22334
11330766891279474906.jpg
  • benőmenő
    Az enyém egy ilyen össztelós teszkós csudaság, kb. 2x3 ténylegesen működő fokozattal. Szürke váz, az első és hátsó villa sötét kék. Majd lövök képet, most nem otthon vagyok.
    A mai kört a nagybátyám mtb-ján tettem meg. Erősen ráférne új fék előre-hátra mert tökig koptak, meg a fogaskoszúr cseréje, ill. a váltó beállítása, mert a hátul a nagyobb fogaskerekeknél már belóg a küllők közé, a legkisebbre meg nem bírja lerakni. A pedálnál meg ha nem figyelsz a legnagyobb fogaskeréken képes túl lökni a láncot.
    Szóval voltak izgalmak, hogy bírja a technika :D
  • DarkSector
    Az új bringámon ilyen:

• DarkSector
    Ja de basszus ez milyen canga, ilyet még nem láttam. :D
  • COD Black Ops

nekem az ilyenek tetszenek de azon a bringán nagyon hülyén nézne ki:D

Csak az nem tetszik rajt hogy olyan vékony:)
  • raptor22
    Milyen bicajjal tekersz? Azért kérdezem, mert ha nyíregyházi vagy párszor csatlakoznék. Nem mintha én nem tudnék ilyen köröket róniXD
  • DarkSector
    THX, de mire gondolsz, mutass mondjuk netes képen egy olyan kormányt vagy nemtudom mit, ami szerinted jó. :D
    mi a gáz vele, hogy L alakú vagy a vékony formája?
  • COD Black Ops
    aha az:D

Hát nekem nem tetszik az ilyen típus túl retró tőle a gép:)
    bandázsold körbe

Na mindegy a fújás szép lett :)
  • DarkSector
    Szerintem ja egyre gondolunk, az fekete szinű ugye most a bicajon, mert a vizszintes kormány kék meg a váz is kék, ez meg ami L alakú és közte van. :D

Ja de mi a baj vele? :D
  • COD Black Ops
    ami a vázból jön ki és a kormányt tartja:D (nem vagyok otthon ilyen szakkifejezésekben:D)
  • DarkSector
    kormánybefogó, az a fekete rész a váz felett? :)
  • COD Black Ops
    a "kormánybefogó" nekem nem jön be a külön részeseket szeretem:D

azért adnám el minél gyorsabban:D
  • DarkSector
    amugy thx , örültem hogy tetszik, azért nem tipptopp, el lehetne adni de a festésre nem vállalok garanciát. :D
  • DarkSector
    :DDDDDDD

ülés még értem, de a kormánynál mire értetted? csutkákra? :D
  • COD Black Ops
    jó lett. ülés+ kormány csere aztán mehet az apródra:D
  • DarkSector
    Sikerült evileg megoldani, egy láncszem benyomodott, megsérült valami uton módon.
    Annyi hogy a lánc 2 oldala összenyomodott picit, a kis görgőt összefogva és nem fodult el, furcsa is volt hogy 1 helyen a szeg vagy mi amit belenyomnak a szemekbe kilog jobban mint a többi, egy fél mm-ert.

Egy csavarhúzót bedugtam a két lánc lap közé és megfeszítettem , na most hajlik rendesen, nem ultra fasza de nem is ugrik meg hálisten. :)
  • DarkSector
    Az fasza. :D jól birja akkor.
  • benőmenő
    Nekem a lumia 620 merült 25%-ot. :D
  • DarkSector
    :P
  • benőmenő
    Telefont beraktam egy régi kínai hasitasiba, azt meg rátekertem a kormányra és gps-el követ a progi, meg tudtam nézni a térképet is, mert valahogy ki kellett kerülni a biciklivel járhatatlan részeket. Egy tizessel biztos rövidebb lett volna, ha nem csak orosig lehet menni a 41-esen. Így kerülhettem a dzsindzsásba.
  • DarkSector
    Fasza...:D Kár hogy nekem a GPS-el nem bír ennyit az aksim. :D
  • repvez
    endomondo

Felteszed ezt a progit az android telora , bekapcsolod rajta a GPS-t és halatsz az utadon a végén megállitod és feltölti az adatokat a honlapra ahol vissza nézheted, hol mentél menynivel milyen zenét hallgattál közbe stb..
  • DarkSector
    itt hogy megy? te irod ide be az adataidat akm-ora alapján?
  • benőmenő
    OLyan utakon jártam...nem tudtam eldönteni melyik a rosszabb: ha van aszfalt, vagy ha nincs. De legalább csak 3x áztam el.
    mai kör
    Konklúzió: még sok paszulyt kell enni, mielőtt nekimennék egy Cobranco-féle túrának. Meg egy normális biciklit se ártana beszerezni :/
  • repvez
    Ha sok éves a lánc akkor biztos meg van nyulva és ezért ugrik meg egy-egy fogon. Most ugye le is lett takaritva a kosz sem tartja a helyén.Ha meg raktál bele plusz szemet akkor meg az miatt is lehet mivel az nincs megnyulva sem meg igy már hosszabb a lánc és a váltó nem kompenzálja

A hátsó váltónál meg kéne lenni egy rugónak és 2 kis pöcöknek a rugó kiálló szárát át lehet tenni és igy jobban fesziti és lejjebb is kerül a váltó kanál része.
  • DarkSector
    aha na ezt nem néztem látod hogy mindenhol ugrik-e err ránézek. :)
  • Knabb
    Minden hátsó fokozaton ugrál? Mert akkor csak a lánc a bűnös :D Lehet a festékréteg miatt is, járassad hátha beáll. Mikor megvettem az enyémet nekem is szalajtott rendesen, kivettem belőle szemet, átmozgattam és megkentem, utána rendbejött.
  • DarkSector
    Hát ha nem muszáj nem piszkálnám a láncot már, eddig ugyanazzel a nagysággal ment simán, és nem az a plusz új szem a gond, hiszen nem adott lánc ponton ugrik, vagyis nem a láncal lesz szerintem a gond talán, létezik hogy lehet feszíteni a rugozáson a hátsó váltónál?
  • DarkSector
    Gyárilag ez a lánc volt, most ugye egy ki lett szedve és helyette egy másik lett betéve egy összeillesztő láncszem.
    Vagyis nem az a baj, régen ugyanekkora volt és nem volt gond. :)

Amúgy most azért nyulik éppen hátra nagyon mert előle a legkisebben van a kép szerint, de a legnagyobbra tettem , állítottam elől, most kb fűggőben van az a kar, amin keresztül megy a lánc.

#20931 itt mutatja milyen állásban van jelenleg.
  • Knabb
    Vegyél ki pár szemet, hátha segít.
  • RelakS
    nekem kicsit hosszúnak tűnik a lánc. Tuti, nem ér hozzá az elmenő lánc a felső görgő körül lévőhöz?

Azért az a színes lánc odab... :D Jó lenne, ha tudnának anyagában színezett láncokat gyártani, bár az olajozás miatt gondolom csakhamar az is fekete lenne :D
  • DarkSector
    Megnéztem a lánc hajlik normálisan mindenhol, az összekötő szem is rendben, és a váltó is tökéletesen a fogaskerékkel egy vonalban van...érdekes.
  • DarkSector
    Ebben szeretnék segítséget kérni:

Az a baj , minden a helyén, de mégis valamiért tekeréskor egyet ugrik finoman a lánc, vagyis a hátsó váltó alsó kereke előre ugrik egy kicsit, érezni lehet ahogy tekerek.

Meg gye a kattogást.

Egyszerűen nem értem.

• DarkSector
    Az új cangán is ez a baj, a legerősebb fokozattól egyel visszább megyek mert nekem az a legjobb, a többit szinte alig használom. :)
  • DarkSector
    várj nem értjük egymást, oldalát nem koptatja most semmi elől, hátul sem. :) a közepén a görgők meg amugy sincsenek festve...kosz az igen, majd rámegy de le is tudom mosni. :D
  • Szabi #20938
  • adam46
    Hát nem vagy semmi... :D Amúgy maga a fogas koszorú is koptatja majd, meg a kosz, olaj egyéb nyalánkságok.
  • DarkSector
    igen beszélgettünk róla, elől koptatná a váltó, de nem fogok majd váltani elől, hagyom a legnagyobb keréken, hátul meg az alsó 3-4 -et használom, eddig 10-15 évig is így ment. :D max ha nagy emelkedők voltak lekapcsoltam, de az évente vagy 10-20 alkalommal, max megállok és kézzel átemelem. :D
  • adam46
    Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz valami hosszú életű az a festékréteg rajta :D
  • DarkSector
    az összekötő szem egyedül fényes, a hátsó váltó előtt pont látszik. :)
  • DarkSector
    :DDD
    aham.