22334
11330766891279474906.jpg
  • Tusy
    Viszont ugye normál bringaútnál kötelezõ a bringautat használni

- KRESZ tévhitek
    - bringás KRESZ
    - ... nem ezeket kerestem de ezeket találtam (én látok bennük ellentmondást). Amit kerestem az egy aktualizált kiadvány volt (a folyamatos változások alapján az _érvényben levő_ jogszabályokról) amely szerint _nem_ kötelező a kerékpárút használata, amennyiben külön nincs kitiltva az útról
  • raptor22
    Kreszbe olvashattad. Akkor lehet a járdát használni, hogy ha az útviszonyok ezt nem teszik lehetővé, hogy bicajjal menjél rajta. Azt nem említi külön, hogy ha a bicajos veszélyesnek érzi teszem azt a forgalom miatt, akkor mehet a járdán. A kreszbe le van írva pontosan.

Az útvonalamon van egy 2x2 sávos út, nincs elválasztó, leállósávval, de csak az egyik oldalon. Én a leállósávot használom, mert nincs az az pénz, hogy az úton menjek, miközben a kamionok kerülgetnek. Ha basztatna a rendőr emiatt, mondani kell neki, hogy úgy ítélted meg, hogy az úttest alkalmatlan arra, hogy ott biztonságosan közlekedj.
  • DarkSector
    ok.:)

hát nem tudom de mifelént mindenki használ mindent, nem törödve a vonallal.
    2 sáv, egymás mellett 2 ember és 2 canga fér el.

Namár most mikor a kis libák (kislányok) , jönnek a suliból és 5-en akarnak menni egymás mellett, nehogy valaki netán a másik mögött menjen mert akkor ő már nem nagylány és lemarad valami csevegésről akkor 1 bicaj elfér vagy ha a kerékkel a széléhez megy az utnak vagy csenget, vagy ha jo hangos a cangád, hátranéznek és maguktól félremennek...:D

Én csak akkor nem megyek el rendes tempóban ember mellet, ha idős, nyugdijas, mert azok köztudottan oldalirányban közlekednek, vagy ha gyereket látok, azok kiszámíthatatlanok, de amugy nem szoktam csengetni.

elvileg 10-15 éve megyek így, persze okosan átgondolva mikor mit engedhetek meg magamnak, és baleset még nem volt.

Vicces amikor 2x majdnem összementünk egy öreggel meg ilyenek akkor nem mentem gyorsan, hanem mikor mentem előre mondom nem váltok sávot, az öreg kikerül, de jött velem szembe, aztán elmentem balra, aztán ugye ő is félre akart menni, mindenki ismerheti a szitut, még gyalog is megesik, ez az esőtányc, egymássla szemben, és elsőnek nem mentek félre , majd talán a másik, aztán egyszerre akartok félre menni. :DDDDDD
    na így picit már kocantam ezzel azzal, de semmi nagy sebesség, 5-10-el gurultam neki a másik biciklinek, szóval nem téma. :D
  • Knabb
    Neaggódj :D ha felismerlek megkocogtatlak :D

Ja igen a bringagyalogok ilyenek : Én úgytudom, hogy ha úgy ítéli meg a bicajos, hogy nem megfelelőek a viszonyok, vagy veszélyes, akkor használhatja mellette az utat. (Ezt a feltevésemet, valaki megerősíthetné, mert csak olvastam valahol és megmaradt bennem, lehet, hogy nemígy van és, tisztázódhatna nálam is :)). Viszont ugye normál bringaútnál kötelező a bringautat használni, és ezért megyek olyan útvonalakon, ahol egyáltalán nincs :DD. De, amúgy egyre több igazán használható készül
  • DarkSector
    akkor ha találkozunk ne felejts el adni egyet. :)

Mondjuk a rendes járdára én sem megyek fel, arr értem a járdát, hogy nálunk a járda egyben van a bicajuttal csak annyi hogy egy vonal fel van festve, de a gyalogosok sem nézik a vonalakat meg a bicajosok sem...

rendes járda nálam sem pálya, mert ott el sem férnék annyira szük lenne. :D
  • Szabi #21007
    járdán eszembe nem jutna csengetni, de megzavarni a gyalogosokat se, viszont cserébe elvárnám hogy ne zárják le teljes szélességben a gyalogosok a kerékpárutat.. de általában ott is csak lassítok mögöttük és hátha meghallják a zajomat, ha mégse akkor egy fél perc után amikor már gyökettővel megyek csengetek egyet :D
  • raptor22
    Én is szoktam a járdát használni, de akkor se szívesen. Ha megyek is rajta lassan tekerek, gyalogosokat engedve és ha elengednek azt megköszönöm. Tudom, hogy semmi keresnivalóm a járdán, de néha rákényszerülök. Gyalogosként 1-2 hülye bicajos megérdemelné, hogy lerúgjam:):) mert semmi tekintettel nincsenek másokra, csak mennek, mint a hülye.
  • Knabb
    Kell, mert olyan szépen kivan jelölve az út, hogy az összes gyalogos úgyérzi, hogy ott kell neki mennie. Járdán meg szoktak csengetni igen és bizony idegesítő, ahogyan annak is adnék egy jó atyait, aki száguldozik ott. Elég bicskanyitogató dolog.
  • DarkSector
    Kerülöd a bringautakat? miért ott kell csengetni?

Járda?
    Miért ott kellene csengetni??? :D
    Én a járdán elhuzok 30-al mindneki mellett....csengőt én sem használtam még. :D
    az újra alapon volt de nem csengettem még senkire. :D
  • Knabb
    Én azért nem használom a csengőt, mert 1) Én kerülöm a bringautakat, csak kivételes esetekben használom. 2) Ha a szükség úgyhozza és járdáznom kell, akkor türelmesen kivárom míg alkalmam van tovább menni, vagy észrevesznek, mert, amúgy meg nincs ott keresni valóm. 3) Irritálja az embereket (engem is, ha rámcsengetnek) 4) Az autósok a forgalomban nem hallják.
  • COD Black Ops
    Tavaly nyáron rám dudált(csöngetett) valami vén (utca sarkon dolgozik az ilyen nő) hogy menjek már (elszakadt a szatyrom és 3üveg kóla volt a bal kezembe a mellkasomhoz szorítva(nem egyszerű úgy a közlekedés:( Még pufogott is mellé valamit (mindegy ez volt délelőtt). Délután megint elindultam az utamra erre kit látok meg? persze hogy azt az ősi mesterséget űző nyanyát:) Elkezdek tekerni vagy 35-el megyek csengetek mint az állat úgy megijedt hogy félrerántotta majdnem bele az árokba az első kerék ár bent volt az árokba az a szerencsétlen meg ott egyensúlyozott Majdnem meghaltam a röhögéstől.

Tehát a csenő az jó a csengő az kell:D
    Főleg az ilyenek megszívatására:)
  • DarkSector
    jesszusom. :D
  • Knabb
    Pont egy hangulatos kép róla a halászbástyán :D A piros ragszalagcsoda meg lámparögzítés :D azt már felváltotta a sokkal hatékonyabb duplapostásgumi :D
    Megpróbálom spoilerbe, a felirat stílusa miatt :D
  • DarkSector
    nekem összevissza van
    :D
  • DarkSector
    Ahogy nézem ez még a régi vázas mint az enyim, manapság tudtommal ilyet csak használtan találni. :)

Nem küldöd e átfestésre? :D
  • Szabi #20997
    az első kerékre 2 sárga prizma kell, de piroson kivül elméletileg mehet még bármimás is :D
  • DarkSector
    Várj a fehér prizma nem a küllőkön van? :D
  • Szabi #20995
    nekem ezek a 3M fényvisszaverős csíkok vagy 7éve rajta vannak, szerintem szabályosak is, mert azt nem írja, hogy milyen formája kell legyen, csak hogy fényvisszaverő prizma.. ez is az :D

a csengőt és egész sokat használom, errefelé a sok nyugger a kutyáját úgy sétáltja a kerékpárúton, hogy 3-4en mennek egymásmellet majd még ők vannak megsértődve, hogy miért akar kerékpáros a karékpárúton haladni -.-

az enyémen nem tudja a csengő az összképet rontani, de szerintem amúgy se lenne vészes :)
  • Roger6
    Akkor most sem lepődtél meg, ugye?
  • DarkSector
    mutasd milyen. :D
  • DarkSector
    ja egyetértek, bár irtó csúnyák ha közelről nézed. :D
  • Knabb
    Én meg piros-fehér prizmát előre hátra :D Csengőm van, de sosem használtam még :DD
  • Blum
    Ezt annyiszor hallottam mar...de soha nem ertettem,hogy miert.
    Par 100HUF egy sima, fekete csengo. Tavolrol latni nem lehet, nem rontja a bringa osszkepet es a rendor se kotekszik ha latja, hogy van.
  • Roger6
    Mondjuk csengőt akkor sem fogok rátenni,hiába kötelező.
  • DarkSector
    egy rózsaszín kosár minden rablót el tud ám ijjeszteni. :D
  • DarkSector
    na ezt nem, ezzel jól jártál. :D
  • Szabi #20986
    az előző imádott szipi-szupi bringát ajtó elől vitték el, utána már olyat akartam direkt ami nem kell másnak.. na így választottam őt... ezt kikötni se kell :D

nevetséges összegből megvehető minden kötelező cucc rá, szóval én se értem, hogy miért van ennyi szabálytalan kerékpár az utakon :/

egyébként egész szerencsés voltam idáig ezzel az auchan-os csodabringával, alkatrészre még a bringa ára se ment el eddig, csak komolyabb felnik és új gumik kellettek, mert már az elején se kíméltem szegénykét.. :)
  • COD Black Ops
    lehet hogy ipari hulladék de jobban fel van szerelve mint mást 3k-s ultranagyonmenődehasználniaztnemtudom bringája.
  • DarkSector
    Hoppá, akkor elnézést kérek
    :DDDDDDDDDDDDD
  • Szabi #20983
    ez a gyári 8-9 éves festés rajta :D
  • DarkSector
    felujitottad a régi cangádat te is? :D

mondjuk ez a zöld nekem annyira nem tetszene, de jól megy a sövényhez. :D
  • Szabi #20981
    az esti tekerés közben lőttem egy képet az ipari hulladékomról
  • DarkSector
    Egyetértek az új cangámmal a nyakam jobban érzem, meg a csuklómnál a bal kezemnél a középső ujjajim, nagyobb vastagabb csutkák kellenének, mert a nagy kezemnek ezek vékonyak, jobb lenne a fogás.

:)
  • Knabb
    Fogalmazásmód miatt most szorrivagyok, de kivagyok merülve. Reggel fél7re estem haza a kis esti túrámról :D
  • Knabb
    Ez kényelemtől, vázmérettől, céltól is függ. Mínél hosszabb, annál jobban előre kell dőlni, annál nagyobb terhelés esik a nyakra, vállakra, sokkal jobban kiegyenesedik a könyök, csuklókra, viszont áramvonalasabb vagy. Rövidebb stucninál megint máshogy terhelődsz és mások a hatások. Aheadnél is úgyanúgy vannak hosszúságok, meg törésszögek.
    Nekem egy 110mm-es stucnim van(viszonylag hosszú), az elején fáradt tőle a vállam meg a nyakam de mostmár hozzászoktam, és számomra sokkal irányíthatóbb, mint egy rövidebb :D Természetesebb, nem olyan ideges a mozgása, és nekem kevesebb erőkifejtésbe is kerül forgatni.
  • DarkSector
    Mondjuk nem utolsó dolog figyelembe venni hogy a SIMÁNÁL sokkal könnyebb kormányozni , kanyarodni, míg MINNÉL hosszabban nyúlik előre a pipa annál nehezebb a kanyarodás!!!!!!
  • DarkSector
    akkor a kormány is közelebb lesz. :D
    gondolom ez az előrenyulás a magassabb testalkatú embereknek kell nem? :D
  • Knabb
    Az alantabb keresett alkatrész neve a stucni vagy kormányszár :D
    Manapság 2 elterjedt változat van, egyik az A-head, ami modernebb (ez rácsúszik a villanyakra. A másik meg a klasszik "pipa" stucni, ez belecsúszik a villanyakba. Ezt adapterrel átlehet alakítani A-headdé, csak nemtudom mennyire érdemes :D
  • DarkSector
    150-ért legyen is. :D
  • COD Black Ops
    ez szerintem dirt:)

az új bringádon brutál jó kormány van :)