22335
11330766891279474906.jpg
  • GTimon
    Sziasztok !

Remélem tudtok majd tanácsot adni.
    Biciklit szeretnék venni, de mivel nem vagyok jártas ebben a témában és a márkákat sem ismerem igazán, egyenlőre tanácstalan vagyok.
    Igazából városi közlekedésre használnám és néha mennék vele hegyre. Körül belül 60-70 ezret költenék rá. Az érdekelne, hogy ebben az árkategóriában mi lenne a legmegfelelőbb erre a célra ?

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • gordon 24
    Nem tudom láttad-e a bringámat, de ha nem akkor mondom, hogy nekem 2 marzo villám van.

Van egy Z1 freeride és egy 888 RCV
    A tapasztalatom az, hogy a mozgása mind 2 nek nagyon jó, de ha pl egy rock shox Boxxert nézek dh villák között akkor annak a mozgása más.. Sokkal finomabb.. A Marzo villái sokkal brutálisabban müködnek kegyetlenül jól mozog, de sok embernek (pl a bátyámnak) sem jön be az ahogy mozog.

És van egy nagyon nagy hátránya, az pedig az, hogy a 888RCV kb 3 hónapos a Z1 frreride kb 3 éves, de mind 2 log már.. Nem veszélyes, de a Rock Shox Boxxer nem lóg 2 évesen..

Szóval az én véleményem az, hogy a marzocchi nagyon jó és ha most vennék se vennék mást, de vannak hibái ezket el kell fogadni..
    A másikaknak is van ez is 100%..

Ezt azért irtam le hogy azért láss negatívumot is.. De mondom szerintem kurva jó, én most is ilyet vennék!
  • belisz
    Akkor jó..még van 1 hónapom nézelődni,gondolkodni,mert csak akkor lesz meg a pénz...eddig Rock Shox Tora Race volt a fav,de egyre jobban kezded Marzo párti lenni....Nekem ez a 60-65k most nagyon sok pénznek számít,így nagyon átkell gondolnom,hogy mit is veszek.
    Amúgy ma körbenéztem az összes bicikli boltot a városban..hát RS Tora Race-t 72ezerért adnak..mondtam,köszönöm szépen,inkább maradok a netes vásárlásnál. (És ez még a legolcsóbb hely volt)
  • gordon 24
    Nem kell nyak! Meg szerintem annyiba kerülne hogy hihetetlen..

Ha a mostani villád 20 cm, akkor egy hézagoló minusszal öszemegy faszán!
  • belisz
    Lemértem...20cm pontosan a nyak...de nálam ez úgy van megoldva,hogy a stucni alatt van 2vastagabb hézagoló,azon egy 1 vékonyabb,és ezekre jön rá a stucni. Amúgy a Marzocchi-hoz lehet kapni külön nyakat?..mert ha annyival jobb a Tora Race-nél,akkor üssekavics megveszem ezt a Marzot,meg hozzá a nyakat..
  • belisz
    Igen,Én is azon filóztam,hogy elég lesz-e a nyak,mert így ránézésre rövidnek tűnik. Majd megmérem a mostani RST-mmel..
  • Gabo
    Korrekt darabnak tűnik.
    Bár tavalyi modell, nem hinném, hogy ez levonna az értékéből. Annak idején a Bomber telók elég komolynak számítottak. Ez pedig egy feltámasztása a régi típusnak, némi ráncfelvarrással.
    Ha nem tartasz a használt dolgoktól és ez a villa tényleg nem volt nyúzva, akkor elég jó vételnek tűnik. Azt viszont érdemes megnézni, hogy a 18-19 cm villanyak hossz elég-e a vázadhoz!

Ha viszont mégse jönne be a dolog nézz el ide:
    http://www.mali.hu/index.php/hu/marzocchi-teleszkop-akcio
    A Mali akciózgat. Melyik bringásnak ne okozna ez örömöt. ;o)
  • VRSDM
    nagyobb cégek a termékük mellé alapból adnak egy ív matricát : )
  • belisz
    Itt vannak

Nálunk Kaposváron szinte mindegyik bringaboltban lehet kapni nagy táblás matricaszettet,amelyen szinte mindegyik nagyobb gyártó jobbnál-jobb matricái rajta vannak...nem tudom hol laksz,de arrafelé is biztos lehet kapni bringás boltokban ilyeneket...gondolom! :)
  • kakaoskalacs
    Valaki nem tudja esetleg honnan lehet beszerezni matricákat bringára?:D gondolom nem iroszerbolt meg bringaboltbol o.O :))
  • Rainbow15
    Ez már a 09-es polarx lenne?
  • belisz
    Ez jó vétel lenne?
  • belisz
    Nekem is Polaris 08 Deore-m van,Én hozzá jutottam 80-ezerért (törzsvásárló lévén...16 éves vagyok és 15. biciklim most a Polaris,mind1-iket ott vettük/vettem :D),de ha 100 ezerért kellett volna megvennem akkoris megveszem,mert nagyon jó.
  • Gabo
    Ebben az árfekvésben:
    Kelly's Quartz
    Merida Matts 40-V

De ami szerintem ár/érték arányban szinte verhetetlen:
    Magellan Polaris Deore '08 vagy ennek a Disc-es változata.
  • VRSDM
    az egy we the people envy (a wtp csúcsa) 190.000)
    csak egy példa volt.
    ajánlom hogy nézz körbe biciklis oldalakon.
    bmxmag eladó részlegében pl.
    van sok buta kölök aki valahogy hozzájut (szülők/nyárimunka/leszaromhogy) egy jó biciklihez. rájön hogy ő nem is akar bmx-ezni mert ez mégse csak hab a tortán. és eladja potom pénzért... így könnyen ki lehet fogni . 100.000-es bicikliket. kb. 50 környékén. ;)
  • bardocz
    100k-ért szerintem egy elsőteleszkópos,v-fékes bringát nézz,így marad pénz a többi alkatrészre,amik minőségiek lehetnek.Bár nem tudom mire akarod használni,de egy 100k-s bicónál már nem lehet annyira mellényúlni.
  • blory
    100.000-ert valami jo MTB tudtok ajanlani nem muszaly uj sem legyen. Hol erdemes megnezni jovoheten megyek magyarba s szeretnek venni egy jo kis MTB-t. Thx
  • david1996
    ok megfogadom a tanácsot és kösz.de azt megtudnád mondani h ez http://wethepeople.de/V3/bilder/product/orig/env381_002.jpg milyen márkájú bringa és hogy mennyiért lehetne venni egy ilyet?
  • Gabo
    Szépek ezek a koncept képek. Olyankor lehet ilyen bringákat látni, mikor egy formatervező úgy gondolja, majd ő jól megmutatja a világnak mennyire ért a tervezéshez. Kár, hogy a fizikához már nem ért annyira. Így aztán maradnak a 3D renderek.
    Gondolj bele, milyen csavaró hatások jelentkeznének a kerekek rögzítési pontjain! Egyenesen talán még gurulna, de az első kanyarnál jönne a halál.
    Egy normál bringán "csak" a kerék sugarával egyező erőkarral csavarja a kerék a villát, de itt már az átmérővel megegyező erőkar lenne a rögzítési pontnál. Elég megnézni, hogy a Cannondale leftyje mennyire egy túlépített szerkezet, pedig csak a sugár nagyságú erőkart, a fékezést és a féllábas megoldásból adódó csavaró hatást kell elviselnie.
    Ha a rögzítési pont valahogy bírná is, egy ilyen vékony kerék aligha. Itt nincsenek küllők, amik segítenének a terhelést eloszlatni.
  • gordon 24
    A 25 kiló nem is sok egy DH gépnek.. Az enyém olyan 21-22.

A Vb-n mindenféle karbon meg ilyesmi kiegészitőkkel is kb 18-20 kilos bicok mennek..

• gordon 24
    Ez csak kitaláció, lehet hogy megépitették de semmi értelme.. Első ránézésre vagy 40 kiló:D Szóval nem hiszem, hogy bringáznak is vele.
    Ez az "ilyet is tudunk csinálni" kategória.
  • belisz
    "It should able to work on a smooth street. Not for any stunts or off road use."..pedig azthittem,hogy DH bike..
  • belisz
    Atyaúristen! Ott miértnem esik ki a kerék,vagy az ott hogyan,vagy..ááááá,ez durva!

Gabo: Ez van vagy 25kilo tuti :D..de ott elől az a 2 Istentudja milyen fék,az nem semmi...:D
  • Gabo
    Csak annyit mondok: Megavalanche.
    Bár a többség ott is inkább a beszerezhetőbb gépekkel szokott indulni.
  • Gabo
    Emberünk egyedi tervezésű vázakat épít. Szóval gondolom az árcédula is ehhez igazodik.
    Így ránézésre ez a szörnyeteg még a dh gépek között is nehéznek számít. Viszont aligha akad olyan hely, ahol ne lehetne vele lejönni.
    Én két milka körül saccolnám az árát, de lehet hogy tévedek.
  • Máté94
    Érdekes szerkezet:)
  • VRSDM
    ja . megvan a kép már kb 1éve.
    most írtam be gugliba hogy nulla :D eddig nem tűnt volna fel hogy rajtavan a neve :$
  • VRSDM
    a kérdés az volt ki lehet-e használni...
    itt ki lehet...

am. én ezzel a biciklivel vagyok ugyan úgy mint belisz...
    infóóóót!!? :D

• Máté94
    Amúgy ezen egy Suntour agyváltó van:D
  • Máté94
    Magyarország 10 éves költségvetése.
  • belisz
    Én még itt sem látok ilyen cuccot...
  • VRSDM
    tessék. :)

amúgy ezen sok a dizájn is (pl. nem hengeres a váz hanem tört) amik sokban növelik ezt a robosztus kinézetet...
  • Szabi84
    ez még 1 motorra is sok lenne nem hogy egy bringára
  • belisz

Úristen,ilyent ki lehet használni? Vagy csak ez olyan showtime bringa? Mennyibe kerülhet 1 ilyen? Infót akarooook! :DD
  • VRSDM
    szerk...
    amiért lebeszéllek olyan bmx vételéről amit nem bmx-ekkel foglakozó cég gyárt mert...
    vegyük górcső alá az umf-et...
    ránézésre kb.16kiló. ez nagyonsok :)
    a váz csövei olyan idétlen vastagok hogy rondák. és felesleges. és útban van. és ronda. nem is beszélve a papucsok méretéről.
    nagy cd-lánctányér van rajta amit eleve senki nem használ, másrészt, fölösleges, harmadrészt bazinehéz... kell egy picike agy hátra. és egy 25ös tárcsa előre.
    a kormány alacsony (senki nem használ ilyet) és mellé még szűk is. rotor ugyan van rajta, de sokat nem érsz vele.

nem leszólni akarlak. csak tapasztalatból mondom hogy ilyet ne vegyél!

most néztem meg a mali-t hát.

na nézd meg a wtp-t amit linkeltem, meg amiket te linkeltél. csak tedd egymás mellé a kettőt. amit linkeltem az egy bmx. amivel egy profi is elindulhat egy versenyen. ami arra készült amire való. és ránézünk a másik kettő általad kinézettre, látszik hogy . na igen. ránézésre is van különbség...
  • VRSDM
    eleve ott kezdődik hogy ránézel : )
    ez egy flatland bicó ( az og új fejlesztése)
    ez egy street bicó

namost. flatland. ugrálni akarsz vele pikkpakk eltörik. eleve nem is arra van kitalálva. totál más a vázgeometria. meg az egész váz is :D általában csak elsőfék. a kormány általában négyrészes, magasított. viszonyt gyenge. ugrasz vele egyet és úgy hajlik el a kezedben mint a milkacsoki a szoliban...
    a villa központozott. ugráláshoz szintén használhatatlan. . szóval azt felejtsd el hogyha flatland bicót akarsz akkor azzal ugrálj!

a másik . street/park/dirt bicók.
    hosszabb váz a flatlandhaz képest. pivotalos ülések, tökig letolva (hogy elférj a levegőben, ne legyen útban, és hogy ne kapja be a kerék és ülés közé a tököd ha esel) duplafalú felnik. mintásabb gumik. általában csak hátsó fék. totál más váz geometria. totál más alkatrészek...

szóval el kell döntened hogy mit szeretnél kezdeni a bmx-eddel.
    vagy ha csak bicikli kell amivel eljárj a bótba tejért anyunak akkor ne vegyél bmx-et mert idővel érezni fogod hogy tekersz és a buszmegállóban " na ez a gyerek is csak felvág a szarjával " ... életérzést : D

akkor vegyél valami ütősebb citybike-ot és azzal piríts (ahogy énis járok boltba) ;)
    mégkérdés ?
  • david1996
    am sima bmx-el lehet whip-et csinálni?
  • david1996
    nem kell köszi.de mégis miben különbözik egy flatland bmx egy normáltól??bocs hogy kérdezősködök de nem nagyon értek hozzá.viszont voltam egy boltban ahol egy valami cseh bmx volt és az eladó azt monda nekem hogy eza bmx megfelel aha én csak tekerni akarom flatland-re is meg ugratásra is és az csak egy sima bicó volt.
  • VRSDM
    jut eszembe. az utcában lakott egy srác. akinek ice blink-je volt (még együtt bicikliztünk anno) de már évek óta nem használja. utánakérdezzek? 30környékén megkapod (Fóton van a kerékpár)
  • VRSDM
    ha szeretnél vele flatland-ezni.
    akkor flatland biciklit kell venned. ennek a belépő szintje. a velvart ice blink.
    ujjonnan 60.000 kornyeken van / volt (nemtudom még kapható-e)
    kezdésnek ideális.
    használtan jó állapotban lévőt 30.000 környékén fogsz tudni venni.
    hozzátenném még használtan is mérföldekkel minőségibb és jobb kerékpár mint egy umf (ami amúgy nem gyárt szart. de bmx-hez nem ért egyáltalán. nincsen tapasztalatuk a témában) mali ... szintén : )

szóval inkább vegyél használtan egy jó biciklit 40-50körül.
    mint ujjonnan egy olyat ami már akkor elavult volt mikor kihoztad a boltbol...