Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van több neve is. bár ez inkább a lánckereket védi meg, illetve a láncot a leesésben is akadályozza, bár a gatyádat is megvédi gondolom 😊
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
én ha melegítõalsóban tekerek, akkor felhajtom inkább, vagy vegyél olyan tépõzáras izét (olyasmi mint egy csuklószorító) és tedd oda ahol le akarod lapítani a gatyád, és még fényvisszaverõ is
ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!
Én olyan gatyába nyomulok ha hidegebb van aminek a száraban van kötõ.. Ez a legegyszerübb megoldás a gondodra.. De kereshetsz olyat is, csak szerintem nem lesz a másik meg hogy hülyén néz ki!
Downhill!!
Igazából az a gond, hogy nem tudom hogyan hívják azt az alkatrészt. Ezért nem is találok neten.
A Polaris-ra meg kéne, mert nem csak rövidgatyában szeretnék tekerni.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Downhill!!
Végre megvan a bringám. Végülis nem Merida Sub 40-est vettem, hanem a tanácsotoknak megfelelõen ezt:
MAGELLAN POLARIS DEORE
Adatok:
Váz: 6061 Alu
Villa: RST Gila T7, 80mm, acélrugó
Elsõ váltó: Shimano Deore
Hátsó váltó: Shimano Deore
Váltókar: Shimano Deore RF 3x9seb
Hajtókar: B+ Mount Shasta 42T
Fék: BikePositive Tribal
Fékkar: BikePositive Tribal
Agyak: B+ Country V2. Disc
Felni: MACH 1 MX DF CNC
Külsõ gumik: WTB All Terrainasaurus Comp 26X1,95
Váz méretek: 14",16",18",20",22" Súly: 13,75 kg
Köszönöm az útmutatásokat, nagyon tetszik a verda, remélem hû és megbízható társam lesz. 😊
Sajna a kataóguson kivül semmi más adatot nem találok róla.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
http://bikemag.hu/teszt/cube-analog
Bár én úgy mentem be a boltba, hogy vagy Magellan Polaris v. Merida TFS 100, de ez a Cube nagyon felzaklatott.
Elõre is kösz a válaszokat.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Acera vagy Alivio szettnél nem javasolt alább adni. Ezek már talán bírni fogják a mindennapos használatot.
A hi-ten (szén acél) váz helyett is inkább az alu vagy egy jobb minõségû cro-mo (króm - molibdén - acél ötövezet) váz beszerzését lenne érdemes megejteni. (Igazán jó cro-mo vázat nem biztos, hogy fogsz találni...)
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Milyen rendszerességgel szeretnél tekerni? (Hétvégenként, minden nap?)
Milyenek a testi adottságaid? (A testsúly és az edzettség sem mellékes tényezõ.)
Alapvetõ különbség a két bringa között, hogy a Magellán alu vázra épül. Ez valamivel több mint 1 kg súly megtakarítás kapásból.
Mind a két bringa a belépõ szint alsó szegmensében van. Az alkatrészek ennek megfelelõen mûködnek és használhatóak, de nem túl strapabíró darabok.
Ha fontos a hosszú távú használhatóság, akkor még érdemes egy kicsit spórolni és valamivel jobb gépet megvenni.
Shimano:
XTR / Saint (DH) / Deore XT / Hone (Freeride) / Deore LX / Deore / Alivio / Acera / Altus / Tourney (legjobb elõl - legrosszabb hátul)
SRAM:
X-0 / X-9 / X-7 / X-5 / SX4 / 3.0 (legjobb elõl - legrosszabb hátul)
Általában a bringa gyártók elõszeretettel csinálják azt, hogy a hátsó váltót valamelyik jobb szettbõl választják ki, de a többi alkatrészt az olcsóbb szettekbõl, esetleg nonamek közül társítják hozzá. Ez színtiszta marketing, mivel a hozzá nem értõ vevõk általában csak a hátsó váltót nézik meg. (Az elsõ váltót csak ritkán, a kerék agyakat meg szinte soha...) Erre érdemes odafigyelni vásárláskor. A teljes szett sokszor pontosabban és jobban dolgozik együtt, mint az így összetársított megoldások.
A Shimano és a SRAM csak részben kompatibilis egymással, érdemes a társításokra odafigyelni.
A Suntour is gyárt váltókat, de azokat egyáltalán nem ismerem.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Itt korábban minden versdenyzõnek az volt, én designosabbat szeretnék.
A kerekes dologról mi a véleményed?
A Sora miben gagyibb a többinél
a mérethez meg adok egy táblázatot:
Magasság-vázméret
155-165 cm
51-53 cm
165-170 cm
51-53 cm
170-175 cm
53-55 cm
175-180 cm
55-57 cm
180-185 cm
57-60 cm
185-190 cm
60-62 cm
190-195 cm
62-64 cm
195-200 cm
64 cm oder
köszönöm
Mint ahhogy már korábban írtam(#2086)keresek egy országuti bicajt. javasoltátokhogy használtat vegyek, de én nem találtam árban megfelelõt. Tudnátok konkrét bicajt+árat javasolni?
Elõre is kök!
Üdv.:
kuks
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Szombaton megyek biciglit venni és két típus között vacillálok.
Merida SUB 40V vs. Magellan Polaris Deore
A Magellan 5e Ft-al drágább, de ha jobb is, akkor nem számít. Tudnátok véleményt nyilvánítani ez ügyben? Az alkatrészek nekem nem sokat mondanak.
Egy olcsóbb bico fejlesztése hosszabb távon többe kerülhet, mint az elsõ megoldás. Meg kell venni az új alkatrészeket, ezekre rámegy a szerelési költség... A régi alkatrészeket meg nem biztos, hogy el tudod adni.
Amúgy ha ráérzel a bringázás ízére, akkor nehezen fogod tudni abbahagyni.
Sejtettem, hogy nem csak árban van különbség :-)
Már csak el kell döntenem, hogy most akkor kevesebb pénzért szeretnék kevésbé jót(Skarpea) (ami nem biztos, hogy akkora baj, mert meglehetõsen "újonc" vagyok :-) ), vagy kicsit több pénzért jobbat (Magellán)...
De a leírásod meggyõzõ volt :-)
világoskék sárga színû
Az alsó lapitottabb
és elöl pl teleszkópos
A Dema katalógusban is az van, de a neten nem találom.
Viszont az 57 ezres ára miatt gondolom elég alap modell lehet
Fogyasztói ár: 64 900 HUF
Kedvezményes fogyasztói ár: 57 900 HUF
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Fogyasztói ár: 104 900 HUF
Kedvezményes fogyasztói ár: 83 900 HUF