Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Truck Driver001
triplapost.lényegtelen,nem engedi beszúrni.

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

Truck Driver001
no a kép lemaradt.

Truck Driver001
azért szép munka!😄DDD

bardocz
O máj gád 😮 Ne ezek a legdurvábbak,amit ma láttam😄
jolvan akkor en is almodozok 😊: (ket fav)

gordon 24
Hát igen😄

Downhill!!

gordon 24
Jó persze! De ugy értem ezt hogy elég, hanem hogy nem használod ki.

De az természetes igaz, hogy sokkal gyorsabb lennél még itt is egy olyannal. De nincsenek olyan technikás pályák ahol kijön az elõnye.

Downhill!!

Ha már álmodozás...

Ha egy ilyet hozzám vágnának, akkor valószínûleg gyorsan elfutnék/tekernék vele.
Kár, hogy botrányosan vacak a magyar márkaképviseletük...

Szabi84
hát ja mindenkim azt mondja hogy ide elég a merev bicó is! Én még sosem ültem fullyn de a következõ bringám az lesz! Akárki akármit mond sokkal kényelmesebb4 Szóval aki gyakran megy bringázni és nem az Alföldön lakik annak biztos jobban bejönne egy össztelós! Harley-ba is van merev farú de csak a hardcore motorosok használják, akik mazohisták😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
Én is múltkor néztem drágább specializeded és azon is speci villa volt, kérdeztem is hogy ezt õk gyártják vagy csak a nevüket írták rá, és most már elég sok bringájukon így van! Én is pont azt kérdeztem az eladótól hogy ez így nem rosszabb mint egy csak pl. villára kihegyezett márka!?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
pl ez😄

Downhill!!

gordon 24
Hát jahh! de nem is igazán értem miért. Oké hogy a Kona jó, de pl a Vb-n alig látsz Konát.

És megmondom a frankót én sem vennék már azt. Rohadt jó stilusa van és erõs kurva jó, de sajna nagyon sok embernek van😄

Inkább egy Sun, Giant, Santa Cruz, stb.. Igaz ezekenek az ára is gyönyörû😄

Downhill!!

Quki
Pár év múlva egy ilyenre beújítok 😊

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

VRSDM
mostanság ns lázban ég a fél világ. :]
emlékszem mikor kona feszten még csak ismerõsnek volt. mostmeg mindenki azzal csapat.

u dont have to listen anybody else but me

gordon 24
Azt a vázat nem ismerem.. Szóval pass.

Én nekem Shred van.. Nekem nagyon tetszik. De ha magyarországon szeretnél egy olyan bringát ami nincs mindenkinek, akkor ne Konát Meridát, Magellant vegyél.

De egyébként magyarországra elég is egy merev seggû erõs vázzal rendelkezõ bicó.

Én azért akarok majd ilyet, mert szoktunk kimenni Sloveniába, Austriáb bicózni.. Ott meg szenvedés a Kona.. Kell egy olyan ami hátul mozog!

Downhill!!

Truck Driver001
nekem már csak azért nem kéne,mert nem használnám ki.pontosabban nem merném kihasználni.az úr extrém dolgokra teremtette,ha lájtba küldeném neki,azzal meggyaláznám.viszont ha õrült módjára nyúznám,és követném szónoklatait,túl hamar találkoznék vele!😄D
nekem elég Normafa,gyenge DH,a gyenge gépemmel.
btw:Wenson 9.9 vázat tervezek majd a közeljõvõben,de szeretném tudni,h szerintetek elég bika váz?vagy inkább legyen egy Stuff v Shred?az UMF-em 2 éves,és bírja a kiképzést.de már annyira tömegváz lett,h hihetetlen.zavar,h minden hülyegyerek alatt ilyet látok,akik rajságból vetettek anyuval meg apuval,haverok körében mutatós biciklit.mondjuk tekerni tudnak vele..

Ami az freeride-ot illeti, szerintem a mûvelõi sem tudnák megfogalmazni, hogy mit is takar.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy van light és hardcore változata, és ennek megfelelõen vannak visszafogottabb és extrémebb fr gépek vagy fr-re használható gépek.

Nekem a speckóval egyetlen problémám van. Ha megnézed a gépeik leírását, teli lesz egyedi, csak a specinek gyártott alkatrészekkel. Nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy annyival jobbak ezek az alkatrészek, mint a nagy szériában gyártott hasonló alkatrészek. (Pl.: váltók.)
Márpedig azzal mindenki tisztában van, hogy amit kis darabszámban készítenek az mindig drágább lesz. A nyújtott szolgáltatásokhoz viszonyítva sokkal drágább. Így aztán a gépeik ára is rendesen elszáll...

Máté94
Mikor lesz kapható és mennyiért?😄
gordon 24
😄 hát jahh.. Ha minden jól megy lesz nekem egy.. De ha lesz is csak jövõre. A 2-es kint Mariborba 2500 euro.. 520000ft körül van.

Downhill!!

VRSDM
ezmeg az oltások oltása.
egy 7.6kilós csoda.

VRSDM
egy kis érdekesség 😊

Szabi84
nekem is nagyonszimpi márka a speckó

Truck Driver001
brutál gyönyörûek!😊
én már a váznak is örülnék!😄

gordon 24
Hát jahh.. Igy van!

Az amit már a tv-ben mutatnak, hogy ilyen kegyetlen nagy letöréseken meg fából épitett pályákon meg ilyenek mennek, és nagyon durva brutál gépekkel.

Az is tulajdonképpen Freeride de ahhoz nem elegek a freeride biciklik.
Ahhoz már brutál erös dh gépeket hasznának.

Ha megnézed a Marrzoochinak a Z1 freeride vagy a z1 sport villáit azokat szánja freeridre. De ha megveszed a szárán rajta van, hogy enyhe Freeridra és nem ajánlott Dh-ra..

Na szóval.. Spezialized Freeride bicoja: (Big hit 2-es ennél gyengébb az 1)

Dh ra alkalmas Big Hit:

Itt látszik mi a különbség közöttük.

Downhill!!

Szabi84
ja egy bighittel megdobhatna valaki ha estleg már nem használja, persze ingyér😄

bardocz
Végülis városban akkor olyan,mint a street.Köszi!Stinkyt tudom melyik,másik kettõnek utánanézek.
gordon 24
Az tulajdonképpen egy teljesen kijelöletlen utón szabad stilusban elõadott ökörködés..
Felfele lefele ugrávla stb..

ez a freride.. Ehhez használnak olyan bicókat mint a Stinky, vagy Big hit 1,2 stb..

Downhill!!

bardocz
Nade akkor mi is a freeride,a sima,nektek sima,mert azt nem ismerem<#vigyor3>
gordon 24
Na de ez nem Freeride! Ez annak az extreme változata.. Tulajdonképpen egy dh szabad utvonalon.

A freeride bringákat nem véletlenül csinálják olyanra amilyenek.
A freeride ba még felfele tekerés is van, enyhe durvulás ugrálás.

Ezért nem 25kilós Dh gépeket használnak.

Az extreme freeride az már oké.. De azoknak a bicóknak semmi köze nincs a Freeride gépekhez.

Downhill!!

bardocz
Én a hegyoldalon lejövök 10 métereseket ugratva,és még csak véletlenül sem nevezhetõ pályának dolgot értem fr-nek 😊 Az az igazi,nincsen pálya,nincsen épített elem,nincs megkötés.
gordon 24
Jahh😄 Na igy már világos..

De az extreme Frreiridra már DH bringákat használnak.

Downhill!!

gordon 24
Ez nem igy van!

A szimpla vállas villák közül nagyon sok brutál durva viszonyokra van kitalálva.

Ha megnézed a Kona stinky vagy azok az igazi Freerida bringák, mind szimpla vállas villával jönnek ki..

Amelyik bicóba már dupla vállas van már inkább DH enyhe DH-ra van

Ráadásul merev hátulju bicóba agyatlanság dupla vállas villát tenni.
Egyrészt letöri a nyakát stb..

Egy a kérdés mit nevezel te freeridenak?? Mert lehet ezért nem érted azt hogy nem érdemes bele dupla vállas villa.

Downhill!!

bardocz
Én is valami ilyesmirõl beszélek.Csak nálam az extrem freeride a freeride😊
Szabi84
mert nekik nem kerül pénzbe a 320ezres rockshox boxxer😄

Quki
jó persze...aki 20 métereset akar ugratni...az úgy is duplavállast vesz...de ha úgy vesszük a freeride-ot is szétszedhetjük két részre: freeride-ra illetve extreme freeride-ra...

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

bardocz
Öööö,ezek a szponzorált fickók vajon miért nem olyat használnak?😛
Városi freerid-re,meg kis ugribugrira persze elég a szimplaváll is,de ami nálam már igazi freeride,arra az kevés.
Quki
az is tud erõs lenni ugyanúgy...ha jól megcsinálják...és kb ott mozog a 200 ezres értéknél...pl egy marzocchi shiver sc vagy marzocchi 66 rc2

Quki
láttál már szimplavállas freeride teleszkópot...rendeset?

bardocz
Városi freeride,vagy amikor kimenne egy hegyre?Mert innen jópár ugrás öngyilkosság lenne szimplavállal.
Quki
egy valamit elrontottál...a freeride gépeknek nem nagyobb az rugóútja 200nál...sõt...200 sincs...150-170 között mozognak elõl hátul...és leginkább szimplavállas jószágok...persze lehet duplavállas is...könnyebb mint a dh bicó...hogy azért lehessen valami trükköt is végrehajtani vele...továbbá ránézésre a dh bicikli masszívabb

Ami még kimaradt:

DS, 4X - Dual Slalom és Four Cross. Az elsõ esetben ketten, a második esetben négyen indulnak egyszerre egy jól kiépített, leginkább lefele haladó, éles kanyarokkal és ugratókkal megpakolt pályán. Ha jól tudom egyenes kieséssel mennek a versenyek, az jut tovább, aki elsõnek célba ér. A bringák általában merevfarúak, de meglehetõsen masszív vázra épített gépek.

Vaxi
<#worship>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
Thx!! Mondjuk utólag én is agyaltam rajta.. Mert én a sram fogaskoszorút shimano lánccal használtam..

De viszont valami olyan eltérés van a kettõ között hogy a fogaskoszorúban a fogok közelebb vagy távolabb helyezkednke el.. Igy ha Shimano váltóval akarsz sram koszorún váltani nagyon sok esetben közé vált vagy kihagy fog sorokat. erre értettem hogy a váltó nem kompatibilis a koszorúval..

De igaz a többi ja..

Downhill!!

CC, CX - Cyclo Cross. Outi light terepen, sokszor válloncipeléssel és futással vegyítve.

XC, OX - Cross Country, illetve Olympic Cross. A verseny típusától függõen vagy néhány km-es körpályán vagy marathón esetén egy hosszabb A-B pont közötti pályán zajlik a verseny. Komoly emelkedõkkel és technikás lejtõkkel terepen. Könnyû bringák. Az élmezõnyben sokszor carbon vázas, 10 kg alatti tömeggel rendelkezõ gépekkel nyomulnak. Mivel sokat kell mászni, sprintelni, jónéhányan használnak még merevfarú gépeket.
Trail - XC gépeknél egy kicsit erõsebb, nagyobb rúgóúttal rendelkezõ gépek, 100-140 mm rugóúttal. A gépek nem kimondottan XC versenyzésre szántak, sokkal inkább örömbringázásra. A nagyobb rugóútnak köszönhetõen technikásabb, hosszabb marathónokon is jól használhatóak, kényelmesek. (Én is ilyenrõl álmodozom mostanság...)
AM - All Mountain. Az MTB fogalmának újraértelmezése. Összteló, 150 mm körüli rugóút, erõs felépítés. Valódi hegyi túrákra (pl.: Alpok) szánt gépek. Még elég jól lehet velük mászni, és lefelé sem kell parázni.
DH - Down Hill. Lejtõn le a lehetõ leggyorsabban, extrém terepen. Elõre kijelölt pálya, ahol a legjobb idõeredmény gyõz. Ma már szinte csak össztelós gépeket használnak, 200 mm körüli vagy nagyobb rúgóúttal.
FR - Free Ride. Szabad zúzás, sok ugrással, letöréssel, extrém terepen. Talán még a DH gépeknél is masszívabb, össztelós bringák, 200 mm és nagyobb rugóútak.

Dirt, Street - Technikás, látványos ugrálás, trükközés épített pályákon vagy a városban. Az igénybevételhez igazodóan masszív vázakra épített gépek.

Nem a fogszámban, hanem a bowden húzásban van eltérés a Sram és a Shimano között.
A két váltórendszer között egy-egy fokozat léptetéshez eltérõ mennyiségû bowdent kell húzni. Ha emlékezetem nem csal a Sramnál 1:1 arányú a húzás mértéke. Ennek köszönhetõen valamivel kevésbé érzékeny a beállítási pontatlanságokra, illetve össztelos gépeknél a hátsó rész mozgásából adódó bowden feszülésekre.
A váltók és a váltókarok nem kompatibilisek egymással, de a láncok és a fogaskoszorúk igen. Minden esetre a jobb váltás teljesítményhez és pontossághoz nem árt ugyan abból az alkatrész családból választani az alkatrészeket.
A Sramnál használt mûanyagok pedig fényévekkel jobbak minõségben, mint amit más gyártók használnak. A Sram váltók valamivel nyitottabb felépítésûek és erõsebb rugókat használnak, így kevésbé érzékenyek a koszra. Ezért kedveltebbek extrém felhasználásra. Bár ezen a téren a Shimano új szettjei is egyre jobbak.

Truck Driver001
szó nem volt meggyõzésrõl!😊

Vaxi
óóó értem! köszönöm 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
A schimano "nagy" kategóriás cuccait nézed (lx, xt) annál nem.. De a közép kategóriában igen jó fajta..

Én sokáig használtam, sramot. Nekem az nem teszett benne hogy a váltó müanyag volt.. Könnyü ugyan, de azért na😄

Mindenestre jó igen.. De nekem most lx van Schimanoból.

Downhill!!

Máté94
Aham.Értem.És van tapasztalotok SRAM-ma?Jobb mint a Shimano?