22335
-
Gabo #5957 Egy jó ipari csapágyas agy, egy minőségibb duplafalas felnivel összepárosítva sok mindent kibír.
A mostani bikemag-ban gyári kerékszetteket boncolgatnak. Érdemes átolvasni, mert az ott leírtak az épített kerekre is igazak. Könnyebb megérteni, hogy mire kell figyelni egy új kerék esetében. -
Gabo #5956 Nem arra használta, amire kell?
Mégis szerinted egy mtb-nak netán dh (össztelós, duplavállasnak látszó villával...) bringának árult valamit mire kellene használni, ha nem terepbringázásra? Ha terepezésre nem alkalmas, mert nem alkalmas rá, akkor talán nem kellene montinak kategorizálva árusítani. Ki kellene írni nagy betükkel rá, hogy csak sík úton, aszfalton használható, ott is korlátozott mértékben.
-
#5955 Fail:D -
#5954 alacsonyabban van a felső csöve alacsonyabb átlépési magasság rövidebb váz(pár centi)
picit más geo
nőknek jobban kedvez -
#5953 megveszi a gyerek a bringát- érted:D -
#5952 Én még senkit sem láttam gyerekbringával ugrálni,csak hugom össztelósát próbáltam ki:D Nem lehet,hogy dirt bicóra gondolsz? -
#5951 ha normálisan van használva akkor a TG és metros bájkok is birják.Vegyük az enyémet már 2000km-t tekertem bele és 2 balaton kört és semmi baja sincsen és müszaki hiba miatt nem kellett megálnom egyszer sem.
Csak ésszel kell használni.
Nagyokat szoktam derülni azon amikor megveszi a gyerek a bringát és egybol nekiáll ugrabugrálni vele aztán meg fikázza a bringát hogy szar közbe meg ö volt a hülye hogy nem arra használta amire kell. ennyi -
#5950 Mert ráírták? -
#5949 Mondja már meg valaki,hogy ez mégis mitől női váz?:D -
#5948 mivel az aszfalt az egyáltalán nem veszi igénybe a cuccot kivéve ha sokat padkázol de az aszfaltot szinte minden bírja (csak tesco metro ienek nem...)
Szal ritka durvulásra aszfaltra tökéletesek az XC cuccok -
#5947 Arról beszélek, hogyha nem xc-re használnám, hanem mindennaposan, aszfalton, akkor az xc alkatrésznek lehet-e problémája. -
#5946 nono az XC agy sokat bír főleg az én pille súlyommal:D
Az RCV példa csak eléggé sarkalatos volt tehát arra akartam kilyukdni, hogy XC vázhoz XC alkatrészek
Kül az az agy meg mindenre jó(elég sok mindenre) mert novatec iparis és egy eléggé masszív darab, nem az a tipikus vékony XC agy -
#5945 Még hányszor mondjam el,hogy nem durvulok már vele,max majd XC?:D 888RCV-t meg mi a fasznak vennék,amikor könnyűt akarok majd rá?:D
Te meg beszélsz itt arról,hogy ne durvuljak vele,ha xc-re van,erre te is xc agyat használsz,hát szép vagy,mondhatom.Bort iszol,vizet prédikálsz:-D -
#5944 olyan agyam van mint a legelsőd csak nem a Light verzió
pöpec nem nyekeg nem akad nem hagy ki szépen kattog ha szabadon fut semmi rendellenesség már odavágtam egy 20-30szor laposra fújt kerékkel és nm döglött emg szal bírja:D
(odavágtam az én 55 kilómmal... szal ha többvagy vigyázz de én folyton padkázok vele és nem hisztizik) -
#5943 Jah de VRSDM arra gondolt, hogy ha XC a váz akk ne dobjál rá funn felniket agyakat meg 888RCV villát mert nem lesz egy hosszúéletű a dolog
De vehetsz akciósan 32829 forintért egy olyan titán kormányt ami 3,47 grammal könnyebb mintha alu lenne (CSAK VRSDMet cikizem:D)
Szóval XCre használod nem dörtölsz nem déházol akkor az XC cuccokkal nem lesz gond
-
#5942 Agynak ezt,esetleg ezt feketében,felninek meg ezt néztem.Mondjuk ehhez előre kell először tárcsafék.Ha nem,akkor mondjuk ez. -
#5941 aminek gyári hibából letörik a tárcsafék konzolja : D -
#5940 Azt én leszarom:D Ennyi erővel vehetek egy új bicót Meg a váz amúgy sem nehéz,új hajtással,és amúgy totál megegyező alkatrészekkel olyan nehéz volt kb,mint a polarx,az meg egy 2 kilós váz.Nem találom sehol sem,hogy hány kiló,így pontosat nem tudok mondani,2-2.5 kiló lehet. -
#5939 szerintem az a para hm hogy mondjam példaként.
vagyok 70kiló. de lecserélem a futócipőm -1 kilóért, ahelyett hogy én fogyjak.
szóval. bicónál fontos az hogy a tervezett geometriát bizonyos súlyú alkatrészekkel nyújtja igazán. könyebb kerékhez könnyebb váz is dukálna. könyebb kormánnyal és még sorolhatnám...
érted : D (nemtudok fogalmazni) -
#5938 Villa meg kerék,amit vennék rá,más nem kell rá új.Hátsó váltó bírja,elsőt nem használom,vagy csak nagyon ritkán. -
#5937 továbbá lehet könnyíteni erős alkatrészekkel is. pl. titán. könynebb, és erősebb :)
a pénztárca inkább szab határt. -
#5936 Nem durvulásra kell.Nameg Xc mintha nem lenne durva:D -
#5935 Nyilván XC-s alkatrészek XC-re vannak kitalálva, könnyebbek "kevesebbet bírnak", aztán meg majd lehet szidni, hogy milyen szar a cucc etc. Ha durvulni akarsz, olyan alkatrészt vegyél ami majd bírni is fogja. 0,5 kg itt-ott aztán menet közbe szétesik alattad, mert ugye nem arra tervezték... -
#5934 Abból lehet probléma,ha mondjuk egy kereket XC-re szánt alkatrészekből rakok össze?Két keréken összesen 1-1.5 kiló spórolható. -
#5933 bocs nemfigyeltem végig... -
#5932 Igen, természetes. Amíg új a tárcsa meg a pofa addig ilyen fémes hangot ad, amibe még a váz is belerezeg.
Durva!:D Majd elmúlik. -
#5931 Fékezés közben okostojás.... -
#5930 Na az enyém is olyan mintha buborékok izélnének csak fémes hangon XD
Gabo:Köszi a segítséget:) -
#5929 A sisak Six six one evo Legend: 37000ft
A lápprotektor: az is six six one.. 15000ft -
#5928 mennyi volt a sisak és a lábprotektor???? -
#5927 Az ace is ilyen.. Nagyon szar hangja van, amikor fékezek (olyan mint egy aqvarium levegőztetője:D) de ugy fog mint az állat.. Szóval leszarom:D -
Gabo #5926 A neten fellelhető infok alapján a Stroker Trail-eknek elég hosszú a bekopási időszaka. Szóval ha a fékerővel nincs gond, és nem került szennyeződés a tárcsára vagy a pofákra, akkor nem kell izgulni a hang miatt.
Egyébként nekem is ezek vannak az új bringámon. Szóval van elsőkézből is tapasztalatom. -
#5925 Jogos:D -
Gabo #5924 Egy ilyen magas labdát nem lehet kihagyni. ;o) -
Gabo #5923 A bringám súlyával én teljesen elégedett vagyok. Előbb rólam kellene lefaragni néhány kilót, mielőtt a bringámról grammokat. ;o) -
#5922 Ja értem,már azt hittem valami gond van vele,mert mikor elhoztam 3-4 napig semmi nem volt,felmentünk a sárhegyre hétvégén a szerpentinen lejöttünk azóta csinálja(3 napja)na akkor kicsit koptatni kell még:) -
#5921 :DD hülye:D
Jaja igyekeztem.. Nagyon fasza ez a sisak.. Imádom pedig még nem is bicoztam benne... -
Gabo #5920 Pontosan ettől féltem, amikor az alkatrészek kompatibilitásáról beszéltem. Elég furán nézet ki az az oútis váltó egy montin... -
Gabo #5919 Jó, hogy felöltöztél! Ruha nélkül azért elég durvák lettek volna ezek a képek.
Ahogy nézem a szerkó és az elszánt tekintet is passzol a bringádhoz. -
Gabo #5918 Valószínűleg amíg be nem kopik a fék, addig lesz egy kis hangja. Esetleg próbáld meg azt, hogy megtisztítod a tárcsákat izopropil alkohollal. Vagy csiszoló papírral finoman fel is lehet őket csiszolni.
A fém a fémen hang nem véletlen. A Stroker Trail fékpofák ugyanis fémes összetételűek.