22335
11330766891279474906.jpg
  • VRSDM
    pótlom akkor a tegnapi képes lemaradásomat...
    esős az idő. szarok a fények. picit koszos a bicó de az enyém :D
    /remélem nincs harag ezért a pár képért. szori modemesek :)

aki szemfüles az egyik képen engem is felfedezhet
  • bardocz
    Én is a Shimano M520-as pedált néztem.Bikemag fórumon is azt ajánlgatják.Gondolkoztam rajta,hogy ki kéne próbálnom,majd ha lesz rá keret,akkor szerintem meg fogom próbálni.Köszönöm a segítséget!
  • VRSDM
    a mostani barátnőm győri :D
    szóval majd nyáron csaphatunk közös esti streeteket ha rajtavagy :)
  • Gabo
    Minden felhasználási területre megfelelő alkatrészeket kell választani.
    A lánctányérok védelmére rockring. A tengelytőrésre pedig erősebb tengely és kerékagy. Nem gondoltál még átütőtengelyes villára és kerékre?
    Te sem vagy egy könnyű bringás és úgy tűnik szeretsz zúzni is. Ehhez pedig megfelelően megválasztott alkatrészek kellenek. (Ami persze az árukon is meg fog látszani...)
  • Rainbow15
    oda majd én is kinézek a nyáron
  • Gabo
    Többféle patentpedál rendszer létezik. Ezek közül talán az Shimano SPD rendszere a legkönnyebben megszokható.
    A bekattintás annyiból áll, hogy a cipő talpán lévő stoplit előre felé tolva beakasztod a pedál egyik kallantyújába, majd lenyomod a lábad és így hátul is a helyére ugrik. Kioldani úgy lehet, hogy a bokádat elfordítod kifelé. A rugók feszessége állítható. Ha puhábbra állítod, könnyebb belépni-kioldani, vagy éppen baj esetén kirántani belőle a lábadat.
    A rugó feszességén kívül a stopli beállítására kell odafigyelni. A stopli pozícióját előre-hátra, jobbra-balra kb. 4-5 mm-t lehet állítani. Kis mértékben a szögén is lehet igazítani. Ez azért fontos, mert ha nincs jól beállítva, akkor az elég csúf térdfájást tud okozni. (Az új bringámon valószínűleg szélesebb a pedáltávolság, így muszáj volt ezen is állítani.) Kb. 5 foknyi szabad mozgást enged a lábnak.
    A pedálrendszer másik fele a cipő. A pedálcipők talpa merev. Lényegében miután bekattintod az egész cipő válik a pedállá. Érdemes olyat választani, aminek van normális, gumírozott talprésze is, és így járni is lehet benne. Az oútis cipők talpa pl. teljesen sima, ráadásul még kiáll belőle a stopli is.
    Ennyit a technikai háttérről. ;o)

Szerintem egyáltalán nem nehéz megszokni. Párszor persze az ember eljátssza a krumplis zsák mutatványt: Megállsz és mivel elfelejtesz kioldani szépen eldőlsz oldalra. ;o) Egy idő után aztán teljesen természetes és automatikus lesz, hogy megállás előtt kioldod a lábad.
    De az előnyei ennél sokkal fontosabbak. Nem csak taposni, hanem húzni is tudsz a lábaiddal, így jobban tudod hasznosítani az energiatartalékaidat. Könnyen, körkörösen, egyenletesen lehet vele pörgetni. (Télen a szobabringán szabályosan zavart, hogy nem tudok körkörösen pedálozni.) Rázósabb helyzetben pedig nem tud lecsúszni róla a lábad.
    Használtam már egy Wellgo SPD-t is, de ennél sokkal jobban bevált a mostani Shimano M520. Kevésbé hajlamos eltömődni sárral. Határozottabb a bekattanás és az oldás. Jobb a csapágyazása. Fizikai felépítését tekintve megegyezik az XTR-rel, csak nem titántengelyes és nincs rajta spéci bevonat. Magyarul nekünk átlag halandóknak tökéletes.
    Léteznek olyan megoldások is, ahol az SPD pedált egy platform pedál kerettel építik össze. Így normál cipővel is használható, illetve ha úgy ítéled meg a helyzetet, nem kell állandóan becsatolva lenned. Ezeknél viszont néha nehezebb beletalálni a stoplival a pedál dokkoló részébe.
  • Pistike 007
    Győrben sok Shred van-.-
  • SrAta
    Én inkább győrújbarátra mek ki haverral four crossozni városba csak rohangászni használom:D:D:D
  • Rainbow15
    szabadhegyen vannak valami ugratók, ott egyszer voltam :)
    adyvárosba láthattál :)
  • SrAta
    ha látsz egy ilyent azon tuti én vagyok:D
    1 Shredről tok még Győrbe az totál szürke:D
  • Gabo
    Gratulálok az új bringádhoz! Használd egészséggel és ha lehet, ne törd vele magad! ;o)
  • SrAta

A nyereg meg a kormány már nem így áll hanem faszán ahogy kell meg más lánc van rajt kül most ez:D
  • SrAta
    szabadhegyen vagy adivárosba láthattalak már?
    csak mert ismerős a canga:D
  • Rainbow15
    neked milyen?
  • Rainbow15
    raktam képet, előző oldalon van.
    fékem már jó lett :)
  • SrAta
    télleg a féked már jó?:D
  • SrAta
    mien bicód van?:D
  • Rainbow15
    te is az vagy? :P véletlenül én is.
  • SrAta
    röpke 500kmre van inneen:D
    faasza lenne ha győriek lennétek:D
  • Rainbow15
    én is a manuallal szórakozom, nem akar sikerülni, de legalább egyre bátrabb vagyok, mert már sokszor fékeznem kellett, hogy ne dobjak egy hátast. kb. 2-3mp-ig gurultam is így.
  • VRSDM
    manual az olyan mint a bunny.
    nemlehet megtanítani.
    a segged told hátra annyira hogy 2centire legyek a hátsókeréktől.
    a kezid legyenek totál egyenesen
    a lábaid meg elv. derékszögben, namost kinek hogy jön be...

annál lazább vagy minél alacsonyabban tartod az első kereket :)

gyere le velünk factory-ba a héten megyünk (miskolc . fedett park) és megtanulsz mindent pikkpakk... hm? :)
  • SrAta
    Véres, hogyan kéne manuálozni?
    Az istenér se akar kinnmaradni
    lehet a 4 kilós villa az oka?
    Vagy h nem kapom ki eléggé?
    Vagy h nem merem rendesen kikapni?:D
  • belisz
    Nekem BikePositive Country DISC agyaim vannak elől hátul. 14 ezer KM után lettek szétszedve,de nem azért,mert bármi baja is volt..csak a biztonság kedvéért. A szervízben a srác aztmondta,hogy értelme nem sok volt szétszedni,az égvilágon semmi baja nincs....mai napig azt használom...16ezer KM van bennük és még mindig fa**a...(mondjuk Én csak XC-zek,de azért 16ezer KM alatt kaptak ezek mindent...)
  • SrAta
    voltmár a nova agyam nagy gedvába meg vízalatt egy félórát nem szedtem szét soha s semmi baja:D
  • Crumeron
    nincs ott szétrohadva semmi mikor lemeeek nagy sárba hazameek utána sztészoktam szedni darabokra a bicót aztán megtisztitom utána meg összerakom
  • bardocz
    Camponánál volt régen.Volt 3 ilyen egymás mellett,középen a legnagyobb,arra mindkét irányból lehetett ugrani,két szélén meg kicsik amik 2 irányba néztek,egyik indító csak indítónak volt jó,a másikról meg tovább lehetett ugrani,és lent meg megállni.
  • SrAta
    ilyet hol találtál?:D
  • bardocz
    Park szerű pálya,pl ilyen.
  • SrAta
    miaz a fémíV?
  • bardocz
    Használható tárcsafék 12ezer,Avid BB7-es,teló meg attól függ mit tekintünk használhatónak.Nekem a kb 20ezres RST Gila+ T7-es telóm kb 2 éve bírja,úgy,hogy én erősen nyúztam,terepen,fémíveken,meg dirten,amit próbálkoztam.Annyi baja van ennek,hogy hidegben bekeményedik és kevesebbet mozog:)
  • SrAta
    :D
  • SrAta
    jah nekem bowdenes fékem van leárazva félárra 10000ér vettem a 2őt ...
    fognak fasza minden
    most akarok majd Dirt Jjumper 3 villát venni 40- 50kér
    Meg váltószettet (Deore XT) 20-25kér
    Szal lesz mit melózni:D
    A Vas így még nincs 200ba:D
    olyan 240kba lesz a végére:D
    De sztem megérte:P
  • VRSDM
    nem alu nem titán.
    4130as cromo :D
    du-n voltam vele trélszen. a kis eső után és a nagy eső előtt. és isszonyat dzsuva lett, a szép matt fehér festése, rossz volt nézni, de már újra mintha a boltból hoztam volna :)

de annyira jó vele ugrálni. olyan necces helyzetekből lehet visszahozni, épp a profi geo és a könyebb súlya miatt... hogy kész. eszméletlen öröm vele repülni. konkrétan arra kell figyelni hogy merre kúszik el a levegőben. annyira észrevehetetlen hogy alattam van úgy kell utánamászni hogy héka. most akkor így érkezünk.
    szóval eddig kb. elugrottam és 80% múlt azon hogy hogy ugrottam.
    most elugrok akárhogy. és majd fennt összehozom az ívre rakósdit
    nagyon boldog vagyok és elégedett :)

holnap fotózok ígérem :)
    ja és marha jól mutat a műhelybe, akkora a kormánya hogy kész :D lehidalok ahányszor meglátom... :D

• VRSDM
    off. magasról szarok jackre meg a modorára. a lányt sunáznám ha nagy az orra ha nem. de ugye foglalt vagyok amúgyis. de mondhat akármit :)
  • TaRka0107
    Húha, de drága:)
  • SrAta
    jahhj mert mibajalsz?:D
    Alu vaze meg ttán azon semmi nem rozsdásodik főleg szép karcmentes:D
    Te meg megszáradsz:D:D:D

(OFF Jack tahó hozzászólását a csaj képével kapcsolatban kommenteld plz amiben téged idézett)
  • SrAta
    az attól függ milyen kategória:
    Downhill, freeride telók 120 000FT- tól a csillagos ég
    Dirt telók: 38000-40000 -től a csillagos ég
    Országuti merevvilla 120 000-től a csillagos ég
    Country cross villák 30 000-től a csillagos ég

Ezek már használható jobb minőségű villák
    Nos fékek:
    DARABJA TEHÁT NEM ELSŐ +HÁTSÓ
    TÁRCSÁVAL OLAJOS FÉKEK KÉSZRESZERELVE

Bovdenes 10 000-től felfele

Hidraulikus olyan 18000-től van a Stroker Trail most de mondjuk egy Ace vagy egy Nine már 40 000 FT de ez is a végtelenségig fokozható a Legjobb fék amit eddig láttam az egy Hope fék volt 60 000 pénz volt darabja
  • VRSDM
    szakad az eső. így nem megyek el vele semmi szép helyre,
    sufniban fotózni meg tré. ha már képet csinálok róla akkor már valami szép témájú lesz ;) csak lehessen hajtani mert esőben nem kínzom :)
  • TaRka0107
    Szevasztok!! Olyan kérdésem lenne, hogy a jó tárcsa fékek és teleszkópok honnan kezdődnek, milyen árba vannak, amit érdemes megvenni? ÚJGYEREK vagyok még! Bocs ha kicsit hülyeséget kérdezek!:D
  • SrAta
    húgyerek:D
    hát akk az lehet nem elgörbül...
    Az agy belseje, csapágyak lhet má nincsenek a legjobb állapotba
    kb sztem ott minden szétvan rohadva:D