22335
11330766891279474906.jpg
  • greg benz
    Lehet anyaghibás volt,előfordul:)
    Mondjuk velem még sosem történt ilyen:D
  • belisz
    Kettétörő fék pofáról hallott már valaki? Ma reggel tekerek a TESZKÓ-ba :D,satuzok az elejével (mer hát menő vagyok korán reggel :DD),nagy reccsenés,valami kis fekete darab nekivágódik a lábamnak,fékhatás drasztikusan csökken....mondom WTF? Nézem-nézem,aztán látom a bal fékpofa egyik fele nincs meg. Hazafele beugrottam bringáshoz,vettem újakat,szóval nagy dráma nem történt,de azért kicsit meglepő volt. Bringa boltban is csak néztek. Pedig Ritchey pofa volt. Nem is volt régi (kb 1000km-et ment),kopott még messze nem volt,szal ezt nem vágom...
  • greg benz
    Értem,köszi:)

A vásárlással továbbra sincsen szerencsém...
    Tegnap feltették ezt a szépséget,de mikor én láttam már késő este volt,nem akartam felhívni az eladót...így felhívtam ma (most az előbb),és már elvitték
    Nem tudom,lassan úgy érzem azelőtt kéne beszélnem az eladókkal,hogy meghirdetik a bringát..
  • SrAta
    A Schwalbe, Maxxis, Mischlen ez a 3 legjobb gumi bicóra
    Schwalbe gyárt jó outi gumit a maxxis inkább csak montira gyárt de van neki is outija
    Jó outi gumi még a Schimano, unokatesóm 250 000Ft-os Meridájára azt rakták gyárilag
  • greg benz
    Hali!

Schwalbe márkájú gumikkal kapcs. van valakinek tapasztalata,véleménye,satöbbi? (országúti elsősorban)
  • belisz
    Nekem sincs magasnyomásúm,elszoktam tekerni benzinkútra. :D

Nekem tegnap egy jó kis erdei ösvényes-lejtős-gyökeres részen már egy idő után olyan hangot adott a fék,mintha csiszolópapírral fékeznék. Aztán megálltunk,sütöttünk szalonnát,stbstb,és mikor mentünk tovább akkor meg semmi baja nem volt. Lehet tényleg van valami ebben a túlmelegedéses-égéses dologban =)
  • bardocz
    Amikor a fékpofa megüvegesedik(csillog),akkor meg van égve,és azért olyan.Nekem itt nincsen semmi magasnyomású,meg ilyesmi.Régi felnin kipróbáltam,és csiszolópapír tényleg jól lehozza.Ha veszek új gumit,majd akkor az újon a mosószert fogom kipróbálni.
    Jah és a fékpofát én megcsiszoltam most egy kicsit,hogy a fényes réteg lejöjjön.
  • belisz
    "ráégett"??? Én még csak tárcsaféknél hallottam/láttam olyant,hogy a tárcsára ráég a gumi,nade,hogy V-Fék-nél?? :O

Nekem is szokott rajta lenni egy csomó fekete trutyi. Ha olyan súlyos a helyzet,akkor már az egész bringát lemosom nagynyomásúval,és akkor lejön róla simán. Utána fékpofákat kiszedem,letörlöm,meg a felnit is végig törlöm és már nincs is semmi gond.
  • bardocz
    Van valami módszer a csiszolópapíron kívül arra,hogy a felnire ráégett gumit leszedjem?Első fékem olyan szinten szarul fog...most egy kicsit megcsiszoltam a fékpofákat,mintha az egyik megüvegesedett volna,nem láttam tisztán,mert nem szedtem le.Lehet minden féket ki kéne cserélnem avid sd7-re,főleg,hogy ezt kötöm ki az utcán,kevésbé csábító tárcsafék nélkül.
  • Mark007
    Köszi a válaszokat, bemegyek ma a boltba úgyis, megkérdezem, mit tud rá mondani. Ha más nincs, akkor hosszabb tengely, a végére meg csavar megy, mást nem tudok.
    160-as tárcsa van hátul, de szerintem nem az számít, simán ha földúton megyek, egy idő után elcsúszik magától.
  • belisz
    Szerintem maradj a Shimano-nál.
  • SrAta
    NANA ÉSSZEL:D:D
  • bardocz
    Azt leszarom hogy néz ki,a lényeg a funkció,felőlem hellokitty is visszavigyoroghat róla,ha nagyon jó:)
  • SrAta
    csúnya a sram váltókarja legalábbis a feketefehér minimaldesigne konához:D
  • bardocz
    Lehet lesz majd diákmunkám,és így pénzem a bicóra.Szerintetek érdemes deore váltó helyett sram x5/x7-et venni?Sok jót olvasok róluk.Az,hogy új váltókar kell hozzá,nem probléma,úgyis le akarom cserélni a mostani fékváltókaromat egy rendes váltókarra,és egy rendes fékkara(ez avid lesz)
  • greg benz
    Hali!

Országúti kerékpárt vennék!
  • bardocz
    Mégegy dolog ehhez,talán a kisebb átmérőjű tárcsafék is segíthet,ha pl 180-as van hátul,akkor érdemes lecserélni 160-ra.
  • dx
    Szia!
    régen nekem is volt ilyen vázam és tökéletesen lehetett használni gyorszárral, igaz nekem is jelentkezett ilyen probléma,ugye az "extrémebb"
    felhasználástól nem volt megfelelő a láncfeszesség mert szinte minden ugrásnál mozgolódott a papucsban, ezért kellett egy ilyen láncfeszítő ami tökéletesen megtartotta a kereket, mondjuk ahogy olvastam abból az derült ki,hogy váltóval használod,szóval arra nem megoldás...
  • Vaxi
    most töröltem adatbázist, csak próba bejegyzések voltak.
    egyébként köszi :)
  • Rainbow15
    Jó lett, grat! Látom még nem írtak bejegyzést, de majd biztos lesz.
  • Vaxi
    Hali!
    Elkészült az oldal, jelenleg teszt üzemben van. Ha van kedvetek használjátok, és a hibákról tájékoztassatok.
    Az oldal: BikeWars
    Hibajelentő: itt, esetleg itt a fórumban.
    Remélem azé' nem lett túl foscsi. :|
  • Mark007
    Az tök jó..Ráadásul ugyanott vettem a vázat, ahol a kereket csináltattam..Szóval szólhatott volna.
    Csavaros tengely nem megoldás?
  • bardocz
    Ha jól látom,akkor csúszópapucsos a váz,abba meg elvileg nem lehet gyorszárat rakni,csak csavaros megoldás jó.
  • Mark007
    Értem, akkor az lesz..csavar elé, és csavarrögzítő. Bár így a gyorszár elveszti az értelmét..
    Esetleg más féle "papucsot"(nem tudom, hogy hívják helyesen) nem lehet feltenni?
  • Thomx
    Volt nekem is még régen hasonló próbléma vázzal. Sok mindent nem tudsz csinálni vele. Esetleg kipótolod az üres helyet (papucs & tengely között) egy kis csavarral és nem tud tőle előre csúszni, meg veszel csavar rögzítőt. Nekem bevált.

Fékre nem sokat tudok mondani látattlanba. Kérdezd meg szervízbe, vagy olaj csere (dot) és ha úgy se jó akkor tömítés/vezeték próbléma lesz valószínűleg.
  • Mark007
    Hello!
    Nem rég kezdtem el építeni a bringám (Mali Slalom m2-es vázra.)
    Nem rég lett (majdnem) kész, hiányzik még róla az első váltó.
    Vettem használtan(pénz szűkében) egy Avid Juicy 5-öst és egy bb7-est.
    A Juicy került előre, ami viszont nem akar működni. Feltettem, de nem lehet beállítani, behúzom, és szinte úgy is marad, magától fékez. Levegő lehet a vezetékben, vagy mi más baja lehet?

A másik, hogy a BB7 ment hátulra, a fék tökéletes, viszont kicsavarja a kereket. Mit lehet ezzel kezdeni? bárhogy húzom a gyorszárat, nem fogja meg, a papucs sem a legjobb kialakítású.
    Képet most nem tudok adni, de itt látszik végülis: váz

Mit lehet vele kezdeni, hogy ne csúszkáljon? a fogaskoszorú oldalán a helyén marad, csak a fék felőli oldalon csúszik kifele.

Előre is köszönöm!
  • greg benz
    Látom mindenkinek leesett
  • Szabi84
  • bubus9
    Sziasztok!

Van egy problémám egy agyváltós-kontra fékes Cruiser típusú kerékpárral. A kontra fék fékezésnél rettentően hangos, visító, nyekergő hangot hallat. Szervízbe se tudták meg mondani, hogy mi újság van vele. Egy ismerős hozott hozzá szilikonzsírt, de azzal is csak egy hétig bírta. Nincs megkopva benne semmi. Egy éves a keró. Neten írtak hozzá csontolajat, meg egyebet, de a csontolajról se hallottak. Az agyváltó-kontra típusa: SHIMANO INTER3 SG-3C41. Ha valaki tud segíteni, jó lenne. Köszönöm.
  • SrAta
    mi a rendes márkanév?:D
    Mert tom h ez olasz és ez csak a rövidítése:D
  • Szabi84
    csúcsmárka
  • SrAta
    kül nagyon jó bicokat tol az a gyártó aswszem outiba de lehet h montiba nemtomXD
  • SrAta
    nézem baze nézem baze nézem baze a hajtókart és most tünik csak fel a feliratXDDDDDDDDDDDD
  • gordon 24
    Miért?:D Az rossz? :D
  • norbi56
    Engem a merci "B.IKE"-ben az fogott meg nagyon hogy nem csak matrica a csillag a vázon hanem rendes mint az autón:) oaaaaahh:D
    Mondani kéne faternak:Ha neked lehet Mergád lehessen má nekem is
  • greg benz
    Rossz az aki rosszra gondol

• greg benz
    Pappas auto
  • SrAta
    "Nyereményjátékunk fődíjaként elviető egy Mercedes-Benz B.IKE osztályú kerékpár a Mercedes-Benz Hungaria KFT jóvoltából"
  • SrAta
    kössé belémXD
  • SrAta
    van kocsiba...:S
    Mercedes B.IKE