Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
outi = OrszágUTI 😊

u dont have to listen anybody else but me

Az Outi az egy márka? 😄
Mountain-bike?

VRSDM
azon gondolkoztam hogy ha mozgás szempontból szeretnéd akkor lehet érdemes lenne venned egy használt outit... 15-20 környékén már kapni használhatót, eltörni nem fog, nagy baja nem lesz. legalábbis 3an cimborák vettünk ilyen árban (25ért) és nem nincs semmi bajuk, arra hogy néha túrázzunk egyet bõven jók.

például görkori? 😄
Jó, értem, azért írtam ide a kompetens egyéneknek, mert én nem értek hozzá. Még régen kaptam egy biciklit 20-ért, én leragadtam azon a szinten. Ennyi pénzt én nem tudok rászánni, valami más megoldást fogok keresni. Ettõl függetlenül is köszi a válaszokat.

Pistike 007
Meggyõzõ!😄

Ez viccnek is gyenge.
10-15-bõl lehetetlen olyan bringát összehozni, ami alkalmas lenne heti két-három alkalommal 10-30 km sport használatra, úgy hogy ne kelljen hozzányúlni. Rakj egy nullát az összeg végére és akkor talán kapsz olyan bringát, ami kompromisszumokkal alkalmas erre a célra. (És még ez is csak a belépõ kategória.) Arra is gondolnod kellene, hogy ha rákapsz a sportra, akkor ennél jóval nagyobb távokat fogsz megtenni, és jóval intenzívebben fogod használni.
Nem tudom, hogy milyen fizikai adottságokkal rendelkezel, de ezeket is figyelembe kell venni a választáskor.
A superhypermegamarketteket felejtsd el. Sport áruház talán, de sokkal inkább bringa bolt ahol vásárolni érdemes.
Használtat csak akkor, ha nincs lestrapálva, de ennyi pénzért ott se kapsz minõséget.
A kiegészítõkrõl se feledkezz meg. Ha hegyre, terepre mész, a sisak szinte kötelezõ. De aszfalton 10km/ó-val is lehet úgy esni, hogy abba belehaljon valaki.

Olvass vissza volt ez a téma már jó néhányszor!

Gondolkodj el a következõn! Egy 10-15-ért vett bringán arányaiban a fékek 1000 Ft alatt vannak. Õszintén, te rá mernéd bízni egy ilyenre a életedet?

Hervis van, hétvégén szerintem majd megnézem a kínálatot

poppe
ha van felétek hervis, v decathlon, ott lehet kapni (saját márkás) normális bringát 20-30 körül. nekem volt olyan 1 évig, hajtottam vele mint az állat, és soha semmi baja nem lett, szerelõt nem látott soha, és el is tudtam adni 1 év után egész jó áron ( egy baleknak) 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

Na most igazából engem nem különösebben érdekelnek a biciklik, meg nem is hiszem hogy 10 év múlva is azon fogok járni 😄

Kizárólag testmozgás céljából szeretnék bringázni. Ezek szerint tényleg nem érdemes 50 alatt bringát venni? Bakker, lehet jobban járok ha nekiállok futni inkább 😄

VRSDM
mégegy... ez egy kazettás hátsó agy. pontosan nemtudom olyan 40-50e ft között mozog. egy darab hátsóagy 😊
és ez még nem a csúcsprofi világszint, ez egy profi de nem a csúcsok csúcsa. szóval ha szeretnél egy biciklit ami 10év múlva is az lesz némi ápolgatással és nem akarod szerelgetni akkor 70alatt meg se álj. és ne bevásárló központba vegyél biciklit, hanem az egyik nagyobb márkának válaszd a belépõ szintû kerékpárjait. azokban megbízhatsz. és nemis elérhetetlenül drágák.

bardocz
:ASDASD:S
VRSDM
nem akarok senkit megbántani.

de az alantabb linkelt alkatrész egy stucni, ez fogja a kormányt a villához. bmx-hez van. fogyasztói ára 17.900ft. és nem azért mert rajtavan hogy macneil. hanem azért mert EZT nem kell szerelni/cserélni/könnyíteni... ez alkatrész.

csak egy példa hogy értsd. miért nem szabad 50e alatt biciklit venni(még azis a necces határ)

norbi56
Á ez nagyon nagy xD

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Szabi84
jaaj pont ezt akartam megmutatni

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

LoDMaSt
Tescos bikeot NEMSZABAD, TILOS! 😄 Ezééért

Talán bikemag aprón lehet kifogni olcsón valami normálisabb bringát.

@ Hellomarci

Szabi84
10-15 ezerért és a ne kelljen szerelni üti egymást, ennyiért még kereket sem kapsz😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Sziasztok, ez a legaktívabb bringás topik, ahogy néztem. Szeretnék tanácsot kérni vásárlás ügyben.

Szóval kéne egy bicikli. Egyáltalán nem értek hozzá. Körülbelül 10-15-öt szánnék rá, de minél kevesebb, annál jobb. Heti két-háromszor mennék vele jópár kilométert (10-30 km, hegyen). Fõleg aszfalton használnám, esetleg egy kis terep, de nem az minimális lenne. Nem igazán érdekel, hogy milyen márka, hogyan néz ki, csak testmozgás céljából kell. A fontos nekem az, hogy ne kelljen minden héten szerelni valamit rajta, azért ne essen szét ha rámegyek egy kõre, és legyen normális fék rajta (hegyrõl legurulva nem lenne jó, ha elszállna).

Használtat érdemes venni? Tescos, metros bringák milyenek? Vagy kizárólag bringaboltban érdeklõdjek? Egyáltalán van ennyi pénzért normális bicó?

Ja, elfelejtettem, természetesen mountain-bike-ra gondoltam. Elõre is köszi a segítséget.

Ha már bico.
Hétvégén elkezdtem a szezonomat. 36 km és két óra tekerés fõbb eseményei:
Két csikorogva fékezés gyalogok miatt. Két hónap alatt elfelejtették, hogy a bicikli úton biciklik is közlekednek...
Egy frontális majdnem ütközés egy hülyegyerekkel. A haverjával egymás mellett gurultak lefelé egy lejtõs szakaszon, én meg araszoltam felfelé a saját oldalamon. Nyomott egy satut, aminek köszönhetõen majdnem keresztbe fordult a kormánya és az egész bringa bekacsázott. Nem sok kellett, hogy összeakadjunk. Persze sisak nem volt rajta. Ráadásul ott autók is szoktak néha közlekedni. Ha kocsi jött volna szembõl, akkor a gyerek benézett volna a szélvédõn... Ezúttal megúszta esés nélkül. Remélem tanult a dologból.
A téli punnyadás eredménye, hogy a pulzusmérõm szinte állandóan besípolt. Nehezen tudtam visszafogni magamat. ;o)

A három "bringa" közül melyikre gondoltál? ;o)

Máté94
Ha nem trekking és nincs rajta Cube felirat akkor nem.😄
Pistike 007
😮 Ti nem a biciklit néztétek?😮

Máté94
A hátsó jöhet!😄
SrAta
hehe szépnénik😄
de ez inkább nyár nem?(:

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pistike 007
A tavaszról nekem is eszembe jut ez-az(:

VRSDM
csak úgy . jön a jóidõ. érezni a levegõben 😛
és egykét hangulatalapozó fotó 😛

Hurki
Nekem bike+ Acrobat van olyan 7 éve, centirozva se volt még a cucc, szóval nem mindig az ár a lényeg, csak arra kell használni amire a mérnökök kitalálták...(túrázok, országúti bicajozás)
1,6-ba még belerakod a continentál belsõt ami 1,75-2,15-ig jó, 1,3-ba már speckós belsõ kell...

What a feeling? Cycling and beer :D

Én 1,3-ast tervezek venni, csak érdekelne hogy ezek jo felnik-e?(bár arra mar rajottem hogy a 2000 FT koruliek eleg szarok 😄 )
Hurki
Egyik ismerõs ilyen külsõt használ 1.6-ba. Olyan 10.000-12.000 km-t rakott bele 2 szezon alatt. Defektje nem igazán volt, felütni is talán egyszer sikerült neki. Több helyen lett az oldalán nagyobbacska luk, de foltozás után semmi baja, neki nagyon bejött, fõleg az ára miatt.

What a feeling? Cycling and beer :D

Pistike 007
Logikusan szvsz a 36 küllõs jobban fogja össze az agyat meg a felnit...

sziasztok
most fogok beujitani egy pár Continental Sportcontact kulsobe meg Mavic Xc 717 vagy Sun Ufo felnibe. Van valakinek tapasztalata ezekkel a cuccokkal? Egyébként van valami jelentõsebb kulonbseg a 26, 32 és 36 kullos kozott?
TommyC
igen, köszönöm mindenkinek a segítséget (-:

dixitque deus fiat lux

Pistike 007
XD

VRSDM
ígynézki 😊 csakhogytudd. ha nemtudnád 😄

http://www.canga.hu/?p=p_87&sName=SZERSZ%C1MOK

itt azért van elég sok dolog ami a célnak megfelel,
érdemes körülnézni😊
TommyC
ok, köszi akkor elõször is veszek egy küllõkulcsot xD

dixitque deus fiat lux

VRSDM
hát a kerék rögzítéshez ottvan a villa 😛
belenézel oldalról, forgatod ahol púpos azzal ellentétel oldalon állítod egy küllõkulcsal... kb. ennyi és sok gyakorlás 😄

TommyC
Nem tudtok valahol egy kis leírást arról, hogy hogyan lehet otthon kiszedni a 8-ast a kerékbõl?

Van egy versenybicóm, csak lett egy kisebb 8as is a hátsó kerekébe.
Nem lenne oly vészes, csak ver neki az egyik fékpofának, mert szorosra szoktam állítani.

Valami olyasmire gondoltam, hogy rögzítem a kereket és valamilyen módon közelítek hozzá egy ugyancsak rögzített krétaszerûséget, és ahogy forgatom a kereket, az hozzáér a felnihez ott ahol kifele görbül, majd aszerint állítom a küllõket...

nem tudom hogyan csinálják még sosem volt dolgom ezzel...tudtok segíteni?

dixitque deus fiat lux

Pistike 007
Akkor az úgy oké. 180 vagy 200, inkább a kisebb.<#eljen>

belisz
Dirt/Street-re használnám,én 180-asra gondoltam hátulra,elõl úgysem lesz fék 😊

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

Pistike 007
Attól is függ mire használod. Én elõre 180-ast, hátra 160-ast tennék. Ha jobb fékhatást akarsz dobj rá 200-asokat(:

belisz
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
07'-es Gepida Karaton vázhoz,Avid BB7 fék mellé mekkora tárcsa illene??
Válaszokat elõre is köszönöm!

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

hty, neki is esek ;>

SrAta
ez beszarás....

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
vans szponzorált. de ha megnézed az elmúlt évek nagyobb versenyeit mind ottvan.
suzuki bmx masters - simpel session - braun cup stb.

hosszabb múvi van neki? vagy olyan amibe õ is benne vala?

gabber_saviola
tud valamit a srác 😄

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Pistike 007
Nagyon üt. Úgy csinálja mintha egy baba lenne akit fentrõl mozgat valaki zsinórokon keresztül. Semmi erõlködés... Mintha két keréken született volna(:

VRSDM
az 5033ból ismert jelent, teljes filmje...

olyan összefossa magát az ember, ennyi új trükköt kitalálni, illetve kombókat... tulajdonképpen el sem hiszem hogy ezt megcsinálta, pedig sajnos be kell ismermen hogy igen. megcsinálta 😊

gabber_saviola
minden nap kerékpárral jövök-megyek

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.