22335
-
#6477 ..OFF:
Közben hazajöttem kórházból,a vádlimban elszakadt valami izom (csak nemtom,hogy miért a bokám dagadt..na mind1) 1hétre fekvőgipszet kaptam...és nem léphetek rá...2hétig no bringa...már most hiányzik a Polaris ...(L) :D -
#6476 lol nemértettem miért van kiírva az aláírásodba h győri édes<3 most esett leXD -
#6475 Nekem a mostani cipőm talpán kis lyukak vannak,ahol a minta leszakadt,de amúgy jól bírja,meg fekete,úgyhogy holnap abban megyek érettségin szóbelizni:-D -
#6474 ha már cipősdi én idénre ezt veszem.
ott virít a cimkén az orchid szlogenje
" design to ride "
hát igen, bmxescipősdi a mostani 1évet húzott le és most szakadt ki oldalt. bőr. sose ápoltam. ha ápolnám szerintem többet is bírna.
a talpa ugyan kopott de ha beleszámítjuk hogy 1éven át azzal fékeztem akkor még mindig jól tartja magát :) -
#6473 Én ezt néztem ki.Nem olyan drága,annyi,mint egy rendes cipő,és használhatónak tűnik utcán is.Mondjuk mire nekem ilyenem lesz:P -
Gabo #6472 A legolcsóbb, legegyszerűbb Shimano cipőt vettem meg anno. (12k körül volt akkor.) Mivel az orrában lévő merevítés összetöredezett és úgy vettem észre, hogy időnként nyomja a nagylábujjamat, ezért mostanában elkezdtem fontolgatni a lecserélését. Még nem tudtam eldönteni, milyet vegyek.
Nem akarok egy vagyont rákölteni (szóval nem Sidi cipőt fogok most sem venni ;o) ), viszont jó lenne, ha megfelelően védené a lábam és egy jó pár évet kibírna. -
#6471 Neked milyen cipőd van az SPD-s pedálhoz? -
Gabo #6470 Erre próbáltalak rávezetni.
Amennyivel többe kerül egy jobb bringa, annyival többet is ér. Ha cserélgetned kell az alkatrészeket, az csak látszólag olcsóbb. Hosszú távon valószínűleg többet kell majd ráköltened, mint amennyibe egybe megvásárolva került volna egy normálisabb bico.
Csak remélni merem, hogy nem fogsz csalódni. -
Rainbow15 #6469 bunny úgy megy, hogy felkapom az elejét, aztán a hátulját. De láttam már igazi bunny-t, és kicsit más mint az enyém. De így is fel tudok menni simán egy padkára. -
#6468 kösz a segítséget, tényleg emberek! :D
amúgy nemmintha 15k nemlenne sok -
#6467 én nem fékezek hanem konkréan leteszem a lábam:D
Bunny nekedis úgymegy h egyszerre emeled elejét hátulját?
Vagy úgy h elje fenvan és úgy emeled rá a hátulját? -
Rainbow15 #6466 volt, hogy véletlenül sikerült pár mp-re, akkor csak néztem, hogy most mi van?? :) -
Rainbow15 #6465 nem, de még csak 2 hete próbálkozom, de amikor elérem azt a pontot, akkor megijedek, és fékezek :) Sokat kell gyakorolni, meg bátrabbnak lenni :) -
#6464 neekd megy a manual?:D -
#6463 hát addig húzni meg tartani kell mint állat azt egyszerccsak elkezd hátrafele baszódni azegész gép:D
-
Rainbow15 #6462 jaja, ott hírtelen könnyebb lesz minden :) -
#6461 sikerült kikapni manualba de amikor elértem a holtpontot úgy megijedtem h majdnem baszódtam:XD
-
#6460 lol ma 15ös átlagot tekertem városba úgy h majdnem meghaltam felfújtam a hátsót és bellítottam a fékeket 19es átlag vígan:D:DD -
#6459 Akkor vedd a 2.-at, az aluvázas, aztán majd szépen cserélgesd ki rajta az alkatrészeket:) Veszel bele egy shimano alivio hajtóművet,meg valami monoblokkot,mindennel együtt megvan 15-ből,és már jó is. -
#6458 én is 16 vagyok, 75kg, 180cm
ha tönkremegy/kilazul/meggörbül a hajtómű és cserélni kell, mennyiért kapok valami értelmeset? és mit kell cserélni? csak hajtóművet, vagy akkor visz magával még valamit? plusz még monoblokkot kell hozzá venni? azt mennyiért lehet kapni?
egy normális hátsó váltót(mittomén, shimano acera pl) mennyiért lehet kapni?
szóval kijavítani annak a sixteamnek a legfőbb bajait kb mennyibe fájna, és miket kéne feltétlen cserélni?
marad sztem és kész. aztán jövő évben kicserélem azt, amit kell. nekem jó egy ilyen bringa is, így is mérföldekkel jobb, mint a mostanim, pedig ezt is megszerettem, a maga recsegésével, 2perces-ropogós váltásaival, gyenge fékjeivel. Egy kényelmesebb bringa, ami feszes és valamennyire tompítja az utat már mennyország nekem.
Haverom összteleszkópos teszkós 25k-s bringáján ülve is elégedettség ül ki az arcomra.
És bár tudom, tudom, megmondtátok, és telejs mértékben elhiszem, hogy egy 100-150k-s bringával össze se lehet hasonlítani, én mégis beérem egy ilyennel. aztán majd ha lesz saját keresetem, és jól fogok keresni, esetleg elgondolkodok rajt, hogy veszek egy tényleg minőségi bringát :D -
#6457 Nekem a bunny az ment:P -
Rainbow15 #6456 én is tök ugyanígy vagyok ezekkel :D -
#6455 Ma tököltem kicsit a manuállal kicsit megijedtem a holtpontnál és visszangedtem de a kormány keresztben volt
nos ez 25nél hát kínos:D
Valahogy visszahoztam:D -
#6454 hehe:D
Akkor majd megtaníthatnál egy-két dologra mert bunnyn kívül semmit se tok:D:D:D
Abból is csak a "paraszt" bunnyt amikor egyszerre emelkediok az egész bicó...
Ha jó napom van 30cm is megy:D -
#6453 Hát...Én most 16 éves vagyok,a mostani bringám a 15. vagy a 14...már Én sem tudom pontosan...Volt nekem is 47ezres Altrix bringám...2évig volt meg,azalatt legalább 30ezret ráköltöttem és akkoris egy hulladék volt...pedig nem vagyok nagy bringagyilkos,nem vagyok egy nagy kőszikla sem...de mégis.
OFF.: elindultam tekerni (kb 15 perce) és a bal oldali pedálom meglazult úgy,hogy észre sem vettem...egy erőteljesebb gyorsításnál pont kiálltam a nyeregből és kiszakadt a pedál a hajtóműből..na Én ott úgy bevágtam a golyóimat,hogy ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ.....ráadásul a bokám is rohadtul fáj,kezd megdagadni,lehet,hogy kórház lesz belőle...:S -
#6452 évi 500-1000 km-t tekerek. aszfalton, lejtőn le-fel, egyenes úton, kisebb kavicsos, salakos, poros földúton, kisebb buckákkal és gödrökkel. plusz városban padkázás.
vagy nagyon ügyes vagyok, vagy nagyon lightos, de a régi 15ezres intersparos bringám 3 évet bírta, úgy, hogy sokat padkáztam, szimpla falú béna felnivel, mégis egy kicsike 8-as van csak benn. az első V fékem törött el és az első váltó(markolatváltó, eltörtem a markolatát). Ezen kívül semmilyen kárt nem tettem benne. pedig nagyon occsó volt
ehhez mérjétek, hogy 1hónap alatt tönkremegy alattam egy 60ezres bringa :D szerintem nem fog. Vigyázok, amennyire tudok, kímélem a dolgaim. De persze sokkal másabb az én tapasztalatlan, kezdetleges vélemnéyem és a tietek, akik már több éve sokkal aktívabban tekertek, és valszeg több bringához is volt szerencsétek. -
#6451 sajos már így is túljutottam a költségvetésemen, eleinte 35k-t szántam bringára...
aztán jött, hogy megadom a 40-et, de még nagy nehezen 48-at is kiadnék érte, viszont ez már a legeslegeslegfelső határ...
sajnos meg vagyok szorulva, és ennél többet sehogy se tudok kisajtolni, kis gyűjtéssel se. másra is kell a pénz.
viszont a bringa meg kéne.
nekem még mindig megéri úgy, hogy csak 1 évig értelmes, utána mondjuk a teljes hajtást ki kell cserélni, meg az egyik sebváltót, mert 1 év múlvára lesz rá egy kis pénzem. Viszont kell valami bringa, így nem hagyhatom még egy évet gyűjteni valami jobbra. -
#6450 Ezzel jobban járnál..hangsúlyozom JOBBAN...nem pedig jól.
Az én bringám alapból 100ezer volt,csak 58kilo vagyok,de a hajtás még alattam is néha-néha képes meghajlani...Most a következő az teleszkop csere lesz (1 hónapon belül),de utána tuti,hogy Monoblokk+hajtómű csere következik... -
#6449 ha merevvázasat vennék, jobban járnék?
értem ez alatt a Caprine Cherokee-t, arról mindenki jókat ír.
És később, ha jól tudom, lehet cserélni a merev villát teleszkópos villára.
jobban járok, mint egy ilyen sixteamekkel? -
#6448 "Végül még annyit, hogy egy jó bringa meghozza az ember kedvét a tekeréshez, egy rossz viszont egy életre elveheti tőle."
ezt en is tanusitom, miota megvettem a Genesist azota alig tudom abbahagyni, volt olyan hogy melo utan meg lentvoltam 10ig tekerni (6-16h-ig meloztam aznap raktarban fizikai munkat szal eleg faradt voltam de egyszeruen annyira jo volt hogy nembirtam abbahagyni a bicozast :)) -
Gabo #6447 Nem tudom, hogy olvastad-e, ezért copy+paste (#6154):
"Szerintem itt mindenki őszinte véleményt írt neked eddig. A legtöbben a fórum törzslátogatói közül több éve bringáznak. Nekem speciel lassan 9 év aktív vagy éppen kevésbé aktív tekerés van a hátam mögött. Tavaly 1950 km jött össze, annak ellenére, hogy hobbi kerekes vagyok és nem élsportoló. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a társaságnak több téren is van tapasztalata a bringázással kapcsolatban. (Pl.: XC, BMX, DH, stb.)
A régi bicom 85k volt, mikor megvettem. Mégis alig 1 hónap elteltével cseréltettem a meghajtást, mert az egész szerkezet túl rugalmas volt. Ha kiállva, vagy kicsit izomból tekertem (azóta csak combosabb lettem ;o) ) az egész középrész annyit hajlott, hogy a lánc beleért az első váltó terelő lemezébe. Nem akarok belegondolni abba, hogy mi lett volna, ha még nyúzom egy darabig. Az első váltó pontosságával is voltak gondjaim, ezért az is le lett cserélve.
Telót is vettem. Ha az emlékezetem nem csak a 2001-es RockShox Judy XC akkor akcióban 65k körül volt. De ez a villa még mai is mozog, nem kotyog. Pedig volt egy-két esésem és jópár km lett vele letekerve.
A következő igen gyenge pont a kerekek voltak. A szimpla falú felnik nem bírták a gyűrődést. Pedig semmi durvulás nem volt benne. Csak nem voltam/vagyok éppen pehelysúlyú ember én se és a stílusom sem éppen kifinomult. Az új kerékszett, ami még mindig messze nem csúcs kategóriás 30k körül jött ki. De végre ezekkel a kerekkel évekig nem volt gondom.
Ha mindent összeszámolok, amit azért a bringára költöttem, hogy inkább megfeleljen az igényeimnek, akkor az jönne ki, hogy a bringa nagyjából 180k körül lenne.
Ezek után gondold végig, hogy egy 40k-s bringán vagy netán egy corabájkon milyenek lehetnek az alkatrészek!
Válasz 'Danus16' üzenetére (#6133)"
A következtetések levonását meghagyom neked.
Annyit még hozzá tennék, hogy lehet, hogy az aluvázas gép 1 kg-val könnyebb, de ettől még semmivel sem jobb.
Ha tényleg 1"-os fejcsapágyakkal van szerelve, az életben nem fogsz normális telót találni bele. Ugyanis a mai villáknak 1 1/8"-os villanyaka van. (Most nem az extrém célokra készült villákról beszélek.)
Végül még annyit, hogy egy jó bringa meghozza az ember kedvét a tekeréshez, egy rossz viszont egy életre elveheti tőle. -
#6446 Hát...amire használnád a kerékpárt arra az aluminium jobb...Viszont a hajtómű sokat nem ér,a hátsó váltó förtelem (még ha nem is használod,akkoris bármikor fennáll a veszélye annak,hogy a küllők bedarálják...). A teleszkóp ebben az árszegmensben átlagosnak tekinthető...bár sokat az sem fog érni...ha belinkelnéd azt a használt Meridát,amit mondasz,akkor megnézem/megnézzük és akkor eltudjuk dönteni (többi bringással együtt :D),hogy melyik érné meg jobban... -
#6445 duplapost ftw :)
amugy 14,5kg a bringa, jah es az intersportban vettem ahol adtak 22k erteku kupont amit szerdatol letudok vasarolni, veszek is majd sarvedot + egy jo kilometer orat meg egyebeket hozza :) -
#6444 jah vegulis megvettem a Genesis Winnert, sztem nagyon jo kis bico. nem ugralasra hasznalom, meloba jarok vele + ahova meg kell menni (bar neha egy kis okorkodes belefer amikor olyan kedvem van :) ) nagyon frakon osszerakott bringa a corabajkomhoz kepest (xtb-1000). semmi hangja (csak a guminak :D ), a galeriamban van rola kep bar az nem tul jo minosegu, majd csinalok jobbat. sztem megerte az arat 110k volt. egyedul a fekkel van egy kis gondom hogy neha nagyobb fekezes utan, kicsit surlodos hangot ad ki, de egy ket fekezes utan elmulik (gondolom a fekpofak meg nincsenek bekopva rendesen.) -
#6443 valaki mutatott egy régebbi merida mattset 40-ért. nem tudom, nagyon tartózkodom a használt cuccoktól. van amiből szívesen veszek használtat, de van, amiből nem engedek.
azért gondolkodtam el ezen a crazy dashen, mert mégiscsak aluvázas. Mondjuk ez miben nyilvánul meg, azonkívül, hogy könnyebb? masszívabb is? azt tudom, hogy az aluvázak vastagabb csövekből vannak forrasztva.
azt hallottam még, hogy ezek az 1"-os villák nagyon gagyik. erről vélemény? Ez a Crazy Dash úgy alkatrészileg milyen? a hajtómű nekem is szemet szúrt. "Hajtómű MTB acél 28-38-48 Detai CTS3-TS333P6 JT-356" ezt biztos hogy idővel cserélni kell majd. de az még odébb van.
Amúgy meg a Merida Matts 5V-vel van 1 árban, szóval annyira nagyon rossz a meridához képest nem lehet. -
#6442 sziasztok
genesis winner mx-rol van valakinek tapasztalata?
vett ilyet valaki?
jó minoségu kép van róla valakinek? -
#6441 Hát,a Crazy Dash az jobban megéri,persze...
De használttal még mindig fényévekkel jobban járnál... -
#6440 Hello
új kérdéssel állnék elő: lesz ez a 25-ei 25%-os akció vitál clubnál, és 2 bringát néztem ki:
1. SixTeam RAM EF
leírás és kép
kép
kép
na mármost, erre ti azt mondtátok, hogy szar a hajtás, az egész bringa kaksi. Egyébként rendes ára 54900, leárazva 41175Ft
2. SixTeam Crazy Dash TX
leírás és kis kép
pontos leírás
előző évi modellről kép
ahogy nézem, ennek is ugyanolyan a hajtása, és nem monoblokkos. Viszont alu vázas, rendes ár: 64900, akciós ár: 48675Ft
Nagyon szemezek ezzel a bringával, mert aluvázas. Szerintetek mennyivel jobb, mint a másik acélvázas? Megéri?
Ez a legeslegutolsó ár, amit még ki merek fizetni egy bringára, a Merida Mattset elástam, 65e Ft messze van. használtat semmiképpen sem akarok venni, bár ajánlottátok és belátom hogy jobb lenne, de mégsem akarok használt bringát kapni. akármilyen tökéletes állapotban is van.
Tehát, véleményt kérek, pls! -
#6439 Ezen a képen vagy Te :D...Én ugyan XC-zem,meg soha nem tetszettek a BMX-ek,de ez 1 szép darab! ..még nekem is bejön! -
#6438 szerk.1
ez lemaradt...