Ezek szerint tényleg nem érdemes 50 alatt bringát venni? Bakker, lehet jobban járok ha nekiállok futni inkább :D -
#5078 mégegy... ez egy kazettás hátsó agy. pontosan nemtudom olyan 40-50e ft között mozog. egy darab hátsóagy :)
és ez még nem a csúcsprofi világszint, ez egy profi de nem a csúcsok csúcsa. szóval ha szeretnél egy biciklit ami 10év múlva is az lesz némi ápolgatással és nem akarod szerelgetni akkor 70alatt meg se álj. és ne bevásárló központba vegyél biciklit, hanem az egyik nagyobb márkának válaszd a belépő szintű kerékpárjait. azokban megbízhatsz. és nemis elérhetetlenül drágák.