22335
11330766891279474906.jpg
  • bardocz
    M076 jónak tűnik,bár szerintem nem olyan kényelmes benne sétálni.Persze csak ránézésre,még egyet sem próbáltam,de remélem minél hamarabb lesz egy egy spd pedállal:)
  • Gabo
    Az se rossz választás.
  • Gabo
    M076-on gondolkodtam inkább. De valószínűleg az alábbiak közül lesz valamelyik:
    Specialized Taho, Specialized MTB Sport, Mavic Pulse, Bontrager Race Mountain

Amíg nem tudok a saját méretemben próbálni, addig nem tudok igazán választani közöttük. Felépítésre, minőségre egyikben sem tudtam kivetnivalót találni. Taho-ból volt 45-ös, de csak barnában. Az úgy éreztem tökéletesen passzol a lábamra, viszont szeretném a többit is kipróbálni.
    Jó dolognak tűnik a Speci body geometry talpbetéte, de a Bontrager cipőben is van egy eSole nevezetű okosság.
    És egy apró járulékos info. Az Adidas kiszáll a bringacipő gyártásból. Pontosabban eladta a Mavic-nak a pedálcipő részlegét. És azt kell mondjam, a cipőik ugyan csak jónak tűntek.
    Szóval még nincs lefutva a verseny.
  • bardocz
    Én akkor már Avid Single Digit-re cserélném a most rajtalévőt.
  • bardocz
    MT41-es cipőjük fogyott el?Nekem is kb 45-ös méret lenne jó,esetleg 46.Amúgy megnéztem,és más oldalakon MT41-es cipő+m520 23,annyival olcsóbban adják a cipőt:-)
  • Gabo
    Az általad felsorolt bringák közül szerintem is a Wheeler Pro 1900 tűnik leginkább használható választásnak.
    A vázcsövek átmérője miatt ne aggódj. A képek alapján ezek rendes túlméretes csövek az acélvázaknál hasznát csövekhez képest. Valószínűleg nincsen agyon könnyítve a váz, szimpla egyszerű húzott alu csövekből épül fel az egész. A fejcsőnél pedig elég méretes felülhegesztést kapott, így normális használatot feltételezve nem hinném, hogy gond lesz vele.
    A alivio/acera váltók ebben a kategóriába jól használhatóknak számítanak. Gyenge elemnek a hajtókar és a hajtómű tűnik csak. De valószínűleg alattad egy darabig ezek is bírni fogják. (Aztán cserélni kell valami erősebbre.) A telóra ugyan ez vonatkozik.
    A fékeket viszont érdemes lenne már a vásárláskor legalább egy Deore V-fékre lecserélni. Nem fogja egy csillagászati összeggel megdobni az árat, viszont fényévekkel jobb, mint a noname fékek többsége.
  • Gabo
    Le kopp-kopp-kopp... Eddig semmi bajom az M520-szal. Pedig egy jó pár éve a bringámon van.
    Amúgy megfordult a fejemben, hogy meg kellene lépni a dolgot, de egy telefonhívás is elég volt. Sajna 45-ös méretben nincs készleten nekik olyan cipő, ami tetszett volna. (És amihez M520-at adtak volna. ;o) )

Viszont egy másik boltnál végig próbáltam a fél készletet és így legalább alakítgattam az elképzeléseimet. Ha minden jól megy, a jövő héten a srác hoz azokból a cipőkből 45-öst, amiket kinéztem. A dolgok jelenlegi állása szerint szülinapomra tehát egy pár pedálcipőt kapok magamtól. ;o)
  • gordon 24
    Ez hidrás fék! És méghozzá kurva jó!

Jo kis magura, nem kamu az! Ez is komoly dög!
  • kakaoskalacs
    Merida SUB 10-V link
  • bardocz
    70 alatt nem hiszem.
  • Insane1
    Többiek?
    Sztetek is jó a Wheeler Pro 1900?
    Valaki nem ismeri véletlen? Esetleg a márkát?
    A felszereltségről gondolatok?
    70k alatt kapok jobbat?
  • Szabi84
    A részletekre nem figyeltem csak a vázat néztem. Vágom én is hogy milyen bringa ez:D csak hát nem mai darab ezért gondoltam.
  • bardocz

Ez is 40,full XT szett,hidrás abroncsfék(mondjuk ez szerintem egy faszság),rockshox teló,csak sajna szét van kopva.
  • bardocz
    40-et kérnek érte.Full Deore DX és XT szett,szerintem ha a régi árát átváltjuk mai viszonyokra,akkor több százezres lenne,szerintem kurva jó ez a bringa:-)
  • gordon 24
    Ezt egy olyan brigáról kérdezed, ami ezelött kb 10 évvel annyiba került, hogy el se hiszed..

Simán 100k vagy még felette volt.. Az az első villa Dou Track kb 60000ft-t ért akkor a maga 2.5 centi rugó utjával..

Ez egy nagyon komoly bringa csak hát öreg.. Egy 20000ft simán ér a mai napig.
  • Szabi84
    van aki ezért pénzt kér?
  • gordon 24
    Nem az jahh..

De régen jó bico volt.. Egy 10-12 éve kb.
  • bardocz

Ez ugye nem A-heades?Apámnak kell valami olcsó bicó,mert nem használná gyakran,úgyhogy a használtak között nézelődök.Mondjuk a majdnem 100 kilót nem tudom hogy viselné,de sebaj:D
  • Máté94
    Van aki ért az agyváltókhoz?:D

Segítség kellene:)
  • belisz
    Bőven el fog bírni,emiatt ne aggódj.
  • Insane1
    énis erősen kinéztem magamnak. Mondjuk a váz miatt nem kell aggódnom? Alapvetően a Wheeler-t dicsérik, de ez aluvázas, és mégis olyan vékonyak a csövek, mint egy acélvázban. remélem nem akar megroppanni alattam, bár nem vagyok egy monstrum (72kiló körül). meg nem is dhzni akarok vele :D
  • belisz
    Szerintem Wheeler
  • VRSDM
    bmx tapasztalatok...
    a napok óta tartó esős saras időben is csaptuk az ugrálást. (már amennyire engedte a tapadós pálya), este meg street az esőben :)

egy küllőt sikerült kiszakítanom a felniből. szétszedtem nem volt rajta küllőanya. hopp egy igénytelen szerelés. ejnye bejnye OG shop
    szerencse hogy van kb. 80küllőm itthon, egy gyors csere és már újra a régi szépségében pompázik.

a féknek még be kell kopnia, a kerék ügyesen előrecsúszott egy - egy odavágósabb érkezénél, de ezeken is állítva mostmár kidobhatom a 3.ról se lesz baja :]

most így pár nap elteltétel állíthatom hogy mérföldkő az előző biciklimhez képest. sokkal szebben és lazábban tudok vele biciklizni, mind utcán mind a pályán. csak úgy suhan az ember, és egykét apró mondhatni enyhe túlzással csuklómozdulatból is olyan szépen lehet emelni, és mozgatni a biciklit a levegőben hogy tényleg hihetetlen :)
    remek vétel volt.
    az esős saras idő ellenére, a hajtás teljesen tiszta, a lánc ugyan igényelt egy átkenést, biztos ami biztos alapon. de remekül szigelelt bicikli :)

beszámoló off :]
  • Insane1
    Hello!

bringát szeretnék venni max 70k-ból.

Wheeler Pro 1900, erről a bringáról mi a véleményetek?
    szóba jöhet még a Merida Matts 5V
    esetleg Kelly's Viper?

Wheeler Pro 1900-ról nem találtam véleményt, de a wheelert, mint márkát dicsérik. Valszeg nem lehet rossz választás, főleg hogy 87k->60k. plusz alkatrészösszeállítás nem túl rossz. itt egy szép kép róla

Merida Matts 5V - na erről semmi infót nem találtam, se véleményt. Esetleg ti tudtok róla valamit?

Kelly's Viper: Azt hallottam, jó, csak gumikülső szorul cserére, meg a markolat kopik le hamar. Meg azt mondják róla, acélvázas, de olyan vastagok a csövek, mint egy aluvázasnál. Akkor most melyik?

Sztetek melyik milyen, melyiket lenne érdemes venni?

Előre is kösz a segítséget!
  • bardocz
    Wow,köszi,ez nagyon jó akció:O
    Az M520-as pedálról azt olvastam testbike-on,hogy könnyen tönkremegy,szerintem érdemes lenne venned egy cipőt,így ha elromlik,rögtön ott a pót pedál.
  • belisz
    Azt a mindenit...ez nem semmi. 106ezer FT értékű ajándék egy FSR mellé. :O
  • Gabo
    De a Specialized akció sem rossz.
    A Speci bringa árának 30%-ért Spcei kiegészítőket lehet vásárolni. Ha valaki komolyabb bringát szeretne venni, akkor azt hiszem érdemes megnézni.
    Itt láttam részletesebb listát a akcióban lévő gépekről:
    http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek2
    FSR Comp és Pitch Pro árára csak hümmögni tudok... Ha ezt az akciót tavasszal dobják be (amikor kellett volna...), akkor lehet, hogy nehezebben tudtam volna dönteni.
  • Gabo
    Cipő+pedál
    Ebbe az akcióba most botlottam bele.
    Ha valaki Shimano pedálcipőt vesz, a pedál ajándék mellé. Ha nem lenne már elve egy jó pedálom, lehet hogy rámozdulnék a dologra. Más boltnál nem láttam kiírva, de ettől még lehet, hogy a Lánc hálózat többi tagjánál is ugyan ez a helyzet.
  • repvez
    sikerült feltennem az utvonalat a balaton körturárol ha érdekel valakit.Az utvonalat nem pontosan jelöli a térképen, de nagyjábol mutatja merre jártunk.
    balaton track
  • gordon 24
    Ott álltunk pont:D az kinézetre ott élőben huhh:D Még szerncse, hogy a "kijelölt" pályán amikor nincs vb az a rész kimarad.. Én nem tudnék lejönni rajta.. Vannak ilyen részek a másikban is, de nem ennyire szemét!
  • Gabo
    Néztem a közvetítést! Élmény volt így is. :o)
    Elég durván nyomták a srácok. Ahogy lejöttek azokon a sziklás, gyökeres részeken... Nézni is ijesztő volt.
  • gordon 24
    Nahh hello

Tegnap hazatértem Mariborból.. Hát mit mondjak.. 4x nagyon sáros volt, eléggé küzdöttek a srácok..

Downhill hát az meg isteni:D Ha negyed ennyire tudnék bringázni nagyon örülnék:D

Ezen felbuzdulva jövőhéten hétvégén megyünk ki mi is ujra:D

Eurosport nyomta tegnap.. Szegény Peet kapott defektet, Attherton elesett.. Sam Hill nem jött valami jó időt.. Minar sem.. Szóval nem ment a legjobbaknak... De azért faja volt..
  • SrAta
    igen mert ha most megterheled akkor annak vége... műtétek sorozata:D
    sztem a gipsz csak elővigyázatosság:D
  • belisz
    Lehet igazad van,mert annyira nem fáj most,tehát simán elindulnék,de ha nem lenne rajta gipsz,és megterhelném,akkor lehet,hogy kicsit megváltozna a véleményem...:D
  • SrAta
    ha izomlázad van , tehát túlterhelted magad akkor is szakadnak el izom rostok nem csak azért fáj mert be van gyulladva...
    De ezek maguktól regenerálódnak...
    Részleges izomszakadásra meg nem azért adtak gipszet, mert muszáj, hanem azétm mert tudták, hogy a kollége önkényesen , az orvosra nem hallgatva úgyis terhelné, ha nem fáj...
    Ezzel biztos pihenést nyújtottak neki vele...
    Én így tudom:D
  • bardocz
    Én a fűzőket mindig betűröm a lábamhoz,hogy ne zavarjon.Cipőt meg nem netről fogom rendelni,azt tuti boltban veszem inkább,ha drágább akkor is,legyen jó elsőre.
  • Gabo
    Használható cipőnek tűnik.
    Az enyémnek a felső része egy strapabíró hálós anyagból van, így elég jól szellőzik. Ez nyáron egyáltalán nem baj, viszont ahogy hűvösebbre fordul az idő azért nem bánnám, ha zártabb lenne. A jó szellőzés másik előnye, hogy ha elázik pl. egy patakon való átkeléskor, akkor utána viszonylag gyorsan ki is szárad. (Volt már rá példa... ;o) )
    A fűzős megoldás egyik problémája, hogy a szabadon lifegő fűző hajlamos beakadni mindenhova. Ilyen szempontból nekem szimpatikusabbak azok a megoldások, ahol van valamilyen fűző rögzítő, pl. egy tépőzáras pánt formájában. A mostani cipőmnél azt csináltam, hogy a megkötött fűző szabadon lógó részét beigazítottam a lábfejnél keresztbe húzódó fűzőrészek alá.
    A tépőzáras megoldásokkal meg az a bajom, hogy a tépőzárak egy idő után kikopnak. :o/
    Egy montis cipőnél fontos, hogy mind a lábujjaknál, mind a saroknál meg legyen erősítve. Ugyanis baromi kellemetlen ha az ember elrúgja a lábujjait egy sziklán.
    A verseny modelleknél szokott lenni egy mászást könnyítő, betekerhető stopli is. Ez se hátrány.

A cipők méretezésére mindenképpen figyelj oda! Lehet, hogy akár két számmal is nagyobb kell, mint amilyen utcai cipőt hordasz. Szóval ha netről is akarsz rendelni, valahol előtte mindenképpen próbáld fel.
  • belisz
    Részeleges izomszakadásom lett,tehát nem teljesen szakadt szét...amúgy éjjel alig aludtam pár órát,mert annyira görcsölt a lábam,majd besz*rtam...kíváncsi vagyok,mekkora véraláfutás van ott.

Csak azt tudnám,hogy a jóistenbe szakadt ki a pedál a hajtóműből..majd ha egy kicsit tudok járni,akkor megnézem mivan a géppel,mert akkor szívok jó nagyot,ha a hajtóműben a menet szétment...a pedált lesz*rom,nem volt nagy érték...
  • Gabo
    Ha szakadás, ha húzódás ne akarj 2 hét után bringára ülni!
    Egy ilyen sérülést pihentetni kell. Úgy tippelem, hogy ha leveszik a gipszet, akkor még utána fizikoterápiára is járhatsz majd.
    Ha nem gyógyul meg teljesen, akkor visszatérő problémáid lehetnek belőle.
    Nekem a könyökömnél húzódott meg egy szalag egy esést követően. Két hét alatt csak addig jutottam el, hogy az orrom hegyét meg tudtam érinteni az ujjammal. Néha még most is érzek némi fájdalmat ha huzamosabb ideig terhelem a karomat.
    Egy majdnem esést követően pedig a térdeimet rántottam meg. 2 hónapig járni ugyan tudtam, de ha lépcsőzni kellett, akkor az elején bizony nagyon szenvedtem. Pedálozásra nem is mertem gondolni. Néha még ezt is érzem.
    Szóval inkább pihentesd a lábaid, minthogy később bajod legyen belőle. És az orvos véleményét is kérd majd ki!
  • VRSDM
    hm. ha egy izom elszakad akkor az nem két hét fekvőgipsz. hanem egy 2órás műtét ...
    max megnyúlt valami szallag,