Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Ezse rossz kerék

Breki33
35 a pár?

Nekem az a kinézet,hogy kicsit csillagos jobban tetszik

gabber_saviola
minek? 😄ddd
35 környékén már kampa alapszetjét kapod:

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Breki33
ILyen kerekeket lehet külön kapni?

NAgyon állat ahogy kinéz

gabber_saviola
tényleg ezt a márkát kihagytam 😞
jó márka, igaz ára is van

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Breki33
Author biciklikrõl mi a véleményetek?

http://www.author-hungary.com/
Breki33
Igen alap kell amit késõbb lehet tuningolni de a váz könnyû és az egész megbízható
gabber_saviola
alapnak néz ki, de ha alap gép kell neked akkor ez tökéletes

Breki33
jó lenne errõl egy rendes kép, de sehol sem találok

szted jó bicikli?
gabber_saviola
igen torzít, egyméret mind2 kerék 😄

gabber_saviola
nem nõit sem 😄ddddd

jaja tesztbájk az jó oldal

Breki33
Ugye a kép torzít, hogy a hátsó kerék kisebbnek tûnik?
Breki33
Bár akkor már lehet egy aluvázas

Breki33
Miért nõit már használtál?

Most találtam egy jó oldalt ahol tulajdonosok írnak pro és kontra dolgokat biciklikrõl

Ez alapján ez nem tûnik rosznak

Schwinn-Csepel Avenue
http://www.testbike.hu/list2.php?pid=1868
gabber_saviola
fitneszzrõl semmit nem tudok mondani, olyant még sosem használtam 😞

Breki33
Mondjuk ez elég nehéznek tûnik tegnap megmértük a mostani biciklink

Enyém 10 kilós a barátnõmé 14 kilós ez meg még többnek tûnik.

Abban maradtunk az ismerõssel, hogy keress vmi jó vázat aztán összerakunk vmi jót P
Breki33
Majd szólj ha találsz vmit

Én eddig ezt találtam

KELLY'S 2008 ALPHA Ár: 46900.00 ,-

váz Aeroprofile hi-ten lady's
vázméret 18''
villa hi-ten unicrown
kormánycsapágy VP
monoblokk KINEX cartridge
hajtómû Prowheel (48x38x28T)
e. váltó Shimano TZ31
h. váltó Shimano (08) TX31
váltókarok Shimano RS31 Revoshift
fokozatok száma 21
fogaskoszorú SHIMANO MF-TZ37 (14-34T)
lánc KMC Z-51
fékek APSE
fékkarok APSE
fékhuzal Driving Force SCS (SlickCableSystem)
kerékagyak alu
küllõ steel U.C.P.
felnik Kellys Draft
köpenyek Kellys Softline 700x38C
kormányszár acél
kormány acél
markolat 2Density
nyeregcsõ acél
nyereg KBIX ComfortLine
pedálok mûanyag
kiegészitõk CAT EYE reflector set, bell
súly kg 14,71

Breki33
Igazából nekem jó lenne egy alapgép is csak jó könnyû legyen és jól nézzen ki.

A Fineo Fittness-rõl mi a véleményed?
DannyL
A bringát a csajoknak téma engem is érdekel. A Meridámat úgy néz ki márciusban megveszem és utána barátnõmnek is kéne valami, de õ nem hajlandó 40-50e-nél többet adni érte. 😊 Én is pont a linkelt Gepidát nézegettem. De akkor meglesem a Kelly's gépeket is.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

nem nagyon értek ám hozzá, csak amit a bicajbuzi haveroktól hallottam... szar cuccokból van összerakva. amit én meg tudtam állapítani, h nem olyan szépek, mint a katalógusban 😊

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

gabber_saviola
Vittaro nagyon alapmodell, de ezt az ára is mutatja, ezért evidens, hogy nem szabad úgy nézni rá minnt egy 200E-s gépre.

gabber_saviola
2 hétig haszáltam egy Dema Outit, mert kaptam egyet kölcsönbe, nálam semmi gáz nem volt vele. Sokan jöttek, hogy ilyen szar az olcsón a szett, de szerintem a szimano szora szett mindenhol ugyan olyan. Aztán mondták, hogy az elsõ villa is görbül, én a 500 km-alatt nem tapasztaltam semmi rosszat, pedig adtam neki rendesen.

És ezt úgy mondom, hogy elötte építettem a Pinarellómat.

Breki33
errõl írnál bõvebben?
a demák állítólag nem túl megbízhatók, asszem szlovákok csinálják (összefüggés nem biztos h van)
és nem is néznek úgy ki, mint a katalógusban, ezt viszont már tapasztaltam is...

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

Breki33
Igen a Dema-t azt néztem a X-Factory Product Guide 2007-es katalógusban

konkrétan egy Fineo Fittnes-t nézten

Illetve egy Vittaro Road-ot az ára miatt

De erre azt mondta az ismerõsöm, hogy ez nem jobb mint a mostani országútim szerinte nagyon alap modell

Breki33
Igen csak én nem pesti vagyok esetleg rákérdezek helyben
gabber_saviola
ja és ha már ajánlottam a Szerb Capriolo márkát

http://www.capriolo.co.yu/

akkor mutatom a Szlovák Demát:

http://dema.dynatech.sk/index.php/en/O-nas

gabber_saviola
értem.

de én azért körülnéznék Kelly's márkában, mert jópár helyen akciózzák a régi modelleket. Aztán ott van a Capriolo márka, ami nem akkora név mint az elöbb leírt, de nagyon kedvezõ árakkal dobják piacra a gépeiket. Amúgy ezt a márkát (Capriolo), csak ajánlani tudom.

gabber_saviola
sima egysebisnek néztem elsõre, de tényleg agyváltós. eléggé vagány darab 😄d

GEPIDA Nedao 26"

Cruiser típusú Férfi acél váz,
Shimano Nexus 3-as agyváltó, Schwalbe Big Apple külsõk
dinamós lámpa állófény hátul, sárvédõ, csomagtartó
Vázmagasság: 47cm
Súly: 16,5kg

Breki33
tudom, hogy férfi viszont bordóban elég pofás azt hittem agyváltós lehet esetleg
Breki33
Tudom, de barátnõnek kell lecserélni a 20 kilós mostani-t amit állandóan szerelni kell.

Pénz nem nagyon lenne több rá és nem napi 50 kilométerre kell hanem hétvégi bringázásokra esetleg 10 perces városbeli utakra.
gabber_saviola
Egyik név sem nagy eresztés, de a kettõ közül a gepida kicsit komolyabbnak tûnik (nagyon kicsit).

Mind2 kerékpárt hótegyszerü alkatrészekkel szerelték, ami látható a noném hajtókarokon elkzdve a váltókon át a küllõkig.

Elhiszem, hogy vonzó egy kerékpárban az ár, de nem éri meg ezeket a 30-40eft-os kerékpárokat megvenni.

gabber_saviola
ez a fekete egy férfi egysebis városi krujzer 😄ddd

Breki33
Ez a kép kimardt

Breki33
Szeretnék véleményt kérni, hogy szerintetek melyik nõi kerékpár jobb

Gepida Mundo 300

GEPIDA 2007 - NEDAO CLASSIC

.jpg" alt="" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" decoding="async" />

OLIMPIA ATLANTA NÕI

Leírások alapján az OLimpia sorozat nõi biciklijei 2-3 kilóval könyebbek, de érdekelne hátha van valakinek konkrét tapasztalata ezekrõl a típusokról
bardocz
belemegy,hogyne menne bele😊) ösze is raktam,csak sajna bowden nem a legjobb,azért kötöttem rá egy kötelet,amit belenyomtan a váznak a bowdentartó részébe,,és így nem esik ki felül,alul meg feszül,úyhogy jó
remélem érthetõ 😄
DannyL
Szép darab, teccik! 😉

bardocz
valaki meg tudja mondani,hogy a shimano stef 50 fékváltókar-t lehet-e használni tárcsafékkel? nem találom sehol,hogy lehet-e,pedig jó lenne tudni,bár mondjuk miért ne lehetne
bardocz
kpróbáltam a krémet a telón,csak a leve olyan retket hozott le róla😄 még párszor át kel kennem,hogy lehozza az öszeset😊
gabber_saviola
igazán nincs mit

bardocz
hááát,a hidralikust gyorsabban megértettem,ezt még nem sikerült😄 a golyók mozgása résznél akadtam el😄
mert nekem ha behúzom a kart,akkor egy picit beljebb nyomódik magától
DannyL
Köszönöm szépen, pont egy ilyen listára vágytam! 😊

gordon 24
Nem menetes, hanem van benne Golyo aszthiszem. Aminek van egy olyan mozgás tere ami bent mélyen kezdõdik és kijebb jön. Amikor a kar elmozdul akkor a három golyo elindul és kigurul arra a részre ahol kijebb van. És ezzel a mozgással bejebb tolja azt a részt amin a fékpofa van. Remélem érted😄 Az RSt fékje igy müködött. Nem tudom hogy mindegyik ilyen-e de az rst ilyen volt.

Downhill!!

bardocz
érte már,köszi!
amúgy a kar ami mozog úgy mûködik,hogy menetes,és amikor behúzod,akkor beljebb tekeri magát,ami benyomja a fékpofát?
gordon 24
Hát ugy, hogy az a kar ami mozgatja a poát tulságosan sokat tud mozogni. Ezért meg tud szorulni. Igazából mechanikusnál annyira nem veszélyes mert utánnna szét tudod szedni, de nem tesz jót neki.

Downhill!!

bardocz
hu köszi,ezt jó tudni😊 majd akkor keresek valami fémlapot,ami olyan vastag mint a tárcsa,és azt odarakom
amúgy a mechanikus hogyan tud öszeakadni?mert ott csak az egyik fékpofa mozog,legalábbis nálam
gordon 24
Egyre kell csak vigyázni! Amikor kiveszed a kereket rakj a két pofa közé valamit, mert ha esetleg szállitásnál stb behuzodik a fékkar kitudja nyomni a dugaytut (ha olajos) vagy összeakad (ha mechanikus).

Downhill!!

bardocz
akkor jó:-)
na holnap valószinü elmegyek bowdenért,meg láncért,és kipróbálom milyen a fék😊
gordon 24
Nem. Semmi baj nem lesz!

Downhill!!

bardocz
az ugye nem baj,ha a mosásnál a tárcsféket víz éri,és ugye nem lesz tõle baja?