Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja ott van a VIP jogok felvételénél. Küldeni kell sms-t vagy hívni egy számot és megkapod 4 hónapra. Én most meghosszabítom és megnézem müködik-e.
Downhill!!
Na tessék! Megtaláltam, erre olyan válaszüzenet érkezett, hogy "jelen szolgáltatás ékezetes szöveget és bináris üzenetet nem támogat. Kérjük ellenõrizze, majd ismételje meg kérését!"
Egyébként 400+áfa 4hónapra
Egyébként 400+áfa 4hónapra
Átalakítsam? 😊
akartam feltölteni egy képet, de ezt írja ki, hogy max 20Kbyte lehet. De ha annyira lekicsinyítem, nem marad más, mint egy smile méretû színes paca.
Én is megjártam a szamárlétra eddigi fokait. Elõször egy kis csepel gyerekbicóm volt, majd egy camping, amit elloptak, majd egy BMX(ez is csepel volt), késõbb egy Tescobájk, amit egy év alatt leamortizáltam, de javíthatatlanra (több kereket elfogyasztottam, aztán már megtekeredett a váz, eltört a villa). Ezután vásároltam át a bratyó bringáját és most tartok, ahol tartok.
Kívánok hozzá, sok szerencsét. Én is így kezdtem anno. M léx m, az elsõ bringám egy orosz gyártmányú Skolnyik nevezetû bringának csúfolt járgány volt. 😊A régi szép gyermekkorom. Utána Camping, 28"-as Csepel Ffi kerékpár, orosz "versenybringa". Elsõ normálisabbnak mondott bringám, 1989-ben volt. Ezután nem volt megállás.
Sosem tudtam megbecsülni a tömegét valaminek 😊 Ígérem, lemérem majd. Engem is érdekel a tömege.
www.testbike.hu
melyik is az az oldal, ahol alkatrészekrõl mondanak véleményt a hozzászólók,
répával juatlamazva?
répával juatlamazva?
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Szóval srácok, nagy dilemmában vagyok, hogy mit csináljak, mert fejleszteni kell, de mindenképp tovább akarok vinni valamit a bratyó gépébõl...igaz...most, hogy végiggondoltam, a kulacstartója...az a mai gépemen is szolgál...és a kulacsa is megvan...
Na jó, ezt nehogy komolyan vegyétek, hisz én csak arra törekszem, hogy a kerékpárom és én egy tökéletes összhangot képezzünk. Engem nem érdekel, hogy ki mennyit költöött a bringájára csak azért, hogy villogjon vele (Stephanus, ezt ne vedd magadra, hisz mi kérdeztük), viszont ha van valakinek jó tanácsa a "ROAD"-osoknak, azt szívesen fogadom, hisz még úgymond kezdõ vagyok, mert eddig "csak" egy, a bátyámtól (kit országoson z elsõ 10-ben jegyeztek) átvásárolt bringáról kell építenem egy olyan paripát, ami az én igényeimnek megfelel. És így az "Õ" paripájából "sajna" ma már nem sok maradt. De a hírmondója még ott van a 105(5)ös fékekben és a az RSX fékkar/váltókban...valamint a 7-es fogsort sem volt még szívem lecserélni, pedig a TIAGRA set kívánná már a 9-es fogsort és a hozzávaló fékkar/váltót...de valahogy nem visz rá a szívem....hisz a bátyám ezzel a szettel....meg én is több csúcsot döntöttem ezzel a cuccal...
De rettegj, mert még csak az alapokon vagyok és nem állok meg! Tovább és tovább viszem a gépem, míg a csúcsot el nem éri! Ezt nem hagyom abba soha<#nyes>#nyes>
végre nem csak xc meg országut van a topicban<#eljen>#eljen>
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Nem hiszem, hogy 7 kilót elérné a bringád, hisz az enyém 7,5kiló, holott lényegesen alacsonyabb kategóriájú gép.
Jamey Karmer videó<#wow1>#wow1>
██
Montik esetében is elég szépen lehet faragni a tömegbõl, a kerekeknél. A kerék kerületén lévõ tömeg nagyjából háromszorosan számít, lévén ez az a tömeg, amit mozgásba kell hozni vagy meg kell állítani.
Szóval a legolcsóbb tuning, egy könnyû külsõ és belsõ gumi kiválasztása. Ennél költségesebb egy könnyebb kerékszett összeállítása. Minden esetre nem szabad elfelejteni, hogy könnyíteni csak ésszel szabad...
Persze ez leginkább XC esetére vonatkozik. Egy DH gépet nem biztos, hogy szerencsés lenne könnyítgetni.
Szóval a legolcsóbb tuning, egy könnyû külsõ és belsõ gumi kiválasztása. Ennél költségesebb egy könnyebb kerékszett összeállítása. Minden esetre nem szabad elfelejteni, hogy könnyíteni csak ésszel szabad...
Persze ez leginkább XC esetére vonatkozik. Egy DH gépet nem biztos, hogy szerencsés lenne könnyítgetni.
Igen. A kerék az egyik. Szerencsére, már vannak jó kis kerekek. Összességében minden számít. Brigámnál a kerék súlya:
Elsõ: 755g, gyorsszárral 771g
Hátsó: 957g, gyorsszárral 975g
Elsõ: 755g, gyorsszárral 771g
Hátsó: 957g, gyorsszárral 975g
az egyátalán nem sok, de ugy tudom, hogy ezekben a bringákban a kerék a legnehezebb, vagy tévedek??
Üdv! Fontos itt is a tömege a kerékpárnak. Még nem mértem meg, így összeszerelt állapotban. Azt tudom, hogy a váz a villával,üléscsõvel,kormánnyal és a stucnival 2.21 kiló.Természetesen van könnyebb váz is, de nekem arra nincs lóvém. Talán, majd egyszer, 3 év múlva. Majd megmérem, de nem hinném, hogy több 7 kilónál. Nem tom, nem akarok hülyeséget írni.
én leginkább dirt-ön nyomom debrecenbe, itt dh-ra nincs lehetõség.. namindegy, nem értek az ilyen biciklikhez. Hány kilót nyom egy ilyen keró?? vagy ebben a tipusban nem számit a nehézsége?
Hali!
Ma végre kész lettem a bringám plasztikai mûtétjével. <#smile>#smile> Holnap beleteszem pedált és ki is próbálom. Ülést és kormányt kell max állítani. Nagyon penge ez a Dura-Ace. <#eljen>#eljen>
Ma végre kész lettem a bringám plasztikai mûtétjével. <#smile>#smile> Holnap beleteszem pedált és ki is próbálom. Ülést és kormányt kell max állítani. Nagyon penge ez a Dura-Ace. <#eljen>#eljen>
Én szombaton áztam szét.
Pilisszentkereszten volt egy offsite meetingünk. Az egyik kollégámmal elhatároztuk, hogy bicoval megyünk. Az újpesti vasúti hídtól lényegében folyamatosan esett az esõ néhány kisebb megszakítással. Bringás dzseki elõ, hátizsákra pedig esõ védõ húzat fel, aztán adj neki. Elég hangulatos egy túra kerekedett a dologból. <#vigyor3>#vigyor3>
Azért a vasárnapi napsütésben való lejtõzés, tekergés kárpótolt minket.
Pilisszentkereszten volt egy offsite meetingünk. Az egyik kollégámmal elhatároztuk, hogy bicoval megyünk. Az újpesti vasúti hídtól lényegében folyamatosan esett az esõ néhány kisebb megszakítással. Bringás dzseki elõ, hátizsákra pedig esõ védõ húzat fel, aztán adj neki. Elég hangulatos egy túra kerekedett a dologból. <#vigyor3>#vigyor3>
Azért a vasárnapi napsütésben való lejtõzés, tekergés kárpótolt minket.
Uhh...úgy eláztam, mint a kutya. Bicóval mentem melóba és olyan vihar kerekedett hazafelé...többiek mondták, hogy hagyjam ott a bringát és menjek busszal, de inkább elázok, minthogy otthagyjam valahol a paripám... Épp hogy elindultam, elkezdett szakadni az esõ, dörgött, villámlott. Viszont emiatt rekordot döntöttem meló-otthon között: 9km-en 12perc<#nyes>#nyes>
jah átnéztem, de a héten elviszem még biciklis boltba zsírzásra,meg a hátsó kereket zsíroztatni
Hát...meglehetõsen öregnek tûnik, de kezdésnek megteszi, ha mûködik rendesen. Mindenesetre az elsõ, amit feltétlenûl ellenõrizz rajta, az a fékek, a gumik és a csavarkötések. Mert az nem gáz, ha nem tudsz vele huzamosan nagy tempót diktálni, de nem árt, ha meg tudsz állni, mikor szükséges és nem esik szét alattad. Ezeken az életed múlhat...
jah
megérkezett ma a bringám amit 17 000 vettem, egész jó állapotban van. itt egy kép:

stessz... = stressz... <#kuss>#kuss>
Detto! A stesszlevezetés nálam is ugyan így benne van. <#vigyor3>#vigyor3>
Tulajdonképpen én a tekerésben azt látom, hogy kiszakadok a hétköznap gondjai közül. Olyankor csak a paripám, én és a végtelen országút létezik számomra. Elfelejtek mindent arra a kis idõre, ami kellemetlen, ha dühös vagyok, kitombolom magamból a feszûltséget(általában ilyenkor szoktam megondolatlanul tekerni és megszakítom magam, miután majd egy hétig képtelen vagyok nyeregbe ûlni). Engem sem a magamutogatás, meg a bizonyítás hajt, legfeljebb magam elött. Ezért nem is jártam versenyekre sem, még amikor aktívan edzettem magam, akkor sem. Legfeljebb néha, ha elcsaltak.
Ohh hol van az még😊 Csak szép lassan, mindennek utánnajárva, hogy hol a legolcsóbb stb, meg még egy kis pénzt gyüjtögetni😊
Ha jó dupla válast akarsz( Rock Shock Boxer, Bomber misterT,vagy Junior T stb) akkor 180000-ft nyugottan számolj.
Downhill!!
Hát az alpokba még könnyen is kijuthatok, mert szó szerint itt van egy köpésre😊
Úgy gondltam, hogy veszek egy gemini vázat(ez durván 200), valamilyen két vállas telót(ezt még nem tom mennyi), váltórendszert(ez úgy 80 körül van, de lehet tudok olcsóbban szerezni), meg kerekeket rá(ez meg durván 50) és akkor már gurul is😊
Úgy gondltam, hogy veszek egy gemini vázat(ez durván 200), valamilyen két vállas telót(ezt még nem tom mennyi), váltórendszert(ez úgy 80 körül van, de lehet tudok olcsóbban szerezni), meg kerekeket rá(ez meg durván 50) és akkor már gurul is😊
Mo-n nem kell sok pénz hozzá!!! Nem kell Dh-gépet venni ide, simán elég egy JÓÓÓÓ merev bringa, azt meg kb 200000-250000ft-ig megkapod. Simán birni fogja a magyar viszonyokat. Persze ha mondjuk az alpokba akarsz menni akkor ez kevés lesz.... Az is igaz hogy a 250000-ft se kevés de megéri.
Downhill!!
Hát mondjuk DH-nál zavaróbb az esõ, mint városi freeride-nál(bár a csúszós talajon nagyobbat lehet esni😄), de lassan majd én is átállok a DH-ra, mert az közelebb áll a szívemhez😊, csak még az anyagiakkal vannak gondok😊