Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabber_saviola
Tufós sapka üt nem kicsit 😄

ez sem gyenge 😮

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gordon 24
Hányszor meg akartam tanulni😄 Sose fogom😄

Downhill!!

gabber_saviola

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola

Amse
gordon 24
Ez igen!! Gratula hozzá! Ha kész a gép mindenképpen fotot kérünk!!!

Downhill!!

gabber_saviola

<#finom><#buck> Pinarello váz carbon villával megrendelve <#finom><#buck>

gabber_saviola
köszönöm szépen

gordon 24
Boldog szülinapot!<#pias><#taps>

Downhill!!

ppk
baszottjó .-D

Powerball!!!

Sziasztok! Adnátok tanácsot, hogy a DEMA Merano, a KTM Life Joy és a Gepida Alboin közül melyikre érdemes rákattanni? Városban és 1-2 napos túrákon használnám.
bardocz
XD
gabber_saviola

repvez
Azokat ugy állitottam be hogy mindkét végálásba beállitva a váltot hozzáigazitottam az ütközöhoz, hogy ne tudjon leváltani a fogsorrol, de azon kivül még van egy csavar hátul és a bovdennél is lehet tekerni valamit.Esetleg azzal mit lehet kezdeni hogy feszesebb legyen a lánc vagy messzebb legyen a válto gorgoje a fogsortol, mert majdnem összeér vele.
gabber_saviola
van 2 csavar a váltón egyik felel a kifelé másik meg a befelé állásért. tekergesd és rájössz, annyira nem nehéz (elpaszni úgy sem tudod)

repvez
Tudna nekem valaki egy leirással tanácsot adni hogyan kell a hátso váltot beállitani?
Mert sikerült kicserélnem a fokaskeréksort és most nem vált le a legalsora és a legfelsöre és az utolso elöttin is ugrik a lánc.
Egy shimano thurney váltom van 7 seb. fogaskoszoruval.
Balazs15
hi all

Nekem egy Hauser five5-om van és igen bika de a pedálok...ehhh nah szal Kamara erdö=bánihop😊= mind kettö pedál eltört😄😄😄 nah szal most kell vennem pedált..:S

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Sziasztok.
A segítségeteket kérném.Biciklit akarok venni, igazából aszfaltra,az asszonnyal fogyni egy kicsit.Néha egy kis erdei út, de semmi túlnagy gyilkolás.A bajom, hogy egyszerre kettõt kell vennem (az egyikre gyerekülés,stb.).Úgy 40.000ft-ra gondoltam per darab.
Hauser Grizzly-t (Tense)néztem ebbe az árba, abból van ffi-nõi, arról mi a vélemény?Vagy Gepida Mondo 300?
Vagy, ha valakinek van jobb ötlete esetleg, mert én nem értek hozzá, a márkákat sem ismerem.
Elõre is köszi.
gabber_saviola
Szingó – A szingó olyan gumiköpeny, ami kör keresztmetszetû, a belsõ beléje van varrva, és a felnire nem a körbefutó drót rögzíti, hanem ragasztó, ami a szingó belsõ felületét takaró textilszalagot és a felnit rögzíti egymáshoz. A szingós felninek ezért nincs pereme, hanem homorú felületû, hogy a virsli alakú szingó szépen felfeküdhessen rája. -báj Galad

nekem ugyan olyan széles az elsõ mint a hátsó 😊

Köszi a választ!

Lenne pár kérdésem.
Mi az hogy szingós ?

Az elsõ és a hátsó gumiköppenyre is az van irva, hogy 622 x 25C, viszont a hátsó kerék vastagabb ez nem világos 😊.

gabber_saviola
singós a felnim, ezért sokat nem tudok válogatni és így szingós tufót használok, viszont ha nem szingós a felnid akkot egy jó kis continentált vagy vittoriát vennék.

conti ultrasport
vittoria rubino
vittroia roma

Sziasztok,
országúti bicajra mien külsõt érdemes választani ?
(sima városi kátyus használatra)

bardocz
köszi,ezt nem tudtam,most már megnyugtathatom apámat,és nem kell átutazni a fél várost hogy bicajt nézzek
Mike at home
van
1 év garancia, jótállás kötelezõ
törvény van rá, ha tetszik a kereskedõnek ha nem

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

bardocz
nem tudjátok hogy ebikeon van-e garancia?mert polarix-nél nincsen írva de kiváncsi vagyok rá
Amse
jah piacteret én is nyálazom folyamatosan...

gabber_saviola
jaj még egy alap oldal van amire néha nyálcsorgatni megyek 😄DDDDDDDDD
http://bikemag.hu

gordon 24
Ha kisebb megoldás akkor.
Csak egy váltót is kell venned. Az ugy a legolcsóbb akkor. Ezt megvesezd
4200ft plusz egy váltó mondjuk az lehet egy 5000ft körül. Szerintem egy 12-bõl megvan. És ha most is 7-esed van akkor váltókar sem kell venned.

Downhill!!

repvez
Köszi az árakat majd meglátom.
A linken lévö racsni elviekbe 11-34-es fogosztásu tehát 2 fogaskerék is kisebb mint az enyémen ezért gondoltam hogy jo lehet, de sajna akkor nem jo a váltom hozzá 😞
gordon 24
Hátha mentes racsnid van. Akkor nehéz az üg mert azt nem tudod csak komplett kerékkel 8-asra cserélni.
A Megarange váltóra rá van irva az hogy az az. De az meg a másik fele hogy ezel nem oldódik meg a gondod. És méghozzá azért nem merz a ,egarengnek a kicsi foga sem kisebb mint egy sima racsninak. Annak csak a felsõ tányérja nagyobb.
Magyarul ha ilyen gondod van csak ezek a lehetõségek jöhetnek szóba:

Cserélsz egy kereket és veszel 8-as fogaskoszorut. (+váltókar+váltó)
Cserélsz egy elsõ hajtókart (monoblokkal) és teszel rá egy nagyobb tányért felülre.

Ha ezeket nem tudod megtenni, és a mostani elsõ hajtómüvedrõl nem bontható a tányér akkor sajnos nem fogod tudni ezt megoldani.
Minimum 16-20 ezer forint ez a javiás kb.

Ha a kerék és a váltzó cserét válsztod az kb.
Kerék: 15000ft (alaphangon)
váltó (5000ft)
fogaskoszorú: 4000ft
váltókar: 4000ft (párba 8000ft)
ez: 28000ft

Ha a hajtókart cseréled:
Maga a kar kb: 12000ft (persze lehet jóvalk drágább is) ez a Truvati FiveD ára
Monoblok: 3000ft.
Ha uj tányért raksz az kb 4000ft de ez nem biztos hogy kell mert lehet olyan kart venbni amin nagyobb van.
ez kb: 19000ft
tányér nélkül 15000ft.

Szóval ez olcsóbb, és ezzel drasztikus változást érhetsz el.

Downhill!!

repvez
Csak nem tudom hogy a thurney váltom az megarange-e.Egyébként csak 7-es menetes racsni van most rajta.Ha meg le akarnám cserélni a 8-asra akkor vehetnék uj váltot és váltokart is és még az agy se biztos hogy jo lenne hozzá.
Köszi a leirást,de mint irtam most minden a leggyorsabb menetre van állitva(elöl a legnagyobb, hátul a legkisebb) és igy szalajt, ha visszaváltanék akkor olyan mintha leesett volna a lánc olyan könnyen megy.
Sajna elöl is valami sima (proweel márkáju) menetes hajtokar van és nem monoblokkal igy az elég sokba lenne kicserélni, föleg egy 30eFt-os bringán.
Ezért gondoltam hogyha a fogaskoszorut cserélem csak, akkor meguszom olyan 2-3eFt-bol.
Csak nem tudom hogy melyik lenne jo választás ami nagyobb áttételt ad a mostani 14-28-asnál és menetes felfogatásu 7 sebességes.Ha valakinek van ötlete az szoljon.
gordon 24
A Megarange-hez csak megarange váltót tudsz használni. Ezért ehhez a fogaskoszorúhoz csak az jó.
A nem ehhez való váltók nem fogják tudni felváltani a felsõ tányéra vagy ha meg is teszi nagyon ki fog nyulni a kanál. Szóval ehez olyen kell.

Én azt javaslom hogy ha elõl 3 tányért használsz és hátul 8-as fogaskoszorút.

Hogyha távokat akarsz tekerni és nem száguldozni akkor elõl középsõ-t használd. Hátul pedig közép és alatti fogakat. Ha fel fele hajtasz elõl kicsi hátúl közép és fel fele lévõ fogakat.
Ha gyorsan akarsz menni elõl nagy tányér hátul közép és le felé fogakat.

De ha még igy gyorsan megy a lábad akkor az a legjobb megoldás, ha elõlre veszel a hajtókarra nagyon lánckereket. Ha ezt megteszed olyanra betudod állitani hogy beszarzs ha el akarsz indulni vele😄

Downhill!!

repvez
Valaki tud segíteni a #1751-be?
gordon 24
Ugy csinálj mindent mintha Autó lennél. Magyarul mindig abba a sávba menj ahova jutni akarsz. Persze jobbra tartva a szélén. Ha igy viselkedsz az autosok tudják mit akarsz, ha jobbra balra kalipálsz rosz sávból mész egyenesen stb. Akkor összezavarod õket és könyen elüthetnek. Szóval jól csináltad onnan kell tovább menni egyenesen.

Downhill!!

Amse
Jó linkek 😊 Ma voltam a futárélet nagyjával Dorogon a Tour de Kanyar mozgolódás révén és nagyon jó volt. (alleycat-en van infó róla, de míg ninja lent van nem lesz elérhetõ) Volt bográcsozás meg bmx-es ugrálás a palatinus tóba 😊

gabber_saviola
szerintem szabályosan közlekedtél.

itt az sg-n eléggé halott ez a biciklis téma, adok pár hasznos weboldalt ahová járok:

http://bringaut.hu
http://criticalmass.hu
http://alleycat.hu

Sziasztok,
arra lennék kiváncsi, hogy egy keresztezõdésben, 3 sáv van (bal balra, középsõ egyenes, jobb jobbra), és én egyenes akarok továbbmenni, akkor a középsõ sávban legyek, vagy tartsak jobbra, és a jobból menjek egyenes tovább ? Mi a szabályos és mi az ajánlott ? : ) (Eddig a középsõ jobb szélén mentem)

repvez
Az megtudnátok mondani hogy ez a racsni jo lenne egy shimano thurney hátso váltohoz?Mert azt irják hogy megarange kompatibilis válto kell hozzá,de nem tudom hogy az enyén tudja e.És egy 14-28-as racsnihoz képest mekkora gyorsulást érhetek el ugyanannyi tekerés mellett,mert a mostanival szinte állandoan a 14est használom és néha már szalajt a pedál olyan gyorsan kell tekernem,de mégis alig haladok.
gabber_saviola
Én satuban fûrésszel vágom

A bowden házat mivel érdemes vágni, vagy nem ajánlatos otthon barbárkodni rajta ? : )

gabber_saviola
45 fokos szögben úgy, hogy feltekeréskor vissza tudjak hajtani fél centit, és azt visszatûröm a csõbe, és arra megy rá a dugó

Holnap készítek képet róla.

A szallagot feltettem, majd rakok be róla fotót mien béna lett 😄.

Az elején hogy dugod be a csõbe, hogy ne csavardjon amikor elkezded tekerni ?

Már csak a fékeket kell átoperálnom.

gabber_saviola
ájjáj 😞

akkor régebbi vázkialakításod van sajnos. a mostani szabvány olyan 5-6-7 cm a fék felsõ középpontja (kögzítõpont) és a fékpofa középpontja között.

Sziasztok!

Most olyan problémám van, hogy a fék amit vettem a bicajra, nem éri el a felnit (vagyis elére csak belelóg a kerékbe is ...).
Ienrõl már halottatok, mi lehet erre a jó megoldás ?

Úgy tervezem hogy két téglalap alakú vassal lejebb hozom a jukakat, csak nem tudom, hogy nem a fognak eltörni a terheléstõl 😊

gabber_saviola
ha nem megy, akkor simán le tudod szedni és újra elkezdeni.
de ha tényleg nem megy akkor újrabandázsolom az én kormányom és tolok róla videót 😊

grat, egyik legjobb parafás bandázst vetted (jóvétel)

Köszi a segítséget!
Megpróbálom magam rárakni, hátha elrontom 😄

Iet vettem
http://ebike.hu/termekek/kormszalag/3559

gabber_saviola
nem nehéz pedig, simán megtanulható

Amse
én hagyom a profikra. 800-1000ft ért feltekerik és nagyon szép lesz...

gabber_saviola
legjobb

parafás bandázs vagy sima gumis?
Csak azért kérdezem, mert a gumist jobban tudod húzni, mikor felrakod, a parafásnak meg szélesebb a ragasztócsík az alján.

Pár centis darabot a csõben hagysz, amit megfogsz az egyik kezeddel, másik kézzel alulról kezded, és felfelé tekered a bandázst úgy, hogy mindig takarja az elõzõ felét vagy 1/3-át, mert akkor nem fog kibuggyanni. Feltekerés közben azért kicsit húzd a bandázst(nem nagyon, de azért feszes legyen), mert ezzel is megakadályozod a kibuggyanást. Ha nem jó a tekerés mindíg vissza tudod bontani, szal no para.

elsõre bonyolult csak, másodikra már profin megy a dolog.

Pistike 007
K.csapágynak azt a részét, ami a vázban van, azt hogyan szedjem ki? Erõszakosan, vagy van valami mikéntje...😊