22335
11330766891279474906.jpg
  • Máté94
    Goondoloom elég nehéz lesz kibírni azt a kető hetet:D
  • VRSDM
    térdem fura.
    reggelre tök jó lett. semmi baja. mármint nem fájt.
    lépcsőn lementem utána megint halál.
    szóval jólérzi magát amíg nincs rajta terhelés.

doki mondta hogy a szallagok picit meg vannak nyúlva. emiatt az ízületek érintkezése nem a legjobb ( ha esek csak jobb oldalamra ) szóval most nó bicaj. csak lájtos tornázás, izomlazító meg görcsoldó krémek meg masszázs.

elvileg rendbejön 2héten belül ha kímélem és csinálom amit mondanak.
  • Blum
    Hát igen,be voltunk szarva...de telefonon már beszéltem vele,már jobban van,csak alig bír levegőt venni.
  • Máté94

Jobbulást!
  • Blum
    Ejj srácok...ma késő délutáni bicajozáson baleset történt. :(

Egyik haverunk,hátul jött,egyszer csak hatalmas reccsenés,ropogás,bringa csúszik,gyerek földön hever és ordít. Satufék,mindenki vissza...egy szót nem szól,csak ordít....vazze mondom,mentőt,de gyorsan. A legszarabb az volt,hogy fogalmam nem volt,hogy most mi van? Aztán nézem bringát,kormány ketté törve. :S (11k-s Ritchey kormány). Mostanra már kiderült,hogy szegycsont törése van,éjjelre benntartják. Pont ott törött el a kormány,ahol a vastagabb,középső részből megvan nyújtva a vége fele kicsit vékonyabbra.
  • SrAta
    lábikód már szuperál?
  • Gabo
    Mi a helyzet a térdeddel?
  • Máté94
    +festés az os olyan 5e lehet.:)
  • VRSDM
    akarom mondani a kromofág ennyi.
  • VRSDM
    5e
  • Máté94
    Én személy szerint majd egy régi országútból akarok csinálni egy újat.
    Mondjuk az érdekelne,hogy egy színterezés mennyibe kerül?
  • VRSDM
    minket felkerestek az erdészek.
    és mondták hogy ha bejelentjük hogy ott van a pályánk, és nem vágunk ki fákat, és nem szemetelünk, akkor nem fognak baszogatni minket hogy van az erdőben egy trélsz : )
    kedves gesztus tőlük :)

apropó volt szó fixiről. jut eszembe elkezdtem építeni egyet.
    hnap megyek bicósboltokban körbenéni használt kerék ügyben, vázat ma vettem, kormányt levágtam, nyeregcsövet szintén a méretemhez, és uuu már most nagyon brutál. és még kész sincs, és még le sincs fújva.
    szóval helyzetjelentek majd : )
  • Gabo
    Szerintem a Bikemag fóruma a kezdő lépésekhez megfelelő hely lenne. Eléggé központi szerepet tölt be a magyar montis közösségben. Ráadásul azt sem tartanám kizártnak, hogy az újság részéről is lehetne legalább elvi támogatásra számítani.
    Meg lehetne keresni a szakági egyesülteket vagy éppen azokat a sportolókat, akik országos vagy nemzetközi versenyeken is elértek már eredményeket.
    Persze első körben kellene néhány olyan ember, aki kedvet és elhivatottságot érez egy ilyen jellegű szervezkedésre.
    Nehéz ügy... :o/
  • gordon 24
    Hát igen valami hasonló lenne a cél! Szerintem abban mindenki egyetért, hogy a gyalogos turisták közötti 70-el szágoldozás. nem a legjobb módi.

De az sem hogy egyátalán nem lehet. Tehát valóban egy civil szerveződés kellene akik az erdészekkel eggyütmüködve kitalálnának egy megoldást erre a problémára. Csakhát kik azok akik ezt megcsinálják?:D
  • bardocz
    Na, nem is kell korábban kelnem, ugyan akkor indulok, mint bkv-val, és hamarabb ott vagyok 5 perccel:) Egyenlőre ez a hőmérséklet tökéletes, bezzeg délután, már meleg van.
  • Gabo
    Ez egy szimpla oúti, amit fixivé alakítottak és ráraktak egy egyenes kormányt. Általában futárok szokták használni. Vagy kevés szintemelkedés mellett városi bringások.
  • mate317
    http://bikefag.files.wordpress.com/2009/05/p10101981.jpg

erre gondoltam
  • mate317
    *nem nagy szűk csak simán szűk elírtam
  • mate317
    hello!

egyre gyakrabban látok olyan bringát, aminek országúti kerekei, nagy szűk kormánya és ált. rikító lila vagy zöld színe van. legjobban az ún fitness/hibrid bicókra hasonlít. érdekelne hogy nevezik ezeket, lehet lecserélném az mtb-met egy ilyenre
  • bardocz
    Köszi!
    Szerintem majd a kellys rbx-et veszem majd meg. Ha fel bírok kelni 5 perccel korábban holnap, akkor megnézem, hogy most mennyire bírja a térdem.
  • SrAta
    az a gáz h győri vok:D
  • SrAta
    Neked meg itt a térdmelegítő most találtam
  • bardocz
    És azt is megcsinálhatod asszem, hogy megrendeled neten, és átveszed a cuccot a boltban.
  • SrAta
    Ui ki akart shimano cuccokat venni?
    Csak mert E-bike-on 40-60%os leárazás van a készlet erejéig!
    Már csak pár darab!
    (Nem reklámozok csak jószándékkal, hamár nem a sramot akciózzák...)
  • SrAta
    köszi akkor sztem a webshoppal se lesz gondd:D
  • bardocz
    Én még csak személyesen vásároltam ott, és meg vagyok velük elégedve teljes mértékben:)
  • SrAta
    Zefal Lock'n Roll
    Sztem tök fasza gondoltam megosztom veletek:D

A másik meg az h.
    Gabo a www.bringabutik.hu mennyire megbízható oldal?
    Mert nagyon olcsó
  • Gabo
    :o/
    Jobbulást!
  • Gabo
    Szerintem nem biztos, hogy egy tüntetés igazán hatásos lenne.
    Sokkal inkább egy civil szerveződés, ahogy múltkor is írtam, amivel az illetékes hatóságoknak is lehetősége van leülni tárgyalni. Hosszú távon csak így lehet bármit elérni. Ha tényszerűek akarunk lenni, akkor a bringásokat eddig is csak megtűrték a budai hegyekben. Hivatalosan semmilyen formában nem volt engedélyezve egyik útvonal sem.
    Persze megfelelő kompromisszumkészségre mind a két oldalon szükség lenne. De pl. nem tudom, hogy azoktól az újgazdag kis srácoktól, akik aputól, anyutól sírták ki maguknak a bringát és csak felvágásból járnak fel a hegyre, mennyire lehet elvárni, hogy betartsanak bármilyen megállapodást... (Ezzel most senki sem akarok megbántani, de mindannyian ismerjük a jelenséget.)
    Egy biztos, ami most van az sehogy és senkinek sem jó, és nem csak Budapesten, hanem az ország összes erdőjében, hegyén.
  • Gabo
    Nekem bevált, de lehet, hogy másnak más a véleménye.
    Elméletben lehet szitanyomással mintát felvinni. De amit boltban meg tudsz venni az a legtöbbször eleve mintás.
    Az index bringás topikjáról annak idején az Elastictól rendeltek egyedi nyomású ruhákat. Esetleg érdemes megnézni a cég oldalát a lehetőségekről.
    http://www.elastic.hu/index.php?page=ruharend
  • VRSDM
    srácok nemtudom mi történt de kitekertem a pályára és bekattant a térdem.
    és azóta nem tudom se kinyújtani se behajlítani, se ráállni.
    konkrétan sírv jöttem haza olyan szinten fájt minden lépés.
    pedig a bmxes eséseim után én aztán bírom a fájdalmat.
    szóval holnap doki :|
  • Thomx
    Kösz az infókat!

Nem semmi... Magyarországon tényleg alig van hely ahol lehet normálisan cangázni, gondolok itt dh, dirt, street és hasonlókra. Erre lezárják az egyik legnagyobb helyet, ahova sokan járnak... Más országokba meg épülnek a pályák külön ilyen célokra... Lásd Whistler Park és hasonlók.

A tüntetéssel én is egyet értenék. Sok embernek fog hiányozni a hely régi formája. Valamit csak lehet tenni, nehogy már a "hegyi bicilizést" is büntessék, arra hivatkozva, hogy tönkre tesszük a környezetet vagy akármit is, miközbe építik a lakóparkokat meg írtják a fás/füves területeket (pl.: Omszki tó és könyéke).
  • SrAta
    Köszi:)
    Szóval a dechatlonos az egész jó.
    Ezekre logókat +ba tudnak szitanyomók rakni?
    Vagy azt csak pamutra lehet?
  • gordon 24
    HY!

Igen! Hát voltam is fent, meg a cikket is olvastam..

Tundérsziklánál az utolsó részét (éles jobbostól visszább [még fent]) keresztbe raktak le Fa rudakat. Ráadásul pont ugy, hogy nem tudod kikerülni sőt át sem tudsz rajta menni normálisan. Szóval vagy leszállsz tolod, vagy nagyon ovatosan átbukdácsolsz rajta.

Aztán a Kanyargos (csiki Csuki) minden egyes utnál keresztbe le van korlátokkal zárva. Alig lehet átmenni ott is.

Aztán a köves (mi igy hívjuk) János hegy bal oldaláról indul a játszótértől!. Azon is ahol az utón átrepültél régen ott is, fa karó keresztben..
    A Nocommenten állitólag a pályán is vannak karók.

Szóval egyszóval egy oltári nagy szopás az egész. Állitólag büntetenek is.
    A Bike magban a cikkben leírják, hogy 3000-20000ft ig terjedő bírság+ a nyomvonaltól föggően természetkárositási büncselekményt is elkövethetsz, ami 100000ft de akár a bringa elkobzása is lehetséges büntetés.
    A Cikkben direkt kihangyúlyozza az ember, hogy a János hegyről, Normafáról, Hárs hegyről a DH-sok eltávolitása a céljuk!

Szóval megint csak azt tudom mondani ez magyarország! Mindent tiltanak, de kompromisszum semmi. Maygarul nem lehet biciklizni fent.

De azthiszem te is meg mindenki tudja, hogy ugyis felmegyünk, hiszen más lehetőség Budapesten nincs erre a sportra.

Vigyázni kell, és körbe nézni mielött neki vágsz egy szakasznak.

Ez van sajna.. Valami tüntetést, megmozdulást is lehetne csinálni! hátha elérünk valamit. Érdekvédelmi szervezeteknél Bringás egyesületeknél is verni kellene a vasat. Hátha legalább egy vagy 2 helyet visszakapunk vagy kijelölnek helyet ahol lehet..

Ennyi sajna.
  • Thomx
    üdv,
    János-hegy lezárásokról tud vki valamit? Állítólag Bike Mag-ba van róla cikk...
  • Gabo
    Használok. Mára már komplett ruhatáram van. ;o)
    Rövidből volt már néhány, mostanában a Decathlon Rockrider mezeit nyúzom. Az elmúlt években vettem őket, mikor akcióban le voltak árazva. Praktikus, mert jobban szellőzik, gyorsabban szárad, kényelmesebb mint a pamut. Egyik sem a feszülős országútis típus, inkább lazább, lezserebb szabásúak. A zsebek is jó helyen vannak rajtuk kialakítva, zipzárral záródnak. Tartják a színűket és eddig jól bírták a mosást is.
    Volt iqperl izumi mezem is, ami alig egy év alatt kifakult és bolyhosodni kezdett. Ahhoz képest elég drága volt.
    4-5k-nál többet nem szívesen adok ki értük, ezért is szoktam az akciókra vadászni.

Hosszú mezem is van. Márkát fejből nem tudom és már az árára sem emlékszem. Ha hűvösebbre fordul az idő, akkor szoktam plusz rétegként felvenni, vagy a bringás dzseki alá felhúzni.

Bringás nadrág is játszik, mert egy tisztább, szárazabb érzés.
    Ebből van hagyományos, betétes, kantáros kivitelű (hogy a hasamról ne csúszkáljon le állandóan). Szintén Decathlonos. Abból is az olcsóbb változat. Nyáron kényelmes, mert jól szellőzik.
    Ami viszont kellemes meglepetés volt, az egy kívülről hagyományos shortnak kinéző, de belül betétes nadrág. Valamivel drágább volt, mint a sima bringás nadrág, de megérte az árát. Kényelmes, jobb a betét benne és a zsebei is praktikusak. Ezen kívül mivel erősebb az anyag, legalább azon nem kell paráznom, hogy egy ág letépi a ruhámat vagy egy esés után kilógó seggel kell hazatekernem. ;o)

Nadrágból is van hosszú, hűvösebb időre való. Az egyik kantáros, termo anyagból készült. A másik egy Windstopper anyagból készült darab.

Dzsekiből is van néhány. Van egy vékony, lélegző anyagú Sandstone eső dzseki. Egy hűvös, száraz időre való Windstopper dzseki. Illetve egy bélelt vízálló, lélegző téli dzseki. Ez utóbbi kettő szintén Decathlonos akciók szerzeménye.
  • SrAta
    Gabo te használsz mezt?
    Ha igen milyen márkákban érdemes gondolkodni(5-8e forint környéke)
  • SrAta
    172 55 kila énis úszok és four cross freeride:)
    Sporttárs:D
  • SrAta
    aztamocskos.... biztos nem a deore lesz:)
    mint a karikás ostor úgy megy a lánc bazeg:)
    Kössz
  • Blum
    Én meg 180cm vagyok és 58kg,így elég szálkásnak mondhatom magam. Egy 10-est azért még elbírnék magamon viselni.

4évig DIRT-eztem,de meguntam,és átszálltam inkább a túra/hobbi XC világába. Amit eleinte észrevettem,hogy akik kezdettől fogva,már régebben is XC-ztek,úgy otthagytak 3-4km után mint a szemét,egyszerűen nem bírtam.

Itt felénk néha beszólnak nekünk a nagy BMX-es és DIRT-ös csávók,hogy hogy néznek ki a kis pipaszálak....mindig azt szoktam mondani:

Ahhoz ügyesség kell,az XC-hez meg inkább állóképesség. Legalábbis szerintem. Én ezt szűrtem le. Az én lábam (főleg a vádlim) elég vékony,de ha tekerek,tisztán kirajzolódnak az inak/izmok,már-már visszataszító. :DD

Viszonyt 7éve úszok hetente 4-szer,ami elég jót tesz,úgyérzem.

Egyszer kipróbálnám magam valami hosszabb amatőr versenyen,vagy csak úgy,tőlünk nem messze van 1 tó,körülötte remek szűk kis erdei ösvények,ami poros,gyors,itt-ott kisebb hidak,emelkedők...körbe durván 14km. Ha 100X nem mentünk körbe rajta éjjel-nappal,akkor egyszer sem.:D