22335
-
david1996 #6237 heló.bmx et akarok venni de még nem tudom hogy mijet.csak simán biciklizésre meg néha flatland-reszeretném használni.melyiket tudnátok ajánlani a kettő bmx közül UMF BRAD(króm vázas) vagy egy Mali Jump(aluminum vázas)? -
#6236 én úszó vagyok rövidtávomn és az teljesen anaerob...
Ha nem akarod, hogy besavasodj akkor mondjuk ússz mellben, vagy gyorsban olyan 1000 max 1500m-eket és mellben végig a padlót nézdd megy gyorsban is és úgy lélegezz ki...
Nos itt még olyan problémákkal is számolni kell, hogy ha rövidtávot úszol és gyorsan és még nem vagy hozzászokva akkor piszok rosszul lehetsz miután kiszállsz (túlterhelted magad, a szervezet kissebb gondja is nagyobb annál minthogy a táplálék gyomorban tartására figyeljen) ja meg az sem mellékes hogy a pulzus nagyon magas lehet(nekem 180 körül van az edzésen ha durva az edzés versenyen 200felé is felmegy (legnagyobb mért az bicózás közben volt(szobabiciklin) 182))
Ja még egy fontos dolog!!
A tévhitekkel ellenben IGEN ÚSZÁS KÖZBEN IS IZZADUNK!!
Fontos a folyadékpótlás!
Csak ennyit tudok most írni:) -
#6235 Prodigy cuccok nagyon jók! -
#6234 3000ért tényleg nem drága. -
#6233 Nem vót drága:D nem volt 5000Ft:D 3000ft volt..
Hogy mennyire kopik az kiderűl, de anál ami most volt biztos jobb lesz.. És ha azt nézem, hogy a mostani Kona markolat is 1900ft körül volt van.. Akkor megéri talán.. -
#6232 egy kis dh egy kis fórkrossz
avagy egy Fort William World Cup videó -
#6231 a para csak az hogy bizti drágán vetted.
és bizti fél év alatt elkopik (mert elkopik a rendszeres használat mellett) ezért inkább vegyélegy egy markolatszorító gyűrűt. amit külön ráhúzol imbusszal, és nem tud elcsúszni a markolat, viszont nem kell 5000-ért venni újat ha elkopik :) -
Gabo #6230 A légzéstechnika javítására is van ötletem. (Ez van akkor, ha az ember mindent össze olvas... ;o )
Érdemes esetleg elkezdeni jógázni. A profik közül is sokan használnak légzéstechnikai gyakorlatokat. A formagyakorlatok pedig az izmok nyújtásával szintén jót tesznek.
A nyújtás önmagában is hasznos kiegészítés futás vagy úgy általában bármilyen sport után. Ha van lehetőség kocogás után én is sort szoktam keríteni rá. -
AarPoe #6229 Igen emlékszem, gondoltam is rá, ill. arra, hogy a tempóval lehet a gond.
Mégegy észrevételem van, amit elfelejtettem és az úszásnál is előjön nálam: nem tudom rendesen kifújni a levegőt, ha ütemesen orron át szívok be és szájon át fújok ki. Érzem hogy nagyon fáraszt, úszásnál pedig ez az oka, hogy nem tudom beletenni a fejem a vízbe (kint fújom ki a levegőt).
Bocsi az újabb OFF-ért és köszönöm az eddigieket mindenkinek :) -
Gabo #6228 Nem a lefutott táv lesz a gond szerintem se.
Iktass be egy-két pihenőnapot és törekedj a kiegyensúlyozott étrendre is. (Bagoly mondja verébnek... ;o) )
De ezen kívül a futás intenzitása sem mindegy. Pláne, ha előtte nem is volt rendes alapozás.
Emlékszel arra, amit a pulzusmérés alapú edzésről mondtam? Sokan követik el azt a hibát, hogy túl intenzíven edzenek.
Nekem például a futás jó esetben inkább kocogás, gyaloglásokkal megszakítva. Ennél többet a pulzusmérő nem enged. Állandóan kicsúszok a edzészónámból, ha nem így teszek. Ha csak érzésre futnék, akkor valószínűleg szinte az egész futóedzést az anaerob zónában csinálnám végig. Ezzel pedig nem igazán azt a célt érném el, mint kellene.
Bringán azért szerencsére jobb a helyzet. Sokkal könnyebben tudom tartani a célzónát. -
#6227 NAhh:D Jónak néz ki:DDD
Momdjuk ammultkor te meg a FUNNra kérdeztél rá:D
Sok fajta van:D -
#6226 Prodigy cuccok -
#6225 Hát figyeljé:D Érnek meglepetések néha:DD
Én se tudhatok mindent:D -
#6224 prodigy halál komolyan nem ismered?????:D:D:DD
te az egy barominagy Dirt cucc (főleg váz) gyártó:D -
#6223 Vettem ma egy irtó fasza markolatot!
Mind a 2 vége imbusz csavarral rögzül a kormányhoz.. Nagyon komolyanak tünik.
Prodigy a márkája, fene se tudja mileyn mrka de jónak tünik ára is volt. Szóval..
olyan mint a fekete csak az enyém fehér:D -
#6222 előtte nyújts sokat.
befejeztével is nyújts sokat. közte igyál magas energiatartalmű üdítőket (pl. isostar) és az edzés utáni nyújtás után vegyél egy hűvös/hideg vizes zuhanyt. így kevésbé érzi az izmod az aznapi megterhelést fárasztónak. és holnap is fittebb leszel (legalábbis 9éven át hallgattam kosáron) :D
az 1200km. ez alkatfüggő. én fóton szoktam futni (nem kocogni... futni) sose mértem még pontosan (gps) hogy hány km. de +/- 500m-el számolva. durván 5,5-6km guglimap szerint. mondjuk én futóalkat vagyok. 186/64 pillesúlyom van, de szikár szálkás izomzatom.
-
#6221 1200m az nem sok szerintem,bőven 10 perc alatt lefutom még én is,pedig aztán én gyűlölök futni.Lehet az étkezéseddel van gond. -
AarPoe #6220 3 napja edzek, napi 1200m-t futok. Lehet, hogy sok elsőre...
Alapozást sajnos nem végeztem, és - ahogy írtam is -, tekerni is alig tekertem mostanában. Megfogadom a tanácsaid, és szüneteket iktatok be a futás-napok közé. Vagy csökkentsem inkább a távot?
Azt még a teljesség mindenképp meg kell jegyeznem, hogy az első napon egy szokatlanul csinos lány társaságában futottam, talán ez befolyásolta a teljesítményem... :) -
Gabo #6219 Nem vagyok én szakértő, csak lelkes amatőr. :o)
Mennyit, milyen intenzitással edzel? Mennyi a futás, mennyi a tekerés? Milyen edzéstervet követsz, vagy milyen felkészülést, alapozást végeztél? Mi az étrended?
Az ugyan igaz, hogy a bringa és a futás más-más izomcsoportokat használ, de nem hiszem, hogy ez lenne a probléma. Sokan végeznek keresztedzést az egyik vagy a másik sport kiegészítésére. Illetve ott vannak a triatlonisták, akik még úszkálnak is egy kicsit.
Nekem inkább az a gyanúm, hogy túl sokat és túl intenzíven edzel. Ha nincsenek pihenő napok, akkor a szervezet nem tud regenerálódni. Nem tudja feltölteni a tartalékait, így hamarabb kimerülsz. A túlzott igénybevétel nem tesz jót se az ízületeknek, se az izmoknak. Növeli sérülésveszélyt.
Amit kevesen tudnak, hogy a pihenés közben zajlik a valódi izomfejlődés. És persze ehhez hozzá tartozik a megfelelő étrend is.
Ha válaszolsz a fenti kérdésekre, akkor persze könnyebb lesz kideríteni. De minden esetre azt javaslom tarts pihenőnapokat is. Ugyanis amit leírtál az akár túledzettségre is utalhat. -
#6218 Szerintem beletellhet egy kis idöbe amig a rosszabodo tendencia atvallt javuloba -
AarPoe #6217 Tudom, hogy nem teljesen idevág, amit kérdezek, de mindenképp számítok az edzésterv-szakértő, azaz Gabo válaszára :)
Szóval: miért van az, hogy minél többet futok, annál inkább fáraszt?
Minden nap azonos távokat futok, és nem hogy javulna a kondícióm, de szép fokozatosan romlik. Mi lehet ennek az oka?
Tudom, hogy a bicajozás és a futás mozgástechnikailag ki nem állhatják egymást, de mostanában nagyon keveset bringáztam.
-
#6216 Ugyanilyenem volt,csak ezüst színben. Nagyon jó kis teló volt -
#6215 tudod h nem sértésnek szántam:P -
#6214 Akkor jól gondoltam. Köszönöm szépen mindenkinek,aki segített! :)
Amúgy régebben volt egy Viva Latitude kerékpárom. Az egész országban ha jól tudom 4 darab volt belőle,mind a 4 itt volt nálunk (kaposváron). Abban volt egy szintén ritka (legalábbis Én olyant nem láttam sehol) egz Rock Shox Judy C Magnesium nevű teló. (ezüst színű) Na az aztáááááááááán....nagyon sajnáltam,hogy megkellett válnom tőle bringástul,mert ha most meglenne,akkor nem is vennék telót.
-
Gabo #6213 Méghogy "XC-s nagyöreg"... Mondhatom szépen vagyunk. :o) -
Gabo #6212 Mindkettő jó villa.
Azt mondják, a Marzo villák kicsit finomabb mozgásúak. Viszont a Marzonak volt egy-két rossz éve és csak mostanában kezd a minőség terén ismét helyreállni.
A RockShow viszont mindig is tartotta a színvonalát. A Tora villákat pedig nagyon sok gyártó választja a közép kategóriás bringái számára.
Lehet, hogy elfogult vagyok, de én a Tora Race-re szavazok. A régi bringámban 2002 tavasza óta egy RockShox Judy XC van. Olajcserén kívül mást nem kellett vele csinálni. Ha figyelembe vesszük, hogy nem vagyok éppen könnyű eset, ez azt hiszem elég hízelgő képet ad a villáról. Tény, hogy az erősebbre cserélt rugók miatt nem mozog ki minden fűcsomót, de a nagyobb hupszlikat elég szépen elnyeli. -
#6211 Basszus,tök jó agykészlet van ott,novatec,csak a felni annyival drágább,hogy nem éri meg ott csináltatni.És ha meg külön veszem,akkor boltba szerintem jóval drágább a fűzés,mint ebike-on,1850/kerék ott. -
#6210 én nm vok otthon az XC-ben de én marzo dirt jumper 3 villát fogok venni ha minden igaz...
de csak azért nem rock shoxot, mert az argyle drága...
szal mind a 2 márka jó
várdd meg az XC-s nagyöregeket
pl Gabot -
#6209 Értem. Akkor most úgy kérdezem,hogy a Marzo és a Tora Race közül melyik a jobb? Ez lesz az utolsó kérdésem :) -
#6208 A race lockoutja kivan vezetve kormányra, illetve az könnyebb és már teljesen levegős, ha jól értelmezem... -
#6207 Igen,pont azt akartam kérdezni...most ittvan ey a 2(illetve 3) teló...mind a kettő jónak tűnik,mind a kettőről jók a vélemények,de nem tudok dönteni. Amúgy Tora SL és Race között mi a különbség?
Te melyiket választanád? -
Gabo #6206 Ez a Marzo sem tűnik rossznak. -
Gabo #6205 V-fék konzolos Torák:
Tora SL
Tora Race
Ne ragadj le egy boltnál! Körbe kell nézni több oldalon, illetve fel kell hívni őket. Ha valamelyik nincs készleten, akkor nagykerből hoznak. -
#6204 magára a márkára értem hogy a manitu-val semmi baj nincsen.
-
#6203 De Dirt és XC között azért elég nagy a különbség...mármint egy Dirt telót arra találnak ki,hogy ütve-vágva lesz,bírja..de egy XC telót elsősorban arra,hogy könnyű legyen és extrém finom a mozgása.XC telóknál nem a brutál merevség a szempont..szerintem. Mentem már 160 ezres FOX telóval,amivel versenyszerűen XC-ztek...DE..185-ös tárcsával csavarta 1 Juicy 3. Ugyanakkor mentem már unokatesóm Dirt gépével is,amiben egy Argyle van és egyáltalán nem csavarta a Hayes ElCamino... -
Szabó Roli is velünk biciklizik. neki manitu-ja van. 3éves már. eddig semmi baja, picikét lóg, de nemvész... ennyi idő után főleg nem, bár egyszer volt benne egy olaj+szimering csere. és ugye a lényeg hogy nem padkákon tekert vele a boltig. mégsincs baja, csak karbantartási nagyjavítás volt. -
#6201 Ilyenből eszi már a harmadikat...mondjuk mindig szó nélkül kicserélték neki,de akkoris...azért ez már 1 kicsit sok. -
#6200 Ez akkor most az MX Pro?...mert az nem 100ezer,hanem 65ezer...
Amikor először írtam,akkor mondtam,hogy manitout ne nagyon...Ti ezzel hogy vagytok? Jók a manitou telói?...(csak mert haver már a 3-at repesztette el..igaz 85Kilo,de együtt szoktunk bringázni,és tudom,hogy nem egy bringagyilkos...)
ha gondolod,akkor még kereshetsz,kíváncsi vagyok rá,hogy Te mit mondasz.. -
#6199 * Mennyire finom a mozgása?
Ez egy Marzocchi. Ennél jobb válasz nincs :-) Nagyon szépen mozog!
* A telóutat végig kimozogja?
Igen. 100-120mm a gyári érték és ezt szépen kimozogja. Felütni még nem sikerült (75-77kg vagyok, szoktam erősebb lejtőkön, köves, gyökeres helyen tekerni).
* A hideg mennyire változtatja meg a mozgását?
Még nem tudom. Idén télen a régi telóm használtam. Őt féltem!
* Milyen a csillapítása?
RV (Rebound Valve) nyílt olajfürdős cartridge sebességérzékeny szeleppel
* Hogy tűri a sarat (van hely neki, hogy elforduljon a gumi)?
Még nem sikerült eltömnöm. 2,3 gumival sem. Áztunk már el.
* Tárcsafék mennyire csavarja a villát?
Avid Juicy 5 180mm tárcsával, még sosem.
* Mennyire ereszti a levegőt (ha levegős)?
Nem tapasztaltam. A Marzocchik tömitései legendásan jók - szerintem.
* Mennyi használat után kezdett kotyogósodni?
Nem kotyog. Most 3-3500km van benne.
* Milyen gyakori, és milyen karbantartást igényel a teló?
Tisztitás, néha egy kis levegőnyomás ellenőrzés. Mást nem.
* Milyen minőségűek a beállítócsavarok?
Nem volt velük gond.
ezt találtam róla de sztem egy 100000 ftor villa nem lehet túl rossz:D
de még keresgélhetek neked ha gondolod:) -
#6198 nemmész az agyunkra azért vagyunk itt:)
Nah még énis keresgélek neked valami jó és könnyű XC villát 50-60 körül:)