Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Hát ha nálad ezek a megbizhatóság alap elvei. Akkor teljesen felesleges vitázni😄

A vázrepedésen kívül egyik sem az adott gyártó hibája😄

Az hogy mi törik reped, mindent ellehet törni. Én láttam KTM-et is 2 darabban. Pedig dirt bicaj volt.
Ha valaki vesz magának egy DH bringát bátor csak de bringázni nem tud (rosszul terheli, agresszivan ugrat stb) eltörik hiába 1milló ft.
Még1x mondom mindent el lehet törni. Én láttam eltört crossmotort is.. Pedig az direkt a brutálkodásra van.. (hozzá teszem hogy az az eltört cross gép is KTM-volt)

Downhill!!

SrAta
ha egyszer már van bukód akkor használd legalább este
nekem nincs de nem szándékozom esni
de ha meglesz az új bicó lesz azis mert akk mek zúzni is😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

MaSzKa
amúgy nálunk most jött nálunk divatba az esti bringázás

van 2db 5 ledes lámpám elöl de kéne még 2db

erdõben szoktunk, agyon izgalmas és félelmetes ilyen hidegben fõleg
és elég nagy a sár errefele

ja és a bukósisakomat ebben az évben ha 3x ha használtam 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
amúgy rengeteg bringás ismerõsöm van
sokukkal csak ritkán találkozok

régen bmx-es voltam

most meg ahogy éppen jön
verseny, túra, terep,

általában 3-an nyomjuk 1xrre, mindenkinek van többféle bicaja nekem 3is plussz pár db darabokba

alkalmazkodunk az úthoz 30-60km-eket tekerünk le 2-3 naponta általában, veszprém megyébe, tûzön vízen levegõben 😛 de fõleg erdõben

nyáron ha pl a Kab-hegyre megyünk a dimbes dombos részen 28km/h az átlagsebességünk

MaSzKa
ja ismerõs most vett 1éve 300eft-ért carbonvillás verseny biciklit Amerikai

sokat nem használta de 1év után elszakadt a lánc (versenyen ez lol, nekem életembe nem szakadt el soha lánc pedig magyar Csepelem is volt)

1év alatt elkoptak 1 gumik (ez is lol, mert nekem a versenyen 23éves gyári Semperit gumi van ami sima úton igancsak jól tapad)

szóval én nem csalódtam, de nem is fogok 😄

ha érdekel legközelebb találkozok vele megkérdem a márkáját

másik cimbi meg Swinn-Csepelt vett 70eFt-ért
többet volt a bicaj szervízbe, mint otthon a tárolóba

nekem volt Mongoose BMX alaktarészem és ismerõsnek komplett bicikli és arról az a tapasztalat, hogy nagyon szar
a 6eft-os kormányom 2-é repedt 2év után 10-15éve az nagy pénz volt 1 kormányért

cimbinek a Mongoose váza is megrepedt szóval minõségbõl bukta

elötte neki is KTM BMX-e volt és a súlyán kívûl meg volt vele elégedve (full chrome)

Gepida MTB bringa is van másik cimbinek immár 15éve teljesen jól müködik gyári állapotában, de most néztem a maiak fosok
legalábbis 70eft környékén igencsak

másik cimbi szülei most vettek 2db Mongoose túrabiciklit és 1 Genesis túrabiciklit 3x100eft környékén

ezek eddig még bírják bár nem nehéz terepre találták ki

másik cimbi meg már korábban említett Cube Apperart vette 82eFt-ért kedvezményesen +50eft volt a felszerelés hozzá
eddig nagyon bevállt ez a canga fõleg az árához képest
és ez is német

aki nem hiszi, annak elõ tudok állni képekkel is

bardocz
Nem ismered,tehát akkor a KTM jobb.Ügyes vagy.Nem jön be egy termék úgy,hogy gõzöd sincs milyen?Öngól.
MaSzKa
közgazdaságtan vagy a marketing
nem ismeretlen

hiszen neked csak a márkanév számít...)
ez nem igaz, a minõség, tartósság, kidolgozás, idõállóság az még jobban
és mivel 10évig volt KTM BMX-em 2 is és bevállt nagyon
és a német, osztrák termékek is ezért hülye lennék váltani számomra ismeretlen gyártók termékeire, fõleg olyanokra amik nem is jönnek be

MaSzKa:
Látom megint osztod az észt anélkül, hogy akár halovány benyomásod lenne az egész üzleti folyamatról.
Minden gyártó már kb. az év közepétõl elkezdi a következõ évi modellek gyártását. Ezt megelõzi a márkakereskedésektõl és a viszont eladóktól beérkezõ elõzetes rendelés felvétel, ami az elõzõ évi eladásokon alapul.
Az év folyamán legyártják a rendelt mennyiséget, plusz a garanciális problémák és az esetleges túl kereslet kielégítésére szükséges mennyiséget.
A negyedik negyedévben már elkezdik a következõ évi modelleket kiszállítani a cég központi raktáraiba és a viszonteladókhoz. Sok helyen már most meg lehet venni a 2009-es modelleket!

Ezek után szerinted mit lehet kezdeni azzal a készlettel, ami a viszonteladók és a kereskedõk raktáraiban megmarad az aktuális évi vagy elõzõ évi modellekbõl?
Az új modelleken általában a jobb gyártók nem csak a festésen változtatnak. Az elõzõ évben szerzett tapasztalatokat felhasználva módosítanak, fejlesztenek, még ha ez néha nem is szembeötlõ. Az alkatrészgyártók szintén ugyan ezt teszik. Ebbõl adódóan az új modell általában kisebb-nagyobb mértékben jobb, mint az elõzõ évi, még ha ez a gyakorlati használhatóságban sokszor nem is jelentkezik. (Inkább eszmei értékcsökkenés ez, mint gyakorlati. Tehát messze nem arról van szó, mint pl. élelmiszerek esetében, hogy lejár a szavatosság és ezért kell akciózni...)
A régi modellt senki nem venné meg, ha ugyan annyiba kerülne mint az új. Mivel a cég haszna megvolt az adott modellen és raktárkészletektõl meg kell szabadulni, ezért csökkentik az árakat.

Teszi ezt minden bringa, autó, motor, mûszaki termék gyártó cég. Hogy mennyivel viszik lejjebb az árat?
Függ a még fennmaradt raktárkészlettõl és a cég üzletpolitikájától. Nagyobb raktárkészlet esetén, vagy ha éppen kicsit rontani akarnak a konkurencia piaci helyzetén ez akár igen jelentõs csökkentés is lehet. A Kona (a Trek, a Giant, a Specialized) a KTM-mel ellentétben az egész világpiacra termel. Ebbõl adódóan jelentõs készleteik vannak, így egy kis árháború bõven belefér a cég üzletpolitikájába.
A vevõ pedig csak jól jár, ha tájékozódik és okosan vásárol. (A hozzád hasonlókra ez nem jellemzõ, hiszen neked csak a márkanév számít...)

Gondolom a közgazdaságtan vagy a marketing ismeretlen fogalmak számodra, de a fentieket a józan paraszti ész nevû adománnyal is könnyen fel lehet fogni.

MaSzKa
<#levele><#szomoru2>

bardocz
Bazdmeg,ott van náluk a bringa már tavasz óta,és meg akarnak szabadulni tõle.Ez így már jó?
Máté94
SrAta
igen de mikor jönnek ki a 2009es ktmek
holnap betelózok a georgesportba h hogyvan ez az elõrendelélses dolog STB meg hogy mikor jönnek ki az újak

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pistike 007
Én nemtom, de akkor megint várhatsz egy darabig mire kijön...😞

MaSzKa
103eft lenne csak így??????, az nagyon jó ár

SrAta
ELÕRENDELÉS
a kellysekbõl is lejött volna

Pistike 007
Nemhinném hogy 09-es termékbõl lejön 20%.

MaSzKa
Maszka mikor szoktak jönni az azévi ktmek?

én használtan vettem õket így nem tudom

elõrendelésbe minusz 20%? hol olvastad?

SrAta
bezony és olyanom lesz barnába és elõrendelésbe lejön 20% bár nemtom mikortól várhatóak ezek a bikok
Maszka mikor szoktak jönni az azévi ktmek?
Év elején vagy elõzõ és végén?
Tehát csak január február vagy már most??

MaSzKa
ez üt

Pistike 007
NS vázakról mi a véleményetek? Lehet hogy jövõre beújítok egy ilyesmi kecóra.

gordon 24
Jahh. Megér 120-at..

Downhill!!

MaSzKa
ez is szép

gordon 24
Ez jó fajta.. A hajtókar gyengus kicsit, de a többi nem rosz! És a barna szebb!

Downhill!!

MaSzKa
a narancs meg gyári szín, azért nekem az tetszik<#vigyor5><#kacsint>

SrAta
én is abba néztem😄

Pistike 007
Barnában egyértelmûen jobb.

MaSzKa
129.000 Ft

MaSzKa
<#eljen>

SrAta

SrAta
de akk lenne nekötözködj kiri😄

Pistike 007
sötét van nincs lámpád<#banplz>

MaSzKa
meg benne áll a pénz
meg romlik állásában is

SrAta
igen de ha van 5 darab ilyen geikicsi vázú bicód (az 5öt csakúgy mondtam) amibõl 1 évbe vesznek 2õt és jövõre a kutya se venné meg akk a legtöbbet akarod kinyerni belõle
a tárolás is pénz ám!!!

SrAta
igen ezt magyarázom ha lenne 16"osba már itt bicóznék és nem a gép elõtt ülnék😄

MaSzKa
60eft nem kis pénz

SrAta
piros kosár és csak a jelenleg készleten lévõ termékre van az akció a piros kosarasra nem és most már a 14"os is piroskosaras tehát azt is csak rendelésre rendelni meg csak 180ér rendelnek...

Bocs, elnéztem piros kosár van mellette, igazad van. De biztos volt 16 is csak elfogyott, az akcio miatt, ok-okozat😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

MaSzKa
te + 1<#lama>

MaSzKa
tévedés ne essék biztosan értesz a bringákhoz meg a szereléshez

de az árképzéshez már nem annyira

fõleg most, hogy minden cég igyekszik kibújni az adók alól
mindenhol megy valamiféle trükk

az is lehet beragadt árú, vagy valaki megrendelte és nem kellett

magyarul lejjebbvitték az árat mert biztosan meg akarnak szabadulni tle

Szabi84
te egy fogyatékos vagy, én itt befejeztem

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Akkor ez mi?
fehér-fekete 14" 36% 179 900 Ft 114 990 Ft
▲▼
db Zöld kosár
fehér-fekete 16" 36% 179 900 Ft 114 990 Ft
▲▼
db Piros kosár
fehér-fekete 13" 36% 179 900 Ft 114 990 Ft

Lehet hogy tudsz valamit amit mi nem, de itt van 16-os.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

SrAta
AZÉ OLCSÓBB A KONA MERT 1 AZAZ 1 VÁZMÉRETBEN VAN AZ PEDIG KICSI 13"OS
ENNYI!!!

MaSzKa
nem
de tudom pontosan miért van akció

többféle okból akcióznak

csak a példa
van pápai hús és szegedi és mind2-nak nemsokára lejár a szavatossága akkor hasonló % értékbe akciózzák le

SrAta
de nem bírod megérteni gordon
azé van leárazva
Mert1 Azaz 1 vázméretben van ami 13"os

Szabi84
ezekszerint te akciós terméket nem vásárolsz mert az tuti szar

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

SrAta
a ktmbe is centerlockos agy van...

MaSzKa
a KTM bicaj ami ugyanabból az évbõl van az miért nem ennyire akciós?

ezt csak egyedül a kona csinálja?

MaSzKa
ipon is elég nagy cég mégis sokan ráfáztak
vagy pixmaniát ki ne ismerné (se garancia, se papír sok esetben)
se magyar cégbejegyzés)
nagy cég és mégis átverik az embereket

meg rengeteg nagy cég ebben az országban csinálja az átverést mégse tesznek semmit

ez a mi országunk, itt sajnos bármit meg lehet csinálni 😞

gordon 24
Basszus..

Ha majd elmész egy BMW kerekedésbe és azt fogják nekd mondani, hogy kérem szépen itt van ez a tavaly 5-ös BMW, jövõre egy uj fajtát gyártunk (kifutó modell) ezért oda adjuk 1 millóval olcsobban. Nem fogod meg venni mert gyanús??

Ugyan már ezt te se hiszed el.

A Kona minden évben ezt csinálja. Sosincs két egymást követõ évben azonos felszereltségû bringajuk.
Minden évben szint váltanak, és más alkatrészeket építenek be.

A Kona Shred váz 50000ft. Én 39000ft-ért vettem mert kifutó modell volt. Ez a barna szinû biztos láttad már. Ennyi a magyarázat. Semmi különös nincs benne. Olcsóübb és kész.

Downhill!!

MaSzKa
pont ezért írom, hogy a Kona felszereltsége jobb

és akkor, hogy a fenébe olcsóbb ha mind2 ugyan akkori 2008-as

és a Kona az szerintetek minõséget gyárt drágábban

akkor valójában miért olcsóbb?