22335
11330766891279474906.jpg
  • VRSDM
    bmx-ezek :)
    egyszer mentem magyarországi dh pályán (szóval kb. babakocsifeljáró nehézség:D) bmx-el.
    furcsa volt nagyon hogy 1perc után miért kúszik a bicikli.
    hát a bmx. nem arra lett tervezve, szóval 1perc után felütés és felnin ledzsalni a maradékot.

• norbi56
    :D:D:D de DH-zol ugye?Bagolyon voltál május 1.jén?
  • VRSDM
    nem.
    én olvasok standmagot :D
  • norbi56
    Te tagja vagy az MB-nek?
  • norbi56
    Köszi,ja még annyit változtattunk rajta hogy a régi Tora-ból átrakták a rúgó helyett a levegős oldalt:)
  • VRSDM
    tessék...

Május 23 szombat.
    A verseny helyszíne: Budapest: Szent Gellért tér
    Rendező: Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület
    Rajt: Szabadság Szobor
    Cél: Szent Gellért tér
    Program:
    Nevezés ideje: 2009. 05. 23. 08:00-tól 11:00-ig.
    Szabad edzés: 08:00-tól 12:00-ig
    Időmérő futam rajtja: 12:30
    Döntő futam rajtja: 16:30
    Díjkiosztó: A verseny végén a Gellért téren
    Kategóriák: Profi: Női, Férfi, Senior, Junior
    Hobby: Fully, Hardy
    Nevezési díj: 5000-Ft
    A pályára a szabadedzés ideje alatt, csak benevezett versenyzők mehetnek.
    A versenyen mindenki saját felelősségére indul, Bukósisak használata kötelező. A védőfelszerelés ajánlott!
    Felszállítást csak korlátozottan tudunk biztosítani. Az esetleges torlódások elkerülése végett kérjük a versenyzőket, ha tehetik saját autóval oldják meg a rajthoz szállítást.
    További információ:
    email: [email protected]
    Sikeres versenyzést kíván a Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület!

• bardocz
    Nagyon fasza gép,grat hozzá!Majd valamikor én is lefényképezem az enyémet.
  • norbi56
    Kattintsatok a képre.
  • norbi56
    mondom itt:D[IMG][/IMG]
  • norbi56
    Na itt van a vas,pár kör után 2 Caprine társaságában:D
  • bardocz
    Van ott pár földút,amikkel lehet vágni az utat,talán beleraknak azt is.
  • gordon 24
    Passz! Sokat nem tudok róla.. Mi megyünk reggel bringázni, aztán majd megyünk oda. De az fix hogy aszfalton! Lépcsősorokon stb.. jönnek.
  • Gabo
    Terveim szerint holnap a Börzsönyben fogok tekeregni. ;o)
    Majd írok túrabeszámolót. :o)
  • bardocz
    Fú,ez közel van,lehet kinézek.A túrista úton jönnek,ami a gellért tértől vezet fel?
  • gordon 24
    Holnap lesz a Gellért hegyen dh verseny.. Ilyen városi dolog tehát aszfalt lépcsősor stb..

Gyertek ha van kedv!
  • bardocz
    Ezt nem is tudtam:O Lehet ahol vettem a vázat majd ott megkérdezem,ott rendesek az eladók,meg elég jó boltnak tűnik.
  • Vaxi
    asszem pesten is vannak már olyan boltok ahol regisztrálhatod a bicajt, itt szegeden minden bicajboltban lehet már
  • bardocz
    Jó hogy mondod,fel is írom
  • Vaxi
    nézd, ha el akarja vinni, elviszi. ez tény.
    nincs olyan lakat, amit ne lehetne levágni, minden alkatrészt meg nem védhetsz meg. sajnos aki kerékpárt vásárol, annak vállalnia kell ezt. :|
    létezik már egy kezdeményezés, hogy a kerékpárok "alvázszámot" kapnak, de ez sem biztos megoldás.
  • bardocz
    Ez igaz,de minden ellen nem lehet védekezni.És ha már alkatrészt lopnak,az általában kerék meg nyereg szokott lenni,ahogy nézem az utcákon a bicókat,persze sokból valószín a tulaj vette ki,hogy ne vigyék el.
  • SrAta
    féket,fékkart,váltót attól függetlenül,hogy lelakatolod le tudják szedni:D
  • bardocz
    Csak napközben,ilyenkor nyáron végig világosba lesz,télen viszont végig sötétben,akkor azért majd megpróbálom besírni magamat,hátha akkor megengedik.
  • vass17
    Szerintem napközben ok, az már gázosabb, ha éjszakára is kint hagyod.
  • bardocz
    És egy étterem mellé fogom kikötni,egy útjelzőtáblához,ott meg a pincérek kint szoktak lenni.
  • Vaxi
    ja, ez így már kellemes. de ha el akarják vinni, elviszik, bármit teszel is rá.
    viszont nem valószínű, hogy a te bicajoddal fognak szopakodni, ha ilyen zárak vannak rajta.
  • bardocz
    85 centis zár az elég?Rendelek egy ilyet,meg ha elég a 85 centi,akkor egy ilye hozzá,és ez már tutira megvédi az utcán.
  • SrAta
    A 2oldalas kulcs az olyan, hogy a lapjának alul is és felül is vannak pöckök én 2 kulcsról beszuélek az a biztos
  • bardocz
    "- Önzáródós henger fúrásvédelemmel és kétoldalas kulccsal"
    Ha jól értelmezem,már ezt feltalálták,és csak 8ezer.
  • SrAta
    menny biztosra egyszerű u lakat és törd bele a kulcsot:D:D:D
    A viccet félretéve nincs olyan lakat ami 2 kulccsal nyílik?
    Mert a tolvaj nem fogja tudni egyszerre mozgatni a zárnyelveket
    nah az egy szép megoldás lenne
    kiakasztanáa maximum leveles skálát:d
    holnap megyek és szabadalmaztatomXD
  • bardocz
    Ha már elég hosszú,akkor odalakatolnám azt is.Most elbizonytalanodtam,hogy mit vegyek.Vegyek-e abus bordot,vagy egy ilyet,esetleg ez,vagy elég egy 8-10ezres U-lakat,vagy ez,bár ezen a lakat gyengepontnak tűnik.
  • Gabo
    Na igen. Minden el lehet vágni. De azért nem jellemző, hogy egy tolvaj flexet, erővágót, sav és folyékony nitrogén tartályokat hurcolászna magával. Egy jobb lakat már sokszor önmagában elég ahhoz, hogy elvegye a kedvét a próbálkozástól.
  • Gabo
    Megnéztem a manualt én is. Nincs lehetőség az odo állítására. :o/
  • Gabo
    Pont az a lényeg, hogy nem kell a vázat is odalakatolni. Ha a láncvilla és a támvilla között csak a felnit (felniket) fogod át a lakattal, akkor a vázat már nem viszik sehova. Ha a kereket ki is oldja, nem fogja tudni kifűzni a vázból a lakat miatt. Így tudod egy kisebb U lakattal is biztosan rögzíteni a bringát.
  • SrAta
    visszaírni sajna egyik cateyeba sem lehet:(
    nekem is az van
    cateye enduro 8
  • repvez
    közben rákerestem a cuccra, gondoltam hogy nem olyan noname igy csak van valami manualja és volt.
    A bekapcsolás és a beállitás megvolt ,de arrol nem ir hogy az összkilométert vissza lehet-e irni bele, de gondolom nem ha nem irja :(
  • bardocz
    Ehh,flex viszi,mint a vajat...Mondjuk azzal nem nagyon mászkálnak az utcán:D
  • repvez
    tudnátok segiteni van egy cateye velo5-ös kilométer orám és nem mutat semmit a kijelzöje gondoltam lemerült az elem kicseréltem benne az elemet de semmi.vagy hol kell bekapcsolni vagy kell valamit állitani rajta?Ami volt benne adat az gondolom törlödött mi nem tartja meg az összkilométer számot.
    Fontos lenne a gyors segitség holnap mennék a balatont körbetekerni.
    köszi
  • bardocz
    Mozgatható csak az ülés meg a fékek,az ülést kiszedném belőle,és bevinném,első kerék gyorszáras,azt meg összekötöm a hátsóval,meg a vázzal,és valami mozdíthatatlanhoz odalakatolnám.Így elég egy is.Ma még körülnézek a helyen,hova tudnám,asszem a sarkon van egy eléggé vastag parkolóautomata,aminek a teteje marha széles,onnan leemelni sem tudnák.Meg lehet veszek egy acélláncot a kevésbé veszélyes helyekre,amik alapból védve vannak,lehet nehéz,de biztos ami biztos.
  • Gabo
    Azért a súlyát és a hosszát is vedd figyelembe a döntésed előtt. És nem árt megtanulni okosan használni. ;o)
    Pl. U lakat használata esetén legcélszerűbb a hátsó kereket/felnit rögzíteni a láncvilla és a támvilla között valami szilárdhoz. Így a vázat már nem fogják tudni elvinni. A kerék szintén biztosítva. Az ok egyszerű. Senki nem kezdi el a vázat fűrészelni. Ha a felninek esik neki, ott előbb-utóbb mozdíthatatlanul megszorul a fűrész, olyan erővel feszítenek a küllők. A lakat anyaga pedig edzett acél. Azt azért nem 2 perc átvágni.
    S persze nem árt egy spirál lakat sem, a kisebb mozdítható részek (pl. nyereg) rögzítéséhez.

Minden esetre ezek az Abus Bordo lakatok az ésszerűbb megoldások közé tartoznak. Én is nézegettem már őket.
  • Gabo
    A FUNN névvel itt-ott már találkoztam, de nem használtam tőlük semmit. A praktikeres cuccoknál azért magasabb színvonalat képviselnek. ;o)
    Képek alapján az alkatrészeik többsége jól kidolgozott, átgondolt. De igazából egy kormányról vagy stucniról csak akkor lehetne valóban mérvadó véleményt alkotni, ha tesztlaborban elvégeznének raja néhány mérést. Lehet, hogy az egyik vagy másik valakinél törik, míg egy másik ember meg akár az idők végéig nyúzhatja... Így marad az, hogy színe, formája, súlya és az ára tetszik-e. Egy bizonyos árszínvonal felett nagyon mellé úgysem tudsz nyúlni.

Bármilyen alkatrészről is legyen szó, én általában itt kezdem a nézelődést:
    http://www.mtbr.com/

vagy itt:
    http://www.bikeradar.com/gear/

Persze a véleményeket érdemes némi egészséges kétkedéssel kezelni. Minden esetre ha valamiről többen is írnak, akkor abból lehet hasznos infokat is kihámozni.