Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
😄
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
van ott 800e HUFér bicaj... hallod annyi volt a Turbó meg a Motec M48-as cucc a kocsiba 😄
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/
Szeretnék venni biciklit barátnõmnek és magamnak. Ehhez kérnék segítséget, abszolut nem vagyok képben a mostani márkákban/típusokban.
Ami lényeg, hobbi használatra lenne, fõleg hétvégén. Hegyen lakom, sok az emelkedõ, illetve Normafához is mennék, te nem akarnék nagyon "terepezni". Az sem lenne baj, ha nem lenne túl nehéz a gép.
Olyan 50.000 Ft szánnék rá darabonként. Ha tudtok boltot is ajánlani azt is megköszönném (budapesten-buda).
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/
A legidõsebb induló: 86 éves
Legfiatalabb: 6 hónapos.
A táv igaz csak 2 km volt 5 helyett, de a hangulat nagyon jó volt, és rengetegen kint voltak. Ennek a célja, 4 város van a versenyben, ahol a legtöbben teljesítik a távot, az a város kap 1 milliót, amit kerékpár utak felújítására is felhasználhat.
Remélem nyerünk 😉
p.s. akkor kérjem hogy tegyék be a bannert?
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
átlagsebesség
maximális sebesség
óra
könnyen leolvasható nem bonyolult
minõségi
vezetékes ha lehet
olcsó
Napi túra ideje
ezek a fõbb szempontjaim
http://www.speed-way.hu
itt az a gáz ami jó lenne az marha drága
jó ha tud hõmérsékletet is a 990Ft-osom az volt vagy 10funkciós
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
tudja valaki hol lehet biciklialkatrészeket rendelni ahol nincs posta ktg vagy nagyon olcsó és nagy a választék?
km/h érdekel meg verseny 27 colos gumi olcsóbb fajta
Mradjon az amit Vaxi csinált! Szép az.
Szóval szerintem rakassuk be!
Downhill!!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
nincs ihlet sem, sajnos nem vagyok nagy biciklis<#szomoru1>#szomoru1> viszont ha ez kocsis tápig lenne akkor tudnék olyan faszát csinálni 😄
képek nincsenek véletlenül?
Táv: 86,66 km
Átlag: 19,6 km/ó
Max. seb.: 40,5 km/ó (Igen, még mindig sokat fékezek...)
Indulás: 7:51
Érkezés: 12:45 körül.
Teljes mért idõ a pihenõkkel együtt: 4:53:21
Pulzus értékek:
Zóna felsõ határ: 151
Zóna alsó határ: 122
Mért Max: 184 (84%) (Közzel ennyi lehet a tényleges max. pulzusom. 10%-os emelkedõ...)
Mért Átlag: 138 (74%)
Zóna felett töltött idõ: 48:57 (Kapaszkodók és a végén a fáradság.)
Zónában töltött idõ: 3:27:05
Zóna alatt töltött idõ: 37:18 (Pihenõk, a lejtõk és az elején a visszafogott tempó.)
Elégetett energia: 3102 kcal (Bár ebbõl a frissítéseket le kellene még vonni.)
Szakasz adatok:
1. Dunakeszi – Vác
Idõ: 53:05,4
Max: 145 (78%)
Átlag: 129 (69%)
Szakasz végén: 129 (69%)
2. Vác – Kismaros
Idõ: 31:29,9
Max: 159 (85%)
Átlag: 137 (73%)
Szakasz végén: 136 (73%)
3. Kismaros – Királyrét
Idõ: 34:44,6
Max: 168 (90%)
Átlag: 150 (80%)
Szakasz végén: 127 (68%)
4. Királyréti pihenõ
Idõ: 15:43,1
Max: 128 (68%)
Átlag: 109 (58%)
Szakasz végén: 109 (58%)
5. Királyrét – Kóspallag – 12-es út
Idõ: 48:34,2
Max: 184 (98%)
Átlag: 144 (77%)
Szakasz végén: 129 (69%)
6. 12-es út – Vác
Idõ: 41:47,5
Max: 166 (89%)
Átlag: 143 (76%)
Szakasz végén: 137 (73%)
7. Váci pihenõ
Idõ: 11:02,3
Max: 137 (73%)
Átlag: 110 (59%)
Szakasz végén: 112 (60%)
8. Vác – Dunakeszi
Idõ: 56:54,3
Max: 162 (87%)
Átlag: 145 (78%)
Szakasz végén: 136 (73%)
Ha valakit érdekelnek ezek az adatok és átnéz, szépen le lehet vonni néhány következtetést.
Az út elsõ felében próbáltam visszafogni magamat és tartalékolni az erõmet. Amennyire lehet, laza, nyugodt tempót mentem. Az átlag sebesség ekkor olyan 20-22 km/ó között változott és a pulzus értékeim se szálltak el. Végig az aerob tartományban sikerült maradnom.
Ahogy elkezdõdött a kapaszkodás, úgy annak ellenére is, hogy pörgetve, nem izomból próbáltam haladni, szépen kezdtem belecsúszni az aerob - anaerob átmeneti tartományba.
Ezt még a királyréti pihenõnél a szervezetem ki tudta heverni és nem is éreztem igazán fáradtnak magamat.
A Királyrét – Kóspallag szakaszon aztán szépen belecsúsztam az anaerob tartományomba és lényegében itt az egész kapaszkodást az izmokban tárolt tartalékokból csináltam végig. A 184-es pulzus valószínûleg nagyon közel esik a valós max. pulzusomhoz. Ezt akár használhatnám is az eddigi becsült érték helyett a további edzéseimhez. Lehet, hogy érdemes lett volna a végén is letárolni egy eredményt, de akkor erre nem gondoltam.
Hazafelé próbáltam ugyan olyan könnyed, pörgõs tempót menni, mint reggel, de a fáradság már éreztette hatását. Ezt a pulzusértékeken is szépen lehet látni. Az átlag pulzus szépen feljebb kúszott és a legkisebb terhelés hatására is felpörgött a keringésem, idõnként át is lépve az edzészóna határát.
Fogyasszátok egészséggel!
Az útvonal:
Dunakeszi – Göd – Szõd – Vác – Verõce – Kismaros (Innen kezdõdött a mászás.) – Szokolya – Királyrét (Pihenõ) – Kóspallag – Kismaros – Verõce – Vác (Pihenõ) – Szõd – Göd – Dunakeszi
A korai indulás mellett döntöttem, hogy ne a legnagyobb melegben kelljen hegyet mászni.7:51-kor startoltam a házunk elõl. A levegõ kellemes volt, pont bringázáshoz való. :o)
Rájöttem, hogy szeretek ilyenkor tekerni, mert a bringautak lényegében üresek. Kicsit úgy érezheti az ember, hogy csak az övé az út és az erdõ. A Duna látványát sem zavarják meg lépten-nyomon a babakocsi tologatók és az úton keresztbe-kasul cikázó kölykök.
Gödön kisebb forgalmi dugó fogadott az iskolánál. Ez az utca egyirányú, de szembõl a kerékpárosok behajthatnak. Igen ám, de 8:00 körül itt csúcsforgalom van. Az út két oldalán autók állnak, köztük pedig jó esetben egy autónyi szélességû szabad hely marad. A feladat: Próbálj meg úgy átjutni ezen a részen, hogy lehetõleg egyetlen a barátosnõjének, gyerekének integetõ anyuka se taposson ki szembõl, mert mindenre figyel csak az útra nem...
Szerencsére ezután már csak tényleg a tekerés élvezete maradt.
Vác után a bringaút egy kicsit emelkedni kezd. A kapaszkodó után a jutalom a Dunára és a Szentendrei szigetre való kilátás. Verõce felé haladva a túlparton a hegyek tetején még a Fellegvárat is meg lehet pillantani. Az út jobb oldalán a fokozatosan a Börzsöny vonulatai válnak a táj meghatározó elemévé.
Kismarosra beérve jobbra vettem az irányt, Szokolya felé. Az út jobb oldalán található az erdei kisvasút pályaudvara. Turista szezon idején itt elég nagy nyüzsgés szokott lenni, de ezúttal alig lézengtek arra néhányan.
Az út innen szép fokozatosan emelkedni kezd. Szerencsére az átmenet nem túl hirtelen következik, így az embernek van ideje hozzászokni. Minden irányból hegyek vesznek körbe, melyeket tölgy és itt-ott fenyõ borít, néhány kisebb legelõvel, kaszálóval megszakítva. Az út mellett patak csörgedezik. Az erdei vasút is ezen a völgyön kapaszkodik felfelé, idõnként keresztezve az autóutat. Az autóforgalom elég gyér volt, így a tájat is viszonylag zavartalanul lehetett élvezni.
Szokolyához közeledve egy kicsit keményebbé válik a kapaszkodás, de ha valaki formában van, akkor ez nem fog gondot okozni. Emlékszem, hogy mikor elõször jártam erre, nem gyõztem pihenõt tartani, mert valahogy mindig elfogyott az a fránya levegõ. Ma már gond nélkül végigtekertem a királyréti pihenõig. Legutóbb még más bringásokat is elõzgettem felfelé. Jó néha visszatérni a régi megmérettetések helyére, hogy az ember ismét próbára tegye magát és így felmérhesse mennyit fejlõdött az elmúlt idõszakban.
A királyréti pihenõ hétköznap lévén üres volt. A kempingezõk, táborozók már odébb álltak, az iskolai kirándulások pedig még nem kezdõdtek el. A büfé szerencsére ilyenkor is nyitva van, így megjutalmaztam magam egy kis jegesteával. Miközben pihentem és a müzli szeleteimet pusztítottam, elhatároztam, hogy nem gurulok vissza ugyan azon az úton, mint jöttem, hanem teszek egy kis kitérõt Kóspallag irányába. Messze nem vett ki belõlem mindent az út, ezért úgy ítéltem ez még belefér.
A negyed órás pihenõ után visszagurultam az útelágazásik. A tábla szerint az út Kóspallagig 4 km, de a táblán az nem szerepel, hogy közben két hegycsúcs között a gerincen fogsz átkapaszkodni. ;o)
Ez egy szûk, egysávos autóút, néhol 10%-kos emelkedõkkel. Szóval valódi, kistányéros mászás várt rám. Egyszer már jártam ezen a szakaszon is. Akkor a tüdõmet köptem ki néha és szégyen szemre még toltam is a bringámat. Ma viszont megtapasztalhattam az állóképességi edzéseim hasznát. Végig nyeregben bírtam maradni, bár tény, hogy az erdõ a lihegésemtõl és a vészesen csipogó pulzusmérõtõl volt hangos. Azt hiszem ha valaki sportolni kezd, azt azért is teszi, hogy néha megtapasztalja saját korlátait, s késõbb átlépje azokat.
Ha az embernek a lihegés mellett, a szemébe folyó izzadtság ellenére van lehetõsége körbenézni, akkor meseszép erdei tájban gyönyörködhet. Balról, jobbról fák minden felé, melyek lombjai között átszûrõdik a napfény. Vízmosásokba, kisebb völgyekbe nézhetsz le az út mellett. Madarak, gyíkok és rovarok neszeznek az avarban. Az idilt csak néhány teherautó, egy traktor, meg persze a lihegésed zavarja meg. ;o) A gerincre felérve, az erdõ egy kicsit visszahúzódott, így volt szerencsém egy pillantást vetni a Börzsöny csúcsaira, mielõtt egy észveszelytõ lejtõzés vette kezdetét. A táblák szerin egy 12%-os majd egy 14%-os lejtõ követte egymást. Én meg kapaszkodtam a kormányba, a fékbe és reméltem, hogy se hátulról, se elölrõl nem fog jönni közben semmi.
Innen kisebb emelkedõkkel megszakítva lényegében lefelé vezetett az utam, egy szerpentines, kanyargós autóúton. A Nagymaros és Kismaros között a 12-es utat keresztezve rátértem a Szob és Vác között futó bringaútra és hazafelé vettem az irányt.
Vácon a Duna parton, a gesztenyefák árnyékában, a szokásos padomnál még tartottam egy 10 perces pihenõt, mielõtt az utolsó tizennéhány km-nek nekikezdtem volna. Otthon már várt a jól megérdemelt zuhany és a pihenés.
Mikor a házunk elõtt leszálltam a nyeregbõl a kimerültség mellett egy jó adag boldogságot éreztem. Bár sajognak az izmaim a fáradtságtól, ez akkor is egy remek kirándulás és csodás nap volt.
Az útvonal végig aszfaltozott, betonozott utakon megy, részben bringaút vagy kis forgalmú autóút. Akár országútival is bevállalható (rendszeresen szoktak arra oútisok edzeni), bár itt-ott az aszfalt minõsége hagy némi kívánnivalót maga után. (Felfagyások, kátyúk és foltok folt hátán.) Fontos, hogy a fékek és a váltók kifogástalanul mûködjenek!
Bárkinek ajánlani tudom ezt a szakaszt. Királyrétig valószínûleg mindenki gond nélkül fel tud tekerni. A távot le lehet rövidíteni, ha pl. Budapestrõl Vácig valaki vonattal megy és persze a cél is lehet Vácnál.
A bannerban felhasznált képeknél is erre kellene törekedni.
Az út nagyrészt sík, az útfelület aszfalt és beton.
Valószínûleg tudnék néha nagyobb átlagot is menni, de akkor a pulzusmérõ lesípolná a fejemet. Így inkább nem hajtom szét magam és hagyom, hogy a átlagom apránként fejlõdjön.

vagy ha attok anyagot megcsinálom
LINK
nem sértõdöm meg ha valakinek nem tetszik, szó sincsen ilyenrõl, szal nyugodtan csináljon aki tud 😊
Nem értek a fotosopphoz, csak annyira, amivel ezt össze lehet dobni.
Nem a legjobb, és ha a színek elütnek vagy szarok bocsi, színtévesztõ vagyok 😄
Tehát összecsaptam egy logót. Nyilván vannak akik sokkal jobbat csinálnak, hátha ez ösztönzi õket arra, hogy megtegyék 😄
[/img]
ha nagyon szar bocsi, legalább megpróbáltam 😄D
Egyébként a címváltoztatásra sem reagáltak túl sokan..pedig nem ártana szvsz..