Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vázrepedésen kívül egyik sem az adott gyártó hibája😄
Az hogy mi törik reped, mindent ellehet törni. Én láttam KTM-et is 2 darabban. Pedig dirt bicaj volt.
Ha valaki vesz magának egy DH bringát bátor csak de bringázni nem tud (rosszul terheli, agresszivan ugrat stb) eltörik hiába 1milló ft.
Még1x mondom mindent el lehet törni. Én láttam eltört crossmotort is.. Pedig az direkt a brutálkodásra van.. (hozzá teszem hogy az az eltört cross gép is KTM-volt)
Downhill!!
nekem nincs de nem szándékozom esni
de ha meglesz az új bicó lesz azis mert akk mek zúzni is😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
van 2db 5 ledes lámpám elöl de kéne még 2db
erdõben szoktunk, agyon izgalmas és félelmetes ilyen hidegben fõleg
és elég nagy a sár errefele
ja és a bukósisakomat ebben az évben ha 3x ha használtam 😄
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
sokukkal csak ritkán találkozok
régen bmx-es voltam
most meg ahogy éppen jön
verseny, túra, terep,
általában 3-an nyomjuk 1xrre, mindenkinek van többféle bicaja nekem 3is plussz pár db darabokba
alkalmazkodunk az úthoz 30-60km-eket tekerünk le 2-3 naponta általában, veszprém megyébe, tûzön vízen levegõben 😛 de fõleg erdõben
nyáron ha pl a Kab-hegyre megyünk a dimbes dombos részen 28km/h az átlagsebességünk
sokat nem használta de 1év után elszakadt a lánc (versenyen ez lol, nekem életembe nem szakadt el soha lánc pedig magyar Csepelem is volt)
1év alatt elkoptak 1 gumik (ez is lol, mert nekem a versenyen 23éves gyári Semperit gumi van ami sima úton igancsak jól tapad)
szóval én nem csalódtam, de nem is fogok 😄
ha érdekel legközelebb találkozok vele megkérdem a márkáját
másik cimbi meg Swinn-Csepelt vett 70eFt-ért
többet volt a bicaj szervízbe, mint otthon a tárolóba
nekem volt Mongoose BMX alaktarészem és ismerõsnek komplett bicikli és arról az a tapasztalat, hogy nagyon szar
a 6eft-os kormányom 2-é repedt 2év után 10-15éve az nagy pénz volt 1 kormányért
cimbinek a Mongoose váza is megrepedt szóval minõségbõl bukta
elötte neki is KTM BMX-e volt és a súlyán kívûl meg volt vele elégedve (full chrome)
Gepida MTB bringa is van másik cimbinek immár 15éve teljesen jól müködik gyári állapotában, de most néztem a maiak fosok
legalábbis 70eft környékén igencsak
másik cimbi szülei most vettek 2db Mongoose túrabiciklit és 1 Genesis túrabiciklit 3x100eft környékén
ezek eddig még bírják bár nem nehéz terepre találták ki
másik cimbi meg már korábban említett Cube Apperart vette 82eFt-ért kedvezményesen +50eft volt a felszerelés hozzá
eddig nagyon bevállt ez a canga fõleg az árához képest
és ez is német
aki nem hiszi, annak elõ tudok állni képekkel is
nem ismeretlen
hiszen neked csak a márkanév számít...)
ez nem igaz, a minõség, tartósság, kidolgozás, idõállóság az még jobban
és mivel 10évig volt KTM BMX-em 2 is és bevállt nagyon
és a német, osztrák termékek is ezért hülye lennék váltani számomra ismeretlen gyártók termékeire, fõleg olyanokra amik nem is jönnek be
Látom megint osztod az észt anélkül, hogy akár halovány benyomásod lenne az egész üzleti folyamatról.
Minden gyártó már kb. az év közepétõl elkezdi a következõ évi modellek gyártását. Ezt megelõzi a márkakereskedésektõl és a viszont eladóktól beérkezõ elõzetes rendelés felvétel, ami az elõzõ évi eladásokon alapul.
Az év folyamán legyártják a rendelt mennyiséget, plusz a garanciális problémák és az esetleges túl kereslet kielégítésére szükséges mennyiséget.
A negyedik negyedévben már elkezdik a következõ évi modelleket kiszállítani a cég központi raktáraiba és a viszonteladókhoz. Sok helyen már most meg lehet venni a 2009-es modelleket!
Ezek után szerinted mit lehet kezdeni azzal a készlettel, ami a viszonteladók és a kereskedõk raktáraiban megmarad az aktuális évi vagy elõzõ évi modellekbõl?
Az új modelleken általában a jobb gyártók nem csak a festésen változtatnak. Az elõzõ évben szerzett tapasztalatokat felhasználva módosítanak, fejlesztenek, még ha ez néha nem is szembeötlõ. Az alkatrészgyártók szintén ugyan ezt teszik. Ebbõl adódóan az új modell általában kisebb-nagyobb mértékben jobb, mint az elõzõ évi, még ha ez a gyakorlati használhatóságban sokszor nem is jelentkezik. (Inkább eszmei értékcsökkenés ez, mint gyakorlati. Tehát messze nem arról van szó, mint pl. élelmiszerek esetében, hogy lejár a szavatosság és ezért kell akciózni...)
A régi modellt senki nem venné meg, ha ugyan annyiba kerülne mint az új. Mivel a cég haszna megvolt az adott modellen és raktárkészletektõl meg kell szabadulni, ezért csökkentik az árakat.
Teszi ezt minden bringa, autó, motor, mûszaki termék gyártó cég. Hogy mennyivel viszik lejjebb az árat?
Függ a még fennmaradt raktárkészlettõl és a cég üzletpolitikájától. Nagyobb raktárkészlet esetén, vagy ha éppen kicsit rontani akarnak a konkurencia piaci helyzetén ez akár igen jelentõs csökkentés is lehet. A Kona (a Trek, a Giant, a Specialized) a KTM-mel ellentétben az egész világpiacra termel. Ebbõl adódóan jelentõs készleteik vannak, így egy kis árháború bõven belefér a cég üzletpolitikájába.
A vevõ pedig csak jól jár, ha tájékozódik és okosan vásárol. (A hozzád hasonlókra ez nem jellemzõ, hiszen neked csak a márkanév számít...)
Gondolom a közgazdaságtan vagy a marketing ismeretlen fogalmak számodra, de a fentieket a józan paraszti ész nevû adománnyal is könnyen fel lehet fogni.
holnap betelózok a georgesportba h hogyvan ez az elõrendelélses dolog STB meg hogy mikor jönnek ki az újak
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
a kellysekbõl is lejött volna
én használtan vettem õket így nem tudom
elõrendelésbe minusz 20%? hol olvastad?
Maszka mikor szoktak jönni az azévi ktmek?
Év elején vagy elõzõ és végén?
Tehát csak január február vagy már most??
meg romlik állásában is
a tárolás is pénz ám!!!
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
de az árképzéshez már nem annyira
fõleg most, hogy minden cég igyekszik kibújni az adók alól
mindenhol megy valamiféle trükk
az is lehet beragadt árú, vagy valaki megrendelte és nem kellett
magyarul lejjebbvitték az árat mert biztosan meg akarnak szabadulni tle
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
fehér-fekete 14" 36% 179 900 Ft 114 990 Ft
▲▼
db Zöld kosár
fehér-fekete 16" 36% 179 900 Ft 114 990 Ft
▲▼
db Piros kosár
fehér-fekete 13" 36% 179 900 Ft 114 990 Ft
Lehet hogy tudsz valamit amit mi nem, de itt van 16-os.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
ENNYI!!!
de tudom pontosan miért van akció
többféle okból akcióznak
csak a példa
van pápai hús és szegedi és mind2-nak nemsokára lejár a szavatossága akkor hasonló % értékbe akciózzák le
azé van leárazva
Mert1 Azaz 1 vázméretben van ami 13"os
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
ezt csak egyedül a kona csinálja?
vagy pixmaniát ki ne ismerné (se garancia, se papír sok esetben)
se magyar cégbejegyzés)
nagy cég és mégis átverik az embereket
meg rengeteg nagy cég ebben az országban csinálja az átverést mégse tesznek semmit
ez a mi országunk, itt sajnos bármit meg lehet csinálni 😞
Ha majd elmész egy BMW kerekedésbe és azt fogják nekd mondani, hogy kérem szépen itt van ez a tavaly 5-ös BMW, jövõre egy uj fajtát gyártunk (kifutó modell) ezért oda adjuk 1 millóval olcsobban. Nem fogod meg venni mert gyanús??
Ugyan már ezt te se hiszed el.
A Kona minden évben ezt csinálja. Sosincs két egymást követõ évben azonos felszereltségû bringajuk.
Minden évben szint váltanak, és más alkatrészeket építenek be.
A Kona Shred váz 50000ft. Én 39000ft-ért vettem mert kifutó modell volt. Ez a barna szinû biztos láttad már. Ennyi a magyarázat. Semmi különös nincs benne. Olcsóübb és kész.
Downhill!!