22335
-
timexxx #6037 azt nemtudja valaki hogy miért van az hogy amikor hátul nagyobb sebességbe kapcsolok akkor olyan mintha ugrana egyet a lánc? :S elég zavaro és rontja a biciklizés élményét :) rosszul van beállitva? már szórakoztam a bowdennel is de semmi javulás.. azelőtt mielött kivettem volna a kereket akkor a boltban jol beállitották.. de mire vissza raktam a kereket már ugrált a lánc meg ilyenek.. utána állitottam most meg ilyen..
ha vissza viszem a boltba akkor gariba megcsinálják? -
Gabo #6036
Van még egy ilyen barbieri lánctisztítóm is, de ezzel messze nem lesz annyira tiszta. Ráadásul össze-vissza csöpög a láncról a zsíroldó.
Szóval azt kell mondjam, hogy a flakonban való átmosás a legtutibb módszer. Sőt a brigéciolt utána hagytam állni egy kicsit és némi ülepedés követően leszűrtem a löttyöt. A következő alkalomra még jó lesz.
-
Gabo #6035 Nem ismerem a villát, de gondolom az előfeszítést lehet állítani a két tekerővel. Valószínűleg az egyik irányba ha már teljesen ki lett tekerve csak üresen tovább ugrik. Ha az ellenkező irányba tekerve x kattanás után megakad, akkor valószínűleg nincs vele gond. Úgy sejtem a másik száron is ugyan annyi x kattanásnyit enged állítani. -
#6034 Akkor 2008-re ráraktak valami jobbat:) -
#6033 RST Launch T8 hmm kössz azert :) -
#6032 RST Gila+ T7?Asszem nekem is egyiket kb 90fokkal tovább lehet tekerni,de én ugyan olyanra szoktam állítani,amúgy asszem 5-öt lehet rajta teljeset forgatni. -
#6031 Üdv :) Nemrégiben (3 napja) vettem 2008-as polarX table top-ot franko bringa elvárásaimnak megfelel . Csak :D a telo-n lehet tekergetni 2 kis bigyot + és - felé nos , eltekerem mind2-t pluszos irányba de az egyiket tovabb lehet tekerni mint a másikat. Ez direktböl ilyen vagy hibás ? -
timexxx #6030 gagyi volt a belső szerintem -
#6029 gabo kösz a félliteresüveges brigéciolos módszert
bejött olyan szép tiszta lett a lánc:P
aztán beolajoztam
szép csendes lett újra a kis édes
a 400km alatt(akk takarítottam utoljára) nagyon bekoszolódott
holnap a koszorút is kitakarítom
csak nem merem leszedni mert nincs kulcsom és ígyis kézzel lett meghúzva, örülök h nem esett leXD -
#6028 lol gagyi volt a belső és elrepedt, vagy felütötted és kivágta a felni? -
timexxx #6027 kicseréltem ma a belsőt.. tüskét nem találtam a külső gumiba... na akkor megnézem hol eresztett a belső.. aztán pont ott ahol össze van ,,illesztve" -
#6026 Na hát azt én is utálom:D -
Gabo #6025 Ha nem akarod leszedni a fogaskoszorút, akkor marad az, hogy egy rongyot csúsztatsz a fogaskerekek közé és azzal törlöd át. Kicsit tökölős, de a célnak megfelel. -
Gabo #6024 Ártani biztos nem fog neki.
De ahogy írtam, a csepegtetős módszert jobban kedvelem mint a spray-ket. Szerintem gazdaságosabb és kevesebb vele a maszatolás is.
Egyébként amitől rosszul vagyok, mikor valaki kenetlen, nyikorgó hajtással bringázik. Pláne ha pasi az illető. Férfi ember hogyan képes azt megállni, hogy egy pár csepp olajjal megkenje a láncot? -
#6023 Persze.. De hát nagyon durva igénybevételeket kap szóval...
A Duncan nem egy rosz váz, igaz nekem nem tetszik.. De sokan használják.. -
#6022 Én is erre gondoltam hogy majd így letisztítom,fogaskoszorűt viszont nem szeretném leszedni azt mivel csináljam? -
#6021 Én ezzel fújtam be szerinted ez jó lesz neki? -
timexxx #6020 az igen. megkérik az árát. DH-ba nekem még tetszik az UMF DUNCAN.
bár annyi pénzt nem adnék egy bicóért. ki se használnám. -
princessroyal #6019 ok, köszi. -
vass17 #6018 Ahha, most már értem, a Stinky-t valahogy nem tudtam hova tenni:) -
Gabo #6017 Én pont ma pucoltam le a gyári zsírt a láncról. Már zajosnak tűnt a hajtás, szóval kenni nem kent. Viszont az összes por és szutyok remekül beleragadt.
Lánc le. (Ilyenkor jön jól a Sram patentszem.) Bele egy üres ásványvizes flakonba. Rá egy adag Brigéciol. 20-30 perc ázás után jó alaposan átrázni. Aztán kipecázni, leitatni, száradni hagyni.
Állt az iszap a flakon aljában, szóval időszerű volt a dolog.
Utána mehet vissza a bringára és lehet olajozni.
-
#6016 Én semmivel:S De van itthon ilyen teflonos cuccom,telóra kentem régebben,elvileg láncra is jó,bár nem tudom.Most új van rajta,és még jó a kenése. -
Gabo #6015 Fújni semmivel.
Inkább olajozót használok, de egy fecskendő is tökéletes lehet. Ezekkel a lánc belső felén pont a láncszemek csapjaihoz lehet egy-egy csepp olajt juttatni. Miután végigmentem az összes láncszemen, egy tiszta ronggyal még leitatom a fölösleget. Így nem lesz minden csupa olaj, a fújós megoldásokkal ellentétben.
Használtam már műszerolajt, barbieri féle olajt mostanában pedig Hanse grafitos mtb olajt használok. A hígabb olajok jobban beszivárognak a résekbe, viszont sűrűbben kell őket használni. -
#6014 Ti mivel szoktátok fújni a láncot? -
#6013 MOst teljesen betekertem,most kicsit jobb de még néha ugrál -
Gabo #6012 Ha meg akarod gyorsítani, vagy el akarod csendesíteni a pattogást megpróbálhatod azt, hogy egy-egy csepp olajt raksz oda, ahol a küllők keresztezik egymást. Idővel persze magától is meg fog szűnni.
Egy magára adó bringaszerelő mondjuk nem adna ki saját készítésű kereket a kezei közül addig, míg a küllők feszültségmentesítését meg nem csinálta. De ez már egy másik kérdés. -
Gabo #6011 :oP
Persze, single speed gépeken csúnya is lenne. ;o)
De ahogy írtam a zúzósabb irányzat képviselői inkább lemondanak a nagy tányérról, felraknak egy rockringet és láncfeszítőket. Kompromisszumok... -
#6010 Javitás!
A Stab Supremeban nem Fox van hanem Marzo world cup.. Mondjuk ár szempotjából mindegy:D -
Gabo #6009 PR:
Javaslom, hogy olvass vissza a régebbi hozzászólások között. Volt ez téma már többször is, és szerintem lett leírva jó néhány használható gondolat ezzel kapcsolatban.
Általánosságban elmondható, hogy minél inkább araszolsz felfelé az árlétrán, a bringák felszereltsége is úgy lesz egyre jobb. Ez pedig magával vonja az alkatrészek jobb terhelhetőségét, hosszabb használhatóságát, pontosságát.
El kell dönteni, hogy hol húzódik az a határ, amit kompromisszumokkal el tudsz fogadni. -
#6008 Sok minden!
A Stab Deluxe elöször is 21 centit mozog hátul a Stinky kb 18 körül.
A Stab Deluxeba dhx 5.0-ás Fox rugóstag van a Stinkybe 4.0 vagy vanila.
A Stinky más geometriáju inkább Freedride bringának való.
A Stab Deluxe az DH..
Régen a Stinky Deluxe és a Stab Deluxe ugyan az a váz volt, de pl idén már nagyon sok a különbség.
Az alap Stinky tök más.
Szóval a Stinky az egy gyenge freeride gép álltalában (hacsak nem egy idióta épiti össze:D) szimpla vállas villával van, kevesebbet mozog stb..
A Stab Deluxe az az első DH gépe a Konánának.. 888rcv vel szerelik (dupla vállás teló) 4 dugattyús Stroker ace-el stb stb. 21 centit mozog hátul.
És van a kökemény gép.. Ő a Stab Supreme.. Nah hát abba már Fox40 rc2-es villa van (ami magában 400 ezer ft::D) és Saint minden a hajtástól a fékekig stb. Kb 1millio 2 az alap ára. És 23 centit mozog. -
#6007 nekem sose ugrál... -
Gabo #6006 Az enyémen is ugrál a lánc, ha nagyon rázós terepre megyek. Ez van. :o/ -
Gabo #6005 Onu:
Nagyjából 50-60k körülre saccolnám a bringád értékét. Egyik alkatrészéről se lehet azt mondani, hogy igazán kiemelkedő színvonalú lenne, de a használható kategóriába mindegyik belefér. -
vass17 #6004 Lehet, hogy hülye kérdés, de amúgy mi a különbség a Stab deluxe és a Stinky között? -
#6003 Hát elég sokba kerül..
Én ugy épitettem össze, egy másik gép (galériámba meg tudod nézni) szétszedésével, jó pár alkatrészt arról szedtem le.
Igy nekem kb 400000ft-be van..
Az uj ára az 690000ft persze akkor már nem a 2006-os hanem a 2009-es stab Delux vázzal..
Az én gépem kis tulzással, olyan cuccokkal van szerelve mint a 2009-es gyári, persze azon jobb kar van jobb kerekek, de nagyából olyan.
Ezek a bicok olyan 500-600 ezer ft től indulnak és mennek a csillagos égig tehát 1.5 milló forint körülig.. -
timexxx #6002 és egy ilyet mennyiért lehet kapni? -
#6001 Hát igen! Elég durva egy gépállat:D -
timexxx #6000 hát igen, azzal már lehet DH-zni. :) -
#5999 #5913.-as Hsz be láthatsz:D
Egy Kona Stab Deluxe-em van.. És Downhillre használom:D -
timexxx #5998 nekem mondod? :D neked egyébként milyen bringád van? illetve mire használod?