22335
-
#8279 Najó, de annak örülj inkább, hogy kiesik a szemed elsőféknél, ne annak, hogy szétkopik a hátsógumid :-D -
Gabo #8278 Igen, ez a szomorú, hogy nálunk mindenhol ez megy "márkaképviselet" címszóval.
Külföldi fórumon olvastam, hogy a srác visszavitte a Cannondale bringáját, merthogy a kulacstartó szem mellett kicsit felhólyagzott a festés. Kérdés nélkül kicserélték neki a vázat.
Nálunk mikor lesz már ilyen? :o/ -
#8277 elhiszem, de egy 10 éves hauserről ültem át egy új konára.
nekem hidd el nagy élmény volt. :D -
#8276 Patkófékkel is lesatuzok neked, egy hátsókereket, inkább az elsőt húzogasd, annak értelme is van:D -
#8275 Meg mire ad garit?:D
Mi már vittünk vissza törött Stinkyt:D Hát izé, versenyzésre használtad, mag nem rendeltetés szerűen meg stb stb..
De azért kis civakdás után visszavették.. -
#8274 ezt atkának akartam írni :DDD -
#8273 pontosan, de azt is vedd figyelembe, hogy most kezdesz neki bringázni. tudom, hogy csábító a drágább bringa, de - ha mondhatok ilyen - egyelőre fölösleges. -
Gabo #8272 Elméletben igen. De sokszor csak az első tulajra vonatkozik az élettartam gari.
De azért gondolom nem hajtanának el csak úgy, ha valami probléma lenne a vázzal. -
#8271 megvettem rá a vázvédőt, és kimentem terepre.
leteszteltem rendesen a telót és a váltót is, a deore és a dart2 5ösre vizsgázott.
hazafele lejtő, jól megtekertem. érdekelt, hogy hogy fog a hayes, 40-50 km/h környékén 2 ujjal behúzva satura fogta a hátsó kereket.
nem bántam meg, hogy megvettem, egyszerűen imádom :DD -
Gabo #8270 Átnéztem a bringák leírását.
Nem tudom, hogy mennyire vagy tisztában vele, de az XC és a Trail bringák némileg különböznek a felhasználási területük szempontjából.
Az XC bringák első sorban verseny orientált gépek. Ez némileg nyújtottabb üléspozíciót jelent. A váz geometriája szempontjából pedig általában meredekebb fejcsőszöget és max. 100 mm-es rúgóúttal rendelkező teló befogadásának lehetőségét. Az XC bringákat általában egyenes kormánnyal (flat bar) és kis emelésű kormányszárral szerelik. Ezek összességében mászáskor és technikás terepen jelentenek előnyt. Mivel a súlypontod eléggé elől van, így nem emelgeti annyira az elejét a bringa az emelkedőkön. A meredekebb fejcsőszög, és a kevésbé széles, egyenes kormány pedig aktívabb kormányzást eredményez.
A Trail bringák felépítése némileg eltér ettől. A váz kicsit erősebbre van építve. A fejcsőszög valamivel laposabb. Merev farú Trail bringa esetében max. 120 mm körüli rúgóúttal rendelkező teló használatához van igazítva a geometria. A kormányszár valamivel erősebben emelt, a kormány pedig ívelt és szélesebb. Ezekből adódik, hogy kevésbé vagy kinyújtva, valamivel egyenesebb az üléspozíciód. Ez hosszú távon némileg kényelmesebb. A fejcsőszög és a kormány kialakítása miatt a kormányzás nyugodtabb, rázósabb terepen is könnyebb megtartani a gépet. Bár a súlypontod valamivel hátrébb kerül, ennek ellenére még mindig jól lehet mászni. Lefelé pedig valamivel stabilabb gépet kapsz. (De ez továbbra sem ugratógép vagy dh bringa!) A gumik is valamivel ballonosabbak, szélesebbek, ami szintén keményebb terepen jelent előnyt. A Trail bringák kevésbé versenyzésre, inkább egésznapos terep túrázásra, örömbringázásra valók. (Ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne elindulni velük egy-egy maratonon vagy teljesítmény túrán.)
2009 vs. 2010.
Nem sok különbség van a két évjárat között. A 2010-esbe már egy 120 mm-et mozgó telót szerelnek és Hayes helyett Shimano fékek kerülnek rá. (Ha a hivatalos Merida oldalon már a 2010-es bringák vannak fent.)
Szerintem menet közben nem nagyon éreznél jelentős különbséget a két bringa között.
Meg kell próbálni alkudni a 2009-es bringára, lévén szezon vége és lévén már jönnek az új modellek. Vagy esetleg ki kell várni azt, hogy leakciózzák hivatalosan. Ez után pedig mérlegelni kell, hogy ér-e annyit az a 2 cm rugóút, hogy érdemes legyen kicsit drágábban megvenni a 2010-es bicot.
Mielőtt döntesz, azért győződj meg arról, hogy a bringa mérete megfelelő-e! -
#8269 eltaláltad:)
az enyimre még 1 év járt mert 2008as
de sztem gondd nem lesz vele hisz kona:P -
#8268 hm most olvasom xfactoron:
-minden Kona vázra, a 2009-es modellektől, élettartam garancia vonatkozik
a konámat a srác egy xfactor márkavboltban vette.
akkor élettartam garis a vázam? :D -
#8267 Ez már majdnem 43:S -
#8266 Novatec:10300ft
fogaskoszoró:5600ft
lánc:4000ft
a váltó 13000ft
2 fékkar:4300ft
váltókar:5200ft -
#8265 Nem-nem.Rosszul számoltam.Csak egy féket raktam bele.Tehát újra akkor:D -
#8264 Ez a fékkar 300HUF-fal drágább, de szerintem megéri, gyakorlatilag a fékek királya az Avid:) -
#8263 mármint sram fogaskoszorú és lánc:) -
#8262 mondom azzal az a gáz h kart csak szettben lehet kapni hozzá
kérdezd meg a helyi bicóboltban, hogy van e nekik illetve tudnak e szerezni SRAM X-7 kart a nem marokváltót -
#8261 Ha sram olcsóbb akkor az lesz. -
#8260 emellé betolhatod a shimano XT váltót meg az XT kart kompatibilise vele az XT váltó 13000 shimi kar olyan 6000 szal pont kijön 40ből
viszont ha a koszorú sram lesz akkor a lánc is az legyen ha nem sram akkor a lánc is shimano -
#8259 emellé betolhatod a shimano XT váltót meg az XT kart kompatibilise vele az XT váltó 13000 shimi kar olyan 6000 szal pont kijön 40ből -
#8258 váltó és váltókar nélkül mennének vele a dolgok?:D -
#8257 mondtam én, hogy ha ráülsz az új bicajra, elfolyik a magzatvized kb :DD
remélem hamar meglesz a bringád!
EGYÉB:
Jövőhéten kedden (22.) Critical Mass!!!! Aki szegeden indul, szóljon plz :)
Továbbá újra indult a bringázz a munkába illetve egyetemre kampány, regisztráljatok, hogy lássák a minisztériumban, hogy sokan vagyunk. :D -
#8256 ha nem haragszol meg összeállítok neked egy jobbat:
ha hátul tárcsafék akkor bátran ajánlom (engem is már 1300kme hordoz):
nagyon profi cucc gondod nem lesz vele!
Novatek DO42SB
Szintúgy boldogan ajánlom neked, ezt a fogaskoszorút 1300km után(1 SEBESSÉGBEN alulról a 4d kereken) semmi kopás lemosom brigéciollal el
tudnám adni neked mint új:)
De persze az a Deore se rossz amit linkeltél:)
SRAM PG-5
most tartunk assszem 17000FT-nál
elvileg van még 23000FTunk váltókarra váltóra és láncra:) nos ügyeskedjünk:) :
Nos a lánc:) ő csak 1100km-e boldogít:) mert előtte volt egy fos láncom 5 szakadás után cseréltem ezzel SEMMI GOND!
Sram 971
teht van még 19000FT-unk váltóra és váltókarra:):
Ilyent akarok illetve csak X-5öt de ez az X7es egy csoda:'(
SRAM X-7
Valami érdekes oknál fogva váltókar csak szetten kapható hozzá szóval azt nem tudok ajánlani, de SHIMANO KAR NEM JÓHOZZÁ!
Az én álom hajtásom ilyen lenne:P -
#8255 Vélemény?
#8247 -
#8254 Alu, és iparicsapágy, akkor nem aggódok:) Mondjuk monoblokkot, meg kormánycsapágyat nem tudom... De már el is állt az eső, szóval nem hiszem, hogy így lesz baja. Köszi! -
#8253 ha acél (vagy ötvözete) akkor a festékkopásoknál esetleg rozsdásodás kezdődhet.
ha alu akkor nem értelemszerűen.
ha ipari csapágyas akkor jól van tömítve vagyis nem mossa szét és szárítja ki.
ha nem akkor célszerű szétszedni, átzsírozni és törölni.
de 1.5óra nem para. milliószor ázott már a biciklim a pályán órákon át és semmi baja.
hazaérsz. jól töröld át mindenhol szárazra és kész. -
#8252 Csöpörgő esőben ha a bicót kinthagyom 1.5 órára kb, akkor lehet baja? Most tudnám kipróbálni milyen vízben a slickgumi. -
#8251 Szeretnék ezennel meghívni minden kedves versenyezni vágyó, vagy csak túrázni szerető, netán csak bámészkodó vagy barátnőt kereső, akár szurkoló, vagy esetleg csak programot kereső unatkozó biciklist a DTLF JAM 09'-re[center]
További információk:
DTLF.hu -
atka76 #8250 Sziasztok!
Vaxi és Gabo képzeljétek elmentem nálunk egy biciklis üzletbe és érdeklődtem a tulajtól,hogy mi a helyzet a biciklis piacon,illetve az alakuló árakról!Elmondtam neki,hogy én mire gondoltam,mármint bicóra és szerencsémre azt mondja,hogy van egy a kirakatban 1perc és kiveszi nekem megnézhetem közelebbről,ráülhetek ha gondolom!Hát mint a szél vedd ki,ide gyorsan nekem!Igaz,hogy ez a Merida Matts TFS Trail 700D 2009 - es volt, nem a Merida Matts TFS XC 700D 2009,de ahogy mondtátok majdnem behugyoztam amikor ráültem!Nagyon profi tényleg ahogy mondtátok!
De most látom,hogy kijöttek a 2010 - es modellek,Most ezzel is kacérkodok Merida Matts TFS XC 700D 2010 ! Ez miben különbözik a 2009 - től?Ja és tényleg pedál csere lesz ha megveszem!Milyen pedált ajánlotok rá,valami igényes kellene!
-
Gabo #8249 Üdv a topikon!
Pont az ilyen esetek miatt van mindig nálam minden cucc a gumiszereléshez. Ha a városban kapsz defektet az még nem katasztrófa, de ha valahol a semmi közepén, akkor az már tényleg valódi szívás.
Én nem csak a fogyás céljából kezdtem el tekerni újra 8-9 évvel ez előtt, bár az is szempont volt. Kellett a mozgás. Viszont a bringázás ezen kívül remek módja a túrázásnak, kirándulásnak. Valamint segít abban, hogy az ember megtapasztalja a saját korlátait és át is lépje azokat. Nincs annál jobb érzés, mint amikor saját erődből jutsz el valahova. Esetenként akár olyan helyekre is, ahova kocsival esélytelen lenne. Ezek a sikerélmények szerintem azok a dolgok, amik végül is függővé teszik az ember. No meg az, amikor egy szép kora őszi délután, a napi melót letudva, elmegy az ember egy kicsit tekerni. És akkor nincs más, csak figyelsz, hogy egyenletesen lélegez, hogy tartsd a tempódat. Színtiszta meditáció. ;o)
Szerintem ha heti 2-3 alkalommal nyomsz 30 km körüli távokat, akkor ideje, hogy elhagyd a várost! (Én belepusztulnék, ha mindig csak a Margitszigeten kellene körözgetnem.) Rengeteg szép hely van, ahova kétkeréken el lehet jutni. HÉV-vel, vonattal 20-30 perc alatt el lehet hagyni a várost, ha nem vágysz a szmog túrára. -
#8248 Navtecből kijön 40.000FT ból:) -
#8247 ez
és ez
ipraicsapágyasból a legolcsóbbat mert én nem találtam:D -
#8246 Ja és példát rá:D -
#8245 miért és miért?:D -
#8244 Tipp: hátsóagy legyen iparicsapágyas, és a váltókar meg a fékkar legyen külön. Drágább, de jobb. -
#8243 jav:
hátsó agy: 5300 FT
másik hátsó agy:5600ft -
#8242 hátsó váltó: 13.000FT
fogaskoszorú: 5200 FT
fékváltókar fekete: 6500 FT
hátsó agy: 5300 FT
lánc: 4500 FT
másik hátsó agy: 4500 FT -
#8241 Rendben.:) -
#8240 Persze. Hátha van olyan, aminél kapsz jobbat ugyan azon az áron, és jobb gépet rakhatsz úgy össze.