22335
11330766891279474906.jpg
  • Vaxi
    azért, mert mint a legtöbb autós képes órákat ülni a dugóban, de agyfaszt kap, ha 15 percet állnia kell, mert bringás felvonulás van.
    igen, a mi kurva anyánkat tudjuk, de ennyi erővel elmehetsz te is a nagyszájú vagánykodós 200-zal városbanmenős balesetetokozós autós kollégákkal egy saját városba, amit úgy kúrtok szét, ahogy akartok.
    ez a baj látod.
    a bicajosok szem előtt tartják a többi közlekedő érdekeit, a benzinfalók nem.
  • Vaxi
    köszönjük kedves autós kolléga.
  • LoDMaSt
    mert?
  • dx
    én raktam ki,gondoltam aktuális progi,kiteszem lássák a többiek ergo kicsit reklámozzam,de már le is szedtem nem tudtam,hogy gond ha kiteszem.
  • zoli800301
    Nekem már nem volt kedvem kimenni.Csajok voltak?:)
  • VRSDM
    mi ez a kép a versenyünkről? :$
    nemtudom ki rakta ki.
    de ha kell neki valamilyen média anyag akkor szóljon és segítek :)
    amúúúgy. az oldal folyamatosan bővül. érdemes a napontan párszor ránézni van-e frissülés. már akit érdekel persze : )
  • Vaxi
    na fasza...
    szegeden a critical 8kor kezdődött, 1 km után hátsó defekt... =(
  • LoDMaSt
    Jaja, első volt nekem, de tetszett. (y)
  • dx
    nem,kicsit távolabb lakom.
  • zoli800301
    Volt vki Criticálon?
  • zoli800301
    Csákó. Te nem Dunaharaszti közelébe laksz?
    Nem fikázni akarom, de nekem nem tetszik.
  • dx
    srácok! végre elkészült az új bicó,ha nem gond megosztok egy képet:)
    kicsit rossz minőségű,de most végeztem...
    íme:
  • Gabo
    Kerékcsere esetén a költségeken nem fog sokat változtatni. Az ember úgyis olyan kerékagyat választ, amilyen a fékrendszer rögzítése.

Ha kicsit szétnézel ahányan dicsérik a Hayest ugyan annyian fogják az Avidot, Magurát, a Hopeot vagy a Formulát és fognak akadni olyanok, akik a Shimanot érzik jónak. Igazából egy bizonyos árszint felett már nehéz mellényúlni.
    A Hayes minden esetre régi motoros a fékek terén. A Stroker sorozatból a Trail és attól felfelé már nagyon finom fékeket fogsz találni.
    Meg kell nézni, hogy ki mire használja az adott féket. Egy 60 kg-os hegyimenő bármely fékkel képes fejre állni. Egy termetesebb DH-s viszont lehet, hogy ugyan azt a féket gyengének fogja tartani. Le kell tölteni a gyártó oldaláról a felhasználói útmutatót és át kell nézni, mennyire bonyolult a beállítása, mennyire lehet testreszabni, mennyire körülményes a karbantartása.
  • atka76
    Szevasz Gabo!

De mégis melyik a jobb választás,illetve ha később kerékcsere lesz akkor melyik a nem költségesebb?
    A Hayes - t rengetegen dicsérik,hogy ettől jobb fék nincs a földön!
    Nos?

• Rainbow15
    págiszba :)
    köszi, de ha nagyon akarnám le tudnám venni haverokkal :)
  • SrAta
    ha hétvégén akartad volna leszedni tudtam volna segíteni:)
    MElyik suliba jársz?:)
  • Rainbow15
    aha
  • SrAta
    győri vagy nem?:D
  • Rainbow15
    köszi
    még picit próbálkozom a csavarral, ha nem megy, akkor feladom :)
  • SrAta
    mármint ha a csavar kijön utána még jön a szopatás h rávan szorulva a kar:) Fincsi nagyon...:)
  • SrAta
    az egyik jobbos a másik balos:D
    nemtudom melyik milyen:D
    a váltót sajna láncbopntás nélkül nem lehet leszedni
    a truvatív kart meg hajtókarleszedő nélkül eléggé anyabaszóan nehéz lesz leszetni (legalábbis a hussefeltet az volz...)
  • Rainbow15
    Hali!
    A hajtókaromat szeretném szétszedni, bezsírozni, mert recseg/kattog stb.
    Truvativ Blaze, mindkét oldalon 2 imbusz csavart látok. Ezeket csavarnám, de nagyon erősen meg van húzva, még fogóval sem megy. De legalább annyit szeretnék tudni, hogy milyen menetes, balosak vagy jobbosak ezek a csavarok?
    Más: első váltót láncbontás nélkül le lehet venni valahogyan?
  • zoli800301
    Ahol én dolgozok, ott csak én lopok:)
  • gordon 24
    Nem tartom jó őtletnek!

A bátyám is a melóhelyen tárolta a téli gumikat felnin.. Találd ki hány darab van belőle?::_D

Talált! 0..:D

Szerintem vidd haza!:D
  • zoli800301
    Hát nincs pumpám:) Úgyhogy kocsival mentem, és mikor hazaértem akkor csináltam meg. Felfújni meg a kúton szoktam. Hozzáteszem, hogy a kocsin is lett egy defekt , mire beértem melóba. De szerencsére én ott tárolom a téli gumikat felnin, így feldobtam rá egyet. Úgyhogy kész vagyok egy időre a defektekkel:)
  • laci 700
    Üdv! Jönnék a CM-ra csak nem rég kötötték el a bringámat. Megvernek ha robogóval jövök? Mondjuk lehet érdemes lenne kimennem hátha megtalálom a bicóm.
  • gordon 24
    Nahh full kész a gépezet srácok!

Ha minden jól megy hétvégén jön az első teszt.. Van kép róla:D Ha érdekel berakom, igaz, csak a hajtás változott a legutóbihoz képest!
  • bardocz
    Szerintem ha nagyon sietsz, akkor bevállalhatod azt tüskénék, hogy nem szeded ki, hanem felfújod, és ha nincs messze melóhely, akkor odaérsz simán, és ott javítod meg, vagy otthon, de akkor vigyél pumpát.
  • zoli800301
    Basszus reggel mennék melóba bringával, de leeresztett az első kerekem.Este még jó volt.Aztán arra jutottam, hogy tegnap a Városligetbe egy csomó akác volt, bizt onnan a defekt.És valóban : akáctüske szivatott meg:( Ezt utálom a legjobban, a defekt javítást.Alig akart lejönni a külső.
  • Gabo
    A tesztoldalakon és a szaklapokban olvasottak alapján ma már lehet azt mondani, hogy a Shimano hidraulikus tárcsafékei vannak ugyanolyan jók, mint a többi gyártó azonos árkategóriába eső típusai.
    Ami lényegi eltérés, hogy a Shimano a saját Centerlock nevű tárcsarögzítését használja, míg a többiek egy hatcsavaros IS (nemzetközi szabvány) rögzítést használnak. A Shimano azt állítja, hogy ezzel a rögzítéssel tömeget tud spórolni, illetve jobb a tárcsa hőleadása. Hogy ez mennyire igaz, azt legfeljebb egy teszt laborban, hőkamerával lehetne ellenőrizni. De szerintem mi átlag bringások túl sok különbséget nem igen vennénk észre.
    Értelem szerűen a két rendszerhez eltérő kerékagyak járnak. Ahhoz, hogy centerlockos agyra normál tárcsát tudj rögzíteni, kelleni fog egy adapter. Míg fordított esetben a Centerlockos féktárcsa helyett szükség van egy IS féktárcsára.
    Ezt érdemes a fékrendszer illetve a kerék kiválasztásakor is szem előtt tartani. Ugyanis az adapter némi felárral jár, ha váltani akarsz az egyikről a másikra.

A beállítás szempontjából nem hinném, hogy különbség lenne. Ami pedig az olajcserét vagy a légtelenítést illeti, az ugyan olyan macera mindegyiknél.
  • atka76
    Szevasz Gabo!

Miben különbözik a két fék egymástól?Melyík a jobb,ha lehet ilyet kérdezni,inkább melyíkkel nincs több gond,megbízhatóság?
    Hayes,Shimano hidraulikus!
  • Vaxi
    jahh :DDD
  • Máté94
    Hát azért se meg azért se mert nincs hozzá kerékpéárom:D
    Agyváltóval eg főleg nem fogk utánad rohanni:D
  • Gabo
    Ahogy mondtam, lassan jönnek az őszi akciók:
    http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek2
    http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek

Gondolom a többi boltnál is hamarosan beindul a dolog.
  • tompikaster
    @Gabo

Köszi a tanácsokat, ma reggel írtam a Speedwayeseknek, h megrendeljem a Trail 700-as Meridat. :)
    Meglátjuk majd, mennyire lesz egyszerű a történet, mert pécsi vok és nem egyszerű feljutnom Pestre, ők pedig azt írják a honlapon, h Meridat nem nagyon postázhatnak, de talán meg tudjuk oldani vhogy.

Amíg nincs más, az öreg kecskével duhajkodok a Mecsekben :)
    Jó bringázást mindenkinek!

• Vaxi
    ez az erdőbe ne vigyél félreérthető... :DDDD
    egyébként miért ne?
  • Máté94
    Erdőbe ne vigyél:D
    Max beton meg töltés:D
  • Máté94
    :D
  • Vaxi
    megbeszélhetjük majd
  • Máté94