Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Új gép
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
u dont have to listen anybody else but me
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
am fel ev. es nem lesz se rotorod, se hatso feked, se ep vazad, se ep ulesed, aztan elso feked se :]
superbmxen volt most par hete egy bringa, 7.6 kilo. pofas bico. fele animal :]
Remélem nyúzod is rendesen, ahogy egy ilyen bringát illik!
MONGOOSE 2008 ROCKADILE AL
Ez egy nagyon-nagyon alap bringa. Sokat ne várj tõle!
Nézzük sorjában:
A váz használható és egy bizonyos mértékig alapja lehet a késõbbi fejlesztéseknek.
A Suntour M2025 villa semmilyen beállítást nem tesz lehetõvé. 63 mm-es rugóúttal rendelkezik. Aszfalton a kisebb repedéseket, egyenetlenségeket talán valamelyest csillapítja, de terepen csak arra lenne jó, hogy elpattogj vele. (Mint a prérifarkas a Gyalogkakukkban.) Aki komolyabban szeretne bringázni, az néhány hónapon belül le fogja cserélni.
A meghajtás a Shimano, a Sunrace alap modelljei és noname alkatrészek közül lett összeválogatva. Alkalmi tekerésekhez használhatók ugyan, de hosszabb használat és terhelés alatt valószínûleg a pontosságuk hagyni fog némi kívánni valót maga után.
A kerekek aszfalton, döngölt földúton talán használhatók, de komolyabb terepre nem nagyon merészkednék velük. Bár nem írtad, de ha esetleg testesebb bringás lennél, akkor arra készülj fel, hogy ha a kerékszett nem túl jó minõségû, akkor sûrûn kell majd centrírozni. Akár egy-egy rosszul sikerült padkázás után is.
A Kenda Komodo gumik jók lehetnek, de túl agresszív a mintázatuk. A bütykös felületük miatt aszfalton elég zajosak lesznek. (A gyártó választása azért eshetett rájuk, hogy ezzel azt sugallják, hogy ez bizony egy kemény terep bringa. Pedig nem az...) Érdemes inkább egy alacsonyabb mintázatú vagy vezetõ éllel ellátott gumit választani. Ezeknek sokkal jobb a gördülési ellenállásuk és inkább valók kemény útfelületen való használatra. Ha a vázba az 1.95” helyett 2.0” vagy 2.1”-es gumi is belefér, akkor a ballonosabb külsõnek köszönhetõen egy kicsit jobb lesz a rezgés elnyelése is a gépnek.
A ProMax fékekrõl nem õrzõk túl jó emlékeket. A fékpillangók meglehetõsen rugalmasak, így fékezéskor hajlamosak csavarodni. Ez pedig nem használ a fékerõnek. Ezeket már a vásárláskor lecserélném legalább egy Shimano Deore V-fékre. Zongorázni lehet a különbséget közöttük.
A kormány acélból van, így eltörni nem, legfeljebb elhajlani fog. Viszont nehéz és nem korrózióálló.
A mûanyag pedálok sem a strapabíróságukról híresek.
A bringa fõleg aszfalton való alkalmi, hétvégi tekerésekre alkalmas, de komolyabb, rendszeres sport használatra nem ajánlanám. Ha nincs más választási lehetõség, akkor amit vásárláskor azonnal lecseréltetnék, azok a fékek és esetleg a gumik. Az elsõ a biztonság szempontjából fontos, a második pedig a bringa menet tulajdonságain javítana sokat.
A bringával vásárlás után két dolgot lehet tenni:
Használod addig, míg eldõl, hogy tetszik-e ez a sport és amíg össze nem jön a pénz egy jobb gépre. Akkor pedig egy az egyben el kell adni.
A másik lehetõség, hogy apránként ahogy kopnak az alkatrészek lecseréled õket jobbra. De ebben az esetben valószínûleg jobban jársz, ha egy jobb vázra épített, de szerényebb felszereltségû bringát választasz.
Én azt javasolnám, hogy szánj rá több pénzt és inkább vegyél egy jobb bringát, minthogy csalódj és késõbb megbánd a döntésed. Nagyjából +20k-ért már meg lehet venni egy Magellan Crater Alivio bringát. Az szerintem jobb választás lenne szinte minden szempontból.
Illetve érdemes megvárni a szezon végi akciókat. Pl. a Merida bringákra már el is kezdõdött!
Esetleg elõzõ évi modelleket is érdemes megnézni. Sokszor igen kedvezõ áron hozzájuk lehet jutni. Pl. itt: http://www.speed-way.hu
mibõl van müanyag?😄
am azé a 85kilóm alá kell az acél váz meg a többi acél cucc😄
amugy jo kis gép ez igy ránézésre, + sokkal jobban jártál mint mongoossal szvsz 😊
Kurvajó keró, csak a felnit kéne cserélni, mert ez papírból van😛
A színe gyönyörû, bocsi a minõségért, de telos képek😊 Am a színére visszatérve, napon arany, neonnál bordó, és sima lámpánál meg barna😛
Ötletek?
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
következõ nyáron lesz a csere erre. a régit persze megtartom örökre 😉
nem akarnám cserélni de sajnos haladni kell a korral...

röviden, 400tól felfelé már bõven jókat össze lehet rakni :]
am fotóztam az enyémrõl is egyet...
haro cozmo alap. azóta hoffman villa, eastern agyak, egy nomad kormany, odüsszi fékesdi, a vázon akkor a papucs mint az ááálat, de akkor sem cserélem le, szívemhez nõtt már nagyon, és súlyban sincs többletem vele, lehet nem a legszebb de legalább összetörhetetlen, új hajtás meg beszerelésre vár csak.

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
NEKEM ILYEN BIKEOM VAN MIVEL SAJÁT KÉP NINCSEN GÉPEN IGY NETRÕL TESZEK BE!

Vázanyag: Block Design Custom 7005 DB Alumínium
Villa: Marzocchi Dirt Jam Pro 100 mm / 32 mm
Hajtómû: TruVativ Hussefelt Howitzer 170 mm / 38 fog + rockring
Középrész: TruVativ Howitzer
Lánckeréksor: Shimano HG-50; 11-32 fog; 9s
Lánc: KMC-Z9000
Váltókar: Shimano Deore; 9s
Hátsó váltó: Shimano Deore LX
Fék: Hayes nine; 180 mm / 180 mm
Elsõ agy: Rock Machine; 36 furat
Hátsó agy: Rock Machine; 36 furat
Felnik: Mach1 Freeride
Küllõk: DT; 2 mm; fekete
Külsõk: WTB Timberwolf; 26 x 2,3
Kormány: TruVativ Hussefelt DH risebar; 680 mm / 31,8 mm
Kormányszár: TruVativ Hussefelt; 60 mm / 0 fok / 31,8 mm
Markolat: WTB csavaros
Kormánycsapágy: Cane Creek Mallet
Nyeregcsõ: TruVativ XR 2 csavaros; 31,6 mm / 350 mm
Nyereg: WTB Power-V
Pedál: Wellgo alu platform
Geometriai adatok:
Fejcsõszög: 70,5 fok
Nyeregvázcsõ-szög: 73,5 fok
Tengelytáv: 1040-1060 mm
Láncvillahossz: 410-430 mm
Felsõcsõhossz: 550 mm
Vízszintes felsõcsõ-hossz: 565 mm
Fejcsõhossz: 124 mm
Tömeg: 16,12 kg
De a gyártók a 100-ast rakják bele szinte mindbe igy azzal müködik valszeg a legjobban..
Az én Konába 150-es van egyenlõre birja😄
Downhill!!
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
nem igen tudtam még szétzúzni..szerintem nagyon bivaly egy váz!
csak a villát kéne eladnom már!😄
Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.
FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook
Azt viszont kétlem hogy a profi villákat a santur gyártaná, mert neki nincs profi villája.
Ráadásul a Marzocchi nem a bringa gyártásba kezdte kb 30 éve gyárt cross és enduró motorokhoz villákat, igy nem valószinû hogy a santour adná az ötletek hogy kellene csinálni.😄
Downhill!!
FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook
Downhill!!
azt csak azért nem mondtam,mer 60ezrekért látom mindenhol.