Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Aluvázast?

Sztem nézd meg a #2026-t az alatta lévõ oldalon elolvashatod róla a véleményeket pro és kontra
Oútiban nem vagyok otthon, de a lejebb betett linkeken szerintem el tudsz indulni.

Sziasztok!
Szeretnék venni egy országuti biciklit, de max 100.000 Ft-ot költenék rá. Tudnátok javasolni ilyen, vagy ehhez közeli áron?
Elõre is kök!

PyRex
ez csak egy összephotoshoppolt kép, de elvben szinte teljesen ugyanilyen lesz 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

bardocz
nagyon király😉
PyRex
most rakok össze egy dirt/street (inkább street) bicót. valami ilyesmi lesz a végeredmény (csak nem pike villa lesz, hanem manitou minute 2):

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Érdemes szétnézni a gyártók, a "márkakereskedõk" és a boltok oldalain. Önállóan nem minden modell vázát árusítják ugyan, de néha lehet egyezkedni velük.
Kiindulásnak itt van két linkgyûjtemény:
http://bicikli.lap.hu/
http://hegyikerekpar.lap.hu/

Ami a belengést illeti, azért a felfeléken nem mindegy, hogy a pedálozásba fektetett erõbõl mennyi hasznosul ténylegesen.

repvez
A csomag szállitási gondok már megoldodtak,mivel a mostani bringám is össztelos igy olyan csomagtartot vettem.Egy B+ alpine nyeregcsöre szerelhetö változatot és a nyerget is kicseréltem egy BBB BSD12-re igy ezeket mindenképpen átrakom az ujra is, tehát akár nyereg nélkül is vehetném igy az is csokkenthetne az áron valamennyit.A pedálmozgásból adodo belengés meg nem igen izgat,mert nekem mindegy hogy 30 helyett csak 25-ttel tudok menni.
Egyébként a 3 bringának ha csak a vázát és a rugostagot venném meg ugy kb mennyibe kerülne?Mert ha 50-60 között megállna a váz akkor összetudnék válogatni olyan alkatrészeket hozzá hogy ne csusszon tul a 100-on.
norbi56
ELADÓ egy haro f4 eb bmx kb 30-40e ért jó állapotban néhol picit rozsdás de frissen van polírozva holnap linkelek képet ha kell valakinek irjon privit!

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Mike
úgy látom, jól tudom 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
úgy tudom létezik rugózott, csillapitott ülés, ha éppen erre vágysz

Én értem a nézeteidet. De ettõl a lenti tények még tények maradnak. Olcsó össztelosokkal hosszú távon gond lehet, bárki is gyártotta.

Egy merevfarú gépnél egy jól megválasztott nyereggel (errõl ódákat lehetne irogatni), ballonosabb, legalább 2.0" körüli gumikkal, egy jó elsõ villával sokat lehet javítani a rezgés elnyelésen. Esetleg rugós nyeregcsõvel is lehet próbálkozni. Ez utóbbi még mindig olcsóbb megoldás, mint egy össztelós.
Hogy az út egyenetlenségeit mennyire fogod érezni a hátsó feleden, edzettség kérdése is. Minél erõsebbek az ember lábai, annál többször áll ki a nyeregbõl, vagy ha nem is áll ki, annál inkább helyezi át a terhelést a lábaira a rázósabb részeken. Sokan tavasszal azért kezdenek pihe-puha nyergeket vásárolni, mert a téli punnyadás után az edzettségük elmarad a tavalyitól. Ennek köszönhetõen a fenti terhelés áthelyezgetés helyett továbbra is a hátsójukra nehezednek. Ez pedig szépen oda vezet, hogy biztos a nyereg a rossz. ;o)

Az általad megadott bicok közül szerintem a Kelly's beast 2007 vázának a felépítése a legjobb. Ez a négy forgáspontos megoldás több gyártónál is megtalálható és nehezen tudják elrontani. Ennél a megoldásnál a legkisebb a pedálozásból adódó belengés. Szóval a pedálozásba fektetett erõ többsége nem fog a rugózás miatt elnyelõdni. Persze egy jó rugóstag és villa is sokat számít. Ha van lockout, akkor a felfeléken biztos nem lesz gond.

Azt minden esetre kalkuláld bele, hogy össztelos vázra nehéz lesz csomagokat rögzíteni. A hagyományos, hátsó háromszögre szerelt csomagtartót itt nem fogod tudni használni!

repvez
már probáltam komolyabb merev farut is(Merida Matts ) amibe egy manitou R7-es villa volt és az igaz hogy a kezemen nem éreztem ha egy nagyobb bukkanon átmentem,de a hátsó része elég keményen visszaadta az uthibáit és hosszab uton azért nem fogok kiálva tekerni a nyeregböl.Annál még a TG-s bringa is jobban tompitott, pedig az az én 80 kg-om alatt alig mozdul meg.A teljes uthossza max 1 cm a 4 helyett.Ezért kell össztelos nekem.A lényeg kényelmesen és lassan eljussak A-bol B-be.Semmi verseny vagy durvulás.A suly se lényeg mert csomagot is vinnék.
bardocz
persze hogy nem,ezért vegyél inkább ugyan anyi pénzbõl egy jó merevvázast,mint egy nem éppen jó ösztelóst,ösztelósból tényleg nincs értelme olcsót venni,nekem a schwinncsepel ranger biciklim úristen,így viszagondolva anyira szar alkatrészekbõl volt megcsinálni,és a hátsó teló is csak akkor nem mozgott amikor kellett😄
repvez
most ha azt mondom hogy egy TG bringám van 30k-ért ahhoz képest a 100k-s bringa profi szintu az én igényeimhez.A TG-s is kibirta a balaton körutat.
Persze hogy fél milláböl már lehet jót venni,de nem mindenkinek adatik meg hogy ennyit kiadjon egy bringára.
bardocz
kona stinky 300😊
Szabi84
inkabb 500😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

bardocz
egy jó ösztelós váz kerül 200-ba,nem éri meg ösztelósat venni 100 körül
Szabi84
énis lebeszélnélek errõl mert csak a gond lesz vele , az én bringám is 130 ezer volt, nem össztelós, nincs tárcsafék sem, és a teló is finoman szólva kaki😄 egy jó elsõ teló kb 40-50 ezertõl kezdõdik! Ráadásúl egy ilyen össztelóssal kínszenvedés lesz emelkedõt mászni!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

repvez
már pár helyen leirtam, hogy miért szeretnék össztelósat.Mert földuton és egyenetlen talajon szeretnék kényelmesen turázgatni anélkül hogy szétrázná a hátsomat és a gerincemet.
Egy 100 ezres kategoria pláne márkásba meg szerintem nem lehet gagyi kategoria ami pár honap után szétesik.A mongoose otero comp pl egy alap változat,de ugyan erre a vázra van egy közép és egy profi változata is és csak a telók a váltok és a fékek lettek cserélve az alaphoz képest, a váz maradt.Ezért gondoltam,hogyha az alapnál is olcsobb alkatrészekböl rakom össze a bringát attól én késöbb akár egy profi szintüt is csinálhatok belöle,de ahhoz egy alapot kell vennem a többi már apránként nem olyan nagy kiadás.
Mike
szerintem 50k-ért jó

Mike
túrázáshoz megkérdezhetem, hogy minek neked összteló?

Egy normális merevfarú gépet is elég mûvészet 100k alatt összehozni.
Szóval a 100k környéki össztelós gépek elég rizikósak, származzanak bármelyik gyártótól is.
Bringát az ember hosszú távra választ magának. Márpedig az olcsóbb össztelosoknál a tartósság gondot okozhat. Ezeknél a vázaknál a forgáspontok legtöbbször csak egyszerû csúszó csapágyazást kapnak. Ezek pedig ahogy kopnak, úgy kotyogósodnak ki egyre inkább. Ez a hátsó rész lötyögéséhez, csavarodásához vezet egy idõ után. Ha késõbb esetleg egy tárcsafék kerül hátra, akkor ez még fokozottabban jelentkezik. De maga a pedálozás is állandó, ismétlõdõ csavaró erõként jelentkezik.
Ha cserélhetõek a csapágyak perselyei, akkor persze orvosolni lehet a kopásból adódó problémákat. De ebben az árkategóriában a "Ha"-n van a hangsúly.

Boltja válogatja, hogy vásárláskor mennyire hajlandóak az alkatrészeket cserélgetni. Általában drágábbra igen, de olcsóbbra felettébb ritkán cserélnek. Meg persze egy bizonyos szint alá menni nem is nagyon érdemes.

Az általad felsorolt bringák közül felépítésében és felszereltségében talán a Kelly's beast 2007 tûnik a jobbnak.

norbi56
hello mindenki!szerintetek 50 pénzért megéri a Hauser five?és egy haro f4-es bmx-et ami alig használt és alig sérült mennyiért lehetne eldani elõre is köszi a válaszokat

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

repvez
Ilyenekre gondoltam, mint ezek:
Kellys beast 2007
mongoose otero comp 2007
mongoose wing elite 2006

Nem akarok durvulni velük csak turázásokra kell egy megbizhato bringa amit egy jo alapnak tudnék használni egy esetleges késöbbi tuninghoz.Tehát lényegében egy jo váz kell és hogy egybe legyen a bringa és majd késöbb cserélném ami nem tetszik vagy nem ugy müködik ahogy szeretném.Esetleg megoldhato az ilyen boltokba, hogy ár csokkentés végett pár alkatrészt kicserélni olcsobb fajtára, hogy ne legyen olyan megterhelö egyszerre a vétel anyagilag?
bardocz
jaja,100k alatt cc bicó szerintem szkifi,jó minõségû ösztelósak nagyon drágák
hát annyira nem értek hozzá, de sztem 100k alatt igazán nem éri meg össztelósat venni

Amúgy a Merida Matts sport 100-at ajánlom nekem olyan van és nagyon jó, dupla felnit meg esetleg másik telót érdemes rá venni de a váz jól néz ki, könnyû és tartós

A türelem rozsdát terem.

repvez
tudnátok olyan webshopot mondani ahol rendkivüli akciok vannak régebbi kiadásu (2006,2007)MTB bringákra?Csak uj bringák érdekelnek mert számla kellene róla,de nem akarok 100k-nál többet költeni rá.
Lehetöleg össztelos CC bringák.
Mike
és akkor itt a világvége

gabber_saviola
banner autómatán vissza fog számolni ha eljön az ideje

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
április 20-án

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Mike
mikor lesz critical mass?

Breki33
FElszereltségben lehet, de gyári adatok alapján súlyban jelentõs eltérések 3-4 kg lehetnek
guardian hero
Ha nem terepezni lesz, eleve ne MTB-t vegyél. 28-as Trekking/City bike, lehet acél vázas is, az legalább tartósabb, valami viszonylag jobb márkából, duplafalú felni nem árt de nem létszükséglet, ahogy az elsõ teló sem. Felszereltség kb. mindegy, 50e alatti kategóriában úgyis ugyanazt rakja rá kb. mindenki, alap Shimano szett és kész. Nem kell túlspilázni szerintem, bármelyik bringa megfelelne a célnak a belinkeltek közül.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Breki33
Ez igaz csak egy Fradi drukker nem nagyon bír lila fehéret nézni.

Egyébként énmeg kipróbáltam egy versenyt amivel állítólag 20 éve bajnokságot nyertek.

Jó könnyû volt biztos jó bicajt lehetne belõle csinálni, de inkább vmi új design-osat szeretnék.
bardocz
pedig még mindig jobb mint egy acél sima kerekezésre
Breki33
Csajnak lesz. És nem terepezni P

Most felajánlottak neki egy aluvázat amire épülhet egy jó, de lila fehér színû én azt meg utálom.
Szabi84
hát ezek olyan boltbajárós bringák😄

Breki33
Breki33
Errõl mi a véleményetek?

Grizzly kerékpár
Tulajdonságok:

A Grizzly kiváló társ a szabadidõ eltöltésében vagy a mindennapok során. Kényelmes de sportos geometria, minõségi alkatrészek és fejlett acél váz jellemzi. Az egyik legnépszerûbb HAUSER kerékpár évek óta. Nõi és férfi vázzal egyaránt kapható.

· 26” méret

· HI-TEN acél váz nõi és férfi változatban is

· Shimano váltórendszer (TX30) 21 sebességgel

· Shimano RevoShift marokváltó (TX-50 váltókar a teleszkóposon)

· Férfi vázasok duplafalú felnivel, opcionálisan Suntour teleszkóppal

. Nõi vázasok szimplafalú felnivel, opcionálisan city felszereltséggel

· Alumínium agyak és ’V’ fékek

· Trinity kerékagyak
· Trinity 'V' fékek
· Az aktuális színválasztékról érdeklõdjön a szaküzletekben!

Breki33
Hát mont mondtam a régi váz túl nehéz úgyhogy mi vazzal kezdünk

lesz egy alap bicó jó vázzal amit majd lehet fejleszteni
bardocz
szerintem ha nem akasrtok egyszerre több pénzt költeni,akkor kezdjétek el a mostanit átalakítani,és majd a végén egy új váz,fontos egy jó váltó,rendes fékek,duplafalú felni,meg egy jó hajtás,ez már 50 felett van,de ha darabonként veszitek meg,akkor az nem olyan,mintha egybe költenétek 100-at,és addig a régire kell az új alkatrészeket felrakni,hogy ne csak a port fogják
DannyL
Akceptálom a véleményt, de jól jönne egy kis tanács is, ha már értesz hozzá. 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Breki33
tévedés, lehet kiment a divatból, de direkt ilyent kért illetve szeretne

Õszinténszólva nekem nem tetszik az ilyen váz, de hajthatatlan volt.
Akiket ismerek azok az ilyet szeretik mert félnek a magas váztól.
Breki33
Igen ezt néztem, de szerintem ez túl nehéz és lomha lehet.

Kb ilyen a mostani biciklija amit használ
Carlos HUN
meg szerintem nem fontos ilyen lányos vázat se már kiment a divatbol lányok is rendes egyenes vázu bicokal járnak 😄

Carlos HUN
44900.00Ft

egy ilyen szarért nevetséges...
csak alapbol szar a kerék még egy nõnek is de mint állat
fék nagyon gáz válto siralmas

DannyL
Én EZT találtam eddig ami tetszik mind árban mind felszereltségben. Szerintem ezt nem tudná kinyírni a drágám.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

gabber_saviola
médintajvan 😊

gabber_saviola
igen, tavaly ennyiért vettem a bringavilágban a kampámhoz

http://www.photoblog.com/gabber/2008/02/11/az-n-kerkprom-my-bicycle.html