22335
-
#6597 a sípcsontom szemből bizony ki van már díszítve kisebb nagyobb hosszanti hegekkel . varratokkal. térdévédő tényleg nem árt. de rohatt kényelmetlen :D -
#6596 ezt saját magamon tapasztaltam már olyan jókis fél centi mély sebeket okoz ha lecsúszik a lábad... -
#6595 s íme a válasz kérdésemre:
"Egy jo ideje hasznalom mar a Kelly's Coach-ot, ugy vettem eszre, hogy a felni nagyon eros, siman birja a varosi patkakat es a terepen sem fog nagyobb uteseket kapni raadasul en nem is nagyon sajnalom szval sztem a felnivel nem lesz gond. Ami a gumit illeti, en nagyon szeretem varosban es tenyleg jol lehet haladni a nagy kerekkel es a kis gordulesi ellenallasu gumikkal es nagyon kemenyre is lehet fujni oket, szval tenyleg gyors a bringa. Terepen sincs semmi gond, egeszen addig, amíg nem kerul az ember murvas talajra, ott hajlamos nagyon belesüllyedni es nehezen iranyithato. Egyebkent dongolt folduttal illetve kisebb/nagyobb egyenetlensegekkel semmi baja nincs a bringanak raadasul, ahogy eszrevettem a bicikli vaza konnyen elnyeli a nem kivanatos rezgeseket igy tenyleg kenyelmesen lehet tekerni.
Egy igazan komoly hatranyt tudnek emliteni, az a teleszkop, de ahogy latom a 2009-es modellen mar masik dolgozik. Nekem az a bajom vele, hogy a teljes ut kb 50%at mozogja ki, de azt is ugy, hogy akadozik.
Remelem tudtam segiteni! En a Kelly's-t mint markat csak ajanlani tudom, minden elvarasom teljesitette idaig a bicikli. :)"
Nagyon azt sugallja, hogy bírni fogja a stílusom.
Ez nagyon királyságos hír nekem!
Gabo, szerinted? Hozzáértő ember többmindent le tud szűrni egy véleményből. -
#6594 Igen! Nem csak 4x-ra DH-ra is SPD-t használnak..
Mondjuk én nem mernék neki indulni egy dh nak ugy:D -
Gabo #6593 Azért egy ilyen pedálhoz nem árt már valami protektort is viselni. Hacsak nem akar valaki egyedi hegtetoválást beszerezni egy rossz leérkezés után. -
Gabo #6592 A hétvégi 4X közvetítés alapján használnak SPD pedált. Bár ahogy elnéztem a XC-s csupasz változat helyett inkább a platform kerettel kombinált típusokat részesítik előnyben. Ez érthető is. Ha nem tud visszalépni a pedálba, attól még a keret elég tartást és felületet ad a hatékony tekeréshez. -
#6591 nem sokat ér.
khm. szerintem igenis sokat ér.
egyrészt könnyebb mint a cromo/alu (magnéziumot kivéve)
másrészt szebb
harmadrészt nem bassza szét annyira a lábad
negyedrészt nem viccből szerelik a pro bmx-eket pvc pedállal -
#6590 a műanyag pedál sztem nem sokat ér:)
Ma kanyarba leért a pedál igen bután szikrázott 1et:D:D -
#6589 hát én csak az előbbi kettőről beszélhetek. ahol a cél hogy nagy legyen a felülete. hatalmas fogakkal rendelkezzen. és könnyű legyen.
ezért célszerű magnézium pedálokat venni, vagy pvc-t
könnyű.erős.és mégis nagy a felülete : )
pl.
-
#6588 csak 125 rugó volt?::DD -
#6587 Spd pedál Dirt, Street, 4X kategóriában megállja a helyét? -
#6586 312 és fél redbull :D
ha 400ftal számolok egy flakonynit :] -
Gabo #6585 Nem. Más a felépítés a kerékagyaknak.
Viszont fordítva néhány esetben járható ez a út. Pl. a Chris King-nek vannak ilyen átütős, átalakítós agyai. Bár tény, hogy ezeknek az árát is megkérik. ;o) -
Gabo #6584 Persze, hogy SPD-t használok. Miért is ne használnék azt? :o)
Ami az UST-t illeti, két megoldás létezik rá. Vannak felnik, kerekek amik eleve UST-sre vannak készítve, illetve vannak olyanok, amik UST Ready-k.
Az elsőnél nincs semmi variálás. UST külsővel tömlő nélkül lehet használni. Általában ezek gyári kerékszettek.
A második variációnál kell egy olyan készlet, amivel UST-sé lehet alakítani a felnit. A pontos menetét én se ismerem, de a lényeg annyi, hogy légmentesen záródóvá kell alakítani a felnit a készlettel és utána UST-sként lehet tovább használni. A készletben ha jól tudom spéci felniszalag, szelep és egy szigetelő lötty szokott lenni.
Az UST-s külsők általában nehezebbek, mivel ezeket is légmentesen záródóvá kell tenni. Ezen kívül az oldalfaluk is vastagabb, hogy jobban tartson.
Amúgy nem UST-sek a kerekeim. Ezért is írtam azt, hogy egy 500k-s gépen is akadnak olyan dolgok, amiket fejleszteni lehet. Bár eddig is elvoltam és ezután is jól elleszek nélküle. :o) -
#6583 Gabo a sima gyorszáras agyat át lehet alakítani QR20-á vagy QR15-té???
Ha tengelyt cserélek benn? -
Gabo #6582 Volt nekik, illetve a 2009-esek között szerintem még van is.
De mivel a Shimano-val közösen ők fejlesztették ki a QR15-öt, ezért gondolom 2010-re már csak ilyen villákat hoznak ki. Ez valahol érhető is. Merevebb, erősebb szerkezetet eredményez. Kevésbé csavarodik, nincs gond a tárcsafék állandó beállítgatásával, nem kopik szét a villa a gyorszáras kerékrögzítésnél. Lényegében csak előnyei vannak a hagyományos gyorszáras megoldáshoz képest. -
Gabo #6581 Női mivoltod ugyan miért lenne gond? ;o)
Ezen kívül miért gondolod úgy, hogy nem kapsz rá a tekergésre? Míg el nem kezdtem bringázni, lényegében én se sportoltam. Mostmeg...
De a lényegre. Ha kicsit visszaolvasol, néhány hsz-szel lejjebb pont az általad feltett kérdést boncolgattam. Szóval monti vs. trekking ügyben ennél sokkal többet nem tudok mondani.
A megfelelő választáshoz szempont az is, hogy milyen testi adottságokkal rendelkezel. Magasság, testtömeg? Ugyanis az alkatrészeket csak ennek fényében lehet kiválasztani, megítélni.
Szempont számodra, hogy női vázas legyen a bringa?
Tudsz konkrét linket adni az általad kinézett bringákhoz, ahol lehetőleg az alkatrészek listája is szerepel?
Mekkora az a keretösszeg, amit erre a célra szánsz? -
#6580 13,7 kg a Shredem az jó súly?:P -
#6579 hát lehet sztem a vanilla az az de nem vagyok benne biztos -
#6578 te az össztelós gépedet SPD pedállal használod?
UST kereked van?:)
Hogylehet ilyent szerezni?
Spéci felni is kell hozzá? -
#6577 "csak" -
#6576 Aztaku**a..szép gép!
Buta kérdés: FOX-nak vannak nem átütős telojai? -
Gabo #6575 Csak egy Giant Trance X3 ;o)
Itt megtalálod a felszereltségét.
Az eltérés annyi, hogy Shimano SLX hajtókarral érkezett, a fékek Hayes Stroker Trail-re, a gumik Michelin XC Dry2-re lettek cserélve. Valamint felkerült rá egy Ergon markolat. -
Gabo #6574 Ez azért így ebben a formában nem igaz.
Az alkatrészek tartóssága, az általuk nyújtott szolgáltatások szintjében is akad jókora eltérés. Ha megnézed, a Fox 32 F120 RL teló lényegében egy teljesen alap modell. Akadnak ennél jóval magasabb szintű villák is.
Az RP2 rugóstagnál is találhatsz komolyabbat.
A hagyományos belsős megoldással szemben egy UST-s, tömlő nélküli kerék terepen verhetetlen. Lényegében képtelenség felütéses defektet kapni vele, hiszen nincs belső, amit a külső gumi össze tudna csípni.
Erősebb kerékszettet is bőven lehetne találni.
És még boncolgathatnám tovább a dolgot. Egy 500k-s bringán is lehetne fejleszteni. De az ember legyen tisztában az igényeivel. -
Dilemma #6573 Segítsetek!
Felvázolom a problémát:
Alapgond: Nő vagyok és bárminemű műszaki vagy mechanikus cucc vásárlásánál csak a színválasztásban vagyok jó!
Dilemma tárgya: biciklivásárlás - nem vagyok nagy sportoló, idén körbebringázzuk a Balatont, azt követően szerintem csak havi 1-2tekerés lesz (jóval kisebbek :) ) Közúton és földes, kavicsos, homokos "tereptekerés" Hangsúlyozom ez max. 20-30km.
Milyen bringát vegyek: Trekking vagy MTB?!
Amiket néztem: SIXTEAM Gazella City, Gazella RS avagy a trekkingek közül Sixteam Journey
Ja, és azért a sixteam mert ugye Bringapont akció.... :)
Mivel úgy látom ti nagyon értetek hozzá.....SEGÍÍÍÍTSETEK mi vevő legyek? Jók egyáltalán ezek a biciklik?
-
#6572 És pontosan milyen bringád van? ...ha szabad megkérdezni... -
#6571 ár? -
#6570 igazából 500 ezer felett már csak a súlykülönbség miatt növekedik az áruk -
#6569 nem cserés, azért hajlított mer jobban vezeti a feszültséget, a váz felé -
Gabo #6568 Amikor két éve elkezdtem tervezgetni, hogy új bringát veszek, 250k-t szántam volna rá legfeljebb.
Aztán végig vettem az igényem, az elvárásaim, átgondoltam, hogy milyen irányba szeretnék továbblépni később. A dolog vége az lett, hogy rá kellett ébredjek, hogy 500k alatt nem igazán fogom megúszni.
Két év tervezgetés és spórolás után májusban megvettem az új bringám.
A 8 éves imádott Trek montimat cseréltem le egy felsőkategóriás össztelós szépségre.
Az álmok azért vannak, hogy az ember néha megvalósítsa őket. :o) -
#6567 Ezt miért kell cserélni? Hajlított kormánnyal sokkal kényelmesebb bringázni...Én személy szerint imádom a keskeny,hóóót egyenes kormányokat...ízlések és pofonok. :D -
#6566 ennek a meridának furcsa a kormánya
cserés? :D nembírom nagyon a hajlított cuccokat. no meg sztem üléscsere lesz valami kényelmesre minél hamarabb. -
#6565 na akkor most gondold el nekem milyen most.
aki egy 5éves bmx váltott egy a mai trendeket is tökéletesen kielígétő pro szintű bmx-re :) ááálom :] -
#6564 hát ezek újonnan 83 illetve 87ezerbe kerülnek :D
hát igen, ez már nem egy teszkóbájk.
ezért is akármikor rágondolok, hogy valamelyik az enyém lesz, mindig hatalmas vigyor ül ki az arcomra :D "Egyszer egy ilyet vezetni" -
#6563 ha BICIKLIT szeretnél. újonnan akkor kb. ez a belépő szint...
sajnos ez van. de viszont garantált hogy minőségi a cucc! : ) -
#6562 kitámasztó? :D hát nemszeretem a földre lefektetni. :D
persze, továbbra is majd várok egy ímélt, neked hiszek, csak tudod, ő neki ilyen van, ő használja, ő tapasztalta, szóval ha valaki, akkor Ő tudhatja, hogy mégis milyen ez a Kellys.
A szívem a Kellyshez húz(kinézetre álleejtő, eszelősen gyönyörű sztem :D), de sajnos a stílusom inkább az MTB-t kedveli.
Úgyhogy azon az ímélen áll minden. No persze a Merida se egy rossz cucc, sőőt! :D
Tök jó, 40k-ról kezdtem, hogy afölé biztos nemmegyek, most 70-nél álltam meg :D -
Gabo #6561 A trekkinggel is szépen el lehet gurulni a legtöbb helyen, de jobban észnél kell lenni, hogy mit vállal be az ember. -
Gabo #6560 Kitámasztó? Az minek is? :o)
Egyébként ezért mondtam, hogy neked kell eldöntened, hogy számodra mik a fontosabb szempontok. -
Gabo #6559 A TestBike-on lévő infokat tényleg érdemes fenntartásokkal kezelni. Én általában az alábbi két oldalon szoktam kezdeni a tájékozódást:
http://www.mtbr.com/
http://www.bikeradar.com/
Persze az itt leírtakat is illik némi távolságtartással kezelni. Minden esetre kevésbé az önfényezésről szólnak, mint a magyar kistestvér.
És abban sincs semmi meglepő, hogy a nálunk kapható alsó kategóriás bringák közül csak igen kevés szerepel a listáikon.
Hogy én mennyire lennék hiteles info forrás, azt mindenki maga eldöntheti. Kipróbáltam ezt-azt, de még inkább utána olvastam sok dolognak, de azért mindentudóknak nem nevezném magamat. Az évek alatt az ember ha foglalkozik egy témával, ami érdekli, akkor azért ragad rá valami.
Amennyire lehet, próbálok objektív maradni. Néha még sikerül is. ;o) -
#6558 én az mtb-t is keményre pumpálom :D ami 3bar-t jelent nálam kb.
sajnálom ott hagyni azt a remek kellyst, viszont egyre inkább bebizonyosodik, hogy arra a hepehupás terepre nem a legmegfelelőbb :(
így viszont cseszhetek 5k-t(amiből akartam venni egy kitámasztót, komputert meg zárat), a gyorsabbságot, a könnyebb felfele mászást, és azt a gyönyörű külsőt :D
Úgy viszont lesz egy robosztusabb MTB-m, ami bizony bírja a terepet.
sehogyse jó ez :D vagy a gyorsabbság megvigyorogtató élménye, vagy a teljes terep-kompatibilitás.