Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok szempontból ez tényleg gányolás. És nem is voltam egyértelmû. A menetes és az a-head-es átalakítás mindig a kormánycsapágy cseréjével jár és nem is minden esetben kivitelezhetõ.
Ezért javasoltam, hogy elõbb egy szerelõ véleményét is kérje ki az, aki ilyesmit fontolgat.
Ezért lehetett azt megcsinálni, amit én is megjátszottam. Kormánycsapágy cserével a-head-esre lett alakítva a keró. Azóta is vigan használom.
Azt hiszem ez más esetekben is járható út, ha a gyártó a kerót különbözõ kiszereléssel, menetes és a-head-es rendszerrel is szereli.
Persze ahogy írtam, elõtte egy korrekt szerelõvel meg kell nézetni, hogy mik a lehetõségek, és szerelõvel kell magát az átépítést is elvégeztetni. Én is alaposan utánajártam, mielõtt bármibe beruháztam volna.
Agyaltam még ezen a témán.. Ezt nem is lehet összehozni. Hát a sima mentes vázak kisebb átmérõjüek. Ezért aztán nem is tudod bele tenni azt a villát.
Szóval ez tutti nem müködik..
Downhill!!
Azt gondolom mindennek megvan a maga helye.. Tehát ha régi tipusú váz van akkor mentes kell (egyébként lehet ott is jó villákat találni) Ha uj tipus Akkor Ahead, de akkor minden az.. Nem véletéenül nincsenek át menetek. Vagy ez vagy az.. Tudom oké hogy sok pénzbe kerül egy ilyen átálás de legalább jobb is lesz.
Az viszont oké, ha tud olyan villát venni, aminek cserélhetõ a nyaka.. Azt végülis vissza lehet fejleszteni, mert késöbb egy nyak cserével visszaállithatod..
Downhill!!
link
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Az a-head-es villát ellenben lehet használni menetes rögzítés esetén is. De ez azzal jár, hogy a villanyakat rövidebbre kell vágni és menetet kell metszeni rá. (Magyarán többet a-headesként nem használható.)
Persze ennek az a feltétele, hogy a villák nyaka egyforma átmérõjû legyen.
A Trek-kem is eredetileg menetes fejcsapággyal és menetes nyakú merev villával volt szerelve. Ki kellett cserélni a fejcsapágyat menetesrõl a-head-re és így már gond nélkül mehetett bele az új villa.
Egy jó szerelõ valószínûleg elsõ ránézésre vagy némi mérés után meg tudja mondani, hogy járható-e ez az út. Mûhelyben ki tudják ütni a régi fejcsapágy csészéit és be is tudják rakni az újat. (Jobb ezt szakemberre bízni, minthogy esetleg otthon ferdén ütöd vagy húzod be az új csapágycsészéket és ezzel tönkrevágod a vázadat is.)
De ha a mostani váltórendszer jól mûködik a gépeden, akkor fölösleges egyáltalán bármilyen fejlesztés ezen a téren. Használd addig a mostani rendszert, amíg el nem használódik és cseréld le utána. Ha mostani rendszer mûködik, nem fogsz egy új váltószett esetén se sokkal jobb váltás- vagy hajtásteljesítményt tapasztalni.
Downhill!!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Ez a mostani
Ilyenre cserélném

Downhill!!

Na ez a régi.. Ebbe nem tudod berakni azt a villát.. Szóval elöbb váz, utánna villa! Sajnos ez van..
Downhill!!
Ez az, de a kormányrész nem látszik túl jól.
Itt találtam egy nagy képet (nem az enyémrõl), de ugyanaz a konstrukció.

Downhill!!
Egyébként Rock s. Torából van 302-es és 318-as is, annyira azért nem ismeretlen😄DD
80és 130mm között állítható a rugózás és majd nemsokára kiderítem, hogy nyilt vagy zárt rendszerû😊Az én igényeim megfelelne, azért nem egy kategória a Dartokkal.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Mertha régi fajta akkor ez nem kompatibilis vele.. Vázat kell cserélni.
Downhill!!
Egyébként a Tora az nem váz😄

Na most ahhoz hogy össze tud rakni, kell egy villa is. Az a villa ami most a régi rendszerü nem használható hozzá.
Tehát kell venned egy villát, vázat, kormány csapágyat, és egy stucnit. Ha szeretnéd hogy ne tudjon esetleg lelógósodni, akkor egy headlockot..
Kb ennyi.
Downhill!!
Tegyük fel, hogy veszek egy Torát, akkor hogy tudom megoldani, hogy ne a régi renszerbe kelljen integrálni?
Az a rendszer jóval szarabb megoldás. Szóval ne foglalkozz vele..
Azon kivül az a rendszert nem tudod keverni. Magyarul az ahedes villára nem tudsz olyan kormány csapágyat tenni. És mivel az A-heades villának a mérte is más, igy a vázat is cserélned kellen. És mivel minden aluminim, illetve minden uj váz aheades, ezért maximum egy régi acél vázra tudod cserélni.
Egyszóval egy jót szarra cserélnél😄
Downhill!!
Tehát amit nem értek, hogy az Ahead rendszer esetében a kormánycsapágy is különbözik? Ha igen, akkor lehet egyáltalán használni a mostani kormánycsapágyat normális stucni esetében is, vagy cserélni kell?
Egyelõre még nem cserélem a telót, szóval szükségem lesz egy adapterre is, ha minden igaz???? Egyébként van valami hátránya ennek a megoldásnak?
A másik kérdésem a stucnik méretére vonatkozik: gyakran látom, hogy 26-os vagy 31,8-as. De honnan tudjam, hogy milyen fog kelleni?
elõre is köszi a választ😊
+ Szeretnék agydinamót rá.Kb mennyibe kerül mindennel egyûtt?
10e-re emlékszem😊
\"Elnézést, nem ön hagyta el a láncot a pedállal együtt? De jaj, a váza sincs meg... S mintha leszakadt volna a nyeregről az útra! Segíthetek...?\"
\"Elnézést, nem ön hagyta el a láncot a pedállal együtt? De jaj, a váza sincs meg... S mintha leszakadt volna a nyeregről az útra! Segíthetek...?\"