22335
-
Crumeron #6397 Sry hogy ennyit írtam remélemnem okoztam gondot ígérem nem írok többet ennyi hszen keresztül:D -
Crumeron #6396 De nemrég elöl a lánctányért is sikerült elgörbítnei:D Mentem terepen elsőkerék feldobott egy nagyobb faágat, beakadt a hajtókar mega lánctányér közé közben én tekertem volt 1 nagy csakttanás leesetta lánc azt annyi. Először azt se tudtam mivan aztán utána néztem kicsit befele elvannak görbülve a dolgok:S -
Crumeron #6395 Amíg motocross pályán használtam, meg dh pályának mondható hegyoldalon használtam addig semmi gondja nem volt. Na aztán elköltöztünk és most dunán vagyok kénytelen használni meg sóderbányában mert ott van pálya azóta szarakszik a tengely. -
Crumeron #6394 Én terepen használom sárba, porba nagy luykakon keresztül sziklákon a dunán stb... én 90kiló vok:D lehet lekéne adni kicsit??:D -
#6393 Gabo,jól látom,hogy SPD pedálod van?Nem nehéz megszokni,meg könnyű kilépni belőle? -
#6392 Nah Véres képeket igértél milesz velük sipirc kifele még világs van:D:D:D -
#6391 mit csinálsz te,hogy elgörbíted a tengelyt?
én lépcsősorokat ugrottam le és semi baja nm lett a novatec DO 42 SB és 41SB agyaknak kona shred alatt(igaz csak 55 kiló vagyok) -
Crumeron #6390 De ha tudsz ajánlani vmi jó tengelyt ami bírja a terhelést mindenféle terepen akkor megnézem hgy itt felénk hol leeht olyat beszerezni -
Crumeron #6389 Kona Stuff, novatech aggyal -
Crumeron #6388 igen maga a tengely -
#6387 hm... hát foggalmam sincs, de annyit mondhatok hogy ne sértésnek vedd, de kell venni egy normális tengelyt ami nem törik havonta. mert ez nem állapot.
ha normálisat veszel és havonta eltöröd meg ott a garanciád . de olyan nincs hogy havonta eltörik.
milyen bicikli ez? milyen kerékaggyal? -
#6386 maga a tengely tehát nem a gyorsszár vagy a QR20 vagy 15 igaz? -
Crumeron #6385 kerékagyban lévő tengely sry elfelejtettem odaírni -
#6384 Pedáltengely?
Agyba lévő tengely?
MIlyen tengely? -
Crumeron #6383 itt most nem a tengely meg az átmérő a lényeg hanem hogy havonta cserélni kell a tengelyt a bikeba me eltörik és faterral úgy döntöttünk szerzünk be anyagot és cnc géppel forgácsolunk magunknak bicó tengelyt ami bírja. csak aza baj hogy senki nem tudja megmondani mien menetemelkedésúű meg szabványú a menet. mert valaki mondta hogy vmi angol szabvány szerinti csak krédés mien -
#6382 milyen tengely? milyen átmérővel?
/amúgy foggalmam sincs, de ha tudnám se mondhatnám meg, mert szerintem! minden más métetű tengelyen más a menet is... -
Crumeron #6381 Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy nem-e tudja vki hogy milyen szabványú menet van a bicó tengelyen, és mien a menetemelkedése? -
#6380 Gratula az új géphez,használd egészséggel! :)... -
#6379 Kellő várakozással és pezsgéssel ébredtem a mai napon.
Hiszen mára jött össze a pénz hogy megvegyem az új bmx-em
a választásom egy we the people - trust példányra esett. majdnem a wtp csúcsa, de azért még megengedhető a pénztárcámnak :)
a bolt ugyan 10órási nyitást 15percel későbbre értelmezte, de hát ez legyen a legkissebb gondom, az eladó srác (bmx-esek vezetik a boltot) kézséges volt, válaszolt minden kérdésemre, elmondott mindent a garanciáról (1év minden alkatrészre) felfújta nekem, és tejeltem és már tolhattam is kifele a boltból.
rápattantam, és iissszonyat furcsa volt az előző biciklim után. a 8.2es kormány valami eszméletlen széles. de nagyon kényelmes.
pár bunny a padkáknál. meg némi manual a zebrákon amíg elértem az autóig. csomitartóba be. irány haza.
most jöttem vele egy fél órás tekerésről. csak itt helyben róttam az utcákat.
annyira kezesbárány a kerékpár. hogy egy egy nózosnak indult ugrásból is könnyedén lehet korrigálni, nagyon könnyű, mint súlyra, mind viselkedésre. nagyon jól irányítható. alkatrész ügyben egy szavam sem lehet, hangja nulla. egyedül a hajtás kerreg üresjáratban ugye, de azt a hangot meg imádom :]
a bolti 4-4 bárt picit felturbóztam elöl 4 hátul 5.5-re,
a széles kormánynak hála jobban csillapítja a rezgéseket, még ilyen keréknyomás mellett is kényelmes volt vele hajtani.
nagggyon profi minden, tényleg egy szavam sem lehet rá.
most várok a srácokra hogy hazaérjenek aztán nyomás a közös csapatás.
képeket majd rakok ha van rá igény :) -
Rainbow15 #6378 légteleníteni itthon is lehet, csak kell hozzá pár cucc és tudás :) -
#6377 ne érjen hozzá egyik pofához se, de a kerék felölihez olyan közel legyen amennyire csak tudod(ezután kell bowdenesnél a féken húzni) olajos fékem még nem volt szal azt nem tudom
Légteleníteni csak szervízbe tudnak;)
-
Rainbow15 #6376 tehát úgy, hogy a féktárcsát ne nyomja el egyik irányba sem. A légtelenítést most inkább kihagyom :) -
#6375 nah szal én így szoktam állítgatni:D
Gordon tanította:D
Jah a belső(nem mozgó fékpofához állítsd annyira közel a tárcsát (tehát mozgasd úgy a féktestet, hogy ehhez legyen közelebb) amennyire csak lehet és akkor tudsz még feszíteni a bowdenen a mégrövidebb fékútért:D
olajosnál ez a légtelenítésnek felel meg... -
Rainbow15 #6374 az szép :)
igen, a féktest, mert amikor állítgattam, akkor gondolom beljebb nyomtam az egészet. Még nem mentem vele, de így látszólag, a kereket megpörgetve jónak tűnik. -
#6373 a féktest??
tehát nem a két pofa oldalt, hanem a teteje????
CSak mert nekem is ez volt és akkor már agyonszidtam az összes kínait, hogy mivan, mert rávolt írva az adapterre hogy FWD ami nálam Forward ami azt jelenti hogy előre
De neeeemmm hayeséknél az a hátra.... -
Rainbow15 #6372 igazad van, megtaláltam az ovális lyukat :) Sikerült is beállítani. Amúgy a féktest ért hozzá a tárcsához. -köszi a segítséget
gondoltam, hogy az az adapter, de nem akartam hülyeséget mondani, inkább körülírtam :) -
#6371 ui a fekete fém izé - fekete fém rész neve hivatalosan---> adapter:D
Mi megértjük ígyis de szervizbe nmértenék mi a bajod:D -
#6370 figyelj ha leveszd a féktestet a "fekete fém részről akor láthatod, hogy az a fekete fém rész ami rajtmaradt a vázon a felülnézetbe rajtvasn a 2 furat
nah az a két furat az Ovális
Tuti, hogy ovális minden adapteren ovális:D
nah ha azokat a csavarokat meglazítod tudod picit mozgatni jobbra, balra a féktestet, tehát el aváztól és közelebb a vázhoz
ugyebár a fekete fém izé rajt van a vázon azt hagyd a fekete fém izé és a féktest pozícióját változtatjuk egymáshoz képest, ergo a fekete fém izé fix a féktest meg tod rajt mozgatni picit(kb 3-4 max 5 mm-t) ezzel tudod állítani a fékpofák helyzetét a tárcshoz hiszen az egész féket kompletten tologatod -
Rainbow15 #6369 Nekem nem oválisak a lyukak. A csavara pontosan belemegy. Bár leeht, rosszra gondolok? (a vázra rámegy egy "fekete fém rész", és arra a féktest. alátétek a váz és a "fekete fém rész" között van gyárilag egy. a "fekete fém rész" és a féktest 2 csavarral kapcsolódik, és azok nem oválisa). Ezt most elég érdekesen sikerült elmagyaráznom :P -
#6368 alátétekkel????????
Az adapteren van 2 ovális furat, amire magát a féket csavaroztad fel azt meglazítod és úgy mozgatod a féket, hogy ne érjen hozzá:D
Az én bowdenes tárcsámon, nincs is alátét:D -
Rainbow15 #6367 köszi, majd megnézem. Alátétekkel szórakoztam nemrég az adapternél, de nem lett jobb. -
#6366 400as vagy 800as csiszolópapírral csiszold picit fényesre a fékpofát is meg a féktárcsát is mert szerintem ez a pofa retkes....
de még nem kopott el
nekem pl a féktisztító spré megmentette a fékpofáimat miután olajat kaptak:D
A hozzáérés az valószínűleg azért van mert roszul állítottad be a féket az adapter segítségével(meglazítod a csavarokat) beállítod úgy, hogy ne érjen hozzá egyik pofához se és megfeszíted aztán jólsz -
Rainbow15 #6365 Ez mennyire számít kopottnak? link
Az normális, ha az egyik pofa többet mozog mint a másik? Már egy éve meg van, de mindig az a bajom vele, hogy fékezés után hozzáér egy ideig, bár mostanában szinte mindig. Ez is normális? (hayes hfx 9 xc) Sok állítási lehetőséget nem találtam. -
#6364 Amúgy a WTB Motoraptor még azért is jó,mert átmehetsz vele 8 kiló üvegszilánkon,semmi baja nem lesz.Egy helyen sikerült ezt megcsinálnom,persze nem direkt,mindenki jól lebarmozott,de semmi baja nem lett.1x volt vele defektem,akkor egy hosszú tüske ment bele.De azt egyik gumi sem bírja. -
dx #6363 de régen volt ez alma bicója:) -
#6362 RS oldalán nincsen,szerintem már nem gyártják. -
#6361 Most csak a súly miatt fogok új kereket venni,ha minden jól megy,az első kerék alig lesz 700g,gumival,belsővel,meg felniszalaggal ha szerencsém van megáll majd 1.5kg-ban,ami eléggé jó lenne.Hátsó szintén marha könnyű lesz.Természetesen ipari csapágyas agyak, B+ Travel Disc,meg B+ Revolution disc.Sajna az ára is megvan,de addig költök bicóra,amíg nem kell magamat eltartanom,utána már kellemetlenebb lesz:-D Gumit is azért nem tudok választani,mert valami könnyűt akarok,nameg olcsót is,úgyhogy az még várat magára,addig a mostani WTB Motoraptorral fogom használni.De így is lefaragok a súlyából kb 1-1.5 kilót. -
#6360 Gabo!
Te sem tudsz róla,hogy mivan a Rock Shox Pilottal? Gyártják még,vagy nem,vagy csak ennyire ritka?...nem találok sehol.
Már korábban kérdeztem,de nem érkezett válasz! :S -
Rainbow15 #6359 Én is 1 hónapon belül szeretnék venni schwalbe táblát. Azon is gondolkodtam, hogy hátra crazy bobot, előre táblát. Vagy pedig 2 táblát. Szinte csak városban használom, közlekedésre és kis streetre. -
#6358 most spec egy schwalbe van a bmx-en hátul. nekem nincs bajom vele. jó hát nem egy khe. de ettől még simán jó.
montis srác nálunk szintén svalbival tolta kb. 1évig, most repedt ki neki oldalt kb. 1hónapja