22335
11330766891279474906.jpg
  • Gabo
    Állati jól néz ki!
    Mutatós a fekete-fehér összeállítás. Egyedül a Kona nyereg nem illik rá. :oP
    Ha cseréled, szerintem egy fehér nyerget próbálj majd szerezni. Észveszejtően nézne ki rajta.
    Kíváncsi leszek majd a menet tapasztalatokra!
  • gordon 24
    Nahh összeépült:D Kell vennem még egy láncterelőt, mert sajnos a truva nem jó rá..

Ugyhogy az igy el is adó.. 5000huf..

És két képecske nagyából hogy állunk:

• Máté94
    Francba!Eladták a bicajt:(
  • zoli800301
    Hát gyerekek, elindultam Dunaharasztiból a Hősök terére, de nem jutottam el odáig.Egyszerűen elfáradtam már Soroksárnál, meg szembeszél is fújt.Úgyhogy így jártam. Ti merre voltatok?
  • dx
    elég széles skálán használod a bicód,de például egy 2,5ös külső felesleges szerintem. dirtre amit ajánlok a schwalbe table top 2.25 vagy a continental speed king 2.0 vagy 2.2
    4x-re a maxxis larsen tt abból a 2.35ös és van belőle 1.9es is ami versenyre jó, dh-ra meg highroller ami olcsó és megbízható,esetleg a minion dh.
  • SrAta
    slopera és dh-ra maxxis high roller
    dirtre és fourcrossra meg streetre maxxis holy roller
  • CopyKing92
    most Duro WildLife Leopard-om van :D 2.6 os :D
  • CopyKing92
    hát nekem most 2.6 os van... :D csak már elég kopott.. amúgy
    slope style - laza dh - dirt - four cross.
  • SrAta
    2,4 Maxxis holy roller
    2,5 Maxxis high roller
    vastagabbakat nem ismerek
    2,75ös gumi bazegg mit akarsz te?:D
  • CopyKing92
    gumi kéne a kerékre :B :D minimum 2,5 ös 2,75 a max tudtok ajánlani? :D lehetöleg valami keményebb fajta keverésűt és erősset.
  • Máté94
    Na kiderült,hogy az outi nem szingós hanem peremes:)
  • Vaxi
    - Mi esik legjobban egy liter vodka után?
    - ???
    - A biciklista.
  • bardocz
    Szerintem a 100-at nem haladja meg:D
  • gordon 24
    Nahh itt van az az oldal amiről beszéltem.. Olyasmi mint az ebike, csak angol:
    a váz
  • Rainbow15
    köszi, most már értem valamennyire.
  • Gabo
    Bocsánat, helyesen custom nem costum...
  • Gabo
    Elméletben:
    A gondosabb tervezés miatt. Azért egy 4 forgáspontos rendszernél illik alapos munkát végezni. Ezen kívül ha a cég saját maga tervezi meg a vázat, akkor a fejlesztéseket teljes egészében saját magának kell állnia. (A kisebb gyártók, inkább megvásárolnak egy már bejáratott rendszert, minthogy egyedi fejlesztésbe kezdjenek. Pl. a Speckotól a 4 forgáspontos horst-link rendszert.)
    A felhasznált jobb minőségű alapanyagok miatt. A súly kordában tartásához már muszáj jobb minőségű anyagokat használni. Itt már nehezen megengedhető, hogy pusztán a falvastagsággal kompenzálják az anyag minőség béli hiányosságait.
    A felhasznált gyártás technológiák miatt. Egy össztelos gépnél maga a váz is több elemből épül fel. Ahhoz, hogy jól működjön meglehetősen precízen kell legyártani minden részegységet. A hydroforming, a preciziós hegesztés, a pontos hőkezelés, stb..
    Arról nem is beszélve, hogy ezekből a gépekből eleve nem tudnak annyit eladni, mint az alacsonyabb kategóriába tartozó társaikból. Így a gyártási és a fejlesztési költségek is kevesebb felé osztódnak. Erre pedig még ráraknak az egyedi részegységek is. (Pl.: Costum to Specialized...)

Gyakorlatban
    A legtöbb esetben a márkanév az amit szintén igen drágán meg kell fizetni a fentieken kívül. Valamint piaconként eltérő árazást használ a legtöbb cég. Átszámolva az USA-ban lényegesen olcsóbban árusítanak, mint Európában (a mi kis országunk pedig még ezen belül is egy ritkán elcseszett piac...). A nagyobb felvevő piac miatt még alacsonyabb árak esetén is meg van a szükséges haszon.
  • gordon 24
    Hát ott kezdődik, hogy a rugóstag, ha te meg akarod venni. 100000ft.

Utánna jön a váz ára. Maradjunk annyiban, hogy az sokkal komolyabb mint egy 30-40 ezres váz.. Legyen 100000ft az is. Legyenek a forgás pontok stb stb egy 40000ft..

Ha ezt összeadod akkor kb 240000ft-nél tartasz. És a többi a neve:D

De természetesen nagyon erős meg stb. Nem készül annyi belőle mint egy merevből.. De attől függetlenül irreálisan drága..

Szóval azt gondolom az előállitási költsége nem haladja meg a 300 ezer ft-t sem!
  • Rainbow15
    Valaki elmagyarázná, hogy miért ilyen drága egy váz? 20-30k-t még megértem, de fölötte? Drága legyártani?
  • gordon 24
    Igen van rajta azért karc itt ott, de hát nem uj..

Alu természetesen!

És egy hope fejcsapággyal (iparis) egy sunringlee hátsó aggyal az üléscsővel, egy swinger taggal volt 275000ft.

Az uj ára (nézzetek utánna) beszarsz:D 2300font.. Azaz kb 690-710 ezer forint:DD
  • Vaxi
    gyönyörű
  • gordon 24
    Köszi szépen!:D Mindenkinek!
  • SrAta
    1-2 karc de egyszerűen leíhatatlangondolom hogy vigyorogtál mikor meglett:)
    Ő alu?
    Mennyiért vetted?:D
  • dx
    szép:)
  • Máté94
    Ó hát én ilyenre vékonykereket raknék és városba de kényelmes lenne:D
  • Rainbow15
    Nagyon szép!
    Majd ha összeraktad, rakhatnál arról is képet! :)
  • gordon 24
    Nahh végre kész az esztergályozás:D Itthon van a váz!!

Pár képecske:

• VRSDM
    ott is ez.
  • dx
    na megrendeltem a cuccokat (hajtómű,kormánycsapágy,hátsó tárcsa) ebikeről,
    szóval amit múltkor a btstől akartam csak ők azt mondták nem kapok semmit amit megrendeltem,na mindegy remélem hamar ideér,ha egyben lesz a gép teszek képeket,ha érdekel valakit.
  • Vaxi
    örülök ha tetszik ^^
    nemsokára folytatom, csak most meló van :)
  • bardocz
    Biztos? Felütéses nem tudom milyen, de kígyóharapásnál kicsípi két oldalt a belsőt. Mondjuk lehet felütésnél is ez történik.
  • bardocz
    Oké, ha találok valamit majd jelentem.
  • hefii
    Szia!

Igen, velem beszéltél! Eddig jól halad a BikeWars.
  • Vaxi
    ó csak nem a testbike-tól írsz? :)
    (és most realizálódik benne, hogy igazán befejezhetné már a bikewars-t)
    a banner alatti linket láthatod, hogy mire kértem el a megnevezéseket :)
    [ feltéve ha veled beszéltem :) ]
  • hefii
    Ja és ha valakit érdekel, felkerült 250 db. Eurobike 2009 kép a testbike fotóra:

DH bringák
    http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=541&pp=gllist&cat=2&tag=0

XC bringák
    http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=542&pp=gllist&cat=2&tag=0

Országúti bringák
    http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=543&pp=gllist&cat=2&tag=0
  • hefii
    Szia!

Ez légyszi ne vedd véleménynek, mert ez csak egy vélemény _kérés_! (nincsenek minősítő répák sem :))

Viszont előfordulhat hogy átcsúszik valami hülyeség a moderátorunk szűrőjén, szóval örök hálára köteleznétek, ha segítenétek a munkánkat, és ha találtok oda nem való véleményeket, akkor használnátok a kis piros ördögöt (jelentés funkció!)

Köszönjük előre is!
  • Máté94
  • SrAta
    erre ne adj mert tesznek rá peremet, különben hogy fékeznél?:Ð
    nekem tárcsafék van mégis van ezüst perem (mivel ez a vfékes felni sokkal erősebb, mint ugyanennek a gyártónak a hasonló képességű tárcsása és küönnyebb is)
  • SrAta
    a kigyóharapásos defekt meg a felütéses az 1 és ugyanaz:)
  • SrAta
    ezen fáj és azért mert dirt nyereg ami arra való, hogy leülj rá ha megfáradtál nem arra hofgy folyton ülj és tekerj