22335
11330766891279474906.jpg
  • Máté94
    A nagybátyám 196cm.Szted?:D
  • bardocz
    Amúgy méretben jó a váz?
  • Máté94
    Majd meglátjuk.Elhozom Mamától mert jó pár éve ott porosodik és készítek képeket, meg majd felhívom a kerékpáros ismerőst aki remélem segít:)
  • bardocz
    Ugye tudod, hogy abba a 20 éves vázba nem lesz túl nagy móka alkatrészt találni? Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy egy mai kerékszett bele sem megy.
  • Máté94
    Na akkor lehet,hogy lesz egy országútim mert nagybátyám húszéves váza megvan és tökéletes állapotú a váz^^
    Már csak el kellene adnom a kerékpáromat 120 és 150ezer között^^
  • bardocz
    Honnan tudom,hogy a teló IS vagy PM rögzítésű-e?Át akarom majd rakni hátulról a tárcsát előre.
  • norbi56
    Dirt/street-re szerintetek melyik a legjobb váz max 50 ért?Ismerősnek kellene én PolarX-re vagy valamelyik Hardy-ra gondoltam.
  • norbi56
    Nekem koliba kellene,nem hivalkodó,nem nézegetik annyira meg ilyenek,ott sem suliba járnék vele csak a városba délutánonként.
  • Vaxi
  • SrAta
    ismét írtam...
  • SrAta
    kösz:D
  • SrAta
    kül nem biztos hogy a váz kona láttammá olyan leírást is, amire utólag rákérdeztem és összvissz csak a pedál volt kona csak tod "Jó néz ki ha ottvan..."
  • Vaxi
    köszi ^^
  • bardocz
    Link.
    "3. Futár/fixi kerékpár

Nagyvárosokban divatos egyetlen fokozattal rendelkező kerékpárt használni. Eredetileg a gyors csomagszállítást vállaló kerékpáros futárok használtak ilyen gépeket, de manapság a munkába járók mellett a divatos, trendi megjelenést előtérbe helyező fiatalok is ilyenen hajtanak. A lehető legegyszerűbb felépítés, könnyű súly, csekély karbantartásigény, a lopás szempontjából nem túl vonzó megjelenés jellemzi ezt a kategóriát, és egyetlen áttétele miatt főleg olyan városokban válhat be, ahol nincsenek meredek, hosszú emelkedők. Az ún. fixik ráadásul örökhajtósok, azaz nem lehet a hajtással leállni. Ez speciális irányítási technikát igényel, főleg ha egyetlen fékkel, vagy extrém esetben, fék nélkül használják őket. Ilyen kerékpártípust már egy-két nagyobb gyártó is kínál, hazánkban például a Kona és a Giant. Építtetni is lehet ilyen jellegű kerékpárt, mellyel már több kerékpár-kereskedés foglalkozik. Áruk 20-120.000 forint körül alakul a felhasznált alkatrészek minőségének függvényében."
  • SrAta
    hmm akkor nagymama biciklije feeling?
    Vagy mien bicó fixi?
  • bardocz
    Ezzel úgy sem tudsz majd olyan gyorsan tekerni,vétek lenne kihúzni rajta az ülést,ez arra van,hogy szépen lassan,kényelmesen tekerj vele a városban:) De tényleg inkább egy tengerpartra illik,ott legalább nem megy tele a tüdőd a kocsikból származó szennyel:D
  • SrAta
    általába azok pont optimálisak:D
  • norbi56
    Köszi a segítséget mindenkinek:)
    Ha igazi fixi lenne életveszély lenne vele közlekedni:D
    Akkor agyváltót nem veszek,csak majd esetleg egy nagyobb fogaskerekes hajtást.De ezt madj meglátom milyen a kicsivel.
  • bardocz
    Mi?
    Semmi BMX meg kontrafék nincs itt,max annyi,hogy a bmx-ek is egysebességesek,de szabadonfutók,nem kell folyamatosan tekerned.Míg a fixit igen,hacsak nem átmész aerodinamikus pózba,és nincs a lábad a pedálon.
  • SrAta
    jaa az a tipiokus bmxes kontrafékes cucc?:D
  • bardocz
    Nem,nem ugyan az.Az SS-el,ha akarsz tekersz,ha nem,akkor nem,mindegy,mert elgurul,és ugyan azon az áttételen akár kocsi mögött is huzathatod magad 200-al.
    Míg a fixinél ezt nem tudod megcsinálni,mert ott ha forog a kerék,akkor a pedál is,tehát folyamatosan tekerned kell,így tudsz akár hátrafele is menni.
  • SrAta
    jóvan na most néztem meg az alkonyatot és teljesen leépült az agyam:D
    de mindegyiknek a lényege ugyanaz:D
    1 sebesség oszt csá
  • bardocz
    Olvass vissza
  • SrAta
    Fixi=SS=Fix hajtás nálam egyre megy sztem ugyanaz is de akk ha nem mondjátok el h mi az a fixi
  • bardocz
    SS és fixi nem ugyanaz, a fixi az örökhajtós, az SS meg szabadonfutós.
  • SrAta
    hát látsz rajt váltót?:D
    nem:D
    Rövid a lánc és feszes.
    Csúszópapucsos a váz szal erre váltót nem igazán szereti, ha raksz, legalábbis hagyományosat(nem agyváltót) ne igazán rakj:)
  • bardocz
    Csak keveri az SS-el szerintem,ilyen bringából nincs az az idióta,aki fixit csinálna:D
  • SrAta
    biztos voltam bemnne bazzeg:)
    Kül sztem valamelyik régi Shonky, de lehet Shred bár az vastagabb
  • SrAta
    Írtam kommentet, kül grat a vashoz:)
  • norbi56
    Egyébként azt írja hogy a váz Kona,de szerintetek melyik tipus?
  • norbi56
    Fixi?Hol írja nem is láttam?Vagy te látod a képeken?
  • Vaxi
    igen, mert egyelőre csak annak a profilját tudod megnézni, aki direktbe elküldi neked a linket.
    nemsokára [ ha lerohad a seggem a konáról :DD ] megcsinálom a teljes listát a regeltekről, hogy bárkiét meg tudd nézni :DD
  • bardocz
    A te profilodat egyedül azért tudom megnézni, mert a kattints ide résznél írtál,és ott meg lehet nézni a profilodat. De én más embert nem találok:D
  • Vaxi
    tehát még mindig félreérthető :|
    ha bejegyzett túráid menüpont az a te bejegyzéseidet mutatja, a más felhasználók túráihoz a [Vaxi profilja][Vaxi bejegyzett túrái] egyikére kell kattintanod :D * a vaxi változhat :DD:DD:D
  • bardocz
    Túrából is csak a sajátomra mutat
  • Vaxi
    :D nem, olyan nincs :D idézek a gyikból:
    (szögezzük le, hogy a továbbiakban túrának számít minden bejegyzendő bringázás, még akkor is, ha csak a boltba mentél)
  • Vaxi
    http://bikewars.sharknet.hu/Vaxi/Megvan_a_Kona
  • bardocz
    Csak én nem találok ott olyan menüpontot,hogy beszámolók?:D
  • Máté94
  • Vaxi
    köszönöm :)
    ÉS MA ELHOZTAM A KONÁT!
    tolok egy beszámolót bw-re! aztán lesz egy kérdésem is