Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
meg könyebb lehûteni a tárcsát😄
Breki33
Breki33
Breki33
gordon 24
Mert sokkal simább mint a füves .. Ha nyáron kisérleteznek akkor is mûfüvet meg különbözõ boritásokat teszznek le.. Ha nem tök sima 200-nál elrepül mint a huzat:SD

Downhill!!

DannyL
Egy valamit nem értek mint laikus. Miért fontos, hogy ezt havas pályán csinálják?

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

bardocz
szélárnyékben könyü x)
kipróbálnék egy ilyen gépet,eddig rekord 60 körül van pilisben schwinncsepel rangerrel😄 az nagyon jó volt,nem tudtam már gyorsabban tekerni,így is csöveltem legnagyobb fokozatban
gordon 24
Ez gyönyörû😄DD Na akkor már túl szárnyalták amit én tudtam.. Régebben ennyivel ment a faszi a aPorsche mögött szélárnyékban!! Gratula!!!

Downhill!!

Breki33
Akkor konkretizáljuk

Megdõlt a világrekord! Havas pályás gyorsasági kerékpározás 210 km/ó-s sebességgel

A 33 éves osztrák Markus Stoeckl új világrekordot állított fel a hétvégén a mountain bike versenysorozat Chilei Alpokban rendezett fordulóján, a felújított La Parva gyorsasági pályán, ahol 210,4 km/óra (130,7 mérföld/óra) sebességet ért el. Fantasztikus, 23 km/órás (14 mérföld/órás) sebességgel haladta meg és döntötte romba a nyolc éves világrekordot.

Hosszú évekig nem sok friss hírrel szolgált a havas pályás gyorsasági kerékpárok, a világ leggyorsabb hajtómû nélküli jármûveinek sportja. Az 1990-es években volt néhány felejthetetlen klasszikus páros verseny két versenyzõ, Eric Baronè és Christian Taillefer között. A két francia különbözõ gyorsasági világrekordokat állított fel a Francia Alpokban, ahol gumiruhába és aerodinamikus sisakba öltözve, testükhöz erõsített spoilerekkel tekertek a kerékpárra már alig hasonlító, futurisztikus megjelenésû, röpítõ járgányaikon. Az egyetlen versenyzõ, aki valamelyest lépést tudott tartani a franciákkal, egy Kitzbühel-bõl érkezett fiatal

ember, Markus Stoeckl volt. Mivel ekkor még nem engedhetett meg magának drága prototípust, hagyományos versenykerékpáron versenyzett, és sikerült is ebben a kategóriában 187,013 km/órás világrekordot felállítania, 1999-ben Les Arches-ban. Mivel ezzel egy idõben állította fel Eric Baronè 222 km/ó-s rekordját a prototípusok versenyosztályában, ezt számították világcsúcsnak.

Ezután megcsappant az érdeklõdés Franciaországban; ahogy Markus meséli: nem volt verseny, nem volt bajnokság, nem voltak futamok. Azóta a „Herkules" becenevû óriás (100 kg-ot, vagy 220 fontot nyom, és 1,90 m, vagy 6 láb 4 inch magas) „normál" hegyi versenyeken rajtolt, saját céget alapított, és egy saját Világ Kupa csapatot állított fel „MS Intense Racing" névvel. Éppen Portugáliában volt üzleti úton, amikor megtudta, hogy felújítás alatt áll a régi, chilei gyorsasági pálya a La Parván. Nem tétovázott, hanem miután nagy hamarjában összecsomagolta gyorsasági öltözékét, sisakját és „Intense M6" márkájú bringáját, azonnal felült egy Dél-Amerikába tartó gépre.

Hét nappal késõbb, szeptember 14-én, pénteken 11:18-kor Stoeckl a lehetõ legmagasabb kezdõponton állt, közvetlenül a sziklák alatt, egy 2000 m hosszú és 45 fokos dõlésszögû lejtõ elõtt. A körülmények messze nem voltak alkalmasak rekordállításhoz. Mivel Dél-Amerika tavaszias idõjárása a hó nagy részét elolvasztotta, és csak keskeny csíkokban maradt meg a csupasz hegyi sziklák között, nem lehetett fokozatosan emelni a rajtvonal szintjét a teszt-futamokon. Az utolsó teszt-futam a kezdõ szintnél 100 méterrel alacsonyabbról indult és 178 km/órás csúcs-sebességet mértek.

Mivel Stoeckl sisakjának védõrostélya fölfagyott, kénytelen volt visszatartani a lélegzetét a 40 mp-es futam idejére. "Tudtam, hogy ez az egyetlen esélyem", mondta. A rekordfutam hiba nélkül lement.

Semmi fennakadás nem történt, és annak ellenére, hogy 210,4 km/h sebességgel száguldott, valahogyan mégsem tûnt látványosnak.

Markus Stoeckl most ízlelgeti a sikert, és Eric Baroné egy másik, réges-régen felállított világrekordját készül romba dönteni - de ezúttal jobb felkészülés mellett és elsõ osztályú anyagokat használva. Fernando Habash, a La Parva sí-szakosztályának felelõse rekordállításra alkalmas pályát ígért neki.

Markus Stoeckl:

"A futam végén olyan érzésem volt, mintha valahogy kívülrõl láttam volna magam a pályán."

"A chilei útra olyan kapkodva készültem, hogy a végén utcai cipõben kellett tekernem a rekordállító futamon."

bardocz
jah már értem,nem közelségre értettem 4-5mm-t,aztán azért zvarodtam meg,de így már világos,köszi!
Breki33
érts már meg amit mondok

a kis kerék pl 100* körbefordul
nagy kerék is százszor ugyanannyi idõ alatt

ugyanakkora a megtett út?
ugyanakkora sebeséggel mentek?
gordon 24
Végülis az a lényeg amit irok! 4-5 mm lehet közötte. Ennél közelebb ugyse tudod rakni mert összeérnek, ha távolabb van nem mér. Igy csak egy helyre teheted fel. Innentõl kezdve a többi csak találgatás.

Downhill!!

bardocz
van valami kínai felvétel,ahol nem hóban,de hegyrõl jön le a csávó,és 170-nél eltörik a váz 😄 nem kicsit fájhatott
bardocz
én ezt nem értem<#vigyor3>
mert akármelyik pontot nézzük,ugyan anyi idõ alatt forog körbe,azt tudom,hogy közel kell az adót meg vevõt rakni,de ez a villán nem lehetséges majdnem bárhol?(fékeknél,meg agynál nem megy)
gordon 24
Van egy olyan is ahol az ürge egy hegyrõl jött le egy Downhill géppel. Aeros ruhában, havas uton ott a rekord széllel mindennel 170 km/h körül volt.

Downhill!!

gordon 24
Ez nem igy van!! A sebeségmérõt ugy kell feltenni hogy a jel ado és a jelfogó között max 4-5mm lehet. Ha a bringádat nézed akkor ez csak egy helyen lehetségés kb ott ahol a küllök a füzés miatt összeérnek. E felett szokott kb 2-3cm re lenni akkor van a jel adó és a jel fogó között kb 4-5mm rés.

Downhill!!

bardocz
nem úgy mûködik,hogy van benne mágnes,és abból számolja,hogy menyiszer megy el a mágnes az érzékelõ elõtt x sec alatt?amivel én találkoztam olyan volt,hogy ha nagyon lassan mentem egyszer csak 0 majd amikor elhalad a mágnes 2 aztán megint 0
bardocz
jah,szél nélkül^^ azt aszem gy dobozban csinálták egy kocsi mögött,szinte semmi szembeszéllel,max lent a földön volt egy is szél
Breki33
55 az sok?
Sztem simán el lehet érni egyenes terepen

Ha jól tudom a világrekod 210,4 km/óra
Breki33
És szerinted a megtett út is ugyanaz? :-)

Sebességet nem fordulás pont órában mérjük...
bardocz
hogy érted hogy nem kell kerékméretet állítani? tökmind1 hova rakod a keréken a sebességmérõt,mert ugyan anyi idõ alatt fordul meg az agyhoz közel,meg a gumihoz közel is
norbi56
Mi haverral mentünk a határba 20km-e nem sok de elmentük gokartpálya mellé és ott van egy U alakú lejtõ kb 200m hosszó na oszt ott párszor lementem vagy 55-el csak szembeszél volt és nem birtam jobban de ha minden igaz ma is megyünk csak most többet😉

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Breki33
Hát ezaz.

Emléxem itt gyerekkoromban egyszer véletlenül kint hagytam a ház elõtt éjszakára a tacskó biciklimet.

Reggel ugyanott megvolt....
gordon 24
Ez igaz! De a mi bringánkon nem lehet "jól" beállitani az ülést. Mert terepezéshez lejtõzéshez le tolt ülésre van szükség. Mert lehet, hogy akkor jól terhelõdik a lábad, de szétveri a tököd😄

Downhill!!

Ha lesz egy 150 ezres bicod, akkor ne hagyd õrizetlenül. Legjobb, ha le sem szállsz róla. ;o)

Sajnos ez a magyar valóság: Ha nincs lebetonozva ellopják, ha le van felrobbantják.

Nekem is egy sodronyos, önfeltekercselõs lakatom van. Ritkán használom. Ha tekerek, akkor amúgy is magammal viszek mindent, így nem kell boltba berohangálni. Ha többen megyünk valahova, akkor pedig valaki mindig szemmel tartja a bringákat.
Szóval csak azért hordom magammal, ha bármi miatt mégis be kell mennem valahova, akkor le tudjam zárni, de ha van rá mód, ekkor sem veszítem szem elõl a gépet.

A másik alternatíva, hogy az ember magával húrcol egy baromi nagy U-lakatot és/vagy a motoroknál használt szelvényezett, fémgyûrûkbõl álló lakatot. De akkor meg minek egy pihekönnyû oútira herdálni a pénzt...?

Breki33
Nem tudom eldönteni melyik a szebb

Az a srác aki korábban itt tanácsot kért országúti vásárlás ügyben többször is vett már?
Breki33
a két bringán lévõ cuccok összehasonlítva

Rám: Alloy 6061 - DOUBLE BUTTED hydroforming
Vidlice: CARBON / Alloy
Pøehazovaèka: Shimano TIAGRA
Pøesmykaè: Shimano TIAGRA
Øadící páèky: Shimano TIAGRA
Brzdové páèky: Shimano TIAGRA
Brzdy: Shimano TIAGRA
Støedové slo¾ení: Shimano TIAGRA
Pøevodník: Shimano TIAGRA
Kazeta/vícekoleèko: Shimano HG50
Øetìz: Shimano HG53
Hlavové slo¾ení: Ritchey OE
Pøedstavec: Ritchey OE
Øidítka: Zoom Alloy
Sedlovka: Ritchey OE
Sedlo: Velo
Náboje: Shimano TIAGRA
©pice: Stainless
Ráfky: Remerx AERO
Plá¹te: Maxxis
Velikost: XS - S - M - L
Poèet rychlostí: 18
Hmotnost: 10,18 kg

Rám: Alloy 7005 DOUBLE BUTTED
Vidlice: CARBON / Alloy 7005
Pøehazovaèka: Shimano TIAGRA
Pøesmykaè: Shimano TIAGRA
Brzdy: Shimano, CALIPER TIAGRA
Pøevodník: Shimano TIAGRA COMPACT
Kazeta/vícekoleèko: Shimano HG50
Øetìz: Shimano HG53
Pøedstavec: Ritchey OE
Øidítka: Ritchey OE
Sedlovka: Ritchey OE
Sedlo: Velo
Náboje: Shimano TIAGRA
©pice: ocel / steel
Ráfky: Remerx AERO
Plá¹te: Maxxis DETONATOR
Poèet rychlostí: 18
Hmotnost: 10,18 kg

REMERX AERO az a Felni?
MAXXIS DETONATOR a Külsõ?

képek
http://www.cyklomania.cz/imgs/products/DEMA/178330_dema-ventto-08_main_large.jpg

http://www.cyklomania.cz/imgs/products/DEMA/177511_main_large.jpg
Breki33
lakatoknál viszont meglepõdtem, hogy mennyire leszólják a sodronyost

Ezek szerint Pesten sokan drótvágóval járkálnak. P

Tudnám ha lesz ez 150 ezres biciklim mivel zárom le
Breki33
tegnap néztem a lámpákat a testbike-n

volt egy 2000 forintos amit nagyon dicsértek, viszont külsõleg nem tetszik

Az órákat is néztem van egy ami két kerékpárra rakható de úgy, hogy nemis kell kerékméretet állítgatni foglalat alapján automatikusan felismeri
"...fel sem húztam az ülést,jó mélyen ülve..."
Ugye tisztában vagy azzal, hogy ha a nyeregpozíció nincs jól beállítva, akkor a kelleténél jobban fogod terhelni a lábaid, különösen a térd izületeit? Ez hosszú távon nem túl szerencsés dolog.
Elõször jönnek a kisebb fájdalmak. Majd az izületi gyulladások...

Egyébként én jobban tartok attól, hogy elütöm a kutyát, mint attól, hogy megharap. Egy kisebb vakarcsnál még talán nem is lenne gond, mert az csak nyekkenne egyet, de egy nagyobb testûvel való találkozásnak már csúnya esés lehet a vége.
Ezúttal egy magyar vizsla kavart keresztbe a bico úton, mert az idióta gazdája inkább megpróbálta elcsalogatni a másik két kutyától, mint megfogta volna.
Bár eddig moderáltam magam, de félek attól, hogy egyszercsak kimegy a biztosíték nálam és be találok szólni valakinek ezért.

gabber_saviola

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

bardocz
egyik nap ugyan így jöttem haza budafokról,fel sem húztam az ülést,jó mélyen ülve,majdnem sötétben a bringaúton lámpa nélkül,és csend volt,meg sznte senki sem zavart😊 kutyát nem láttam akkor,de amúgy kutyások tényleg rohadt idegesítõek,nagyanyáméknál megyek le ~50km/h-val,és kifut egy rohadt nagy kutya,a gazdája meg kiabálja hogy jajj nem kell félni nem harap,nem a ló*****,ha nincs ott a gazdája szerintem üléssel ütöm le a kutyát,hogy ne tépjen szét,akkora volt mint egy nagyobb németjuhász...
Tegnapi dilemma: Futni menjek-e (inkább kocogással fûszerezett lendületes gyaloglás egyenlõre) vagy biciklizni?

Miután sikerült a cégtõl idõben elszabadulni és ennek köszönhetõen 15:45-re már otthon voltam, eldõlt a dolog és bringázás lett belõle.
Nem bántam meg. :o)
Kicsit gondban voltam, hogy mit vegyek fel, de végül megoldottam. A rövid bicos szerkóra ráhúztam a vékonyabb polár nadrágomat (inkább futó, mint bringás nadrág, de így pont jó volt), meg felülre egy hosszú mezt és ez elégségesnek bizonyult. Nagyon finom, tavaszi napsütés és az üres bringaút várt. A szociális bringásokat, meg néhány sporttársat leszámítva szinte senki sem zavart abban, hogy elmerüljek a tekerés örömében. (A szinte senki, néhány futó és pár ki****ott kutya sétáltatót volt. A futókkal nincs bajom, de miért éreznek az emberek heveny késztetést arra, hogy ha a Duna mellett fut egy sárgával is jelölt aszfaltcsík, akkor ott sétáltassák a dögöket?)
Menet közben a madarak csiripelése mellett semmi más nem hallatszott csak a gumik és a lánc egyenletes surrogása, meg néha a pulzusmérõ csipogása, ha túlságosan belefeledkeztem a tempózásba. Egyszerûen isteni volt! Kihajtottam magamból minden feszültséget. Az elsõ néhány km után már nem is foglalkoztattak a mindennapi gondok, csak arra figyeltem, hogy egyenletesen, folyamatosan pörögjön a pedál és élveztem a természet szépségét.

Csoda ezek után, hogy a bringázás függõséget okoz?

Az útvonal: Dunakeszi - Vác - Dunakeszi
Táv: ~36 km
Átlag sebesség: 19,9 km/ó
Besorolás: Edzõ körnek álcázott Valódi Örömbringázás. ;o)

gabber_saviola
bocsánat 😄ddd

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Breki33
csak országúti

montenbikék nem érdekelnek
gabber_saviola
van 2 montim és két országútim, melyikre gondolsz? 😛

ha a nyárira, akkor az egy pinarello forma váz és a egész kerékpár olyan 10-11 kiló lehet (pontosan sosem mértem le, mert nem vagyok grammániás).

gondoltam , hogy érzed <#ravasz1>

Breki33
Ezt akarom kideríteni, reméltem hátha van konkrét tapasztalat

Súlyban nagyjából egyezõ

Te amúgy akkor milyen vázat használsz?
És mennyi a biciklis súlya?

éreztem ám az iróniát P
gabber_saviola
hát akkor nem teljesen mind1, hogy melyiket használnád optikaikerékpározáshoz ? <#ravasz1>

Breki33
Azt olvastam, korábban abból idéztem, de ott nem az jött le, hogy nagy különbség lenne illetve , hogy a 2007-es annyival jobb lenne
gabber_saviola

Breki33
#2495?

Lehet elõveszem a régi lámpám azis hasonló
gabber_saviola
jaj azok nem lámpák 😄dddd
egyszer própáld ki legalább a HL-EL135-öst és meglátod, hogy egy lámpa hol kezdõdik, amúgy ilyet használok énis.

Breki33
Hát én láttam ezerért is pl olyat hogy egy bilincs fog egy kis távcsõhöz hasolót és azt lehet felpattintani

a másik biciklihez meg ezerért vettünk elsõ hátsó-t igaz villogóst
Breki33
Mi az, hogy nagy különbség?

Kicsit részletesebben lehet

17-18 ezer a különbség
gabber_saviola
ha nem akarsz sokat költen rá akkor:Cateye HL-EL135 (~4000-5000ft)

ha "erezedelahajam", akkor: Cateye HL-EL 530 (~10000-11000ft)

gabber_saviola
Brekimester, nem nagyon vagyok da az aluvázakért, de ez nagy különbség simán.

DannyL
értem, köszi!

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Breki33
köszi, lámpákra még várok tippeket
Wrench Force:

WF

WF – Nyomásmérõ

WF – Fej

Íme a beígért képek a bringa pumpákról.
BBB:

BBB – Menetkészen