22335
11330766891279474906.jpg
  • Rainbow15
    jaja :)
  • gordon 24
    Vagy megveszed tőlem a két gyorszáras kerekemet (tárcsás mind kettő) 20000ft-ért és megveszed a 2 tárcsaféket tárcsával adapterekkel eggyütt egy ujjabb 21000ft ésrt. És máris kész:D

HA valakinek kell irjon!

Hidraulikus Hayes fék és a két kerék szinte ujjak.. Sun Single track felnivel schimano tárcsás agyakkal és dt küllökkel..
  • Rainbow15
    Szóval nem éri meg, köszi, csak ennyit akartam tudni.
  • Gabo
    A költségek amivel számolnod kell:
    A régi kerék szétszedése.
    A új agy befűzés. (Valószínűleg új küllőkkel és küllőanyákkal, mert a régit ritkán használják fel újra.)
    Centrírozás.

Persze mindez csak akkor kivitelezhető, ha a felni van annyira jó állapotban, hogy újrafűzhető legyen. Szóval nem úszod meg sokkal olcsóbban, mintha egy teljesen új kereket csináltatnál.
  • Gabo
    Nekem V-féknél az általános használatra szánt, fekete Ritchey fékpofák váltak be. De igazából kisérletezni kell, hogy melyik fékpofa-felni párosítást az igazi.
  • Rainbow15
    Erre én is gondoltam már, de sajna elől nem tárcsás az agyam. Ha vennék egy tárcsás agyat, mennyiért cserélnék ki az agyat? Gondolom nem 1-2 ezer ft, ugye?
    A másik, hogy hidrás a rendszer, szóval új csövet kéne venni (vagy nem tudom mi a tudományos neve)
    Jó ez így nekem, az első v-fékem tökéletesen fog, simán fejre állok vele (valami sram 9.0)
  • bardocz
    Egyszer esőben olyat fékeztem elsővel, hogy a pipa kiugrott a helyéről, és elhajlott az a rész, ahova be kell akasztani:D
  • bardocz
    Én is így vagyok vele, nagyon ritkán hátsó fék, mondjuk én majd fel akarom cserélni a két fék között a sorrendet, szóval előre tárcsa, hátul vfék. Sajna nincsen itthon bowdenvágóm, és rendes fogóm, ezét kénytelen leszek vele szervízbe menni :@ Karácsonyra jézuskától kérek spd cipőt meg szerszámkészletet
  • Rainbow15
    Ja simán, én is szinte csak az elsőt használom, hiába van elől v-fék, hátul tárcsa.
  • bardocz
    Ez elvileg jó, még nem próbáltam. Amúgy ha elöl fog a fék, az bőven elég városban.
  • zoli800301
    Basszus reggel mentem melóba bringával és alig fogot a V-fékem hátul.Bizt a hideg miatt,meg már csere érett.Délutánra jobb lett, gondolom a jobb idő miatt.Valami jó fékpofa, ami nem eszi a felnit? Tippek?
  • BBali666
    Köszönöm a gyors választ!
  • Gabo
    A tárcsafék, amíg a bekopása, beégetése meg nem történik alapból zajosabb. A bekoptatás ideje alatt, a tárcsa felületén létrejön egy vékony réteg a fékpofa anyagából. Ha megvolt a bejáratás, és egyébként jól van beállítva, akkor el fog csendeseni és a fékerő is optimálisabb lesz.
  • BBali666
    Sziasztok!

Szeptember 5-én vásároltam egy mongoose fireball tirusú kerékpár és már a 2. napon elkezdett nyikorogni a tárcsaféknél valami nem tudjátok mi lehet az oka?
  • Vaxi
    hát, sajnos igazából semmit.
    rendőröknek kell megadni az alvázszámot, és figyelgetni vaterát, bikemagot, hátha meglátod :|
  • laci 700
    Hy! Ma a mentem először bicóval suliba és egyben utoljára, mert elcsórták. Suli előtt van egy biciklitároló még a suli területén de szinte bárki bemehet mert a portásnéni folyton kajál vagy mást csinál... Két bicót loptak egy kb 200 ezer forint értékűt és az enyém 56000Ft-ra volt leárazva talán két éve. Mit lehet ilyenkor tenni? rendőröket kihívtuk de rájuk nem nagyon számíthatunk. (Tapasztalat.) Bementem pár közeli bicikliboltba meg az Örs vezér tere sincs messze, szétnéztem az árusok között de nem volt sehol. Bikemag-on és expresszen sem volt. :( Várnám 5leteiteket.
    Thx!
  • CopyKing92
    hüha nekem ejtőpapucsos szingle szpíídem van xd az elsö lánctányér görgőjével van meg feszítve:Ð
  • zoli800301
    Ok.Köszi
  • SrAta
    lánc jellemzésében?
    A csúszópapucs meg az ejtőpapucs sztem váz jellemzésben lehet
    A csúszópapucs az az, hogy a kereket úgy tudod ki-be rakni, hogy nem kell a vázat megemelned, tehát a kerék "lyukja" a vázon vízszintes

Az ejtőpapucsosnál függőleges tehát ilyen kapmóba kell beakasztanod
    általában a single speedre tervezett bicókon van csúszópapucs
    Ejtőpapucs pedig a váltósokon

De lehet rosszul tom
  • zoli800301
    Mit jelent az, h ejtőpapucsos? Egy láncnak a jellemzésében olvastam.
  • CopyKing92
    ma majdnem törtem a nyakamat xd... mentem le ilyen hosszú lépcsön és egy ág be lógott amit nem vettem észre azt majdnem le fejeltem :D
  • bardocz
    Olvadt gumi, persze, kurva nagy súly, ahogy Gabo mondja, meg hogy akarod majd kukázni akarod a felnit a gumival együtt?
  • bardocz
    Elvileg mintha meg lehetne csinálni nem ust-s külső+felnivel, de nagy szopás, és szerencsén múlik, hogy összejön-e. Legalább az egyik legyen ust, és akkor már a felni kisebb macera, igaz megfelelő gumit kell venni hozzá, aminek nem kell feltétlen ust-snek lennie.
  • bardocz
    Ja, ha nem raksz belsőt. De itt erről szó nincsen, csak egy szúrásos defektet javító löttyről. Tubeless kerékhez meg nem kell autószerelő, meg gumis, meg anyámkínja, hanem otthon megcsinálhatod, youtube> getto tubeless, van jópár videó ami megmutatja hogyan kell.
  • bardocz
    Nem ilyen egyszerű, ahhoz meg kell csinálni, hogy a küllőanyáknál ne szökjön el a levegő. Ezt a rendszert hívják UST-nek, meg tubeless.
  • Gabo
    Ha sem a felni, sem a gumi nem tubeless vagy tubeless ready, akkor szerintem nem.
    Azt pedig szerintem felejtsd el, hogy olvadt gumit nyomatsz bele. Belegondoltál mekkora tömeggel járna az? Durva közelítésben a kerék külső kerületén lévő minden gramm kb. háromszorosan számít tömeg szempontjából, hiszen ezt kell kigyorsítanod és lefékezned minden alkalommal. (Ezt tartom pl. a 29-es kerékméretű montik legnagyobb buktatójának is.)
  • SrAta
    Szóval az én Sun DichWichemmel ezt nem lehet megcsinálni?
  • SrAta
    tehát odaviszem a gumishoz hogyx tegyél bele autószelepet, meg olvadt gumival tömítsd el (ha peremes a felni az azt jelenti, hogy van a felni pereme és a közepe felé még egy 1 mm 2mmes perem van?)
    tedd rá a külsőt és ezt nekem X ezer forintért megcsinálja?
    És akk lesz egy olyanom mint a kocsin?
  • VRSDM
    nem teljesen.
    tökéletes kell hogy legyen a tömítés. ezért mondtam a peremes külsőt.
    illetve a küllőanyáknál kell tömítést tenni.
    nálunk (veresegyház) egy bmxes srácnak így van a bmx-e, neki autószerelős az apja így nem volt para.
    de tény hogy egy autószerelő meg tudja neked csinálni.
  • Gabo
    Defektjavító löttyöket nem használtam, de szerintem első sorban verseny körülmények között van előnye a dolognak. Lévén ott egy 15-20 perces gumi javítás azért elég jelentős eredményvesztést jelent.
    Én inkább viszek magammal pótbelsőt, foltkészletet. Egy túrába belefér az, ha meg kell állni gumiszerelés végett.

Ami a belső nélküli kerekeket illeti, ahhoz tubeless felni és külső szükséges. A felninek is légmentesen kell záródnia és a külső guminak is tökéletes légmentes illeszkedésűnek kell lennie.
    Vannak tubeless ready kerekek is. Ezek alapból normál felniként, belsővel használhatóak. Viszont egy átalakító készlettel tubeless használathoz is át lehet alakítani őket. (Tömítő szalag, szelep, tömítő lötty.)
    Igazából az egész tubeless megoldásnak terepen érezni az előnyét, mikor a hagyományos belsős megoldásnál lényegesen kisebb nyomáson tudod használni a kerekeidet. Illetve felütéses, kígyóharapásos defektet sem tudsz igazán összehozni.

Szóval nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogy elsőre tűnik.
  • Gabo
    így van. A váz bovdenvezetésétől függ, hogy milyen váltót kell használni. Ha az alsó vázcsövön van elvezetve, akkor alulhúzós kell. Ha hagyományosan a felső vázcsövön, nyereg vázcsövön keresztül megy, akkor normál, felülhúzós váltó kell.
  • Bmx01
    BMX
  • SrAta
    Elvileg szerintem is, ha az alsó csövön meg a váltóbowden akkor kell alul húzós(nagyon ritka az ilyen sztem) ha a felső vázcsövön megy akkor felül húzós kell

Gabo igazam van? mert te azért már vágod a váltást:)
  • SrAta
    beviszem autószerelőhöz a normális felnimet meg a normális külsőmet és csinál belőle belső nélküli gumit?
  • VRSDM
    felütés ellen?!
    dehogynem.
    ha nem raksz belsőt, és 10bar-al rárobbantják kocsiszerelő műhelybe a külsőt. fenntlesz kb. 1.5-2bar-al a külsőd, aztán fújhatod ameddig kell.
    viszont asszem csak peremes felnikkel működik.
  • bardocz
    Asszem arról jókat írnak. De csak az olyan defektek ellen véd, amikor kiszúrja valami a gumit, tehát felütés ellen nem jó. De az ellen más sem véd.
  • Mark007
    Akkor értem:)
    Nekem felülről, szóval gondolom felülhúzós kell.
  • zoli800301
    Nekem olyan, h alulról jön a bowden. Ha felülről jönne, nem is tudnám bekötni úgy, h működjön is.
  • Mark007
    Hát akkor inkább maradok a foltozásnál :) Még ismerek olyat, hogy még előtte tölti bele, és amikor valami kiszúrja a gumit, akkor a folyadék azonnal betömi. Joey's no flats a neve, ha jól tudom. Használt valaki ilyet, vagy ez is felejtős?

Esetleg van olyan váz, ahol alulról jön a bovden a váltóhoz? Mert akkor ott lesz a külöbség szerintem.
    Nah mindegy, majd megkérdezem boltban, hátha tudja, Köszi!
  • bardocz
    Az hiszem a váztól függ, hogy milyet lehet rárakni.