Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Hát izlések és pofonok szerintem kegyetlen😄

Downhill!!

terepmintás dolgok nem teccenek 😊

gordon 24
Jaja.. Nagyon szépek.. Hihetetlen szép formás villákat gyártanak!
Ami még nagyon szép az a terepmintás Sherman Manitouból😄
De hát az ár is fasza mind a 2-nek..

Downhill!!

VRSDM
van ilyenis esgén? jólátni 😛

u dont have to listen anybody else but me

ami egy nagyon szép darab az a Marzo 55 😊 egyik szerelö ismerõs most vett olyat (y)

*irtál .

gordon 24
Jó az oké! Koppintani le lehet. Attól sose lesz marzocchi.. A Sauntor és az rst is ezt csinálja ujabban. Pedig az rst-de fasza volt régen.. Jól elszarták azt is.

Downhill!!

jah igen most látom nem csak dh-t irtam 😊
arra gondolok hogy pl az idei duro az a tavalyi dj-n alapul .

gordon 24
Mivan??
A Dirt az ugra bugra, meg brutálkodás..

A Dh meg szágúldás ki montda hogy ugyan az?? Ne kötekedje😄

Downhill!!

gordon 24
Hát ezt ne hidd.. A Sauntor az egy elég amatör valami.. A Marzo pedig igen csak az elit osztályba tartozik..

A legjobb villa igaz a FOX, de hát az ára is szép.

Downhill!!

dirt mióta dh ?😄

Sountour + marzo = ugyanaz a belsõ alkatrészek,mûködési elv !!! (nem mind1iK)

gordon 24
Hát én santourt tutti nem vennék!
Marzo, Manitou, Rock Shockx ezen kivûl semmit. Mindegyikbõl van 100-150 között állitható megoldás..

Ha Dh-ra meg ugrálásra akarod:
Marzo:
Drop off, z1 freeride, z1 sport, Dirt Jumperek stb.

Manitou:
Sherman , Black (ebbõl a freeride van belõle csak cc)

Szóval ilyesmiket..

Ha gyors záras a kereked és nem akarsz cserélni! Van a Drop offból sima papucsos is.. A Dirt Jumperek között is van olyan..
Az átütõs olyan mint az enyém.

Én ezt vettem 65000ft-ért egy fél éve Z1 freeride: (enyhe Dh dirt-re van..)Igaz használt!

Downhill!!

Amelyik nekem tetszik és megis éri szerintem az a Sountour Rux E 150mm-es most 35k ha jol emlékszem én azt venném most .

Truck Driver001
Na..közben döntöttem.végül maradok a Suntour-nál,de azon belül szerintem Epicon lesz.100-tól 140-ig állítható a rugó útja.Elvileg jobb mint a Duro,bár véleményeket nagyon sehol nem találtam.szóval szerintetek?ha nagyon lájtos dh-t,és max fél méteres ugrásokat kibír,akkor beruházok rá.

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

Gabo!

Köszönöm a kimerítõ válaszod!! Keresek néhány tipust és tanácsod megfogadva beírom majd ide, ami biztos tetszik és árban még olyan határeset a MONGOOSE 2008 ROCKADILE AL, nem tudom errõl mi a vélemény...
Mongoose 2008 Rockadile AL

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

a hardy váz 160-asig bírja 😊

Nekem egy alap UMF 3 -am van 2 éve és már nagyon szétzúztam szegényt.
Arra gondoltam, hogy átállok cc-re, mert itt kõszeg felé már unalmasak a pályák. Tudtok valamit ajánlani?

Szabi84
150mm nagy bele, inkább kisebbet vegyél nehogy eltörjön a váz!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Atti12
Sziasztok! Nem is tudtam hogy van ilyen topic 😊
Itt az én keróm:

Tudom nem egy nagy gép, de én imádom 😊). 3 éve van meg, eddig semmi komolyabb baja nem volt. Minden gyári rajta, egyedül a mûanyag pedált cseréltem le egy alumíniumra.

Truck Driver001
UMF Hardy-ba.no igen,elvileg a váz maximum 120-as villát bír el,de sok embertõl hallottam,h a duplavállast is fogadja.persze nem úgy,ha gyilkolják.mert elég merev a fejcsõnél a heggesztés.no mindegy,nem veszem meg,mert agyat nem akarok cserélni.tökéletes az,ami van.most viszont a Duro,és a Manitou Splice Super között gondolkodok.mindkettõrõl elég jó véleményeket olvastam.szóval vacilálok.

bardocz
Nagyon jól néz ki<#eljen> És lehet ugyan olyan felnim van,mint neked is,nagyon jó a fékpofáknak csinált rész rajta.
A Polaris egy jó kis XC gép. Sokan amatõr szinten versenyzésre is használják. <#vigyor3><#eljen>

Átütõtengelyes villába csak átütõs aggyal készült kerék megy be.
Viszont átütõs agyak egy részéhez lehet átalakítót is kapni, amivel normál, gyorszáras villába is rögzíteni lehet õket.
Nagy átmérõjû féktárcsa használata mellett az átütõs megoldások egyértelmûen jobbak, merevebbek.

Amúgy milyen vázba tennéd be ezt a villát?

Truck Driver001
Hali!ismét pár kérdéssel fordulnék felétek!szóval villát szeretnék vásárolni a gépembe,de nagyon nem vagyok otthon e téren!😄
kinéztem egy 150-es Marzocchi Drop OFF villát..na most elvileg ennek a villának van átütõtengelye.igazság szerint fogalmam sincs,h ez mit takar.de ha jól értelmezem,a gyorszáras elsõ kerekem,nem fogom tudni belegyúrni.csak agy cserével.amit nem akarok,mert arra nem költenék.Stance Kingpin-t néztem még,de az is átütõs.na szóval akkor jól sejtem,h az elsõ kerekem,agy csere nélkül az ilyen villákba nem megy bele?

Vaxi
Szép bicaj

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

JAG1
KTM elég régóta gyárt biciklit. Hogy milyen minõséget, azt nem tudom...

Én egy ilyennel tekerem mindennapjaim.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Ha sisakot választasz elõször ne az árat nézd!
A jó sisak nem nyom, nem szorít sehol sem. Könnyen a fejméretedhez lehet állítani. Nem lötyöghet. Ezen kívül legyen jó a szellõzése.
S persze az sem mellékes, hogy nézzen ki jól, máskép nem fogod hordani.
Jó nevû gyártók: Uvex, Cratoni, Giro, Met, Bell, Casco
Értékben 8-10k körül már biztonságos és jó minõségû sisakokat lehet kapni.

A dolog annyiban igaz, hogy jó néhány gyártó telepítette a vázgyártó részlegét Ázsiába, vagy gyártat ottani beszállítókkal. A legnagyobb ilyen beszállítók a Giant és a Merida. (De gondolom akadnak més mások is rajtuk kívül.) Precíziós robot gyártósorokon készülnek a vázak.
A tervezést általában az anyavállalat végzi a saját székhelyén. A fémmunkákat és néha a festést is Ázsiában végzik. Majd összeszerelésre az anyacéghez szállítják a bringákat. Ma már legfeljebb csak a csúcs modellek készülnek közvetlenül a cég saját gyártásában.
A Trek vázakat pl. a Giant készíti. Persze a Trek alapanyagából és a Trek tervei alapján dolgoznak.

MaSzKa:
Lehet, hogy a bringa valóban KTM bringa és hogy évek óta gyártják lényegében változatlanul, de ebbõl tévesen vonod le azt a következtetést, hogy ez a bringa egy csúcs modell.
A KTM és még jó néhány gyártó (pl.: Schwinn (nem Csepel), Mongoose) adja a nevét olyan tömeggyártásban készülõ kínai gagyikhoz, amiket aztán a tecsóhoz hasonló nagyáruházak kilóra árulnak. Egyszerûbb ez, mintha a kínai hamisítókkal kellene pereskedni. Így legalább kapnak egy minimális részesedést és a nevüket reklámozzák. A sok láma pedig csupán a márkanévnek bedõlve ("Hiszen ez egy KTM! Akkor rossz már nem is lehet!"), veszi is ezeket a bringákat, mint a cukrot. A nagy áruházláncoknak pedig az az üzlet az egészben, hogy így nyugaton is el tudják sózni a gagyijukat. Kint már nem lehet márkanév nélkül eladani semmit.

Ami a KTM-et illeti. Attól, hogy a motorok terén komoly névnek számít, a bringák terén még nagyon újfiú. Attól, hogy a motornak és a bringának is két kereke van, technikai szempontból még rengeteg különbség van közöttük. Nem törvényszerû az, hogy ha valaki ért az egyikhez, akkor a másikban is ász. Ha majd kihoznak néhány egyedi, önálló innovációt, amit a versenyeken elért eredmények és a nemzetközi szaklapok tesztjei is igazolnak, akkor esetleg érdemes lesz õket komolyan venni. Addig csak egynek számítanak a számtalan feltörekvõ gyártó közül.

Az össztelós gépekrõl kijelenteni, hogy "az össztelós bicaj 1 szar" szintén elég erõs.
A teló rendszer lényege, hogy a kényelem fokozása mellett javítsa a bringa úttartását.
Gondold végig, hogy egy merev bringával hányszor kell kiállnod a nyeregbõl a kátyúk és a rázósabb útszakaszok elõtt. Hányszor dobja meg a kereket egy-egy szikla vagy gyökér. Hányszor veszíti el a hátsó kerék a tapadását azért, mert nem tudja lekövetni a terep egyenetlenségeit. Valamint az se mellékes, hogy mennyi rázkódást továbbít a váz a kerekek felöl a kezeidhez, a lábaidhoz és a hátsó feledhez.
Egy jó össztelós gép nagymértékben kíméli a bringást. Kevésbé fog elfáradni az út végére és kisebb az esélye arra is, hogy az ízületeket érõ terhelés miatt lesérül. A jobb úttartás miatt felfelé is, de fõleg lefelé sokkal nagyobb sebességet tud megengedni magának. Ez technikásabb versenyeken akár több helyezést is jelent. Marathónokon, túrákon pedig azt, hogy nem félholtan érkezel meg a célhoz.
Ami a pedálozásba fektetett erõ elnyelését illeti, pár évvel le vagy maradva. Néhány éve már gyártanak olyan telókat és rugós tagokat, amik kiküszöbölik a pogózást. Talán utána kellene olvasnod, hogy mit jelent a propedal, az spv vagy a lockout (csak, hogy néhányat említsek.) a telók esetében!
Persze egy jól megtervezett rendszert meg kell fizetni.

Amit pedig jó lenne tudomásul venni végre neked és még sok más embernek az, hogy a 100k alatt amit bringaként kapsz az a legtöbb esetben a belépõ kategória alja. (Igen, az általad emlegetett Cube is az.) A minõséget, mint mindenhol, itt is meg kell fizetni. Az ár-tartósság-tömeg hármasból csak két feltétel az, amit kedvezõen össze lehet hozni. Minél optimálisabb eredményt szeretnél elérni, annál több tervezést, annál kifinomultabb gyártást és alapanyagokat igényel. Ez pedig pénzbe kerül.
Gondolom senki nem várja el, hogy egy Trabant áráért egy F1-es versenyautót kap. Ugyan ezt miért várja el valaki amikor bringát vásárol?

Ahelyett, hogy a vergõdéseddel lejáratod magad és hozzászólásról-hozzászólásra azt bizonyítod, hogy mennyire nincs rálátásod a témára, inkább hallgass és olvass! Ha pedig valaki rávilágít arra, hogy valószínûleg tévedsz, akkor pláne. Használd ki az internetet és olvass át néhány bringás fórumot, oldalt magyart, angolt, németet! Esetleg vegyél kézbe néhány szaklapot!

Meg hatso valto sem igazan szukseges.

gordon 24
Minek??😄 Nekem sincs.. Ezek Dirt bringák teljesen felesleges rá.

Downhill!!

gordon 24
Nagyon király! Gratula!

Downhill!!

MaSzKa
elsõ váltó az nincs?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Quki
ha már itt tartunk... 😊 itt a saját gépem...

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

MaSzKa
nekem is jó lenne ha nem lenne szétvágva

bardocz
Nem tudok😊 Nekem a gyári tökéletesen megfelel😄
MaSzKa
jó drága volt gondolom

MaSzKa
mondj valami jó olcsó ülést

SötétBarom
Itt a régi rideom, már mást boldogít 😊

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

bardocz
Szerintem nagyon kevés hely van a kormány és az ülés között.Aztán lehet csak én vagyok magas,bár nem tartom magam annak.
MaSzKa
így néz ki a bicajom újabb verziója

aniKaTM
Jó éjt srácok!

\"Elnézést, nem ön hagyta el a láncot a pedállal együtt? De jaj, a váza sincs meg... S mintha leszakadt volna a nyeregről az útra! Segíthetek...?\"

bardocz
Az már csak a te tudatlanságod,minden bringás ismeri.
MaSzKa
tescos? 990ft 😄 ár/érték

Szabi84
Herend, balatonpart, bakony, zirc fele, szóval itt a környékben sok helyen voltunk már na de már lépek holnap meló

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Milyen sisakot ajánlanátok kedvezõ ár\érték arányban??

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

MaSzKa
nah megtaláltam ami 1az 1-be az a gép ami nekem van csak más színbe

Szabi84 KTM: te szoktál tekerni Herend vagy Kab-hegy fele?

MaSzKa

de szupert találtam 45euro!!! csak

MaSzKa
ti csak azt mondtátok ebay 😄 az nem hogy .com