22335
11330766891279474906.jpg
  • zoli800301
    Bizt jó lehet. Sose voltam Szegeden.
  • Vaxi
    szeged, maros ártér + gát :)
  • zoli800301
    Azt te merre voltál?
  • Vaxi
    jaja, voltam én is bringázni, majd rakok be képeket is :)
  • bardocz
    Nem láttam. Majd legközelebb megnézem. Belül nem tekertem, csak amíg elmentem az árpádhídig.
  • zoli800301
    Ahha. Én kb 2 hónapja voltam.Végig a part mellett mentem, az a piros kis sáv tényleg faszán megfog:). Aztán megnéztem a tavat is. Nem láttad azt a buszt, ami bemegy a vízbe? Tod most van ilyen kétéltű busz, turistáknak.Belemegy a vízbe, tesz egy kört, azt kijön.
  • bardocz
    Először eltekertem az árpádhídig, ott lementem a futópályához, és ott mentem 1 kört, és vissza a margithídhoz. Középen a széles úton így forgalom nélkül jól lehet haladni.
  • zoli800301
    Végig a part mellett mentél? Van pár hely, ahol ha perecelsz , egyből a Dunába kötsz ki:)
  • bardocz
    Fúhú, milyen futó nő volt ott...:-)

Egyszer majdnem elestem, a köves úton mentem, és el akartam menni egy pár mellett, ezért elkezdtem fékezni az első kerékkel, miközben kanyarodtam, nem is kellett neki több, csúszott ki szépen alólam a gépezet, de megfogtam, igaz hülyének nézhetett mindenki:D
  • zoli800301
    De te is sok csajt láthattál a Margitsz-en, az is jó:)
  • bardocz
    Ha nem akkor szól anyám, amikor már hazaértem, akkor én is kimentem volna:)
  • zoli800301
    Én az Andrássy úton voltam, most értem haza.Mert tudjátok, le volt zárva az autósok elől. Na, meg kinéztem a Városligetbe is, Hősök tere stb...Volt pár bmx-es srác, ott figurázták a dolgot. Sok Kona volt, meg jó csaj:)
  • Hecker007
    :D
    ennyi erővel mehetnék kocsival is :D
  • Máté94
    70.000Ft-os világítja be az utat:D
  • bardocz
    Nem tudtam, hogy azt nem illik használni, mondjuk nem is mentem rajta sokat ép emiatt.
  • Hecker007
    Hali!
    Előre ti milyen lámpát javasoltok? Olyan kéne ami bevilágítja az utat rendesen és lehetőleg 10k-nál nem kerül többe. Elég sokat tekerek este és ami van lámpám az nem való semmire, telefonnal meg elég nehéz világítani meg a kormányt is fogni:S
  • Gabo
    Egyedül Szentendre felé volt egy hepehupásabb, valamint egy erdőben futó földutas rész.
    A Visgrádi hg.-ben lévő szakasz végig aszfaltozott, forgalomtól lezárt erdészeti út. Szóval ma nem sok terepet látott a bringám. Míg az egyik kaptatón megálltam lihegni, egy srác oútival húzott el mellettem. Lényegében bármilyen bringával járható, amivel lehet felfelé tekerni és amin van elég jó fék a lejtőzéshez.

Amúgy a szigeten az a piros felület a futóké. Nem illik arra bringázni.
  • bardocz
    Én margitszigeten mentem egy kört. Az a piros gumi hihetetlenül visszafogja a gumit. Mellette meg a köves rész eléggé technikás ezen a gumin. Amerre te jártál ott mennyi terep volt?
  • gordon 24
    ÁÁÁ:D Ma lett ugymond kész a bicó! Nem tudtam még kipróbálni sem.. De megvan a Saint Kar egy e.tirhteen terelő hozzá, meg most minden kész..

Már használható, csak ugye most meg már fél 6:DDD
  • Gabo
    Remélem ma mindenki bringázott! ;o)
    Isteni idő volt hozzá.
    A magam részéről egy Dunakeszi - Megyeri híd - Szentendre - Pap-rét - Visegrád - Nagymaros - Vác - Dunakeszi kört mentem. Pár száz méter híján 80 km lett a vége.
    Most jártam először Pap-rét felé, de szerintem fogok még. Hihetetlenül szép és jól tekerhető szakasz. Persze felfelé azért elég lihegős volt, de a lejtmenet Visegrádig kárpótolt mindenért. Csak ajánlani tudom!
    Az egyetlen bajom csak az volt, hogy sokat kellett várni a kompra Visegrádon, így totál elmerevedtek az izmaim. No meg persze a végére elég rendesen elzsibbadtam.
    Ma már másra azt hiszem nem is leszek jó, csak arra, hogy pihegjek.
  • Mark007
    Egrire valaki? Nekem ez lesz az első, remélem jó nagy tömeg lesz..
  • Vaxi
    szintén a szegedire
  • Máté94
    Én a szegedire:D
  • bardocz
    Megy valaki?
  • Vaxi
    dx a tedd ki a critical mass felhívást is! :)
  • Mark007
    Ha még egy ember irja, hátha elhiszed:)
    Én speciel alivio-t használok hátul, elől meg egyelőre nincs váltóm, de az is alivio lesz.
    Teljesen megfelel. Vált ha meghúzom, és kész. Kell ennél több? Láncot még nem dobta le, beállítani ovodás is betudja, van rajta 2 csavar...
    Sőt, mondok jobbat, osztálytársam is Aliviot használ elől hátul.Ha ő el tudott vele menni Svájcba, vissza, és azóta is használja, akkor nem hinném, hogy az olyan gagyi lenne.

Szóval ha csak nem DHzol vagy hasonló extrém dologra használod a bringád, felesleges vagyonokat arra költeni..Persze, ha van, akkor lehet..
  • bardocz
    Aki szokott margitszigeten bicózni, az meg tudja mondani, hogy kb hány km egy kör, és hogy aszfalt út-e?
  • Gabo
    Ami meg az árat illeti. Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy a bicogyártók mindig is olcsóbban jutnak hozzá az alkatrészekhez a beszállítóiktól, mint amennyiért te ugyan azt az alkatrészt megvehetnéd. Ha megpróbálnád ugyan azt a bringát alkatrészenként összeállítani a végösszeg lényegesen magasabb lenne. (Tudom, rengeteget számolgattam ezzel kapcsolatban. ;o) )
    Ahogy lent írtam, az 500-as és a 700-as modell alkatrészei közötti különbség bőven megéri az árkülönbözetet. Ennyiből nem tudnál összehozni egy ilyen szintű fejlesztést. A 700-as esetében pedig úgy érzem nem is igen akadna olyan dolog, amit sürgősen fejleszteni, cserélni kellene.
  • Gabo
    A Speed-way esetében, ahonnan linkeltem neked a bringa leírását, egy valódi bringaboltról van szó, aminek történetesen van webshopja is. A mai világban, hogy a multik mellett is talpon tudjanak maradni, az ilyen lehetőségeket is ki kell használni.
    A bolt tulajdonosa Vizdák Jani, aki talán nem kell bemutatni montis körökben. Náluk rendeltem és vettem meg a mostani bringámat az év elején, így vele is többször beszéltem, e-maileztem. Teljesen korrektnek éreztem a hozzáállását.
    Bár kisméretű bolt, de egyetlen corabájk kategóriás bringát sem láthatsz náluk. Ellenben közép és felső kategóriába tartozó alkatrészeket és kerokat annál inkább. Ha kicsit szétnézel a magyar bringa nagykerek és márkaképviseletek oldalán látni fogod, hogy jó néhány közös akciójukban benne volt. (Gondolom a személyes kapcsolatok is elég rendesen belejátszottak ezekbe. ;o) ) Nyár elején pl. Specialized akció ment náluk a tavalyi modellekre.
    Más webshopokkal nem tudom, mi a helyzet, de velük jók a tapasztalataim.
    Amúgy az esetemben offline ment a vásárlás, és a bringa is a saját kerekén jött haza a boltból. ;o)
  • Vaxi
    ahh, köszi :)
  • tompikaster
    Hm, ez a 700-as Matts elég szimpatikus, de az ára már erősen karcolja a fájdalomküszöbömet.:)

Mennyire megbízhatóak ezek a webshopok? Nem arra gondoltam,h kiküldik-e a megrendelt árut, mert nyilván utánvéttel fizetek. De pl. minőségben ugyanazt nyújtják, mint egy offline bolt? Hallottam olyan dolgokról, h ezeket a bringákat gyengébb minőségű, esetleg a gyártó QC-failed darabjaiból rakják össze szorgos kezek. Mi lehet igaz ebből? Megéri inkább offline vásárolni?
  • Gabo
    Bármikor, amikor nem akarod, hogy bólogasson a bringa. Általában felfeléknél szoktak lockolni, hogy ne vesszen el a tekerésbe fektetett erő a teló bemozdulásaitól.
  • SrAta
    hegyre fel
  • Vaxi
    egyébként mikor érdemes használni a telón a lockot? :)
  • Gabo
    Ezzel a vázzal ugrálni, dh-zni nem fogsz. De ésszerű XC jellegű használat esetén jó alapja lehet a fejlesztéseknek. Ahogy kopnak az alkatrészek, úgy érdemes őket valami finomabbra cserélni.
    Sokan csinálják azt, hogy elkezdik a fejlesztgetést egy olcsóbb bringával. Majd ahogy összejön egy jobb felszereltség, lecserélik a vázat is. Rövidtávon olcsóbb ugyan, de hosszú távon így többet költesz el rá, mint amennyiből egy jobb bringát ki lehet hozni egyben.
  • Gabo
    Valószínűleg tökéletesen működne Shimano váltóval is. A fogaskoszorúk, a láncok, a lánctányérok csereszabatosak egymással. A váltók ugyan annyit rángatják a láncot jobbra-balra Shimano és Sram esetében is. Gond inkább akkor szokott leni, mikor más-más gyártók, noname alkatrészeivel keverik meg a váltást. Működni fog, de többet zörög, lassabban dobja át a láncot.
    A váltók szempontjából a különbség az, hogy a Sram 1:1 bovden húzású, míg a Shimano 1:2 (ha jól emlékszem). Ezért nem lehet Sram váltót Shimano karral használni, és fordítva. A Sram abból a szempontból jobb, hogy kevésbé érzékeny a beállítás pontatlanságára, illetve erősebb a rúgó, ami a váltót mozgatja. Ezért valamivel határozottabb a váltása, még mostoha körülmények között is. A versenyzők is ezért kedvelik.
  • Vaxi
    hehe, okos dolog :)
  • Desiderata #8322
    ilyen tandemmé alakító létezik felnőtt méretben is?
  • gordon 24
    Szóval..

Ha van egy Truvatív karod, Schimano hátsó váltod és Schimano váltókarod akkor nem lehet baj! De sramból is van nem 1:1-es váltókar az jó a schimano váltohoz!

De ha Sram a koszorú, Sram 1:1-es váltód van (x-5 pl) ahhoz csak a Sram kar jó ami szintén 1:1-es!!
  • Hecker007
    Fejleszteni érdemes, a váz bírna komolyabb terepeket is?