22335
11330766891279474906.jpg
  • Vaxi
    nézd, nyáron mindenképpen el akarok oda menni, vagy tavasszal, tehát majd megbeszélhetnénk egy közös túrát :)
  • Gabo
    Mondanám, hogy velem tarthatsz, de Szeged nem a szomszédban van.
    A közös tekerés jó móka, de összeszervezni... Minden esetre nincs ellenemre, ha valaki csatlakozni akar.
  • Gabo
    Ha a zebrán mész át, ugyan úgy gyalogosnak számítasz, mintha tolnád a bringát. Tehát elméletben ugyan úgy elsőbbséged van. A gond inkább ott van, ha a járdán, zebrán közlekedsz, akkor az autós nem biztos, hogy számít rád. Gyorsabban mozogsz, mint a gyalogosok és hamarabb kerülsz elé mint ahogy arra ő számít. (Elméletben járdán max. 10 km/ó-val haladhatnál.)
    Persze mindebből nem lenne gond, ha az autós is eleve úgy közelítene a gyalogátkelőhöz, kereszteződéshez, vagy úgy fordulna be egy utcába, hogy neki elsőbbséget kell adnia.
  • Blum
    Ha minden zebránál leszállnék,legalább 15 perccel később érnék oda...felénk elég gyakran vannak zebrák,amik jó szélesek..:S
  • Vaxi
    egyszer én is elmennék a börzsönybe egy túrára.
    valamikor nem hozunk össze egy össznépi túrázást?
  • bardocz
    Zebrán ha nem tolod a bicót, akkor nincsen elsőbséged a kressz szerint asszem.
  • SrAta
    szokj hozzá:D
    Múltkor zebrán satuzik autós is én is bekopogtam lehúzza az ablakot mondom neki nekem van elsőbbségem oké bocsi legközelebb figyelek mondom jólvan kézcsók (női személy volt)
    kül gyakran van ilyen autós incidensem én sietek a zebrán ő meg nem 30al közelíti meg hanem 60al...
  • Blum
    Mi is mindig ezt mondjuk. Az ember elindul jókedvvel reggel iskolába bringával,hogy legalább addig is kicsit mozog,de a 2. autós már felba***a az ember agyát. Reggel is mi volt? Megyek nyugodtan a belvárosban,biciklizést nem tiltó úton...sehol egy autó,de Én azért nagyon bevállalósan mentem szigorúan az út szélén a parkoló autókhoz közel ( azért bevállalósan,mert bizony már ajtót is nyitottak rám...),jön hátulról egy kocsi,elmegy mellettem vagy 80-al tuti,de 5 centire....hát öcsém,mondom ez beszarás...
  • Máté94
    Sose lesz megnyugtatlak:D
  • Blum
    Én ebből a bringaúton sétálós dologból nem szoktam problémát csinálni....mivel jó csikorgós aszfaltgumim van,ami elég lassan kopik...így amikor megyek mögöttük,akkor jól begyorsulok,aztán nyomok egy satut-->Kurva nagy csikorgás+megállok a lábától 2 centire,aztán egyből szétugranak. Ha szemben jönnek? ahha,még jobb....megyek mint a meszes középen,fékezzen a franc....mindig arrébb mennek.

A keresztben pórázzal sétálós szitu a kedvencem...megyek felé,csávó mellett 2 centire elzúzok és mondom neki,hogy "tényleg marha jó helyen mész..." 90%-a észreveszi magát,és átmegy az Ő "felére". :DD

Gabo: Tekerés közben Én is nyugodt próbálok maradni,de a helyi egyre több tapló autós/gyalogos miatt ez néha elég nehéz....na meg a bicikliutak hiánya....pfúú...rettenet. Kintvoltam 2 hetet Amszterdamban....na ott a KERÉKPÁROZÁS egy élmény!! Mindenki bicklin szinte,alig van szmog,mindenki jókedvű,fák,parkok egymás hegyén-hátán. Külön biciklisáv,biciklis út,ami behálózza az egész várost....itt nem tudom,valaha lesz-e ilyen! :S

• bardocz
    Nekem is volt, hogy beszólt valaki, amikor a kutyáját kicentiztem... Majd ha nem a bringaúton sétálgat vele, akkor hisztizhet. Amúgy sokszor a pórázos még veszélyesebb, mert ugyebár a kutya keresztbe a másik oldalon van, és akkor azt kerüld ki... Nameg a sok picsa, akik szembe jönnek veled hármasával, rádnéz, és nem megy odébb, hanem sétálgatnak tovább, aztán ha súrolnám a pici arany kezecskéjét a kormánnyal, akkor neki állna feljebb, meg ő hisztizne.
  • Gabo
    Általában igyekszem nyugodt maradni tekerés közben, hiszen világbéke meg minden, de azért néha nálam is elpattan. Amikor legutóbb ugyan azon a szakaszon a harmadik négylábú és gazdája miatt kellett satut nyomnom (csoda, hogy kopik a gumi?), akkor én is egy kicsit bepöccentem. Be is szóltam, hogy tán pórázon kéne vezetni a dögöt.
    Igazából a szegény kutyát féltem, hiszen ő nem tehet arról, hogy a gazdája hülye. Meg aztán a sérülésekre sem vágyom igazán. (Tudok szép eséseket produkálni magamtól is, nem kell kutyás aszisztencia hozzá.;o) )
  • Gabo
    Nekem nincs kétségem afelől, hogy jó buli lesz. :o)
    Bezzeg én egész hétvégén a négy fal között malmozhatok. Készenlétet kell adnom, ami azt jelenti, hogy folyamatosan internet és számítógép közelben kell lennem. Tiszta szívás, mikor ilyen idő van kint. :o/
    Pedig legszívesebben mennék fel megint a Börzsönybe, vagy kirándulni valamerre, esetleg fotózni, vagy bármi...
    No, nem sajnáltatom magam tovább. A jövő hét végére majd kinézek velemi kellemes útvonalat és bepótolom az elmaradást. ;o)
  • Blum
    Ezt most nem tudom,miért VRSDM-nek írtam...na mind1. :DD
  • Blum
    JÁÁÁÁÁÁJ,de rühellem a kurva kutyásokat,akik a bicikliúton sétáltatják az ebet....ÁÁÁÁÁÁ...most jöttem haza,sikerült elcsapni egy jószágot. 4 lámpám van elől,simán láttam mindent,de az a kis tetű,csak bekerült az első kerék elé. Elestem,kicsit odavágtam a fejem,meg eléggé lehorzsoltam a térdem,a vállam is fáj egy kicsit,mert hát szó-miszó nem mentem lassan. DE BICIKLIÚTON BA**KI!!! Hagy menjek már az "Én utamon" úgy ahogy akarok. És akkor az állat gazdája még fel volt háborodva. Póráz nincs a kutyán,gazdi 100M-el odébb beszélget. Kutyának ijedtségen,meg egy enyhe sántítással semmi baja nem lett....de a tahó gazdája még annyit sem kérdezett,hogy "figyejjémá' azé' jólvagy?" ÁÁÁÁÁÁÁÁ.....kutyát kezdte el simogatni,nekem meg ugatott,hogy "Fasznak mész ilyen gyorsan??!!"

Fúúúúúúú

• VRSDM
    srácok.
    teljes katarzisom van.
    a pályát most úgy hagytuk ott hogy holnap reggel már csak az utolsó porseprés és apró finomítások maradnak.

és ugyan dtlf jam. és a csapat neve figyel az egész előtt.
    de tulajdonképpen az aggregátorok beszerzésén kívül mindent én intéztem el és szerveztem meg.
    ... lentebb olvashatjátok hogy mennyi mindenről van szó

és az hogy holnap több mint száz ember érkezik az én rendezvényemre, és csak az én pár hetes előzetes munkámon fog múlni hogy hogy fogják érezni magukat.

egy szó mint száz.
    elindulás előtt felálltam az egyik érkező tetejére (kb. 3méter) és néztem a sort, a pályát, és két fa között bevilágított a telihold. és na szóval konkrétan megható és egyben nagyon nagyon jó érzés volt hogy igen. sikerült minden elintézni, innen már csak a résztvevők hozzáállás áll vagy bukik minden.
    szóval imádok biciklizni :)
  • Vaxi
    enyémen is dart2 van, és semmi bajom vele,
    csak az lepett meg, hogy egy 400k-s bicajon van rajta :D
  • Blum
    Jóaz...:D Mentem Dart2-s bicajjal,meglepően jól mozgott. Lehet,nem is áldozok annyit telóra,inkább veszek egy Dart3 PopLoc-osat..
  • Vaxi

ezen meglepődtem...
    egy ilyen bicajod Dart2? loál. :D
  • VRSDM
    néhány szösszenet a versennyel kapcsolatban mint friss infó.
    [apro]A mai nap folyamán elhoztam az OG-től a nyereményeket.

Tessék jönni, a pálya már tökéletes állapotban van.
    Széltől ne aggódjatok mert 100%ig szélvédett helyen van!

Szerda és csütörtökre esőt mondanak, ami nem baj, a pálya így méginkább szebb lesz, por semmi, csak kemény és szép ívek :)

Lesz olcsóbüfé, profi hangosítás, angolwc ;) (és tényleg porceláncsészésbuditoklesz szóval a lányoknak se kell finnyáskodni) aztán lesznek a társaságoknak kialakított leülőshelyek hogy ne a földre üljetek. Lesz még bogrács, meg soksok széplány, meg óriási megőrülős. Szürkület esetén reflektorokkal bevilágított pálya (tessék sokáig maradni mert hihetetlen látvány úgy veretni ;)

ööö. ja meg defekt esetén nem kell ragasztózni, mert egyből kapod ajcsiba a belsőt és csak egy gyors csere kell és mehetsz újra ugrálni.

aztán huuu ööö. ja igen a nevezési díjban bennevan minden indulónak ásványvíz, szóval aki nevez azt ne cipelje fölöslegesen, bogrács szinten ingyé van.

Autóknak külön parkoló van kialakítva a pályától 50méterre, vannak fincsa kis leülős puffszerű bigyók a pálya szélén végig, hogy 1méterről nézhessed az egész rendezvényt.

ja meg van akkrediált média pass. szóval tessék jönni fotózni / kamerázni, és regisztrálni, de majd elmondjuk a mikrofonba is.

van egy meglepetés ugró is. ami az előzetes képeken nem szerepel. De megígérhetem hogy para rámenni, nem azért mert szivatós, hanem mert ilyet még sehol máshol nem láthattatok.
    vagy ha netán más elmebajos is ásott már ilyet, akkor se magyarországon.

OG-nak köszönjük előre is a nyereményeket. Igazán bőkezűek voltak. tessék jönni és elnyerni mindent! :)

amatőr és pro kategória lesz.
    10re jöjjön aki nem érzi magát profinak / meg akarja szokni a pályát. mert az első pár órában még lesznek bent raklapok a tökéletes gyakorlás érdekében.

és tessék úgy készülni hogy sokáig veretjük.
    a best trick egy atomnagy stepupos ugratón lesz. konkrétan nagyonnagy kezdősebesség egy dombról. aztán egy rakétaív. és pár méterrel feljebb meg lájti szinte placc de azért hogy ne üssön egy kényelmes érkező. szóval airtime van bőven nézelődni a fák magasságába, vagy éppen olyan trükköket tenni amiket máshol nem mertek.
    szóval ez a jam után lesz, kb. 7-8 között.
    szintén refikkel bevilágítva. meg fákjákkal kirakva a gyorsító nagy domblejtő izé . szóval látványban nem lesz hiány.

meg úgy igazándiból reméljük semmibe nem fogtok csalódni.
    ugyan csak 5en csináljuk, de nagyon nagyon sokat dolgoztunk hogy egy gördülékeny és profi versenyt hozzunk össze, minden apróságra gondolva.

nektek csak annyit kell tenni, hogy eljöttök és élvezitek a megteremtett körülményeket és kihozzátok magatokból a maximumot :)

köszöntem.
    Veres Ádám
    DTLF crew Fót

-----------------------------------------

Aki úgy készül hogy jön Fótra...

Tervezze úgy hogy az egész megmozdulás 8-9 óra között fog befejeződni, reflektorokkal megvilágított pálya. tábortüzek a nézők melegítésére és még sorolhatnám sok egyéb apróság hogy jólérezzétek magatokat. (egykét meglepi álattsággal a végére)

A jam és a best trick végeztével, kötelező jelleggel mindenkit várunk a biciklivel 15percre lévő pubba, ahol a saját zenénk szól majd megalapozva a hangulatot. A pubba vezető úton autós felvezetés lesz elöl hátul. vészvillogókkal, köztük meg a sok-sok rider. Igy fless. És így senkit nem basz el az autó (gondolom sokatokon biciklijén van villogó :DDD) na szóval értitek.

Az after befejeztével meg orbitális street Fóton, autók világítják majd be a spotokat. és mehet a veretés, hogy ne unatkozzunk amig jön az első vonatotok.

szóval ez lesz a lefolyás.
    a verseny ( nevezzük jam-nek ) de szóval a lényeg hogy 2kor kezdés van, mindenki úgy érkezzen hogy tudjon bőven gyakorolni.

nagyonsokangyertek. nagyonjótbiciklizzetek. nagyonmindenajándékotvigyetekel. nagyonőrüljetekmeg. és akkor mi nagyonboldogok leszünk :]
  • Máté94
    (L)
  • Vaxi
    hát igen...
    most erre mit mondjak? ...
  • VRSDM

• blory
    http://www.youtube.com/watch?v=xsDxOx7PUP0&feature=player_embedded
  • Blum
    Köszönöm a gyors választ!

140mm-t már semmi képpen nem akarok,az nekem teljesen felesleges így is kb. 70%-át városban teszem meg bringás kiruccanásaink során. Gila-t nem is cserélném le,mert városban tökéletes,nagy kátyúk errefele nincsenek,padkáknál meg tényleg egész jól tompítja az ütést. A baj akkor kezdődik,amikor 10°C alá megy a hőmérséklet,vagy 2km-t megyek porban. Na akkor halál. Volt olyan,hogy egy hosszabb földes utas túra végén nem éreztem a mutatóujjamat,annyira elzsibbadt a kezem.

A súly: Nos,ez nekem annyira nem számít (azért jó lenne közelről súrolni a 2000g-ot),mert egyrészt nekem egy igénytelen,strapabíró,de mégis bármely körülmények között jól működő darabra van szükségem.

Dart és Tora ebből a szempontból a fav.,mert ezeket mindenhol amolyan "öszvér" telónak titulálják be (interneten,haverok,3 bringás szervízben,ahol megkérdeztem). Évente tekerek talán 1500km-et (ami szvsz nem túl sok).

Marzótól pont azért idegenkedtem,mert mondták,hogy voltak nagyon rossz szériái és még most is néha-néha előfordul 1-1 hibás darab,de a RS mindig hozta a magas minőséget.

Én is valamikor karácsonykor terveztem egy teló beszerzését,remélem lesznek jó kis akciók. Legutóbb 2 éve néztem alkatrészeket,azóta komolyabb dolgokat nem is vettem,csak pár ezres dolgokat,most amikor néztem a hajam égnek állt,hogy milyen árak lettek..:S

Azthiszem várok ezzel 1 kicsit,mert jelenleg-anyagilag-nem állok épp a "toppon". :S

Még1X köszönöm a gyors és minden szögből teljesen kielégítő választ! :)
  • Gabo
    Szia Blum!

Szerintem XC bringába max. 100 mm-es villa ajánlott. Egy ennél nagyobb villával már eléggé megváltozik a bringa geometriája. Mivel feljebb kerül az eleje, ezért a fejcsőszög laposabb lesz, ugyan így a nyeregvázcső szöge is. A bringa sokkal chopperesebb érzést fog adni. Lefelé ez lehet, hogy jó, de felfelé nagyon emelgetni fogja az elejét és folyton olyan érzést ad, mintha hátra akarna borulni. Ráadásul a kormányzás karakterisztikája is változik ilyenkor.
    Nekem a régi bringámon néha már a 100 mm is soknak érződött.
    120-140 mm körül mozgó villák már inkább Trail bringákba valók. Ezeknek a bringáknak a váza is ehhez igazodik. Eleve a geometriájuk a nagyobb rugóutakhoz lett tervezve, ráadásul a fejcső környéke is meg van erősítve, hogy a hosszabb villa okozta erőhatásokat jobban viselje.

Tapasztalatom szerint nagyjából 60k környékén vannak azok a villák, amikkel már valóban érdemes foglalkozni. Ezek már kínálnak néhány beállítást és a mozgásuk is kellően finom. Az alatt érzésem szerint túl sok kompromisszumot kell kötni.
    Az acélrugós, nyílt olajfürdős változatok kevesebb karbantartást igényelnek és olcsóbbak is valamivel, mint a levegős villák. Cserébe némileg nehezebbek.
    Szerintem ha szétnézel a Rock Shox oldalán az XC villák között fogsz találni olyat, ami megfelel az elvárásaidnak. (A Torának is van XC változata.)
    http://www.sram.com/taxonomy/term/19/brand/rockshox/src/rt

A Marzonak volt néhány rossz éve, de az idei modellje talán már hozták a régi színvonalat. Érdemes szétnézni a nemzetközi fórumokon és tesztoldalakon ezzel kapcsolatban.

Azt tanácsos még szem előtt tartani, hogy nemsokára év vége. Általában az előző évi modellekre szoktak jó kis akciók lenni. Érdemes a boltok oldalait szemmel tartani.
    http://kerekparbolt.lap.hu/
  • Blum
    Sziasztok! Teleszkópomat szeretném lecserélni,ami jelenleg egy RST Gila. Használtam,amíg viszonylag mozgott,amíg nem kezdett el kotyogni,de megadta magát,kész...:D

Rugóút max 100-120mm kéne,mivel XC-re használnám. Egy '08-as Polarisba raknám. Kinéztem egy Rock Shox-ot (régebben RS villáim voltak,azokban bízok meg a legjobban),de az igazság az,.hogy sokáig hanyagoltam a bringa témát,szóval kicsit lemaradtam a technikához képest.

http://bikemarkt.hu/index.php?page=keszlet&tid=393

Ezt néztem ki,de ez egy kicsit sok nekem (mármint az ár). esetleg valaki valami V-fékes,lehetőleg fekete,szépen mozgó,100-120mm villát tudna ajánlani olyan max. 38-40-ért? Marzo-ba még belemennék,de Manitout inkább hanyagoljátok!

Használt is érdekel!!!! De persze csak jó állapotú.

Előre is köszönöm!

• zoli800301
    Még h nem fizetek adókat, mindenért adózunk. Figyeljétek meg , bevezetik a bringaadót.
  • bardocz
    Az csak a puzikat zavarja
  • SrAta
    és ha szakad az eső???
  • bardocz
    Úgyis leszállítanak, és a vénk.-k majd szövegelnek, hogy azért van bicikli, hogy tekerjed. sokszor azt is leszarják, ha defektes...
  • SrAta
    jah van sok kerékpárút valüban gypőrben pl minden kereszteződésnél fél méter felvisz a járdára át a bicós átkelőn a lámopánál, majd vissza a főútra...
    1-2 új út mellett van csak a jó piros térkövezett bicóút konkrátan győrben ilyenből van 600m a fehérvái út jereváni út között illetőleg 200m a jereváni úton
    és egy jó 600-800 m gyírmót felé a me*rtó (nem kimondandó üzletlánc egy tagja) előtt, amit azért tettek oda mert sok kerost elütöttek...
    nos szóval ez a barátságos 1600m kialakított bicikli út van egy 120 000fős városnak....
    (lehet nem ennyi van de összesen ennyit láttam, és nemigazán van olyan főút amin még nem jártam...)

szal felháborító

Buszra felvihetem a vasat? Elvileg 20 kiló alatt van és benne van a 150*100as méretben is...

Szóval ez a sok bicóút érdekes...
  • bardocz
    "van sok kerékpárút"

Aminek sok részénél inkább mennék a mellette lévő földúton, annyira szar.
  • Máté94
    Megéri?:D
  • Vaxi
    Pontosan úgy, ahogy mondod...
    Ha tudnám, hogy pontosan hol közölték le ezt a cikket, írnék neki, bár fölösleges lenne, tudom
  • Gabo
    Adófizető, tömegközlöködő és bringás is vagyok. Az adómból pedig bringautakat, tisztább levegőt és környezetet akarok.
    Napi szinten látom, hogy 10 autóból 9-ben egyetlen ember ücsörög. Nekem senki ne akarja megmagyarázni, hogy abból a 9 emberből mindegyiknek létszükséglet, hogy autóval mászkáljon. Ha csak a felük lerakná az kocsit, csökkenne a légszennyezés, kevesebb lenne a dugó és jobb lenne a tömegközlekedés kihasználtsága. A dugók legfőbb oka a rosszul kialakított utak és a túl sok kocsi rajtuk. Ezen már nem ront semmit az, ha néhol keróutak, bringasávok kerülnek még kialakításra. (Egymástól nem tudnak közlekedni, nem a bringásoktól!) Az emberek többsége egy 15-20 km-es körön belül mozog nap közben. Ez bringával és tömegközlekedéssel is teljesen vállalható lenne. (Feltételes mód!)
    Apropó keróutak. Az én értelmezésben a sehonnan induló, sehova sem vezető aszfaltcsíkok, a járdára és az út szélére sárga festékkel kijelölt sávok nehezen tekinthetők annak. (Némelyiket egyenesen életveszélyes használni.) Szégyen, hogy ezekért nyúlták le a többmilliós EU-s pályázati pénzeket. Másrészről szerintem annak kellene a természetesnek lenni, hogy egy-egy új közlekedési fejlesztés esetén már elve gondoljanak a bringásokra, gyalogosokra, babakocsi tologatókra. Nem pedig utólag kellene belegyömöszölni ezeket a tervekbe úgy, hogy a végeredmény lényegében használhatatlan. Mivel a bringa közlekedési eszköz (is), ezért a többségünk csak biztonságosan szeretne közlekedni. Márpedig a magyar közlekedési morálnak köszönhetően az autók közé kimerészkedni, pláne Budapesten, felér egy extrém túlélő túrával. (A pulzusom mindig az egekben van, az idegeim pedig pattanásig feszülnek, ha erre kényszerülök.)
    Ami pedig a szabálykövetést illeti, jobb lenne, ha a tisztelt autósok is némi önkritikát gyakorolnának. Persze az kevésbé tűnik fel, mikor egy kocsival szabálytalankodnak kocsik között, mint mikor egy a csordából kilógó bringás teszi ezt. Amíg a vezetés közben mobiltelefonálgató, szabálytalan parkolással mások mozgását akadályozó, elsőbbséget meg nem adó, a kikerülés szabályait be nem tartó, ezerrel száguldozó autósok nem kerülnek kiközösítésre, addig talán a saját házuk táján kellene söprögetni. (Tőlünk kicsit nyugatabbra az ilyen autóst a saját társai dudálják le az útról!) Az adók kikerüléséről pedig nekem egyetlen olyan autós se merjen beszélni, aki a szlovák rendszámmal futó verdával mászkál, vagy rokkant parkolási engedélyt villogtat, mikor semmi baja sincs, vagy éppen minimál bérrel bejelentett vállalkozóként egy böhöm nyugati terepjáróval rongálja az aszfaltot. Ezzel nem a szabálytalankodó bringásokat akarom mentegetni. Közöttünk is akadnak szépszámmal olyanok, akik megérdemelnének egy-egy seggberúgást.

Azt kívánom, hogy ne legyen szükség több Critical Massra! De amíg ilyenek a helyzetek az utakon, addig igen is szükség van az ilyen figyelem felhívásra és remélem, hogy egyre többen csatlakoznak hozzá.
  • gordon 24
    Jó hát ez magyar szokás lett sajna..

Aki magyar, kirakja a zászlót, aki szimplán magyarnak vallja magát, aki tiszteletben tartja az őseit hazáját, stb stb az mind Fasiszta:D

Ezen én már megsem lepődöm..

Ez az adó dolog engem is megragadott:D Mivel hogy a bringán is emberek üllnek, és hát ők is dolgoznak magyarul ők is fizetnek. Ez a mondat, meg az előző is azoknak szól akiknek irta a levelet. A SZDSZ-es biboldó (bocsi aki szereti őket) városvezetésnek.. Ők ezzel a két mondattal fognak 100% ig eggyett érteni, a többi a mit leirt pont mellékes számukra.
  • Vaxi
    Igen, persze, hogy van benne igazság, de sztem soha senki nem akarta azt, hogy az autókat 100%-ig kitiltsák a városokból.
    Ez olyan szinten demagóg lenne, hogy már vicc lenne inkább.

"Bár hirdeti:a kerékpár alternatíva,de az autósok ellen nyíltan fasiszta módszereket alkalmazna"

ezen azért felállt a szőr a tökömön is... aztmondja fasiszta...
    beszarok.. :D

" Tűrhetetlennek tartjuk,hogy néhány erőszakos,felelőtlenül hőzöngő bringás semmibe vegye más közlekedők érdekeit,és azok kárára követelőzzön,habár adót nem fizetnek,több milliós beruházásokat akarnak kikényszeríteni"
    válaszom:
    Tűrhetetlennek tartom,hogy sok erőszakos,felelőtlenül hőzöngő autós semmibe vegye más közlekedők érdekeit. És nem fizet adót?! Ez hülye. Ő fizet azért, hogy használja a közutakat?
  • gordon 24
    Hm.

Hát végülis, van igazsága abban amit mond azért ezt ne felejtsük el:D
    Én is kisáruszállitóval járom a várost egész nap (érdekes lenne bringával hordani egy raklap cuccot:D)

Azt viszont elfelejti a tisztelt uraság, hogy a Critical mass, nem azt szeretné, hogy senki ne üljön autóba, és a város csak a bringásoké legyen. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy van más alternatíva az autó mellett. És nem arra gondol, hogy pl egy áruszállitó biiklivel hordaj ki a motyót, hanem arra hogy azok az emberek, akik egyedül egy darab autóval mennek be a munkahelyükre és onnan haza, ne tegyék. Ha megnézi az ember, egész nap állnak a dugóban az autok és a zömébe egy ember űl.. Ez a nagy gáz!

Amerikában az autópályákon vannak olyan sávok, melyeket csak azok használhatnak, akiknek az autójukban 2 vagy több ember űl. Pont azért, hogy motíválják az embert arra, hogy pl viye el a munkatársait, melóba egy darab autóval.

Tehát ez lenne a fontos, hogy az emberek rájöjjenek arra, hogy kicsit próbálják meg ezt a dolgot ésszerűen kezelni, és ha csak annyi a dolog, hogy reggel bemegyek melóba este hazamegyek, akkor menjen bicóval, Bkv-val, és hagya otthon a tütüt.. Vagy csak menjen el vele a metróig.

És hát ugye a legfontosabb az lenne, hogy a bringázás feltételeit megteremtsék (fürdök a melóhelyeken, tárolók stb stb)
  • Vaxi
    tudjuk ám, a mi kurva anyánkat. :D