22335
11330766891279474906.jpg
  • Vaxi
    azért mondtam, hogy hülyeség volt, mert kevés tapasztalatod van még, és ha bárhol bármi hibát hallasz [ példa az olajos tárcsafék, vagy a lánc ] azonnal készpénznek veszed. vázvédőt meg a merdiára is kell venned.
    testbikeot pedig óvatosan szabad csak olvasni, vannak benne érdekes postok is.
    az egyik azt mondja: fos mert törik [ mert DH-zik az állatja egy tescos géppel ]
    a másik meg: tökjó bírja [ mert ő normálisan használja ]
  • VRSDM
    testbike-ra nem alapoznék :D
    sok buta ember írja le a véleményét. ami nem baj, a baj hogy nem értenek hozzá.
    megnézitek akkor gyengébb bicókat istenítenek (mert nekik is olyan van) és drágákat hordanak le (mert nekik nem lehet olyan)
    legalábbis bmx szcénába.
  • atka76
    Olvastam a Testbike.hu - n ilyen váltó esetet!Tehát nem volt hülyeség leírnod!
    Tud valaki a bringáról valami véleményt,tapasztalatot?
    Merida Matts TFS 700-D
  • Vaxi
    ahhh látom hülyeség volt leírnom a váltós esetemet ^.^
    egyébként amit linkeltél az jónak tűnik!
  • princessroyal
    OK, köszi!
  • atka76
    Szia!

Itt néztem,"csak" 190eFT!Húzós egy kicsit de még beleférne!
    http://www.bicyclewebshop.com/?166,merida-matts-tfs-xc-700-d-2009
    Egy nagyon jó bringát szeretnék vásárolni,mert nem igazán szeretnék útána fejleszteni,illetve cserélni!Elsősorban országútra kellene,illetve földutra!Nem versenyzés,semmi ugratás,csak valami jó bringa legyen!
    Ezt is nézegettem,de már több helyen is olvastam,hogy a hátsó váltó beleér a vázba!Kona Fire Mountain deluxe 2009
  • Gabo
    A Konád is kemény jószág volt, de ez az Intense már igen csak durva játszótársnak ígérkezik. :o)
    Szorítok neked, hogy minden összejöjjön!
  • Gabo
    Linket tudsz adni?
    Mert a Merida magyar oldalán ez a bringa 240k-ért van!
    Alapvetően egy használható váz, jó alkatrészekkel társítva. De tartok tőle, hogy ez már nem fér bele az eredeti költségvetésedbe. Amíg nem tudod, hogy milyen irányba szeretnél elindulni, fejlődni a bringázás világában, addig ez szerintem túl nagy kiadás és kockázat. (Legalábbis az eddigi kérdéseidből nekem úgy tűnt nincs túl sok tapasztalatod.)
    Amíg nem érzed azt, hogy milyen irányba szeretnél haladni, inkább egy olcsóbb, de jó vázra épített, később fejleszthető bringát érdemes választani. Így a bringát is a változó igényeidhez tudod igazítani. Vagy ha esetleg rájössz, hogy a montis túrázgatás helyett a extrémebb irányzatok, vagy éppen az országútizás vonz, még mindig kisebb az az összeg, amit "tanulópénzként" elbuksz.
    A 250k környékén lévő bringák már a "haladó" kategória alsó szélét jelentik. Akik ilyen bringát választanak, általában már tudják, hogy mit keresnek. Tisztában vannak az elvárásaikkal és a céljaikkal is. Valószínűleg nem csak alkalmi tekergésre keresnek bringát, hanem rendszeres sport használatra, esetleg néhány amatőr versenyen is indulni szeretnének.

Természetesen a fentiekkel nem akarlak lebeszélni semmiről! Csak tisztában vagyok vele, milyen könnyen el tud szaladni az a bizonyos ló.
  • gordon 24
    Hát ugy van a dolog hogy:

A Váz, Hope fejcsapágy, egy Manitou swinger 6way tag (ez megy bele a Konába a DHX5.0 az Intensbe) sun ringle hátsóagy ez össsze vissza 275000ft lesz.

A pénz:D Hát ugye az alkatrészekből fogom majd kiárulni, de szombaton ki kell fizetni:D Addig hitel kártya majd visszarakom.

A Konát nem adtam el, mert kell belőle a tag. Másrészt amig nincs meg az Intense addig kell bicó.. Ha szombaton megveszem akkor elkezdjük összerakni (jók bele a Kona kerekei:D) és hétfőn felrakom a stab ujra.. (most levettem)
    Swinger taggal is megéri a 140-et.. Ugyhogy ennyi egyelőre amit tudok.
  • atka76
    Sziasztok!

Erről mi a véleményetek?
    Merida Matts TFS 700-D
  • VRSDM
    és én még azt hittem hogy a daysofthunder-es
    snowboard ugratók a nagyok :D
  • CopyKing92
    jóféle
  • SrAta
    miből és mennyiért?:D
    Csak a váz vagy az egész vas?:D
    Eladtad a konát?
  • bardocz
    Wut?:D
  • CopyKing92
    Marzocchi 4X World Cup 07'-08'-09'-010' röl valami rosszat kell tudni? :D
  • cicai
    nah szétszedtem megint a hatókat, most jó fasza minden, de a pedálban lesz is lesz kehe, mert ahogy tekerem fura érzés .... mintha nem szabályos lenne az a ör amit leír...
  • CopyKing92
    Totem villa? pfujj eddig csak rosszat hallotamrolla :S remélem nem az xd
  • bardocz
    U-lakat meg edzettacél lánc.
    Sodronyzárat meg gerinclakatot felejtsd el, ha esetleg a boltban ajánlják, akkor is, semmit nem érnek.
  • princessroyal
    Sziasztok!!!

Segítsetek!

Milyen kerékpárzárat vegyek?
    ..ami nem túl drága, de jó is!
    Sportpálya mellett, uszoda kertjében és hasonló helyeken hagynám úgy egy-két-három óra erejéig a bicajomat, (ami MTB, 60e-et ér.)

köszi előre is!
    PR
  • Vaxi
    hbd MaSzKa!
  • dx
    bts...nos igen múlt héten rendeltem cromo hajtást,eu-bb csapágyat, kormánycsapágyat és tegnap mentem be érte,hogy elvileg meghozták,mire közölték,hogy nem is volt a nagykerben(a megrendelt alkatrészekből semmi) és nem is lesz szóval ennyit a bts-ről a részemről.
  • gordon 24
    Remélem Vasárnap fogok én is:DDD
  • Vaxi
    igen, én is így vigyorognék ha ilyenem lenne.. :DDDD
  • Vaxi
    óbazeg :D
  • gordon 24
    Huhh:D

Ugy néz ki Szombaton megyek pécsre egy Intense Socomért:D

ÁÁÁÁ:D Drukoljatok!

ilyen-e:

• gordon 24
    Ha az agyat szétszedted, akkor igy látatlanban a Konusz van ráhuzva nagyon..
  • cicai
    köszönöm az ötleteket, holnap kipróbálom:)
    am szétszedtem mindent, de sztem is az aggyal lesz vmi a hátul...
  • SrAta
    racsni megbontása, vagy a hátsó agy rosszul összerakása
    Ha nem szorul a közepe (vedd le a láncot lökd meg a kart ha pörög magától, tehát nem áll meg akk jó)
    sztem a hátsó agy fele vagy a váltóban van a hiba...
  • gordon 24
    Hátsó keréknél az agyat megbontotad? Esetleg a Kazetát vagy racsnit?

Monoblokot vagy azt a tengelyt kiszedted középről ami a kart tartja?
  • cicai
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy hétvégén szétszedtem a bicómat, kitisztítottam, átzsíroztam mindent.... Összetettem és az a gondom h a hatókart nehéz lett tekerni, folyton kattog, de nem tudom miért mivel a golyók is megvannak, minden klappol és nem is szorúl a hajtómű még egy picit se... és bőven zsír is van rajta. Szoval mi lehet a gond? Haro F2 (2008)-ról van szó, gyári hajtókar.
    Szoval nem azokat a válaszokat várom h cseréljem le egy 60ezer ft-os hajtókarra, hanem h mik okozhatják ezt a problémát.
    Köszi!:)
  • atka76
    Amerre jártál én is ismerős vagyok,mert Rétságon melózok!Szép környék!
    Gratula a teljesítményhez!
  • Gabo
    Dunakeszin lakom. Szóval onnan indult a túra. Viszont az tény, hogy gyönyörű környék.
  • bardocz
    Mi úgy mentünk ofővel osztálykiránduláson 100km-t, hogy feltekertünk a pilisbe, és onnan vissza, szentendrén át, meg hév. Ofőn kívül 3 gyerek bírt feltekerni(én is, fakkjee) és ő úgy ment elöl, hogy mögötte ült a lánya o.O Lefele valahol jöttünk 62-t, annyira pörgős volt már, hogy nem bírtam gyorsabban tekerni:D
  • zoli800301
    Szép helyeken voltál, Verőcére sokszor jártam meg Nógrádra, Djenőre is a tóhoz.Ott laksz?
  • gordon 24
    Hát gratula! Én nem birnám ezt az tutti..

Igaz régebben (kb 6 éve) simán megcsináltuk azt apámmal, hogy Pestszentimréről kitekertünk Szentendrére. Kb 100km oda vissza, de azért az más volt meg igazán egy emelkedő van benne, az is a Lágymányosi hid:D De azért majd beszartam amire hazaértem..

szóval grat!:D
  • Gabo
    Ez most nekem is sok volt. Az elmúlt két hónapban alig tekertem.
    A végén már nagyon-nagyon elegem volt az emelkedőkből. Reméltem, hogy az amin felmásztam az utolsó lesz, de valahogy mindig jött újabb.
    Bánni azért nem bánom a dolgot. Ahogy már párszor írtam, az állóképességi sportok valahol arról szólnak, hogy az ember keresi a saját korlátait, és megpróbálja átlépni azokat. Nekem a bringázás legalábbis egy ilyen dolog.
  • Gabo
    Szerintem a Magellan Polaris Deore Disc bringákat is érdemes megnézni. Ahogy már lejebb mondtam, ár/érték arányban elég jók a Magellán bicok.
  • Gabo
    Meglesz! :o)
  • Gabo
    Ki legfeljebb akkor tudja csavarni a tárcsafék a kereket, ha a gyorszár nincs meghúzva rendesen. (Pont ezért van egy perem kialakítva a gyorszár rögzítésénél.) De a villa anyagát valamilyen szinten mindenképp koptatja a kerékrögzítésnél. Ezért kell rendszeresen ellenőrizni a falvastagságot a kerékrögzítésnél és ha az előírt érték alá kopik, akkor cserélni kell a külső szárat.
    A hozzáértők nem véletlenül mondják azt, hogy tárcsaféket csak átütőtengelyes kerékrögzítéssel szabadna használni. Ezért is hozta ki a Shimano és a FOX a QR15-öt idén.
  • Szabi84
    110km O_o, szép teljesítmény, nekem 80 körül már a tököm tele van a bringával mire hazaérek rá sem bírok nézni:D