Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
Én nem meek mert 13 éves vok és anyámék nem akarnak menni és am. nem is lakunk közel😛😛

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

PyRex
valld be, hogy élvezted 😊))))))))

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Mike at home
akkor valszeg az volt a baj, hogy mindig hátul mentünk, sarkunkban a zsrukkal

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

PyRex
gyere már! dehogy tolod: az elején kell lenni nagyjából, szóval az élbojban. õk még rendesen tekernek 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Mike at home
nemtom megyek-e
sok értelmét nem látom ugyanis
nagy tömegben tolom a biciklit, télleg szuper

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Hixer
köszi a szervíztippeket. öcsém bringája, én azzal megyek holnapután CM-re. Amúgy gondolkozom saját bicajon, de nemigazán tudok mást minthogy bemászok a decathlonba azt kinézek valamit, szóval ha tudtok tanácsot adni, milyen bringát érdemes venni. Szimplán városban, haverokkal kirándulni, ilyesmire használnám, nem downhill, meg egyéb extrém dolgok...
Tehát egy városi, kirándulós bringát tudtok ajánlani?

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

acsati
én is megyek 😊
DannyL

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Draco: 63900==> A Speedbike-ban
<#wink>

bocsi, de megnéztem újonan 70000Ft, úgyh sztem maradok a Caprine-nel
Ha az idõjárás engedi, valahol ott leszek a tömegben. :o)

bardocz
én meg nem tudok,vagy másnapos leszek,vagy megyek airsoftozni
gordon 24
Ha olyan idõ lesz! Én mek az szinte biztos!

Downhill!!

SG rock
ki megy criticalmass-ra?

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

acsati
Már csak két nap <#vigyor>
DannyL
Ennyiért a Magellan Draco jobb választás. Ha szerencsés vagy 55 környékén meg tudod venni. Azon hátul Acera váltó van, ami komolyabb az Altus-nál.

Hello!
Bickli vásárlás elött állok és ezért szeretném a véleményeteket kérni. Kb. 50000-60000 Ft környékén gondolkozom, mivel nem mennék vele olyan sokat ezért nem is szeretnék annyit rászánni. A Caprine Greenway-re http://www.caprine.hu/hun/modell.php?modellname=greenway vagy a Forestre http://www.caprine.hu/hun/modell.php?modellname=forest gondoltam. Légyszi írjatok!
norbi56
van jútúbon haogy 170-rõl elesik a csávó a hegyen(ami nem havas)mert kitört az elsõ villa:/durva de túlélte szerencsére

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Szabi84
Ez milyen bringa? Mert úgy tudom boltban kapható! Szóval nem egyedi bringa! Meg hát most úgyis sok feles pénzem van:p

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

bardocz
fú,az csúnya
gordon 24
Igen meg!! Az egyik ilyen kisérletben emberünk elesett csuszott a hasán meg minden megállt! Majd több mint egy évig korházba volt mire összerakták😄

Downhill!!

bardocz
valahogy biztos meg lehet állni😄

amúgy meg ha át van nézve a pálya,akkor nem lehet baj,hacsak a bicó szét nem törik
SG rock
ha ilyen lejtõn csúszol hason ki van zárva, hogy puszta kézzel megállítod magad!<#pias>

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

bardocz
szerintem meg inkûább csúszol le hason
SG rock
nem lehet brutális esni ?😄 felborulsz 2100km/h-nál és olyan gyorsan elkezdesz gurulni, hogy a tengerszintig megnem állsz + még lavinát csinálhatsz magad után ami betemet. 😛 nem lehet durva ...

bardocz
pedig itt nem lehet olyan brutálisat esni😊 attól nem vágódsz jobban fölhöz,mert gyorsabban mész,meg elég nagy hely van fékezni
SG rock
kuuurvajó de biztos nem mernék lemenni 😄 kell hozzá valami õrültség is.

norbi56

A lényeg nem a "jogsin" van, hanem azon, hogy a kölkök kapjanak egy alap szintû kresz oktatást.

Az esetek többségében ha a valamikor jól mûködõ váltó megmakacsolja magát, akkor bowden nyúlás szokott mögötte lenni. Szerintem mielõtt bármi mást állítasz, ezt próbáld meg. Egyszerre ne állíts rajta sokat (1/3 - 1/2 fordulat), így valószínûleg nem lesz gond.

A neten kis keresgéléssel lehet találni anyagot a váltók beállításáról.

gordon 24
Ez egy fasza bolt! (haveré)

Loungo:
1136 Budapest Raoul Wallenberg u. 1.

http://www.luongo.hu/

Downhill!!

Hixer
Sziasztok!

Tud valaki ajánlani nekem egy jó, megbízható kerékpárszervízt Budapesten, ahol a CM elõtt úgy évi szinten lecsekkoltathatom a bicajomat, ilyen olajozás, kerékfújást gondoltam, meg egy éve mondták máshol, hogy a váltó egyik sebessége nem mûködik rendesen, azt meg kéne nézetni. Szóval ilyen karbantartási célból. Elõre is kösz!

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

acsati
köszi szépen Gordon! megprobálom de elötte lemoson, olajozom hátha 😊
köszi mégegyszer
gordon 24
ezt igy nem lehet leirni! De megpróbálom!

Aszondja a következõ van:

Van 3 állitható lehetõséged! 1, a bovden befogó csavar. 2 az alsó holtpont 3 a feslõ holt pont.

2-3-as: ez a két csavar kiáll a váltóból.Azt állitja hogy a váltó mennyire menjen fel vagy mennyire jöjön le. Tehát a két végpontot annak érdekében hogy a lánc ne essen le az alsó fog alá vagy ne esen be a küllök közé. De ha nem esik le a lánc vagy nem esik be a küllök közé akkor hagyd! Persze akkor ha le és fel vált minden fogra.

1:
Ez ugy néz ki hogy van egy csavar és a csavar felett egy kézzel tekerhetõ állitó csavar. Amikor váltót állitasz, akkor ennek az állitócsavaranak elõször teljesen betekerve kell lennie. A váltokarnak pedig abban az állásban, ahol a leg alsó fogra vált.
A bovdent jó feszesre meghuzod, majd a megfogató csavart meghuzod.
Innentõl ugy tudsz állitani már csak rajta, hogy az állitó csavart el kezded tekerni kifelé. Egészen addig amig minden egyes fogra fel és lelépked a lánc.

Elvileg ennyi. Ha ezt lassan teszi az a váltó hibája lehet. Esetleg nagyon koszos pl és nem tud megfelelõen mozogni. Vagy rozsdás. Olajozd be a forgás pontjait.

Remélem érteted😄

Downhill!!

Mike at home
elmész szervízbe ha nem értesz hozzá

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

acsati
valaki esetleg?
melyik csavart kell csavargatnom?
bardocz
azt se tudom már holvan,valahol a lakásban,de nem fogom megkeresni😄
baatont meg honnan tudjam még,mesze van a nyár😊
SG rock
Hello ALL!

aminek mondjuk sztem semmi érteleme 😄 amugy mit tudsz vele csinálni?
nemjössz nyáron balatont körbebicajozni? tavaly már végignyomtam nemvészes.

bardocz
nekem van kerékpáros jogosítványom :-)
Szerintem a közlekedésben részvevõk minden táborában akadnak olyan címeres ökrök, akik nagyívben tesznek a szabályokra. De nem is csak a szabályok be nem tartásával van gond, hanem azzal is, hogy ezek az emberek embertársaikkal sem tõrödnek.
Hiba lenne csupán egy kisebbség viselkedése alapján általánosítani. Minden esetre az autósoknak, már csupán az erõfölény miatt is, illene maximálisan arra törekedni, hogy ne veszélyeztessék a többi közlekedõt. (Hiába közlekedtem eddig is szabályosan, minden esetben autósok miatt kerültem baleset- és életveszélyes helyzetbe.)

Érdekes módon Ausztriában és Németországban ha egy bringás egy keresztezõdéshez közeledik, az autós még akkor is megáll, ha neki lenne elsõbbsége. Ez azért elgondolkodtató.

Az minden esetre tény, hogy szükség lenne egy alapszintû kresz oktatásra az iskolákban. Amikor kölyök voltam, még volt ilyen. Lehetett is kapni biciklis "jogosítványt" az elvégzése után.
Attól, hogy most nincs ilyen, még a szülök tehetnének arról, hogy a gyerekük az alapokkal tisztában legyen. De a mai világban mindent a gyerekre hagynak. Ráadásul a drága szülõje sem jár elõl jó példával.
Ezek után mit várhat el az ember?

norbi56
én falunk lakok szal nincsenek lámpák de amikor jövök kb 10m-re vagyok a gyalogostól és õ lelép a járdáról mert át akar menni az úton na akkor elkap az ideg ugye falun nem nagy a forgalom de utálom amiko azt hiszik h a kerékpáros nem tudja elütni õket direkt közel megyek a gyalogoshoz "hátha megied"😄

bardocz
nekem is😄
Krezga
Ezzel én is így vagyok. De amikor észreveszik hogy mögöttük vagyok, riadtan szaladnak szét😄
acsati
van egy shimano deore hátso váltom de nem vált vmi jol. mit kéne és hogyan állitanom rajta hogy jobban, gyorsabban váltson? (ha ezt le lehet irni akkor pls vki szájbarágosan vagy privibe mert kezdö vok) <#vigyor5>
köszi elõre is
DannyL
<#vigyor1><#gun><#nevetes1>

Mike at home
már kipucltam

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

bardocz
pucold ki hátha jó lesz
Mike at home
hopp ezt nem ide kellett volna, sry

Mike at home
megvettem a glockot bardocz, és nem viszi át a doboz alját 2 centirõl 😞

Mike at home
<#eljen>