Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
az lehet de 20éve hol voltak ezek a "divatmárkák"?

mert elmondom neked a KTM-nek régen voltak egyedi ötletei

pl már akkor BMX-re olyan vázmerevítést csináltak, hogy azt még direkt se lehetett összetörni

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

VRSDM
volt szerencsém ma streetelni egy ns capital-al. a 2008assal, manitu villa, macneil hajtás, eastern agyak ejjha :] mérföldekkel nagyobbat bunnyztam mint a bmx-emmel 😛 és kb. végtelennyit tudtam manualozni csak a lában fáradt el 😄 nagyon oltósan össze van ám rakva. én meg küzködök a bmx-el mikor ilyen montik vannak? 😮 ...

igen 😄

u dont have to listen anybody else but me

Quki
*ktm bicajok

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

Quki
a ktm bicajokban rohadt drága...és kevesebb pénzért kapsz már egy meridát...vagy egy magellánt...állítom azok jobbak...

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

Látom még mindig nem világos a dolog. Megpróbálom kicsi máskép elmagyarázni neked.
A Ferrari az egyik legjobb sport kocsi, ez tény. Kiemelkedõ, teli van egyedi megoldásokkal, fejlesztésekkel, amit a szaksajtó is elismer. Több versenyen is bizonyított.
Ezzel szemben a KTM bringádba semmi rendkívüli vagy kiemelkedõ nincs. Tehát nem azért nem szerepel sehol, mert annyira kevesen veszik, hanem azért mert semmi érdekfeszítõ nincs benne. Egy a több tucat gyártó közül, akik a valódi nagyok után lohol. Semmi egyedi nincs abban, amit gyártanak.
Mielõtt a megfelelõ ismeretek hiányában vagdalkozni kezdesz, inkább nézd meg néhány valódi nagyágyú kínálatát a bringák világából. Nézd meg milyen technikai megoldásokkal jönnek elõ. Néhány név: Cannondale, Kestrel, Ellsworth, Intense...

Vaxi
srácok nyugi van már.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
<#nevetes1><#nevetes2>
Szabi84
azért mert az ebike-n láttál 3 féle márkát, nem csak azok léteznek

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

bardocz
Az meg,hogy van 2.7 milláért,nem jelent semmit.
bardocz
Te meg tudod a specialized árakat?KTM elbújhat mellette.
MaSzKa
te tudod egyáltalán az árakat?

a legolcsóbb KTM az kb 130eft
a következõ lépcsõ már 200eft

de van bicajuk 2.7millióért is

bardocz
Bazdmeg!Direkt vagy gyogyós?Specializedbõl többet adnak el,mint a KTM,úgy,hogy kétszer annyiba kerül!Gepida egy árban van vele,és többet adnak el!Biztos a sok hülye inkább a drágább szart veszi,igaz?!
gordon 24
Alap cucc! de Rock Shox rossz nem lehet. Nem volt ugyan ilyen villám.

Downhill!!

Valakinek van tapasztalata a Rock Shox dart 3-al?? Tudom, hogy alap cucc, de azért érdekelne a véleményetek róla.😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

gordon 24
Köszönjük értjük!

Downhill!!

MaSzKa
már hogy ne tudnám

pont azt írtam az eladási adatokkal kár dobálózni

nem azért veszik mert az a legjobb
az emberek ritkán veszik azt ami a legjobb

amúgy meg továbbra is azt mondom, hogy a krosszmotorokba és dakarmotorokba világelsõ versenykörülmények között is a KTM
így kerékpárokba se gyárt rossz minõségût biztosan

az meg más dolog, hogy csak európában árulnak jobban
ne ebbõl élnek csak eladnak pár fasza cangát is plusszbevételért
ennyi az egész

Szabi84
😄DD erre gondoltam én is

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

mondjuk kár hogy igy feltudja idegesíteni a hülyeségeivel az embert :/

SrAta
azhát a KTM az nem FSP maszka
A KTM olyan mint aaaa chieftec jó de van jobb is😄
Nah nehogy fasznak nézzetek de így talán megérti nagy tápos a gyerek
tudom tudom nem táp tápegységXD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Ismerem.. (sajnos)

Downhill!!

Szabi84
nyugi, más márkánál is ezt csinálja

ferrariból f*szt nem adnak el sokat már bocs (egyik legsikeresebb sportkocsigyártó) arról hogy te nem tudsz róla nem mi tehetünk...és kb annyi mint amit gordon írt.

gordon 24
Maszka kérlek fejezd be!

Azt se tudod mirõl beszélsz.

Azért mert egy márkát ismersz nem jelenti azt hogy az a legjobb.
Vegyél ktm-et örülj neki, csak nekünk ne keljen még örülni is ennek, sõt, ne kelljen nekem is KTM-et vennem.

Nagyon köszi!

Downhill!!

MaSzKa
ferrariból se adnak el sokat

mégis nagyon jó autó

Ktm se lehet fos, mint te állítod

nézegettem gepida meg kellys meg merida bringákat 120eft-ig
és sztem nem bírba ki annyit terepen mint egy 10 éves KTM

VRSDM
elég atom volt ma sylas.
sajnálhatja aki kihagyta...

Úgy látom képtelen vagy elfogadni a tényeket.
Szándékosan írtam két aspektusáról a témának.
Azokon a nemzetközi oldalakon, ahol a rajongók írhatnak a járgányaikról semmit nem találsz a KTM-rõl. Ha piaci adatokat figyelmen kívül hagyod, ez akkor is éppen elég.
Ami pedig a piaci adatokat illeti. Ezeket alapvetõen az USA és Nyugat-Európa, kisebb mértékben Ausztrália és Japán eladási adatai befolyásolják. Mint a modern gazdaság minden résztvevõje, így a kerékpárgyártók is évente nyilvánosságra hozzák a forgalmi adataikat. Ezek alapján az önálló gyártók között az elsõ három hely a Trek/Fisher, a Specialized és a Giant között oszlik el. (Nem véletlenül emlegetik õket a három nagyként.)

Bármily meglepõ számodra, a fejlettebb országokban nem a tecsogazdaságos bringák vásárlása a jellemzõ. A tecsos kategóriát baromira nem kellene ide keverni, hiszen kerékpárokról és nem kerékpárnak látszó tárgyakról beszélünk. Vagy a KTM-et te az utóbbi kategóriába sorolod?

MaSzKa
eladási listával jött

sztem nem a drágábbat veszik

hanem a középkatból fogy el a legtöbb bicaj

pl lehet tescos-t vzsik a lekjobban ?😄

bardocz
Aha,csak a Suzuki az olcsóbb kategória,a Giant,Trek,Specialized(fõleg ez) nem az olcsóságról híres.Van egy kis különbség,inkább a drágábbat veszik az emberek,biztos nem véletlenül.
MaSzKa
Ha pedig a piaci adatokat nézzük:
1. suzuki
2. opel
3. xxx

ez semmit mondó

SrAta
nemtom én általában olyan cuccban mek amiért nem kár és különben egy szivacs és egy kis brigeciol, vagy mosogatószer csodákat mûvel😄
Annyira meg úgyis retkes lesz h mosni kell😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Írjon már valaki valamit, milyen sárvédõket raktok a bringátokra, már mint nem a tescosakra. VAgy egyáltalán márka nevet ami alapján folytathatok kulcsszavas keresést.

Csátok, nézznék netes boltból sárvédõt, de tiszta retek az egész választék meg minden. Tud valaki valami jót ajánlani nekem Scott Voltage 01 yz-hez zsír sárvédõt, olyat ami védi vázat is. Ne oylat amit csak rácsatolsz hátra a nyeregcsõre, közben meg teli hordja a fél bringát vizzel/sárral.

gordon 24
Hát jahh.
De végülis ha az elsõ Polarix-et nézed.

Annak a hivatalos neve: Magellan Polaris Extreme. Tehát a polarisnak az extreme változata.
De aztán rájöttek arra, hogy ez igy nem nyerõ (amit nem értek miért nem hiszen igy tök egyértelmû)
És akkor lett Polarix.. Gondolom azért hogy mégis különbözõ neve legyen, de tuják kötni az elõdhöz..

Egyszóval jahh, elbaszták kicsit..

Downhill!!

cicai
az igaz😄
de akkor is mindenbe beleköt😄

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

VRSDM
szó nélkül kivitelezhetõ :] országútival én is letekerek annyit. csak hát bmx-em van 😄

bmx-el tekertünk fótról a moszkváig. 30kilométer kb. és 3óra alatt megvolt. (4volt a teljes út, mert cigizgettünk, sopingoltunk, stb.stb.)
országútival gondold akkor végig.

cicai
azt megnézem

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Elég szerencsétlen lépés volt a Magellan részérõl ez a névadás. Jobb lett volna egyértelmû nevekkel elkülöníteni a durvulásra és az xc-re szánt bringáikat. A Polarix és a Polaris túlságosan egybecseng.

Hányszor kell még leírnom?

A KTM sehol nincs a kerékpársportban, nemhogy „világelsõ” vagy „bajnok” lenne.
Ha annyira csúcs bringákat készítenének, mint amennyire nem, akkor teli lenne velük a nemzetközi szaksajtó, a külföldi bringás oldalak és fórumok. De nincs.
A http://www.mtbr.com/ -on, ami az talán a legnagyobb ilyen jellegû oldal, egyetlen gépük sem szerepel.
A http://www.pinkbike.com/ -on a hírek között semmi. A képek között is csupán néhány kelet-európai és osztrák bringás képei vannak fent. A több ezernyi képhez viszonyítva ez elhanyagolható. Ez mutatja, hogy a piac melyik szegmensén van egyáltalán jelen a cég.
A http://www.bikeradar.com/ -on, ami az egyik legnagyobb angol illetõségû bringás oldal, csupán néhány hírben említik meg. Azok sem a csúcskategóriás gépeikrõl szólnak.

Ha pedig a piaci adatokat nézzük:
1. Trek
2. Specialized
3. Giant

A többiek pedig marakodnak a torta morzsáin.

Attól, hogy te bekajálod a cég marketingjét, még nem kellene téveszméket terjesztened.

bardocz
Csak el kell indulni😊 Aztán mehet a móka.Én volt,hogy úgy jöttem le gellérthegyen,hogy leesett a láncom,és csak pumpáltam lefelé😄
VRSDM
láncom sincsen 1hete nem hogy 2 nap alatt tekerjek 2km-t
ettõl független ugráláshoz nemkell lánc :]

bardocz
Túrázva.De csak kimegyek tekergetni állatkodni fél órára,úgy nem annyi.Egy nap alatt elkoptatok neked bármilyen gumit,úgy,hogy újat kelljen venned,bárki tud idióta módon fékezni.Még hülyegyerek koromban én is csináltam slick gumit.
MaSzKa
200km az nem sok akár 2 nap lemegyek annyit

bardocz
Mert talán vérpistike módjára fékezett mindig hátsóval,és szétkoptatta?
MaSzKa
egyébként nekem 10és 13évvel ezelött is Full Chrome KTM BMX-em volt 2-ös is

abba volt anyag bõven 😛 és nagy bírta a terepet és masszív volt

meg most is KTM montym vam 😛 használtan vettem de fasza
csak a kinézete nem tetszik az X alakú váz

de amúgy újat is csak ebbõl a márkából vennék 😄

van még 1 régifajta gyári Shimano montym meg 1 régi Puch bicajom

német és az osztraák a cuccok nálam a favorit 😄

VRSDM
esik... ma nincs sylas 😞

MaSzKa
KTM überalles 😄

Világelsõ/bajnok motorok 😄 és biciklik

hát ez jó kérdés.. A felni is más, elõl v-fékes, hátul meg nem

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

SrAta
a fox meg motoros cuccokat mégis fasza telókat árulnak meg cuccokat bicókhoz...

SrAta
A ktm motorokaat gyárt mégis fasza bicóik vannak...

VRSDM
sosem értettem hogy miért tetszik az embereknek a mást gyártó cégek bicikliben való megjelenése, értve ez autóra - motorra... gyártsanak autót és motort, bicikliben sosem lesznek jóak. :|