22335
-
#6117 igazából arra szeretnék biciklit venni,hogy nemrég vettem egy bmx-et(ezzel tudok a közeli erdőbe,dirtpályára eljárni) és most arra szeretnék biciklit hogy a kerékpárutakon,betonutakon eltudjak jutni pl: hősők tere-szentendre távot,tehát hosszu távra szeretnék ,erre országutit vagy mtb-t ajánlotok(én országutira gondoltam mert erdőbe ritkán járok,főleg bicoval,ha elmegyek hosszutávra akk végig tekerek stb.) -
#6116 De nem lesz jó!
Nézd már meg:D
olyan hajtó kar van pont rajta mint az 5 ft-s bringákon, ehhez nem tartozik monoblokk csak kéát golyoskosár van benne, Kb egy hát alatt fog ugy lógni mint a szar, utánna meg elhagya a kart.. Majd vehet 3000ft-ért monoblokkot meg 10000ft hajtó kart.
Az egész bringa gagyi, nem jo alkatrészei vannak.. Egyszóval nem ér 54000ft! Sőt még 30000-et sem..
Nem Ahedes a fejcsőve, egy normális villát nem lehet belerakni.. Konkrétan szar:D Nem azt kell nézni, hogy mennyi az ára, hanem azt hogy mit kapsz érte..
-
#6115 figy. igazad van. neked mások az elvárásaid mint nekünk.
és az a vita alapja amúgy hogy más neked a " tökéletes állapot " mint nekünk. vagy nekik vagy mindegy.
nekünk van a sufniban egy ötezer éves ósön bicaj. és semmi baja nincsen, ugyan úgy elvisz mindenhova. van egy 60e-s citybike és azis elvisz mindenhova (jó az új meg svinncsepel de akkoris)
szóval ha jól értelmezem a " terep " használatod akkor jó lesz az a bicikli.
a terep alatt olyat értesz mint ami a banneren is van nem? -
#6114 Figyi én azt mondom, hogy ennél gyengébbet nem érdemes megvenni.. Ez birja, és mivel akciós olcsó is.. 10 ft vel több kb:D
speedbike.
Menj be egy bringa boltba és nézz küröl felejsd el ezeket a Tescos, meg mindenféle bevásárló központos szarokat.
Ha bevásárló központ akkor menj el egy Decathlonba ott vannak viszonylag jó dolgok..
-
#6113 jólvan hát nehéz felfogni hogy 40ezrem van rá? :D
nehogymár 55ezres bringa ne állja meg a helyét...
és nehogymár ne legyen jobb a 15ezres eurobikeomnál...
illetve a 35ezres teszkós gtx-nél...
szóval mit akarsz még? :D
megmondtam, hogy nem zúzós túrákra tervezem, hanem főleg városban meg kicsit terepen.
amúgy meg 55ezerre nagyon nem mondanám hogy olcsó. lehet, hogy sportbringák közt az... de már ígyis sokkal jobb mint amilyet akartam..
és nehogymár nebírja a fékrendszer meg a váltórendszer meg a kerekek a használatot... merakkor fabatkát se ér többet, mint egy teszkós, pedig annál jóval drágább... és még a felszereltsége is kisebb.
szóval az a minimum, hogy az a kevés, ami benne van, az minőségi. legalább annyira, hogy kímélve tökéletes állapotban legyen még 3 év múlva is. -
#6112 Nem akarlak, megbántani:D De az olcsó húsnak hig a leve, teljesen stimmel ahhoz a brongához amit linkeltél..
Ezek a bicok kb egy forintot nem érnek..
Ez csak az én véleményem, ettől függetlenül vehetsz ilyet.. Csak ez sem jobb mint a mostanid:D -
#6111 helyesbítek: emberséges montikkal nemlehet jól extrémmutatványozni.
egyébként extrémmutatványon azokat értettem, amiket gördeszkával meg bmx-el(meg snowboardal meg görkorcsolyával) tudsz megcsinálni. korlátozás, ilyen trial mozdulatok. :D(persze trial bringán kívül) -
#6110 ezt azért én elég hamar visszaszívnám...
days of thunder
barred for life -
#6109 dehogy állítom :D befejeztem ezzel az eurobikeal. olcsó húsnak híg a leve.
nem fogok bíbelődni ilyennel most már. -
#6108 nem is arra van kitalálva, ezt nem vonja kétségbe senki sztem...
viszont montival nem is igazán lehet ugratni :D
meg nem is olyan könnyű a szerkezet. és sok a törhető alkatrész.
amúgy én se szeretnék bmx-et. nincs igényem az ilyen extrém mutatványokra :D inkább egy hosszabb kényelmes kerékpározás a városban/városszélén terepen délutánonként a haverokkal. -
#6107 Állítsd be a féket, és jó lesz a fékhatás. Én is be tudnám lőni a tárcsámat úgy, hogy az isten nem áll meg vele normális távon belül. -
#6106 meg ha lassan mész, akkor is.
azt meg én csináltam azzal a bicóval :D
mentem vagy 5kmph-val terepen, berántottam és átfordult fölöttem. énmeg megdobtam picit nehogy rámessen. azt így röpült egyet a bringa.
amúgy itt van a bringa, amit kinéztem.
Fék miatt aggódok egyedül. V-fék, hogy elég bikán fog-e majd. az nem hátrány, ha salakon tudok kicsit driftelni vele :D
Azzal szoktunk szórakozni parkban. csakhát az én bringám... eddig is úgy fékeztem, hogy elsőt hátsót maxra behúztam, mert így volt normális a fékhatás. most hogy eltörött az első, alig tudok lefékezni mert a hátsó nagyon gyenge... szóval ön és közveszélyes :D
Sztem jó kis bringa ez a SixTeam, nekem nem is kell jobb, hobbikerékpározásra tökéletes, nem?
aztán később vehetek rá mondjuk sárvédőt, csomagtartót, lámpát, kulacstartót, kilométerórát, komolyabb gumikat.
ezek olcsó kiegészítők. aztán később esetleg ha komolyabbra fordul az egész, még mindig vehetek rá tárcsaféket, esetleg egy erősebb váltót.
Jah, meg a másik kételyem, hogy mivel ez a váltó már nem ocsmány marokváltó(amit már letörtem a mostani bringámról XD), viszont mind2 oldalon külön kar van a fel és leváltáshoz. és azokat kell ugye nyomkodni.
viszont nemtom mennyire masszívak, ha véletlen ráütök, nem törik-e el az a kis kapcsoló. gondolom műanyagból van. vélemény? -
#6105 Mentem már bmx-el nemegyszer, de hogy azzal soha nem fogok úgy tekerni,mint montival,az biztos... -
#6104 stabilan énis megyek 20-al, csak éppen állva, és nem fáj a hátam (már... hozzáizmosodik az pikkpakk) ülni nem akarok. ülök így is eleget bkv/kocsi/suli/tv/gép mozogni megyek nem ülni :D
fék. hát első kerékre a testsúly. hátsó kerék megemel egy picit és oldalra kitolni lábbal, megcsusszan khhrhrr és máris lassultál 10km/h-t ha több kell ott a talpam :D
jó. értem hogy ülni valakinek kényelmesebb. értem hogy valakinek igénye a fék.
de akik azt mondják hogy bmx-el nem lehet haladni mert az nem arra van azok nem ültek még bmx-en.
3óra alatt beértünk kényelmesen tilinkó tempóba fótról csillebércre... közben megálltunk kajálni egy pékségnél...
a csillebérces útvonal. -
#6103 Milyen jó montisnak lenni,tudok stabilan menni 20-al,egyhuzamban letekerek 40 km-t és nem fáj a hátam,kényelmesen tudok közben ülni,féknek köszönhetően bármikor megállok nagyon gyorsan,stb :D -
#6102 milyen jó bmx-esnek lenni :D
nincs ilyen hogy...
lassan vált a váltó. vagy nem vált / ugrál
ugrál a lánc, és beleng
nem mozog eleget a teleszkóp, netán túl sokat mozog,
a fék hol fog hol nem. túl hamar túl későn. harapós mikor adagolni kéne, adagolós mikor harapósra akarom...
álá béemix : ) semmi nem tud elromlani rajta, max törik ha eldobod...
pl. egy ilyen :) minimáldizájnos és csodaszép! (ja, és hogy ne hazuttoljam meg magam. 8.7kiló az egész : )
-
#6101 Hát a féket nem tudom mennyire megbízható rajta, de szerintem egy korrekt bicó. Persze azért még várd meg a többiek véleményét is. -
#6100 szal akkor jo lesz? mert en nem akarok ugralni vele vagy ilyesmi :) -
#6099 Nagyobb sebességnél bármilyen fékkel orra lehet bukni, ha berántod. buktam már majdnem orra gagyi v-fékkel is. -
#6098 Az teljesen jó. Sőt, nagyon jó, Gabo mondta, hogy valamelyik csapágy nem jó benne, meg én, hogy a villa gyenge. -
#6097 valtomu/ kar: shimano deore / rapidfire
villa suntour xcm v2
+ amit meg leirtam tobbet nem tudok rola :D -
#6096 meglepődnél mekkorát fog. betonon nagyobb sebességnél ha berántod az első tárcsaféket simán fejreállsz. volt ilyen élménye haveromnak. apja hirtelen fékezett, ő mögötte volt, berántotta az első féket és átpördült a bringa. jól összezúzta magát.
na igen 6091: ezért nem akarok mégse tesco bringát venni... most ilyen intersparos eurobikeom van :D annak is széttörtem már a bénafékét.
De a tescos is ha vanvele baj akkornagy baj van, mert szorul a fék vagy valami, és az nagyon nem jó..
Meg igen, elég erős a rugózás, de a hátsót lehet szorítani.
amúgy meg Ez a RAM EF ehhez hasonlít.
de mindjárt lefotózom katalógusból és felrakom, megmutatom, milyen. bár úgyis elég picibe lesz. na mind1. -
#6095 nálunk is ilyen hajtása van egy srácnak (kona shred-je van)
és tényleg bitang erős. 4iparis hajtás. egy baja van. hogy kikúrt nehéz
tudom tudom, megint jövök a buzi súlymániámmal, de mit csináljak, ha egyszer ezt a szempontot sokan elfelejtik? -
#6094 brm-486 belépő hidrás fék.
Úgy fog mint egy középfelsőkategóriás bowdenes (pl hayes GX-2 MX 4stb)
Nekem GX-2 van megvok vele elégedve végülis én olcsó hidrás féket nem vennék, mert lehet folyni fog az olajad szal csak finoman:P
"És kizárolag csak shimano ásványi olajat használj"XD
Nos tehát Truvativ hajtás pöpec nekem a Hussefelt van az a butulós szária belépő modellje (truvánál a belépő modell már veri az összes shimano hajtást!!)
váltót nem írtad aszal arról nemtok nyilatkozni:) -
#6093 Na igen,a koppanós telók:-D Az RST-met 2 év alatt egyszer sem sikerült koppantanom,pedig próbálkoztam vele dirt-en is,meg fémívek pályán. -
#6092 Meridák sem rosszak. -
#6091 az en tescobikom ami annak idejen nagyon megteccett es megvettem egy xtb 1000 volt az is ossztelos + tarcsafekes (akkoriban gondoltam hu de zsirrul nez ki meg igy meg ugy :)) aztan rajottem hogy nem is olyan jo. eleg sokszor elofordul hogy beall a pofa a tarcsara, szar az elso teloja is nagyot koppan mikor kiemelem, arrol nem is beszelve hogy 20 kilo a bringa :) a legjobb az egesz bringan az a kerek volt sztem mert sehogy nem sikerult 8ast vagni bele :) a marokvaltot megutaltam mert mindig tul kell huzni hoyg rendesen valtson.
remelem a mostani bicon jo lesz a tarcsafek :) shimano brm-486, illetve a valto is remelem egy katt egy egy valtas lesz nem ugy mint a reginel :D -
#6090 klasszisokkal hiszen egy merevvilla 3eft egy teló meg 10e ft (ugyanabba a belépő kategóriába)
Kül igen rugózik a tescos bike is de ha pl ráülsz egy össztelós Kona Stabra elélvezel:D:D:D
meg mondjuk egy hayes nine fék:D
nah szal az összteló 300e-ft a belépő kategória és az már össztelós
csak viszonyítási alapnak
Dirt-four cross bicóm (kona) 150kba van most nos jelenleg minden van rajt, VÁLTÓ NINCS első villa még nem a végleges
tehát olyan 220kba lesz a végére és végülis ez egy hosszutávú bicó lesz
bár 10kmnél többet nem lehet rajt tekerni, mert olyan a váz h halálos de ugribugtrira meg butulásra jó
neked szerintem egy cc bicó kellene az olyan 100k körül van és pl egy kellyssel vagy egy konával soha a büdös életbe nem lesz gondod se váz se alkatrész szinten
ez főleg a kellysre igaz, mert a konába a márkát is nagyon meg kell fizetni
meg még a magellán is meggondolando
de ha gondolod abba a 40-50k-s kategóriába is nézhetünk neked értelmeset(és újat) internetes kerékpárboltokba(ingyenes házhozszállítás megbízható, az egész bicóm onnan van...) -
#6089 tudom en is lattam hogy vannak joval dragabb bicok :)
nekem az a lenyeg hogy megbizhato legyen (amirol a Tescobikeok nemigen hiresek :) ).
utanaolvastam az alkatreszeinek hat sztem eleg jo also kategorias bringa, nekem nem versenyre kell :) -
#6088 Azért arra a tárcsafékre kíváncsi lennék milyet fog,ami egy 25k-s bicón van:) Valószínű nem egy v-fék létezik,ami jobbat fog annál.Gondolj bele,a legolcsóbb normális tárcsafékből egy pár 18ezer,és erre én mondom hogy jó,mások inkább az egyel jobb kategóriát választják,amiből 1 pár 25ezer.(én is ezt választom inkább).Az olcsóbb váltót meg folyton állítani kell gyenge használatnál is,tapasztaltam.Jóval kevesebbet bír,mint egy nagyon belépőszintű Alivio.És terepen már ez is csattog össze-vissza.Az össztelós gépek meg nem mozognak rendesen ebben az árban,és kurva nehezek egy rendes bicóhoz képest. -
#6087 na jó persze durvulni nem akarok. attól függ ki mit nevez annak.
aszfalton és terepen is állja meg a helyét, mondjuk heti 2 alkalommal 3-4 órát tekerek vele.
ehhez mérten valami értelmes bringa kéne, maximum 40ezerből.
szerintem ez bőven jó, nem?
Szóval nem kell nekem hiperszuper mittoménmi.
Amúgy ezek a tescos bringák se olyan rosszak, mint sokan hiszik. Ha vigyázol rájuk... Egyedül a kerekük rossz.
haveromnak van egy ilyen GTX kerékpára, 25-ért vették tavaly, azóta tök hibátlan, összteleszkópos, jól rugózik, és még semmi baj nem volt vele. dupla tárcsafék, ami tényleg bivalyerős, nagyon fogja a bringát. a váltó nem sokat gondolkozik, gyorsan a helyére ugrik, szinte tökéletes.
a vázzal se volt semmi probléma. a kerekekben már van 8-as, na de azokat még lehet utólag venni.
legfőbb szempont, hogy valamit a sportboltból akarok, az az, hogy sokáig bírja, lehetőleg ne kelljen semmit se cserélni rajta, de ha mégis beüt a krax, akkor szét lehessen kapni és könnyen lehessen az alkatrészeket cserélni(gondolom az ilyen tescosok úgy vannak összerakva, hogy valamit is lecserélni szinte lehetetlen. kerekeken kívül).
Szóval ilyen használatra nem felel meg egy olyan kerékpár? Mert több pénzem tényleg nem lesz... ez is a legfelső határ. hobbikerékpározásra kell, nem mindenféle túrákra...
Az a lényeg, hogy kényelmes, szerelhető, tartós legyen. meg hát erős.(szóval a váltó gyorslegyen, a fékek erősen fogjanak. Teleszkóp meg azért kéne, mert azért az mégiscsak jó dolog, még ha olcsóbb is.
Amúgy meg ha elfelejteném a teleszkópot, és úgy keresnék biciklit max 40-ért, sokkal jobbat kapnék?
-
Gabo #6086 40k-ér olyan bringát, ami a dúrvább igénybevételt is barja, legfeljebb használtan kapsz. (És valószínűleg eléggé leharcolt állapotban.)
A tecsóbájkokat nagyívben, messzire kerülni kell. Azok csak kerékpárnak látszó tárgyak.
Az átalad említett bringáról igazán használható infot nem találtam. Ha tudsz adni linket egy leíráshoz, képhez talán tudok róla érdemben nyilatkozni. Bár hozzáteszem, hogy ez az árkategória a belépő szint legalja. A megbízhatóságot és a tartosságot többért adják. -
#6085 jaja, vaterán találtam most olcsón, remélem nem viszik el előlem =( -
#6084 Csak az boltból véve drágább asszem,vagyis két éve drágább volt,mint a polarx,ezért nekem maradt az. -
#6083 a polarixről én is hallottam szinte regéket :D
én maradok a konánál, azt fogok venni. :) remélem összejön. :| -
#6082 A legolcsóbb talán ami durvulásra is jó,az a Polarx,nekem semmi gondom nem volt vele,és 95-ért vettem ebike-ról. -
#6081 akkor viszont felejtős ez a bringa. vagy gyűjtesz még hozzá, vagy keresel egy használtat. 45k-ért sajnos nem kapsz olyat, ami bírja a durva használatot -
#6080 szerintem ez a bicaj egész jó. csodát ne várj tőle, vigyázni kell rá, és akkor sokáig meglesz.
terepen óvatosan :) -
#6079 Ilyen árkategóriában ne teleszkóposat vegyél,hanem merevvillásat,a tárcsaféket meg kapásból felejtsd el.Egy jó teló 30-nál kezdődik újonnan,és jó tárcsafék meg párban 25.Ez már drágább,mint amennyibe az a bicikli kerül,akkor milyen lehet a többi alkatrésze?Ilyen árkategóriában inkább nézzél egy használt biciklit,vaterán meg bikemag-on találhatsz nagyon jókat olcsón. -
#6078 jah, és még azt szeretném megkérdezni, hogy ezek a kerékpárok nagyon szívósak, szóval olyan, hogy letörik a pedálja, nem nagyon lehet, igaz?
meg igazából semmivel se lesz bajom. szóval tényleg hosszútávra tervezték a bringát, durvább használatra. és ehhez mérten össze se hasonlítható egy tescos bringával kényelem szinten. ugye? :D