Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néhány pl:
magellan serpens 22900ft új
Caprine X-onlee 17.000ft
magellan crux új 20000ft
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
et raknám bele tárcsafék elõl 160-as hátul is
26-os kerék válto shimano turney
SRAM-ra szeretne valaki cserélni egy hátsó váltót ahoz miket kell kicserélni a bringán mert eddig Shimanója volt az illetõnek😊
feltételével 1500ft
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
1 hosszútávra akarom a bicajt én 16 vok és gondolom még nõni fogok😄
2 a kelly's nek a legkisebb mérete a 17,5" és én most nagyon kellysbuzilettem
gyönyörûek a kellys bicók😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
De továbbra sem értem, hogy a legtöbb boltban miért a 19,5col az alap. (elég sok webáruházban). Ezek alapján az emberek átlagmagassága is valahol 190-200cm között kellene legyen.
Sztem akkor is elsõsorban a bicikli rendeltetése az, ami legjobban meghatározza a méretet, nem lehet annyira általánosítani.
nálam egy 168 centis sráchoz 16 colos váz dukál, ahogy a 18 colos váz egy 180 centishez (kis stucnival egye-fene legyen 175). Nem azt mondom, hogy egy 170 centis srác nem tud elkerékpározni egy 17 colos vázzal, de hogy nem egészséges az neki, az evidens.
Egyszer menj el egy szervizbe és kérd meg õket, hogy a 21 colos gépedet állítsák úgy be, ahogy az meg van írva....hát utána ziher, hogy nem igazán fogsz Te azon többet virgonckodni.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
LINK
Az én vázam 20,5'-os és nagyjából ezt mondanám normálisnak, a 175cm-es magasságomhoz. Persze attól is függ, hogy mire akarja használni.
Szerintem a 17,5' jó lesz neked, de semmiképpen nem lesz túl nagy.
168-as magassághoz én inkább 16"-os kerékpárt vennék, 17,5"-es az inkább 180-190 cm magasság mellé dukál.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_225_229&pID=17920
Ien bicót fogok venni nagy valószínûséggel😄
Na szóval az lenne a kérdésem, hogy a kellysnek a legkisebb mérete a 17,5"os vár
Naszóval én vagyok 168 magas😄
Na szóval nagy kicsi vagy pont jó a 17,5"??
kössz
SrAta
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

A váz a terheléskritikus pontokon megfelelõ felülhegesztésekkel rendelkezik, a vázcsövek átmérõje, formája is ennek megfelelõen lett alakítva. Jó alapja lehet a késõbbi fejlesztéseknek.
Az alkatrészek belépõ szintûek. Ahogy kopnak cserélni kell õket jobbra.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Ha egy vázon nincs tárcsafék rögzítõ furat, akkor arra a vázra nem fogsz tudni tárcsaféket szerelni! Ennyi.
Ha google-ban rákeresel a rear disc brake mount-ra, magad is meg tudod nézni, hogy mirõl van szó.
Másrészrõl attól, hogy hátulra tárcsaféket rakatsz (ha lenne egyáltalán rá mód), semmivel sem lesz jobb a fékerõ. Ugyanis bringánál a fékerõ jelentõs része az elsõ keréken jelentkezik. Fékezéskor a súlypont is az elsõ kerék felé tolódik el.
De ha nem akarod elfogadni a nálad tapasztaltabb bringások véleményét, akkor told el a bicot egy bringabolt szerelõjéhez és õ majd felvilágosít. (Legalább lesz egy jó napja... ;o) )
😄 az enyémnek már majnem minden db-ját szétkaptam :d
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
asszem vége a biciklis idõnek 😞(
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Szóval lehet..
Downhill!!
bár Mongoose,tudom,de állítólag nagyon bivaly.igazándiból nem is érdekel a márka,lényeg,h egy bika váz,másrészt a kinézetébe úgy beleszerettem,mint annak a rendje!😊
bár idáig egy oldalon se találtam olyat,h külön megvásárolható lenne a váz.szóva,mit szóltok?itt a szépség:

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.
Kell a két fék,ez megvan 30-ból,két agy,ez nem tudom mennyi,bowden,és bowdenház.+munkadíj ha nem te csinálod.
Figyelj..
az aki ezt irta egy olyan bringára gondolt amin van.
Plusz nem irja a fék árát hozzá
Ha két normálsi tárcsaféket szeretnél egy bringára feltenni, (ha ez a fék mechanikus) akkor is alap hangon 60000ft..
Ha olajos inkább 100000 vagy több.
Hidd el értek hozzá😄
Downhill!!
V-fékrõl tárcsafékre átépítés költségei:
Amennyiben egy alap felszerelésû kerékpárunk van, amit V-fékkel szereltek, valószínûleg le kell cserélnünk a következõket:
-kerék agyak = 2 x 10-15 ezer Ft = 30'000 Ft,
-ezzel együtt valószínûleg a küllõket is (az eltérõ agy méretek miatt) = kb. 3000 Ft,
-fékkar (ez legtöbbször a tárcsafékkel együtt van szerelve) és ha egybeépített fékváltókarunk volt, akkor kell egy új váltókar is, (ha bowdenes a tárcsafék akkor nem kell, maradhat a régi kar) = jobb és bal markolatváltó 7000 Ft,
-bowdenes tárcsaféknél a bowdenek és tokok maradhatnak az eredetiek, ha jó minõségûek voltak, ha nem akkor kb. 3000 Ft plusz költség
-ezekhez jöhet még a szervizdíj, ha nem saját magunk szereljük: kerékfûzés, centirozás, tárcsafék szerelése = kb. 4000 Ft.
Ezek együttesen kb. 30'000 - 40'000 ezer forintot tehetnek ki. Ezt mindenképpen figyelembe kell venni, ne csak a tárcsaféket számoljuk! Néhány bowdenes tárcsafékhez agyat is szoktak adni, ezek együtt legtöbbször elég kedvezõ árúak.
A kerékpár mérete és tömege csak a szállítási költség miatt van feltöltve, nem a valós méretre utal. A kerékpárok szállítási költsége 3500Ft egységesen.
Váz Frame: Hi-ten acél összteleszkópos steel full suspension
Villa Fork: acél teleszkóp steel suspension fork
Pilótafülke Cockpit: Zoom acél steel
Sebességek Gears: 21
Váltószett Driverain: Shimano Tourney TX30
Hajtómû Cranks: Prowheel acél steel
Fékek Brakes: Assess disc elöl front / Logan V hátul rear
Agyak Hubs: Assess
Felnik Rims: Remerx 209
Gumik Tires: IRC 1,95"
Nyereg Saddle: Selle Royal
Pedál Pedals: mûanyag resin
Szóval erre nem tudsz tenni.
Sõt semmi értelme..
Amenyit rá költenél vehetsz egy jobb bringát.
Erre egy forintot ne költs!
Downhill!!