22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    az enyém most 14,5 de ha cserélem az elsővillát akkor 12,5 ha váltó is lesz rá akk olyan 13-13,5 de husi hajtás van meg nehéz felnik és külsők
    ha jól rakod össze 13 ba megáll
  • Gabo
    A mai börzsönyi túrám számokban:
    Indulás 9:02
    Hazaérkezés: ~18:45

Megtett táv: 123,22 km (Ez az új rekordom.)
    Nyeregben+tolással töltött idő: 7:35:31
    Átlag sebesség: 16,22 km/ó
    Max. sebesség: 58,73 km/ó (Ez is új rekord.)

Teljes idő: 9:41:48
    Max. pulzus: 185 (Rémisztő.)
    Átlag pulzus: 143
    Zóna felső határ: 147
    Zóna alsó hatás: 118
    Zóna felett töltött idő: 99:59-től már nem mért az óra. A valódi érték 3:36:40. (Szégyenletes, de másként nem ment.)
    Zónában töltött idő: 5:14:51
    Zóna alatt töltött idő: 50:27
    Elégetett kalória: 6818 kcal (Hogy mennyit pótoltam nem tudom.)

Ami fogyott:
    3,5 liter folyadék (2 l sportital, 2x0,5 l üdítő, 0,5 l víz)
    2 méretes műzliszelet
    1 xl sportszelet
    1 banán
    6-8 pasztilla szőlőcukor

Túrabeszámolót majd legközelebb írok. Most ahhoz túl hulla vagyok. :o)
    Szerintem még néhány perc és beszédülök az ágyamba...
  • Vaxi
    persze, tisztában vagyok vele, hogy belépő szintű bicaj, de még mindig jobb, mint a hauserem. nem bántom azt a bicajt, mert rengeteget nyúzom, terepen is, és nagyon jól bírja, de egy kona mégis csak jobb lenne
    később, ha lesz rá keret, úgy is veszek egy komolyabb dh gépet =)
  • gordon 24
    Jaja az nem lesz rossz ilyen mindenes jószágnak..

Csak mondom a lényeg az, hogy semmire sem lesz jó igazán, de mindenre lehet majd használni.
  • Vaxi
    Ezért gondoltam a fire mountaint (bár az ugye nem dirt), ahhoz képest olcsó is, későbbiekben tuningolható, és ismerősöm is ajánlotta, hogy masszív jószág
  • gordon 24
    Hát arra egy ilyen kis dirt bico kellene szerintem. Amin elöl is van váltó.. Nem a kis váz méret hanem egy kicsit nagyobb stb.
    Egy 10 centit mozgó teló bele. valami ilyesmi.
  • Vaxi
    nézd, igazából itt az a kulcs, hogy főként városban tekerek, illetve a város melletti terepen, ártéren, erdőben, de azért szeretnék néha felmenni pestre dh-zni, meg elvárnám, hogy ne zötyögjön szét alattam egy köves talajon :)
    erre keresek bicajt =D
  • gordon 24
    Turázni, ha mondjuk veszel egy M-es méretűt és ugy épited fel.. Tehát kis teló stb.. Akkor szerintem jó is lehet arra..

De olyan bicot nem fogsz tudni épiteni, ami jó turázni meg dh-zni meg xc-zni stb..

Olyat tudsz ami mindenre jó de semmire nem jó:D
  • Vaxi
    ó nem az érdekel hány kiló, csak hogy kényelmes-e egy túrára?
    és esetleg 2008-as modell mennyire jó?
    talán olcsóbb mint a 2k9-es.
  • gordon 24
    Nem nagyon.. Megnem mondom hány kiló:D
  • Vaxi
    nem nehéz a shred? főleg túrára kellene a bicaj, csak azért kérdezem
  • gordon 24
    Igen:D
  • gordon 24
    De csak a karbon nem ilyen:D
    A karbon erős anyag amig abban az irányban kapja a terhelést amire kitalálták..

Régebben csináltak DH vázat is karbonből pl a GT.
    Az egyik havernak volt mig nem egy szép napon esett egy marha nagyot, és a bringa fektébe levett egy követ.. Ugy beszakadt mint a szél:D

Szóval erősnek erős, de én tutti nem vennék olyat.. Mondjuk az más dolog hogy egy xc-snek az a fontos minnél könnyebb legyen!
  • bardocz
    Azt hallottam,hogy mondta a bemondó srác:D Amikor sétáltam fel,volt egy gyerek,aki az üvöltő szurkolóknak üvöltötte vissza,hogy nincsen láncom,nincsen láncom!:D
  • SrAta
    van olyan 100 mm es dirt villa (100mm a rugóút) karbon meg magnezit ami erősebb mint egy merevvilla meg mint általában az összes villa és 1,3 kiló tehát könnyebb mint egy merevvilla
    sajna 200k+....
  • vass17
    Mindenféle karbon?:D
    Nem az lenne a lényege, hogy könnyű és amellett baromi erős és rugalmas is?
  • gordon 24
    ITTHONRÓL BESZÉLEK!! KÜLFÖLDÖN EGYIK SE:D
  • gordon 24
    Ha azt nézzük, hogy magyarországról beszélünk.. Akkor a külföldi xc pályákon simán vannak olyan lejárok, mint nálunk (szabadsághegyen) némelyik dh pálya.

Szóval ha ott az ilyen mindenféle karbon meg ultra könnyű cumókkal le tudnak jönni ugy hogy nem esnek szét, igy azt mondom simán kibirja.

Az más kérdés, hogy elég nevetségesen néz ki egy ilyen bringa DH közben, és ráadásul elég nehéz vele megcsinálni..

A másik a shred jobb választás, abban az esetben ha ilyeneken gondolkodsz! Fölleg akkor ha valóban akarsz dh-zni is kicsit.. Mivel az egy Dirt bico erősebb ezerszer.

De ha szép nyugiba gurulsz csak akkor jó a másik is.
  • Vaxi
    az nem baj ha lassan!
    nyáron veszek egy bicajt, és konát szeretnék, főleg XC-re, de néha szeretnék gyengébb dh pályákat is meghódítani.
    A fire mountain-t ajánlották, simát illetve a deluxe-ot.
    A shred úgy jött, hogy vaterán találtam 2009-es modelt 125k környékén, az még talán beleférne a keretbe, de valszeg a fire lesz.
  • gordon 24
    Ki! Jöttek le merevvel is.

Nekem is Shrdem van.. Én kb 3 éve használtam DH-ra és semmi baja.

Csak ugye értelem szerüen a sebbesége a köbgyöke az ösztelóshoz képest:D
  • Vaxi
    egy kona fire mountain kibírna egy ilyen dh-t? :D
    vagy a shred? [ tudom, hogy az dirt, de több helyről hallottam, hogy dh-znak vele ]
  • gordon 24
    Hát az is!

Tesommal arzon beszélgettünk, hogy 5000ft volt a nevezési dij..
    Kérdeztem tőle mennyit kellene fizetniük azért hogy ezen elinduljak?:D
    kb azon az állásponton vagyunk ha a célba, állna egy uj bringa, de minimum 2 kerék, 2 uj gumival akkor talán:D
  • Szabi84
    ez már úgy hangzik mint valami roncsderbi, megnéztem volna, de én nagyon sajnálnám erre a bringám:)
  • gordon 24
    Nem tudom, nem rémlik.. Nahh majd legközelebb ha lesz ilyen.
    de mondom, nekem igazán nem tetszett.. Sajnáltam a bicókat.

Jött le egy stab supreme elöl fox40 stb.. Leugrotta a lépcsőket maradt kb 3 küllő a hátsó kerékbe:D A célba leért az utolsó lépcsőnél már jobbra balra ment a segge mert semmi nem tartotta a felnit:D

A másiknak, meg a céle elötti lépcsőn defekt, elhuzta jobbra majd balra, de a balba már semmi levegő nem volt:D Igy csuszott a hasán kicsit:D

Volt egy Stinky-s gyerek megy fel aztmondja hát letörtem a váltom, leszekadt a lácom, elrepedt a vázam:D De nem baj lejövök:D Lejött majd a cél után huzott egy első féket és ugy orra esett mint a ház:D

Szóval kész:D
  • bardocz
    Ha láttál egy Subarus sapkás gyereket,az én voltam :-D
  • gordon 24
    Nahh Mondjuk BMX meg pláne nem jöttem volna le:D
  • gordon 24
    Bazz pedig ott voltunk lent.. Ott hevert a bicom a korlát mellett a homokba!
    Kár hogy nem egyeztettünk:D Majd legközelebb!
  • bardocz
    A célegyenes lépcsősorban csak 2 versenyzőt néztem meg,inkább mentem fel.De téged nem láttalak sajna.A legvégén két kisgyerek is lement bmx-el:D Őket talán el tudtam volna verni De azt nem tudom,hogy a fenti lépcsősorokon hogyan jöttek le.
  • gordon 24
    A döntők elött kb egy 20 perccel. Ugy értünk oda hogy lent mondta a csóka, hogy van még 30 perc.. Akkor gyorsan feltoltuk azt lejöttünk..

De csak szép nyugiba.. Sisak se volt rajtam:D Mert elötte fent voltunk a hegyen, aztán már elég volt az örület.. Beraktam a kocsiba..

Szóval csak igy legurultam:D

Lent a cél elött volt az a 4 lépcsősor.. egylépcsősor majd pihenő egylépcsősor, majd megint pihenő egylépcsősor pihenő egy lépcsősor..

Ezt ugy csinálták a nagyok, hogy kettesével:D Tehát az egyik pihenőt ugrotta meg a 2 lépcsősort:D
  • bardocz
    Én csak F1 után mentem ki.A hosszú lépcsősorra ráfordító kanyar előtt volt egy két részből aló lépcső,na ott volt,aki úgy ment,hogy a tetejéről kiugrott a szélére,a földre,és onnan vissza,amikor először csinálta csak néztem o.O De tényleg durva volt,ahogy csattantak,meg egyiknek ugrás után olyan hangja volt,mint valami hidraulikának:D Te mikor mentél végig rajta?
  • gordon 24
    Én is lementem rajta:D Mondjuk Dh géppel nem tunik (abban a tempóban ahogy én lejöttem) durvának.. Viszont én nekem ha fizetnének sem indulnék ilyenen.
    Bazz tök szar volt hallgatni, ahogy lehelik ki a lelküket szegény bicók...

Ennek a világon semmi értelme komolyan..

Mondjuk jó volt! Janika, wazz lánc és váltó nélkül nyert!:D
    Amikor mentünk fel volt egy hülye turista, wazz a babakocsit tolja bent a szallagokon belül.. Na mindegy, nem volt rossz azé..
  • bardocz
    Végigmentem a dh pályán,embertelen,több a lépcső,mint a sima út.Sok ember állt lent a lépcsősornál,pedig fent durvább volt a látvány.Merevvázassal ott végigmenni kemény lehet.
  • VRSDM

• VRSDM
    nem én. Roland pajtásom legjobb barátom a DTLF egyik fő alapítója :)
    hátraszaltó
    transzfer. oda van írva. kisugróból nagyérkezőbe.
    szóval a kicsi sorból átugrani a másik sor érkezőjébe.

transzer lényege hogy nem oda ugrasz ahova alapból kéne, hanem mittudomén, egy félcsőből kirepülsz oldalra, és egy totál másik ugró érkezőjébe vagy ahova jónak látod.

jelen esetben két ugrósor egymás mellett, és nem egyenesen hanem keresztbe ugrálva, egyik ugróból a másik érkezőbe
  • SrAta
    ez tevagy vagy haver??
    Előre szaltó volt az első vagy hátra?:D
    Mi az a transzfer?
  • Vaxi
    ejj :S jobbulást :D
  • VRSDM
    tudom senkit nem érdekel de tegnap megint született egy kéztörésünk :/
    elsőn szaltó
    másodikon kisugróból nagyérkezőbe transzfer és első kerékkel akadás :S paff előre :(
    elmentünk vácra, megröngenezték:
    -fiatalember, szerencsére van, nem törött el.
    -de hát úgy fáj hogy mozdítani sem bírom, 5x tört már a kezem, tudom milyen amikor törik.
    -most olvasni nem tud vagy szimplán értelmetlen? oda van írva, nem törött el, örüljön neki. viszlát

... :S magyar egészségügy.

másik ügyeletre átmentünk, kiderült hogy a könyékízületi szalagok megnyúltak, a csont meg zúzódott...

ennyit az egészről :/
  • SrAta
    állatXDD
  • VRSDM
    akkor innen senkinem jön bikefest-re?
  • gordon 24
    Grat! Faszányos! Én is ilyesmi stilusut akarok majd a Kona Shredből.

Ilyen gumi stb.. Tehát ilyen utcai cirkálot, de mégis vadorzót:D