Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

- no reklám -
A mostanid milyen??

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

<#ejnye1>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

ChuckyHUN
- no reklám -

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

bardocz
De az alap kinézet valami hasonló ugye?Ezt csak beírtam google-ba,és ezt dobta ki elsõ oldalon😊
Inkább Giant Trance, Trance X, Trek Fuel Ex és hozzájuk hasonlók. Legalább is ebbe az irányba nézelõdök.

bardocz
Õ fulltuningos bringára szavaz😉
hátsót venni kéne mert az enyém nem a legjob zörög recseg és keveset lehet rajta állítani 40kg alatt olyan mintha hátsó teleszkóp nem is lene rajta
ezért fulltuningos bringát veszel
vagyegy használt autót
bardocz
Szóval valami ilyesmi?

Össztelos, trail bike kategória. (Kicsit több mint XC, de még nem FR vagy AM.) A konkrét modell még nincs kiszemelve, mivel elõbb a pénznek kellene meglennie. ;o)

bardocz
Mi kerül majd rajta 400-500-ba?Mert gondolom nem össztelós,vagy ha igen,akkor ilyen CC szerûség.
Az új bringám, 400-500k között lesz. (Ha egyszer összejön a pénz.) Ebbõl eldöntheted, hogy mennyit szánok a telókra.
Amúgy rossza a kérdés.

Ahogy egyszer már írtam neked, azt kell elõbb eldönteni, hogy mi a célod a bringázással, mire, milyen gyakran, milyen intenzitással szeretnéd a bringát használni. Az kerot és az alkatrészeit ennek megfelelõen kell összeválogatni. Mindenkinek mások az igényei és az elvárásai.

bardocz
Hátsóra semennyit,elsõre 30-60.Attól függ mire.
mennyit szánnátok hátsó és elsõ teleszkópra
Pontosítok, most találtam 2008-as modelleket:
az alap Pyxis 26000
a Team változat 46000

Azt is láttad, hogy csak egy vélemény van??? Nem volt mit átlagolni, nagyon szubjektív így...

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

gordon 24
Nem akkor annyi az.. A másiknak meg itt az adata:

Az csak 1530gramm.
pysis team

Tehát kb 90 grammot sporolsz😄

Downhill!!

Egyértelmû😄
Egyébként a tárcsafékek nem túl nagyok rajta:l
A normál pyxisrõl itt írnak
Elméletileg csak 1600gramm, de több kell legyen:
"Hátrányok: nehéz. sokkal nehezebb, mint a gyári adat szerinti tömeg."

gordon 24
De csak a vz annyi ugye? Mert azért ez a bicó simán 2 kiló igy elsõre😄

Downhill!!

Egyébként a 2006-osat meg lehet kapni 33000-ért, de nekem nem kellene:S

gordon 24
Az 1560 gram az isteni. Én se találok a másikról. De az kb olyan 2 kiló környékén van.

Sajnos a 2008-as ba már a Pysis Team össztelós. És a sima Pysis az xc váz..

A Cross countrysok is térnek át a full telóra?😄

De az milyen durva hogy a full telós változat is csak 2,7 kiló😄D Az a nem gyenge..

Downhill!!

bardocz
Az egyszóval:
-kurvakönnyû
😊

Nem csoda,hogy drága😊
Hát 1560 gramm, nem tudom, hogy az milyennek számít, az alsóról pedig sajnos nincs adatom. Egyébként nekem is nagyon bejön mind2, jövõ nyárra kelleni fog egy:

bardocz
Fú az húzós.Dehát a pillekönnyûséget meg kell fizetni :\
Szerintem 20k egy kicsit sok a köztük lévõ különbségért. Lehet, hogy jó a Team változat, de 56000-ért már nem mondható olcsónak😄

bardocz
Amúgy a fölsõt elfogadnám 😊
Most szerintem úgy is rá fogok állni arra,hogy gellérthegyre fel,onnan le,pár kilométer,megint fel,aztán le,megint pár kilométer.Erõsödjön a lábam,és ehhez jobb lenne ez a váz a polarx-nál.
gordon 24
Az alsó erössebb váz.. Nézd meg a nyakát, meg hátul az ülés csõnél lévõ merevitéseit. Az egy erössebb váz.

Csak nehezebb is. A Pysis Team az egy elite váz. A CC vb olyannal mentek(nek) mert nagyon könnyü és ugye nekik minden deka számit..

De mindjárt utánna nézek az adatoknak.

Downhill!!

bardocz
Fölsõ magasabb is.
MaSzKa
a felsõ váz merevebb
és jobban meg van erõsítve

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

ismerõsöm pont ugyanezeket a vázakat linkelte az elõbb 😊

Jah értem, de a fehér akkor is sokkal jobban tetszik😄
Egyébként nem tudom mi értelme volt ennek a névadásnak, elvileg az alap pyxis megegyezik a Crux vázakkal, szóval nem kellett volna különválasztani:l

gordon 24
A pyxsis team az elite váza a magellanak. Ráadásul cc-re. Az lehet a különbség hogy pille könnyü😄 De nézd meg az adatokat ha találsz. Tutti lesz suly különbség.

Downhill!!

VRSDM
aztán ránézésre szélesebb a tengelytáv. és az A villa alsó része nem vastagított.

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
pl. a hátsó a villa íves.

Nem tudjátok mi lehet a különbség a Magellan Pyxis váz és a Pyxis Team váz között?
Ezekrõl van szó:

gordon 24
Igy van! Szerintem a 2 kerék megér vagy egy huszast. Szóval nem is sok érte az a felár.

Downhill!!

A lényeg, hogy nem félrevezetõek az infok a honlapjukon... :o/

SrAta
igen utánanéztem 170kér beis tudják szerezni...
ami sajna nemfér bele=/

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Nekem a tárcsafékes gép sokkal jobb választásnak tûnik.
Ahogy írtam már múltkor is, az elsõ dolog amit az alap gépen cserélni kellett volna, az a fék.
A jobb telo, a jobb kerékagyak és a jobb fékrendszer egyértelmûen megéri a felárat. Ha figyelembe veszed azt is, hogy így nem kell majd új kerékszettet venned, ha késõbb jobb tárcsaféket szeretnél feltenni, akkor egyértelmû az elõny. (Az alap gép esetében a V-fék - tárcsafék átállás ezzel járt volna.)

De a múltkor linkeltél egy Rock Machine-t is. Az minden szempontból túltesz még a tárcsás Kelly's-en is, még akkor is, ha "csak" v-fékkel van szerelve. Az alkatrészei egy-két kategóriával feljebb vannak mint a Kelly's-é, a bringa ára pedig közel ugyan annyi.
Szóval ha az a bringa még elérhetõ, érdemes lenne megnézni.
http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/4556/

http://www.speed-way.hu/
Esetleg nézd meg ennek a boltnak a kínálatát is. Sok régebbi modell lényegesen olcsóbban kapható.

SrAta
azért kérdeztem mert 1szer veszek biót dfe akk az már jólegyen szal arra gyûjtök akk😄
kössz😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
most volt a redbull rampage evolution ... 😮 nézzétek meg a finals rõl a vágott vidit, freecaster-en. áh. kész, 10edjére sem dolgoztam még fel.

gordon 24
Nekem egyértelmüen. Sokkal profibb mindene annak. Nem csak az a különbség. Jobb felnik vannak rajta, az egész profibbnak hat. Szóval én a táska fékest venném. Persze ha van +28k😄

Downhill!!

SrAta
Igen szóval jön egy értelmes kérdés:d
Nah most arra a szintre eljutottam h tom mit akarokXD
Bicós haverom ajánlotta
Néztük ugye a Kelly's Quartz '09 -et ami nagyon fasza kis bike csak szar az elsõ agya meg a teló
Nah viszont van a Kelly's Quartz '09 DSC ami tárcsafékkel van szerelve elöl hátul shimano hidraulikus shimano agyak és a pro változata a telónak
linkelem a bicókat
nah szóval az a kérdés hogy megér e +28 000 FT a jobb agyak alivio hidraulikus tárcsafékek és a jobb teló
Tehát
ALAP:
http://www.akerekpar.hu/?kellys-quartz-titanium-kellys-quartz-green-kellys-2009,215

A TÁRCSAFÉKES:
http://www.akerekpar.hu/?kellys-quartz-disc-kellys-2009,214
válaszotokat elõre is kössz😄

reméljük😄

gordon 24
Nincs ezzel semmi baj.. Csak hát viták mindig is vannak lesznek. Szerintem MAszka is lenyugodott én és én is😄 Szóval mehet minden tovább😄

Downhill!!

kár ezért a topikért...:/

Vaxi
<#smile><#eljen>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Anyázásról szó sem volt.
Csupán egy hiányos ismeretekkel rendelkezõ ember próbál másokat is meggyõzni az erõsen szubjektív véleményérõl. Teszi ezt úgy, hogy a hiányos ismereteihez még jókora szûklátókörûség is társul.
Ez pedig senkinek sem használ. Legkevésbé azoknak, akik esetleg most szeretnének belekezdeni ebbe a sportba. Nekik van a leginkább szükségük arra, hogy hiteles és amennyire lehet objektív véleményeket kapjanak.