Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok eladó egy nagyon jó állapotban lévõ Mongoose Mischief Freestyle Bmx (2007-es széria,fekete színû)...

Érdeklõdni itt lehet: [email protected]

Ha kell képet is tudok küldeni
PyRex
2 ismerõsöm is 2001-est használ dirt / street-re és bírják a gyûrõdést. az egy nagyon jól eltalált széria volt!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

gordon 24
Igen! Ez igy van! Sõt a Vega is nagyon jó a polarx fs is. Nekem egy 2001-es polarix-em volt 4 évig durvultam vele és még most sincs semmi baja. Cseréltem a konára, de apám azóta tovább nyuzza.. Szóval nekem jó vélemény van a magellanról. De azért irtam hogy attól függ melyik mert van nagyon sok hitvány magellan is: Hydra, stb... Szóval tudni kéne😄

Downhill!!

PyRex
2001-es polar-x váz pl jó, de állítólag a 2008-as is kurva jó lett 😊

gordon 24
Attól függ melyikrõl. A magellanak vannak jó teremtményei!

Downhill!!

Breki33
Magellan biciklikrõl mi a véleményetek?
PyRex
Valaki nem tudja, hogy itthon hol lehetne e13 (e.thirteen) rockringet ill. bashguardot venni?

PyRex
jaja az lesz 😊

ok kössz 😊
már csak egy színes nyomtató kéne 😊)

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

gordon 24
Az igen😄
Akkor nincs más megoldás reszeld meg egy kicsit! De csak annyira hogy a festéket szedd le róla. (ha van rajt egyátalán)

Downhill!!

PyRex
igen, a papucs nyílásába, olyan szinten, hogy erõszakkal sem tudom berakni... 😊

gordon 24
Az nem gond! Huzd szét a vázat hogy be tudd rakni és ennyi. Nem kell annak lötyögni benne! Vagy ugy érted hogy a papucs nyilásába nehezen megy bele? Akkor se csinálj semmit rakd bele, kicsit megkopik egy két ki be szerelés és már jó is lesz!

Downhill!!

PyRex
olyankor mivan, hogyha a hátsó agy nem megy bele a csúszópapucsba? 😊 Mármint, elvileg stimmelnek egymáshoz, de mégis szorul k*vára 😊

Pár éve még a fõvárosi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán ingyen osztogatták. Azóta nem tudom, hogy mi a helyzet.
Sajnálatos, hogy nem bõvül annyira a hálózat, hogy a néhány évvel ez elõtti már használhatatlan lenne. Sõt néhol inkább fogynak az utak...

guardian hero
Itt van egy.

Meg az utvonalterv.hu -n is lehet kerékpáros útvonalat is terveztetni.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

á kössz.. végül nem arra mentem, hanem a dunaparton végig
tud vki letölthetõ biciklistérképet?

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

Újpest Városkapu és a Gyöngyösi út között van, ha a járdára sárga csíkkal, vagy éppen a szürke helyett piros díszkõvel kirakottra gondolsz.

váci úton van bicikliút?

gabber_saviola
amúgy meg ne újat vegyél, hanem használtat: LINK

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

bardocz
moser vázak nagyon durvák😊
gabber_saviola
"VÁLASZTHATÓ SZÍNEK: KÉK, PIROS, POLÍR, SÁRGA"

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Tudnátok Ti javasolni nekem bicajt? Amit írtál gabber saviola az nekem nem jön be. Ha lehet akkor fekete, vagy kék lenne az ideális.
Elõre is kök!

Breki33
"de max 100.000 Ft-ot költenék rá"
gabber_saviola
Gepida már márka de valahogy engem sosem fogott meg, aztán a Shimano 2200 az kb. Sora minõség.

Most, ha nagyon sznob lennék, akkor azt mondanám, hogy ha ITT (gyk. baloldalon) látod a kerékpár vázának nevét, akkor érdemes vele foglalkozni, ha nem akkor nem.

Errõl mi a véleményetek?
1
Elõre is kök!

gabber_saviola
nem, csak viccelõdni akartam 😛

van egy olyan kifejezés a kerékpárosvilágban, miszerint minden olyan ami úgy néz ki, de mégsem az.... na azt nevezik optikainak.

Egy gyors példa:

Optikai futár – Futárnak látszó kocabiciklis (koskormány, futárzsák, mesterkélt übermájerség), általában õ az aki le akar elõzni téged mindenáron, mert látja rajtad a futárzsákot (jobb esetben leszakad hamar, rosszabb esetben összetöri magát a forgalomban).

szal mostmár nem nehéz rájönni, hogy az "optikaikerékpáros" mit jelenthet 😄Ddd

Breki33
Nem igazi hegyek de elég erõs emelkedõ.

Mostis virslis van és még az eredeti gumival bírja pedig már borotválni is kellett.

Nekem az országúti biciklik tetszenek mint pl #2035
Breki33
Ha optikain a kinézetet érted igen most azis érdekel

És itt egy olyan "hegyvonulat" van ami országszerte híres motoros-út
és azon túl van a Szálkai tó ahova elég jó lenne kikerekezni úgy hogy még este visszafele is legyen energia.
bardocz
jah am,úgy ha hegyekre jársz,ha jól ismerem magyar utakat nem a legjobbak,és ugyebár lefele begyorsulsz,amit szerintem valami sima monti jobban elvisel hoszabb távon,mint egy országuti,és lehet olcsóbban is kijösz,bár anyira nem ismerem az árakat
Breki33
Schwinn- Csepelt jobban dicsérik

pl a korábban linkeltel összehasonlítva

"szerintem ebbe az értékbe ennél találni se lehet jobbat!kipróbáltam a MALI IRONMANT-is!tudja azokat a dolgokat,menettulajdonságai felárnek ahhoz és nagyjábóla felébe kerül😄bátran ajánlom mindenkinek aki szeret túrákra menni,és gyorsan száguldozni!"
bardocz
😄DD
bardocz
dirt bicóm van,ha arra rárakok egy országutis kereket,akkor mindig kell magammal vinnem 3 szettet,hogy haza is tudjak menni,erre nem csoda,hogy traktorgum an,eleve így szerelték gyárban,én meg nem veszek rá újat amíg el nem kopik,az meg sokáig tart mert normálisan fékezek(nem úgy mint régen,simán slickgumit csináltam hátsóból hülyegyerek módra...az vltam😄)
gabber_saviola
ha optikaikerékpáros vagy akkor az alut NEKED találták ki 😛

Breki33
És milyen a hegy belülrõl? P

Nekem mások a szempontjaim én jó gyors és könnyû bicajt szeretnék nem nehezebbet mint a mostani.

Traktorkerekû bicikliket meg eléggé nem komálom.
Breki33
Na terepgumi se kéne

Tök felesleges csak súlynövelõ

Nekem nem pestre kell hálisten.
bardocz
hát én már kb egy hónapja nem bicikliztem😄 elõtte viszont 2 hét alatt belejöttem gellérthegybe 20+ kilós biciklivel,és a végén már megállás nélkül feltekertem,pedig atán én nem vagyok egy izmos gyerek sõt...😄
Breki33
Az oké de én nem naponta tekerek és nem többszáz kilómétereket

Viszont mikor használom fontos, hogy jól bírjam a szálkai hegyeket P
bardocz
nekem most 14 kló körül lehet és tökéletes,nem tudom hova kell könyebb,terepumikkal kitekerek budafokra lazán,és marad bennem bõven enegria
Breki33
ne hülyéskedj annál a mostani biciklim is könyebb
gabber_saviola
készítettem neked outi szett erõsorrendet, csak hogy tisztában légy vele, mikor nézed a kerékpárok felszereltségét.

Shimano: Dura-ace/Ultegra/105/Tiagra/Sora (legjobb elõl-leggagyibb hátúl)
Campagnolo: Record/Chorus/Cenatur/Veloce/Mirage/Xenon (legjobb elõl-leggagyibb hátúl)

besorolás erõssége kb. anyag és súly viszonylatban váktozik

gabber_saviola
Altrix-ot nem szabad venni, az nem márka.

Márka: Altrix Whirlwind 1.0
váz: Alu 7005
villa: Cr-mo
hajtómû: Prowheel alu
váltókar: Shimano Sora
hátsó váltó: Shimano Sora
lánckeréksor: 8 sebesség
fékkar: Shimano Sora
fék: Tektro
felni: Remerx Aero
külsõ: Michelin Tracer
ár: 99900 Ft

gabber_saviola
hamarabb elfárad az alu , mint a Cr-Mo

bardocz
anyira nem kell azért belemerülni abba,hogy könyü legyen😄 15 kiló már simán jó😊
Errõl mi a véleményetek?
1
THX gabber saviola!

Breki33
oldalon helyett hozzászólásban
Breki33
Miért mi a gond vele?

Nekem nem versenyzéshez kell, viszont fontos lenne hogy könnyú legyen
gabber_saviola
Alut nem szabad venni outiba, persze ha hosszutávra gondolkozol. Az aluváz 4-5 évre van kitalálva, a Cr-Mo váz pedig egy életre.

gabber_saviola
100 környékén pl. tudsz venni egy alap MALI IRONMAN-t.

MALI IRONMAN

Ár: 99.000 Ft.

VÁZ: IRONMAN 7005 ALUMÍNIUM VILLA: EGYENES VAGY HAJLÍTOTT CRO-MO MÉRETEK: 50-52-54-56-58-60-62-64CM SZETT: SHIMANO 300EXAGE 7SEB. ALKATRÉSZEK:ACOR, VUELTA, DT-3TAZ ABRONCS, NYEREG, PEDÁL, KORMÁNYBETEKERÕ TÍPUSA ÉS SZÍNE VÁLASZTHATÓ VÁLASZTHATÓ SZÍNEK: KÉK, PIROS, POLÍR, SÁRGA

MALI IRONMAN/SHIMANO RSX SZETT:
SHIMANO RSX 8SEB. 165 000.- (FÉKVÁLTÓKARRAL) MALI IRONMAN/SHIMANO TIAGRA SZETT:
SHIMANO TIAGRA 9SEB. 199 000.- (FÉKVÁLTÓKARRAL)

Ha ennyél nagyobb igényeid vannak, akkor 200 alat nem úszod meg. (nálam 270k lett a vége)

Az az igazság, hogy nem értek hozzá, de nagyon szeretek biciklizni, és tervezem, hogy nyárom vmien versenyen elindulok. Szal ehhez kellen vmi bicaj.
THX Breki33 és Gabo!