22335
11330766891279474906.jpg
  • gordon 24
    Biztos hogy igy lesz.. Minden füzéskor még "megtaposni" is szokták, hogy a recsegést ne csinálja, valszeg nálad ez kimaradt..
    Használod a küllök majd "összeszoknak" beállnak a helyükre és abbahagya.
    Szóval nem gond az!

Defekt hát az egy szemét dolog:D
  • timexxx
    rendben. köszi. remélem igy van.

amugy ráadásul ma defektet is kaptam.. :S:S nagyon boldog voltam :)

tegnap megvettem ma meg már defekt
  • gordon 24
    Nem gond! Majd kirecsegi magát! Valszeg nem régen füzték! Használd nyugiba...
  • timexxx
    Sziasztok szakik!

valaki megtudja nekem mondani miért van az hogy a vadi új 1 napos biciklimnél recseg ropog a küllő? terhelés alatt főleg. de anélkül is.

nem tescos bringa. SKARPEA S250. váltó: shimano altus. kerék: kenzel.
  • Vaxi
    szerintem is, még több is mint amennyit szeretne, de ez biztos nem megy szét + ha beleszeret még akkor is jó :)
  • bardocz
    Ez nagyon jó bringa,szerintem megéri az árát.
  • Vaxi
    pl. 50k - meridia
  • bardocz
    Ez a váltó szerintetek megéri?Igaz akkor kéne cserélnem váltókart is,meg akkor vehetnék új fékkart,és még szervizért is kéne fizetni.
  • princessroyal
    Sziasztok!
    A segítségeteket kérem, ha van fél percetek.
    Mountain-bike-ot szeretnék venni, hobbi célból,
    aszfalton, föld úton, erdős részeken használnám időnként. Olyat szeretnék, ami nagyon sokáig jó bicikli marad, és nem kell sokszor szervizeltetni.
    Mit javasoltok, mire figyeljek? Milyen váltó legyen rajta? Nem szeretnék nagyon sokat költeni rá, max. 55.000.-ezret, de az sem baj, ha találok jót 20.000-ért.
    A Decathlon és hasonló helyeken kínáltak (pl. 52.000.-ezerért, Rockrider márka) megfelelők erre a célra? Vagy inkább vegyek használtat, de valami jobb márkájút?
    Mi a véleményetek???

Köszönöm előre is :)
    PR
  • norbi56
    Betekertem a csavart,most úgy tünik nem ugrál de majd délután kimegyek és megnézem,kint a határban is.
  • norbi56
    De hát ezt nem értem,nem zúzok anynira azt megértettem a magellanon hogy a tourney dobálta mert hát tourney de egy xt-től azért ...
  • norbi56
    Igen a csavarokkal tudom mit állítok,majd holnap betekerem teljesen mert tudom h nincsen betekerve.
  • Vaxi
    ó nagyon jó ez, nekem egy full alap hauserem van lehet ezzel gyűrni a kilométereket :) azért 1-2 hónapon belül veszek egy komolyabbat =)
  • Onuris
    Sziasztok!

Akkor a már említett bicikli: kb. 3 éves, de ebből két és felet padláson töltött. Minden tavasszal megtisztíva, olajozva, de idő híjján sohasem használva :(! Egyedi, mert minden alkatrészét egyenként vettem, és barátaimmal raktuk össze. Anno nagy szerelem volt, de fősuli miatt nem tudtam használni. Tehát a kerékpár felépítése:

Mali Viper 19-es alu váz(króm színű) - megerősített forrasztásokkal, könnyú Weimann-syncross duplafalú-szegecselt alufelnik, Acera Paralax agyak elöl-hátul, Sherpa edzett acél küllők, Shimano lánc, teljes Shimano Deore fékszett kétújjas fékkarokkal(fekete), fekete Shimano hajtókar, nagy felületű alu pedálok lábkosarakkal, kényelmes Thunder Light ülés, alu nyeregtartó rúd, 7 sebességes Shimano STX-RC váltó hátul, elöl 3 sebességes Shimano Alivio váltó, Shimano racsni, RST Gamma El sárga első teleszkóp( 8-cm-t mozog), Acor kormánycsapágy(kék), Bike+ stucni(króm), Bike+ bikaszarvak(króm) kicsit karcos, kompozit hajlított Bike+ kormány(ezüst szürke), Sram Centera Gripshift marokváltó, gyorskioldós kerékszorítók, alu kulacstartó és nyeregszorító, Bike+ háromszög táska, újszerű gumik, Cateye kilóméteróra, ha megtalálom...:)
    Az egész bicikli 12 kg. CC-re szerintem ideális! Kérésre szívesen küldök képeket!

Kérlek mondjatok egy hozzávetőleges árat, hogy mennyiért lenne érdemes továbbadnom rajta!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Onu
  • zaki
    ilyet:

37k-ért

Full kezdő vagyok, jó ez nekem. Csak Bp-en használom majd, heti pár alkalommal. Fogyókúrához is jó lesz, egy 10 kilótól még jó lenne megszabadulni :D
  • Vaxi
    milyen bringát vettél?
  • zaki
    Jeee, itt lehet kapni, gondolom amit lentebb belinkeltem, mert ingyenes.
  • zaki
    felhívtam a alexandrát, booklinet, bringaboard.hu-t, semmi. #5974-ben belinkelt cuccot, nem vették fel a telefont. Majd próbálkozok még.
  • Gabo
    Valószínűleg ugyan ezt fogod megkapni a polgármesteri hivataltól is.
  • Gabo
    Egy időben a fővárosi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán ingyen osztogattak budapesti keros térképet. Hogy most mi a helyzet nem tudom, de egy telefont érdemes elereszteni feléjük.
    Ha pedig túrázni készülsz, érdemes turista térképeket is nézegetni.
  • Gabo
    Próbálhatsz a láncfeszítésen állítani, de nem biztos, hogy sokat fog segíteni. Mivel elől is a kisebb tányérok vannak ilyenkor használatban, ezért a lánc valamilyen szinten mindenképpen lazább lesz, mint a nagy tányéron. Márpedig rázósabb részeken a laza lánc beleng és ugrálni fog.
    Ezért használnak a zúzósabb bringákon külön láncfeszítőket.
  • zaki
    Üdv :D
    Legtöbbet itt vagyok :P
  • Vaxi
    hú de régen láttalak már topicban :D
    üdv itt =)
  • zaki
    Hát az lesz, mert gúgli nem nagyon talált semmit... Csak online térképeket. Egy ilyet találtam, ha nincs más, akkor jó lesz ez is. Remélem lehet még kapni.
  • bardocz
    Szerintem menj be egy nagyobb könyvesboltba,pl Móriczon lévő Alexandra,ilyen helyeken szerintem árulnak térképet,és tudnak segíteni ilyen ügyben.
  • bardocz
    Ha hátul acera váltóm van,meg elöl is valamelyik a betűs,attól még deore váltókart tudok használni vele?Gondolkozok nagyon,hogy hagyom a tárcsaféket,és veszek avid single digit 7-es fékeket,meg ahhoz fékkart is,rendes bowdent meg bowdenházat,nameg ugyebár tervezek új kereket is,mert a mostani dögnehéz(2.2kg az első kerék),és akkor nem kéne tárcsás agy,csak v-fékes felni.
  • zaki
    Üdv!

Kezdő vagyok, tegnapelőtt vettem egy lájtos MTB-t... Tudtok vmi (frissebb, nem 2005-ös pl) bpi kerékpáros térképet? Nem online, és nem könyvet, hanem ilyen kis füzetszerűt, amit magammal tudok vinni, mert igaz, hogy egész életemben itt éltem, de nem nagyon ismerem az utcákat, bicikliutakat meg főleg... xD

Köszi előre is.
  • gordon 24
    Szarul van beállitva!

A másik meg az lehet,hogy az előfeszítése nincs jól beállitva a váltónak, vagy a lánc hosszu..

Ezen felűl más nem lehet.. Ha dobálja ide oda, akkor szerintem az előfeszitése rossz. Nézd meg a váltót ahol fel van rögzítve a vázhoz (váltópapucs) ott van egy csavar, azt próbáld meg be fele tekerni, ilyenkor a váltó keményebben fogja fesziteni a láncod..
    De csak azt a csavart! És ne azt a ketöt ami a tetjén van, mert azok határolok, a felső és az alsó holtpontot állitják..

Most igy látatlanban más nem igen jut eszembe..
  • norbi56
    Én nemtudom vagy én vagyok egyzserűen szar a bicózáshoz vagy a boltban állították rosszul be...ugye XC bringa(TFS 700)terepeztünk kicsit hátul ott az XT na az van vele ha kicsit hullámosabb kövesebb terepre érünk 6. fokozat felett dobálja a fokozatot ide oda mindig egyre feljebb aztán vissza pl 7.be van és ráugrik a 8.-ra majd vissza ahogy a bukkanók ottvannak,hogy állítsam be mit csináljak vele hogy ez megszűnjön?Nagyon zavaró hogy mennék vele elkezdem nagyon tekerni erre rádobja a másikra majd vissza,közbe persze kattog meg minden,mi gondja lehet szerintetek?
  • Gabo
    Ha leírod, megpróbálunk segíteni. (Talán még érdeklődő is akadhat itt a fórumon.) Egyébként ha nem indiszkrét a kérdés, miért adod el?
  • Onuris
    Sziasztok!

Lehet, hogy eladom a biciklimet :( Ha leírom az alkatrészeket, akkor egy hozzávetőleges árat tudtok mondani, hogy mennyiért kínáljam? Segítségeteket előre is köszönöm :)

Onu
  • SrAta
    nah mivan kövi beruházás egy 24es monti?:D
  • Gabo
    Az All Mountain kategória kicsit több mint XC, de még nem Freeride.
    Masszív erős bringák. Sok mindent kibírnak, de még bőven tekerhetők. 150 mm körüli rugóúttal bírnak. Pl.: Trek Remedy, Giant Reign, Merida 150.
    A trail kerok kicsit erősebbek, kicsit kényelmesebbek, mint a verseny orientált XC gépek. 120-140 mm körül mozognak. Pl.: Trek FuelEx, Specialized Stumpjumper FSR, Giant Trance X.

Ezek azok a bringák, amik leginkább a "menj bárhova, csinálj bármit" kategóriát alkotják.
  • VRSDM
    ugrottam ma montival az újonnan épített sorunkat
    merev 24" NS Capital. áááhhh. még bmx után is hihhhetetlen kényelmes.
    más kérdés hogy taknyoltam mert szokatlan volt. de nagyon jók azok a biciklik! beléjükzúgtam
  • bardocz
    Ööö,erre nem gondoltam:D Pedig amiket néztem telókat pár napja azokhoz is oda volt írva basszus:D
  • VRSDM
    all mountain? talán...
  • bardocz
    AM biciklik azok milyenek,meg ez minek a rövidítése?
  • Gabo
    Felni szalag vásárlás:
    - Hello! 26-os monti felnire keresek felni szalagot. 25 mm körüli lenne a jó.
    - Hát... Hát... 20 mm-es van, de olyan dh felnire való nincs.
    - Ez egy WTB Trail felni, nem dh...

Komolyan mondom, néha az az érzésem, mintha némelyik boltos kb. 10 évvel ez előtt leragadt volna. Pedig nekik kellene leginkább tájékozottnak lenni a különböző trendeket illetően. Elvégre nekik kellene árusítani ezeket a bringákat, alkatrészeket. Az am, trail gépeknél is széles felniket használnak, amik azért még messze nem olyan szélesek és nehezek, mint a dh-s zúzásra készült változatok.
    Arról nem is beszélve, hogy még felni szalag sincs sok helyen készleten!?!?

Mindez onnan indult, hogy a Giant szerelője valami érthetetlen okból előre 20 mm-es szalagot tett. Ez pedig a felni sajátos profilja miatt össze-vissza csúszkál és csak ott nem takar, ahol kellene.
    Azért némi utánajárást követően sikerült egy pár schwalbe felniszalagot venni.
    Nagyon remélem, hogy 2 évre előre letudtam az összes kerékszerelést. Éppen elégszer szedtem le, raktam vissza és pumpáltam fel a gumikat.

Azért azt megint meg kellett állapítanom, hogy a bringa külsők nincsenek centrírozva. :o/ Az eddigi évek alatt sem sikerült rájönnöm arra, hogyan lehetne elérni, hogy ne legyen néhány mm szitálás a külsőkben.
  • gordon 24
    Hali!

Nahh ezen a hétvégén megvolt az első igazán faja downhillezés az uj bicokkal..

Maribor volt a célpont, a pálya kurva jó igaz nagyon sáros volt szóval a gyökeres rész bent az erdőbe hát az rohadék nehéz volt:D

Mindenesetre nagyon jol éreztem magam.. Remélem sokszor lesz lehetőség kimenni..
  • Gabo
    Azoknak is csak ajánlani tudom az újságot, akik egy komolyabb 160-220k körüli kategóriába tartozó bringát terveznek venni. Ugyanis ezekből vettek szemügyre 13 példányt, ami azért elég jó átfogó képet ad a piac kínálatából.