Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
az ajkai hõerõmû eltûzelte már az évek alatt a fél kab-hegyet<#shakehead>

itt szoktunk bringázni

ki állítja meg ezt a természet rombolást?<#szomoru1>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Ha vennék uj vázat, akkor mennyi esélye van hogy a monoblokk nem talál beel, illetve hol tudok utánanézni???

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Quki
én konkrétan szeretem az ilyen dolgokat...meg ezt is "mûvelgetem" a magam módján :S

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

bardocz
Innen melyik elsõ és hátsó lámpát ajánlanátok?Elsõ lámpából jó lenne valami erõsebb fényû,ami a 2 méteres látótávot meg tudja növelni mondjuk 3-ra😊 Jah és ne legyen drága...
bardocz
Engem érdekel,bár én nem tudom csinálni😊
VRSDM
jó rondán csinálja az ipse. kifelé fordít, nem is csoda hogy nem tud nagyobbat, láb nincs ráhajtva. 😊 jolvan csak kérdeztem hogy valakit érdekel-e egyáltalán

u dont have to listen anybody else but me

MaSzKa
olvastam

VRSDM
van akinek a biciklizés itt jelent mást is a tekerésnél?
konkrétan van akit érdekel az ugrálósdi? vagy legalább megnézi õket? mert akkor a faszé' sem rakok be képeket, cikkeket ha leszarjátok.

gordon 24
Hivd fel a Malit! (BP-n a Stop shopban vannak az eurocebnter mellet) Õk forgalmazzák a marzocchit.. Én a multkor kérdeztem tölük az enyémhez nincs sajnos sett.
De a tied sokkal ujabb próbálkozz hátha..

Downhill!!

Truck Driver001
természetesen választ sehol nem kaptam, a bikemagon a hírdetést már rögtön kiszúrtam, de onnan se jött válasz!😞

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

MaSzKa
mi ebben a hónapban szinte minden másnap lenyomunk kb 30km-t félig terepen
erdõn át

kavicsos murvás földes sáros bitumenes szakaszon
és itt a Bakonyban domb hátán domb van

Gratulálok a túrádhoz!
A leírásod alapján elég komoly próbatétel volt. Örülök neki, hogy sikerült végig csinálnod.
Remélem a javasolt állóképességi edzéseknek is volt némi köze a teljesítéshez. ;o) Bár azt hiszem ezek a kaptatókra nem igazán tudtak felkészíteni, de talán a szervezeted terhelhetõségét és regenerálódó képességét valamelyest fejlesztették.
Az idei edzések és a túrán gyûjtött tapasztalatok alapján szerintem már könnyebben össze tudsz magadnak állítani egy átgondolt edzésprogramot jövõre, ami segít tovább fejlõdni.

MaSzKa

Sikerült! 😊)
Szombaton megvolt a várva-várt bükki kirándulás, a bicajtúra. Az írás elsõsorban Gabo-nak érdekes, mert õ korábban is képben volt. De köszönöm hogy te is elolvasod. 😊

Táv: 50,02km
Útvonal: Miskolc Felsõ Majláth - Lillafüred - Ómassa - Bánkút - Répáshuta - Hollóstetõ - Lillafüred- F.M.

Az út eleje kellemesen telt a már kissé csípõs, de napos õszi idõben. A Lillafüredi, de még a Mókusodu-pihenõnél sem sejtettem, mi vár rám Bánkútig. Ide egy kisebb meredekségû, ám kavicsos-murvás utat válaszott a Bükköt oly jól ismerõ cimborám, így letértünk az aszfaltcsíkról. Itt jött az igazi megpróbáltalás: méterrõl méterre haladva, 3-500m-enként megálva és iszonyatos mennyiségû forrásvizet fogyasztva, végül elértem a sípályákat. Nagyon nehezen bírtam, de eszembe sem jutott visszafordulni.
Itt a sebességem 6,5 és 9km/h között ingadozott...a hatást el lehet képzelni.
A sípályákon már toltuk a bicajt, de a fogadó házig megtett 100m gyalog is emlékezetes marad. 10 percig tarthatott, míg magamhoz jöttem, aztán következett a kissé lankás, de összességében folyamatos gurulás Répáshutáig. A két település között a Bükk-Fennsíkon elterülõ Nagymezõ MINDEN bicajosnak kötelezõen meglátogatandó hely!!!

Ezután következett a legrosszabb rész: ami érdekes módon gurulás volt. Ismét kavicsos út, ami kirázza a lelked, folytonos figyelésre ösztökél, és begörcsöl a lábad az erdõ közepén..egyedül ezt a részt nem élveztem.
Azután nagyjából sík szakasz következett a Hór völgyében, miután - még mindig kavicsos úton - következhetett a Hollóstetõ megmászása. Hosszú, kavicsos szakasz volt ez, amit érdekes mód jobban bírtam, mint a bánkúti emelkedõt. Az út minõsége miatt itt is többször leszálltunk és toltuk a bicajt, de sikerült fölérni a csúcsra.
Aztán a bicajom vízszintesbe állt...és elkezdtünk gurulni. Nem érdekelt hogy hideg, nem érdekelt hogy csíp, az sem, hogy fájtak a kezeim a folyamatos fékezéstõl...élveztem, hogy nem kell hajtanom.
A Szinva forrásnál még feltöltöttük fogyó készleteinket, aztán a Palotaszálló mellett karéjban elhaladva hazagurultunk a fõhadiszállásra.

A bükki kerékpáros közösség egyszerûen fantaszikus. Állig Discovery-be öltözött, 8-10 fõs csapatok (több is!) a Nagymezõn és környékén és mindenhol az egész hegység területén. Mindenki mindenkinek köszön, legyen akár gyalog, bicajon vagy babakocsival - a bicajosok néha még 1-1 kedves szót is elejtenek.
Mindenkinek kötelezõ egyszer eljönni ide és átélni ezt! Aki egyszer eljön, visszavágyik. Még én is...pedig még mindig sajognak az izmaim. 😊

Köszönöm hogy végigolvastad a naplót!
VRSDM

VRSDM
hátha felpörögtök, néhány kép a csapatról. a versenyünkrõl stb.
ala DTLF

VRSDM
szerdai fondorlatos biciklizés eredménye.
vápé próbák

fotós vágyak kiélése

és marhulás 😄 hála a fondorlatnak.

Vaxi
baaaazz <#wow1>
az az XC modell tetszik 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

MaSzKa
magyarul új brngák fõleg KTM

http://palyazat.indavideo.hu/video/Porgos_kislany ez az egyik legjobb,a sok koffein..😄

What would Jesus do?

Jah én is néztem azt az oldalt,sok poén van rajta..😊 Meg tényleg érdemes szavazni mert kevesen vannak és nagyobb esély van nyerni..😛

What would Jesus do?

Ha esetleg nem válaszolna a gyártó, akkor próbáld meg itt. Most jelent meg bikemag-en ez a hirdetés, gondolom nem áll tõlük távol a Marzo matrica sem😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

return
A válaszom nem csak név szerint neked szólt. Általánosságban minden bringásnak. :o)

http://bikemag.hu/teszt/dema-auron
Ejj-ejj én nem erõszakoskodtam soha senkivel .Fõleg nem autóssal .A múltkori szituációban (amit leírtam) is õ anyázott ,én csak legyintettem neki..
A Féltégla nem komoly.Épp elõttem írónak reagáltam.Persze valóságban nem tennék ilyent..
De tudom h semmibe néznek minket az autósok ,ezekután még figyelmesebb leszek!
Vaxi
Kaptam egy 2009-es DEMA katalógust.
Nem nagyon ismerem a dema-t. az jó az?😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Találtam egy videópályázatos oldalon egy unicycles felvételt, és elég jól nyomják az arcok, egyrészt megéri megnézni😄, másrészt én szavaztam is rá hátha megnyeri a fõdíjat! http://kfc.indavideo.hu UNICYCLES címû videó
Truck Driver001
hát, szerintem is az lesz. bár minimális esélyt látok arra, hogy megajándékoznának egy matricával!😄

Az erõszakra az erõszak nem megoldás.
Lehet, hogy leköpöd. Lehet, hogy kárt okozol a kocsijában. De ennek lehet, hogy egy másik bringás fogja meginni a levét, mert autósunk majd legközelebb jól ráhúzza a kormányt, vagy bevág elé, esetleg "véletlenül" "kicsit" súrolja.
Azok a tuskók, akik pattogni kezdenek, legtöbbször képtelenek belátni saját hibájukat, képtelenek abból tanulni. Ha erõszakkal reagálsz, csak azt éred el nála, hogy jól felszívja magát az eseten és valaki máson éli ki a bosszúvágyát. Ha nagyon keménykedik és szép szóval nem lehet hatni rá, hívj rendõrt! Állampolgár vagy, teljes jogú közlekedõ vagy. Élj a jogaiddal! (Valószínûleg mikor megtudja, hogy kit hívtál, el fogja húzni a csíkot.) Vagy fényképezd le a kocsiját. Ha szóvá teszi, hogy mit csinálsz, közöld vele, hogy közterületen azt fotózol amit akarsz, és a kép pedig fel fog kerülni valamelyik netes szégyenfalra.
Néha nekem is eldurran az agyam. Ilyenkor hajlamos vagyok beszólni nekik. De az utóbbi idõben igyekszem moderálni magam, mert értelme úgy sincs.
Ahhoz, hogy változások legyenek, az emberek fejében kellene rendet rakni. Ez pedig nem megy egyik percrõl a másikra.
A bringásoknak egységesen kellene fellépniük. Ezért kell ott lenni pl. a Criticalmass-on és az egyéb megmozdulásokon. Ezért kell betartanunk a kresz szabályait nekünk is és ezért kell úgy viselkednünk, ahogy elvárjuk, hogy velünk viselkedjenek.

Addig pedig érdemes úgy közlekedni, mintha láthatatlanok lennénk. Soha nem számíts arra, hogy az autós észrevesz téged, vagy arra, hogy megadja az elsõbbséget neked.
Amíg egy kresz oktatáson a "kerékpáros csak közlekedést lassító tényezõ" és "ne engedd lelépni a járdáról a gyalogost", addig ne számítsunk semmi jóra. (A két idézet a saját jogsim megszerzésekor hangzott el...)

Küldj egy szépen kérõ levelet a gyárnak és szerintem segíteni fognak.

Fogsz egy ecsetet és lefested, aztán lelakkozod és még egyedibb is lesz<#eplus2>

Truck Driver001
éjjelt! kicsit hülye kérdés, de konkrétan gyári villa matricát lehet kapni? azon belül én 66RC díszitést üldözök.

bardocz
Csak az a baj,hogy az autós még mindig hamarabb elõvesz egy kormánybilicset,mint én kiszedem az ülést :\
MaSzKa
én mindig utána kiabálok az autósoknak ha õk a hibásak

és ha én megyek kocsival akkor nagy ívben kerülöm ki õket, mert én is inkább bicajos vagyok

SrAta
vagy raksz egy tankra biciklitartót és a tankkal lövöd szét XD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Egyszer úgyis eljutunk az rpk-hoz...😄D😄:
SrAta
vagy beköpsz az ablakon😄😄😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
vagy megfogsz egy darab aprót a zsebedbõl és végignyalod vele valami qrvalátható helyen a festéstXD

VRSDM
egy doboz tejföl / zacskós tej 😄 szélvédõre és paff 😛

SrAta
mire van a piros lámpa?XD

bardocz
Hát ne legyél már hülye,nem tudok olyan közel tekerni hozzá,hogy bebasszam az ablakot<#buck>
SrAta
te normális vagy az + súlyXD mire van a kezed???😄XD

VRSDM
mostantól meló = pénz = új bicó. ezekbõl.

proper

odi

proper

khe

eclat

meg wtp agyak. macneil hajtás de ezek még változhatnak 😊

Lehet igazad van a féltéglát illetõen...Különban a karékpár ugyanolyan jármû és vonatkozik rá a kresz.Csak az autósok alsõbbrendûnek tekintenek minket.
bardocz
Lehet jelezned kellett volna valahogy,hogy egyenesen mész,de mindenképp neked kéne,hogy elsõbbséged legyen.Engem egy autós meg akart evrni,miután szidtam a kurva anyát,mikor 70-el eltépett tõlem 5 centire,úgy,hogy jobban jobbra má nem is mehettem volna.Utána ott próbált szopatni az egyenesben,hogy fékezget elõttem,meggondoltam,hogy belebasszam az ülésem a hátsó ablakba,csak drága lett volna venni új ülést meg nyeregcsövet.De ilyenkor jó lenne tartani magamnál 2 féltéglát,egyiket a kocsiba,másikat meg a sofõrnek.
Ilyen nincs,nemrég majdnem elütött egy autós!

Lámpánál indultunk ,(egyenesen és jobbra lehet menni)
Mellettem jött én pedig szépen elindultam ,egymásmellett mentünk a jobbra kanyarnál pedig bevágott elém.Hatalmasat fékeztem.Majdnem ütköztünk is.De sztem egyenesen haladónak elsõbbsége van ,még ha bringás is!
Vagy nem?
Bukó mindíg van rajtam.Ja és még õ állt neki dudálgatni ,meg mutogatni.
Cak leírtam mert elég kiakasztó!

Pontos statisztikát nem tudok mondani. Elég linkül vezettem a nyílvántartást.
Idén 1628 km került eddig bele, de reményeim szerint még hajtok bele egy keveset.
Az össz. km szám valahol 7000 km körül lehet.