Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
ilyen gumim van Semperit
nagyon bevált de sajnos sehol se kapni már 😞

link

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
bugatti canga

3-4eft egy ilyen gumi

MaSzKa

MaSzKa
ez a gumi kell nekem

MaSzKa
azért az érdekes benne jogy azt írja a gyerek 200km-ert futott

és az 1. és a hátsó gumi mintázata akkor miért más?

MaSzKa
ez a bringa nagyon tetszik

csak az ülés buta

VRSDM
holnap sylas trails jam. indulnak a dtlf-bõl is :]
valaki jön?

u dont have to listen anybody else but me

gordon 24
Már amelyik😄 Tudom hogy érted csak köteked😄

Az xtreme, Table top stb az ugrálásra van és Az is Polaris jó oké Polarx😄

Downhill!!

Pistike 007
Nofene srác bringa lesz?
Ez a beszéd. Azért velem is beszélj mielõtt kidobsz valami vasra kest😉

Nem hiszem, hogy a Kellyseknek jobb a vázuk, mint a magellannak.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Az XC-re való Polaris nem ugrálásra van.

Vaxi
Nemtom, mind2 bicaj tetszik, de a mongúzról több jót olvastam.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

SrAta
írjatok gyerekek infó órán vagyok és szétunom a fejem😄😄:

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Kinek van kellys biciklije?😄😄😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gabber_saviola
dettóra én is így vagyok vele.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
nekem, mint országútis srácnak, kicsit jobban cseng a Mongoose név.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

SrAta
jah haverom 1 m magasat ugrott és váztörés magellán polaris
nem túl bíztató:S

SrAta
bocs a szar írásér suliba vokXD

SrAta
Köszi a választ
De lehet hogy akkor a DSC verzió lesz schimanó hidraulikus tárcsákkal vagy veszek hátra Heyes mechanikus fékeket😄

SrAta:
Az általad megjelölt célra ezek az árfekvésû bringák megfelelõek. Legfeljebb egy-két alkatrész érdemes lecserélni.
Végig néztem a linkelt gépeket. Megpróbálom röviden leírni róluk a véleményem.
- Kelly's Quartz Titanium - Alapvetõen jó. Belépõ szintû, de az általad megjelölt felhasználásra megfelelõ alkatrészek. A fékeket már vásárláskor érdemes lenne cserélni egy jobbra. (A Shimano Deore V-fékek nem túl drágák és sokkal jobbak a noname-eknél.)
- Kelly's Spider - Ez is OK. A mechanikus tárcsafékek jobbak, mint a noname V-fékek. Viszont a váltóknál és a középcsapágynál spóroltak. A váz is egy fokkal egyszerûbb, mint a Qusrtz-nál.
- Kona Firemontain - Jó váz, jó teló, megfelelõ fékek. Viszont a hajtómû és az elsõ váltó egy kicsit gyengébb.
- KTM Knoxville - Ezért az árért illet volna már tárcsafékkel szerelni. (Némileg túl van árazva a gép.)
- Magellanok - Ár/érték arányban, fõleg a Polaris-ok jó választás jelentenek. A B+ alkatrészek szintén nem rossz ár/érték arányúak. Polarisokkal amatõr szinten versenyeken is indulnak. Szóval nem rossz választás.
- Merida Sub 40-D - Szintén jó ár/érték.
- Rock Machine Flash - Ezen az áron a legjobb vétel. Amennyivel többe kerül, annyival jobb is. Jó telo, jó alkatrészek.

Szerintem ne 10-20 k döntsön. Érdemesebb egy jobban felszerelt bringát választani már az elején. A késõbbi fejlesztgetések sokszor többe kerülnek. A felsoroltak közül egyértelmûen a Rock Machine jelenti a legjobb vételt, még akkor is, ha '07-es géprõl van szó.
A különbözõ tesztoldalakon lévõ véleményeket fogadd némi távolságtartással. Az alkatrészek többsége ugyanis cserélhetõ és nem tudni, hogy a bringa használója milyen módon használta a gépét.

Vaxi
Szerintetek Magellan Polaris vagy Mongoose Tyax Elite?

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
Én nekem a Kellys nem tetszik mint márka.. Talán azért mert nem ismerem.. Én nem vennék Kellyst. Uganyakkor lehet hogy jó..

Downhill!!

SrAta
a kellysrõl + vagy - vélemény?
Azt linkeltem elsõnek😄😄😄

gordon 24
Akkor passz😄

Downhill!!

SrAta
a meridán meg csak 80as a teló:S

SrAta
szar rajt a váltó a konán:S

gordon 24
Merida sub, vagy a Kona.. Szerintem.

Downhill!!

SrAta
a kellys azért nagyon szimpi mert full shimano és ami nemaz az meg kellys😛
és az ára is barátságos
A magellán telójára aztírják hogy folyat =/
azmeg nemjó:S
szóval kinek van még véleménye?😛

Szabi84
Nekem olyan KTM-m van! Én a helyedben a polarist venném, gyönyörû az a bringa fehér színben! És a ktm sem sokkal jobb! Nekem lassan 3 éves lesz elõszõr csúcsszuper volt a régi csóri montimhoz képest, de most már nem annyira frankó, ugye nõnek az igények😄 Igazából szerelõt sosem látott szóval elég strapabíró, egyedül problémám a telóvalal meg a fékkarral volt de azokat lecseréltem! Most már nem akarok rá költeni, majd egy szép napon veszek egy össztelósat!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

SrAta

SrAta
Tehát amiket kinéztem:
1 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/7295/
2 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/7296/
3 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/5900/ Az a baj h drága =/
4 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/5650/ Ez sajna csak álom az ára miatt pedig ez a favorit😞
5 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/10724/
6 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/10723/
7 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/10722/
8 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/5964/
9 http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/4556/ sajna ezis sok😞

Szóval melyiket ajánlanátok?😄
Nektek melyik a legszimpatikusabb ami mellé azt írtam hogy sok és azt ajánlanátok akkor ajánljatok egy másikat is
köszi

dgd
tudtok mondani olyat aminek kicsit vastagabb a váza és a kerékméret 26"-os?
szerintetek az ardis jó?
mire kell?
kicsi dombokra közepes terep ilyesmit keresek
na rájöttem
neki ettõl teljesen eltérõ van nem is igy néz ki 😊: a villa nem zoom hanem valami olajos 80mm-es villa, és hayes bowdenes tárcsafékek vannak elöl hátul , 89 990 volt 😊

nem teljesen értelek😄

Cannondale F7 tûrhetõ cuccok 99 900 ezt katalógusból néztem javascript:no(4199);

SrAta
Szerintem nemigen van, ha nem zúzod nagyon terepen, nem is lesz.Félek elõbb-utóbb valamit cserélni kell, de annyi baj legyen.Ami szar, az a teleszkóp.De az nagyon.Okádja az olajat, nem mellesleg sehol nem 80mm, nekem jó ha a fele megvan.Végülis, ez a kategória még a dísz körébe tartozik.
nemtúl bíztató =/

SrAta
õõ minnyá megnézem mien leírások vannak róla
ajánljatok még légyszi
köszi:d

egyik ismerõsõmnek Dema Adro-ja van , 4hónapos eddig 1500km-t gond nélkül ment vele 😊 ,szerintem jo kis bicó.
meg ami szerintem jó:
Polaris

SrAta
Nah
Felteszek egy kérdést😄
Szal:
Aszfaltra, szolid terepre, enyhe erdei utakra esetleg bakonyba mien bicót ajánlotok?
Én kinéztem magamnak azt a kelly's quartzot amit már linkeltem😄
szóval ilyen 90.000- 100.000 FT-os kategóriába kéne
NAGYON MAX A 100.000😄
Köszi
SrAta

gordon 24
Hát ez nehéz eset..

Elöször is.. Ha fél centis a hézeg akkor akkor követtél el nagy hibát, amikor olyan kicsire vágtad.

De talán igy sincs veszve. Elõször is a leendõ beli váznak menj el és mérd meg a nyakát.. Nézd meg milyen Stucnit rakszrá stb..

Próbáld kimérni.. Ha szeremcséd van, akkor jó lesz.. Ha nincs akkor baj van..😄
Annyit lehet mondjuk csalni, hogyha a stucni felsõ csavarjánál hosszabb a villa, de nem ér fel a tetejéig az nem gáz.. Ugy össze tudod rakni..
De a felsõ csavar fölé mindenképpen érjen fel!

Ha viszont rövidebb és nem cserélhetõ a csõ.. Akkor kampó.. Add el és vegyél egy másikat. Ez a legjobb megoldás.

Vagy gányolsz..
Volt rá példa hogy ugy csinááltuk meg, Hogy egy olyan méretû csövet ami a villa nyakának a belsõ méreténél egy ici picit nagyobb(nem jó ha sokkal mert nem tudod ráhuzni a stucnit) megfogtunk.
A villa nyakát felhevitettük majd bele "sajtoltuk" és ennek a külsö részére pedig huztunk egy darab eredeti méretû csövet.
Igy meg tudod hosszabitani, De ez gányolás.. Sõt kicsit recseg is. És azért mondjuk dirtre nem ajánlom😄

Downhill!!

nézd inkább várjuk meg Gordont õ tapasztaltabb mint én + nem akarok hülyeséget mondani😊... amugy multkor énis hosszabb csavart tettem, bele a menet elszállt szóval fûrészelhettem ki az egészet 😄

Truck Driver001
de akkor új váll,és becsúszok,nem?mert az egyben van.és ha mondjuk profi,megtoldaná a csövet?😄
másik,h még az is megfordult a fejemben,hogy ha hosszabb csavart tennék bele a kormányba,ami elér a tüskéig.de lehet ez hülyeség..

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

új nyakcsõ,én ugytudom hogy azt majdnem mindegyikben lehet cserélni...

Truck Driver001
hali emberek!a következõ kérdésemmel fordulnék felétek!nos van nekem ügye egy új villám, a mostani vázamban fél centis hézagolással, gyakorlatilag méretre van vágva.szóval 18.5cm-es a nyakcsõ.a villa egy Hardy-ban fityeg, de ahogy néztem elég sok dirt/street vázaknak viszonylag egyforma a fejcsõhossza.nekem egy fireball-ba lenne majd,és aggódok h netán kicsi lesz.bár remélem nem, mert a hardy fejcsöve elég hosszú, és brutál.de ha mégis, villa/váz eladáson kivûl van más megoldás?

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

Srácok!
Mielõtt valamit ajánlotok, elõbb érdemes tisztázni azt, hogy mi az igénye a leendõ bringásnak!
Ha ezt legalább nagy vonalakban sikerült tisztázni, akkor érdemes abba belemenni, hogy mire milyen alkatrészt érdemes választani.

Lac122:
Az alap kérdések a szokásosak.
Mire szeretnéd használni a bringát? Suliba, munkába járni minden nap? Alkalmi hétvégi kirándulásokra? Rendszeres sportolásra?
Milyen körülmények között szeretnéd használni a bicot? Fõleg aszfalt? Könnyebb terep, döngölt földutak? Rendszeresen hegyi, erdei ösvényeken?
Milyen rendszerességgel használnád a bringád? Hétvégenként? Minden nap? Rövid alkalmi tekerésekre? Esetleg hosszabb, egész napos túrákra?

Nem fogom újból leírni, amit ebben a témában már írtam. Olvassd el a #780 és a #1446 számú hozzászólásom! (Az oldal alján a keresõbe beírva meg tudod keresni õket.)
Érdemes visszalapozni vagy a fórum keresõjét használni és a topikban lévõ hasznos infokat átolvasni. Valószínûleg több kérdésedre így magad is megtalálod a válaszokat.

gordon 24
Hát igen.. Használtan sokal jobbat tudna..
Sõt 120000ft ért simán el tudna hozni egy 200000-250000ft s gépet
Csak hát nem tudjuk az elõ éltetét..

Aluból nagyon lutri használtata venni.

Downhill!!

ha az altrixból kiszedem a váltót az nem tehetõ be a vázba