22335
-
#5237 Rendben köszi ma viszem el a boltba h megcsinálják a nyomást pontosra,és veszek rózsát is mert szombaton nem volt nekikk-.-". -
waster #5236 Sziasztok!
Kellene egykis segítség nekem.
2009. április 6.- reggel fél 9 és 9 óra között menetközben elhagytam a nyereg alatti biciklis táskámat!!!
Budapesten a 6. kerület Nagymező utca és a 3. kerület Bokor utca (Kolossy tér) úvonal között. Nagy valószínűséggel a felujítás alatt álló alsó rakparton. Van egy rész a felujításnál, ahol el van terelve a bicikli út. Egy lépcsőt kell használni az átjutáshoz...valószínűleg ott eshetett le a nyergem alól a táska.
A táska fekete kb 20cm x 5cm x 5cm.
Tartalmát tekintve, bene volt egy biciklizár, az egész kulcscsomóm, és egy pen drive amin nagyon fontos munkáim vannak...
Kérlek Titeket, ha valaki ezek alapján rá ismer, vegye fel velem a kontaktot. Nagyon megköszönném, ha visszajuttatná valaki.
Előre is köszönöm!
Elérhetőségem:
Papp Miklós: 0620-418-7375
[email protected] -
Gabo #5235 Jobbulást! -
Gabo #5234 Aheades villa szerelése nagy vonalakban:
Villanyakra felfűzöd az alsó csapágycsészét.
A golyókat tartalmazó kosarat.
A vázat az alsó kormánycsapágy felső perselyével és a felső kormánycsapágy alsó perselyével. (Ezek úgy már bele vannak applikálva a fejcsőbe.)
Felső csapágy golyókosár.
Felső csapágy perselye.
(Távtartók)
Stucni.
Természetesen a zsírt és a tömítéseket sem kellene kihagyni...
Ezt követően az egészet összehúzd és kotyogás, szorulás mentesen beállítod a fejcsapágy kupakjában lévő csavarral, ami a villanyakban lévő rózsába szokott betekeredni.
Ha nincs kotyogás meghúzod a stucni nyakon lévő rögzítő csavarjait.
A fejcsapágy kupakja és a villanyakban lévő rózsa csak az összeszerelés idejére kell! Azt követően akár ki is lehet venni, ugyanis az egész szerkezetet a stucni fogja össze.
A Head Lock használatával az a probléma, ha a vázad a fejcső környékén törik vagy reped, akkor a garinak is keresztet vethetsz miatta.
Levegős villához pedig tessék telopumpát használni. Sokkal pontosabban tudod vele beállítani a nyomást és valószínűleg nem is fogod vele tönkrevágni a szerkezetet.
-
#5233 kötőszöveti vérzés. semmi fontosabb szerv nem sérült. hála az égnek :D -
#5232 Ha így fojtatod még keresztapa se lehetsz!:D
Jobbulást a ******-nak! -
#5231 Okok köszi. -
#5230 vidd el boltba!
Ki tudod fingatni más pumpával.. Bringa boltba felfujják neked.. -
#5229 Na valami módszer hogy fújjam fel?:D -
#5228 Bakker.. Jobbulást! -
#5227 Ejj,jobbulást.Képeket a büntibe rakhatnál:D -
#5226 gyerköcök:D
Ma vettem uj féket a stabra:D
Nem csináltam képet, de majd annak is eljön az ideje.. A Fék Hayes Stroker ace..
4 dugattyús:D -
#5225 íííj jobbulást. -
#5224 szombaton estem egy tököset trélszen, picit pirosodott , volt már ilyen máskor is, majd órák múlva is fájt még, most azóta eltelt kb. 30óra, a bal golyóm kb. 3ára dagadt, mellé a zacskóm egész bal fele csont lila, már kezd átmenni feketébe.
szóval holnap reggel urológián kezdek.
konklúzió? vegytek valami szivacsos (nem műanyagos) szuszpenzort...
fotókat inkább nem mellékelem :D -
#5223 Ma mentem egyet rakparton,hát ott mivan basszus...Egy vicc az egész,a bicikliút közepe van feltúrva,és van akkorra szintkülönbség,hogy éles szögben nem lehet felmenni rajta,mert borul,és akkor nekem még traktorgumim van.egy vicc az egész,van rész,ahol 1 bicikli jó,hogy elfér,2 teljesen esélytelen,és lehet várni,amíg eljönnek szemből.Szánalmas amit csinálnak. -
#5222 Na emberek sima autószelep van a villán,próbáltam fújni de csak puhább lett pedig a pumpa az jó,hogy szoktátok ti fújni?A kompresszornak a feje meg nem fér rá mert nem áll ki eléggé a szelep. -
#5221 Nahh:D Az se rossz:D -
#5220 áve haro villámba bele van heggesztve a rózsa :) illetve ilyen dugó formájú izé, így szintén addig húzom amíg akarom :D és nem fog lazulni sose -
#5219 én pl minden villából kitöröm azt a rozsát.. Tök szar. Azse fogja oda normálisan..
Van egy ugynevezett Head Lock ami olyan hogy alul a kerék felett van egy alsó része felül a stucninél egy felső része.. És ezt a kettöt összeköti egy menetes szár.. És összehuzod a villát és a stucnit..
Ugy meglehet huzni, hogy nem tudod forgatni a kormányt.. Ez a legjobb megoldás. Az életbe nem fog kotyogni.. (max a villa:D) -
#5218 Az az Ahead rózsa azaz:D
Nem esik ki egyébként még le sem vágtam a szárat majd holnap kikapom és levágom,a régi rózsát meg megpróbálom kiegyengetni és belerakni hátha sikerül,mert amikor ütöttem ki akkor keresztbeállt a régi villa szárába és elgörbült.Azért raktam be csak mert kiváncsi voltam hogy mutat:)
Na és akkor hogy is rakjam be hogy abszolút ne kotyogjon? -
#5217 az az izé ha jóóltom A-head rózsa és anélkül betetted?:O:O:O
Te az tartja odaXD
Abba van a menet kifog esniXD
Vagy a középcsapágyhoz tartozó kupakra gondolsz ami ott van a stucni "lyukán"?
Kül a levegő nyomást teleszkóp pumpával kell szalályozni
ha adtak hozzá akk mázlid van ha nem sztem sima autós, kerék pumpával is fel lehet fójnio ha rámegy -
#5216 Az Shred.
Az meg Karaton. -
#5215 Ja és még annyi hogy ti milyen módszerrel rakjátok be a villákat?Mert betettem jól lenyomtam a stucnit és úgy húztam meg de egy nagyon kicsit kotyog és ez elég zavaró,hogy csináljam meg?
Ami a szárába kell amire az a kupakszerűség megy a stucninál azt hogy hívják?Mert azt nem kaptam és a boltban mégsem mondhatom h a "kupakizé" a régiből ki akartam ütni de sikerült elgörbíteni. -
#5214 Hali!
Na mai nap meg lett az Rock Shox Tora XC 100mm Solo Air nagyon fasza
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet a levegő nyomást szabályozni mert elég puha.
Holnap képeket is linkelek. -
#5213 hát nemtom a shred hasonló felépítésű csak még masszívabb igaz 1 sebességem van de mivel alacsony a váz meg ha felhúzod a nyerget kényelmetlen(ha lenyomod meg nem lehet rendesen tekerni) ezért nem jó túrázni
szerintem.... -
#5212 Nemazért, de a karaton miért nem jó nektek túrázni?
Lol. -
#5211 Akkor még kisebb voltam mind fizikailag,mind gondolkodás terén,és csak aztnéztem,hogy "úúú,milyen kemény erős váz,biztos jóerős kis gép lesz"...hát az is,hihetetlenül egyben van ez a gép,sajnálom is,hogy kicsi...D:
..de ha menni kell,akkor menni kell :D -
#5210 Túrára karatont?????
jóvan...
akk egyetértek hogy eladod...
nagyonnnagyonnagyonnemarra való... -
#5209 Nálunk le van akciózva full Deore rendszerrel,kivéve első váltó-86.550.-
EZAZ!!!
Amúgy van egy eladó Karatonom,csak nem teszem be ide a linket,nehogy megvágjanak érte,akit érdekel az szóljon!
(a karatont túrára használtam,amíg meg nem nőttem és a Dirt váz kicsinek nem bizonyult,kb. 1000 km-et futott 1 év alatt,ami azért testvérek között is kevés ;) ) -
#5208 Igen,én is úgy gondoltam,hogy 85mm-n fogom használni.
130-ra csak végszükség esetén,lejtőzésnél engedném ki...
Gabo:neked is köszönöm! ;)
Amúgy a recon fokozatmentesen állítható 130-85 mm között,vagy csak fokozatosan? -
#5207 Én is ilyen bringát akarok venni majd :) nyáron :D -
#5206 Belisz: a te reconod U-turnos ami azt jelenti hogy változtatható a rugóút 85 130mm között, tehát a nagy rugóúttal nem lesz problémád. Nyugodtan tudom ajánlani nagyon sok jót hallottam róla én is ilyet tervezek vásárolni Trek 3900 as gépembe vagy várok és gyűjtök egy revelationra aminek talán picit finomabb mozgáza van. -
#5205 Mondjuk úgy saját két kezemmel, (és a tiéddel).
-
Gabo #5204 belisz:
A Fire Mountain egy XC bringa. XC-re tervezett bringába csak XC-re tervezett telót illik rakni. Azaz max. 100 mm körül mozgó villát.
Az általad felsorolt villákat már Trail felhasználásra szánták. Ezeknek jóval nagyobb a beépítési magassága. Ez azzal jár, hogy a bringa geometriája is erősen meg fog változni. Kapaszkodáskor folyton az lesz az érzésed, hogy hátra akar borulni, túlzottan emelgetni fogja az elejét. Ezen kívül a vázat érő terhelések mértéke és iránya is meg fog változni. Nő az esélye egy vázrepedésnek. (A garanciára is azonnal keresztet vethetsz.)
Inkább válasz egy jó XC villát ebbe a vázba. Vagy ha minden áron hosszú rugóutat szeretnél, nézz szét a Trail bringák között. Bár ez utóbbi kategóriában szerintem leginkább az össztelós gépeknek van már csak létjogosultsága.
Szóval, gondold át a dolgot még egyszer. -
#5203 5000 alatt 1200 posta +500 csomagolás
5000 felett 1200 posta
25000 felett 900 posta
50 000Felett ingyenes posta
Hát nemtom mennyire értek hozzá:P
Össze tom rakni meg szét tudopm szedni gond nélkül
kül nem egy nagy művészet
Ja meg a DIRT és DH alkatrészekből tok ajánlani
CC XC annyira nem az én világom
ebben a hozzászólásban mellékeltem a bicóm képeit
ez a saját két kezemmel lett összerakva(meg haverommal:P)
Igenigen meg tudja szerettetni az emberrel a bicószerelést
Majd úgy igazán most kezdek el bicózni mert itt a jóidő:D
VÉGREE:P -
Jimanszky #5202 Oké, a posta megvan mennyi:) -
Jimanszky #5201 Bocsi, én voltam:DInnen mennyi a postaköltség? -
#5200 Köszi szépen!Mennyire értesz a bicókhoz?Sorry, csak nem ismerlek;) -
#5199 [center]GS búcsúvidi (gs = goodspeed, ez volt az uccsó park pesten, és ezis bezárt) :( -
pont annyi gyorszárral együtt...