Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez sem gyenge 😮

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
mennyibe?
<#finom>#finom><#buck>#buck> Pinarello váz carbon villával megrendelve <#finom>#finom><#buck>#buck>

odaférnék a Campámmal? :ASdasdasdasdas
Mert sikerült kicserélnem a fokaskeréksort és most nem vált le a legalsora és a legfelsöre és az utolso elöttin is ugrik a lánc.
Egy shimano thurney váltom van 7 seb. fogaskoszoruval.
Nekem egy Hauser five5-om van és igen bika de a pedálok...ehhh nah szal Kamara erdö=bánihop😊= mind kettö pedál eltört😄😄😄 nah szal most kell vennem pedált..:S
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
A segítségeteket kérném.Biciklit akarok venni, igazából aszfaltra,az asszonnyal fogyni egy kicsit.Néha egy kis erdei út, de semmi túlnagy gyilkolás.A bajom, hogy egyszerre kettõt kell vennem (az egyikre gyerekülés,stb.).Úgy 40.000ft-ra gondoltam per darab.
Hauser Grizzly-t (Tense)néztem ebbe az árba, abból van ffi-nõi, arról mi a vélemény?Vagy Gepida Mondo 300?
Vagy, ha valakinek van jobb ötlete esetleg, mert én nem értek hozzá, a márkákat sem ismerem.
Elõre is köszi.
nekem ugyan olyan széles az elsõ mint a hátsó 😊
Lenne pár kérdésem.
Mi az hogy szingós ?
Az elsõ és a hátsó gumiköppenyre is az van irva, hogy 622 x 25C, viszont a hátsó kerék vastagabb ez nem világos 😊.
conti ultrasport
vittoria rubino
vittroia roma
országúti bicajra mien külsõt érdemes választani ?
(sima városi kátyus használatra)
1 év garancia, jótállás kötelezõ
törvény van rá, ha tetszik a kereskedõnek ha nem
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
http://bikemag.hu
Csak egy váltót is kell venned. Az ugy a legolcsóbb akkor. Ezt megvesezd
4200ft plusz egy váltó mondjuk az lehet egy 5000ft körül. Szerintem egy 12-bõl megvan. És ha most is 7-esed van akkor váltókar sem kell venned.
Downhill!!
A linken lévö racsni elviekbe 11-34-es fogosztásu tehát 2 fogaskerék is kisebb mint az enyémen ezért gondoltam hogy jo lehet, de sajna akkor nem jo a váltom hozzá 😞
A Megarange váltóra rá van irva az hogy az az. De az meg a másik fele hogy ezel nem oldódik meg a gondod. És méghozzá azért nem merz a ,egarengnek a kicsi foga sem kisebb mint egy sima racsninak. Annak csak a felsõ tányérja nagyobb.
Magyarul ha ilyen gondod van csak ezek a lehetõségek jöhetnek szóba:
Cserélsz egy kereket és veszel 8-as fogaskoszorut. (+váltókar+váltó)
Cserélsz egy elsõ hajtókart (monoblokkal) és teszel rá egy nagyobb tányért felülre.
Ha ezeket nem tudod megtenni, és a mostani elsõ hajtómüvedrõl nem bontható a tányér akkor sajnos nem fogod tudni ezt megoldani.
Minimum 16-20 ezer forint ez a javiás kb.
Ha a kerék és a váltzó cserét válsztod az kb.
Kerék: 15000ft (alaphangon)
váltó (5000ft)
fogaskoszorú: 4000ft
váltókar: 4000ft (párba 8000ft)
ez: 28000ft
Ha a hajtókart cseréled:
Maga a kar kb: 12000ft (persze lehet jóvalk drágább is) ez a Truvati FiveD ára
Monoblok: 3000ft.
Ha uj tányért raksz az kb 4000ft de ez nem biztos hogy kell mert lehet olyan kart venbni amin nagyobb van.
ez kb: 19000ft
tányér nélkül 15000ft.
Szóval ez olcsóbb, és ezzel drasztikus változást érhetsz el.
Downhill!!
Köszi a leirást,de mint irtam most minden a leggyorsabb menetre van állitva(elöl a legnagyobb, hátul a legkisebb) és igy szalajt, ha visszaváltanék akkor olyan mintha leesett volna a lánc olyan könnyen megy.
Sajna elöl is valami sima (proweel márkáju) menetes hajtokar van és nem monoblokkal igy az elég sokba lenne kicserélni, föleg egy 30eFt-os bringán.
Ezért gondoltam hogyha a fogaskoszorut cserélem csak, akkor meguszom olyan 2-3eFt-bol.
Csak nem tudom hogy melyik lenne jo választás ami nagyobb áttételt ad a mostani 14-28-asnál és menetes felfogatásu 7 sebességes.Ha valakinek van ötlete az szoljon.
A nem ehhez való váltók nem fogják tudni felváltani a felsõ tányéra vagy ha meg is teszi nagyon ki fog nyulni a kanál. Szóval ehez olyen kell.
Én azt javaslom hogy ha elõl 3 tányért használsz és hátul 8-as fogaskoszorút.
Hogyha távokat akarsz tekerni és nem száguldozni akkor elõl középsõ-t használd. Hátul pedig közép és alatti fogakat. Ha fel fele hajtasz elõl kicsi hátúl közép és fel fele lévõ fogakat.
Ha gyorsan akarsz menni elõl nagy tányér hátul közép és le felé fogakat.
De ha még igy gyorsan megy a lábad akkor az a legjobb megoldás, ha elõlre veszel a hajtókarra nagyon lánckereket. Ha ezt megteszed olyanra betudod állitani hogy beszarzs ha el akarsz indulni vele😄
Downhill!!
Downhill!!
itt az sg-n eléggé halott ez a biciklis téma, adok pár hasznos weboldalt ahová járok:
http://bringaut.hu
http://criticalmass.hu
http://alleycat.hu
arra lennék kiváncsi, hogy egy keresztezõdésben, 3 sáv van (bal balra, középsõ egyenes, jobb jobbra), és én egyenes akarok továbbmenni, akkor a középsõ sávban legyek, vagy tartsak jobbra, és a jobból menjek egyenes tovább ? Mi a szabályos és mi az ajánlott ? : ) (Eddig a középsõ jobb szélén mentem)
Holnap készítek képet róla.
Az elején hogy dugod be a csõbe, hogy ne csavardjon amikor elkezded tekerni ?
Már csak a fékeket kell átoperálnom.
akkor régebbi vázkialakításod van sajnos. a mostani szabvány olyan 5-6-7 cm a fék felsõ középpontja (kögzítõpont) és a fékpofa középpontja között.
Most olyan problémám van, hogy a fék amit vettem a bicajra, nem éri el a felnit (vagyis elére csak belelóg a kerékbe is ...).
Ienrõl már halottatok, mi lehet erre a jó megoldás ?
Úgy tervezem hogy két téglalap alakú vassal lejebb hozom a jukakat, csak nem tudom, hogy nem a fognak eltörni a terheléstõl 😊
de ha tényleg nem megy akkor újrabandázsolom az én kormányom és tolok róla videót 😊
grat, egyik legjobb parafás bandázst vetted (jóvétel)
Megpróbálom magam rárakni, hátha elrontom 😄
Iet vettem
http://ebike.hu/termekek/kormszalag/3559
parafás bandázs vagy sima gumis?
Csak azért kérdezem, mert a gumist jobban tudod húzni, mikor felrakod, a parafásnak meg szélesebb a ragasztócsík az alján.
Pár centis darabot a csõben hagysz, amit megfogsz az egyik kezeddel, másik kézzel alulról kezded, és felfelé tekered a bandázst úgy, hogy mindig takarja az elõzõ felét vagy 1/3-át, mert akkor nem fog kibuggyanni. Feltekerés közben azért kicsit húzd a bandázst(nem nagyon, de azért feszes legyen), mert ezzel is megakadályozod a kibuggyanást. Ha nem jó a tekerés mindíg vissza tudod bontani, szal no para.
elsõre bonyolult csak, másodikra már profin megy a dolog.