22335
11330766891279474906.jpg
  • belisz
    Találtam még ilyent....Marzo
    Ez jobban is tetszik,mint a Tora...
    Bocs,ha már egy kicsit az agyatokra megyek,csak ez nekem most elég nagy kiadás lesz,és ennyi pénzért a legjobbat szeretném megvenni.
  • belisz
    Na jó,akkor van,de ilyent honnan lehet beszerezni?
  • SrAta
    6192-re ment
  • SrAta
    RockShox Tora
    Nézd meg a leg jobboldali feketet telót
    van rajt v-fék szem
    szal létezik 100mmes tora vfékes...
    csak keresni kell:D
  • SrAta
    értem köszi:D
  • belisz
    Tehát akkor a Tora Race nekem jó lenne méretben,viszont most vettem észre egy fontos apróságot.Ezen nincs V-fék-nek konzol. Tárcsaféket nem akarok venni,mert tegnap rendeltem meg az Avid SD7 fékemet....:/ Pedig már annyira beleéltem magam..
  • VRSDM
    szerk1.
    az insired oldaláról idézve..
    "Inspired Bicycles is constantly working on and searching for new design and product ideas for the trials market. Taking time and care to develop stylish and innovative products, the available range of products will continue to grow and evolve along side the changing demands of the sport. "

az első soruk minden kérdésedet elárulta : ) igen, trial. csak épp úttörősdit játszanak
  • VRSDM
    eleve amit képvisel biciklizési stílus is teljesen a sajátja szóval nem lehet kategorizálni. amúgy meg trial-os
    az inspired bicós cég is trialos cég. ők üléses vázat gyártanak :D
  • SrAta
    pöpec:D
    és kategóriáját tekintve triál?
    vagy ien mutáns triál vagys miez?:D
    triál nyereggel ien ritkán van....
  • VRSDM
    Inspired Fourplay frame and fork
    Hope Pro2 trials hub rear, Atomlab Pimp rim rear
    Hope pro2 front hub, Atomlab Pimp Light rim front
    Hope v2 Tech 2 front brake, 200mm rotor
    Hope stem, 90mm 10 deg rise
    Hope headset/ headset spacers
    Raceface Diabolus bars, 31.8 high rise
    Inspired Pivotal seat and seat post
    Maxxis tyres, 60 psi
    Magura rear brake with Hope braided hose and dengura lever
    Raceface Atlas Fr chainset, 22t chainring
    Inspired flat pedals
    Hope bb
    Trialtech 1/8" chain
    Trialtech Lite 16t rear cog
    26" Dh tube rear hehe
    26" normal tube front
  • SrAta
    ez mien bicóval megy?
    tudtommal a triálon nincs nyereg...
  • SrAta
    1 1/8os ahead rendszerű és normális kormánycsapágy kell bele (nem integrált és félintegrált) hajóltom
    De neked csak az a lényeg, hogy 1 1/8" os első villát vegyél
  • VRSDM
    szerk.1
    de hogy ne érezd magad rosszul. tessék ez is ő, csak éppen ez 1napos vidi ; )
  • VRSDM
    mire gyakorolni? látom a flegma stílusodat még nem sikerült anyukádnak kinelevnie belőled.

az már csak a dupla fail! kategória hogy ez a vidi már volt itt kb. 2hónapja : )
  • belisz
    2008-as a váz.

Ugyanilyenem van,csak piros és fekete színben... (kivéve a fékkart,de az most nem döntő tényező...)
  • szigetlakó
    Lehet gyakorolni:

http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o
  • szigetlakó
    Lehet gyakorolni.

http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o

• Gabo
    Amennyire tudom, minden Magellan Polaris ahead rendszerű kormánycsapággyal van szerelve. Szóval szerintem semmi akadálya nincs annak, hogy belemenjen a vázba. Mikori évjáratú a váz?
    A villák többsége 1 1/8"-os nyakkal van szerelve. Csak az extrém használatra szánt villáknál találkozhatsz ennél nagyobb átmérővel. De azok nem ebbe az ár és rugóút kategóriába tartoznak.

http://www.sheldonbrown.com/headsets.html
    Ez alapján saját magad is meg tudod nézni, milyen rendszerű a villarögzítés.
  • belisz
    Egy hülye kérdés,de senki ne nevessen :D
    Ez tuti belemegy a vázamba majd?
  • Gabo
    Szerintem ez is jó választás!
    Ha arra használod, amire való, azaz XC-re, az 58 kg-od mellett nem hinném, hogy sok gond lesz vele.
    A levegős villák általában kicsit nehezebben indulnak meg. Viszont könnyebb őket a bringás súlyához igazítani.
    Az acélrúgós villák viszont jobban reagálnak a kisebb egyenetlenségekre is. Viszont testreszabni csak rugók cserével lehet. (Kivéve, ha esetleg levegős rásegítés is van benne.)
  • belisz
    Hát igen,a súly sem utolsó szempont nálam (de nem is az első),mert most a gép úgy 14,5kilo környékén van,és akkor még nincs rajta a 4 lámpám,a váztáska,abban a szerszámok...
  • bardocz
    Ha az RST bírta alattad,akkor ez is tutira fogja.Én is ezt néztem,mert ez az egyik legkönyebb ezek közül.Aztán lehet végén Marzot veszek,44LO,az sem nehéz,az is 2 kiló környékén van.
  • belisz
    Például ez?

Mondjuk ez 65 ezer,de ha jó villa,és megéri az árát,akkor fizetek inkább többet,de nekem bírja és jó legyen! ...3-4 évig minimum kiszeretném húzni ezzel a telóval. Nem vagyok 1 nagy bringagyilkoló,nem is vagyok nehéz (58kilo),és régebben egy RST (!!!) bírta nekem 3 évig,és még most is üzemel a "bótbajárós" bringában....Persze karban volt tartva,vigyáztam is rá...
  • belisz
    Értem,kössz. Valami konkrét villát tudtok mutatni,hogy mi felelne meg a kritériumoknak? Amúgy nem tudom,de a levegős telók mennyire megbízhatóak? Régebben volt levegős HÁTSÓ telóm,de utáltam. Ha véletlenül lekoppant,már engedte is a levegőt,és mehetett a szervízbe. Első telóknál ugyanúgy fenáll ez a veszély?
  • SrAta
    33TST2 ugyanez festés pöckök a tetején, minden
    2,2kg
  • Gabo
    Ebbe véletlenül botlottam bele. Ha valaki új sisakot keres, szerintem igen csak jó vétel.
  • Gabo
    A Magelan Polaris egy XC bringa. Szóval 100 mm-nél többet mozgó villát nem tanácsos belerakni. (Nem tesz jót fejcső környékének. Megváltozik a geometria. A garit nem lehet érvényesíteni, ha esetleg gond lesz a vázzal.) Az állítható rúgóúttal rendelkező villáknál azt is érdemes megnézni, mekkora a beépítési magasságuk. Ugyanis az út mellett ez is számít.
    Az RockShox Tora Race, SL, XC változatai 100 mm-et mozognak. A számozott változatok viszont már trail villák, így azok 130 mm körül mocorognak.
    A RockShox és a Marzo egyaránt jó villákat készít. Ebben az árfekvésben már nem nagyon tudsz mellényúlni. Az acélrugós, nyílt olajfürdős változatok általában kevesebb karbantartást igényelnek és strapabírók. Bár tény, hogy nehezebbek is.
  • bardocz
    Az a baj,hogy ez a Marzo oldalán nincs fent,így nem tudom milyen,engem a súlya érdekelne.A 44LO-nak tudom,hogy 2 kiló.
  • bardocz
    Állíthatóak 85 és 130 között,meg van ami csak 80/100 milis,szóval jó bele.Főleg,hogy ha 130milivel is működik hosszútávon,akkor ha csak 100 milin használod akkor valószínű jóval tartósabb is.
  • belisz
    Erről valakinek valami tapasztalat? Megéri ilyent vennem?

• belisz
    Igen,csak a Tora (ha jól tudom),akkor 130-at mozog,akkor meg felesleges akkorát beletenni. 100mm nekem bőven elég lenne.
  • bardocz
    Én majd Rock Shox Torat fogok venni szerintem,az 50 körül van,de van a Marzocchinak is pár telója ilyen árban,amit CC-re javasolnak,szóval városba is jó lesz.Nem ismerem a vázat,de szerintem abba is a 80-100mm-es rugóút az ideális,mint a legtöbb ilyen vázba.
  • belisz
    Sziasztok! Nem rég vettem egy 2008-as Magellan Polaris Deore bringát. Nagyon tetszik rajta minden (kivéve a fékkarokat..amit ki is cseréltem egy Avid FR5-re)..na meg persze a teleszkópot. (RST GILA T8). Ezt a telót kiszeretném cserélni egy jobbra max. 50 ezer forintig. Ebbe a vázba max. mekkora rugóutas telót tehetek?...illetve szerintetek melyik a legjobb teló max. 50 ezerig CC/Városi használatra? (bármit mondjatok,csak ne manitout) Előre is kössz!
  • gordon 24
    Hát nem tehetek róla hogy a világ végén laksz:D
  • Gabo
    Csak infoként:
    A "vékony" vázúak valószínűleg cro-mo csővekből készült vázak. A "vastag" túlméretes csővek használata inkább az alu vázakra jellemző.
    A bikemag és az index bringás topikján is esett szó anno arról, hogy hol éredemes érdeklődni a kintről behozott használt bicok után. Egy kis keresést megér a dolog.
  • VRSDM
    lemész a közeli biciklishez (legalábbis Fóton nálunk így működik)
    - István bá', nem tud hozni egy régi lehasznált outit? majd én kipofozom.
    - De.
    ...két hét...
    - Ádám, itt az outid. 5000-
    - köszi ;)
  • Máté94
    Szeged-Badacsonyörs mennyi is?De mit számít van helikopterünk!
  • gordon 24
    A bátyám szokott lejárni Badacsonyörsre.. Ott van egy fószer, aki mindenféle ős országutikat összeszed ausztriából stb stb..

Neki rengeteg ilyen van. Bátyám vett vagy 6-7 darabot töle amiből ilyen fixiket meg ilyesmiket csinált emberkéknek..

Szóval ott tudnál szerezni te is..
  • VRSDM
    nekem van egy készen. van egy félkészen. és van 3darabokban : D
    lomtalanításnál hoztam el ebből az összeset (ami nincs kész) ki akarták dobni egy pesti pincéből. inkább elhoztam, és összerakok a sokból hármat : )
  • Máté94
    Mivel az outi,fixi topic kihalt így itt kérdezek.

Nem tudtok olyan régi bickliket amiknek az a "vékony" vázúk van?10-20 évvel ez előttieket?Amiknek azt hiszem még kormány alatt voltak a váltókarjai.Szeretnék egy olyat szerezni:)