Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sztem nézd meg a #2026-t az alatta lévõ oldalon elolvashatod róla a véleményeket pro és kontra
Szeretnék venni egy országuti biciklit, de max 100.000 Ft-ot költenék rá. Tudnátok javasolni ilyen, vagy ehhez közeli áron?
Elõre is kök!
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Kiindulásnak itt van két linkgyûjtemény:
http://bicikli.lap.hu/
http://hegyikerekpar.lap.hu/
Ami a belengést illeti, azért a felfeléken nem mindegy, hogy a pedálozásba fektetett erõbõl mennyi hasznosul ténylegesen.
Egyébként a 3 bringának ha csak a vázát és a rugostagot venném meg ugy kb mennyibe kerülne?Mert ha 50-60 között megállna a váz akkor összetudnék válogatni olyan alkatrészeket hozzá hogy ne csusszon tul a 100-on.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Egy merevfarú gépnél egy jól megválasztott nyereggel (errõl ódákat lehetne irogatni), ballonosabb, legalább 2.0" körüli gumikkal, egy jó elsõ villával sokat lehet javítani a rezgés elnyelésen. Esetleg rugós nyeregcsõvel is lehet próbálkozni. Ez utóbbi még mindig olcsóbb megoldás, mint egy össztelós.
Hogy az út egyenetlenségeit mennyire fogod érezni a hátsó feleden, edzettség kérdése is. Minél erõsebbek az ember lábai, annál többször áll ki a nyeregbõl, vagy ha nem is áll ki, annál inkább helyezi át a terhelést a lábaira a rázósabb részeken. Sokan tavasszal azért kezdenek pihe-puha nyergeket vásárolni, mert a téli punnyadás után az edzettségük elmarad a tavalyitól. Ennek köszönhetõen a fenti terhelés áthelyezgetés helyett továbbra is a hátsójukra nehezednek. Ez pedig szépen oda vezet, hogy biztos a nyereg a rossz. ;o)
Az általad megadott bicok közül szerintem a Kelly's beast 2007 vázának a felépítése a legjobb. Ez a négy forgáspontos megoldás több gyártónál is megtalálható és nehezen tudják elrontani. Ennél a megoldásnál a legkisebb a pedálozásból adódó belengés. Szóval a pedálozásba fektetett erõ többsége nem fog a rugózás miatt elnyelõdni. Persze egy jó rugóstag és villa is sokat számít. Ha van lockout, akkor a felfeléken biztos nem lesz gond.
Azt minden esetre kalkuláld bele, hogy össztelos vázra nehéz lesz csomagokat rögzíteni. A hagyományos, hátsó háromszögre szerelt csomagtartót itt nem fogod tudni használni!
Persze hogy fél milláböl már lehet jót venni,de nem mindenkinek adatik meg hogy ennyit kiadjon egy bringára.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Egy 100 ezres kategoria pláne márkásba meg szerintem nem lehet gagyi kategoria ami pár honap után szétesik.A mongoose otero comp pl egy alap változat,de ugyan erre a vázra van egy közép és egy profi változata is és csak a telók a váltok és a fékek lettek cserélve az alaphoz képest, a váz maradt.Ezért gondoltam,hogyha az alapnál is olcsobb alkatrészekböl rakom össze a bringát attól én késöbb akár egy profi szintüt is csinálhatok belöle,de ahhoz egy alapot kell vennem a többi már apránként nem olyan nagy kiadás.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Szóval a 100k környéki össztelós gépek elég rizikósak, származzanak bármelyik gyártótól is.
Bringát az ember hosszú távra választ magának. Márpedig az olcsóbb össztelosoknál a tartósság gondot okozhat. Ezeknél a vázaknál a forgáspontok legtöbbször csak egyszerû csúszó csapágyazást kapnak. Ezek pedig ahogy kopnak, úgy kotyogósodnak ki egyre inkább. Ez a hátsó rész lötyögéséhez, csavarodásához vezet egy idõ után. Ha késõbb esetleg egy tárcsafék kerül hátra, akkor ez még fokozottabban jelentkezik. De maga a pedálozás is állandó, ismétlõdõ csavaró erõként jelentkezik.
Ha cserélhetõek a csapágyak perselyei, akkor persze orvosolni lehet a kopásból adódó problémákat. De ebben az árkategóriában a "Ha"-n van a hangsúly.
Boltja válogatja, hogy vásárláskor mennyire hajlandóak az alkatrészeket cserélgetni. Általában drágábbra igen, de olcsóbbra felettébb ritkán cserélnek. Meg persze egy bizonyos szint alá menni nem is nagyon érdemes.
Az általad felsorolt bringák közül felépítésében és felszereltségében talán a Kelly's beast 2007 tûnik a jobbnak.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Kellys beast 2007
mongoose otero comp 2007
mongoose wing elite 2006
Nem akarok durvulni velük csak turázásokra kell egy megbizhato bringa amit egy jo alapnak tudnék használni egy esetleges késöbbi tuninghoz.Tehát lényegében egy jo váz kell és hogy egybe legyen a bringa és majd késöbb cserélném ami nem tetszik vagy nem ugy müködik ahogy szeretném.Esetleg megoldhato az ilyen boltokba, hogy ár csokkentés végett pár alkatrészt kicserélni olcsobb fajtára, hogy ne legyen olyan megterhelö egyszerre a vétel anyagilag?
Amúgy a Merida Matts sport 100-at ajánlom nekem olyan van és nagyon jó, dupla felnit meg esetleg másik telót érdemes rá venni de a váz jól néz ki, könnyû és tartós
A türelem rozsdát terem.
Lehetöleg össztelos CC bringák.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Egyébként énmeg kipróbáltam egy versenyt amivel állítólag 20 éve bajnokságot nyertek.
Jó könnyû volt biztos jó bicajt lehetne belõle csinálni, de inkább vmi új design-osat szeretnék.
Most felajánlottak neki egy aluvázat amire épülhet egy jó, de lila fehér színû én azt meg utálom.
Grizzly kerékpár
Tulajdonságok:
A Grizzly kiváló társ a szabadidõ eltöltésében vagy a mindennapok során. Kényelmes de sportos geometria, minõségi alkatrészek és fejlett acél váz jellemzi. Az egyik legnépszerûbb HAUSER kerékpár évek óta. Nõi és férfi vázzal egyaránt kapható.
· 26” méret
· HI-TEN acél váz nõi és férfi változatban is
· Shimano váltórendszer (TX30) 21 sebességgel
· Shimano RevoShift marokváltó (TX-50 váltókar a teleszkóposon)
· Férfi vázasok duplafalú felnivel, opcionálisan Suntour teleszkóppal
. Nõi vázasok szimplafalú felnivel, opcionálisan city felszereltséggel
· Alumínium agyak és ’V’ fékek
· Trinity kerékagyak
· Trinity 'V' fékek
· Az aktuális színválasztékról érdeklõdjön a szaküzletekben!
lesz egy alap bicó jó vázzal amit majd lehet fejleszteni
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Õszinténszólva nekem nem tetszik az ilyen váz, de hajthatatlan volt.
Akiket ismerek azok az ilyet szeretik mert félnek a magas váztól.
Kb ilyen a mostani biciklija amit használ
egy ilyen szarért nevetséges...
csak alapbol szar a kerék még egy nõnek is de mint állat
fék nagyon gáz válto siralmas

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
http://www.photoblog.com/gabber/2008/02/11/az-n-kerkprom-my-bicycle.html