22335
11330766891279474906.jpg
  • VRSDM
    millenáris ;)
  • CopyKing92
    őőő milenárius? :D nem? :Ð
  • VRSDM
    nem a lasvegasi premierre gondoltam :D
    simán nagy élmény amúgy barátokkal elmenni, mégtöbb baráttal találkozni stb.
    mammutt mögött szokott lenni
  • CopyKing92
    ha eljutok oda :D
  • VRSDM
    mindenkinek kötelező ottlét majd a mozis vetítésen ;)

• CopyKing92
    használt DaBomb Rector / Nuclear kormány csapágyat vennék Nucleart max 8k ért.. Rectort 4k ért privátot ha van nektek. és budapestiek vagytok :D
  • zoli800301
    Oké, rendben.Azért kérdezem itt ,mert nem tudom:)
    Most értem haza az air raceről, bringával Dunaharasztira. Tök szuper volt, még nem voltam ilyenen!
  • Vaxi
    köszi a tippeket, megnézem mit tehetek
  • Gabo
    A váltótartó fül végén, a váltót rögzítő furat alatt van kialakítva egy pecek. Általában ennek feszül neki egy állító csavar magán a váltón. Valószínűleg ezen a csavaron kell állítani. Amikor húzol rajta, azért a mentet ne szakítsd meg.
    Utána lehet, hogy állítanod kell a váltáson is.
  • SrAta
    a váltótest az ezüst izé a kanál a fekete ami kilóg belőle a végén a fogaskerékkel
    Ha a váltótest ütődik hozzá, akkor tépd bele a csavart ami fogja, meg nézd meg, hogy a kis pöcök, ami feszíti az egészet a váltófül alján lévő kampóba bele akad e
  • Vaxi
    nem tudom mi az a kanál :D
    de azt hiszem a váltótest lesz az, látszik is hogy közel van a vázhoz
  • SrAta
    maga a váltó test?
    A kanál?
    Vagy a lánc?
  • Vaxi
    figymár.
    a konán a hátsó deore váltó nekicsapódik a váznak.
    mit tegyek ellene?
    itt talán látszik egy kicsit
  • Vaxi
    kár, hogy kevés ilyen ember van, mint te.
  • Gabo
    Bringa bolt ügyben kezd itt a nézelődést:
    http://kerekparbolt.lap.hu/

Akiknél szerintem érdemes szétnézni:
    Lungo, Vár Kerékpár, Probike, Hugo Sport, Speed-Way.

Jellemző, hogy ha valami nincs készleten, akkor berendelik és jó esetben pár napon belül megkapod az alkatrészt, amire szükséged van. Amúgy meg érdemes több helyen is szétnézni, esetleg körbe telefonálni.
    Én is, mikor új gumikat akartam venni kénytelen voltam fél Budát begyalogolni nyár elején. Ez van... :o/
  • Gabo
    Nehogy azt a téves következtetést vond le, hogy valami hatalmas sportman és bringa guru vagyok!
    Tény, hogy szeretek bringázni. Tény, hogy jó néhány éve tekerek. Tény az is, hogy sok mindennek utánaolvastam és egy csomó dolgot magam is kipróbáltam. Ennyi.
    A tapasztalataimat szívesen megosztom másokkal és ha valamiben otthon vagyok, akkor tanácsot is örömmel adok. Nekem is sokat segítettek mások. Az a minimum, hogy követem a példájukat.
  • Pistike 007
    Dzsuvázol a tárcsa is sáros lesz.
    Am meg vannak olyan pofák amiken ilyen sárlehúzó cucc meg minden istennyila van, majdnem drágábbak mint egy bicikli:D
  • bardocz
    Esélytelen:D Hallgattam már eleget őket
  • zoli800301
    Ok.Kösz a válaszokat. Jön vki ma az air race-re? Én ott leszek. Persze bringával.
  • bardocz
    Hát rendes bringás bolt:) Decathlon nem az, nincs szinte semmi, ami meg van az drágább, mint rndesn boltban, ami meg a camponában van, az sem bicós bolt, hanem olyan mindenes, asszem van sí, snowboard. Én a bringabutik nevű helyet ajánlom, segítőkészek, és ha éppen nincs is valami, akkor szerintem megrendelik.
    És én is azt mondom, hogy Gabonak higyj, ő eléggé ért hozzá. Már akkor biciklizett, amikor még sokan pelenkába jártak itt! :-D Najó, ha nem is, de azt hiszem 6-7 éve már igen:) [én 2 éves korom óta, de azóta 15 év alatt tekertem annyit, mint Gabo 1 évben :-D]
  • VRSDM
    gabo-nak higyj...
    hidd el ő otthon van a témában ;)
    lebiciklizett már pár évet mág pár szász kilómétert ;)
  • norbi56
    Én a Lánc hálózatos boltokat szeretem.Itt gyöngyösön is van és nagyon jó.
  • zoli800301
    Ahha. Na most akkor kinek higgyek?:)
    Megnéztem, van egy olyan sprém ami szilikon spré: műanyagok szépítésére meg csúszásra ajánlják.
    A másik, voltam ma a decathlonba, hát elég SZAR! Első villogót (cateye)
    szerettem volna venni , de nem volt SEMMILYEN! És fékpofát azt a BBB -t ami 3 féle minta van, az se volt, helyette 3-4 féle volt.. Átmentem a Camponába , ott van 1 bringa bolt : na az dettó ua, semmi nem volt: gagyi villogó volt meg 4-5 féle fékpofa. Milyen helyet tudnátok ajánlani ahol van választék és nem annyira drága hely?
  • bardocz
    Ja és itt két súrlódó felületről van szó, két üveglapot nagyon könnyen csúsztatsz egymáson, de két smirglipapírt ugyan olyan nyomásnál már nehezebb. A lényeg, hogy a súrlódási együttható legyen minél nagyobb.
  • bardocz
    Üveglap ha vizes, ezt ne felejtsd el. Én a harapós féket szeretem, elöl-hátul, sajna még csak elöl az, de ha majd felcserélem a fékeket, akkor jólesz.
  • VRSDM
    ... minél simább két felület annál jobban tapad egymáshoz.
    szerinted miért nem tudsz szétszedni két üveglapot? :)
    jó értem énis hogy mit mondasz, hogy az érdes meg jobban kapaszkodik...
    amúgy meg nemszeretem ha harapós a fékem, én adagolósan szoktam meg :)
  • bardocz
    Fékhez nem is sima felület kell, hanem érdes, hogy harapjon:)
  • SrAta
    A felni ami könnyen sáros lesz stb
    Soha nem lesz olyan sima felületű mint a keményre edzett tárcsa meg a fémkomponensű pofa...
  • Pistike 007
    Alapítsatok zenekart!:O
  • Pistike 007
    Egy profi mtb vféknek tökéletesebb a felülete mint a tárcsafékednek;)
  • CopyKing92
    2004 es MongooseFireball al indítottam alap telóval RST vel. 3 iylen fos RST-m volt mert mind1 iknek a hídja tört el és semmi baja nem lett a telónak.. :D lehet szilikonsprétöl csillog... de nyultál már szilikon sprébe? hát kicsit csúszik ^^
  • Gabo
    Megkérnélek rá, hogy ne terjessz hülyeségeket!
    Az RST-d nem a szilikon spraytől mozgott, hanem a belső zsírzástól. A spray csak annyit ért, hogy szebben csillogott tőle a becsúszó. A kenéshez nem sok köze volt. Ha egyszer is átnézted volna a telód felépítését, karbantartási leírását és valaha is szét szetted volna, nem írnál ilyeneket.
  • Gabo
    Szilikon spray sem való telóra! Nem kell minden urban legendet elhinni!
  • Gabo
    Bocs, a külső szár helyett a becsúszót akartam írni.
  • Gabo
    WD-40-et telóra SOHA!!! Ki mondott ekkora baromságot neked?
    Ha jól sejtem a telód az egyik le alapabb típus. Gondolom belül rugó és elasztomer végzi a dolgát.
    Ezeket az telókat karbantartáskor ki szokták pucolni, majd telózsírral (!) átkenik. A külső szárat TF2-vel vagy más teflonos anyaggal lehet ápolni, de csak mértékkel! Ha mindenképpen kenni akarod valamivel, akkor inkább teló olaj. De abban sem kell tocsognia.

Amúgy pedig csodák nincsenek. A vajpuha mozgást és a finom csillapítást nem ebben a kategóriában fogd megtalálni.

Ami pedig a WD-40 illeti. Ha elolvasod a használati útmutatóját, rá van írva, hogy kontakt tisztító spray. Azaz csodásan oldja a zsírt. Szerinted mi történik akkor, ha ezzel ápolsz le egy zsírzással kent telót?
  • bardocz
    Nem, csak látásból ismerem. Vagyishogy nem teljesen csak úgy, mert jópárszor odajött hozzánk campinál, de nem tudom.
  • VRSDM
    BARDI!
    te tudod seti számát? kellene :)
  • norbi56
    Küldj képet.
  • norbi56
    Én tegnap vettem meg a dirt bicómat:D:D:D
  • zoli800301
    ahham , nálunk a kamionosok szokták asszem ilyennel fújni a daruknak a rúdjait, de az mintha egy idő után ragadna (total márkájú szilion spré)
    De holnap megnézem a flakont és lehet megpróba