22335
11330766891279474906.jpg
  • Vaxi
    "Critikáll Mass és az autósok!
    Budapest, 2009. szeptember 28., hétfő (OS) -
    A Critikáll Mass egyre erőszakosabb,és bár a jogaiért harcol,semmibe veszi a többi közlekedő jogait!Bár a környezetvédelemért emel szót mégis hatalmas forgalmi dugókat gerjeszt,és további közlekedési útvonalak kisajátításával még nagyobb forgalomtorlódásokat generálna. Bár hirdeti:a kerékpár alternatíva,de az autósok ellen nyíltan fasiszta módszereket alkalmazna,szervezői pedig olyan vállalkozásokat működtetnek,amik autókkal is szállítanak. Toleranciát követel,mégis nyíltan ellenséges a munkájukat autóval végzők,és minden autót használóval szemben!A szabályok enyhítését követeli,mégis nagyívben tesznek a szabályokra.Egyirányú utcákban szembe mennek,járdákon száguldoznak,piros lámpákon áthaladnak,és nem használják a kerékpárutakat! Az EMPAMO már 2007- ben személyesen,azóta pedig több felhívásban kérte a Critikall Mass szervezőit,ne tegyék közútjainkat a közlekedő felek háborús övezetévé,ne szítsák a közlekedők ellentétjeit.A megbékélésre törekedjenek,és ne feszültség keltésre.Bár ígéret elhangzott,de a tettek és a nyilatkozatok ellentétesek! Mivel a párbeszéd süket fülekre talált,az EMPAMO és a KDOE levélben kérték a Főpolgármester helyettest,ne vegyenek el több közlekedési utat és több parkolót a gépjárművektől,a Rendészeti Minisztert pedig,hogy ne engedjen balesetveszélyes szabálymódosításokat a KRESZ-ben. Ne engedélyezzék a kerékpárok buszsávban,és a forgalommal szembeni haladását. A helyben lakók nem parkolhatnak a lakásuk előtt a körutakon.A válasz az volt:a körúti parkolók az áruszállításra, és az alkalmi forgalomra vannak fenntartva.És most ezeket a parkolókat akarják elvenni az áruszállítóktól, a tömegközlekedéstől a 10-20 százalékban alig kihasznált kerékpárutakért!
    A kerékpár nem alkalmas nehéz csomagszállításra,mozgássérültek - betegek közlekedésére,ráadásul szezonális jármű,így a kerékpárutak az év nagy részében kihasználatlanok,és foglalják a helyet az amúgy is túlterhelt gépjármű közlekedéstől! Tűrhetetlennek tartjuk,hogy néhány erőszakos,felelőtlenül hőzöngő bringás semmibe vegye más közlekedők érdekeit,és azok kárára követelőzzön,habár adót nem fizetnek,több milliós beruházásokat akarnak kikényszeríteni!Vannak mellékutak,belvárosi főutca, és már van sok kerékpárút,amiken szabadon lehet közlekedniük!Nem tíz ezer bringás,hanem a naponta
    BKV-n közlekedő 600ezer ember,és a 600 ezer autós az igazi kritikus tömeg!
    További érdeklődésre:
    KÖZLEKEDÉSI DOLGOZÓK ORSZÁGOS EGYESÜLETE : Apáthy István 06 20 513-9194
    EMPAMO: Legin István 06 20 939-1011 / Murányi József 06 30 933-3720
    Kiadó: Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete
  • VRSDM
    most jöttem egy összeröffenésről
    a csapatunk két éllovas tagja (köztük jómagam) petipóver mogyoródról, és Adrián az offline-tól...

Adrián belátása alapján nagyon nagy megmozdulás lesz most szombaton.
    Szóval hangsúlyozom. Aki teheti jöjjön el, nem azért mondom mert kevesen leszünk, a mostani felállással körülbelül 100+ fővel számolunk.
    De tény hogy az én utolsó nagy versenye lesz, és ha minden úgy sül el ahogy tervezzük (adja az ég) akkor nagyon nagy visszhangja lesz.
    Akár az offline újságban is :]

szóval előre is sok szeretettel várok mindenkit
  • CopyKing92
    láttad a felnimet nem? nah ami belső benne van... 5 éve nincs defekt. vele pedig aztán jános hegyen meg minden fele mentem vele. :D és ahogy ne ki csaptam akkor se lyukadt ki :D
  • Máté94
    Abból a két szóbol levonva a dolgokat akkor sokkal strapabíróbb és könnyebb erőt kifejteni vagy könnyeb tekerni.Valameiky nbiztos.
  • Gabo
    Nem tudom. Sosem használtam olyat. De ahogy mondtam: "(Némi google-fuval találhatsz róla infokat.)"
  • Máté94
    És az jobb?:D
  • VRSDM
    van pontosabb mérés.
    10mérés, és abból átlagolás :D
    jó tudom kussoljak.
    amúgy ki vagyok borulva lelkileg hogy már csak 1hét és verseny és nagyonsokat készültünk rá és aaaw :D
    amúgymeg 1héten 5defekt azmi? :|
    /ilyenkor irigylem egyedül a pestibetonpatkányokat. ott egy növény sincs ami defektezhetne

én meg szép helyen tekerek és folyton kilyukadok :/
  • Gabo
    Minden óránál a kerék külső kerületét kell megadni. De mivel szinte minden gumigyártó eltér a szabvány méretektől a legtutibb lemérni. Három mérés, egy átlagolás, ennél pontosabb megoldás szerintem nincs.
  • Gabo
    Ez egy fokkal jobb állapotúnak tűnik. Azt viszont érdemes tudni róla, hogy nem a megszokott lánctányérokkal van szerelve, hanem ovális Biopace lánctányérokkal. Elméletben ezek egyenletesebb hajtást és terhelést tesznek lehetővé. (Némi google-fuval találhatsz róla infokat.)
  • SrAta
    minden órának más a beállítása nekem pl a 26" 1,95ös guminak a kódja asszem 276 de nem vok benne biztos mondjuk az egy cateye óra
    gyártója válogatja és a leírásban bennevan minden nyelven az össze sinfó többekközött ez a táblázat is amiben ki lehet keresni
  • Máté94
    Ez már jobb?:D
  • Máté94
    A hirdetések 95%-a öreg szamár.:D
    De jó lene vagy sem?:D
  • Gabo
    Elég öreg drótszamár már ez. Persze ha az alkatrészek működnek, attól még akár használható is lehet.
  • Gabo
    Szerintem itt nézz szét:
    http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&thumb=yes&cPath=3_156

Minden óránál a Download alatt letölthető az óra útmutatója. Az alapján már szerintem boldogulni fogsz.
  • repvez
    tud valaki segiteni, hoztak nekem egy kilométer órát ,hogy állitsam be a kerékátméröhöz, de nem tudom hogyan lehet a menübe bemenni.
    tud valaki egy manualt hozzá az orárol sokmindent sajnos nem tudok csak egy Kelly's felirat van az elején .A neten nem találta semmit hozzá.
    Kinézetre ilyen
  • Máté94
    Vélemény?:)
  • hefii
    Akit érdekelnek az Eurobike 2009 - városi-, singlespeed, holland-, cruiser-, trekking-, és gyermek bringa képek, az megtalálja itt:

http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=637

Egy szép példány:
    http://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=637&id=47&cat=2
  • SrAta
    a 2 ütemű autó gyujtása a jobb számítógépeket is megbirizgálja főleg a CRT monitorokat, illetve a neon szépen villog a gépházban, meg számítási hibákhoz vezet.
    Nos az 10 méterről KO
    Ez 25 centiről némileg gyengébb gyújtással de nem mert a gyertya ugyanaz
    szóval mirőlis beszélünk?
    A digitális dolgoknak nemtesz jót a periodikusan változó nagyfeszültség
    főleg ha ugyanaz a frekije amin az óra procija számol az még szép és elég közel van hozzá...
  • VRSDM
    tudja hogy vége.
    de ott látott egy plakátot ami a mai napra vonatkozott.
    csak épp nem emlékszik a részletekre.
  • CopyKing92
    amit nem sűrűn csinál az ember. szóval hasztalan volt XDDD
  • bardocz
    CM-nek már vége. És az is inkább tömegben bringázásra tanított:D
  • Revi30
    hát Tulajdon képpen egy Simsonról van szó .. és ott az elsőkerék szerintem elég messze helyezkedik el ezektől az elektromos dolgoktól.. nemtudom de lehet h ez a problémaoka.. kösszi a válaszod és am csak azárt ilyen órát szeretnék rá rakni .. mert vettem rá (hozzá való) km órát nem olcsón .. és az sem működik .. :(
  • lordbalu
    Nem tudja valaki ma 27.én van egy olyan program a fővárosban, hogy tanítják a közlekedést a városban biciklivel.
    A criticalmasson láttam egy plakátot csak elfelejtetem pontosan mi volt rá írva.
    Bár lehet rosszul láttam :(
  • gordon 24
    Külföldön valóban büntetenek érte..

De nem igaz amit irsz, ugyanis a kreszben az van benne, hogy a kijelölt turista utakat használhatod sport tevékenységgre. (futás, bringázás, stb)
    Tehát csak akkor nem használhatod, ha ezt táblával tíltja (nem fa karokkal)
    Tehát a megoldás annyi lenne itt is.. Hogy azt mondjuk nah srácok van egy pálya (2 nyomvonal pl ami egy irányba vezet és egy helyre ér le.) ez indul a János hegyről és lejut a valahova. Erre kitesz egy táblát, leszalagozza (külfödön igy van) és nem enged rá turistát.
    A Többi helyre pedig biciklvel behajtani tilos, vagy DH Xc stb használatát tiltó táblát tesz.
    Aztán a következő verzió van még. Fognak egy hegesztő brigádot, minden egyes Libegőre hegyeztenek egy kampot. És kérnek napi 5000ft a felszállitásért. (amit nem lenyulnak, hanem rendben tartják a pályát, és fizetik a felvonó árát[külföldön igy müködik])

És a legegyszerűbb dolog (ezért csinálják álltalában külföldön is igy) hogy a dh pálya a felvonó alatt vezet. Felvisz lejössz alatta, ujra fel stb.

Ennyire egyszerű. Nem kell ezt ujra kitalálni egyszerűen át kell venni külfödről.

A másik: nem tíltani kellene, hanem meglátni benne a bizniszt. Mivel van benne! Gabo jól irja.. Külföldön rájöttek arra, hogy ebből egész éves bevételt tudnak produkálni. Nyáron a DH-sok fizetik az eurokat, télen a sielök. Tehát használják a felvonókat (nem ugy mint itthon hogy nyáron áll szinte mind [az az egy:DD]) és tudják használni a hegyüket.

De sajnos ez nem fog működni itthon soha a büdös életben. Itthon csak annyit tudnak mit lehet megtíltani, megakadájozni, de megoldás kompromiszum nincs.
  • Gabo
    Egy motornál van gyújtás és generátor. Mind a kettő elég szépen meg tudja kuszálni az elektromágnese teret. Ez vezetékes km óránál is gondot okozhat, de egy vezeték nélkülinél, pláne az olcsóbbaknál garantált probléma forrás. Vezeték nélküli óráknál sokszor elég, ha egy távvezeték, trafóház, villamos, troli közelében mész el.
    De miért akarsz egy bringás km órát egy motorra rakni?
  • Gabo
    Erdőben lehet menni, ha engedélyezik. És itt van a probléma igazából. Tőlünk nyugatabbra több kijelölt területen engedélyezik az ösvények használatát. Ezeket az ösvényeket utána a civilek önállóan, vagy a helyi erdészettel együttműködve gondozzák. A pályák ki vannak táblázva és a gyalogos turisták számára tilos a használatuk. Ugyan így a motorosok is le vannak róluk tiltva. (És érdekes módon ott ez valahogy működik is...)
    Ezen kívül vannak zárt bringás parkok, ahol egy névleges összegért bringázhatsz. Gyalogoknak még belépni is tilos! Ezek szintén kijelölt, karbantartott ösvények. Erre fordítják a belépők árát. A legtöbb ilyen helyen van infrastruktúra is. Tehát tudsz kaját venni, van szerviz és elsősegély.
    Ha ez nem lenne elég a téli síturizmusból élő hegyi települések felismerték, hogy ha év közben kiszolgálják a bringások igényeit, akkor az extra hasznot hajt nekik. Így legalább nem csak a téli szezonban van bevétel. Kapsz térképet a kijelölt pályákról, a bérlettel használható sífelvonókról, a szerelőműhelyekről, az étkező- és szálláshelyekről.
    És az is természetes az összes fenti esetben, hogy minden szakágra gondolnak. Vannak könnyű kiránduló utak, vannak XC pályák és vannak DH pályák. Ezen kívül kitétel, hogy mindenki saját felelőségére használja a pályákat. Innentől fogva nem a helyi szerveket terheli a felelősség. Ahogy a sípályáknál is meg van a nehézségi szint jelölése, úgy a bringás ösvényeknél is megvalósítható ez.

Szóval a dolog működhet, hiszen van rá jó példa. Csak nálunk is szükség lenne a megfelelő civil összefogásra, szervezetekre. No és persze arra, hogy a bringásban legyen annyi tartás és tisztelet a természet és embertársai iránt, hogy csak a kijelölt utakat használja és nem rongál, szemetel. Ezen kívül időnként áldoz a pénzéből, szabadidejéből és részt vesz a pálya építésében, karbantartásában.
    Más az, ha néhány ember könyörög az erdészeknél, önkormányzatnál, rendőrségnél és más az, ha egy több bringást képviselő szervezet az akivel le lehet ülni tárgyalni. Akik nem csak követelnek, hanem tenni is hajlandóak a cél érdekében.

Érdemes megnézni a lenti linket:
    http://www.imba.com/

Pálya építésről, karbantartásról:
    http://www.imba.com/resources/trail_building/index.html

De kis keresgéléssel még lehet találni anyagokat a témában.
  • Revi30
    Sziasztok.. volna egy problémám és ha tudtok segíteni akkor minden gondolatot szívesen fogadok!! Szóval .. Vettem egy Biciklis km órát.. amit motorra fel is raktam .. és amíg nem indítom be (tologatom) addig hiba nélkül mér, viszont ha beindítom ... még egy métert sem mentem vele .. máris 98 Km/h aztán rögtön 6Km/h -t mutat(össze vissza). ezt szeretném kiküszöbölni h végre normálisan mérjen... az ötleteket előre is köszönöm!! (válaszolhattok ide is .. v a [email protected] címre ...
  • LoDMaSt
    Ez okés, de hivatalosan nem is lehetne az erdőben bringázni, eddig csak szemethunytak felette. Csak másfél méter, vagy annál szélesebb úton lehetne, ami hivatalosan bringaútnak van kijelölve. Lezárni könnyű, de a tetején is lezárják, nem csak az alján, hogy lenn szopj, direkt, mert nem szopatni akarnak. Külföld más, ott van pálya, de ha azon kívül tekersz, 1.) elveszik a bicód, és nem kapod vissz, 2.) közmunka, hogy hozd rendbe a kárt+ pénzbírság. De egyet kell értenem, hogy itt ilyen az életben nem lesz. Mondj valami jó megoldást. Bringaútnak nem jelölhetik ki, mert akkor ha baleset lesz akit elütnek, beperli az erdészetet, mint a huzat, hogy hogy jelölhettek ki keskeny utat bringaútnak, amit nem is lehetne, és a bringást is. Okés, hogy a DH-pálya lenne a megoldás. De itt mo-n abból is csak vita lenne, hogy 'mért fizessek én azért, hö' aztán, mindenki menne mindenfele, amikor büntetnének, meg menne a felháborodás.
  • gordon 24
    Hát a motorsok ellen oké.. Az szerintem mindenkit zavar. Nekik vannak kiépitett krosszpályák stb stb..

De a Dh.. A Tündérszikla alatt kiraktak keresztbe kb 30-40 centi átmérőjű fa tuskókat. (azért érdekes ez, mert kb a hegy összes Dh pályája oda ér le.) Akkor a János hegynél, minden utvonalon "sikánok vannak gerendából stb. Nahh én értem, hogy kompromiszomra hajlik, de mikor? Lezárni kurva könnyű. Kell kb 10 szög azt jól van.. De most komolyan, szerinted lesz itt valaha is Dh-pálya? Kizárt.. Sose fogják megcsinálni. Majd elkobozzák a Bringákat (olvastam Bikemagon) meg megbüntetenek, ha fent vagy. Ez lesz a Kompromiszum?

Érdekes módon külföldön müködik! Sőt még a neten is hívnak menj oda. Itthon ez sem müködik mint ahogy semmi sajnos.
  • LoDMaSt
    Nem az erdészekkel van a baj, a motorosokkal volt a gebasz, akik a Harang völgyben mászkáltak rendszám nélkül. Beszéltünk a főerdésszel, dolgoznak valami komprumisszumos megoldáson, de a MTB-seket is aszogatják. Mertugye, ha nem, a motorosok ügyvédje jön, hogy micsida diszkrimináció. Nem akarnak erőszakoskodni, megértik 100%-ig, hogy nemtudunk máshol menni, csak nekik meg az a feladatuk, hogy fenntartsák a hegyet, és egy hatalmas vízmosás nem segíti őket. Szóbakerült kiépített DH-pálya, valami majd lesz, megoldásra hajlanak ők is.
  • gordon 24
    Wazzz! Ma voltunk bringázni.. (a váz meg a bico kegyetlen) de a kurva életbe:D

A János hegyet megszálták az erdészek, minden lefele vezető pályán keresztbe fa tuskok (ugy hogy ugrani, meg átmenni sem tudsz rajta)
    Állitólag fegyverrel járkálnak fent, rendőrökkel meg stb stb:D

Szóval megint magyarország tipikus megoldása. Meg mutatják hogy erőszakkal meg lehet oldani mindent. Megmutatják, hogy nem lehet, de megoldás kompromisszum semmi. Takarodj le a hegyről, és hagyd abba amit csinálsz.

Nahh szóval kb semmi értelme feljárni.. Asszem hármas lesz belőle, ott még talán lehet bringázni, csak ugye oda nincs felszállitás.

Vagy 2 hétig sehova majd egy külföld.. Fasz tudja.. Elegem van ebből az egészből komolyan..

A Bringa.. Basszott király (igaz most valami recseg az elejébe [lehet kevés a zsir a csapágyon:DDD]) Kona ehhez képest.. ÁÁÁ kb zongorázni lehet a különbséget. Kurva zsír..
  • CopyKing92
    sztem nem lesz nagy kunszt meg állapítani hogy sajáthibábolvanXDDD. bár apám gyerekkori haverja boltjábol van a felni ugyhogy lehet kiharcol valamit vagy nemtom :D
  • CopyKing92
    jah XDDD és ki repedt az odala is :D és hosszantilag el is tört belül :D
  • SrAta
    neked volt a bebaszott oldalú felnid ugye?:D
  • CopyKing92
    érdekes fejlemények. most a kerekemet el vitték be vizsgálni... :D XDDD
  • SrAta
    ezekben van egy fordulatszámmérő?
    mert, annélkül a ledek felvillanásának pillanatát lehetetlen belőni egy változó mozgású(fordulatszámú keréknél) mert egy pripelleres óra még oké hogy kiírja az időt, de h ezek hogyan az elekzatot??
    Mert mindig más a fordulatszám az a bajom...
  • CopyKing92
    régi.
  • VRSDM
    dtlf site (én bütykölgetem)
    itt minden infó megtalálható. térképpel leírással programtervel mindennel.
  • MaSzKa
  • MaSzKa