Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
hát szerintem ha nem lehet kicserélni villanyakot,akkor vegyél egyet ami belevaló a vázba,vagy vidd el szervízbe hogy ki tudják-e cserélni
Pistike 007
Bocsi hogy 2x, de attól még válaszolhattok rá... 😉

Amse
jah, csak a bringás képen azt hittem spd van az orrára írva ami shimano szokás viszont láttma, hogy ez nem az. durva talpa van.

Amse
jah az a hivatalosan bejelentett rendõri kísérettel történõ CM. évente qrva sok ilyen megmozdulás van, csak párszázas fõ van jelen 50ezer helyett 😊 én a legtöbbön ott vagyok, ha ráérek.

Krezga
Scott mtb-s cipõ:
gordon 24
Én sem.. Én azon voltam ami kb 1hónapja volt. Ami az ujpesti rakpartról a Városligetbe ment..

Downhill!!

Amse
de nem a tegnapin... ez illegal mass volt 😊 2 videó

gordon 24
Critical Masson én is votam!!! Igen elég fasza volt a velence tekerés.. Csak leközelebb országútival vágok neki nem egy tankkal.😄

Downhill!!

Amse
az milyen cipõ? tetszetõs 😊

Amse
Hát én bringás számháborún és critical masson voltaam, de jó lehetett a velence...

Pistike 007
Ja még van egy problémám... Van egy telóm, amit fel szeretnék tenni a bálykra, de a villanyak rövid, meg túl kicsi átmérõjû is... És a k.csapágyban lötyög, meghát a stucnit sem tudom felfogatni rá. A villanyaknál nincsenek csavarok, tehát valószínûleg nem cserélhetõ, de remélem nincs igazam. 😄 Krezga, atom a bicód.

Pistike 007
Ja még van egy problémám... Van egy telóm, amit fel szeretnék tenni a bálykra, de a villanyak rövid, meg túl kicsi átmérõjû is... És a k.csapágyban lötyög, meghát a stucnit sem tudom felfogatni rá. A villanyaknál nincsenek csavarok, tehát valószínûleg nem cserélhetõ, de remélem nincs igazam. 😄 Krezga, atom a bicód.<#confused>

Helló

Úgy tûnik ezen az oldalon
http://www.viamichelin.co.uk/
meg lehet tervezni biciklis túraútvonalat. Remélem tényleg jól mûködik, mert az Alpokon nem lesz egyszerû áttekerni, fõleg ha egyszer csak feltûnne az egyetlen járható fõúton egy 'bicikliseknek tilos' tábla 😊
kb 1300 km lesz az út. Nem is írok egyelõre többet róla, ha élve visszaérünk majd felírom a honlapomra milyen volt 😊
Továbbra is várom a tapasztalataitokat olasz, ill. hegyi túrákról: mire kell figyelni,mire kell vigyázni ... ez nekünk egy teljesen új terep.
Azt esetleg tudja valaki, hogy van-e valami fontos szabály, amit külföldön be kell tartani ? (ami eltér az itthonitól, ami Ausztriát ill Olaszországot illeti)
Ja meg találtam ilyen hegyi õsvényeket az Alpokban mazohisták számára 😊
Erre tényleg kiváncsi lennék, hogy valaki szokott-e ilyen vad túrákat szervezni, és milyen lehet ?
pl. http://www.ocd.org.uk/alps/rs/fred.htm#fw85e18
ilyen terepen. (szerintem nincs annyi pénzem egy bicajra, ami ezt kibírná)

Kösz, ciao
bardocz
grat hozzá,szép😊
gordon 24
Jónak tûnik!.. Grat Hozzá.

Downhill!!

Krezga
Nyah, mostanában ezzel tekerek:

Kicsit homályos a kép, mert telóval csináltam.
gordon 24
De.. Ez volt. Végülis logikus.. THX.

Downhill!!

Ch_Slater
az XC rövidítés is Cross Country-ból származik, nem? X, mint Cross (kereszt)...
vagy nem ez volt a bizonytalanság tárgya? 😊

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Krezga
Nah, megvan az új bringám😊
Gondoltam kipróbálom milyen egykeréken vele, addig nem is lett volna gond, csak patentos cipõ volt rajtam, és mikor kezdtem eldõlni, csak a másik oldalon bírtam kiakasztani a cipõt, és akkorát burultam mint a ház, még most is csak alig mozog a kezem😊
gordon 24
:d az igen.. Akkor sajna flexxel segithetsz rajta csak.. Csak ugye akkor arra a villára többet nem raksz V-féket.

Downhill!!

gordon 24
Ma volt a velence körbetekerõ verseny.. Én is lent voltam meg kb 200 bringás.
A profik 10 köt azaz 280km-et tekertek le.
Én mivel egy dual szlalom géppel 2.35-õs Maxxis gumikkal és egy tánnyérral jártam lent, csak 2.õt mentem.. Magyarul 56km.et.. Egész jó volt, jövõre is lesz remélem.

Downhill!!

Pistike 007
Már egy hete áztatom 😄D

gordon 24
Próbáld meg csavar lazitóval befujni, hátha segít. Más tippem nincs.

Downhill!!

Pistike 007
Pedig szerintem bennem elég a nafta, mert eddig két kulcsot hajlítottam el rajta... 😄 Akkor tulajdonképpen ugyanaz a két kifejezés. Köszi.

gordon 24
A CC az a Cross Country.. Ezt a sportágra használják. Az erre tervezett cuccokat látják el XC felirattal, de ennek a rövidítésnek az eredeti változatát nem tudom.

Downhill!!

gordon 24
Elvileg nem.. Egy 8-10-es villáskulccsal kellene kitekerni. Rendesen mentetes, és abba a két könnyitésbe illik a kulcs.. Szóval nem kell hozzá specko alkatrész.

Downhill!!

Pistike 007
Ja, és mi a CC és az XC között a különség? 😄

Pistike 007
A telóról a V-fék tartó kis csapocskát vagy mit hogyan lehet lekapni? Úgy be van húzva mint a rosseb. Vagy hiába próbálkozom és egyedi szerszám kell hozzá?<#conf>

hát a bowden az új ugyhogy nem tom h azzal van e a baj, de nem hinném 😊 egy bike positive v-fék
Mike
enyémet úgy kell elképzelni, hogy ellapult, és szétmentek a szálak
és nekem is örök problémám, hogy megcsinálom, meghûzom, aztán pár nap után ugyanott vagyok, mint az állítgatás elõtt
nem mondom, hogy nem fog a fék, de nagyon nagy a holtjáték, és ez zavaz
az elsõ fékkel ilyen gondom nincs

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Amse
milyen redszerû fék? bár nem tudom, hogy lehet egy bowden annyira szétmenve, hogy egy csavar ne tudja jól megszorítani, de logikusnak hangzik egy pár száz forintos bowdencsere...

Mike at home
ez engem is érdekelne

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Krezga
vágj le a bovdenbõl😊
szaisztok van egy kérdésem inkabb egy kis segítség kellene van egy kis gondom a fékkel 😄 még pedig annyi h azt a rohadt bovdent nem tudom rendesen meghuzni azaz azt hiszem meghuzom de egy pár fékezés után meglzul és aha tövig huzom a féket akkor sem jelentkezik az a fékerõ mert nem nyomodik oda rendesen a felnihez a féknek a pofája😊, mi a megoldás? izombol dolgozzak tovább is vagy valami apro trükk amit nem tudok vagy valahol szimplán elbaszom 😊 elõre is köszi 😊
hat nem tul sok ujat mondtam ezek szerint😊 de errol a drauradweg utrol valahol egy magyar oldalon azt olvastam, hogy lemegy olaszig. nagyon kafanak tunik az ut, az alapjan amit olvasgattam rola. azt is olvastam, hogy nem nagyok a szintkulonbsegek, es hogy nagyon gyonyoru. basszus, addig nezegetem, hogy legkozelebb odatervezem....de legalabb akkor te mar tudsz mindent😊
Kösz az információkat. Addig amúgy nem tudom milyen hosszú lesz a túra, amíg nincs konkrét útvonal. Ezt igazítani kell majd a távolsághoz, a kempingekhez, az Alpokhoz 😊 A drauradwegrõl van térképem, az osztrák túratérképek elég jól fellelhetõk a neten. Mi is csoportkedvezménnyel vonatoztunk.Viszont még mindig nem találtam jó biciklistérképet Olaszországról, úgyhogy majd valamelyik nap benézek egy térképboltba.
Amúgy vajon Olaszországban lehet vadkempingezni ? Néha lehet be kéne ütemezni olyat is, mert úgy emlékszem a kempingek annyira nem olcsók, meg ki tudja útba esnek-e egyáltalán. Még sok nyitott kérdés van, ha valaki tud még informálni hasznos dolgokról, azt szívesen veszem. Addig kicsit felfrissítem az olasz nyelvtudásomat 😊
Üdv!
Szükségessé vált egy bicikli mostanra, és hosszú agyalás után végre rá is szántam magam. 20-80%ban terep/városi közlekedésre szántam, és persze a minõséget és könnyû súlyt szemelõtt tartva.
A válaszásom egy Caprine Epic 50 bicajra esett, tárcsafékekkel és lecserélt íves kormánnyal, illetve egy zselés nyereggel, hogy az elpuhosodott seggemet ne szedje nagyon szét. 😊

A kérdés a szakemberektõl, jó választás volt?
Úgy tudom magyar a tervezése, összeállítása. Van esetleg valami probléma a hazai biciklikkel?

Elõre is köszi a válaszokat!
Pík

Twisting Nether (PvP) Horde www.exterminus.hu Peak [Exterminus](CL) LvL70 Tauren Shaman Darquebus [The Alt of Gods] LvL70 Troll Shaman

Krezga
Szombathely😊 Dejó, én is ott lakom most😊 Amúgy bármelyik határátkelõ helyen át lehet kelni bringával. Naggyából az utatokba esik szerintem a rábafüzesi határátkelõhely, ott tuti át lehet menni, én is ott szoktam, ha megyek ki Ausztriába bringázni.
figyisz, a Drauradweg-erthez talaltam egy tok jo oldalt, terkep is van: http://www.drauradweg.com/.
de lehet, hogy mar te is megtalaltad.
Ez eleg frankon hangzik! Hany napra szervezed? Oda-vissza bringa? nem lesz uncsi vagy visszafele masik utvonal lesz? mi a duna menti ausztriain visszafele jottunk egy uncsi 100kmert vonattal. na azt tudom, hogy ha nem lepsz at hatart vonattal, akkor egesz elfogadhato aron lehet bicajjal is utazni (raadasul tok tagas a bicajosoknak fentartott kupe) es ha mar harman vagytok van csoportos kedvezmeny is😊 hat nem Magyarorszag!
Valahonnan a nyugati határtól, pl. Szombathelyrõl indulnánk, és a cél Velence lenne, Olaszország. Részben érintenénk a Drauradweg- et Ausztriában, csak azt nem tudom hogy jussunk oda, valami részletes térkép kéne, bicikliutakkal. Nem egyszerû egy ilyen túrát megszervezni, mivel nem egy konkrét túraútvonalat fogunk követni. Valami nagyon részletes térkép kellene. Még szétnézek egy térképboltban, hogy mik vannak, küllönben meg lehet, hogy maps.google.com-al lesz megtervezve az út 😊
szia! igen lehet. nem tudom, de rajka minek szamit? mert ott mentunk at legutoljara brinyoval. auto nem volt nalunk😊 es osztrakok is jottek at brinyoval, ugyhogy a bringasoknak sokkal jobb, tobb helyen kozlekedhetnek es meg kornyezetet is vedunk😊!
Helló

Eddig még mindig biciklis határátkelõhelyen mentünk át Austriába, de ugye lehet máshol is ? Gyalogoson, vagy ha csak autós van ? Útvonalat tervezünk, jól jönne egy kis egítség.
Kösz
Szabi84
<#smile><#smile><#smile>bazze hogy én miért nem így csináltam

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
Ne szilikonozd!!!!! (sry Szabi)

Fogj egy Fecskendõt. Szivj bele vizet. Annál a résznél ahol nyitott emeld kicsit meg és dugd alá a fecskendõ nyilását, és permetezd alá a vizet.. Egybõl lejön. És ha megszárad nem fog csuszni.

Downhill!!

Szabi84
Szilikon spray-t fujjál alá és könnyen lejön! De ne sokat mert akkor pár évig csúszkálni fog!!!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

jah éls amit elfelejtettem méág h a kormányra a markolat nem megy rá akarom mondanin rászorult 😊 se elõre se hátra levágni annyira nem szeretném ....ehhez is kérnék segítséget (izombol lehetetlen leszedni)
szaisztok van egy kérdésem inkabb egy kis segítség kellene van egy kis gondom a fékkel 😄 még pedig annyi h azt a rohadt bovdent nem tudom rendesen meghuzni azaz azt hiszem meghuzom de egy pár fékezés után meglzul és aha tövig huzom a féket akkor sem jelentkezik az a fékerõ mert nem birom rendesen odanyomni, mi a megoldás? izombol dolgozzak tovább is vagy valami apro trükk amit nem tudok vagy valahol szimplán elbaszom 😊 elõre is köszi 😊
Mike
minap lenyomtam pár ismerõssel 75 km-t, javarészt földúton. rájöttem, hogy vmilyen másfajta nyeregre van szükségem 😊

a zselések milyenek? ez a mostani szétnyomja mindenemet

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

koszi! jo ez a cim!
egy sztorit azert elmeselek az arakrol...a dunamenti bicajozaskor egy helyen rendesen kempingbe mentunk, es mar nyolc orakkor nem volt portas. masnap hetkor nyitottak, de mi elmentunk elobb. ugyhogy ingyen voltunk😊 eleg magyaros😊