22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    4X, Dirt, Street-re kellene
    szerintetek :
    Schwalbe Crazy Bob vagy Maxxis Holy Roller vagy Schwalbe Talbe Top
    Melyik a jobb?
    A Schwalbe paraméterei:
    Az ára (2-3kval olcsóbb mint a maxxis)
    A Crazy Bob sajna nehéz mint a kő 995 gramm:S
    A Table Top 670 gramm

A Maxxisé:
    26X2.20 60 WIRE 65 60 800
    26X2.40 60 WIRE 65 60 865

és ugye ennek nagy hátránya az ára...

Szóval szerintetek melyiknek jobb a mintázata időtállósága stb...
    Hallottam már minddrőlé hideget, meleget
  • Gabo
    Száraz földútra, aszfaltra én inkább valamilyen sűrűbb, apróbb mintázatú gumit javasolnék, semi-slick kivitelben. (Pl.: Vredestein Tiger Claw, Schwalbe Furious Fred) Vagy ha mégis magasabb mintázatú, akkor olyat érdemes keresni, amelyiknek a futófelületén a mintázat egy viszonylag összefüggő futóélt ad ki. (Pl.: Michelin XC Dry2, Continental Race King) Ezeknek a gördülési ellenállása lényegesen kisebb, mint a ritkább mintázatú gumiknak. Az oldalsó bütykök pedig kellő kapaszkodást adnak laza talajon, illetve a kanyaroknál.
    Sárban viszont a ritkább, magasabb mintázatú, kis átmérőjű gumi a megfelelő. Egyrészt a mintázatból könnyebben kirázódik, kevésbé tapad meg a sár. Másrészt a kisebb átmérő miatt könnyebben beleássa magát a sárba a még szilárd talajrétegig, ahol a magasabb bütykök jobban meg tudnak kapaszkodni.

Ami még szintén szempont, az az átmérő és a megfelelő guminyomás. A nagyobb átmérőjű ballonosabb gumikat alacsonyabb nyomáson is biztonságosan lehet használni a kisebb átmérőjű változatokkal szemben. A kisebb nyomás terepen jobb gördülési ellenállást és tapadást ad. (Aszfalton ez pont fordítva működik.) A ballonosabb, kisebb nyomású gumiknak jobb a rezgéselnyelő képessége.

A tömeg pedig igen is számít! Egy bringán a gumik és a belsők cseréjével lehet a legolcsóbban lefaragni a tömegből. Ráadásul a kerék kerületén megspórolt minden gramm kb. háromszorosan számít. Ugyanis ez az a tömeg, amit minden alkalommal ki kell gyorsítanod és meg kell fékezned. Így nézve egy pár jó minőségű gumiért 10-12k már nem is annyira sok.
  • Gabo
    A 790g nagy részét a drótperem adja ki. Szóval attól, hogy nehezebb, még nem tartósabb. A tartósságot leginkább a gumikeverék összetétele befolyásolja. A mérésére durometert használnak. A gyártók oldalán általában megtalálható, hogy mekkora a kopásállósági értéke a guminak. A versenyzésre szánt gumik puhább, jobban tapadó összetételt kapnak. Edzésre, általános használatra inkább a keményebb gumik jelentenek jó választást.
    Itt meg lehet nézni, hogy a különböző értékek mit is takarnak: http://en.wikipedia.org/wiki/Durometer

Az összetételen kívül a gumiréteg vastagsága, a kerék alapját adó szövetréteg minősége is befolyásolja a gumi tartósságát.
  • VRSDM
    egy 500as lehet hogy kevláros :D
  • bardocz
    Ebből kettő együtt nincs ötezer,mintája meg jónak tűnik,súlya is van,úgyhogy szerintem jól bírhatja.Aztán persze ez lehet nem függ össze,csak szerintem egy 790g-os gumi jobban bírja a gyűrődést,mint egy 500 grammos:)
  • veszelka
    keményebb földút, sárban egyáltalán nem. néhol lapos sziklák. hóban is esetleg. és 5000nél drágábbat azér ne.
  • bardocz
    Mennyire földes úton,és gyakran mész-e sárban?Mert akkor olyan kell,aminek mélyebb a mintázata,és jó sárban is.Nekem most WTB Motoraptor van,2 éve használom,a hátsó kopott egy kicsit,kb a bütykök fele lejött,de én ezzel hóban úgy álltam meg,mint mások aszfalton.
  • veszelka
    26x1.95
  • veszelka
    megvettem ugye azt a meridát régebben.konkrétan ezt

a hátsó kereke iszonyatosan el van kopva, a külső gumira gondolok. ötlet, hogy mégis milyet kéne rá vennem? elsősorban földes úton használnám.
  • SrAta
    úristen 18 kilós bmx te jóég bazz kb ha tömör a váza akkor olyan nehéz egy olyan bicikli azért katasztrófa hogy régen miket gyártottak:D
  • VRSDM
    nem azt mondtam. de tény hogy egy könnyebb. modern geoval rendelkező biciklit könyebb mozgatni mint egy alsó kategóriás nehéz jószágot.
    ettől független a bmx úttörök sem 8kilós biciklivel tolták : D hanem 18 kilóssal :]
  • belisz
    Hulye kerdes...nem talalok ujonann RS Pilotot...mar nem gyartjak,vagy ennyire ritka?
  • gordon 24
    Szombaton a four cross lesz.. Vasárnap lesz a DH..
  • Rainbow15
    majd valahogy behozom gépen az euro2-t, kíváncsi vagyok, még csak neten láttam DH videókat. Szombaton közvetítik.
  • bardocz
    Megnézve több ilyen teleszkóp használt árát,ez teljesen rendben van,az ára még fel fog menni szépen a zárásig,csak nagyon elcsodálkoztam rajta.
  • belisz
    Nincs nehez bringa,csak gyenge rajder! :D
  • belisz
    Hat...nekem azert 1 kicsit santit a dolog...
  • bardocz
    Beszarás,SID-eket szarérthugyért vágják az emberhez használtan:O Na már nem kell gondolkodnom,hogy mit vegyek majd ha lesz pénzem.
  • bardocz
    Nekem a gumim asszem max 700gramm lehet,akkor is marad még 1.5 kiló agynak,felninek,gyorszárnak és a küllőknek.Nem hiába nincsen benne 8-as 2 év alatt.
  • bardocz
    Ebben vajon mi lehet az átverés?:O
  • gordon 24
    Hát passz:D Azt külön nem mértem le, de biztos hogy kurva nehéz:D Nem egyszerű emelgetni.. Igaz a bomber is van vagy 3 kiló ha nem több:D
  • gordon 24
    Hát a Kicsi barna Kona az most szét van bontva, hiszen a szürkén van egy csomó alkatrésze.. Majd összeépül egyzser, de akkor kicsit másmilyen lesz.. Szeretnék vékonyabb kerekeket rá, meg lehet elől lesz váltó mondjuk ez nem biztos, mert lehet visszarakom rá a Stab deluxról a kart és arra vezsek valami jobbat..
    Szóval ez még várat magára. A Z1 freeride ami benne van itt porosodik a szobába, a váz meg a padláson:D

A Glory jó pár hsz-lejjebb meg lesz.. Az a bátyámé.
    A Stab Deluxe az enyém.

Igazából Budapesten a Szabadsághegyen nyuzuk őket és sokszor külföldön.. Maribor, Schladming, Semering stb.

Most hétvégén is megyünk Mariborba igaz most nem bringázni lesz a DH világ bajnokság és megyünk nézni!.. Vasárnap közvetiti az eurosport2.
  • bardocz
    Tényleg,az első kereked gumival milyen nehéz?Mert az enyémen a 2.2 kg soknak tűnik kicsit.
  • Rainbow15
    komolyan néznek ki. pesten használod is, vagy csak versenyekre mész?
  • bardocz
    Nem a könnyű bicótól fog tudni valaki biciklizni.Ismertem olyan srácot aki 20 kilós bmx-el fakie-ból 540-t nyomott,bunny versenyen meg 3. lett,és szponzorált könnyűbicós gyerkőcöket nyomott le.Aki tud bicózni,az nehézzel is fog tudni.
  • gordon 24
    Én is lemértem tegnap a gépeket, és nagy megleptésemre mind2 kukk ugyan annyi kiló:D

Mind a Kona Stab deluxe mind a Giant glorydh 21 kg..
  • VRSDM
    ne mondtam hogy nehéz. simán jó...
    a súlycsökkentés sem jó mindenkinek, nem egy magyar pro van. akik direkt nem viszik 12-13 kiló alá a biciklijüket. pedig a szponzor odaadná nekik a 9kilóra lecsökkentő alkatrészeket is. mert szeretik érezni hogy van alattuk súly. kinek hogy. engem spec megbabonázott az a 8kilós fitbike amivel mentem a pályánkon :D
  • Rainbow15
    Akkor mindegy :) Csak mentem már mondjuk egy fireballal, annál jóval könnyebb volt az elejét felkapni. Csak ennyi a viszonyítási alapom. Meg persze a régi tesco-s bringa :)
  • VRSDM
    ez 10.6 (kápmegyeri srácé. (alma))
    azért ilyet linkelek hogy ne gyertek azzal hogy (azért van 10 alatt mert se teló se semmi) :D
  • VRSDM
    az nem nagyon könnyű. az átlagos :)
  • Rainbow15
    14,5 kg.
  • Rainbow15
    akkor majd megnézem később :)
  • VRSDM
    és nincs otthon szobamérleg :)
    mindegy is. 16ra tippelem kb.
  • Rainbow15
    Tavaly még meg mondtam volna... de már nem tudom :)
  • belisz
    Akkor jo...csak kar,hogy nem talalok naluk fekete,V-fekes Tora Race-t...:(
  • SrAta
    xfactortól eddig vettem egy vázat meg egy kesztyűt a váz hosszú tárolásmiatt picit ragasztós volt a kesztyűnek semmi baja szerintem korrektek!
  • VRSDM
    hány kiló? :O :)
  • gordon 24
    Nagyon korrektek voltak amig volkt boltjuk, megmondom a frankot amiótta bezárt az Xfactor nem igen tudom pótolni bolttal őket..

Internetes dologgal nincs tapasztalatom..
  • Rainbow15
    annyira még nem gyilkolom, nem rég streetelek, és azt is nagyon lazán. (marzo mz comp a teló)
  • belisz
    Teleszkoptol nem felsz? Vagy azert annyira nem gyilkolod?

Mas:
    xfactor bringabolttal kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata? Korrektek? Megbizhatoak?...mert e-bike-al jartam ugy,hogy rendeltem 1 vazat es eloszor karcosat hoztak,masodszorra mas szinut es csak harmadszorra hoztak azt,amit kertem...