Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@ Hellomarci
MARK WEBB a kedvencke :]
u dont have to listen anybody else but me
Tiszta sok, hogy nem olajos avagy gázos teló, de nem is merev villának kell lennie!
Üdv!
A rugózó elem alighanem sima acélrugó. Csillapítás valószínûleg egyáltalán nincs és szerintem beállítási lehetõség se nagyon. Gyanúm szerint a gyártás és az összeszerelés minõsége is hagy némi kívánnivalót maga után.
Azok a villák, amik már valóban ellátják a feladatukat kb. 30-40k környékérõl indulnak. 60k-ért már a magasabb igényeknek is nagyjából megfelelnek. A csúcs kategória pedig a csillagos ég.
Ezzel a villával legfeljebb annyit lehet tenni, hogy szétszedni, kipucolni és telózsírral (!) átkenni. Valószínûleg ez sem fog sokat javítani a dolgon. Valamelyik bringabolt szervizében meg tudják nézni, hogy érdemes-e vele egyáltalán veszõdni.
WD-40-et telóra soha!
Az egyszerûbb villáknál a kenés zsírral van megoldva, a WD-40 ezt pedig szépen lepucolja. Ha esetleg olajos kenésû a teló, a WD-40 ott se kívánatos. A becsúszó szárak külsejének kenésére inkább TF2 vagy telóolaj javasolt.
Láncra, bowdenekre esetenként használható a WD-40, de a teflonos spray valamivel szerencsésebb. Én a magam részérõl csak a patentpedáljaim külsõ kenésére és idõnként a bowdenekre használom.
Láncra inkább olajt. Ha más nincs, a mûszerolaj is megteszi, de lehet kapni kimondottan lánckenésre szánt olajakat is.
Egy kis info kéne!
Légyszi mondjátok meg, hogy ebben a LeaderFox http://rowery.onet.pl/4,35,139125,14576,leader_fox_hope,sprzet.html
bicajban lévõ Good Comp. LF-890-5 teló ugye nem egy nagy szám? Lehet ezt állítani? A fiam súlya alatt semmit nem csinál, olyan, mint egy merev villa. Az én 80 kg-om alatt is max 3-4 centit tudom az elsõ fékkel benyomni. Állítólag ennek 80 mm az útja. Hogy?
Mivel kell ezt ápolni? Ma az elsõ próba-túrán sikeresen beletrafált a kölök egy adag kutyagumiba, szépen összeszórta a kerék az elsõ váltótól kezdve mindent. Nem akartam büdösen betenni a grarázsba, így lemostam (csak vízsugárral), hagytam kicsit a napon, majd szárazra törölgettem (persze a telót és a láncot nem) és a telót befújtam WD-40-nel, a láncot meg teflonos láncspray-vel. Jó ez így?
,,Ha kicsi a tét a kedvem sötét!\"
FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
nincs páverpointom😞
http://stefankecso.extra.hu/amikor.pps
What a feeling? Cycling and beer :D
bár még nincs rá keret, csak tavasszal lesz, ha minden igaz. 😊
addig marad a houser 😄DD
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Nekem arra kell a bicaj, hogy szegeden suliba járjak vele, vagy itt a környéken túrázgatni, esetleg felmenni pestre a dombokra marhulni , és azért teló legyen rajta, meg tárcsafék 😊
Ahogy Gabó mondta, ezek belépõ szintû kerékpárok, szóval csodát ne várj egyiktõl sem.
Ha megnézed a sima Fire Montain alkatrészei sem nevezhetõk túl jónak. Ugyan úgy belépõ kategóriás alkatrészek. (Alivio, Acera, Tourney) A váz és a teló talán egy kicsivel jobb. :o/
El lehet vele lenni, de ezek sem rendszeres sport használatra valók.
Továbbra is a Magellánt javasolnám. Annál ami esetleg cserés idõvel az a teló és talán a fékek.
Hétvégi tekergésre, könnyebb terephasználatra, városi kerekezésre használható, de rendszeres sportolásra már nem biztos, hogy ideális.
Hasonló árfekvésben szerintem inkább Magellán Polaris Deore '08 vagy sokkal inkább Magellán Polaris Deore Disc '08. Sokkal jobb váltórendszer, jobb fékek.
Fõleg városi tekerésre, meg enyhébb terepre lenne.
Vagy esetleg hasonló árban ötlet?
de mentem akkor is, nem bírtam ki, és semmi bajom nem lett, szal megyek holnap is 😄
nortshore az fa "emelvény rõl le fel móka" nem más. olyan adidas slopestyle effektus.
Amire te gondolsz az a North Shore. Azt általában dirt és FR gépekkel szokták elõadni, lévén azért akadnak elég szép letörések és ugratok is az épített pályákon.
A Trail kategória olyan bringákat jelöl, amik már kicsit erõsebb felépítésû és nem annyira versenyorientált gépek, mint az XC bicok, de még nem egy All Montain. 120-130 mm rúgóúttal szoktak rendelkezni. Így valamivel kényelmesebbek, mint egy XC gép. Fölfelé még elég könnyûek a mászáshoz, lefelé viszont már kicsit többet bírnak. Zúzosabb maratonozásra, egésznapos túrázásra ideálisak. (Pl.: Specko Stumpi, Giant Trance és Trance X, Trek Fuel EX sorozat)
Én is ilyen bringában gondolkodom.
Kíváncsi leszek meddig lesz benned kitartás, mikor ötször egymás után ugyan azt a rövid pályát teszed majd meg.
De, igen, 4X, az kell.