Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
sok értelmét nem látom ugyanis
nagy tömegben tolom a biciklit, télleg szuper
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Tehát egy városi, kirándulós bringát tudtok ajánlani?
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
<#wink>#wink>
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Bickli vásárlás elött állok és ezért szeretném a véleményeteket kérni. Kb. 50000-60000 Ft környékén gondolkozom, mivel nem mennék vele olyan sokat ezért nem is szeretnék annyit rászánni. A Caprine Greenway-re http://www.caprine.hu/hun/modell.php?modellname=greenway vagy a Forestre http://www.caprine.hu/hun/modell.php?modellname=forest gondoltam. Légyszi írjatok!
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Downhill!!
amúgy meg ha át van nézve a pálya,akkor nem lehet baj,hacsak a bicó szét nem törik
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
A neten kis keresgéléssel lehet találni anyagot a váltók beállításáról.
Loungo:
1136 Budapest Raoul Wallenberg u. 1.
http://www.luongo.hu/
Downhill!!
Tud valaki ajánlani nekem egy jó, megbízható kerékpárszervízt Budapesten, ahol a CM elõtt úgy évi szinten lecsekkoltathatom a bicajomat, ilyen olajozás, kerékfújást gondoltam, meg egy éve mondták máshol, hogy a váltó egyik sebessége nem mûködik rendesen, azt meg kéne nézetni. Szóval ilyen karbantartási célból. Elõre is kösz!
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Aszondja a következõ van:
Van 3 állitható lehetõséged! 1, a bovden befogó csavar. 2 az alsó holtpont 3 a feslõ holt pont.
2-3-as: ez a két csavar kiáll a váltóból.Azt állitja hogy a váltó mennyire menjen fel vagy mennyire jöjön le. Tehát a két végpontot annak érdekében hogy a lánc ne essen le az alsó fog alá vagy ne esen be a küllök közé. De ha nem esik le a lánc vagy nem esik be a küllök közé akkor hagyd! Persze akkor ha le és fel vált minden fogra.
1:
Ez ugy néz ki hogy van egy csavar és a csavar felett egy kézzel tekerhetõ állitó csavar. Amikor váltót állitasz, akkor ennek az állitócsavaranak elõször teljesen betekerve kell lennie. A váltokarnak pedig abban az állásban, ahol a leg alsó fogra vált.
A bovdent jó feszesre meghuzod, majd a megfogató csavart meghuzod.
Innentõl ugy tudsz állitani már csak rajta, hogy az állitó csavart el kezded tekerni kifelé. Egészen addig amig minden egyes fogra fel és lelépked a lánc.
Elvileg ennyi. Ha ezt lassan teszi az a váltó hibája lehet. Esetleg nagyon koszos pl és nem tud megfelelõen mozogni. Vagy rozsdás. Olajozd be a forgás pontjait.
Remélem érteted😄
Downhill!!
baatont meg honnan tudjam még,mesze van a nyár😊
aminek mondjuk sztem semmi érteleme 😄 amugy mit tudsz vele csinálni?
nemjössz nyáron balatont körbebicajozni? tavaly már végignyomtam nemvészes.
Hiba lenne csupán egy kisebbség viselkedése alapján általánosítani. Minden esetre az autósoknak, már csupán az erõfölény miatt is, illene maximálisan arra törekedni, hogy ne veszélyeztessék a többi közlekedõt. (Hiába közlekedtem eddig is szabályosan, minden esetben autósok miatt kerültem baleset- és életveszélyes helyzetbe.)
Érdekes módon Ausztriában és Németországban ha egy bringás egy keresztezõdéshez közeledik, az autós még akkor is megáll, ha neki lenne elsõbbsége. Ez azért elgondolkodtató.
Az minden esetre tény, hogy szükség lenne egy alapszintû kresz oktatásra az iskolákban. Amikor kölyök voltam, még volt ilyen. Lehetett is kapni biciklis "jogosítványt" az elvégzése után.
Attól, hogy most nincs ilyen, még a szülök tehetnének arról, hogy a gyerekük az alapokkal tisztában legyen. De a mai világban mindent a gyerekre hagynak. Ráadásul a drága szülõje sem jár elõl jó példával.
Ezek után mit várhat el az ember?
köszi elõre is