Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabber_saviola
kona gyárt outit kedves Breki mester. igazából szerintem addig jó amég nem ismerem 😛

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Breki33
Itt a legalsó konkrétam milyen kerékpár?
Breki33
ebbõl sejthetõ az életkor...
bardocz
az én apukám úgyis erõsebb!!! 😄DD
Breki33
nem akarlak semmirõl sem meggyõzni

elmondtam a véleményem
bardocz
tudom hogy nincsen rá szükséged,csak lertam miért olyan,és nem veszekednék ha nem hülyeségrõl akarnál minket meggyõzni,mert 14 kiló montinál nagyon is jó,nem országutiban kell mérni,ott az elefánt szinten van
Breki33
ilyenekre nincs is szükségem

két malomban õrlünk
bardocz
lehet hogy kényelmetlen,de sokkal kényelmetlenebb amikor a nyereg belefúródik a herédbe,és nem tudsz ugrani egyáltalán,mert nem tudod a nyereg miatt felkapni a bicót rendesen
Breki33
Számomra viszont kényelmetlen ha a pedál alsó állásánál a lában nincs szinte teljesen nyújtva
Breki33
Ebben teljesen igazad van.

Én igazából városban használéom illetve nyáron a Szálkai strandra szeretnék vele eljutni ami 16-20 kilométer viszont eléggé meredek hegyeken visz át, tehát elég nagy szintkülönbségek vannak.

Nem véletlen szeretik a motorosok illet rendezik itt a Gemenci nagydíjat
bardocz
az dirt bicikli,senki sem fog felhúzott üléssel menni vele,nem arra van
gordon 24
Jó de tudod azért egy ország utival nem állnék neki a hegynek!

Ezért vannak külön félék!

Nem kell ország utis forum! Sõt! Abszolut nem baj ha itt arról is van szó! Csak mi azért "támadtunk" neked mert ezeket a bicokat nem országutis szemmel kell nézni.. Ahhoz a terheléshez amit kapnak kellenek az erõs anyagok. Azok pedig vastagok és erõssek nehezek.. Sajnos ez az átka..

Viszont egy pille könyü bringával csinálsz egy olyat mint azzal akkor valószinüleg az volt az utolsó amit annak a bringának a nyergén elkövettél😄

Downhill!!

Breki33
Oké maradjunk ebben :-)

Városban nemis akarsz menni vele?
Breki33
Na nekem ezek a nyereg lejebb teleszkópos biciklik kifejezetten rondának tûnnek.
Fõleg mikor látom, hogy valaki szinte a földön gugolva teker

Az utolsó viszont nem rossz
Lehet kéne külön országútis fórum :-)
DannyL
Megszólítva érzem magam. 😊 Nem országútra vettem, csak ma nyomattam vele aszfalton, mert az erdõ trágya sáros most. Nem országútra szánom, hanem erdei túrázásra. 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

gordon 24
Hát ja! Nem indulnék neki vele az országutnak! Az állat kinzás lenne😄

Downhill!!

DannyL
Jól néz ki ja. 😊 Látszik rajta, hogy élete nagy részét hegyrõl lefele éli. 😄

gordon 24
Nem ismerem! De a ktm-rõl nem tudunk semmit! Ez meg már bizonyitott.

Downhill!!

Breki33
Hát én meg azt látom, hogy amikor ezzel a két biciklivel megyünk
én az utca végén vagyok az emelkedõn a másik bicikli pedig kis pont az elején

Sztem országútra hülyeség 14 kilósat venni de akinek ilyen kell vegye
bardocz
nekem valamelyik ktm jobban tetszik,aszem aphex
gordon 24
Én is!! Minden vágyam egy ilyen😄

Downhill!!

bardocz
elsõt elnézegetné az elõszobába😊
DannyL
Nyilván több anyag kell egy downhill gépbe mint egy országúti cirkálóba. Számomra ez logikus.

bardocz
én 20+ bicóval feltekertem pilisbe,úgy hogy bnem sokat gyakroltam rá,és kurvára nem vagyok izmos alkat sõt,vékony gyerek vagyok,ha akkor 14 kilóval kellett volna mennem az nekem álom lett volna,és az a 20+os bicó ráadásul szar ösztelós volt
gordon 24
Ok... De tudod itt ezeken a képeken látszanak a kilok!

Kb 18-20kg:

kb 13-15kg:

kb 8-10kg:

tehát a felhasználási terület határozza meg ezt is majdnem...

Downhill!!

Breki33
lehet de nekem ez a 14 kilós bicikli ami van nagyon olmótlannak tünik, nehezen gyorsul és lomha

nekem meg hegyre kell felmenni vele illetve megis örûrlnék ha azzal kéne

szerintem maradjunk ebben

bardocz
hidd el,14 kilós bicikli csak országúton nehéz
Breki33
Ez futárbicikli de ok, akkor úgy mondom, hogy számomra nehéznek tûnik egy 14 kilós bicikli

És nagyon lassúnak is, igaz országúton.
bardocz
monti és országuti nem ugyan az,mind2 bicikli,és 2 kereke van,és enyi a hasonlóság!
gordon 24
De ez ország uti!! Ne hasonlids össze egy mountival!!! Kérlek!!😄

Ez olyan mintha egy csonak súlyát hasonlitgatnád egy anyahajóhoz😄

Downhill!!

Breki33
Amiket én néztem 9,2-tõl 11,7 kg

pl ez 11,7 és nincs papírból <#ejnye1>

gordon 24
Persze ezt megértem! De sajnos vannak olyan területek mint pl ahol én használom, hogy "traktor kereket" kell rátenni mertha nem az van szétütik a kövek stb.

A tied pont azért könnyü mert ország uti! Azok tényleg pihék..
De a 14 kilos mountid ha lecseréled a vázat kb 1-1.5 kilót nyersz!

Downhill!!

Breki33
Enyém országúti régi annó 19 ezerért vettem kb

A montan bike amirõl korábban írtam, hogy cserélnénk az 14 és dög nehéz a váza
pont ezért akarjuk lecserélni

én biztos nem vennék ilyen súlyút, de én például utálom a traktorkerekeket
DannyL
Yeah ezt nem is tudtam, hogy lehet rajta állítani a keménységet. Ez jó hír, mert kicsit puhának találtam aszfalton.

A mosás így tiszta. Lánckenõ sprayt meg tudok nagyon jót, mert a Texaco-nál nyomtam 2 évig és vannak brutál jó cuccok erre. Veszek majd olyat akkor.

Köszi szépen!

gordon 24
Az a két csavaro a tetején a rugó elõfeszítést állitja! Tehát ha balra tekered erösödik a villa ha jobbra gyengûl.

A mosás: Lehet õket slaggal, vizsugárral mosni, de nem szabad eláztatni! Ez alatt azt értem,hogy az egyaknál monobloknál stb helyen nem szabad hogy sokáig erös vizsugár érje mert kimossa belõle a kenõanyagot. Ugyhogy ha mosni akarod nyugodtam slaggal veresd le, majd mosd át és ujra leveretheted.

A lánc stb tisztítás. Egyszerüen egy ronggyal megfogod és a pedálal átforgatod a kezedben a láncot. Ez a modszer lehozza a sarat koszt a láncról, majd egyszerüen fáradt olajjal (amit az autóból pl kiengedsz) vagy valamilyen lánc sprayval befujod.

Egy a lényeg! Nem szabad ét olajat, zsirt stb-t rákenni ez árt a láncnak!
Zsirt egy féleképpen lehet rátenni ha akarod: Raksz egy fazékba gép zsirt pl. Majd felforralod és beleteszed a láncot szépen belefolyik mindenhova a zsir. Majd meghûl és rajta marad. De ehhez le kell szedni stb.. És elsõsorban motorkerékpárok láncánal szokták alkalmazni! Régi trük és müködik😄

Downhill!!

bardocz
ott felül tudod a keménységét állítani,érdemes ugyan olyan keményre állítani mindkét oldalon😊
DannyL
Lenne egy pár kérdésem:

-RST Gila T7-es teló van a gépemen. Ennek a telónak a tetején mindkét oldalon van valami cucc amit el lehet fordítani mindkét irányba. Ez érdekelne, hogy mire jó.

-A másik kérdésem a tisztítással és karbantartással kapcsolatos. Elõször is lehet vízsugárral mosni ezeket a gépeket? A másik pedig, hogy a mozgó alkatrészeket mint váltó, lánc... ti hogy és milyen anyaggal tisztítjátok?

Köszi!

bardocz
szerinted egy átlag bicó milen nehéz?nem papírból vannak a biciklik
DannyL
<#worship>

gordon 24
Mire használod? milyen bicikli?

Az én brigám majdnem 16kiló és alu vázas.. Igen csak számit a felhasználási terület.

Egy CC gép 10 kiló körül már sok. Egy Dh 25 kilóval ok.. Szóval egy olyan ami városi témára van és 14 kilo teljesn jó sulyban van!

Downhill!!

Breki33
kinek?

nekem a mostani biciklim 10 alatt van

gordon 24
Nem nehéz az!! Mountain bike! 14 kiló az tök jó!

Downhill!!

DannyL
13,75 kg-ot írtak a honlapon. Nem én mértem le.

DannyL
Az acélvázas falubike-omhoz képest nem. 😄 Én egy amatõr mókus vagyok, nekem ez könnyûnek számít. 😊

Breki33
14 kiló?

az elég nehéz
DannyL
Ma mentem a géppel egy rövid 10-15 km-t. Hát jujj de jó volt. Semmi katt meg kitt meg klotty meg klutty, csak dolgozik szépen ahogy kell.

Az egész gép 14 kiló. A váltó mint egy német autóban vaze. Szóval én annyira szeretem, hogy csak na. 😊

Csak a gazdája nincs túl jó formában, fújtattam mint egy terhes macska. <#szomoru1>

DannyL
Ez se rossz ötlet, de nekem csak egy narancssárga Garfield-os van. Nagyon vagány lennék. 😄

balumaci
én általában jó hosszúszárú zoknit veszek, és ráhúzom a gatyára...kicsit igénytelen, de egyszerû 😊

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

DannyL
Na ez a gatya leszorítósdi sem hangzik rosszul. Valóban nem dobná fel a gép összképét ez a cucc, csakhát a gatya az gatya, és jobb rajtam mint alattam. 😄 De azért kipróbálom ezt a lekötõsdit.

PyRex

ez pl. nyami 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |