Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Truck Driver001
neked kevés a 18? tán 5-6 méteres letöréseket ugrálsz, vagy mi fene? nekem bõven elég volt. az eladás oka pont a kihasználatlanság.
kérésre:

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

gordon 24
Képed van róla?? Igaz 18 centi kezd kevés lenni. Stabba raknék majd valamit ha megvettem..

Na muti meg, aztán gondolkozom..

Downhill!!

Truck Driver001
Estét! tudom, nem hírdetõ oldal, de nálatok is rákérdezek, nem érdekel vlkit 04-es Rock Shox Boxxer WC villa? 180 vajpuha út, oda-vissza út csili, nem köpi az olajat, Gold tech vállal, stb stb. biztos ismeritek!😄
az állapota tipp-topp, karcos, mivel volt használva. Irányár: 70.000 Magyar pénz, kis alkuval.

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

gordon 24
Sajna nem ismerem õket, de mivel mind 2 Rock Shox és mind2 tura igy sok különbség nincs.
Valszeg technika beli különbség lehet. Nem hiszem hogy anyagban más lenne.

Downhill!!

Vadmeggy
Holnap tervezem a telóm megrendelését és ez a kettõ közül választanék..
1,Rock Shox Tora 318 Solo Air
2,Rock Shox Tora 318 U-Turn
Durvulós xc re keményebb túrákra sztetek melyik elõnyösebb? melyik bírja jobban?

Jack off! I\'m alternative...

Szabi84
jaja a festése nem tetszik, sehol egy bazi kona felirat😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
Na most a váz az ugyan az mint eddig. Hát a festése😄 Az nem sikerült valami jól.
És azért ilyen gnóm😄 Mert ez a váz nagyon pici..

Az alkatrészei Kona minõség faszák! Persze Acera van rajta az lehjetne mondjuk lx, de gondolom akkor nem ennyibe kerülne.

Szóval szerintem jó vétel, hát a festése olyan amilyen ez nem sikerült túl jól😄

Downhill!!

Hát õszintén szólva ez a váz tényleg nagyon szarul néz ki. Gondolom persze a minõség megvan, de valahogy akkor sem az igazi, az elõzõ jobb volt, az biztos😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Szabi84
Cuccok jók rajta, meg a dj3 is frankón néz ki, de a bringa valahogy nem kona-s, nem tetszik nekem!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

SrAta
Hy all!
Nah az a helyzet áll fenn, hogy érdeklõdtem egy kona shred iránt csak sajna nem rendelhetõ már a 2008as
helyette így néz ki a 2009es
Vélemény?
http://www.konaworld.com/09bikes/large/2K9_SHRED.jpg
Az adatlapja meg ittvan:
http://www.konaworld.com/09_shred_u.cfm

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

MaSzKa
lesz még nagyon nagy tartósteszt is 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

tényleg tartalmas 😊

MaSzKa

Beszélek itt baromságokat: most látom, hogy ez is levegõs, és kb 2100gramm környékén van a tömege.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Szerintem a Tora is jó választás, persze biztos nehezebb, mint egy levegõs, de akkor is megkapod max 50-ért (én elég sok jót olvastam a 302-esrõl is, gondolom a 318-as még jobb😄)

szia!
szerintem ez egy jó választás, elsõre ez jutott eszembe :R7

Vadmeggy
Hali! Mi a véleményetek errõl a telóról
Rock Shox Tora 318 Solo Air 100mm PopLoc?
Szerintetek 80k körül melyik a legjobb légteló túrára és laza durvulásra?

MaSzKa
de nekem sárga a villám 😛
pedig nem szeretem ezt a színt 😄
amúgy szürkésbarna

vagy te arra érteted, hogy az átlagban sok a narancssárga?

egyik cimbimnek a hawerjának is gyári színekbe tündököl az akkor 170eFt-os KTM-je

pont ezzel a bringával kilóg a tömegbõl, mert csak neki van a másik 5-el szemben

Pistike 007
Sokaknak az a lényeg hogy felvágjanak a kecójukkal. Szerintem nem az a fontos hogy minél feltûnõbb legyen... Barnában jobb, mert az amúgyis kevés Knoxville-bõl a tiéd legalább nem sárga😄

MaSzKa
most akkor megveszed vagy sem? 😄

barna tényleg szép
de a gyári színben narancs a KTM

én is nehezen döntenék
de a gyári színben jobban felismerik a bicót<#idiota>

Az all mountain bringák össztelósak és általában 120-150 mm között mocorognak. Egy Trek 3900-bõl ilyet nem lehet összehozni.

Viszont ettõl még egy jól használható XC/túra gépet igen.
100-120k-ból már futja egy jobb 100 mm körül mocorgó elsõ telóra, normális kerekekre és hidralikus tárcsafékekre, meg egy elfogadható meghajtásra.
Telóból 100 mm-nél többet mozgót nem érdemes és nem is szabad ebbe a vázba építeni. A nevesebb gyártók modelljei között érdemes nézelõdni. Pl. Rock Shox, Fox, Manitou, Marzocchi.
Fékbõl Avid, Hayes esetleg a Shimano fékjeit érdemes nézegetni. Elõre 180 mm, hátra 160 mm tárcsa átmérõ valószínûleg elég lesz.
Meghajtásból legalább Deore szett, egységesen minden hova.
Kerékbõl valami finom duplafalú felnivel (pl. a Syncros felnik) és ipari csapágyas agyakkal szereltet érdemes választani vagy építtetni.
Ha marad pénz, akkor lehet venni egy jobb kormányt, kormányszárat és nyeregszárat. (A Syncros kiegészítõk minõségben és kinézetben sem rosszak.) Esetleg jobb gumikat.
A magam részérõl a sorrend telo és fékek, minden más utána.

Vadmeggy
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni hogy hogyan építsem át Trek 3900 discemet hogy egy használható all mountain bicót kapjunk amivel nem halsz meg 1 kerékpártúra során sem és a hegyen is megállja a helyét... Mert sikerült 1 kis zsebpénzt összegyûjteni és kb 100 120k ból gazdálkodhatok és ti mit ajánlotok hogy mit vegyek elõször... Elõre is nagyon köszönöm a segítségeteket

Barna!!
Pistike 007
Barnában.
Miért, most veszel?

SrAta

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vaxi
Mongoose 2009 Tyax elite
az alsó bicaj nagyon komolyan néz ki 😮

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
😄 Jahh. Az nagyon jó választás!

Downhill!!

Pistike 007
Hátja.
Kona Shred nem rossz választás. Ugye Gordon?😄

"Gabo jó a biciklid, de sajnos nem ilyet szeretnék." Bocs, de ez Noresz08-nak szólt!
Hali
Gabo jó a biciklid, de sajnos nem ilyet szeretnék. Tudom, hogy a max 200.000ft kevés egy DH biciklire még kezdõ szinten is, de csak látványba tetszik itt nálunk nincs ilyen terep sajnos. Merev villára gondoltam, mert az össztelósok nagyon sokba kerülnek, ha meg olcsók akkor olyanok is...Nem elhanyagolható, hogy 193 centi magas vagyok 😄

Ezt néztem ki magamnak: http://www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=42&id=841&fokatID=116&katID=159

Pár helyen azt írják, hogy könnyen törik a váz.

Amúgy ez a favorit nállam: http://www.scottusa.com/service/files/images/products/products/photos/wQ88sKA3SMfAOq1P0558vcG5799L57if.jpg
csak megfizethetetlen(1,5 millió körül van). Amúgy nem érdemesebb összeraknom inkább egy biciklit?
Pistike 007
A másik probléma meg, hogy nem tud írni, és megfájdult a fejem😄

Én is azt tudom javasolni, hogy linkelj be néhány bringát, amik tetszenek.
Bár nem írtad, hogy össztelos gépet keresel, azért jelezném, hogy ebben az árfekvésben még nem igazán fogsz jó összelós gépet kapni. (Streetre amúgy sem az igazi...) Szóval érdemes eleve merev farú gépen gondolkodni.
Remélem azzal is tisztában vagy, hogy az általad megjelölt kategóriába tartozó bringák nem éppen hosszú túrázásokra valók.
Itt van két link gyûjtemény kiindulásnak, ahol szét lehet nézni:
http://hegyikerekpar.lap.hu/
http://bicikli.lap.hu/

A probléma csak az, hogy az általad eladni szándékozott bringa egy XC/túra gép. Míg reeves egy DH/Street, azaz extrém igénybevételre szánt bringát keres.

JA MAJD ELFELEJTETEM 160 ezer lenne a max amit kérnék érte...de ha sokalanád 150 ezer re lelehetne vinni max.....azért csak enyire mertr elég sok mindent adok mellé....
((nemtom menyire hangsúlyoszni h menire jó ajánlat ez neked...de persze mondod h nah hülye ettöl sem vezsem meg itt nyálaskodik holot nem!!!
TÉNyleg mintha uj lene oylan...dehát te vagy a vevö te döntöd el😊
Minden jót!
Am egy jótanács😊ink most vegyél bicot vagy akármit énis most szeretnék ha ezt eladnám mocit mert ezeknek (motor,bicó)télen ugye nincs szezonja és drágábak lesznek tavaszal😊csak egy jótanács most tök mind1 sztem h nálad áll a garázsban vagy mondjuk nálam😊de ez csak tényleg jótanács!
Nemtom hol laksz deha érkelne élöben is a bicó meglehet oldani😊((egy kezdönek amit én adok az egy aranybánya😊)
Bicó neve:MERIDA MATTS SPORT 300(TFS)
Nemtudom hogy ilyen stilusút akarnál e veni....ez hegyi MTB de a teleszkópja állitható eröségû maxon teljesen merec és nagyon jol vezsi a kátyúkat ....sztem szinte elnyûhetetelen!!
Én borsodban lakom és van itt egy hegy amire mindig felnentem nyáron...szeretem azt a helyet és...hát az ut anyira nem jo:S...és aztkel eröl tudni h..nagyon meredek 76 al jötem lefelé!!(nem vicc betudom képel bizonyitani) és belementrem enél egy nagy kátyúba:S:Skáromkodtam is nagyonde semi baja nem let pedig aztitem szétszakad a kerék akorát dobot rajta de nem....frankón ment továb sztem rohadt jó a telója...ha érdekelne ez....akkor leirtam az email ciemm telefont is....akk irj hivj😊
Hello Reeves most tudom h te valószinûleg uj és nem használt bicót akarnál veni😊ezt aláirom énis iogy tennék de ha megnézed a képeket amit ide belinkeltem akkor látod hogy az én bicómnak semi baja nicns mivel én nagy túrákat mnentem vele mindig átnéztem elöte éás olajozgatam állandóan😊Hoszu km eken ink elövigyázatos voltam h minden mûködjön rajta nehogy othagyon de.....max anyival hagyot ot h a gumi kilyukat😄
Hallod nem akarok itt csúnyákat mondani de ez a bicó k...a jó nekem elég szar volt elötte Metrobol vet 20 ezerért:Sképezlheted....
És mivel mi bicos csaláf vagyunk apum anyum én....(ez a bicó 2006os évjáratú és 130 ezer volt ujonan)ezért oylat keelt veni ami strapabiro.
Most valszeg aztmondod hogy ink vezsek ujat de akk ha vezsel ujat oké akk még nicsn melete semid se ruha se semi....se lámpa szal csupaszon veszed...
Én meg adok hozzá midnent tényleg és semi baja mert vigyáztam rá nagyon szerettem még most is szeretem csak motort jobban szeretnék😊
Szabi84
150-200 között egész jókat találsz, inkább majd linkelgessél pár bringát, úgyis vannak itt páran akik jó tanáccsal tudnak szolgálni

Hello, biciklit szeretnék majd venni tavasszal és már most elkezdtem nézegetni õket. Igazából a downhill típusuak tetszenek, de csak utcn használnám. Egy kis street-re, talán triálra..Full kezdõ vagyok. Tudnátok valamilyen biciklit ajánlani? 150-200e között aminek jó a teleszkópja és nem tudom lezúzni pár hét alatt.
A Trek pl. élettartam garanciát válal a vázaira. És úgy tudom a három nagy között még akadnak olyanok, akik szintén.

http://images.netbag.hu/20081101/11234332331.JPG
http://images.netbag.hu/20081101/11241093116.JPG
http://images.netbag.hu/20081101/11243856250.JPG
http://images.netbag.hu/20081101/11250488652.JPG
http://images.netbag.hu/20081101/11251792039.jpg
http://images.netbag.hu/20081101/11254498886.JPG

Sziasztok!

Megválnék szeretett Bicómtól!Nagyon jo kis túrákat mentem vele és nagyon szivós a gép.Röviden róla:Kovácsolt küllök festett felni ami duplafalú!!,nemrég vettem rá MERIDA RACE LITE gumit ami 95% os körüli szóval nem nagyon mentem már vele igy öszel😊
Olajteleszkóp(nagyon jól simitja a kátyúkat),aluminium vázas,21 sebeséges,SHIMANO DECORE XT váltóval,Eredeti merida fékekel ELADÓ.
AMit adok hozzá:Hátulra egy Himalája táska,1 BBB elsölámpa ami 3 funkciós(tompitot fény,erös fény vilogo üzemmód(halogén)),1 hátsó ledes lámpa(Hauser),merida kulacstartó kulacsal,1 Cateye kilométerórát.
Ruhazátból adok hozzá:1 BBB rövidgyatyót,1 öszi nadrágot szintén BBB,és 1 Giant polot!!!(hátul zsebes),1 BBB szemüveget 3 cserélhetö lencsével.

Motor vásárlása miatt adom el ezt a gyönyörûséget!😊(max anyi a baja h nincs letisztitva de ha nagyon érdekel akkor kérésre leis olajozom neked télire😊
AKIT érdekel az a [email protected] emailcimen(egyben msn) vagy a 0630/626 7575 mobiltelefonszámon tud elérni!

SÜRGÖS LENNE KÉNE AZ A MOTOR😄
SrAta
mondj egy céget ami gyárt örökéletgaris gépeket olxan kategóriába mint a ktm tehát dh/fr/dirt/road race
normális trekking biciklit sztem nemis gyárt de ha van akk az se életgaris
de sztem nemtudsz olyan gyártót mondani akinek van életgaris terméke...
vázról vagy komplett bicóról van szó?
vázba sincs sztem kompletten meg kizárt dolog mert alkatrészre 1 év van....

bardocz
Tudtam,hogy ilyesmi lesz a végkifejlet<#idiota>
VRSDM
errõl van szó.

u dont have to listen anybody else but me

Szabi84
én nem tudok róla

VRSDM
a KTM gyárt örökéletgaris termékeket?

u dont have to listen anybody else but me

Pistike 007
Logikus😊

bardocz
Ha van láncfeszítõ,akkor nincsen elsõ váltó😊 De nem is kell.
Pistike 007
De.

SrAta
a láncfeszítõt azt az elsõ váltó környékére kell felerõsíteni a vázra nem?