22335
-
Gabo #8560 Mind a két bringa a belépő kategória alsó részéhez tartozik. Ehhez igazodnak az alkatrészek is. A többségük noname vagy a Shimano olcsóbb, komfort kategóriás alkatrészei közül kerültek ki.
Alkalmi tekerésre, városi használatra talán megfelel. Döngölt földútnál komolyabb terepre, hegyre viszont nem ajánlanám semmi esetre sem. Testesebb, erősebb bringás alatt szintén csak gond lesz velük.
Rendszeres, mindennapi használathoz vagy sportoláshoz ennél jobb alkatrészeket érdemes választani. Viszont az az árat is megdobja.
A két bringa lényegében egy szinten van. Nincs közöttük jelentős különbség. Ha olyan bringát szeretnél, ami ki is tart, ennél mélyebben kell a pénztárcába nyúlnod, vagy meg kell próbálni egy jó használt bringát kifogni. -
kgabus #8559 Sziasztok!
Nem igazán vagyok benne a témában, az utolsó bringámat kb. 15 éve vettem és remekül szolgált, amíg el nem lopták 3 hete... :S
Most azon filózom, hogy kellene egy új, eddig amiket néztem, az a "Rock Machine Surge 26" és a "Gepida Mundo 400" voltak. Előbbi le van értékelve 63.290 Ft-ra, a Mundo 65.000 körül van.
Szerintetek melyik jobb? Sima városi használatra szánom, munkahelyre járás, kisebb bringatúrák, ilyesmi... Vagy esetleg vmi más, amit ajánlanátok?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
#8558 Elég csak ezt megnézni. Sram lényegesen merevebb..
Shimano deore vs. Sram x5 -
#8557 Természetesen a 3-dik 4 dik alulról a fogra értendő. Nem a váltokaron lévő feliratra.. (mielött beleköttök:D) -
#8556 SX5 öt nem ismerem.. Az SX4 meg szar mert az meg suzuki:D
Passzolom.. Szerintem jó az x5.. És arra amire nekünk kell bőven sok is.
Pl én hogy használom:
Amikor mezei bringázás van felrakom 4 dikbe.. azt szeva igy letekerek vele amennyit kell.
Jön a Dh: Rajt le konusz a pályán ha van egy két kisebb emelkedő, vagy szükebb rész akkor max 3 dik..
Nahh és kb ezzel ki is fujt a váltogatásom:D
-
Gabo #8555 Hogy számszerűsítsük a dolgokat, a 178 cm-hez 96 kg-ot nyomok jelenleg. (Micsoda coming out... ;o) ) Ezért is szoktam mondogatni, hogy nem vagyok egy pehelysúlyú bringás. Valamint ezért szoktam azt is mondani, hogy belőlem olcsóbb lefaragni, mint a bringámról grammokat spórolni. Pont a túlsúly volt az egyik oka annak, hogy komolyabban elkezdtem bringázni.
A fentiek ellenére szerintem a lábaimon nem lehetne túl sok zsírt találni. (Csak a pocaktól kéne szabadulni...) 8-9 év tekergés nyomot hagy az emberen, és itt most elsősorban nem a térdeimről lekopott bőrre gondolok. ;o) A vádlijaimon és a combjaimon elég rendesen látszik a bringázás hatása és határozottan nem pipaszár lábakon tipegek. ;o)
Ez amúgy szerintem alkat és edzés típus kérdése is. Általában az oútisok sokkal inkább állóképességet fejlesztenek, ebből adódóan vékonyak, inasak. Montisoknál is szükség van állóképességre, de ugyanakkor a komolyabb emelkedők és a változékony, rázós terep erőnlétet is igényel. Sok a rövid, sprint szerű terhelés. Ebből adódik, hogy más-más izomcsoportok fejlődnek. Ha megnézed a tour hegyimenőit és sprintereit, azért náluk sem lehet pipaszár lábakról beszélni.
Mindezt vissza lehet vezetni egészen addig, hogy az emberi szervezet hogyan állítja elő a mozgáshoz szükséges energiát. Aerob-anaerob mozgás és az erre specializálódott izomrostok... stb. stb.
Ezért lenne fontos, hogy mindenki, aki egy kicsit komolyabban sportol legalább nagy vonalakban legyen tisztában a pulzusmérés alapú edzéssel. -
Gabo #8554 Szerintem ne csak térdmelegítőben gondolkodj.
Lehet, hogy érdemes lenne megkeresni egy sportorvost, aki korrektül fel tudja mérni, hogy mi a helyzet a térdeiddel. A térdnél lévő szalagok állapota és a porc kopása egyaránt lehet probléma.
Jó esetben megúszod azzal, hogy valamilyen porcerősítőt kell szedned. Rosszabb esetben, lehet műtét is belőle. (Ami még mindig jobb, mintha teljesen tönkremennek az emberbe térdei.) -
Blum #8553 xD
Tényleg jó,tekerés közben alig érzem. Van egy vastagabb anyagú is,bár az inkább térdrögzítő,de ha extrém hidegben tekertem (valamelyik télen éjjel -15 °C),akkor azt vettem fel.
Én M-eset rendeltem. Ahhoz képest,hogy elég sokat tekerek,elég vékony lábam van. Ezt már megfigyeltem pár bringás haveromnál is. Évente 10-13ezer km-t tekernek,de a lábuk mint a pálcika,bár az full izom. Nektek nem? :DD -
#8552 Köszi, ez jónak tűnik!
Raksz képet a lábadról, és hogy milyen méretű a tiéd? -
Blum #8551 Van. ebike-ról rendeltem még tavaly.Én spec. ilyent rendeltem....
http://ebike.hu/termekek/ruhazat/melegito/terdmelegito/9063/
Télen remek szolgálatot tett. -
#8550 Az csak a lábfejet melegíti, meg védi, a térdet nem. -
Blum #8549 Én XC-re használok sima Deore-t.
Embertelen sárban,porban vízben kitűnően teljesített. Igaz SRAM fogsorral+lánccal. Na meg persze sima Deore váltókarral. Ha a váltó úgy van beállítva,hogy a kanál kicsit előre hajlik. (mondjuk nálam elől a 3.lánctányéron,hátul meg a 3-4-5-6 fogaskeréken),akkor egész jól feszít,egyénként szó-mi szó,hajlamos arra,hogy csapkolódjon. Ütés-vágást nem tudom mennyire bírja,mert vigyázok rá nagyon.:D -
#8548 létezik
bikemarketon is van
kamásli néven keresd -
#8547 elöl 3 van és nem 1 hátul meg 9 és nem 8:D
Az SX5 és az X5 között mi a különbség?
Csak emrt az SX5ről nem találtam leírást...
Kössz -
#8546 Létezik kifejezetten térdmelegítő? Így is eléggé szét van már mindkét térdem, jobb lenne nem nyírni tovább... Egyik ropog, és fáj, a másik meg most kezdett el fájni. -
#8545 Felesleges az x7.. Mivel nem cc-zünk.. A X7 nek valamelyest jobb a súllya, meg stb. De mivel neked sincs elöl csak egy tányér feleslges a jobb váltó, mert a 8 ból ugyis max ha 6-t végig vált. És prezic az x5-is..
Szóval szerintem felesleges. De mondjuk ha van pénz mehet:D -
#8544 Szerintem rövid! Mert 4x, re akarod, ha CC-re kell akkor kell a hosszú kanál!
Nekem is rövid van dh-ra, mivel ugye kisebb erőkar jobban tartja a láncot! -
#8543 szal akkora különbség nincs a 2 váltó között, hogy az X7et lenne érdemes venni???
És Rövid(GS) vagy hosszú (SGS) kanalas kell? -
#8542 Igy van Bardocz nak van igaza! Sram x5.. Abból a váltó és a kar sem húzos! -
#8541 Szerintem sram, arra azt mondják, hogy nem csapódik össze-vissza annyira. Amúgy abból szerintem elég az X5 is. -
#8540 Srácok!
Nah szal tudjátok van a konám.
Szerintetek a Deore (sima) váltó az jó?
Four cross, FR meg ilyenekre kellene.
Csak az hátráltat, hogy nyávognak, hogy nem bírja a sarat, nekem meg pont az kéne...
Ugyanis a srammal az a gond, hogy k.... drága hozzá a váltókar...
Szal SRAM X.7 avagy Deore?
szerintetek, melyikkel nem szívom meg 2-3 évre tervezek.
jah meg a deore-ra azt írják, hogy gyenge a feszítése, nah ez bunnynál mennyire jön ki?
Kinek van deoreja? -
Blum #8539 Apámat büntették már meg gyorshajtásért,úgy,hogy az eset után 2 hónappal küldték a csekket....(pont nyaralásról jöttünk haza) Szóval a 3hét az még nem sok idő....
Bezzeg engem, amikor nem volt láthatósági mellényem, helyben megbírságoltak 4300FT-ra...szemetek..:SD
De azóta mindig van nálam!!! -
sermonizer #8538 Helló
Hasonló esetem volt. Majdnem el is sodort a verda, csak az utolsó pillanatban félrerántottam a kormányt. A kormány vége meg végig szántotta a verda oldalát..mákja volt, nem lett nagy kára, a gumi vég kenődött csak oda...
A helyzet az, hogy már a zebra közepén voltam amikor jött a kocsi elég gyorsan. Mivel nem fizettem kihivta a rendőrőket. Ők azt mondták, hogy én is hibás vagyok, mert nem szálltam le a bicajról a zebrán...
De a fazon is mert gyorsan jött...
Remélem emiatt nem tudj rámverni a balhét....3hete volt, azóta kutya sem keresett az ügyben... -
#8537 Mondtam már, más benne a menet pl középcsapágynál, és szopás bele új alkatrészt találni. -
#8536 És?:D -
#8535 Mert francia;) -
#8534 Foglalózni kéne az az egy bajom:)
Holnap beszélek ősökkel:)
Meg a vevővel aki az agyváltót vinné:D -
#8533 úú ez jó ajánlat! -
Blum #8532 Szerintem egész jó vétel,szép darab,az ülést lecseréled egy értelmesebbre és kész.
Én is gondolkoztam már valami olcsóbb országúti beszerzésén,de majd inkább tavasszal... -
#8531 Ellen véleményt.hogy miért ne vegyem meg!:D -
Blum #8530 Délután 6körül rászántam magam,hogy eltekerek benzinkúthoz lemosni a gépet....2benzinkútnál van errefelé nagynyomású. Az egyik rossz volt,a másiknál meg sorban álltak vagy 10-en....szóval most szegény Polarist még 1 napig emészti a sár...:((
:D -
zoli800301 #8529 Ja ezt Blumnak válaszoltam:) -
zoli800301 #8528 Jó kis hepaj lehetett:) Nekem is kéne már vmi hasonló.
Azt ezen a fóti összeröffenésen volt valaki?Amit itt reklámoztak. -
Blum #8527 Tegnap este 11-kor 29fős szűk baráti társaságot összetelefonáltunk és túráztunk egy jót. Kimentünk a város szélén elhelyezkedő 4testvér forráshoz,kicsit tekeregtünk az erdőben,majd közös megegyezés alapján elindultunk a 12km-re lévő Deseda tóra. Éjjel fél 1 körül odaértünk,aztán uzsgyi,körbebringáztuk.....mit ad Isten??! Negyed2 körül dörög kettőt,és már esik is. Egyik tag defektet kapott,szakadó esőben ugyan,de megcsináltuk és így a fentmaradó 11km ösvényes,tengelyig érő sáros szakaszt gond nélkül tettük meg. Utolsó helyen mentem,az előttem lévő csorda a rendkívül süppedős,sáros talajt teljesen szétvágta,így aszfalt gumival egy élmény volt végigmenni. Éjjel 2-re már körbeértünk,a városba vezető utat országúton tettük meg,majd a város főterén megálltunk. Hát...az akkor még lent állatkodó BMX,Street figurák néztek,hogy Úristen,ezek vajon honnan jöttek,mert hát jómagam egy halom sár voltam. Aztán ekkor pár tag elment,maradtunk durván 15-en,különböző helyekről rendeltünk pizzát,tescoban vettünk sört és kicsit lepihentünk. Negyed4 körül mindenki elment haza. Jó kis csapatás volt,kivételes alkalom volt,hogy mindenki ráért....:)
Ma délután lekéne mosni a bringát,500FT-om tuti rámegy. -
Gabo #8526 Valahogy csak összehozzuk. :o) -
#8525 Ja ez mind kékestetőről indul mátrafüredre,mátrában voltam még csak biciklizni többet nem ismerek. -
#8524 Hát a kék+ az elég light-os szerintem legalább is bagolyírtás-károlytáróhoz képest az szerintem érdemes megnézni illetve kék- azt hiszem mi azon mentünk azzal az a gond hogy sok a keresztbe kidőlt(direkt odarakott)fa. -
#8523 :D
elméletileg úgy volt, hogy rollerozz, de átírtam :D -
Blum #8522 Srácok! Északi-középhegységben vannak frankó bringás útvonalak? Nem DH-ra meg hasonlókra gondolok,hanem olyan túrásra....erdei ösvények,vagy bicikliutak? Idén nyáron teljesítettünk 1 Balaton-kört+Kaposvár-Fertő-tó utat. Jövő nyáron is elakarunk menni min.1 hétre vagy akár többre is,csak azt nem tudjuk,hogy merre induljunk....Magyar határokon belül akarunk maradni...:P -
Blum #8521 Tetszik az aláírásod!