Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
na ennyit sikerült kiderítenem

5000-res széria: igen erõs, közepesen hegeszthetõ, nem hõkezelhetõ
6000-res széria: erõs, jól hegeszthetõ, hõkezelést igényel (ezért drága)
7000-res széria: erõs, de elraktározza az élete során szerzett impulzusokat, közepesen hegeszthetõ, hõkezelhetõ, de a hõkezelés után nem nyeri vissza eredeti anyagszerkezetét
gordon 24
Srácok!!

Ugy döntöttem eladnám a Manitou Blackem..
Amit tudni kell róla:
120mm mozog. Csillapitás állitható. Acél rugós+olajos.
Kb 2 éve használom én egész jó villa.

Az hogy miért cserélem?: Azért mert valószinüleg jövõre befektetek egy össz telos vázra. Ahhoz meg kevés a 120mm.
Most egy Marzocchi Drop off-ot fogok venni. Õ 150mm mozog..

NA a manitou ára az irány árilag 20000ft. Ha valakit érdekel szoljon. Kép nincs róla mert bent van a bringába. Ha érdekel esetleg a galériában vannak a bicoról képek ott meg tudjátok nézni!! ( a régi magellan vázban is az van benne)

Mondom a 20000ft irányár hajlandó vagyok az alkudozásra..

Downhill!!

Breki33
Ennyi a különbség, mond ez neked vmit?

"Alapvetõ különbség egyedül az, hogy a 2008-as modell váz anyaga 6061-es alumínium, nem 7005-ös,mint a 2007-es modellnél.

A kerekek ugyanazok, csak a matricázás más. Lényegében a váz anyagán, és a design –on kívül nincs differencia."
gabber_saviola
;-)

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Szerencsére inkább bringázni voltam, mint kiállítást nézni. Másképen kiszáradtam volna a sok nyálcsorgatástól. ;o)

gabber_saviola
így fejbõl meg nem mondom neked, hogy campával szerelnek-e demát, de ott pl. van egy kar a fék háta mögött, és azzal váltasz vissza, oldalt meg egy pöcök amivel felváltasz.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
egy retro colnago, itt a retróstandon sokat csorgattam a nyálam olyan gépek voltak 😛

Breki33
Oppá most látom

Kerékpár Dema 07 Ventto 58cm 622 Férfi Alu 7005 Carbon Merev DC Fehér

Fogyasztói ár:
239 900,- Ft helyett:
161 900,- Ft
Kedvezmény: 33%

Úgy nézem mitha a kerék lenne más

Breki33
Az Alvitó DC-n tetszett az hogy fék bedöntésével felfele váltás belül kis pöcökkel vissza.

De a VEntto-n az az úgymond korszerûbb van, hogy a fékkar mögött kisebb karral váltok, ez nem tudom hogy jönne be
Breki33
Ez milyen kerékpár?

klikk
Breki33
igen felszereltsége ugyanaz, csak azt hinném a tavalyi modell olcsóbb
gabber_saviola
amúgy ha nagyítóval nézem, akkor Tiagra szettet látok rajta, szal jóvétel 😊

Breki33
ja csak 215 ezter volt a mostani pedig 175
gabber_saviola

gabber_saviola
simán jó 😛

Breki33
Breki33
Ventto-bol a tavalyi se nézett ki rosszul

Breki33
Na találtam róla adatokat és képet

Breki33
Elsõ hátsó lámpával kapcsolatban van valami tapasztalat milyet érdemes venni?
Sok örömöt kívánok neked az új bringával!

Azért megjegyzem, hogy nekem nincs túl nagy bizodalmam a Shimano C és TX szettjével kapcsolatban. Remélem, ennek ellenére nálad nem fognak gondot okozni.

DannyL:
Telokról nem igazán lehet értelmes rangsorrendet felállítani. Nagyon felhasználás és igény függõ, hogy kinek melyik felel meg leginkább.
Arról nem is beszélve, hogy a gyártók között és az egyes gyártók modelljei között is elég nagy szórás szokott lenni.
Új villa vásárlása elõtt érdemes minden technikai infonak utána olvasni, neten fellelhetõ teszteket áttanulmányozni.
Más villát igényel a DH, megint mást egy XC versenygép, és persze egy átlagos túrázónak is mások az igényei. Szóval mielõtt az ember új villát vásárol érdemes mérlegelni a bringázási szokásait és azt, hogy a jövõben milyen irányba szeretne elmenni.

mi a véleményetek at fit am bmxrõl?
miért jó és vannak e hátrányai

Breki33
Azt nem tudom de a régi nehéznél könyebb az 14 kilós volt

majd megmérjük P
DannyL
Azt meg tudnád mondani, hogy hány kg kb? Csajszim nem egy súlyemelõ típus így ez nála fontos tényezõ lenne. 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Breki33
nem konkrétan neked szólt

neked inkább az, hogy ez a kerékpár sztem ennyiért meréri, és elég mutatós

Bár én inkább a világoskéket vettem volna P
DannyL
Szép, használd egészséggel! 😉

DannyL
Én nem fikázok már mondtam. Mire fel fikáznék én bármit is. Te valahol eltévedtél velem kapcsolatban. A választ kösz!

Breki33
Amúgy itt az alsót ma kipróbáltam
nemsemmi érzés

Nem egy montenbike feeling azokhoz képest inkább egy versenyautó

igaz csak 56-os de felhúzva nem tûnt kicsinek, mint kiderült a mostani 54-es, de maga a vázhossza nagyobb mint ennek az 56-osnak.

Úgyhogy elvileg jó lenne az 58-as is.

Csak még filózok a Ventto-n a srác szerint is a komplett szett már megéri a különbséget az ára kb ennyi, viszont a karbon villától nem volt elájulva szerinte eséskor a szál könnyen sérül (ha jól értettem)

Breki33
Mindegy nekünk már megvan

Median Clair 26 saját egyéni kérésekkel (pl másik vékonyabb gumi), világításal mindössze 27 ezer forintért.

A hölgynek ez tetszett és helyben szétszedték és rendesen összerakták beállították.

Jöhet a Fika P
norbi56
Megvan az új bringám nem tudtam tovább várni😛😉 Magellan Hydra TX50 alu:

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Hello mindenkinek!

Újabb szakértõi véleményekre lennék kíváncs, miszerint melyik a jobb:

Kormányszár: Scape Alu light; 25,4 mm / 610 mm vs. Acor lait (no data) ???

Kormány: Humpert Riser; 610 mm vs. X-ACT by Humpert (no data) ???

Az utóbbi esetekben nem tudok adatokkal szolgálni, csupán a márkanevekkel. Elõre is köszi a válaszokat

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

DannyL
Meg is találtam már emlékszem rá. Az a baj, hogy ezokban a hsz-ekben a nõi, 40-50e Ft-os bringákról a fikázáson kívül semmi használható infót nem kaptam. De szerintem te sem. 😊

DannyL
Dehogy ÉN nem vagyok olyan. És megkeresem akkor azokat a hsz-eket.

DannyL
Nincs kedve valakinek megcsinálni teleszkópra is az erõsorrendet, úgy mint a bannerben van? 😊

Breki33
Hát nem tudom azt megcsinálják-e nekem, ígyis szép hogy egy 115 ezres gépet simán elvihetek kipróbálni
gabber_saviola
állítsad be a méreteidhez az 58-as gépet, aztán kiderül

gabber_saviola
outizás egy életforma, itt sokan leragadnak a montiznál. 😊

Breki33
Érdekes, hogy itt csak mi kettõnket érdekel az outi közben meg a környezetemben csomó emberr van aki ilyet használ.
Breki33
Itt csak azt tudom nézni ami konkrétan van

az pedig egy 56-os vagy 58-as Alvito DC

Azt hétvégén elviszem egy félórára kipróbálni.

Der a többit csak rendelni tudok 60-as Ventto még az Xfactornál sincs 2-3 hét múlva igérik
gabber_saviola
a képrõl ítélve elég hosszú stucni van mind2-n és a nyeregszár sem lehet annyira rövid. azért egy 60-ast is nézzél meg mielõtt döntenél.

Breki33
privi ment
Breki33
oké de akkor bevállalható ugye?

stucni gondolom adott
gabber_saviola
monoblokk közelpétõl a felsõ csõ közepéig mérik. 58-as szerintem igen, bár ennél a méretnél neked hosszú stucni és hosszú nyeregszár kell.

Breki33
Akkor szerinted egy 58-as is jó lehet?

ezt úgy mérik, hogy a földtõl a váz felsõ része?
gabber_saviola
mutatok neked pm-ben valamit

gabber_saviola
én vagyok 170 cm (igazi kerékpáros spíler méret 😄ddd) és 54-56-os váz jó hozzám, szerintem neked olyan 58-60-as váz kellene.

Magasság-vázméret
155-165 cm
51-53 cm
165-170 cm
51-53 cm
170-175 cm
53-55 cm
175-180 cm
55-57 cm
180-185 cm
57-60 cm
185-190 cm
60-62 cm
190-195 cm
62-64 cm
195-200 cm
64 cm oder

természetesen a vázméret csak egy adat a sok közül. egy kerékpárt be kell állítani normálisan (stucniméret, nyeregszár méret, kormány szélesség méret, nyeregméret....stb).

Breki33
végülis pullóverben is a sötétebbiken látszik meg hamarabb a kosz P

nekem melyik tetszik jobban (csak kinézet)

Alvito DC-t láttam élõben mikor szerelték össze tetszett a hátsó villa design-os kialakítása
gabber_saviola
nem ez egy téveszme, hogy a fehér szín gázosabb mint a többi.

villát lehet cserélni persze, de azért sok kritériumnak meg kell felelnie az újnak (átmérõ, villaszár magasság, ment kezdet....stb.)

Breki33
ja és az 58-as nem lehet jó 187 cm-es magassághoz?

Azért kérdem mert van, hogy 50 ezer forint az eltérés a két méret között

Hogy miért?

"Az ár különbség abból adódik, hogy vannak elõrendelésre érkezett modellek(gyakoribb méretek), és vannak amiket egyedi rendelésre hozunk. Ezeknek az ára magasabb szokott lenni."
Breki33
A festésen az egész bicikli festését értem.

Mondjuk azse világos miért csak egyfajta festés lehet egy fajtávál.

Bár mondjuk ALVITO DC-ben ott van a sárga is.

Egy ilyen villá-t lehet késõbb is cserélni?
Tehát külön direkt ahhoz a kerékpárhoz illõ-t venni?