22335
11330766891279474906.jpg
  • Máté94
    Jó rednben.Biztonság kedvéért írtam e-mail mert írta,hogy szívesen válaszol minden kérdésemre:D
  • bardocz
    Nekem ahol a fék súrolja a felnit nincsen befestve, és mégis peremes:) Ez alapján nem lehet eldönteni.
  • Máté94
    De biztos vagyok benne,hogy peremes mert olyan a felni,hogy ahol a fék ugye súrolja a felnit az is be van festve és látszik,hogy súrolja.Nekem is ugyan így súrolja a festéket:D
  • Máté94
    Akkor mégis jól gondoltam,hogy a peremes a mostani a szingó pedig a régiek.A cél egy viszonylag olcsó,gyors,és nagyrészt igénytelen.Nem tudom 20 évvel ezelőtti dolgok mennyire megbizhatók de talán azok jobbak a maiakhoz képest.
  • bardocz
    Hát épp ezért olvass utána, ha nem tettem volna ezt, akkor én sem tudnám mi az ;-D
    A peremes felni az, ami a mostani bicódon is van, tehát a felni peremébe kapaszkodik a gumi, és belső van benne(van belső nélküli is), szóval ilyenek ma a biciklik szinte mind. Defektet javítani könnyű, leszeded a gumit, és kicseréled a belsőt.
    A szingós kerekeknél a felnire a gumit fel kell ragasztani, nincsen pereme, csak egy ív, ahova ragasztod a gumit. Így ugyebár nincsen belső sem benne, csak a gumit egy kis ragasztó, és a felni. Defektnél jóval körülményesebb javítani, mint a sima peremes felniket, de ezeknek előnye az, hogy jóval keményebbre felfújhatod a gumit, 10bar fölé is, éppen ezért használják outikon, montikon pedig a peremes felnit, hisz oda nem kell nagy nyomás.
    És akkor vannak a belső nélküli kerekek, UST és tubeless is a nevük, itt vagy olyan felnit használsz, ami alapból ust-s, erre ráraksz egy ust-s gumit, beleöntesz egy defektgátló folyadékot, és így fújod fel. Terepen jön ki az előnye igazán, mert csak úgy kaphatsz defektet, ha valami nagyon kivágja a futófelületnél a gumit, vagy pedig az oldalfal sérül, viszont nincsenek kígyóharapásos defektek, amikor a felni pereme, és a gumi közé becsípődik a gumi, és nincsen felütéses defekt sem asszem. Hagyományos felnit is meg lehet csinálni belső nélkülire, vagy drága átalakítószettel, vagy macerás sufnituninggal. Vannak gumik, amik ugyan nem UST-sek, de bizonyos felnivel mégis lehet őket aként használni, én ilyennel nem próbálkoznék, egyszerűbb, ha ust-s külsőt veszel, meg felnit, és elvileg nem lehet problémád.
  • Máté94
    Ne kezd te is!Honnan kellene tudnom?Most foglalkozok igazán kerékpárokkal:)
    Egyszerűbb ha leírod mi az egyik mi a másik és ennyi:)
    Nem hiszem,hogy minden ember tudja születésekor,hogy mi a szingó:D
  • bardocz
    Hát akkor olvass utána;)
    Jó felszereltségű, bár a fékeket nem tudom milyenek rajta, meg a felnit sem, hogy peremes-e.
    Ha értesz a szingóhoz, akkor nem gond, ha az van, de mivel azt sem tudod mi az, így nem ajánlom:-)
  • zoli800301
    Én 16-17 évvel ezelőtt egyik ismerősöm versenybringáját használtam, szingós volt. Az akkori full shimano felszereltséggel.Van egy filingje, gyorsulsz mint atom, 35-40 km/h sima ügy.4 fékkar volt rajta= ha lent fogtad a koskormányt ott is, vagy ha felül fogtad ott is volt fékkar.Olyan pedál volt rajta, hogy be kellett dugni a lábad. Jó volt.
  • Máté94
    Ok.Én ennek a felét se értettem de ti tudjátok:D
    Amit lejjebb linkeltem az megfele a kriériumoknak?:)
  • bardocz
    Ne legyél gyenge:D
    Max akkor cseréld le, ha nagyon nem jön be, szerintem marha jó a koskormány, csak montimon hülyén nézne ki:D Úgyis hozzászoksz majd, ne legyen nyújtva a kezed amikor fogod, és nem fog a vállad fájni, ehhez persze jó vázméret kell. Meg amikor majd veszed olyat vegyél, amin peremes felni van, nem pedig szingós, persze csak ha nem akarsz ragasztgatni, meg szívni, ha defektet kaptál. És ha régit veszel, szerintem ne pozicionált váltóval vedd, hanem a régimódi tekergetőssel, azt nem kell majd állítgatnod annyit.
  • Máté94
    Fasza.Akkor lehet,hogy lecseréljük egy egyenes kormányra:)
  • bardocz
    Ha folyton fájt a segged a régi bicón is, az azért volt mert szar volt az ülés, és rosszul volt beállítva a nyereg.
  • SrAta
    elég sok országuti versenyző él még nepjainkban is szóval sztem nem halsz bele:)
    Nah a viccet félretéve lehet.
    Kurvára fog fájni a hátad 2 hétig:D
    azt ráedződsz:D
    én így voltam a dirt vassal városba nem tudtam rászokni h nem ülök le a nyeregre mer a dirt nyereg tekerés közben kényelmetlen
    mára megtanultam meg ráedződött a seggem, gyakrabban tekerek állva de sokat ülök ha lassan mek és pl csak 20 km után érzem h fáj régen ez 1 utca múlva volt:D
    persze ótinál ez nem 20 km hanem 200:D
  • bardocz
    Maxxis Xenith.
  • Máté94
    Ok.Tehét tökéletes.Lesz valami bajoma koskormánytól?Mert ugye úgy görnyedve kell menni vagy,hogy nem?:)
  • Gabo
    Valószínűleg elég feltűnően. ;o)
  • Gabo
    Valamennyire biztosan. Bár szerintem egy bizonyos táv után már minden nyereg kezd kényelmetlen lenni. Nálam ez kb. 60 km után szokott egyre inkább jelentkezni.
    Soha sem volt oútim, de nem hinném, hogy sokkal kímélőbb lenne ilyen szempontból mint egy monti. Ha belegondolsz a merev váz és a kőkeményre pumpált gumik nem éppen a jó rezgéselnyelés zálogai. Persze a nagyobb átmérőjű kerék a kisebb egyenetlenségeken könnyebben átgördül, de oúti esetében akkor is a lábaid lesznek az elsődleges rugózásod. Ez pedig edzettséget követel. Minél jobb formában vagy, annál könnyebben és annál gyakrabban helyezed át a súlyod a hátsó feledről a lábaidra, vagy állsz ki a nyeregből a nagyobb hupszlik előtt. Persze ahogy fáradsz, úgy ezt egyre ritkábban teszed meg. Így egy hosszabb út után tutira érezni fogod a nyereg helyét.
    Ha nyerget választasz ne ess abba a hibába, hogy a grammánia elhatalmasodása miatt egy ultrakönnyű, de ultrakényelmetlen darabot vegyél. Néhány oúti nyeregre még ránézni is fáj.
  • Máté94
    Persze rekumbensel,hogy járnék sulIba?:D
  • Máté94
    Szted nekem nem lenne rekumbensem ha a nem lenne 500.000FT:D
    Egy jó üléssel lehet kényelmes?:)Mármint outi:)
  • Gabo
    Semmi baj nincs az oútival! Ha valaki aszfaltos suhanásra vágyik, akkor jó móka. Pláne, ha esetleg a versenyzéssel is kacérkodik.
    De magam részéről én inkább egy rekumbenst választanék ilyen célra. Mert az nem csak gyors, hanem eszement kényelmes is. Lényegében egy jó fekvőbringával a világból ki lehet tekerni. Persze azt nem ilyen áron mérik. Meg tudom, hogy ez csak az én perverzióm. ;o)
  • zoli800301
    Milyet vettél?
  • bardocz
    Nekem holnap jön meg, nem a kevlárost rendeltem végül, mert az +2k lenne, aztán inkább most nem költök, ha esetleg elromlik valami rögtön tudjam cserélni.
  • zoli800301
    Vegyél slick gumit, azzal is lehetsz gyors, na nem annyira...:) és olcsóbb
  • Máté94
    Nem is túrázok én.De annyira tetszik,hogy mindeki olyannal jár körülöttem:D.Egy jó üléssel biztos lehet egy kis kényelmet belerakni:)
    De én gyors akarok lenni nem kényelmes:D
  • gordon 24
    Hát turázásra nem lesz jó:D

Olyan mint a speedmotor.. Kurva kényelmetlen, nagyon speciális és kurva gyors..

• Máté94
    Azt leszarom csak jó?Mert nem akarok 1 millióért orszégútit hanem valami olcsó megoldást:D
    Ja igen.Áruljátok már el mi a rossz az országútikba?Kényelmetlenek vagy mi?Mert anyám teljesen beleverte a csúfot:D
  • zoli800301
    Hát régi darabnak tűnik:)
  • Máté94
    Vélemény?
  • zoli800301
    Az fasza. Én meg megyek az utcánkba és kitolat elém egy sárga kombi astra. Persze nő vezette. Jobb híján fölmentem a járdára, de oda csak egy kisebb padkán keresztül vezetett az út. Azt hittem nyolcas lesz a kerékbe. De hálistennek nem.
  • Máté94
    bikemagon minden országúti el van adva:(
  • CopyKing92
    de csípem a CC-seket... csak úgy döcögött le a faszi a hegyröl én meg jöttem vagy 40-50 el ugye 1 fékkel és az a fasz meg be kanyarodott elém én meg a szöges drót keritésre rá XDD hát ügyes volt a faszi aztán még tovább is ment :'D
  • gordon 24
    Ez amit árulok egy Hayes Nine hfx9..

Ami a dh gépen van az egy stroker ace.
  • SrAta
    mert milyen fék a tied?
    Ryde? Ace?
  • gordon 24
    Hát a stroker trail azért jobb fék mint ez.

Ez sem rossz, de nem fog ugy mint az. Ez egyébként full fekete. Mind a kar mind a féktest cső minden..
  • SrAta
    ha most nem sram X5ös váltóra kéne a lóvé először megvenném :'(

áhhhhh pedig baromira megériiiii
    19000 ér egy stroker trailt kapok
    Ez milyen és milyen színű?
  • gordon 24
    Igy van.. Van egy 203-as tárcsa hozzá egy első Marzocchira való 203-as adapterrel. Van egy 160-as tárcsa hátra egy 160 as adpterrel. A két fék, feltöltve, karral még van hozzá egy kis hayes lap is, ha nincs benne a tárcsa ne tudd kinyomni a dugaytút.
    És egy tárcsányi csavar. (a másik tárcsa csavar kell nekem, azt nem adom oda) és 4 csavar amivel az adapterre kell felfogatni.

Tehát összesen kell hozzá 6db kicsi csavar az egyik tárcsához, hogy az agyra fel tudd tenni. És kell 2 darab csavar amivel az adaptert a vázra rögzited.

És mivel shreden volt 1 az 1 be jó rá..
  • SrAta
    adapterrel tárcsával karral fékkel??????
    bázzeg miafaszér nincs most 19000em áááhhhhhh
  • gordon 24
    ÁÁ. Külön nem adom oda.. Mert akkor mit csinálok a másikkal:D Szóval a 2 eggyütt.. De neked 19000ft.
  • SrAta
    mennyi darabja a fékeknek? vagy külön nem árulod őket? ( a hátsó érdekelne karral adapterrel tárcsával)
  • CopyKing92
    hú de jo alku remélem 4 ezer forintocskámbol kijön xd