Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
5000-res széria: igen erõs, közepesen hegeszthetõ, nem hõkezelhetõ
6000-res széria: erõs, jól hegeszthetõ, hõkezelést igényel (ezért drága)
7000-res széria: erõs, de elraktározza az élete során szerzett impulzusokat, közepesen hegeszthetõ, hõkezelhetõ, de a hõkezelés után nem nyeri vissza eredeti anyagszerkezetét
Ugy döntöttem eladnám a Manitou Blackem..
Amit tudni kell róla:
120mm mozog. Csillapitás állitható. Acél rugós+olajos.
Kb 2 éve használom én egész jó villa.
Az hogy miért cserélem?: Azért mert valószinüleg jövõre befektetek egy össz telos vázra. Ahhoz meg kevés a 120mm.
Most egy Marzocchi Drop off-ot fogok venni. Õ 150mm mozog..
NA a manitou ára az irány árilag 20000ft. Ha valakit érdekel szoljon. Kép nincs róla mert bent van a bringába. Ha érdekel esetleg a galériában vannak a bicoról képek ott meg tudjátok nézni!! ( a régi magellan vázban is az van benne)
Mondom a 20000ft irányár hajlandó vagyok az alkudozásra..
Downhill!!
"Alapvetõ különbség egyedül az, hogy a 2008-as modell váz anyaga 6061-es alumínium, nem 7005-ös,mint a 2007-es modellnél.
A kerekek ugyanazok, csak a matricázás más. Lényegében a váz anyagán, és a design –on kívül nincs differencia."
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Kerékpár Dema 07 Ventto 58cm 622 Férfi Alu 7005 Carbon Merev DC Fehér
Fogyasztói ár:
239 900,- Ft helyett:
161 900,- Ft
Kedvezmény: 33%
Úgy nézem mitha a kerék lenne más

De a VEntto-n az az úgymond korszerûbb van, hogy a fékkar mögött kisebb karral váltok, ez nem tudom hogy jönne be
http://www.photoblog.com/gabber/2008/03/29/bringaexpo-20080329-vol1.html
http://www.photoblog.com/gabber/2008/03/30/bringaexpo-20080329-vol2.html
http://www.photoblog.com/gabber/2008/03/31/bringaexpo-20080329-vol3.html
http://www.photoblog.com/gabber/2008/04/01/bringaexpo-20080329-vol4.html
Azért megjegyzem, hogy nekem nincs túl nagy bizodalmam a Shimano C és TX szettjével kapcsolatban. Remélem, ennek ellenére nálad nem fognak gondot okozni.
Telokról nem igazán lehet értelmes rangsorrendet felállítani. Nagyon felhasználás és igény függõ, hogy kinek melyik felel meg leginkább.
Arról nem is beszélve, hogy a gyártók között és az egyes gyártók modelljei között is elég nagy szórás szokott lenni.
Új villa vásárlása elõtt érdemes minden technikai infonak utána olvasni, neten fellelhetõ teszteket áttanulmányozni.
Más villát igényel a DH, megint mást egy XC versenygép, és persze egy átlagos túrázónak is mások az igényei. Szóval mielõtt az ember új villát vásárol érdemes mérlegelni a bringázási szokásait és azt, hogy a jövõben milyen irányba szeretne elmenni.
miért jó és vannak e hátrányai
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
neked inkább az, hogy ez a kerékpár sztem ennyiért meréri, és elég mutatós
Bár én inkább a világoskéket vettem volna P
nemsemmi érzés
Nem egy montenbike feeling azokhoz képest inkább egy versenyautó
igaz csak 56-os de felhúzva nem tûnt kicsinek, mint kiderült a mostani 54-es, de maga a vázhossza nagyobb mint ennek az 56-osnak.
Úgyhogy elvileg jó lenne az 58-as is.
Csak még filózok a Ventto-n a srác szerint is a komplett szett már megéri a különbséget az ára kb ennyi, viszont a karbon villától nem volt elájulva szerinte eséskor a szál könnyen sérül (ha jól értettem)
Median Clair 26 saját egyéni kérésekkel (pl másik vékonyabb gumi), világításal mindössze 27 ezer forintért.
A hölgynek ez tetszett és helyben szétszedték és rendesen összerakták beállították.
Jöhet a Fika P
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Újabb szakértõi véleményekre lennék kíváncs, miszerint melyik a jobb:
Kormányszár: Scape Alu light; 25,4 mm / 610 mm vs. Acor lait (no data) ???
Kormány: Humpert Riser; 610 mm vs. X-ACT by Humpert (no data) ???
Az utóbbi esetekben nem tudok adatokkal szolgálni, csupán a márkanevekkel. Elõre is köszi a válaszokat
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
az pedig egy 56-os vagy 58-as Alvito DC
Azt hétvégén elviszem egy félórára kipróbálni.
Der a többit csak rendelni tudok 60-as Ventto még az Xfactornál sincs 2-3 hét múlva igérik
Magasság-vázméret
155-165 cm
51-53 cm
165-170 cm
51-53 cm
170-175 cm
53-55 cm
175-180 cm
55-57 cm
180-185 cm
57-60 cm
185-190 cm
60-62 cm
190-195 cm
62-64 cm
195-200 cm
64 cm oder
természetesen a vázméret csak egy adat a sok közül. egy kerékpárt be kell állítani normálisan (stucniméret, nyeregszár méret, kormány szélesség méret, nyeregméret....stb).
nekem melyik tetszik jobban (csak kinézet)
Alvito DC-t láttam élõben mikor szerelték össze tetszett a hátsó villa design-os kialakítása
villát lehet cserélni persze, de azért sok kritériumnak meg kell felelnie az újnak (átmérõ, villaszár magasság, ment kezdet....stb.)
Azért kérdem mert van, hogy 50 ezer forint az eltérés a két méret között
Hogy miért?
"Az ár különbség abból adódik, hogy vannak elõrendelésre érkezett modellek(gyakoribb méretek), és vannak amiket egyedi rendelésre hozunk. Ezeknek az ára magasabb szokott lenni."