Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
itt van például egy CRUX SS 2008-as design (sajnos, valahogy a 2007 Magellanok jobban tetszenek mint az újak), de akkor sem rossz vétel.
De ha ragaszkodsz a Polaris-hoz akkor ugyanitt link van 14-ért akciósan.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Normál tekerés közben több az elõnyük, mint amennyi hátránnyal járnak. Sokkal egyenletesebben terheli az izmait a bringás, ha körkörösen tud hajtani az állandó taposás helyett. A felfeléken húzni is tud a lábaival.
A fékek, a kerékagyak és a hajtómû egy szégyen, lényegében noname kategória. A telo sem jobb sokkal.
Ha valaki rendszeres sportolásra akarja használni, ezek lesznek azok az alkatrészek, amiket a leghamarabb cserélnie kell. Vagy azért, mert szétmennek, vagy azért mert rájön, hogy nem alkalmasak arra a használatra, igénybevételre, amit megcéloz. Valószínûleg egy-két éven belül a bringa árát mégegyszer el fogja költeni a fejlesztésekre.
amúgy aki talál PDF-es ilyen 2009-es katalógust az bedobhatná ide
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
a hátsó váltó azon is ugyanaz
ilyen van cimbinek, eléggéb bevált neki
csak a beakaszthatós pedálokkal szívta meg párszor (elég balesetveszélyes városban)
persze költött is rá kb 50eFt-ot

ás holnap sztem nagyon jól fog jönni 😄
hawer nem mer jönni a Cube-val, mert tiszta sár lesz 😄
holnap lesz 1 kis sárderby 😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
proper: váz - agy - felni - küllõ - villa
khe: kormány (cirrus, a világ legkönyebb kormánya jelenleg)
macneil: stucni - végdugók - hajtás - markolat
e'ckla: pedál
atom lesz de nagyon dúúrván. 9kilós csoda 😊
u dont have to listen anybody else but me
Mondjuk ha xc-zni akarsz ahoz az extreme váz se jó, mert a geometriája nem megfelelõ ahhoz.
Downhill!!
Ha Xc-gépet mindent😄 De az más tészta..
A fék:
Hát simán fel tudod rakni. Feltéve ha elöl van olyan agyad amire rá tudod tenni a tárcsát. Ha van akkor egy másik adapter kell ami nem hátsó hanem elsõ és kész.
Szóval ha ilyen a bicó akkor csak gumit tegyél rá, húzd feljebb az ülést. Azt ennyi. Esetleg a hajlitott kormányt cseréld egyenesre. Hát kb ennyi.. Szerintem.
Downhill!!
RST gila 100mm-es teló,állítható,acera váltó hátul,8 sebességes.Hátul avid bb7-es tárcsafék,elöl vfék.Minden bikepositive😊 Csak sajna nem tudok rendes fotót készíteni róla.
Amúgy a hátsó tárcsaféket fel tudom rakni elõre valahogy?Mert akkor lehet kciserélném,mert az olcsóbb lenne,mint venni egy újat elõre.
De miért válsz meg töle?
Egy nagyon komoly kis gépezet, ami az értékénél jóval kevesebbet ér. Jó lesz az még másra. Esetleg vékonyabb gumival aszfalt betyárkodni, vagy valami.. Szerintem nem éri meg eladni.
Remélem össze jön az uj bringa.
Downhill!!
A telo egy 2001-es Rock Shox Judy XC. (Nyílt olajfürdõ, 60-80-100 mm között szereléssel átállítható rugóút, állítható csillapítás és elõfeszítés.) A gumi harmonika pedig sok szempontból hasznosnak bizonyult már. Részben védte a portól és a sártól a becsúszókat. Másrészt a legutóbbi majdnem balesetem során ennek köszönhetõen nem lett összekarcolva a becsúszó. (Felüljáró, bamba gyalogos, becsatolt spd pedálok... Nekidõltem és majdnem átestem egy szalagkorláton.)
Ami a képen nem látszik annyira: Ritchey felnik, Novatec ipari csapágyas kerékagyak. Deore fékek. Ritchey Comp kormány és stucni. Elõl Alivio hajtómû és váltó. Hátul Acera váltó. Shimano M520 spd pedálok. Lookin nyereg. (Röviden semmi igazán extra, de miden pont megfelelõ arra célra, amire kellett.)
Viszont az ember változik, fejlõdik, meg persze öregszik ;o) és némi kényelemre is vágyik.
Nagyjából 1,5-2 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a gondolattal, hogy új bringát kellene venni. Bár az elképzeléseim még formálódnak, azt tudom, hogy a lehetõ legkevesebb kompromisszumot akarom kötni. Persze ennek meg kell fizetni az árát is. Apránként eljutottam odáig, hogy már 500k-t is akár elfogadható árnak tudok tekinteni.
Nem lesz egy könnyû döntés, mikor ki kell majd adni a pénzt. :o/
Egy dolog van, ami nem igazán tetszik az a teleszkóp gumivédõje. Tudom, régebben a legtöbbre tettek ilyet, de szerencsére már annyira nem szokás😄
Amugy milyen és mikori Rock Shox?
Látszik rajta hogy te sem ma kezdted😄 Egy nem mai darab, 2 jól össze válogatott! Gratula..
Downhill!!
Mind fel, mind le jól lehet velük menni. Nem kimondottan XC versenyzére tervezték õket, annál kicsit masszívabbak, sokkal inkább maratonozásra, egésznapos túrákra alkalmasak.
Ez nem reklám😊
Peace
- hát drága barátom ez reklám -
Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...