Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
itt szoktunk bringázni
ki állítja meg ezt a természet rombolást?<#szomoru1>#szomoru1>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook
u dont have to listen anybody else but me
konkrétan van akit érdekel az ugrálósdi? vagy legalább megnézi õket? mert akkor a faszé' sem rakok be képeket, cikkeket ha leszarjátok.
De a tied sokkal ujabb próbálkozz hátha..
Downhill!!
Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.
erdõn át
kavicsos murvás földes sáros bitumenes szakaszon
és itt a Bakonyban domb hátán domb van
A leírásod alapján elég komoly próbatétel volt. Örülök neki, hogy sikerült végig csinálnod.
Remélem a javasolt állóképességi edzéseknek is volt némi köze a teljesítéshez. ;o) Bár azt hiszem ezek a kaptatókra nem igazán tudtak felkészíteni, de talán a szervezeted terhelhetõségét és regenerálódó képességét valamelyest fejlesztették.
Az idei edzések és a túrán gyûjtött tapasztalatok alapján szerintem már könnyebben össze tudsz magadnak állítani egy átgondolt edzésprogramot jövõre, ami segít tovább fejlõdni.
Szombaton megvolt a várva-várt bükki kirándulás, a bicajtúra. Az írás elsõsorban Gabo-nak érdekes, mert õ korábban is képben volt. De köszönöm hogy te is elolvasod. 😊
Táv: 50,02km
Útvonal: Miskolc Felsõ Majláth - Lillafüred - Ómassa - Bánkút - Répáshuta - Hollóstetõ - Lillafüred- F.M.
Az út eleje kellemesen telt a már kissé csípõs, de napos õszi idõben. A Lillafüredi, de még a Mókusodu-pihenõnél sem sejtettem, mi vár rám Bánkútig. Ide egy kisebb meredekségû, ám kavicsos-murvás utat válaszott a Bükköt oly jól ismerõ cimborám, így letértünk az aszfaltcsíkról. Itt jött az igazi megpróbáltalás: méterrõl méterre haladva, 3-500m-enként megálva és iszonyatos mennyiségû forrásvizet fogyasztva, végül elértem a sípályákat. Nagyon nehezen bírtam, de eszembe sem jutott visszafordulni.
Itt a sebességem 6,5 és 9km/h között ingadozott...a hatást el lehet képzelni.
A sípályákon már toltuk a bicajt, de a fogadó házig megtett 100m gyalog is emlékezetes marad. 10 percig tarthatott, míg magamhoz jöttem, aztán következett a kissé lankás, de összességében folyamatos gurulás Répáshutáig. A két település között a Bükk-Fennsíkon elterülõ Nagymezõ MINDEN bicajosnak kötelezõen meglátogatandó hely!!!
Ezután következett a legrosszabb rész: ami érdekes módon gurulás volt. Ismét kavicsos út, ami kirázza a lelked, folytonos figyelésre ösztökél, és begörcsöl a lábad az erdõ közepén..egyedül ezt a részt nem élveztem.
Azután nagyjából sík szakasz következett a Hór völgyében, miután - még mindig kavicsos úton - következhetett a Hollóstetõ megmászása. Hosszú, kavicsos szakasz volt ez, amit érdekes mód jobban bírtam, mint a bánkúti emelkedõt. Az út minõsége miatt itt is többször leszálltunk és toltuk a bicajt, de sikerült fölérni a csúcsra.
Aztán a bicajom vízszintesbe állt...és elkezdtünk gurulni. Nem érdekelt hogy hideg, nem érdekelt hogy csíp, az sem, hogy fájtak a kezeim a folyamatos fékezéstõl...élveztem, hogy nem kell hajtanom.
A Szinva forrásnál még feltöltöttük fogyó készleteinket, aztán a Palotaszálló mellett karéjban elhaladva hazagurultunk a fõhadiszállásra.
A bükki kerékpáros közösség egyszerûen fantaszikus. Állig Discovery-be öltözött, 8-10 fõs csapatok (több is!) a Nagymezõn és környékén és mindenhol az egész hegység területén. Mindenki mindenkinek köszön, legyen akár gyalog, bicajon vagy babakocsival - a bicajosok néha még 1-1 kedves szót is elejtenek.
Mindenkinek kötelezõ egyszer eljönni ide és átélni ezt! Aki egyszer eljön, visszavágyik. Még én is...pedig még mindig sajognak az izmaim. 😊
Köszönöm hogy végigolvastad a naplót!
vápé próbák
fotós vágyak kiélése
és marhulás 😄 hála a fondorlatnak.

az az XC modell tetszik 😊
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
What would Jesus do?
What would Jesus do?
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
A Féltégla nem komoly.Épp elõttem írónak reagáltam.Persze valóságban nem tennék ilyent..
De tudom h semmibe néznek minket az autósok ,ezekután még figyelmesebb leszek!
Nem nagyon ismerem a dema-t. az jó az?😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Lehet, hogy leköpöd. Lehet, hogy kárt okozol a kocsijában. De ennek lehet, hogy egy másik bringás fogja meginni a levét, mert autósunk majd legközelebb jól ráhúzza a kormányt, vagy bevág elé, esetleg "véletlenül" "kicsit" súrolja.
Azok a tuskók, akik pattogni kezdenek, legtöbbször képtelenek belátni saját hibájukat, képtelenek abból tanulni. Ha erõszakkal reagálsz, csak azt éred el nála, hogy jól felszívja magát az eseten és valaki máson éli ki a bosszúvágyát. Ha nagyon keménykedik és szép szóval nem lehet hatni rá, hívj rendõrt! Állampolgár vagy, teljes jogú közlekedõ vagy. Élj a jogaiddal! (Valószínûleg mikor megtudja, hogy kit hívtál, el fogja húzni a csíkot.) Vagy fényképezd le a kocsiját. Ha szóvá teszi, hogy mit csinálsz, közöld vele, hogy közterületen azt fotózol amit akarsz, és a kép pedig fel fog kerülni valamelyik netes szégyenfalra.
Néha nekem is eldurran az agyam. Ilyenkor hajlamos vagyok beszólni nekik. De az utóbbi idõben igyekszem moderálni magam, mert értelme úgy sincs.
Ahhoz, hogy változások legyenek, az emberek fejében kellene rendet rakni. Ez pedig nem megy egyik percrõl a másikra.
A bringásoknak egységesen kellene fellépniük. Ezért kell ott lenni pl. a Criticalmass-on és az egyéb megmozdulásokon. Ezért kell betartanunk a kresz szabályait nekünk is és ezért kell úgy viselkednünk, ahogy elvárjuk, hogy velünk viselkedjenek.
Addig pedig érdemes úgy közlekedni, mintha láthatatlanok lennénk. Soha nem számíts arra, hogy az autós észrevesz téged, vagy arra, hogy megadja az elsõbbséget neked.
Amíg egy kresz oktatáson a "kerékpáros csak közlekedést lassító tényezõ" és "ne engedd lelépni a járdáról a gyalogost", addig ne számítsunk semmi jóra. (A két idézet a saját jogsim megszerzésekor hangzott el...)

és ha én megyek kocsival akkor nagy ívben kerülöm ki õket, mert én is inkább bicajos vagyok
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
proper
odi
proper
khe
eclat
meg wtp agyak. macneil hajtás de ezek még változhatnak 😊
Lámpánál indultunk ,(egyenesen és jobbra lehet menni)
Mellettem jött én pedig szépen elindultam ,egymásmellett mentünk a jobbra kanyarnál pedig bevágott elém.Hatalmasat fékeztem.Majdnem ütköztünk is.De sztem egyenesen haladónak elsõbbsége van ,még ha bringás is!
Vagy nem?
Bukó mindíg van rajtam.Ja és még õ állt neki dudálgatni ,meg mutogatni.
Cak leírtam mert elég kiakasztó!
Idén 1628 km került eddig bele, de reményeim szerint még hajtok bele egy keveset.
Az össz. km szám valahol 7000 km körül lehet.