22335
-
#7879 bikewarsra is kérjük bejegyezni :D -
Gabo #7878 Üdv néktek!
Túl vagyok a (tor)túrán. ;o)
Úgy látszik jó érzékem van a szívatós útvonalak kiválasztásában. Bitang mód elfáradtam, elzsibbadt a hátsófelem... Azt hiszem az sok mindent elárul, ha azt mondom a Királyréten keresztül Diósjenőre vivő szakasz volt a könnyebbik fele az útnak.
115 km lett a vége. Túrabeszámoló majd holnap. Akkorra már talán használható leszek. -
#7877 Váltókarok lemaradtak:D
Schimano valami:D Asszem acera 3x8 as 4000ft a pár -
#7876 :D Jaja.. Szeretnék majd uj vázat. Szóval mindent eladok:D Ha minden elmegy akkor kb 260 lesz belőle..
Ehhez is kell majd, egy 70-80 ezer még:D -
#7875 ó a jó ***** hogy nem nyertem a lottón. :/ -
#7874 Van egy két eladó cuccom!
Ha kell valakinek hivjon! (06-30-600-46-53)
Szóval: Marzocchi Bomber Z1 freeride: 38000ft
Átütős első kerék: (zoggie agy, Vuelta Rodi kerék) 4000ft
kerékszett: (singel track sun felnik, Schimano agyak, dt küllök [gyári Stinky kerék kb 2007-ból, sram fogaskoszorúval, gyorszárakkal) 22000ft
Kerékszett: (Vuleta Rodi,Novatech agyakkal, Hátsó 12X135 ös) 24000ft
Váz: Kona Shred 2006-os Barna: 12000ft
Váz: Kona Stab Deluxe 2006-os Szürke fekete Fox DHX 5.0-val: 140000ft Tag nélkül 110000ft
Fékek: Hayes Nine Olajos 203-as, 160 as tárcsával Marzóra való első 160 as hátsó adapterrel: 25000ft
Kb ennyi: (képek róluk:)
-
zoli800301 #7873 Tudom ajánlani a testbike.hu-t, meg az ebike.hu-t. Sok hasznos infó... -
atka76 #7872 Valakinek ezekről vélemény,illetve tapasztalat?
Caprine 50
Caprine 70 -
zoli800301 #7871 Hali. Caprint már ajánlottam lejjebb: epik 50, 70. -
atka76 #7870 Hát az tényleg sok,annyit szerintem sem ér!
Marad akkor a bowdenes nincs mese!
Azért még mindig nehéz a döntés,hogy melyíket de majd valahogy döntök! -
#7869 gyenguszok gepidából van de az 300 000FT
Ui:
Az MX-4es fék 4000-4000 ft darabja
A Hayes Stroker Trail 20000-20000FT darabja, ergo lecserélik neked
+32000FT-ért
MEGÉRI????
Sztem nem. -
#7868 nem ismerem ezeket annyira, majd megnézem. -
atka76 #7867 Ezek a márkák közt nincs semmi normális bicó?
Caprine,Gepida -
atka76 #7866 Ok,értettem! -
#7865 persze, csak 1. hozzászólás volt a tárcsafékes postra, szal kicsit érdekes, meglátja valaki, és összecsinálja magát :D
egyébként igaza van, de nem a mostani villákkal.
azok kibírják, max egy régi vékony villa csavarodhatna el kicsit. -
#7864 Nem lehet, hogy arra gondolt, hogy elcsavarhatja a telót, és így véglis átvitt módon igaza lehet.. -
#7863 olajos == hidraulikus -
atka76 #7862 Olajos modellt ajánhatnál,ami tényleg jó és hidraulikus!!!
Még nem döntöttem csak felmérem a lehetőségeket!
Aztán lehet,hogy bowdenes lesz és kész! -
#7861 CM fórumon:
"Az első tárcsaféknek hátránya, hogy esetleg kihúzza a tengelyt a villából és az ezután következő eséstől meghalsz."
az idióta :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#7860 ja és a továbbiakban az olajos legyen hidraulikus. ;-) -
#7859 Látom nem tudlak lebeszélni az olajosról :DDD
Gordon apám neked aztán megy a meggyőzés :DDD
Nézd, ha mindenképpen ragaszkodsz az olajoshoz, vehetsz rá.
Szerintem a boltokban van rá lehetőség, hogy lecseréltesd.
bár akkor jobb, ha egy olajos modellt választasz.
de azzal számolj, hogy akkor vagy a teló vagy a váltó vagy a pénztárcád bánja :) -
atka76 #7858 A Fire Mountain Deluxe- t is lehet kapni olajosban?Vagy azt külön kell kérni,hogy melyík olajossal akarod és a különbözetet fizetni? -
#7857 valószínűsítem, hogy csak az enyémnél.
egyébként egyelőre neked fölösleges az olajos.
és mivel az drágább fék, 2 azonos árú bringa esetében, ha az egyik olajos, akkor másik alkatrészből spórolták ki az árat -
atka76 #7856 Hello!
Ezekről a márkákról mi a vélemény:
Caprine,Gepida,
Valamiért nekem a szívem az olajoshoz húz,nem tudom hogy miért!
Ennél a bicónál ez típus hiba vagy csak a tiédnél ér bele a vázba a váltó?
-
Gabo #7855 Csak hogy fájdítsam a szíveteket! Megyek ma túrázni Királyrét felé a Börzsönybe. :oP
Nagyjából egy órán belül indulok. Szóval lehet, hogy megint lesz túrabeszámoló. ;o) -
Gabo #7854 Mondanám, hogy Deuter, de szimpla suliba járáshoz az szerintem elég drága lenne.
Mindenesetre nézd meg a hátrész kialakítását a zsákjaiknál és keress valami hasonló megoldást olcsóbb kivitelben. -
#7853 amúgy én a nagy eastpak-el jártam suliba
azzal járok bicóspályára
abba rakok mindent ha megyek valahova és sokminden kell
mert bazinagy - pihepuha a vállpánt de ilyen smirgligumis emiatt tapad.
a hátán van levegőelvezetőréteg így hiába izzadok, nem tapad rám a táska :)
ez csak zöldbe. mint a képen is látszik van két rendes nagy rekesz. meg egy pici meg egy háló.
a két rekeszbe belefér nagyon tömören annyi mint egy kisebb utazótáskába :) -
#7852 Nike, Heavy Tools szerintem, nekem Nike van és suliba járásnál is bőven elfér benne minden könyv+füzet, ha van tesiórátok akkor viszont arra a cucc már nem igen fér el benne sajna, habár mi a tesiórákat végig kártyázzuk mindig :) -
#7851 Igen, nekem is Fire Mountain Deluxe-om van.
Annyit jegyezzünk meg, hogy ezek belépő szintű kerékpárok.
Fórumokon olvashatsz fikázást róluk, vagy esetleg szakirodalomban, de érdemes tudni, hogy ezeknek a bringáknak a tesztelője vékony jégen táncol.
Méghozzá azért, mert szakértőként kell vizsgálnia a bicajt, ahogy a millás gépeket teszteli, viszont arra is ügyelnie kell, hogy ezek a bringák nem versenyzésre valók. Így nem kell azonnal elkeseredni, ha nem emelik a mennyekbe ezeket a gépeket.
Elmondom neked a tapasztalatomat a Konáról:
A váz nagyon erős. A fékek iszonyatosan fognak. V-fékről tértem át új tárcsára, és volt ám meglepetés, amikor az első féket próbáltam... :DD
A Deore váltórendszer pontos, továbbá 3*9 sebességes. A Dart2-es teló nagyon szépen mozog!
Hátránya: az én bringámnál a hátsó váltó hozzácsapódik a vázhoz, ezt viszont ki lehet küszöbölni egy védővel, amit amúgy is érdemes rá venni.
Összességében a Kona Fire Deluxe-ról:
Egy olyan belépő szintű bringa, ami még sok is azoknak, akik csak túrázgatni akarnak, szerintem egyszerűbb dh pályákon is gond nélkül végigmenne. Továbbá ami nagyon fontos: később, ha úgy gondolod, bőven tudsz rajta fejleszteni, akár teleszkópot, akár fékeket. Szerintem ennek a bringának elég jó az ár/érték aránya. És szépek a Konák :)
Itt egy kép [ volt már ugyan betéve ]
Ha kellene csinálhatok még párat. :)
meg ha bármi kérdésed van még ;) -
#7850 Nem is a súlyával van a gond, nekem most 4 darab könyv volt a táskámban, és amíg hazaértem, olyan szinten leizzadt a hátam, hogy csak néztem így -> o.O -
#7849 mennyire vagy éltanuló?
középsuli utolsó 2évébe volt 3füzetem amit vittem, és mindig abba írtam amelyikbe több hely volt.
könyveket nem hordtam magammal, vagy bennthagytam a tanáripad fiókjába és óra előtt kivettem.
így nem volt gáz a táskám súlya.
de ha ilyen apró csínyekkel nem operálok. akkor tuti lett volna egyes napokon 10kilós a táskám
ami bicózáshoz már kényelmetlenül nagy méret / ha kényelmes kell akkor drága :D
-
#7848 Nah srácok.
Bicózásra és suliba járásra alkalmas táska(középsuli)(főleg suliba járásra)
Márkákat kérek melyikek a faszák amik még jól is néznek ki!
Köszi
Üdv
SrAta -
#7847 jah meg a kona mellett azis szól, hogy kona.
Az egyik legjobb, ha nem a legjobb aluminium vázakat gyártja.
Engem megtoltak autóval oldalról baszódtam vele 35nél egy kva nagyot és 1 pici karc lett rajt az is csak lejött a lakk meg a sok réteg közül 1 réteg festék de semmi baja.
Nem reped. -
#7846 A Merida Matts TFS XC 100-D-n a fék őő kultúráltan kifejezva FOS.
Csak utólag tűnt fel...
Tektro...
Nem részletezném de kb Tesco minőségű fék...
A Kona 09 Fire Mountin Deluxe-on egy bowdenes fék van ami eszméletlen jó.
Nekemis annak egy hasonló változatban van.
Hayes az egyik legjobb fékgyártó.
De Vaxinak 09es Fire mountin Deluxe-a van szal ő tud részletes beszámolót adni a bicóról.
Ugyanez van neki teljesen
-
atka76 #7845 Merida '09 Matts TFS XC 100-D,,Kona '09 Fire Mountain Deluxe ezek olajosak vagy bowdenesek?Nekem nem kell versenyre,semmi durvulás,csak nyugiba tekerés!A mozgás senkinek sem árt alapon!Fő az egészség! -
#7844 Rock Machine '09 Thunder 70
Előny:
olajos fék jó felszereltség hátul deore váltó
Rockshox Villa
Hátrány:
Rock maschine agyak...(csak vázba jó)
Merida '09 Matts TFS XC 100-D
Előny:
Jó felszereltség
Hátrány:
(Formula agyak nemtudom milyen minőség a fékjeik bitang jók)
Suntour villa...
És most a legjobb:
Kona '09 Fire Mountain Deluxe
Előny:
Rock shox villa
Deore szett
Hayes fék(MX4)
Hátrány:
Versenyre nem alkalmas felnik (Rigida és olcsóbb kategóriás alex)
Kül több hátránya nincs ha nem lenne Shredem és nem durvulni akarnék a bicóval, akkor ilyent vennék -
#7843 150 000 körül meg mindjárt nézek neked valami XC vasat mert városba + terep a te adottságaidhoz az lesz jó:) -
#7842 Egy Avid BB7 vagy egy Hayes MX4 ill MX2 (GX2) neked már tökéletesen elég.
Én azt használom zúzatás letörések terep mindenre és semmi bajom vele:D
Mellé egy Jagwire bowden és soha nem lesz vele gondod:)
Annyi, hogy az egész fékbowden bowdenházba legyen (ne legyen a váz alatt szabadon) mert úgy be se koszolódik, nem rozsdásodik, nem dörzsölődik.
Szóval sztem felesleges az olajos fékszett mert most az a + fékerő hasznosan jöhet a fák között 60 ról 10 re lassulni az ugrató előtt kicsit lassítani csapatni a bike farát a pályán, de utcán (sőt még DIRT-ön) sem lényeges.
A Bowdenes tárcsafékkel nincs gond. Olajcsere nem kell szimmeringeket se kell cserélni. 2 évente vagy évente bowdencsere.
Otthon is be lehet álélítani.
Soroljam még?:) -
atka76 #7841 Értem én,hogy erősebb váz kell illetve alkatrész!
De akkor melyiket ajánljátok?
Ha bowdenes akkor lecserélik ráfizetéssel olajos tárcsafékre vagy ez hogy működik?Vagy vannak olyanok amik eleve olajos tárcsafékesek?
Írjatok márkákat,illetve konkrét bicókat amiket ajánlotok! -
#7840 Stab sem annyi, ha csak a váz kell.. Az kb 400-500 között van ujonnan, de hát azért nem is az a kategória:D
A Sram x.5-öt én 7000ft-ért vettem, egy sráctól aki egy bontott bringáról adta el.. Uj, de mégis volt már bicon.
A Hátsó váltót azt 8000ft-ért vettem az is x5-ös sram.
Tapasztalat?
Hát igazából sok nincs, mivel szombaton raktam fel azóta meg nem bicóztam:D
De az tutti, hogy kurva jól vált:D