22335
-
#6157 Hogyan kell féket légteleníteni?Lehet itthon csinálni? -
#6156 Nekem pedig 45K volt tavaly a Magellan Hydra azzel kezdtem el bicózni,de hidd el egy ideig jó aztán kijönnek a problémái párszáz km után,villa jól mozgott lefelé de vissza nem jött,hajtókar itt is rossz volt,egy eséstől villa elgörbült,hajtókar elgörbült. -
Gabo #6155 Én oúti helyett inkább mtb-t javasolnám.
A magyar utak és ezen belül a bringautak állapota csapnivaló. (Városban a járdaszegélyekről és kátyúkról nem is beszélve.) Egy erősebb kerék, ballonosabb gumik és egy izmosabb felépítésű bringa ezeket az igénybevételek szerintem jobban elviseli. Ha pedig le kell térned az aszfaltról egy földútra, a monti esetében ezen sem kell sokat gondolkodni.
Egy jobb semi-slick (alacsony mintázatú) külsővel kényelmesen 20-25 km/ó körüli tempót lehet tekerni. Ráadásul a legtöbb merevfarú bringára lehet csomagtartót is szerelni, így akár hosszabb, csomagos túrákra is lehet használni.
Az oúti mellett leginkább a sebesség szól. Ha ez neked szempont.
Esetleg egy cyclocross bringán is el lehet gondolkodni. Ez az oútiknak egy olyan változata, ami könnyebb terephasználatra is alkalmas. Valamivel erősebb felépítés, slick helyett inkább semi-slick gumik. -
Gabo #6154 Szerintem itt mindenki őszinte véleményt írt neked eddig. A legtöbben a fórum törzslátogatói közül több éve bringáznak. Nekem speciel lassan 9 év aktív vagy éppen kevésbé aktív tekerés van a hátam mögött. Tavaly 1950 km jött össze, annak ellenére, hogy hobbi kerekes vagyok és nem élsportoló. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a társaságnak több téren is van tapasztalata a bringázással kapcsolatban. (Pl.: XC, BMX, DH, stb.)
A régi bicom 85k volt, mikor megvettem. Mégis alig 1 hónap elteltével cseréltettem a meghajtást, mert az egész szerkezet túl rugalmas volt. Ha kiállva, vagy kicsit izomból tekertem (azóta csak combosabb lettem ;o) ) az egész középrész annyit hajlott, hogy a lánc beleért az első váltó terelő lemezébe. Nem akarok belegondolni abba, hogy mi lett volna, ha még nyúzom egy darabig. Az első váltó pontosságával is voltak gondjaim, ezért az is le lett cserélve.
Telót is vettem. Ha az emlékezetem nem csak a 2001-es RockShox Judy XC akkor akcióban 65k körül volt. De ez a villa még mai is mozog, nem kotyog. Pedig volt egy-két esésem és jópár km lett vele letekerve.
A következő igen gyenge pont a kerekek voltak. A szimpla falú felnik nem bírták a gyűrődést. Pedig semmi durvulás nem volt benne. Csak nem voltam/vagyok éppen pehelysúlyú ember én se és a stílusom sem éppen kifinomult. Az új kerékszett, ami még mindig messze nem csúcs kategóriás 30k körül jött ki. De végre ezekkel a kerekkel évekig nem volt gondom.
Ha mindent összeszámolok, amit azért a bringára költöttem, hogy inkább megfeleljen az igényeimnek, akkor az jönne ki, hogy a bringa nagyjából 180k körül lenne.
Ezek után gondold végig, hogy egy 40k-s bringán vagy netán egy corabájkon milyenek lehetnek az alkatrészek! -
#6153 szerk.1
most egy haro-m van, cozmo alap volt. azóta cserélve lett a vázon kívül a két felni, a hajtás, a kormány, az ülés, fék ugye nuku, meg az első agy egy eastern-re kb. 4éves. 15.6kiló. 20.6 felsőcsőhossz, vágott og nomad kormány, minden más fullharo, elöl kenda hátul khe külsőkkel szerelve.
nagyon megjárta már a magáét. de így is kihúzott 3évet alattam, (még régebben vettem kiskoromban, aztán ezzel kezdtem el ugrálni) szóval megérte már hogy lecseréljem. most kinnt van a falamon : ]
egy félresikerült érkezés után a kövi ugrónál a kis és nagysor közötti részre mentem rá, vagy bezúgok két ugró közé (3méter lefelé, majd potty be a két ugró közé (kb. halál) vagy kidobom előre a bicót.
hát az utóbbi mellett döntöttem, szegény bicikli a rakéta ívből felment kb. 8méterre. onnan takk placcra, első villa óver (ja a villa hoffman volt benne, mert az gyári harot is kihajtottam) .
mentem azóta egy 8.6kilós fly-al, meg egy 9.8kilós wtp-vel, és ááhhhhh ég és föld! szóval nagyon várom már hogy leteljen az a 6nap (érettségiig) és megvegyem ezt a 4seasons-t -
#6152 már minden wtp salt-al van szerelve
ahogy az ns-ek is ;) (ns mániám van)
am. aki ezek után lenézi a bmx-esek azt komolyan mondom leverem a ...ba :D -
#6151 full wtp salt??
hh nem royal???????? -
#6150 köszi
és a mostani milyen?:D -
#6149 Valld be,hogy csak a súly miatt kell az:D -
#6148 fél kilóval könyebb kb. kerekítve. -
leírás -
#6146 az a merida kb 80-120k között van újan,...
haver nem teszkóba hanem praktikerbe vette:D -
#6145 csaknem olyan gerinctelenek mint teszkóban... végülis ez egy komoly sportbolt. nem hiszem, hogy bárkit is átvernek... nem azért sportbolt...
meg lesz kérdezve, ne aggódj :D
mondjuk mostnézem ennek egész vékony a váza.
Az a Merida Matts 2009-es modell baromi durván néz amúgy ki :D
de az a használt merida nekem pl egyáltalán nemjönbe. persze ne külső alapján ítéljünk, de nekem az is fontos valamilyen szinten... hamár veszek egy bringát az valahogy nézzen is ki. -
#6144 mien béjemiksz?(:
márka?
típus?
megnézném(: -
#6143 *180 -
#6142 az elsőnek baszottnagy 20"os a váza ez olyan 1800-190 magas és afeletti emberkéknek kényelmes -
#6141 és természetesen 152 grammal könnyebbb(: -
#6140 1 éves garit kapsz csak szólok és kérdezd meg hogy hova kell vinned a garit érvényesíteni mert haver a gtxét el kellett vinnie a p...be és 5000ft-t elkértek a gari érvényesítéséért...
csak szólok... -
#6139 Szerintem jobb lenne egy használt 40K-ból. -
#6138 én is 1éve várok az új bmx-emre. pedig nem is lesz egy irdatlan drága darab (165.000) ez már master szint, ennél már csak a titán pro, meg hőkezelt alkatrészek a komolyabbak.
pedig van ez a bicikli 125.000-ért is, a különbség hogy azon kompozit, ezen magnézium pedál van, azon elöl nem duplafalu a felni, és! a legfontosabb! (nem. nem a súly) :D hogy a váza nem 20.8 hanem 20"-os
azért a 0.2"-ért képes vagyok kiadni plusz 40.000-et (meg a kormány sem 8"as hanem 8.2-es
na látod. szóval ha ilyen apróságok számítanak akkor egyből mások az igényeink :) -
#6137 köszi szépen a fáradozást :D
érdemes vele tennem egy próbát? -
#6136 Ez sem tűnik rossznak,de többet már nem nézek:D -
#6135 Tessék,ez teljesen jónak tűnik. -
#6134 Nézzél a használt bicók között is szét itt,szinte biztos vagyok benne,hogy ennyi pénzért találsz jobbat. -
#6133 én szívesen meghallgatom a véleményetek, másként nem is jöttem volna ide a fórumra utánakérdezősködni ennek az egész dolognak.
azt nemmondom hogy meg is fogadom a tanácsokat :D
De azért a véleményetek őszintén mondjátok meg. én őszintén megmondom hogy a felső határ amit egy bringára költök az 40 és kész.
annyiért lehet ennél jobbat kapni? ha nem, akkor ez lesz és kész :D
nekem egy 60k vagy 100k fölötti bringa vágyálom marad, de sztem sose fogom beváltani ezt az álmot... Sajnálok annyi pénzt ugyanis bringára.
Mondom, hobbikerékpározó vagyok, nem vérmes. És nem aktív sportoló.
amúgyis csak tavaszvégi-nyári-őszeleji szezonban tekerünk haverokkal sokat. de az is azt jelenti, hogy heti max 2 alkalom.
Te elmondtad, hogy nem egy jó szerkezet, tönkremehet, meglazulhat a hajtás. viszont én aztmondom, megbízom magamban, ha egy intersparos olcsó vackot 3évig használható állapotban tudtam tartani, ez is menni fog.
másrészről meg ott a garancia. az az álláspontom, ha adnak rá garanciát, akkor csak maguk alatt vágják a fát, ha csinálnak olyan bringát ami hamar tönkremegy és aztán javíttatni kell. mert azt nem én fogom fizetni... ha meg ilyen hülyék tényleg, viseljék a következményeket.
abban reménykedem, hogy kapok egy 1-2 éves garit ami mindenre érvényes, főleg a hajtásraa mivel szerintetek ez a gyenge pont. -
#6132 igazából arra szeretnék biciklit venni,hogy nemrég vettem egy bmx-et(ezzel tudok a közeli erdőbe,dirtpályára eljárni) és most arra szeretnék biciklit hogy a kerékpárutakon,betonutakon eltudjak jutni pl: hősők tere-szentendre távot,tehát hosszu távra szeretnék ,erre országutit vagy mtb-t ajánlotok(én országutira gondoltam mert erdőbe ritkán járok,főleg bicoval,ha elmegyek hosszutávra akk végig tekerek stb.) ki melyiket ajánlaná? -
#6131 Oké hajrá! -
#6130 azért, mert ez a bringa 25-én le lesz árazva 41k-ra. -
#6129 jó hát 400k... :D én ennek a 2x-eséért akarok autót venni XD szóval a kerékpár az nekem hobbi marad.
őmm, jól beszélsz, tényleg, nem is kell javítást fizetni, hisz adnak rá garanciát.
Ezt sportboltba veszem, mégcsak nem is Decathlonba, hanem direkt kerékpárra specializálódott boltban. a Vitál clubban, ha ismered.
Őmm, és ma beszéltem az eladó faszival, ő ajánlotta ezt a bringát. -
#6128 figyusz nem ültél még 200e +os bicón azért nem tudod h mik az elvárásaid:)
énis azét gyűjtök már 1 éve bicóra (2hónapja lett félkész) mert egyszer felültem egy umf hardy 1re (nemnagyszám mert utálom az umfet:D:D:D)
kül egy nagyon jó bicó lés beleszerelmesedtem hiddel felülsz egy akármilyn 150-200e ftos merevfarú
(tehát nem össztelós ) bicóra, akkorolyan érzés leszamikor tekered teee:D
el se tudod így képzelni bicikli és bicikli között a különbséget (a kona előtt schwinncsepelem volt)
ég és föld az is megy ez is megy igaz ezt folyton lehet bütykölgetni mert még csak feszítő van rajt szal elállítódik meg minden de akkoris 600km után állítottam 2.ra be a fékeket (miután 1,5-2m es lépcsőt bunnyztam le) és csoda szal nem tom szavakkal leírni érezni kell....:D
nagyon lírai voltamXD -
#6127 Ha a hajtása szétesik kb 13000ft forintből plafonba kijön, lehet egy 10 esből is..
Csak ezt mondom pont:D ha 55+10 az 65 akkor miért költenél rá??
Fölleg ugy hogy az a merida aluminium, és ha késöbb lesz pénzed fejlesztheted a másikat nem..
De egyébként nekem meg tök 8 szóval te dolgod. -
#6126 nemtúlzod egy kicsit el?
a teszkósbringáról se hallottam olyan rosszakat mint amit temondasz erről az 55k-s sportbringáról...
nehogymár ez a hajtás meghajoljon és kilazuljon.
az az igazság, hogy amit linkeltél, az 25k-val drágább... ésarra már igazánnincs pénzem :S semmilyen keretek közt...
ugyhogy sztem ez lesz és kész...
egyébként ezek a bajok megelőzhetőek-e valamilyen alkatrész kicserélésével, illetve a javítható ha beüt a krax? és kb mennyibe fáj, ha előre kicserélem, és mennyibe, ha elromlik és ki kell javítani?
mertha esetleg valami 5ezres alkatrész cserélésével megoldható a baj, és anélkül meg tönkremegy egy csomó alkatrész és később 20k lesz a javítás, azt meg kéne rajt csinálni. -
#6125 Nem sértődök meg:D Ami igaz az igaz:D Nem vagyok kis darab emberke:D -
#6124 Figyi én Downhillezem, és az én bringám 400000ft be van .. Szóval én kicsit másképpen állok a bringához! Az biztos, hogy csak jót akarok.. Én azt mondom várj egy honapot még és vegyél 60-70 ezerért egy olysmit a mait linkeltem. Magellant Kellyst merdidát stb..
Ha kifizetsz ennyi pénzt jót vegyél.. És ne egy gagyi áruhazba menj be egy bringa boltba beszélj ott az emberrel mond el mire használod bla bla.. Ad rá garanciát ha baja van megcsinálják stb.
Egy ilyen áruházba vissza viszed azt elküldenek a picsába:D
Én csak neked akarok jót, de mondom te döntesz! -
#6123 héhéhé a shredemet el nem töröd akármit csinálsz vele(sztem nem mernél nagyon butulni) persze nem DÉHÁRA valéó de azon kívül mással nem tudnád eltörni bár gordon déházik ugyanilyennel és nem kis darab emberke (nem megsérteni akarlak gordon!!!) szal ha ő nem törte el pedig nem kímélte akk azt más se nagyon fogja max déhán:D:D:D
Jah és 26"os a shredem szal rendes monti nem kis kerék meg ilyenek!
:D
-
#6122 Az a baja annak a bringának, hogy:
1 a váz nem tudom milyen, ha aluminim ha vas tök8 az biztos, hogy nem Aheades ez azt jelenti, hogy semmilyen másik villát nem tudsz beleteni, egy hagyományos, dios Stucni van benne ami elavult senki nem hasznáéja stb.
2 a hajtása nem monoblokos, a Monoblokk az egy olyan szerkezet, amiben a tengelyt amire a hajtókar fel van fogatva több helyen álltalában 3 helyen alátámasztják golyóscsapággyal vagy iparival..
Azon amit linkeltél egy ugy van megoldva hogy a 2 szélén van golyóskosár a többi rlszen pedig a tengely a levegőben áll. Egy keményebb igénybevétel vagy akár egy tekeréstől elhajlik, utánna meglazul.
A hajtókar acél ezek a karok szoktak kb egy hét alatt lelezulni, utánna kimegy belőle a négyszőg és soha többet nem tudod meghuzni.
3 ha ezek a dolgok ilyenek márpedig képről kb 100% akkor kb 100% hogy hátul nem kazettás agya van, ami szintén azt eredményezi hogy a hátsó tengely is felfog lazulni, lógni fog a kerék stb stb..
Nem kell ehhez nagy terep a sima használattól.. Egyszóval nem ér annyit amennyibe kerül..
Amit én linkeltem az 10 ezer ft vel több és a fent leirt próblémák egyike sem áll fent!..
De te döntesz a te pénzed és a te bringád lesz! -
#6121 turny váltó simano hajtás suntour villa ha vigyázol a váz nem fog eltörni az biztos (akkorse ha nem vigyázol) a kerékagyak meg a váltó gyengepont, de ha nem butulsz akk nem lesz gond:) 40ér korrekt szerintem...
Tescobájknál klasszisokkal jobb, de még nem belépőszint!!! -
#6120 nemértem ám a szaknyelvet, magyarázd el pls mik ezek és miért fontosak és hogy miért nem jók ezen a bringán? :D
nehogymár több baja legyen mint a régi 15ezres eurobikeomnak... annak csak a fékeivel és a váltókkal volt gond, minden más hibátlan... ezmeg tönkremegy 1hétalatt? mirőlbeszélsz te? :D
és ez a mostani bringa megvan 3 éve legalább... ha ez 3évig ennyi kárt szenvedett(vázban meg a szerkezetben semmi sérülés, csak és kizárólag a váltó meg a fék törött el...), akkor nehogymár ez az 55ezres ne legyen hibátlan 3 év után.
nemértem milyen elvárásokat támasztotok egy ilyen bringának, illetve, hogy milyen szinten használjátok és hol... de én alattam még egy bringa se törött el, akármilyen szar is volt... ez volt a maximum, hogy a gagyi marokváltót eltörtem ileltve a fék rejtélyes módon eltörött.. -
#6119 Azért,mert a sima használattól is szétkopik. -
#6118 milyen monoblokk, muilyen golyóskosár és milyen váltókar?
és miért romolna el 1hétalatt?
attól hogy hajtom, attól ez tönkremegy?
mondom nem stuntolni akarok vele.
terep alatt emg azt értem, hogy salak vagy füldút, ami esetleg kicsit buckásabb. mégcsak kavicsos se. szal mint egy poros út, na! nem kell nagy terepbringázásra gondolni...
meg azonkívül betonon használom.