Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

aniKaTM
ha az a jó ha felülrõl látom a golyókat ahogy ráhúzom a villa csövére(elnézést a helytelen meghatározókért)....mindkét csapágyas"egység"golyói😄,felfelé a kormány felé vannak.

\"Elnézést, nem ön hagyta el a láncot a pedállal együtt? De jaj, a váza sincs meg... S mintha leszakadt volna a nyeregről az útra! Segíthetek...?\"

Pistike 007
Akkor az kilõve. Csapágyak megfelelõ irányban állnak?

aniKaTM
de van,de azon (abban vannak a csapágygolyók),más gyûrû nincs sem alatta,sem felette

\"Elnézést, nem ön hagyta el a láncot a pedállal együtt? De jaj, a váza sincs meg... S mintha leszakadt volna a nyeregről az útra! Segíthetek...?\"

Pistike 007
Figy, a kormánycsapágy alján, alul, a teló és a csapágy között nincs egy mûanyag vékony gyûrû?

aniKaTM
<#szomoru1>..szval van elöttem 6 "karika"..szedjem szét és próbálgassam?..ez a javaslatod ,ha jól látom..#4478..nem mond semmit...szval ennyire bonyolult nekem...de nem szegi kedvem... a cél ne kotyogjon,de forogjon...lesz egy pár variáció!
A vázam,és az elõzõ teló:
http://rowery.onet.pl/4,35,139108,1262,ktm_knoxville,sprzet.html....
A mostani villa:Marzocci bomber mx pro lo
http://www.wiggle.co.uk/p/PriceDrop/12/-_-/5360037505/...köszönök azért mindent,tudom így szinte lehetelen segíteni(eddig sem csavaroztam legalább)ha meg nem jön össze,majd holnap bemegyek egy szakihoz 😉,még mielött szétbarmolom!

Pistike 007
Ne gondolkozz, odamész, kivesz, kipróbál!

aniKaTM
ez jó kérdés,szerintem még gondolkozom rajta😄

Pistike 007
#4478?

bardocz
Bringásokat egy autós sem szereti.Sajna ez van.
aniKaTM
😞..sztem az összerakással cseréltem fel vmit,mert ha lazítok a legfelsõ csavaron (a villáén)amit ha kilógna kézzel is kitudnék tekerni,tehát annyira laza...szval ha mégjobban lazítom akkor kotyog a villa a vázban..most így van alulról a villa felõl sorrendben-csapágyas karika-váz-csapágyas karika-leszorító ék(vagy minek nevezzem)-a villának az a gyûrûje,amin a feliratozás van-és egy plusz gyûrû,ami a megfelelõ táv eléréséhez kellett-végül a head stucni-és zárja a sort a villa kupak az ucsó csavarral.<#conf>
Ha tippelnem kéne talán az alsó csapágynál lehet a gond...de nekem a toto sem jön be sose😄

Pistike 007
Nekem az volt, hogy volt egy villa a bringában. Kivettem, új bele.
Meghúztam annyira mint a a régi villával volt, de szorult. Ricthey kormánycsapágy van rajta. Kivettem egy kis szintén mûanyag gyûrût alulról, ami szerintem a por ellen hivatott dolgozni. A villa egybõl forgott, még akkor is ha csutra behúztam.

gordon 24
Nagyon megszoritottad.. De azért zsirozd is😄 Ugy huzd meg hogy ne lógjon, de forgjon azért.

Downhill!!

aniKaTM
Köszönöm a reggeli segítségeket!Kiri!,de volt egy kis ék benne...na a helyzet annyiban változott,hogy fent van az új villa,viszont a kormány mozgatása nehézkes-szorul-a csapágyakat bezsíroztam..van ötletetek?

Pistike 007
Ha hátsó fogast cserélsz, és el van kopva, akkor az elsõt is kell, meg a láncot. Egy XT váltóhoz viszont illik lecserélni az Acerát😛

Máté94
Shimano Acera😊
Imádom😄
az autósok Pécsett ugyanezt mondják.sajna nem szeretik a bringásokat..

mondjuk nekem is volt negatív tapasztalatom.
Pistike 007
Attól függ milyen váltókarod van

Máté94
Akkor 13.000+fogaskoszorú+elsõ váltó bár a SIS-t semmire se cserélném.Egy váltó csere után kell egyátalán ilyeneket cserélni vagy maradjanak a régiek?😊
Pistike 007
Hogy hogy mi?
Az imént belinkelt kép esetén V-fék, amúgy meg tárcsa fék, mint a kocsikban, csak kicsiben😊

Pistike 007
XT

Máté94
A fejembe vettem,hogy a Caprineból ilyen bicót csinálok😄
(Persze hülye!)
Szerintetek Shimano SLX vagy Shimano Deore XT 08 RD-M770?
Máté94
De mi az a hidraulikus fék?😄
Pistike 007
Magura fék befigyel😊

Máté94
Bár a Deoro rajta érdekes?
bardocz
Én meg találtam vaterán tök jó magellant 70-ért,csak nem hiszem,hogy elcserélné polarx-re...Az idei pyxist meg olcsóbban csak 21"-ban találtam,de az meg nagy,a 19"-os meg 3x ezer.Jó lenne ha valaki cserélné polarx-re😄
Máté94
Ezt most találtam és beleszerettem!<#szeret>
Pistike 007
Dobj egy mailt az egyik webshopnak és megmondják hogy nyílt-e vagy nem.

gordon 24
Én a következõt mondom.

Dh-Dual-Dirt Marzocchi vagy Rock shox esetleg manitou.

Xc Rock shox vagy manitou esetleg marzocchi

Downhill!!

Szabi84
xchez tora

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Na ezt megint szépen megfogalmaztam<#idiota>

Még érdekelne az is, hogy mit gondoltok a WTB nyergekrõl???

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Rock Shox Tora 302-es nyílt olajfürdõs vagy nem?? Nagyon megtetszettek a tora-k, de ezt nem sikerült kideríteni. Tudom, hogy a vele kb egy árban lévõ Dirt jumper 3 az, de ha választani kellene, akkor sem a Marzocchi-t venném😄
Leírhatjátok a véleményeteket, mert érdekel, hogy XC-hez melyiket ajánlanátok jobban😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

bardocz
Amúgy azt hittem jobban elfáradok,mert rég bicóztam már,de már most érezni 3 hét kick-boxot<#smile>
bardocz
De balfasz autósok vannak...Feltekertem citadellához,és lefele bekerültem egy szuzukáj mögé...Olyan lassan ment,meg végig fékezve,hogy az valami iszonyat,egyik visszafordítóban(azon az úton,ami villányira vezet) külsõ íven megelõzhettem volna,csak féltem,hogy elüt,mert annyira szerencsétlen.
Pécsi van valaki?Én itt szoktam montizni.

Tv-torony ,Jakab hegy ,Éger völgy,Orfû Stb....
VRSDM
patakhegyre ma ? senki?

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
jössz?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pistike 007
Én ebéd után<#ravasz1>

De jó idõ van!!!

Megyek is Montizni egy jó nagyot..
Pistike 007
Nem lehet hogy a villanyak felülrõl be van ékelve egy kis mûanyag gyûrûvel (mint nekem)?

gordon 24
Szóval:

Ha a-head akkor ilyesmi stucnid van:

Ha nem ilyen:

Az a lényeg, hogy a menetes az ha leszedsz mindent szét kell hogy jöjjön. Ott az a csalafintaság, hogy a felsõ pórvédõ belsejében is van menet, tehát azt is le kell szedni.

Az A-head setnél (szerintem ilyen van neked ha nem jön szét) megfogsz egy gumi kalapácsot, megütöd lefele a villát amikor kicsit lazul, vissza tolod, és a kormánycsapágy külsö részére üss rá (persze gumi kalapáccsal és csak kocoktasd nem kell állat módon) akkor le fog csuszni róla, és kijön majd az ék.. Ha ez megvan akkor a villa a földre zuhan, és örülsz!😄

Downhill!!

aniKaTM
ajajaj...sok a kérdés...hogy milyen váz?..a jóég tudja tudod én csak egy kezdõ vagyok abból is egy csaj,hogy finoman fogalmazzak...ktm knoxwille a bicaj..de meglesem mégegyszer hátha a retek húzás technologiával kijön😉..kössz a tempót!..gyorsak vagytok!

gordon 24
Milyen vázad van??

A-head setes?? Tehát nem menetes a kormány csapágy??

Ha a_heades, akkor van benne egy kis ék szerû valami, ami miatt nem jön szét. Ovatosan gumi kalapáccsal ütögesd meg. (persze akkor ha valóban leszedtél mindent)

Viszont amit tanácsolok, azt uj villát, vágd legalább 3 centivel hosszabra, és inkább álátétekkel (tudod azok a karikák amiket lehet venni bicókhoz) pótold ki a hosszuságot. Erre azért lenne szükség, hogyha esetleg veszel másik vázat, ne keljen villát is..

Downhill!!

aniKaTM
passz...az eredeti van benne de nem csusszan..csavar meg mind nálam😞

VRSDM
alapesetben ki kell hogy jojjon a gravitaciotol.

na most pl. az ulescsovem az evek alatt ugy begyogyult hogy samukalapaccsal gyilkolom sem moccan milimétereket sem. villád is beállt volna? kétlem hisz az forog folyton...

u dont have to listen anybody else but me

aniKaTM
szia😊..szóval..lecsavaroztam mindent amit kell,de nem csusszan ki a helyérõl a régi,mint ahogy gondoltam...kell valamivel noszogatnom?..értek itt egy gumi kalapácsra?

gordon 24
Mond!

Downhill!!

aniKaTM
sziasztok srácok, van itt valaki közületek most?...villát szerelnék be, de kellene egy kis rásegítés....

MaSzKa
kimondottan esti bringázáson volt már valaki? 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

bardocz
185centis magassághoz mekkora vázméret illik?Találtam jó áron 21"-ost.
Hát a bolti ár fölött nem hiszem, hogy el tudnád adni:
De 20k talán reális lenne.
link