22335
11330766891279474906.jpg
  • Vaxi
    468*60-as lenne jó, és mittomén valami mozgó lófasz, amin van egy bicaj, meg hogy BikeWars + valami szöveg: hogy Jót bringáztál? Oszd meg másokkal!
    vagy amit kitalálsz :D:D_SF:
  • greg benz
    Pár jót már én is láttam,de mindig lecsúsztam róluk:D Egyszerűen nem tudtam elég gyors lenni..
    Ha leírod röviden mi legyen a banneren,mekkora legyen meg ilyesmi akkor csinálhatok egyet
  • greg benz
    Na ez is vicces..katt
    Eszi a rozsda,lánc is egy merő rozsda,a nyereg szét van szakadva,és akkor 50ezer..hol él ez?
  • Vaxi
    én ott találtam egy olyan jó ajánlatot amire azonnal le is csaptam. ha minden jól megy a héten már magaménak tudhatom a konát.
  • Vaxi
    fotosopp mályszerek!
    nem csinálna valaki egy fasza bannert a bw-nek?
    [ nemsokára kijavítgatom az IE alatti bugokat + kap egy info domaint ]
  • greg benz
    Minden nap többször is ránézek a bikemag piactérre és az expressz.hu-t is átnézem,várva egy jó vételre amire lecsaphatok.
  • greg benz
    Figy,én mit művelek? Szeretnék egy régi országútit venni,megbízható,megkímélt állapotban.. Túl nagyok az igényeim? Vagy lehetetlent akarok? Én úgy érzem nem
    Arról meg nem tehetek,hogy az összes eladó seggfej
    Amit bardocz írt azzal pedig csak egyetérteni tudok. Plusz nem célom tele "rinyálni" az összes létező bringás fórumot..
    Már bikemagot sem nézem,mert ott is halottak a fórumok..
  • bardocz
    Teljesen fölösleges az outi topik,alig írnak oda,ugyan így marha fölösleges a hegyikerékpár is,illetve a milyen bicód van topik.Ebbe írnak csak az emberek.
  • Breki33
    Ha továbbra is outit akarsz venni leírtam, hogy hová érdemes írnod.

Ha esetleg az outis fórumba írnál talán még ajánlani is tudnánk vmit :-)

Pl nekem van a régi versenybiciklim amit nem akartam eladni, de amit már művelsz inkább lehet aladnám.........:P
  • SrAta
    vaze te nagyn peches vagy a bicóvásárlásban:))))))
    Részvétem:D
    Remélem az életben több szerencséd vanXD
    De kb már a 30. keró amit elvisznek előled, vagy valamiér nemtod megvenni XD
    (tudom, hogy nem vicces de ennyire pechesnek lenni már kicsit mulattságos:) szal bocsi:D)
  • greg benz
    Sziasztok!

Nem akarok senkit megsérteni,de komolyan mondom kezd úgy tűnni,hogy akik kerékpár eladással foglalkoznak,egytől egyig agysorvadásban szenvednek..

Az első vicces sztori: bikemagra feltettek egy fasza pezsó bringát,szép volt és még olcsó is. Késő este láttam meg,mondom nem hívom már,majd holnap reggel. Másnap 10órakor hívtam,és közölte,hogy már tegnap elvitték. Jólvan mondom,fasza. Másnap mit látnak szemeim? Ugyanaz az eladó feltett megint egy bringát,megint pezsó,és majdnem ugyanolyan mint a másik,még olcsóbb is volt! (nem ugyanaz a bringa volt,tudom mert a másikról lementettem a képeket korábban,és mikor összehasonlítottam láttam,hogy több dolog is eltér rajtuk)
    Most őszintén,nem volt annyi esze a majomnak,hogy azt mondja elkelt,de lesz egy másik hasonló? Már csak az ő érdekében..vagy mikor hozzákerült a másik bringa akkor visszahívhatott volna,hogy nem érdekel véletlenül?
    Nevetésges..

És akkor a másik sztori: Kb. egy hete kaptam egy emailt a bikemagos hirdetésemre:

"szia

a bikemag hirdetésed miatt írok

van egy, a képen látható színű, és ugyanolyan felszereltségű, peugeot aubisque 56-os kerékpárom nagyon jó állapotban. annyi a különbség hogy piros a nyereg.
    alig volt használva, garázsban állt, minden eredeti rajta.
    annyi hiányossága van mindőssze, hogy a hátsó fék nincs bebovdenezve, ill. nincs rajta kormánybandázs.

ha érdekel küldök képeket.

Üdv VB"

Erre ezt írtam:
    "Szia!

Ha csak ennyi a hiányossága,és tényleg jó állapotban van,természetesen érdekel,küldheted a képeket!

Üdv: Dénes"

Majd több nap szünet (közben írtam neki még1 mailt,hogy most akkor mi van?) után jött egy ilyen levél:

"szia

bocs de mégis megtartom

VB"

Komolyan mondom az agyam eldobom...
  • SrAta
    semmi má megvan:D
  • SrAta
    Véres linkeld plz azt a vidit, amin a magyar srác is tolja a béemiksz vébén
    Köszke
  • Szabi84
    nem életérzés, én még nem mentem olyannal, de azt mondják adrenalinbomba
  • bardocz
    Általában városban sík terepen használják,így elég egy sebesség,de azt nem tudom mivel jobb egy fixi egy szabadonfutósnál,biztos az életérzés:D
  • greg benz
    Megint egy kérdés: Az egysebességes országútiknak mi az értelme/célja?:)
  • belisz
    Ha megtehetném,hogy csak úgy megveszem,már futnék is érte. Gyönyörű darab. Elképzelni nem tudod,hogy komolyabb gyűjtök mi pénzt meg nem adnának érte...:D
  • greg benz
    Ja,tényleg nagyon szép,de ez a királyi családos szöveg valahogy...
  • Pistike 007
    Jó állapotban van meg minden, de akkor is...x)
  • greg benz
    Ez vajon komoly?:D
  • belisz
    Érdekes. Nekem "csak" egy Gepida Karatonom volt,és brutálisan jól bírta. Forgásokat,rohadt nagy lépcsőket,bunny-kat...igaz,a hátsó felnit kettétörtem. :D De a váz,az tuti nem szar. Sőt,azért Deore hajtás+monoblokk,teljes Alivio váltórendszer,erős kiegészítők. Jó gép volt az. Még most is öcsém nyúzza. Eddig volt 1 monoblokk csere,fékeket lecserélte tárcsásra. A teleszkóp az ahhoz képest,hogy RST,soha meg sem nyikkant,pedig már vártam,hogy mikor törik el,és szúrja át a mellkasom :D,de nem,bírta.
  • Thomx
    Én Duro Buffalo-t használok ilyen célokra. Ára sem vészes, kb 3000/db.
    Így néz ki -> link
  • Pistike 007
    Én nem a nevéből ítéltem, hanem a felszereltségből. Amúgy meg mint láthatod belépő szintű MTB, arra szerintem tökéletes...:)
  • bardocz
    Eltört mindig a váz?Vagy nem volt elég merev?Más gepida nincsen rajta.
  • Mark007
    Hello!
    Mivel visszaraktam a gumikat a régi bringámra, amit sikerül eladni, így most gumi vásárlás előtt állok.
    Tudnátok ajánlani párat?
    -Legtöbbet aszfalton használnám egyelőre, de néha azért földúton, erdőben is szeretném, esetleg kicsit sarasabb, lazább talajon.
    -Esőben nem nagyon szoktam menni, szóval az nem lényeg.
    A max keret 7e(első+hátsó külső gumi)
    Ha valaki tud valamit ajánlani, azt megköszönöm!
    Üdv.
  • Danus16
    hú most voltam karintiában 1 hetet, hát emberek, az 1 négyzetméterre jutó hardcore bringák száma kiugróan magas volt :D
    ezek az osztrákok nagyon komolyan veszik a mozgást. mindenkinek minimum marathon erősségű bringája volt, de nem voltak ritkák az xtr felszereltségű gépek sem...
    csodálom a kitartásukat, autóval mentünk fel a Glossglocknerre(600m-ről 2400m-re), és egy csomó bringás volt a szerpentineken.
    és van aki délutánra az aljáról felért a tetejére. azért ez nem kis teljesítmény.
    és még az 50-60évesek is rendszeresen bringáztak.

a szerpentinen lefelé meg előttünk egy ember 70-el ment outival. :D komolyan megelőzte a kocsit. aztán azokban a hajtűkanyarokban simán fékezés nélkül ment. én 70nél már kicsit félnék, hát még hajtűkanyarban :D
    Mondjuk az lehet is hogy a régi bringám szétesne olyan sebességnél, gondolom azok a többszázezres bringák kicsit nagyobb biztonságérzetet adnak. :D
  • Máté94
    Egyéni.Olyan mbertől tudom akiknek a fullos Gepidája voltak és mindig szaro voltak:)
  • belisz
    Lófaszt fos. Jó gépeket gyárt az. Volt már Gepidá-d?? Mert nekem már volt,és most öcsém nyúzza ugyanazt a gépet,amit Én előtte egy évig.
  • Máté94
    Gepida egy fos!Csak a nevéből él!
  • Pistike 007
    Egyértelmű hogy a Gepida:)
  • nzotya
    Üdv!
    Kezdő kerós vagyok. A segítségeteket szeretném kérni, van 2 keró, ami között dilemmázok vásárlás előtt. Főleg városban használom majd, de mindenképp szeretnék vele eljárni túrázni. (nem nehéz terepre ) A minőség volna a fontosabb, mert felszereltésgbeni különbség van. Íme a két keró:

http://www.bike-shop.hu/kerekpar/mtb...a/sirmium_2009
    http://www.bike-shop.hu/kerekpar/mtb/gt/outpost

Előre is köszönöm a segítséget!!!
  • Vaxi
    na ja.
    a szóban forgó bringa 100k, májusban vette az illető, minden papírja megvan, csak városban ment vele, és a 100km-t nem érte el még.
    asszem jó üzletet csinálok vele.
    pláne, hogy boltban 140k-tól van a deluxe.
  • norbi56
    Ez Alivio csak odaírta h deore LoL
  • bardocz
    :ASD

Ennyire nem lehet valaki buta.Deore váltót ad el Alivio felirattal:D
  • bardocz
    Az már nem nagy költség,én ha lesz pénzem maxxis xenith gumit fogok majd venni a bringára.
  • Vaxi
    Úgy néz ki mákom van, lehetséges, hogy nagggggyon olcsón meg tudok venni egy alig használt ( <100km ) Kona Fire Mountain Deluxe-ot. hátránya annyit, hogy trekking gumi van rajta, dehát istenem :D
  • Breki33
    Ez azért nem ennyire egyszerű

Egyébként így van

Országúti kerékpár váz méret meghatározása
    Magasság Javasolt váz méret
    centiméter centiméter méret
    148 - 152 47 - 48 XXS
    152 - 160 49 - 50 XS
    160 - 168 51 - 52 - 53 S
    168 - 175 54 - 55 M
    175 - 183 56 - 57 - 58 L
    183 - 191 58 - 59 - 60 XL
    191 - 198 61 - 62 - 63 XXL

Itt pont erről van szó részletesen

klikk

Egyébként az sg-n itt van az outi-s topic azzal kapcsolatos kérdéseket érdemes odaírni, vagy még inkább az indexre

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1207316514
  • greg benz
    Köszi szépen! Akkor az 56-os pont jó nekem
  • dx
    CM fórumról:

Hagyományos vázméretezés:

155-165 cm: 48-51 vázméret
    165-170: 51-53
    170-175: 53-55
    175-180: 55-58
    180-185: 58-61
    185-190: 61-63
    190-195: 63-65
    195-200: 65-től
  • greg benz
    Más kérdés: 56-os országúti váz milyen testmagassághoz ideális kb?