22335
-
#6077 Tescoban semmit ne vegyél. 35k-ért városi biciklit is ritkán lehet kapni értelmes kategóriában, az össztelós tárcsafékes bicajok 300k-nál kezdődnek :D -
#6076 hello mindenkinek.
biciklit szeretnék max 40k-ért, valami megbízhatót. főként városba lesz meg kisebb tereptúrákra.
Vitál Clubba voltam ma, ajánlottak egy jó első teleszkópos Six Team bringát 54k-ért, ami le lesz árazva 25-én 40k-ra.
Vélemény? sztetek megéri? tudtok jobbat mondani?
Pontos típusa SixTeam Ram EF vagy Gazelle EF
Kérlek, ha tudtok valami jót ajánlani, mondjatok pontos típust, esetleg mondjátok, hogy hol tudnám megvenni.
Előre is nagyon köszönöm, és sürgős lenne, mivel legkésőbb 25-én döntenem kell, ha nincs jobb, nem szeretném kihagyni azt az ajánlatot...
Először Tescoba akartam GTX bringát venni, 35k, összteleszkóp, dupla tárcsafék, shimano váltó, duplafalú felni. Aztán rájöttem, hogy ilyen árkategóriába már inkább veszek sportboltban valami tartósat. De ezek nem ökörködésre valók, ugye? inkább komolyabb biciklizésre, túrákra. néztem amúgy a gumiját ennek a Ram EF-nek, nekem nem az jött le, hogy olyan szuper terepgumi. pedig állítólag jó. -
Gabo #6075 XC vagy OC = Cross Country vagy hivatalosan Olympic Cross
AM/Trail = All Mountain (Több mint XC, de még nem FR.) A Trail egy kicsit enyhébb, közelebb az XC-hez.
FR = Freeride
DH = Downhill
4X = Four Cross
DS = Dual Slalom
DJ = Dirt Jump
CC = Cyclocross
(Remélem semmi nem maradt ki...)
Az első kupac a montinak, a CC pedig az országútinak egy-egy hivatalos vagy kevésbé hivatalos ága.
XC versenyek általában egy kijelölt néhány km-es körpályán mennek, ami komolyabb emelkedőket, technikásabb lejtőket egyaránt tartalmaz, de nagyjából végig tekerhető. X kört kell megtenni, és a győztes az, aki elsőnek beér. De XC-be beletartozik a maraton és a teljesítmény túrák, valamint az extrém pl. 24 órás versenyek is. Szélesebben nézve az XC kategória egy általános kategória, amibe a könnyed túrázástól az agyonkönnyített verseny gépekkel való versenyzésig nagyjából minden belefér. (Magyarul nagyjából minden, ami nem durvulás, zúzás, ugrálás.)
És ki kell ábrándítsalak, a 100k még messze nem számít drágának. Ez még javában a belépő kategória. -
#6074 igazabol semmi extremre nem akarom hasznalni, csak meloba jarni + eljutni a pontbol b be. csak azert akarok dragabb bicot venni hogy birjak az alkatreszek, illetve sztem tok jol is nez ki :D
egyebkent az XC mit jelent? mert nezegettem az alkatreszeket ki mit ir rola Testbike-on es eleg soknal irtak hogy XCre jo. :) -
#6073 Na a boltban nem volt nagy aszfaltgumi választék,inkább terep,trekkingek voltak így Continental Sport Contact 1.6 vettem szerintem nagyon jó,nagyon megy vele a bicó:) -
Gabo #6072 A vázméret alapvetően befolyásolja az üléspozíciót.
Ha túl kicsi, kuporogsz rajta. Ha túl nagy végig fekvőtámaszban tekersz. Egyik se jó hosszútávon.
http://www.swanseawheelers.co.uk/bikefit.php
http://www.totalbike.com/service/frame_size.php
http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
Ezeket az oldalakat használva ki tudod számolni, hogy nagyjából melyik passzol. A finom beállítást a nyeregpozíció, a kormány és a kormányszár cseréjével lehet megoldani. -
noname023 #6071 Ja már chaten kisegítettek 1col=2.54cm
thx jonó -
noname023 #6070 XS(13”), S (14”), M(16”) és L(17”) méretek
Hájó vki vant fent?
Megtudnátok mondani életben mennyivel különbözőek ezek a vázméretek mert tervezek egy xs-t de ha bébi bicaj nem érdekelne.?
-
#6069 kb. kéthetente újrafestem a sisakom valami frankó rajzal. így mindig jól néz ki :P -
Gabo #6068 Sisaknál ne az árcédulát nézd elsősorban, hanem azt, hogy tökéletesen passzoljon a fejedre.
Nem szabad, hogy bárhol nyomjon, szorítson.
Jól beállíthatónak kell lennie, hogy teljesen a fejedre lehessen igazítani.
Jól kell, hogy szellőzzön, másként belefülledsz.
Az újabb montis sisakoknak a tarkó része mélyebben lenyúlik, mint az általános vagy oúti használatra szánt változatok.
Hasznos, ha van darázsháló az elülső szellőzőknél.
S persze az sem árt, ha jól néz ki, mert másként nem fogod hordani. ;o) -
Gabo #6067 100k-ból jó országútit nehéz összehozni. Egy jó állapotban lévő használttal valószínűleg jobban jársz.
Merida Matts-ból is több típus van. Melyikkel szemezel?
Mielőtt vásárolni kezdesz azért tanácsos lenne eldönteni, milyen célra keresel bicot. Egy oúti és egy mtb között azért elég jelentős különbség van. -
Gabo #6066 Nem rajongok a sportáruházakért. (Bringát a bringaboltból...) Ennek ellenére használható biconak tűnik.
Egyedül a középcsapágyat tartom gyenge pontnak és tény, hogy a teló sem egy csúcs darab. De ezek is és a többi alkatrész is cserélhető, ahogy kopik vagy ahogy igény és keret van rá. A váz legalábbis jó alapnak tűnik a későbbi fejlesztésekhez. A fékek és a Deore váltó valószínűleg jó darabig ki fognak szolgálni. -
#6065 az én outim. még eredeti USSR : ) minden eredeti rajta, csak karbantartani kellet (jó fékpofák meg ilyen kopó alkatrészek nem)...
és bitang jól megy. és van vagy 30éves :P -
#6064 Outiból én valami régi használtat vennék,nem is lopják,olcsó is,szerintem teljesen jó. -
#6063 Alkatrészek jók,egyedül a teló gyengepont számomra,Suntour nem egy nagy szám.De a hidraulikus tárcsa s a deore váltók jók. -
#6062 up -
#6061 ja és még a merida mattsokat nézegettem! -
#6060 Sziasztok! Kerékpár vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni!Egy országuti kerékpárban gondolkodom,mert uttesten,bicikliúton elég hosszuú távolságokat szeretnék megtenni(ezért egy országuti kerékpárt néztem ki) szeretném ha ajánlanátok nekem max 100ig országutit(lehet olcsobb is) illetve 15ft-ig bukosisakot,ha lehet minnél előbb! előre is köszönöm a válaszokat! -
#6059 irjatok valamit pls mert holnap mar szeretnem megvenni :)
jah es kimaradt hogy suntour xcm v2 hlo telo van benne. -
#6058 helloka! kineztem az intersportban egy bicot es erdekelne profibb emberkek velemenye hoyg milyen es megeri e.
vaz: alu 7005
valtomu/kar : shimano deore / rapidfire
fekek: shimano brm486 hidraulikus tarcsa
hajtokar : truvativ IF
a neve Genesis winner MX, a honlapon ezt Genesis matrixkent talaltam m eg 26"os es 110k ert adjak.
Testbikeon nezegettem az alkatreszekrol infokat ott irtak jot is rosszat is hatha itt valaki tud nekem irkalni rola vagy az egesz bicorol vagy az alkatreszekrol. (esetleg ha megvan az ujsag akkor megnezhetitek most lesz akcioba holnaptol)
thx -
mmkek #6057 Kamov van a képen??? -
#6056 Tora az XC villa is,akkor már inkább nézz valami szimpla AM villát,az talán jobban bírja. -
#6055 Dirt Jumperrel mentem és sztem a 3 a 2008as és 2009es egy álom a 2007es az fos...
de gond nincs vele csak az h nehéz mint a kő dehát nem törik és mozog mit vársz ?:D
38kér ez a legjobb dirt villa ennél csak 75ér a 2es jobb meg 140ér az 1es
Jah meg vannak 200k felett karbon magnezit dirt villák...
szal én is vagy RS torát veszek az állíthatóúthosszút vagy DJ3at ezek a szimpatikusak enyhe dirt, streetre... -
Gabo #6054 Pár hete rohangáltam én is gumi ügyben.
Michelin XC Dry 2 vettem. (Nem XCR, ami a puhább verseny változat, de ugyan az a mintázat.) Eddig elégedett vagyok velük. Aszfalton is jól gurul, de terepen sincs gond vele a mintázatának hála. 26x2.0 méretűnek van írva, de a valós méret inkább 2.1. Kevlár peremes, hajtogatható. Ez akkor akcióban volt a Vár-nál, 12k/pár. (Egy telefont megér.)
Vredestein Tiger Claw gumikkal is szemeztem. Ez semi-slicknek számít. 26x2.0, kevlár peremes. Valószínűleg szintén jó a gördülési ellenállása aszfalton és a mintázata jól is kapaszkodik. Ez a Probike-nál volt akkor akcióban 5k/db, ha jól emlékszem. (Egy telefont ez is megér.)
Drágáért volt még Continental Race King WCS (bár jó a mintázata, az olcsó változat szerintem nem éri meg, ez meg k dárga), Schwalbe Furious Fred nem tudom melyik változata. De ezek már kimondottan verseny gumik, ergo elég gyorsan kopnak.
Elég nulla a választék mindenhol. :o/ -
#6053 Mivel csak a versenyre kell,és azt bírja ki,mindenképp valami könnyű gumit nézzél,hogy könnyebb legyen tekerni.Ez egy könnyű gumi,nem is olyan drága,csak nehogy egy csepp víz kerüljön az aszfaltra,ahol versenyzel majd,mert akkor buktad az egészet.Nézelődj a kicsit mintás slick gumik között,amik elvezetik a vizet,meg nézd meg mit írnak róla testbike-on. -
#6052 Csak aszfaltra kell. -
#6051 Versenyre ilyet vennék,de rendes használatra nem,állítólag gyorsan kopik.Ha csak aszfalt lesz,akkor próbálkozz be egy slick gumival ;D -
#6050 Nekem pedig gumi kellene a Meridára lesz verseny és valami alacsony ellenállású aszfaltgumi kellene.Valakinek valami ötlete hogy milyet vegyek?Vagy jó lesz az amit majd a boltban mondanak?:D -
#6049 Köszi:) -
#6048 Dirt Jumperről még csak rosszat hallottam,neke mindenki azt mondta eddig,hogy csak ara nem jó,amire kitalálták. -
#6047 Dirt Jumper 3 a 2009es van fehérben 48k
a 2008as van feketében 33k -
#6046 Ezt mégegyszer,mert nem tudom értelmezni:D Most mi kell bele,meg mi szar?:D -
#6045 DEMA NERRO DIRT ilyen bicóba kell RST löncs(launch) van benne 1ik rugó már 2 hetes korábn kiugrott egy rakás szar annál bármi jobb. -
#6044 55-ért XC-re tudok:D Haveromnak Manitu Stance volt,és ő dicsérte,meg nyúzta is rendesen. -
#6043 55K-ig milyen villát tudtok mondani DIRT-re?Nem nekem kell:D -
#6042 Ezt még nem figyeltem meg,mert csak piros lámpánál nem tekerek.De a bowdenek közül egy adhatja a hangot,azt le szoktam fogni olyankor,és akkor is fojtatja a hangot. -
Gabo #6041 Ha tekersz, akkor csörömpöl, vagy független a hajtástól?
A régi bringámnál a teló belsejében a rugók szoktak néha zajongani. Ezt elméletileg egy olyan zsugorcsővel, ami nem oldódik az olaj hatására el lehet némítani. Rá kell húzni a rugó középső részére és így kevésbé fog a teló belső falához súrlódni, verődni.
A váltó bovdenek végei is lifeghetnek annyit, hogy a rázkódástól a vázon kopogjanak. Illetve a bovdenházak is mozoghatnak annyit, főleg rázósabb úton, hogy zajt okozzanak.
Engem inkább a recsegő hangok idegesítettek az új bringámnál.
Meghúztam a kormány rögzítő csavarjait. Kipucoltam a nyeregcső helyét, majd bezsíroztam a nyeregcsövet és a rögzítő bilincsét.
Végül kiderült, hogy a nyereg rögzítő csavarja volt kilazulva. Akkor vettem észre, mikor a vállamon cipeltem fel a bringát. -
timexxx #6040 azt mondták a boltba hogy túl volt feszitve -
#6039 őő általában amikor váltassz ugrik egyet a lánc ugyanis arra való(:
de kül gariba beállítják ELVILEG... -
#6038 Szerintetek mi csöröghet tekerés közbe egy biciklin?Ahogy megyek,néha csörög,de nem igazán függ az út rázósságától.Eléggé érdekes:-D