Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok,

országúti bicikli kormányra a szallagot nehéz feltekerni (hogy kell), mert ami most van rajta, azt le akarom cserélni.

Köszi a segítséget : )

Pistike 007
Szerintetek inkább Mali vagy Scott MTB vázon "legyenek a dolgok"?

Mike at home
szerintem ez életveszélyes

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

gordon 24
Ez világos. Csak ezzel egy baj van:

Egy jó ösztelós bringa kb 500000ft -nél kezdõdik.
Nem véletlenül. Az egyik hibája a gagyibb bringáknak, Hogy nem csapágyakon forog a hátsó rész hanem csak csapolásokon. Ez azt jelenti hogy nincs köztes forgópont. Ezzel az a baj, hogy kilógósodik, és lógn kezd.
Aztán amit az elöbb leirtak az is igaz rá.
Ami a biciklizést jelenti ha össztelosod van akkor az energia jó része a teleszkóp mozgatására megy és nem a bicikli mozgatására. Ha turázni akarsz és sokat biciklizni nem javaslom én sem. Jobb annál egy merev hátuljú bicaj, és mondjuk egy rugós nyeregcsõ. Igy a gerinc történet sincs és az elöbb leirt hibák sem jönnek elõ.

A másik pedig az hogy ezeknek a bringáknak a felszerelése sem jó azért kerül ennyibe mert telós. Ha ennyiért veszel merevet jobban jársz mert jobb cuccok is lesznek rajta.
Persze a te döntésed, én csak a véleményem mondom..

De azt még hozzá teszem hogy elvileg a mongoose jó márka. Tehát biztos hogy müködni fog..

Üdv.

Downhill!!

repvez
A mostaninál nem hiszem hogy valami is nehezebb tud lenni.Egyébként meg tekerni kell nem emelgetni vagy nem?
DE azért hasznos tud lenni az a hátso rugo amikor egy nagy gödörbe megy bele az ember és nem egyböl a gerinc tompitja.Ha csak egy fokkal jobban mozognak a teloi mint a mostani akkor annak én már örülök.
Mint mondtam csak hobbybringás vagyok nem érdekelnek a grammok és hogy 2mp-el lassabban érek valahova csak hogy kényelmesen eljussak A-ból B-be.
bardocz
és nehezebb
Krezga
Szerintem ki a mezõre, meg túrázgatni pont nem jó az össz-telós, mert sok erõt elvesz.
bardocz
nem baj,azért próbáld meg<#idiota>
repvez
Na az én voltam <#vigyor3>
bardocz
szerintem ez sem mozogna túl sokat,de lehet tévedek,amúgy volt már itt valaki akinek azért nem mozgott,mert ahol a váz meg az izé ösze van kapcsolva(ahol elfordulna az ami a kereket tartja)túl szoros volt és amikor kivette a rugót akkor sem mozdult a váz,nézd meg azt is hátha jobb lesz
repvez
ezért érdeklödök,mert 80 kg-omnál a mostani nem nagyon mozog
bardocz
ha em olyan durvulásra akarod használni max akkor,de azért próbáld ki hogy rugózik mert ha olyan mint egy tescobike akkor tök fölösleges
repvez
Ezt sok helyen mondták,de megindokolni nem tudták, hogyha nem versenyre használná az ember hanem csak saját szorakozásra ki a mezöre és turázni akkor milyen hátrányom származik belöle.
Most egy TG bringám van amibe már 500km-ert beletekertem,de azon kivül hogy kicsi az áttétele nincs vele gondom.
bardocz
enyiért egy randes ösztelós vázat nm lehet kapni 😄
Szabi84
Nah, nem vagyok a biciklikben profi, de egyet tudok ennyi pénzért ne össztelósat vegyél!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

repvez
Tudnátok erröl a bikerol egy kis véleményt mondani a felszereltségéröl milyenek a telói stb...
Mongoose
Szabi84
meg ha ilyen bringám lenne 😊

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

bardocz
bázz,ha így tudnék bicózni 😮
Z
WTF? pardon me... (F5? no way!) <#idiota>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Hát ezek tudnak: mádáfákáz! <#worship><#eljen>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Hát ezek tudnak: mádáfákáz! <#worship><#eljen>

Nagyon köszi. Azt hiszem így legalább már el tudom intézni a Pestre menetelt mielõtt hazajövünk nyaralásból 😄
Szabi84
Én sem értek hozzá, de a Rock Machine szebb!

gabber_saviola
megjöttek ma az old school mezeim (Y)

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

bardocz
szerintem rockmachine,mongoose-nál súlyt oda se merték írni😛 amúgy meg nem értek hozzá
PLS!

Amse
mammut-tól nem messze a margit körúton (Mountex környékén) a Procross nevû boltban van dögivel fox cucc. Honlapjuk is van.

Azért ha valaki tud biztosan boltot, az írja meg légyszíves!
Kössz a gyors választ!
Speedbe nem nagyon hiszem, mivel a zone-on vannak a termékeik, az meg inkább DC, ÉS, stb... De majd elnézek arra valamikor és meglátom 😊
bardocz
mamutban asziszem speed-ben van,vayis én még régebben láttam fox termékeket
Hali, tudom nem teljesen ide tartozik, de mivel biciklisekrõl van szó, úgy vélem vagytok páran, akik otthon vannak a dologban.
Fox pólót szeretnék venni, és szeretném tudni, Bp-n merre van ilyen bolt nagy választékkal, ha van egyáltalán...
Jó lenne, ha vasárnap is nyitva tartana, de áruházakban nem hiszem hogy találni ilyen boltot 😞
Szerintetek melyik éri meg?
link 1
link 2

gabber_saviola

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
uhh, elég kemény 😊

Amse
Amse
Ez aranyos: Tour de flúgos 500kilóméter alvás nélkül pár pihenõvel 😊

gabber_saviola
nagy király vagy, köszönöm

Amse
gabber_saviola
csináltak képeket az ismerõseid?

amúgy ha valakit érdekel, akkor szombaton megint lesz ilyen mókázás kettõ órakor a Móricz Zsigmond kõrtéren. LINK

Amse
sajnos meló révén én nem jutottam el odáig, de ismerõseim voltak.

gabber_saviola

volt vki a tegnapi öltönyös criticalmasson?

Krezga
Ausztriában vettem már majdnem fél éve, kb 32-34ezer ft volt.
Andora
Hol, mennyiért vetted a cipõt?

Pistike 007
😛

bardocz
szerintem elõzö logo jobb volt😊
Pistike 007
Ja, jó. Köszi. Valszeg azt fogom venni amit már nemrég mutogattam.

gordon 24
figyi két dolog van:

1. Van az Ahead setes dolog.. Ezt ugy tudod megismerni hogy a Villa nyakán nincs menet. A stucnit kell ráhuzni és ugy rögzited vagy Head Lockal.

2. a másik a sima menetes téma. A villa nyaka menetes, és erre a kormánycsapágyat kell ráteni. Majd bele dugni egy stucnit a villa nyak belsejébe.

Na mármost. Az Aheades villát nem tudod berakni egy menetes villához való vázba, és elvileg fordítva is igy van a dolog.
Viszonte ez egy esztergált közdarabbal megoldható. A Külsõ méret a váz mérte a belsõ méret pedig a menetes kormánycsapágy mérete.

A nyak hosszúságát nem tudod csak ugy meghosszabítani hogy egy hosszó csövet bele sajtoltatsz és a külsejére az alsó csõ méretével megegyezõ csövet szintén rásajtolsz.
De mind az elöbb leírt mind ez csak gányolás. Ha nem cserélhetõ a villa nyaka akkor vegyél egy villát nincs mese. Ezt add el annyiért amennyit adnak érte és vegyél egy másikat.

Downhill!!

bardocz
egyszer ültem haveromén,igaz az csak zselés huzat volt,de irtó kényelmes volt😊 legkényelmesebb amin ültem eddig😊
Pistike 007
Köszi, azlesz. Csak már félek hogy az utca másik felérõl kiabál hogy: NEMJÓÓÓ 😄

Mike
van vkinek zselés nyerge? az érdekelne, milyen? érdemes-e rákölteni?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray