Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
hát haro f4-es haro f3-at találtram a test bike-on 80k-ért azért gondoltam kicsit többre mondjuk 30k-ra de majd meg tudakolom a bótost hátha több lesz 15k nál😉am. kb 80-ért vették anyámék nemtom pontosan születésnapomra kaptam

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

gordon 24
Azért mert gondolom ujonan sem volt 50-60 nál több! Ha most 2 éves. Akkor reálisan érne mondjuk 20-30-at. Most a boltos kb ennyit akar keresni rajta. Tehát megvsezi töled 10-15-ért. Legalábbis szerintem.

Downhill!!

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Új bringát szeretnék venni, terepre (nem durvára), amivel egyáltalán nem profi szinten tekernék, de viszonylag gyakran, hetente többször, hosszabb túrákra is.
Nem nagyon értek hozzá, és elõször olyan 70-80 ezerbõl szerettem volna megúszni, de többen mondták, hogy ennyibõl nem fog menni. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyibõl jöhet ki egy ilyen bringa, és milyet javasoltok?
Köszi

norbi56
???miért csak annyi?:Salig van rajta karc meg iylenek vagy azért ennyi hogy sokat nyerjenek rajta?de am. a rendes értéke mennyi amennyiért el lehetne adni valakinek?(a keréken polírozó mradványok vannak)😛

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

gordon 24
Sokra ne számits! Kb 10-15ezer ha szerencséd van..

Downhill!!

norbi56
ha ezt a bringát beviszem egy bicikliboltba beszámíttatni amikor veszek újat sztetek mennyit kapok érte?(kép telóval lett csinálva kicsit homályos)

gordon 24
Szerintem ez egész jó! De persze van mit javítani rajta!

Downhill!!

Sugam
én õt néztem õtet ugyhogy van egy 2003 as 4es magellan craterem még régebben kaptam pénz mellé mikor eladtam polarxet. nagyjából használható és a jobbik fajta vázzal rendelkezik ha lehet ilyet mondani 😄 . bár max 20 az egész bicikli egyben vagy annyyisem,de legalább beszámitja és nemkell kerülgetni amit amugyse tudok.
amugy néztem már amit mutatsz csak nemtudom, én nemadnék érte 70et 😄

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

vasko22
Tom, hogy nem ér több száz ezret tisztába vagyok az árakkal, meg ugye nem is fékkarváltó van rajta, azért az is sokat számít.
Használtál már Vuelta kerekeket? Mi a legfõbb probléma velük? Hátsó az a jó kis magyar utak miatt van átfûzve😊)

Gigabyte GA-M770 DS3, CSX 2*1 Gb DDR2 800Mhz, AMD Athlon64 4800+ X2, HIS X3850 512Mb GDDR3, Samsung 320Gb és 80Gb

gabber_saviola
mind1 megpróbáltam segíteni neked, mivel kérted "Szerintetek ezért a bicóért mennyit kérhetnék?". Sanda gyanum szerint valszeg többet szerettél volna látni az árnál, vagy nem is tudom. 😊 Ez ennyit ér, nincs mit szépíteni rajta.

szia

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

vasko22
Pedig a fékekre Shimano 600 tricolor van ráírva.
Az igaz, hogy full 105, de nem ilyen kerekekkel, pedállal stb😊

Gigabyte GA-M770 DS3, CSX 2*1 Gb DDR2 800Mhz, AMD Athlon64 4800+ X2, HIS X3850 512Mb GDDR3, Samsung 320Gb és 80Gb

gabber_saviola
LINK

látod, a tiéddel egykoru/minõségi Bianchit, FULL 105-ös szettel adják 35-ért.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
nagyon? 😮
fékek nem hetnek 600-asok, mivel a 600-as nem így nézett ki, a többibe meg beletrafáltam 😄dd

én csak próbálok neked segíteni 😛

vasko22
Na akkor leírom, hogy pontosan mi van rajta, látom találgattál nagyon😊
Fékkar Shimano 105
Fékek Shimano 600
Hajtókar Shimano 105
Lánc Shimano
Váltókarok Shimano 105
Nyereg San Marco
Fogaskoszorú 8-as Shimano 12-21-ig
Pedál Shimano 520
Kerekek Vuelta Crosser

vasko22
Teljesen egyforma a két kerék, annyi, hogy a hátsó át lett fûzve és continental gumi van rajta. Nagyon megkímélt állapotban van, nem tom, hogy mennyi idõs, mert én is úgy vettem, de nálam 1 éve van.

gabber_saviola
A híres olasz Bianchi 😊

Ha alap állapotban lenne, akkor azt mondanám, hogy 25k-30k. Jobban megnézve keveredik rajta a az Exage, a 105, és az ultegra elõdje név szerint a 600-as. A nyeregszár talán Campa lehet, legalábbis innen úgy látszik. Az elsõ fékre azt mondom, hogy egy egyforgáspontos Shimano Exage, a hátsóra lövésem sincs ebbõl a szögbõl. A hajtást és a váltómûvet errõl az oldalról nem látni, így ennek nem tudom megsaccolni a mivoltját. A fékkar szerintem 105-ös. Magáról a gép koráról és minõségérõl árulkodik a gyári elsõ villa, mivel ilyet a 90-es évek közepétõl gyártottak az alap Bianchikhoz. (itt jegyezném meg, hogy az alap Binachit azt azért mondtam, mert ekkor sok váz készült az olasz átlagpolgár számára. Aztán az is megerõsít ebben, hogy nem celeste-zöld, ami elég árulkodó) Shimano 520-as pedált azt felismerem. A vuelta kerekekkel sosem voltam kibékülve a súlyuk és minõségük miatt.

Amit elfelejtettem az a mérete, innen nézve olyan 58-60 lehet, amihez azért kell egy szép magasság is 😊

Összegzésben azt mondom, ha elviszik 40k-45k-ért, akkor jó üzletet fogsz kötni, de a reális ára olyan 35k környékén lehet.

Breki33
különbözik a két kereke?

Hátsó kisebbnek is tûnik optikailag

Mennyi idõs?
Sugam
köszi a tippet, nézegettem már nagyjából mindent átnéztem

vasko22
Sziasztok!

Szerintetek ezért a bicóért mennyit kérhetnék?
Bianchi Colombus Cro-mo csöves váz, Shimano 105 és 600-as cuccokkal, Vuelta Crosser kerékszettel stb.
Linkelek egy képet róla:

PyRex
70-ért én a helyedben használtan néznék valamit a www.bikemag.hu apróhirdetéseiben, újonnan nem fogsz kapni, pláne streetre biztos nem.

Sugam
sziasztok!
lenne egy pár kérdésem biciklikkel kapcsolatban. streetre szeretnék venni biciklit de nemvagom a témát mert legutoljara 4éve toltam és akkor más volt 1 picit a helyzet. a következõt kérdezném 1 korrekt váz+villa +felszereltség mennyibe jönne ki? még nemtudom mennyit szánok rá de összedolgozom a pénzt, maximum az 70körül van (lehet annyiból nemkapok semmit?😄) , érdemesebb inkább külön venni cuccokat ,vagy egyben nézzek valamit? ha valaki aki ért hozzá és vannak ötletei mitkéne csináljak megköszönném tanácsait.

norbi56
ELADÓ HARO F4-ES BMX!!!ha érdekel írj privát üzit

Breki33
oké akkor majd belinkelem a konkrét dema-t
gabber_saviola
nem 😛
azért egy 199k-s demára jobb cuccok vannak aggatva, mint a 124-ezres Magellánra. Ha a 124k-s árat azt a magellánra értetted (amit linkeltél), akkor az azért ennyi mert láthatod milyen cuccokkal van felszerelve.

Én csak a vázról beszéltem, mert inkább építek kerékpárt, mint sem egyben venném (tudom, hogy így a legrágább). Meg aztán amúgy is campa cuccokkal rakám teli és a kerékfûzést sem hagynám másra.

Breki33
tehát egy MAggálan pl 124.000-ért jobban megéri mint pl egy 199 ezres Dema?

DEha ez ilyen jó miért nem került szóba korábban?
gabber_saviola
nem, a Magellan jobb minõség mint a Dema.

többi Magellan vázat nem ismerek.

gabber_saviola
kormányban pedig most ez a trendi, hogy alul (ott ahol hülyén néz ki) kényelmesebb fogásod legyen.

Breki33
És a többi cucc?

Ez kb Dema hasonló áru kategóriájának felel meg?
gabber_saviola
nálam csak az olasz kerékpárok számítanak jónak 😊
De ez a váz kifejezetten jól sikerült.

Breki33
Én egyben venném

vhogy a kormány nem tetszik

DE amúgy jól néz ki és a kerekei is jól néztek ki.

Akkor a Magellán Outi-ban jónak számit?
gabber_saviola
Mester, az a fehér Magellan Gemini váz ütõs (próbáltam), fõleg annak tudatában, hogy nagyon olcsón adják. (23k)

Sora szett, Truvativ hajtókar és Oval cuccokkal, talán Fizik nyereggel (nekem annak tûnik).

Breki33
Ez kérdem mester #2139
gabber_saviola
Itt vagyok Mester
/mármint Brekinek mondom 😛/

PyRex
ez pontosan így van nálam is. Váz és villa majdnem a fele a végösszegnek.

gordon 24
Hát! Én csak azokat a dolgokat tudom mondani amiket én vásárolok..

Az elsõ dolog az, ha épitesz bizonyos szempontból szarabbul bizonyos szempontból jobban jársz. Az épitett bringánál az az elõny hogyha értesz hozzá akkor a pénztárcádnak megfelelõ legjobb cuccok és mindenbõl a legjobb cucok lesznek rajta. De egy jó gép esetében legalább 50000ft-vel drágább lesz mintha egyben megvennéd.

Ha egy 300000ft-s gépet nézel abban nagyából a villa 60-90000ft ér a váz 35-500000ft Magyarul a Villa és a váz kb a vétel árának a felét tezsi ki.. Álltalánoságban beszélek.. Tehát a váz villa arány 40-50% a teljes vételárból.

Downhill!!

repvez
Százelékos arányba meg tudja valaki mondani,hogy a teljes ár milyen leosztásban épul fel a különbözö elemekre általánosságban?
Tehát hány százaléka a vételárnak pl a váz a teló stb..
Az alább linkelt mongoose és kelly's bringákra vonatkoztatva.Kb mennyibe jönne ki ha csak a váz és a két telót kéne megvenni?
acsati
már megszoktam😄
PyRex
Te jó ég, a stucni nem hosszú "kicsit"? 😊

gordon 24
Jahh sorry!

Hát figyi... Az a gondom, hogy én montis vagyok abszolute nem értek ahhoz hogy mit kell nézni egy ilyen országuti gépen. Szóval valaki olyan kéne aki ezt vágja.. Kinézetre egyébként az alsó.. De müszakilag semmit nem tudok róla.

Downhill!!

Breki33
Erre senki?
acsati
itt az én polarxem 😊
Jah nagyon jol nez ki!!!
Es az nagy hatrany ha 24-es kerek van?? sokkal kisebb mint a 26-os?

PyRex
thx, de tudnád milyen lesz ha kész lesz 😄

bardocz
fú ez nagyon király
PyRex
Jaa téleg, az csak 24-es. Hát szerintem vehetsz Te is tabletopot, vagy ha nem azt, akkor valami más hasonló áru aluvázat. Akár hardy, vagy esetleg a dabomb vázak is jók. én kicsit mélyebben belenyúltam a zsebbe és ilyet vettem, már készülget a kis drágám, alig várom, hogy mehessek vele:

Hát ezt én sem tudom. A baratom most vette osszel a tabletopot es sztem jo. És en meg nem akarom h egyforma bringank legyen ezert gondoltam a manualra. Csak az a problema hogy 24 -es kerék jár bele.

PyRex
Szia!

Én amúgy a 2007-es tabletop és a 2008.as tabletop között nem igazán látok különbséget kívülrõl. A manual miben jobb? Azt vágom, hogy más a geo, de konkrétan ez miben mutatkozik meg használat közben?

Hello!
Tevezek venni egy magellan polarx manualt vazat. De most olvastam itt PyRex kommentjet hogy a 2008 as is jo lett. De en meg nem hallottam rola.
Esetleg varjam meg mig meg lehet venni mar a 2008-ast vagy vegyem meg a 2007 manualt???

Breki33
pl ezek