22335
-
#5877 értem köszönöm -
#5876 Dirt,DH,street,park,tekerni viszont nem lesz kényelmes. -
#5875 Ijen hardy-m van, csak az hardy 1 es, háát, tekerésre nem ajánlanám, raktam rá nagyobb telót, új kerekeket, fékeket, aszt DH ra magyarországra teljesen jó. -
#5874 Hali!
Kb 1 hónap múlva venni szeretnék egy új bicót.Három évig triáloztam aztán egy időre abbahagytam a bicózást. Most egy új dolgot szeretnék kezdeni. A választásom egy Merida UMF hardy 4 disc-re esett azért a váltósra gondoltam mert egyben persze tekerős bicónak is akarom használni. Szóval pontossan azt szeretném kérdezni hogy mi a vélemyénetek erről a bicikliről esetleg van e saját tapaszatalatotok.
Ja és még egy dolog hogy ez a keró igazából pontossan mire van freeride , dirt? a bicÓ:
http://www.hugo-sport.hu/kepek/umf_bikes_2009_s/hardy/2009%20UMF%20Hardy%204%20Disc.jpg -
Gabo #5873 Nézelődéshez linkgyűjtemények:
http://hegyikerekpar.lap.hu/
http://bicikli.lap.hu/
Boltokhoz meg:
http://kerekparbolt.lap.hu/ -
Gabo #5872 A Caprine Epik 50 és a Cube Analog nagyjából egy szinten van az alkatrészek színvonalát tekintve. Talán a Cube egy kicsit jobb a váz és a kormány+kormányszár+fejcsapágy tekintetétben. De ezek minimális különbségek.
Az Aim viszont lényegesen gyengébb alkatrészekkel van szerelve, mint az előző kettő.
Szerintem nézz még szét más gyártók házatáján is! Pl. a Magellan bringák ár/érték arányban elég jók.
Milyen célra szeretnéd a bringát? Mennyire intenzíven, milyen körülmények között használnád? -
#5871 Megjött a lánc meg az u-lakat,úgyhogy mostantól lehet biciklivel közlekedni:) -
#5870 Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, mert vásárlás előtt állok!
A kiszemeltek:
- CUBE AIM vagy ANALOG
- CAPRINE EPIK 50
Várom a válaszokat és esetlegesen további ötleteket is ebben a kategóriában maradva! -
#5869 Persze! Tárcsafék! Alapból egy dolgot kell megérteni..
A tárcsafék ugy müködik, hogy amikor erőt fejtesz ki akkor rányomod a tárcsára a betétet, ha az erő megszünik, semmi nem huzza vissza a betétet a tárcsa ahogy forog visszanyomja.. Tehát a tárcsa nyomja vissza a dugattyút. Persze az erő megszünésekor alapból kicsit vissza megy a helyére.
Igy mindig kicsit hozzáér.. Ezért serceg kicsit. Akkor nem jó, ha abszolut nem távolodik el magyarul szorul a dugattyúd. De akkor fogaj a kereket és nem serceg hanem fékez. -
#5868 ha kicsit az semmi, bekopik de csesztetheted az adapterbe tett ovális furatba tett csavart és ak beállítod úgy h ne érjen hozzá
-
#5867 Kicsit csak.Most ugy tünik sikerült,de lekopogom:)
Neked is szokott ilyet csinálni? -
#5866 Mennyire? Kicsit beleér és szercseg?? Vagy megfogja a kereket??
Ha az első versio van szard le:D Ha a másik, akkor huzogasd meg a fékkart (persze csak akkor ha bent van a kerék) és addig csesztesd amig nem áll ugy ahogy kő neki:D -
#5865 Na omkább kicseréltem a belsőt:D
Most újabb probléma állt elő-.-".Berakom a kereket húzom meg a gyorszárat erre befog a tárcsa,akár hogy csinálom mindig befog,azelőtt nem csinálta. -
#5864 Szerintem belefér az autószelep a kerékbe majd megnézem -
Gabo #5863 Azért egy pöpec, agyon könnyített gyári kerékszettet nem kezd el az ember furdogálni... ;o)
Véleményem szerint egyszer kell egy (vagy kettő) rendes pumpát venni. Otthonra egy műhelypupát, útra pedig egy kicsi, kompakt pumpát. Mind a két esetben olyat javasolt választani, ami szingó és autó szelephez is jó.
-
#5862 De én azt mondom mindenkinek ezt tanácsolom:D
Ha kapsz egy defektet és nem javitható a belső, bringa bolt vegyél jó minőségű autószelepes belsőt.. Egy akkora furóval mint amekora az autószelep tágisd meg a lyukat és onnantól nem kell bajlódnod ezzel a hülyeséggel:D -
#5861 Ugy mükszik a szingó, hogy kell hozzá egy szingó átalakitó kb 20 ft:D Kitekered a szelepet majd kicsit megnyomod, ekkor szisszen egyet, majd rátekered az átalakitót felfujod akár benzin kutnál ,akár ,akárhol ,akármivel:D leszeded az átalakitót és meghúzod a szelepet, rá a sapek és ennyi. -
#5860 Kösi:)Kitekerem,akkor ha megnyomom pumpával akkor ugye ereszt,teljesen rácsavarom akkor jólesz és nem ereszt tovább?Mert nem merem nehogy aztán ne tudjam visszafújni:D -
#5859 Szeleptípusok
Alapvetően 3 féle szelep létezik:
1. Autó szelep. Autópumpával fújható vagy benzinkutaknál.
2. Normál szelep. Hagyományos pumpa kell hozzá. Hívják még golyós vagy gumis szelepnek is, de Dunlop szelepnek is.
3. 4. Szingó szelep. Külön hozzávaló pumpa kell, de az tudja a normál szelepet is fújni, némelyik az atószelepet is. Sráder szelep a német neve.
Kinyitni úgy lehet, hogy a szelepsapkát félig kitekerjük, majd vissza kell nyomni, hogy kilazuljon. Ezután a 3.-ból teljesen ki kell venni, a 4.-ből pedig ki kell tekerni, amíg lehet. -
#5858 Szeleptípusok
Alapvetően 3 féle szelep létezik:
1. Autó szelep. Autópumpával fújható vagy benzinkutaknál.
2. Normál szelep. Hagyományos pumpa kell hozzá. Hívják még golyós vagy gumis szelepnek is, de Dunlop szelepnek is.
3. 4. Szingó szelep. Külön hozzávaló pumpa kell, de az tudja a normál szelepet is fújni, némelyik az atószelepet is. Sráder szelep a német neve.
Kinyitni úgy lehet, hogy a szelepsapkát félig kitekerjük, majd vissza kell nyomni, hogy kilazuljon. Ezután a 3.-ból teljesen ki kell venni, a 4.-ből pedig ki kell tekerni, amíg lehet. -
#5857 szingó* -
#5856 Szinószelepes belsőt hogy kell fújni?Mennyire kell kicsavarni azt a kis izét?Bocs hogy ilyen tudatlan vagyok sosem volt ilyen szelepem. -
#5855 Budapesten vannak valamerre XC pályák?Inkább lejtősebbek:-) Ha már egy XC vázam van csak ki kéne próbálni. -
#5854 Én is néztem kona dawg össztelós vázat, a 2009-es marhára tetszik, de hihetetlen hogy a 2007 is 170 ezer forint itt Vp-ben, pedig az aztán dögös egy váz ráadásul marha könnyű. 1-2 év múlva már nem szeretnék merevvel tekerészni, de mindig a kurva pénz az akadálya mindennek, pedig csak egy "szaros" bicikliről van szó. -
#5853 őő.. szó sem volt arról a bicajról, én konát szeretnék =] -
#5852 Pedig sokan indulnak WK-n közüllük.. Elég jó volt:D -
#5851 :D:D:D -
#5850 ennek a giant-nek a felszereltsége kb olyan mint egy kemping biciklijé najó túloztam, tesco, metro, korabike-é a féken kívül egyetlenegy hasznosítható alkatrész nincs rajt najó még a váz...
szerintem ez felejtős...
Akkor már inkább magellán polarx de amióta haver eltört egyet magellánt nagyívbe kerülöm... -
#5849 kocsmába voltam épp ez ment a plazmán :D elvoltam :P -
#5848 én néztem, de csak Steve Peat volt ismerős, az NWD miatt, nem csalódtam benne:D -
#5847 természetesen, nagyon köszönöm, ezért kérdeztem, jobb, ha több embertől kapok információt a vétel előtt. =)
alig várom már :D -
#5846 pont ma nem vagyok otthon hanem apumnál xD itt nincsen -
#5845 Nézzétek az eurosport 2-t!! -
#5844 Túrázni szerintem ugyan olyan szar,mint a polarx,hiába húzod fel akármeddig az ülést. -
Gabo #5843 Köszi!
Na mentem aludni, mert mostmár tényleg nagyhalál vagy agyhalál van... -
Gabo #5842 A Meridát csak pédaként raktam be.
Ez egy kicsit olcsóbb, de az alkatrészek is olyanok... :o/
http://www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=0&id=808&fokatID=116&katID=159
Vagy ha másként nem megy, akkor meg kell próbálni építkezni. Úgy legalább ott kötsz kompromisszumot, ahol te szeretnél.
Persze nem lebeszélni akarlak a fire mountain-ról, csak mutatni szerettem volna némi alternatívát. -
#5841 hú ezek nekem nagyon drágák egyelőre, 100 körül gondolkozom, max 120.
az ilyen bringákat későbbre tartogatom :)
a fire mountain 2009es ott körül mozog -
#5840 Nemrossz(mondhatni rohattjó:D)
nekem egybe letekert táv rekord 80km
olyan 15-16os átlaggal
A legnagyobb mért pulzus(akkor direkt erre mentem és szobabiciklin volt meg minden) 193 de volt már 200 feletti is edzésen érzésre olyan 205-206 volt a max(dehát úszás tudjátok ehhez vok szokva:D)
max sebesség 69km/h 20%os lejtőről le
:D
buta voltXD
de shreddel k...nehéz túrázni meg sokat menni hát 40kmnél összefosommagam 50nél má leszarom annyira elfárattam 60nál haldoklok 70nél márcsak vánszorgok 80nál többet eddig nem mentem pont hazaértem de már a halálomon voltam:D
-
Gabo #5839 Ha az XC-nél kicsit erősebb gépet szeretnél, szerintem nézz szét a merevfarú trail bringák között is.
Pl:
http://www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=60&id=1980&fokatID=116&katID=159
De a Giantnak és a Speckonak is vannak ilyen jellegű bringái. Persze DH-zni azért ezek se az igaziak. -
#5838 a 08as keciszép meg kecijó olyanom van:D
vázat Meset sehol nem kapsz sztem:(