Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
de igaz itt dimbes dombos minden
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
eléggé furcsa kérdés, kövezzetek meg 😄
szóval...nekem is mtb-m van, de leginkább aszfalton megyek vele sport céljából, gumik is utcaiak, merev villa, stb
az lenne a kérdésem, hogy ki milyen átlagsebességgel közlekedik általában? 😊
\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"
pár kép:
(valaki mondja meg a madár típusát 😄)

számomra nincs jelentõsége a funkciónak 😊
A neten is lehet találni statisztikákon alapuló képleteket, amikkel meg lehet becsülni a napi vagy akár az óránkénti kalória fogyasztást.
Általában a testtömeg és a fizikai aktivitás szintje szükséges hozzá. Valószínûleg az óra egy intenzívebb mozgást felételezve csap valamennyit ehhez az értékhez.
Azt hiszem ennél a pulzusmérõk kalória fogyasztás mérése azért valamivel pontosabb. Egyrészt több adattal számol, másrészt pontosabban mérhetõ az aktivitás szintje a pulzus alapján.
Abból a szempontból van értelme, hogy nagyjából képet tudsz alkotni arról, hogy mennyi energiát használ fel a szervezeted tekerés közben. Ha valaki fogyni akar, akkor csökkenteni kell a bevitelt és emelni a leadott energia mennyiséget. Persze csak az ésszerûség keretein belül!
Ez csak akkor ér bármit, ha valaki tisztában van azzal, hogy az elérni kívánt testtömeghez milyen energia felhasználási értékek tartoznak és figyelemmel kíséri az energia bevitelt/leadást nap mint nap, s nem csak sportolás közben. (A fogyókúra tiszta matematika. Nem kellenek hozzá jólcsengõ módszerek, csak egy kis ésszerû gondolkodás és önfegyelem, hogy valaki tartós eredményt érjen el.)
Talán arra is felhasználható, hogy egyszerûbben lehessen megtervezni a frissítéseket és azok energia bevitelét egy-egy hosszabb úton. Ha ismered, hogy mennyit használtál fel az út során, könnyebb annak megfelelõen pótolni a szükséges mennyiséget.
„a lácot nem érdemes olajozni mert belemész 1 porfelhõbe és a nagyobb kárt okoz...”
Az lenne a kérésem, hogy ilyen hülyeségeket ha lehet ne írjunk!
A bringa egy mechanikus szerkezet, amit karban kell tartani idõnként.
A láncot olajozni kell. Az olaj ugyanis az egyetlen olyan kenõanyag, ami képes a láncszemek közötti csapokba is beszivárogni és így gondoskodni a kenésrõl és korrózió védelemrõl.
Tény, hogy a por rátapad. Éppen ezért kell idõnként megtisztítani a láncot, vagy lánctisztító készülékkel, vagy a lánc leszerelésével és zsíroldóban való átmosásával.
Sokkal nagyobb kárt okoz az, ha nincs megfelelõ kenés, mint az a kevés por, ami rátapad a láncra.
Milyen sûrûn kell olajozni?
Esõ vagy bringa mosást követõen a száradás után mindenképpen ajánlott.
Ha túl száraz a lánc, értsd ez alatt azt, hogy ha megfogod kézzel, nem hagy nyomot az ujjaidon.
De a tapasztalt bringás hallani is fogja, ha már szükségszerû a dolog. A lánc és a váltó sokkal hangosabb, surrogó hangot ad.
A saját véleményem az, hogy inkább legyen többször olajozva, mint ritkábban.
Rosszul vagyok attól, mikor a kocabringások bicoján zörög, csikorog a lánc és a meghajtás, mert a gyárból való kikerülés óta egy csepp kenõanyagot sem látott az egész.
Egyébként dobd le a kocsidat, pattanj a bringádra! Te magad is meg fogsz lepõdni, hogy milyen sok érdekes és szép helyre el lehet jutni kétkeréken, saját erõbõl. Bringázás közben érezheted a természet közelségét. A nap melegíti a hátad, a szél simogatja az arcod, érezheted a levegõ illatát, hallhatod a madarak csivitelését és a világ kitágul körülötted.
Ugyan ezt egy bádogdobozba zárva soha nem fogod átélni.
Az óra kezelési útmutatójában van egy táblázat, ahol a kerék és a rajta lévõ külsõ gumi mérete alapján meg lehet nézni, hogy milyen értét kell beállítani az órához. (Pl.: 26” x 1.95”😉
Ha nincs meg az útmutató, akkor google-val keresni kell egyet. Ha kulcsszóként megadod az óra típusát és a manual szót, akkor már lehet is válogatni. (Pl.: cateye tomo xc manual) De valószínûleg a Cateye oldaláról is le lehet tölteni az útmutatókat pdf formában.

Crome
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Lenne egy kis zavaró gondom a bringámmal. Volt már 1-2 bicajom, de most egy elöl-hátul tárcsafékesem van. A gondom annyi, hogy a hátsó féknél folyamatosan fütyül a levegõ, amitõl olyan nyekergõ hangja lesz, mintha 100 éves gépem lenne. A szervizben azt mondták ez természetes, mivel a tárcsa és a fékmágnes olyan közel van egymáshoz. Én nem vagyok szerelésben jártas, de annyit házilag elértem, hogy ha úgy állítottam be a hátsó féket, hogy a fékkart szinte tövig kellett húzni a fékezéshez, akkor nem csinálta ezt, viszont szinte semmit sem fogott a fék, így inkább visszaállítottam, mintsem ne legyen fékem.
Ezzel viszont most megint ott vagyok ahol kezdtem.
Szóval erre keresnék valami megoldást, ha lenne...
Elõre is köszi!
Crome
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Nos, a vázat egy cimbitõl szereztem, áron alul, de úgy hogy fel volt rá építve egy bringa, amit én a saját ízlésem szerint alakítgattam. Egyáltalán nem hasonlít a régire...
Most kormánycsapágy meg valszeg egész kerékszett csere is lesz.
Ha lesz kes persze😄
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Szóval: Bringám😊
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\